#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/07/2010 19:10
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάσταση απόψεων μεταξύ ΝΔ- ΟΝΝΕΔ στο θέμα της απεργίαςΔιάσταση απόψεων παρατηρείται μεταξύ της ΝΔ και της … ΟΝΝΕΔ στο θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης. Σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επέκρινε - και σωστά – την κυβέρνηση για την κατάσταση που δημιουργήθηκε και δήλωσε:

«Τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει στα άκρα εάν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε κάνει από την αρχή σωστά τη δουλειά της. Στο σημείο που φτάσανε, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση,  για να θεραπεύσουμε το ταχύτερο δυνατόν τις πληγές που δημιουργήθηκαν στον Τουρισμό και την Ελληνική οικονομία. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συμβάλουμε όλοι, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που έχουμε απέναντι στον τόπο, αυτό το κρίσιμο καλοκαίρι».

Αντιθέτως προ τριών ημερών με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της η ΟΝΝΕΔ επέρριπτε την ευθύνη στους ιδιοκτήτες φορτηγών και τους καλούσε να σταματήσουν την απεργία:«Σ’ αυτή την πραγματικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, τη στιγμή που απαιτείται υπευθυνότητα και συνεργασία όλων με σκοπό την οικονομική ανάκαμψη, η αντικοινωνική συμπεριφορά συγκεκριμένων συντεχνιών φαίνεται να εξανεμίζει και τις όποιες τελευταίες ελπίδες.

Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φορτηγών δημόσιας χρήσης επέλεξαν να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους, κάνοντας απεργία και, κατά συνέπεια, δημιουργώντας, μεσούσης της τουριστικής περιόδου, σημαντικά προβλήματα τόσο στις μεταφορές των εμπορευμάτων όσο και στη διακίνηση των τουριστών λόγω της έλλειψης καυσίμων.

Είναι πράγματι, ιδιαιτέρως, δύσκολο να προσπαθούμε διαρκώς να αποδεικνύουμε το αυτονόητο.

Παρ ‘ όλα αυτά, όμως, τους καλούμε να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, ώστε να επιστρέψει η αγορά και οι πολίτες σε κανονικούς ρυθμούς.
Η χώρα μας, δε μπορεί κάθε τρεις και λίγο, να βρίσκεται υπό την ομηρία "

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 31/07/2010 19:27:38

  Καλά τώρα η ΟΝΝΕΔ για τίποτα πάρτι καλά είναι για να αφουγκραστεί την κοινωνία ίσως κατά τις 6 πρωί μετά τα κλαμπάκια.

  • διηνεκης avatar
   διηνεκης @ Σοσιαληστής 31/07/2010 23:30:00

   Τι περιμενεις απο το κολιταρη τις ντορας των παπαμιμικο

 2. JohnK avatar
  JohnK 31/07/2010 19:33:10

  τι διασταση αποψεων και αυτη!
  η χωρα θα παει μπροστα μποις γιατι ο Γιωργος μπορει!
  αν εσεις θελετε τωρα να κανετε πολιτικη εις βαρος της χωρας,ε ακομα και σε αυτο ειστε διχασμενοι!

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ JohnK 31/07/2010 20:56:53

   Πολιτική εις βάρος της χώρας έκανε και ως αντιπολίτευση και ως πρωθυπουργός ο Λ.Υ. Παπανδρέου.Ως αντιπολίτευση όταν συνδιαδήλωνε με αδίκως και δικαίως διαμαρτυρομένους (τους οποίους παρεμπιπτόντως στη συνέχεια ξέσκισε), όταν προεκλογικά πουλούσε αισιοδοξία και στη συνέχεια ως κυβέρνηση όταν αρνήθηκε να πάρει έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, λέγοντας διάφορα αφελή περί "πιστολιού πάνω στο τραπεζι","Τιτανικού" κλπ με αποτέλεσμα να βρεθούμε στις αγκάλες του ΔΝΤ.

   • Bodinus1576 avatar
    Bodinus1576 @ firiki2010.wordpress.com 31/07/2010 21:00:20

    Jef ο Πιστολάς των Βρυξελλών! Υπάρχει και εκδρομέας των Βρυξελλών ο Τζώτζης the Kid Παπακωνσταντίνου (Kid λόγω του ότι μικροδείχνει και εκδρομέας λόγω του ιστορικού πλεόν σακιδίου, που ανάγκασε τον Αλμούνια να αναφωνήσει "Το παιδί νομίζει ότι πάει σε εκδρομή")

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 31/07/2010 19:53:23

  Καλοδεχούμενη η ¨πάλη ιδεών¨ στην Νέα Δημοκρατία. Στο Πανελλήνιο-Σοκ δεν την αντέχουν , τους διαγράφουν.

  Και μην ξεχνάμε το ¨λαϊκό υποκοριστικό¨ , μάλον όμως ¨μιντιακό¨ , για τον κ. Παναγιωτόπουλο : ¨Κόκκινος Πάνος¨ με ...¨πατριωτικές ευαισθησίες¨.

  Για να δούμε πόσο επιζούν όλα αυτά στο ¨Καφενείο η Ελλάς - Περάστε Κόσμε...¨


  Πάντως ισχύει ότι πρέπει να είσαι έτοιμος τις κρίσιμες στιγμές για το ¨Μεγάλο Ναί¨ και το ¨Μεγάλο Όχι¨ . Αυτό αφορά και τον Αντώνη Σαμαρά.

  Ο συμφοιτητής του στο ¨Χάρβαρντ¨ είπε ήδη , όχι το μεγάλο ΝΑΙ , αλλά το μεγάλο ¨JES" , διότι :

  http://www.youtube.com/watch?v=tIekamBDiAw&hl=el

  Καρτερούμε...

 4. Bodinus1576 avatar
  Bodinus1576 31/07/2010 19:55:58

  Επί ΠΑΣΟΚ οι μετακλητοί υπάλληλοι δουλεύουν και το Σαββατόβραδο. Μπράβο παιδιά. Για το "πολιτική σε βάρος της χώρας' ο ίδιος ο Τζεφ έλεγε " ας δώσουμε λίγα στρέμματα από αυτά που μας ανήκουν, για να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια". Ο Ξυνίδης πάλι λέει ότι ο Τζεφ δεν κοιμάται τα βράδια και κλαίει από αγωνία. Τελικά θέλετα να κοιμάστε ήσυχοι τα βράδια έστω και με εσχάτη προδοσία ως τίμημα ή κλαίτε από αγωνία για την πατρίδα; Μάλλον φίλε δεν τραβάς. Να αναζητήσετε ταλέντα μέσω υποτροφιών στη μνήμη του Γκαίμπελς.

 5. anonymous avatar
  anonymous 31/07/2010 20:38:46

  Εγώ δε βλέπω καμιά διάσταση απόψεων. Η ΟΝΝΕΔ είπε ναι στην απελευθέρωση. Η ΝΔ δε μιλάει για την ταμπακιέρα και καλεί σε αναστολή κινητοποιήσεων. Επί της ουσίας δηλ. λέει ότι και η ΟΝΝΕΔ.

  Να βγει η ΝΔ να πει ξεκάθαρα. Ναι ή όχι στην απελευθέρωση και με ποιους όρους. Θα επιτρέψουμε πολυεθνικές, θα καταστρέψουμε τη μεσαία τάξη, θα δημιουργήσουμε τάξη μισθωτών των 1000 Ευρώ και το κέρδος στην πολυεθνική κλπ. Τι θα κάνουμε. Να πάρει θέση για κάθε επάγγελμα χωριστά.

  Άλλο φορτηγατζήδες, άλλο δικηγόροι, άλλο συμβολαιογράφοι, άλλο φαρμακοποιοί.

 6. firiki2010.wordpress.com avatar
  firiki2010.wordpress.com 31/07/2010 20:46:49

  Παρά την προσπάθεια μου δεν βλέπω την διάσταση απόψεων.
  Η ΟΝΝΕΔ τοποθετήθηκε υπέρ του ανοίγματος του επαγγέλματος και κάλεσε ως εκ τούτου τους φορτηγατζήδες να αναστείλουν τις κινητοποήσεις τους.
  Τρείς μέρες μετά -και άρα σε ένα διαφορετικό πια περιβάλλον- ο Παναγιωτόπουλος ορθώς και αυτός λέει ότι "τα πράγματα δεν θα είχαν φτάσει στα άκρα αν η κυβέρνηση είχε κάνει σωστά τη δουλειά της" και ζητά την "άμεση εξομάλυνση της κατάστασης" . Το "σωστά" αφού δεν διατυπώνεται και το "πως συγκεκριμένα" είναι αρκετά "ευρύχωρο" και η "εξομάλυνση" δεν μπορεί να σημαίνει κάτι διαφορετικό από λήξη της απεργίας.Αν ο Παναγιωτόπουλος εννοούσε απόσυρση του νομοσχεδίου μάλλον θα το είχε πει.

  • ident avatar
   ident @ firiki2010.wordpress.com 31/07/2010 22:28:50

   Αυτό το "εξομάλυνση της κατάστασης" είναι σαν τα ετήσια ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό. Όσο για τη "σωστή δουλειά" που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, πώς να τη συγκρίνουμε με τη "ολόσωστη τεμπελιά" της Νέας Δημοκρατίας τόσα χρόνια στο θέμα της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων;

   • firiki2010 avatar
    firiki2010 @ ident 31/07/2010 23:50:07

    Συμφωνούμε για την "διπλωματικότητα" της δήλωσης Παναγιωτόπουλου.
    Οσο για την "τεμπελιά" της ΝΔ να ανοίξει τα κλειστά επαγγέλματα απλώς αναλογίζομαι τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ σε ενδεχόμενη προσπάθεια της. Φαντάζομαι τον κ Παπανδρέου πάνω σε νταλίκες να διαδηλώνει, όπως διαδήλωνε για το ασφαλιστικό αντιδρώντας σε πολύ ηπιότερες αλλαγές από αυτές που εφαρμόζει ως πρωθυπουργός ο ίδιος.

   • firiki2010.wordpress.com avatar
    firiki2010.wordpress.com @ ident 01/08/2010 01:24:46

    Θεωρητικά έχεις δίκιο,υπάρχει όμως αυτό το άτιμο το πολιτικό κόστος (συμπτωματικά ετοιμάζω μια σχετική ανάρτηση για τις επόμενε μέρες)που δεν μπορείς εύκολα να το αγνοείς ιδίως αν ενεργείς σε ένα αρνητικό επικοινωνιακό περιβάλλον. Ξέρω βέβαια πως οι περισσότεροι είναι της άποψης πως μια κυβέρνηση πρέπει να το αγνοεί, δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος πως πρέπει πάντοτε να το κάνει.Μερικές φορές η "ήπια προσαρμογή" είναι καλή λύση αρκεί να μην "βαλτώνει"

 7. Orestios avatar
  Orestios 31/07/2010 23:54:08

  Κόψτε φάτσα νεολαίου.
  Κάτι τέτοιους χρήσιμους ηλίθιους θα ήθελα αν ήμουν το GAP.

 8. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 01/08/2010 00:53:36

  ΔΥΣΤΗΧΩς ΚΑΝΕΝΑς ΠΑΛΜΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟΛΑΙΟ ΕΤΣΙ ΜΙΛΑΕΙ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ
  ΜΑΛΛΟΝ ΟΥΤΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ

 9. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 01/08/2010 01:18:52

  το θεμα δεν ειναι αν συμφωνουμε ή οχι με το ανοιγμα των κλειστων επαγγελματων, αλλα ο τροπος που γινετε αυτο (με πληρη φασισμο), σε εντελως ακαταλληλη στιγμη, και με ποιο σκοπο (την εξαφανιση της μικροιδιοκτησιας δηλαδη της ραχοκοκαλιας της ελληνικης κοινωνιας) που θα ειναι κοινος παρονομαστης και για αλλες επαγγελματικες ομαδες
  καταλαβες κυριε Παπαμιμικο?
  και ας τελειωνουμε καποτε με την καραμελα της συντεχνιας, αμαν πια, επομενο ειναι καθε επαγγελματικη ομαδα να αγωνιζετε για τα δικαιωματα της ελεος

  • firiki2010.wordpress.com avatar
   firiki2010.wordpress.com @ ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 01/08/2010 01:32:12

   "..καθε επαγγελματικη ομαδα να αγωνιζετε για τα δικαιωματα της ελεος" Το θέμα είναι τι και από ποιον ορίζεται ως "δικαιώματα της". Και επίσης τι γίνεται όταν η επαγγελματική ομάδα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα της βρεθεί απέναντι απέναντι σε άλλες κοινωνικες ομάδες που έχουν επίσης δικαιώματα.

 10. ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ avatar
  ΒΟΥΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ 01/08/2010 02:05:29

  συμφωνω περι οριων αν και στην συγκεκριμενη φαση προκειται περι ειδικων συνθηκων και αφορα την ελληνκη κοινωνια στο συνολο της, και καπου πρεπει να ανπτυχθουν αναχωματα πριν ειναι αργα. μιλαμε για την επιβιωση μας.
  οσον αφορα την συντεχνια αυτο που ενννοουσα ειναι πως εξ ορισμου καθε τετοια κινητοποιηση ειναι σαφως συντεχνιακη τι αλλο θα μπορουσε να ηταν.
  σκεψου πως πιθανως σε λιγες μερες να απεργησει η ΔΕΗ
  ποια θα ειναι τα ορια εκεινης τησ απεργιας οταν θα μιλαμε για ξεπουλημα του εθνικου μας πλουτου

 11. perastikos avatar
  perastikos 01/08/2010 02:35:35

  καλα ποσο χρονων ειναι αυτός ο Παπαμιμικος?

 12. Σωτ avatar
  Σωτ 01/08/2010 11:19:37

  πολύ ωραίος ο τύπος...
  Δεν μας λεει για τις ΜΚΟ που έχει και τι προϋπολογισμό έχει η καθε μια και από που βρίσκει τα λεφτα?
  Επίσης θα ήθελα να μας πει αν εργαζόταν - εργάζεται σε κάποια ΔΕΚΟ και αν ναι σε ποια? Τέλος ποιά είναι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να μπει σε αυτήν την ΔΕΚΟ?
  Τουλάχιστον οι φορτηγατζήδες έβαλαν υποθήκη το σπίτι τους για να πάρουν το φορτηγό τους, ενώ άλλοι έβαζαν υποθήκη την αφισοκόλληση που έκαναν όταν ήταν φοιτητές... Τυχαίο??? Δεν νομίζω...

 13. ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ avatar
  ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 01/08/2010 11:39:46

  Επειδή, με αυτά που διαβάζουμε θα τρελαθούμε τελείως, είναι δυνατό, η ΟΝΝΕΔ, της οποίας μέλος, αν κατάλαβα σωστά, είναι το firiki, να λέει ,ότι αυτά ήταν στο πρόγραμμα μας, αλλά, δεν μπορούσαμε να τα εφαρμόσουμε, γιατί, φοβούμασταν, τη... σκληρή αντίδραση του... γίγαντα της πολιτικής Γιωργάκη, ή παιντί, όπως λατρέψαμε, να τον αποκαλούμε οι παλαιότεροι? Αξίζει τον κόπο να ψηφίσει έστω και ένας Έλληνας Ν.Δ, όταν τρέμει να εφαρμόσει το πρόγραμμα της και να το δηλώνει κιόλας ευθαρσώς, παραδεχόμενη, την αδυναμία και τη δειλία της? Ένα τέτοιο δειλό κόμμα, θα μας βγάλει από το σημερινό, οικονομικό και ηθικό αδιέξοδο? Ένα κόμμα, που παρακολουθούσε τα όμορφα δάση μας και τα όμορφα εμπορικά μας να καίγονται όμορφα, δίχως να τολμά να ψελλίσει μία κουβέντα για τους εχθρούς της πατρίδας μας? Και να μην τολμήσει κανείς να μιλήσει για τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ. Αυτά, χρόνια τώρα κάνουν τη δουλειά τους, υπερασπίζοντας τα οικονομικά συμφέροντα των αφεντικών τους, ως το τελευταίο ευρώ. Το θέμα είναι τι κάνουν διαχρονικά οι ηγεσίες της Ν.Δ ( και του ΠΑΣΟΚ φυσικά ) απέναντι στο συστηματικό αφανισμό της πατρίδας μας. Γιατί, η σιωπή, σ΄αυτήν την περίπτωση, δεν ειναι χρυσός, αλλά πράξη καθαρά προδοτική

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ 01/08/2010 11:59:28

   1-Εδώ και χρόνια υπάρχει απόλυτη σύγκλιση των πολιτικών εφαρμογών και απόψεων μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Οι όποιες διαφορές είναι μόνο στα λόγια, για να ξεγελιέται το πόπολο.
   2-Το λεγόμενο πολιτικό κόστος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας. Αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Λόγω του κόστους αυτού καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει, διότι θα φύγει νύχτα.
   3-Η οικονομική μας "καταστροφή" ήταν δώρο εξ ουρανού και για τους δυο. Για τη ΝΔ επειδή έλαχε στο ΠΑΣΟΚ, και για το ΠΑΣΟΚ διότι θα μπορέσει επιτέλους να περάσει τα σκληρά νεοφιλελεύθερα μέτρα που είναι επιταγή των ξένων αφεντικών του τόπου, υπό την απειλή και προστασία του ΔΝΤ.

   Ότι και να γίνει, ο απλός πολίτης την πατάει. Ναι, αυτός που τους ψηφίζει κάθε τόσο με χέρια και με πόδια. Τώρα, όποιος πιστεύει σε διαφορές μεταξύ κομμάτων εξουσίας, είναι φάουλ.

 14. PELIAS avatar
  PELIAS 01/08/2010 11:39:47

  Σκεφθείτε φίλοι συμφουμίτες,

  άν, λέω άν, το ΔΝΤ και ο ΓΑΠ έλεγαν και διέταζαν τους γιατρούς εν ονόματι της απελευθερώσεως των κλειστών επαγγελμάτων, να κατέβαζαν τις αμοιβές τους σε 5 μέχρι 10 ευρώ. Δέν θέλω ούτε να σκεφθώ την συνέχεια.

  Άν λοιπόν οι φορτηγατζήδες σήμερα αποφασίσουν την λύση της απεργίας πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι, στην συνέχεια η συμμορία του Γιωργάκη θα προχωρήσει με την σειρα στους ταξιτζήδες, στους φαρμακοποιούς, στους δικηγόρους και στους γιατρούς. Και σε όποιους άλλους νομίζει.

  Χαιρετώ

  ΠΕΛΙΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.