#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/01/2010 21:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάσωση με συνταγή Βρυξελλών;Το ενδεχόμενο ευρωπαϊκής παρέμβασης για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας άφησε την Παρασκευή ανοιχτό ο Χοακίν Αλμούνια.  Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος συναντήθηκε με τον έλληνα πρωθυπουργό, μπορεί να διέψευσε τις φήμες περί μυστικού σχεδίου δράσης, ανακοίνωσε ωστόσο ότι η Κομισιόν την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσει σε δημόσιες προτάσεις για τη δημοσιονομική προσαρμογή της.  Ο κ. Αλμούνια απέκλεισε δε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρεοκοπήσει, σημειώνοντας ότι όταν μια χώρα ανήκει στην Ευρωζώνη, η πιθανότητα να πάρει βοήθεια, όταν οι προσπάθειες προσαρμογής εφαρμόζονται, όπως είναι και η περίπτωση της Ελλάδας, είναι πολύ μεγαλύτερες, από ό,τι να ήταν έξω από την Ευρωζώνη.
Δηλώσεις για το ενδεχόμενο έκτακτης ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ελλάδα έκανε από το Νταβός ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.  "Δεν έχουμε γνώση εάν διεξάγονται διαπραγματεύσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάθεση έκτακτης βοήθειας στην Ελλάδα" ανέφερε ο έλληνας υπουργός.  Μιλώντας επίσης στο πρακτορείο Bloomberg υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση κάνει ήδη ό,τι χρειάζεται για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος. Ωστόσο όπως είπε εάν χρειαστεί θα ληφθούν και άλλα μέτρα.

ΣΚΑΙ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. JOHN avatar
  JOHN 29/01/2010 23:22:36

  Σωτηρες ακουμε και σωτηρες δεν βλαιπουμε.Μαλλον ο πνηγμενος απο τα μαλλια του θα προσπαθεισει να πιαστει,αν βεβαια του εχει μεινει τριχα στο κεφαλι!!

 2. Κάλλια avatar
  Κάλλια 30/01/2010 10:12:35

  Επιτέλους, η Πολιτεία άρχισε να λαμβάνει μέτρα για τη μείωση του υπέρογκου ελλείμματος!μόνο που τα εν λόγω μέτρα μειωσης των κρατικών δαπάνων προβλέπουν προκλητικές εξαιρέσεις, ώστε να μην αφορούν κανέναν υπαίτιο για το χάλι μας!εκεί που πρέπει να αναζητούμε εκτός από την πολιτική (σιγά το κόστος) και την ποινική (ανύπαρκτη ή κάνω λάθος;;) την αστική ευθύνη (το να υποχρεωθεί ο πολιτικός να αποζημιώσει το δημόσιο με την περιουσία του για πράξεις ή παραλείψεις, έκ προθέσεως εννοείται, που αύξησαν παράνομα την δική του περιουσία ή άλλων, ίσως θα ήταν ο μόνος τρόπος ελέγχου του έργου του)των πολιτικών που ζημίωσαν τη δημόσια περιουσία, αυτοί βγάζουν αποφάσεις και εξαιρούν τις πιστώσεις τους από τη μείωση κατά 10 % για τη δημιουργία αποθεματικού!έτσι δικεδικούν την κατανόηση και τη συναίνεση των πολιτών στα σκληρά μέτρα που είναι πια μονόδρομος;; ιδού η επίμαχη αποφαση:

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
  Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2010
  ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ
  Αριθ. Πρωτ.: 2/4431
  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : 20η Προϋπολογισμού
  ΤΜΗΜΑ : Ε’
  Ταχ. Δ/νση : Πανεπιστημίου 37
  10165 Αθήνα
  Fax : 210-3338.206
  ΑΠΟΦΑΣΗ
  Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
  ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση προϋπολογισμού- αποθεματικό 10%»
  Έχοντας υπόψη:
  1.
  Το ν. 2362/95 «περί δημοσίου λογιστικού κλπ».
  2.
  Το ν. 3813/09 «κύρωση του γενικού προϋπολογισμού του κράτους και των προϋπολογισμών ορισμένων ειδικών ταμείων και υπηρεσιών για το οικονομικό έτος 2010»
  3.
  Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ) το οποίο κατέθεσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 15 Ιανουαρίου 2010.
  Αποφασίζουμε
  Μειώνουμε στον εκτελούμενο προϋπολογισμό τις πιστώσεις όλων των φορέων και ειδικών φορέων του τακτικού προϋπολογισμού κατά 10%, εκτός των πιστώσεων του Ε.Φ. 03-100 (Βουλή των Ελλήνων) και των πιστώσεων των υποκατηγοριών:
  0100 «Προεδρική χορηγία, βουλευτικές αποζημιώσεις κλπ»,
  0200 «Αμοιβές πολιτικών υπαλλήλων»,
  0300 «Αμοιβές υπαλλήλων με σχέση εργασίας ΙΔΟΧ και ειδικών κατηγοριών»,
  0400 «Αμοιβές στρατιωτικών γενικά, οργάνων ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ και Αγροφυλακής»,
  0600 «Συντάξεις δημοσίων λειτουργών»,
  6100 «Τόκοι δημοσίου χρέους»,
  6200 «Χρεολύσια δημοσίου χρέους»,
  6300 «Δαπάνες δημοσίου χρέους»
  Αυξάνουμε ισόποσα την πίστωση του ΚΑΕ 5111 «Τακτικό αποθεματικό» του Ε.Φ. 23-200 (Υπουργείο Οικονομικών- Γενικές κρατικές δαπάνες).
  Ο Υπουργός Οικονομικών
  Γ. Παπακωνσταντίνου

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.