#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/07/2012 23:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάσταση απόψεων για την επαναδιαπραγμάτευση στην κυβέρνηση«Δεν είναι όλα ρόδινα». Αυτή την εκτίμηση δίνουν πηγές εντός της κυβέρνησης σε ότι αφορά την γραμμή που πρέπει να ακολουθηθεί για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου με την τρόικα. Και δυστυχώς, κάποιοι επιλέγουν να παίξουν με τις ελπίδες του ελληνικού λαού που ζήτησε συνεργασία ώστε να μπουν στο τραπέζι οι ελαφρύνσεις από τους επαχθείς όρους.

Η συνάντηση που έγινε στην Κηφισιά, στο σπίτι του κ. Σαμαρά κράτησε αρκετές ώρες και είχε ως βασικό αντικείμενο τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή οι οποίες θα κρίνουν και την πορεία του «παζαριού» που θα γίνει με την τρόικα η οποία έρχεται εντός της εβδομάδας.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καλό κλίμα στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους κ. Βενιζέλο και Κουβέλη (παρουσία των Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη) φαίνεται να επικρατεί σκεπτικισμός για διαφορετικές απόψεις σχετικά με τις διαπραγματεύσεις.

Μια γραμμή λέει ότι πρέπει τα θέματα που καίνε, δηλαδή οι αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής, πρέπει να τεθούν άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις στις συζητήσεις με τους τροικάνους. Άλλωστε η συγκυρία στην Ευρώπη για επαναδιαπραγμάτευση είναι ευνοϊκή και δε χωράνε δικαιολογίες για να μη γίνουν συζητήσεις.

Μια άλλη άποψη προωθεί την ιδέα να τεθούν τα αιτήματα για αλλαγές από την ελληνική πλευρά αφού πρώτα δείξουμε στους ξένους δείγματα γραφής. Με λίγα λόγια να κάνουμε ότι μας ζητήσουν, να πάρουμε τα μέτρα που ξορκίζουμε εδώ και μήνες, να βουλιάξουμε ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό και μετά να ζητήσουμε τις προσαρμογές αφού τους βρούμε σε... καλή διάθεση.

Απ' ότι μαθαίνουμε, οι απόψεις αυτές δεν είναι ενός κόμματος αλλά υπάρχουν σαν σκέψεις σε στελέχη και στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ.

Κάτι τέτοιο είναι προφανώς ανεπίτρεπτο διότι δε μπορεί πριν καλά – καλά ξεκινήσει να δουλεύει η κυβέρνηση κάποιοι να την υποσκάπτουν. Ότι θα υπάρχουν διαφορετικές απόψεις είναι θεμιτό και κατανοητό. Κανείς δεν πιστεύει ότι τρία κόμματα με εντελώς διαφορετική ιδεολογία θα μπορούσαν να γίνουν ξαφνικά «αδέρφια». Όταν όμως και οι τρεις κάθονται σε ένα μικρό κλαδάκι που είναι έτοιμο να σπάσει, όποιος το πριονίσει δε θα σώσει κανέναν. Θα πέσουν και οι τρεις και μαζί και η Ελλάδα που θα αφεθεί στα χέρια του κ. Τσίπρα.

Γι' αυτό πρέπει να παραμεριστούν οι τακτικισμοί, οι διαφοροποιήσεις και οι ίντριγκες. Ο λαός έχει δώσει νωπή εντολή για αλλαγή του σκληρού Μνημονίου και για μεταρρυθμίσεις στην ελληνική κοινωνία.

Τώρα, σε ότι αφορά τη σύσκεψη στην Κηφισιά, αλλά και την πρωινή σύσκεψη όλων των υπουργών των παραγωγικών υπουργείων, αυτό που αποφασίστηκε είναι να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις την Πέμπτη ή την Παρασκευή με την παρουσία και του Αντώνη Σαμαρά. Όμως, η ουσία των προγραμματικών δηλώσεων δεν έχει «κλειδώσει» ακόμη καθώς θα συνεχιστούν οι συναντήσεις και οι συζητήσεις. Το επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανώς προβληματισμένος λόγω των διαφοροποιήσεων των τριών κομμάτων.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η κυβέρνηση σκοπεύει να αντιμετωπίσει τις πιέσεις της Τρόικας για άμεση υλοποίηση των προβλέψεων του Μνημονίου δηλώνοντας έτοιμη να «τρέξει» αποκρατικοποιήσεις που χαρακτηρίζονται «ώριμες» μέσα στο καλοκαίρι σε ΔΕΠΑ, ΟΠΑΠ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Κέντρο Τύπου, να βάλει «λουκέτα» σε φορείς του Δημοσίου, να προχωρήσει τη φορολογική μεταρρύθμιση, να ολοκληρώσει το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, να εφαρμόσει τις αλλαγές στην αγορά εργασίας και να περιορίσει τις δαπάνες στον τομέα της Υγείας, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη σχέση κόστους-ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ότι «πρέπει να είμαστε σοβαροί στις δεσμεύσεις μας και μετά θα τεθούν όλα τα άλλα. Δεν είμαστε καταδικασμένοι να αποτύχουμε αλλά ούτε είμαστε στον αυτόματο πιλότο». Άλλη κυβερνητική πηγή επισήμανε ότι «η “ιδιοκτησία” του προγράμματος προσαρμογής ανήκει στην ελληνική κυβέρνηση, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός στην επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. Αυτό σημαίνει πως αν πείθουμε τους εταίρους ότι επιτυγχάνεται ο στόχος με μια άλλη “συνταγή”, τότε μπορούμε να αλλάζουμε τη “συνταγή”».

Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική πλευρά, αφού δώσει «δείγματα γραφής», θα διεκδικήσει τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια και την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών με βάση το μοντέλο Ισπανίας-Ιταλίας, ώστε να ελαφρυνθεί το δημόσιο χρέος. Επιπλέον, θα δώσει μάχη για να αποφευχθούν οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου (ένστολοι, δικαστικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, γιατροί του ΕΣΥ κ.λπ.) και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και να αντιμετωπιστούν η ύφεση και η ανεργία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αείμνηστος avatar
  Αείμνηστος 02/07/2012 23:44:43

  Όπως έκανε ο Μπένυ τον φεβρουάριο(όπου άλλα συμφωνούσε ο Σαμαράς με την τρόικα καί άλλα επέβαλε ο Μπένυ απο πίσω, συντάξεις, και έριξε τη ΝΔ στο 19 %) έτσι κάνει και τώρα.Κερδίζει χρόνο, σε βάρος των Ελλήνων και της Ελλάδας.
  Πιστευει κανείς οτι ο Βενιζέλος θέλει να γίνουν διαπραγματευσεις και να πετ΄ύχουν?
  Μα αυτό θα είναι το οριστικό πολιτικό του τέλος.Θα αποδειχτεί πόσο ανεπαρκής προδότης ήταν , σαν υπουργός οικονομικών.Ενώ άν δεν γίνει καμμία διαπραγματευση η αυτή αποτύχει? ( με τη βοήθεια του πάντα)Τότε θα βγεί να πεί οτι ο Σαμαράς έκλεψε την ψήφο σας ενώ ήξερε οτι διαπραγματευση δεν γίνεται.
  Ας ξυπνήσει ο αρχηγός της ΝΔ. Τους κυρίους τίποτα και κανένα, δεν χρειάζεται να τους ρωτάει αλλά να τους ενημερώνει αφού πράξει, αλλιώς ούτε παρέλαση δε θα κάνει.

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ Αείμνηστος 03/07/2012 00:12:24

   +10000000000000000000000000000000000000000000

   • blue nile avatar
    blue nile @ BLACKQUEEN 03/07/2012 01:19:49

    ...κι από μένα άλλα τόσα...

 2. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 03/07/2012 00:11:21

  ''Μια άλλη άποψη προωθεί την ιδέα να τεθούν τα αιτήματα για αλλαγές από την ελληνική πλευρά αφού πρώτα δείξουμε στους ξένους δείγματα γραφής. Με λίγα λόγια να κάνουμε ότι μας ζητήσουν, να πάρουμε τα μέτρα που ξορκίζουμε εδώ και μήνες, να βουλιάξουμε ακόμη περισσότερο τον ελληνικό λαό και μετά να ζητήσουμε τις προσαρμογές αφού τους βρούμε σε… καλή διάθεση.'' Γιατί δεν μας λένε και πεντακάθαρα ποιού γουρουνιού απ΄όλους είναι η ωραία ετούτη πρόταση, η δουλοπρεπής, η γονατισμένη, η στάση του αιώνιου επαίτη...Δεν ξεκινάμε καλά και θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα. ΤΟΛΜΗ - ΡΗΞΗ - ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ζητάμε. Όχι συνθηκολόγηση και μιζεροραγιαδισμό. Έτσι κακόμοιρα, να εκπροσωπήσουνε τους εαυτούς τους και όχι τον Ελληνικό λαό. Να δηλώσουμε τι προτιθέμεθα να κάνουμε (Ιδιωτικοποιήσεις, συγχωνεύσεις οργανισμών, εφεδρεία, κ.λ.π.) και να απαιτήσουμε άμεσα τις αλλαγές στο πρόγραμμα προσαρμογής. Τίποτε άλλο δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό. Τα παραμύθια τέλειωσαν οριστικά.

 3. anonymous avatar
  anonymous 03/07/2012 00:27:07

  Θεωρώ και τις δυο γραμμές λάθος. Πρέπει να καταδειχτεί ότι το μνημόνιο δε δουλεύει και μετά πρέπει να αναζητηθεί κάτι που να δουλεύει. Σε απλά Ελληνικά πρέπει να κάτσουμε με τρόπο την τρόικα στο σκαμνί.

  • Β.Κ.Σ. avatar
   Β.Κ.Σ. @ anonymous 03/07/2012 09:27:13

   Συμφωνώ απόλυτα, να τους ζητήσουμε να αποδεχτούν και το δικό τους μερίδηο ευθύνης σφυροκοπώντας τους με αδιάσειστα στοιχεία για το που μας οδήγησαν οι εμμονές τους και μετά να αντιπροτείνουμε τα ισοδύναμα μέτρα.

 4. ΠΑΝ.ΠΑΠ avatar
  ΠΑΝ.ΠΑΠ 03/07/2012 01:01:14

  Zητείται σοβαρότης

  Ανέλαβαν να κυβερνήσουν ή να κρατάνε πισινές μην τυχόν και δυσαρεστήσουν το
  κομματικό κοινό τους; Η Ελλάδα έχει την πολυτέλεια να περιμένει πότε θα κρίνουν οι συγκυβερνώντες οτι δεν θα χρεωθούν κομματικό κόστος για να συμφωνήσουν; Δεν κατάλαβαν οτι καμία σημασία δεν έχει το ποιός θα υποστεί λιγότερη φθορά; Ζητείται σοβαρότης κύριοι της συγκυβέρνησης. Καθόλου δεν νοιάζει τον λαό το αν θα επιβιώσουν ή θα εξαφανιστούν τα κομματά σας και εσείς προσωπικά. Οφείλετε να σώσετε την πατρίδα και αυτή και μόνον αυτή πρέπει να είναι η πυξίδα σας. Κανονικά καμία σύσκεψη δεν θα έπρεπε να γίνει
  για το τι και ποιά θέματα θα μπουν σε διαπραγμάτευση. Τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και οι λύσεις συγκεκριμένες. Οι ιδεολογίες δεν χωράνε σε ζητήματα που οι απαντήσεις δίνονται μόνον απο την ιδεολογία του συγκεκριμένου. Το θέμα είναι η διαπραγμάτευση; Ακόμη κι αν αποδεχτει η Τρόικα τα πάντα, αν δεν γίνουν όσα πρέπει να γίνουν, σε λίγο θα παρακαλάμε να μας σώσουν γονατιστοί αποδεχόμενοι εμείς τα πάντα. Σοβαρευτείτε λοιπόν και
  πράξτε τα αυτονόητα: Όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές. Όλες τις μεταρρυθμίσεις.
  Γκρεμίστε το σάπιο κράτος της μεταπολίτευσης. Συγκρουστείτε με το άρρωστο χθές. Βάλτε τις βάσεις για ένα αύριο ελπιδας για τα παιδιά μας. Αν δεν μπορείτε
  διαλύστε το συγκυβερνητικό προξενιό. Αν θέλετε να προσφέρετε μην υπολογίζετε
  τα κομματικά μαγαζάκια σας. Η Ελλάδα είναι πάνω απο όλα, προσπαθήστε για την Ελλάδα κι ας πατώσετε στις εκλογές. Αυτή την ευθύνη επωμισθήκατε.

  Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

 5. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 03/07/2012 01:35:04

  Μέχρι ενός σημείου η διάσταση απόψεων είναι κατανοητή και αναμενόμενη.Αλλά πραγματικά,δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.Και πιστεύω οτι το έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι γι'αυτό και ανέχεται ο Σαμαράς τον Βενιζέλο και το ανάποδο.Γιατί όσο μας ξυνίζει η συγκυβέρνηση εμάς,το ίδιο ξυνίζει και τους άλλους δύο.
  Προσωπικά πιστεύω οτι πρέπει να δείξουμε σημάδια βελτίωσης και πειθαρχίας στην τρόικα ως προαπαιτούμενο.Γιατί έχουμε κάνει πολύ λίγα.Αυτό δεν σημαίνει οτι θα παρουσιάσουμε φόρους και χαράτσια,αλλά σοβαρές και εφικτές προτάσεις διακυβέρνησης ενός προβληματικού κράτος.

 6. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 03/07/2012 01:45:24

  Και τώρα αρχίζουν οι κωλοτούμπες. Έτσι είναι όταν υπόσχεσαι επαναδιαπραγματεύσεις χωρίς να ρωτάς και αυτόν που θα σου τις παραχωρήσει. Εγώ αμφιβάλλω αν θα πάρουμε κάτι το οποίο δεν έχουν πάρει ήδη Ισπανία και Ιταλία.

  Η δεύτερη άποψη προφανώς και είναι η σωστή, ασχέτως αν εντέχνως παρουσιάζεται ως δουλοπρεπής. Οι τροϊκάνοι και οι ευρωπαίοι αυτή τη στιγμή μας έχουν στη μπούκα και οι λαοί της Ευρώπης μας βρίζουν μέρα νύχτα. Να δω πώς θα ξεκολλήσουμε το οτιδήποτε μέσα σε τέτοιο κλίμα. Είμαι περίεργος.

 7. blue nile avatar
  blue nile 03/07/2012 02:17:36

  Ζεστό το βράδυ...
  Κάτι η κάψα κάτι η στεναχώρια με βλέπω να κοιμάμαι κατά τις πέντε απόψε.
  Στη δουλειά όλη μέρα άκουγα παράπονα...
  Φίλοι μου νοικοκυραίοι , τίμιοι άνθρωποι με τις μέχρι πρότινος καλοστημένες επιχειρήσεις τους είναι σε απόγνωση...
  Την ημέρα ο τζίρος μου' λέγαν όλοι έχει πέσει κάτω από το μισό σε σχέση με πέρυσι ενώ τα έξοδα αυξάνονται. Το άσχημο είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς στα καλά χρόνια αγόρασαν με τις οικονομίες τους κάτι...κάποιο κτήμα , ένα σπίτι, κάνα άλλο κατάστημα για να το εκμεταλεύονται και τώρα θέλουν να το πουλήσουν για να βοηθηθούν τη δύσκολη στιγμή όμως δεν μπορούν.
  Ότι βγάζουν αναγκάζονται να το δίνουν στη τράπεζα για τους τόκους που τρέχουν.
  Όσοι αναγκάστηκαν και έκλεισαν τα μαγαζιά τους ετοιμάζουν βαλίτσες για τα τραίνα της μεγάλης φυγής.
  Κάποτε πηγαίναν στις φάμπρικες της Γερμανίας τώρα οι προορισμοί είναι πιο εξωτικοί. Τα παλιά μου αφεντικά στην κατασκευαστική εταιρία που δούλευα βρίσκονται σκορπισμένοι από την Ινδονησία μέχρι τη δυτική Σαχάρα.
  Να μου πείτε λίγο πολύ τα ίδια επικρατούν σε όλη τη χώρα.
  Αν η Θεσσαλονίκη δέχτηκε πριν μια δεκαετία μεγάλο πλήγμα με το κλείσιμο πολλών βιοτεχνιών με την έλευση του ευρώ, αυτό που γίνεται τώρα δεν έχει προηγούμενο.
  Πάλι καλά που υπάρχει ο οδικός τουρισμός από τις γειτονικές χώρες που τονώνει κάπως τη κατάσταση.
  Στη πιάτσα δε κυκλοφορεί χρήμα, και ο πιο ανίδεος μπορεί να το διαπιστώσει αυτό.
  Αν η πρωτη καρπαζιά ήταν οι οριζόντιες περικοπές μισθών το δεύτερο μεγάλο χτύπημα ήταν τα χαράτσια που άδειασαν βιαίως τις τσέπες και δεν έμεινε τίποτα για ξόδεμα από κανένα.
  Το πολύ αρνητικό είναι ότι η κακή ψυχολογία συμπαρασύρει σε καταναλωτικό εμπάργκο ακόμα κι αυτούς που διατηρούν μια οικονομική άνεση.
  Όλοι φοβούνται...
  Όμως δεν πάει άλλο. Δε μπορεί να συνεχίσει περισσότερο αυτή η κατάσταση. Η κατρακύλα γίνεται ελεύθερη πτώση. Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες κρατούν με νύχια και με δόντια τις δουλειές τους έχουν φτάσει σε οριακό σημείο.
  Είναι σα να είναι το σώμα κάποιου στο γκρεμό και να κρατιέται από το τελευταίο πιάσιμο με τα δάχτυλα των χεριών του για να μην πέσει.
  Κανείς δε μπορεί να αντέξει έστω και λίγο ακόμα.
  Είναι υποχρέωση της νέας κυβέρνησης να δώσει προοπτική σ'αυτούς που υποφέρουν.
  Αντιλαμβάνομαι ότι δεν υπάρχει αυτόματος τρόπος να σταματήσει το κακό
  όμως κάτι πρέπει να γίνει.
  Και αυτό το κάτι είναι η επικείμενη σκληρή διαπράγματευση με την τρόικα.
  Κάποια μέτρα που σκοτώνουν την αγορά πρέπει να παύσουν. Τέλος στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Επιδεινώνουν το πρόβλημα. Τέρμα στα χαράτσια. Από χτες.
  Ύστερα από την διαπραγμάτευση με την τρόικα πρέπει να γίνει κάτι άλλο, κάτι που έπρεπε να είχε γίνει ήδη εδώ και δυο χρόνια .
  Ανώτατος μισθός στο δημόσιο με όλα τα επιδόματα και μπόνους μέσα που δεν θα υπερβαίνει τα τρία χιλιάρικα. Χωρίς καμιά απόλυση που θα χειροτερέψει την πραγματική οικονομία κι'άλλο. Χαρατσώστε μια φορά αυτούς που έχουν την εξασφάλιση του δημοσίου και αμοίβονται με ποσά που εξαιρετικά δύσκολα θα τα έπαιρναν στον ιδιωτικό τομέα.
  Στην επιχείρηση που δούλευε παλιότερα η γυναίκα μου πήγαν κάτι χαρτογιακάδες που είχαν προυπηρεσία σε ΜΚΟ με μισθούς άνω των τεσσάρων χιλιάδων και δέχτηκαν να προσληφθούν με 1500 ευρώ το μήνα. Είπαν και ευχαριστώ.
  Τα χρήματα που θα μαζευτούν από αυτή τη μείωση να μοιραστούν, να πάνε κατά ένα ποσοστό στο κράτος. Και ένα ποσοστό να πάει σε αυτούς τους χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους που δέχτηκαν τις μεγαλύτερες μειώσεις.
  Ας πάρουν κάτι πίσω από τα τετρακόσια που έχασαν. Ας είναι και πενήντα - εξήντα ευρώ, αυτό το κάτι θα επιδράσει θετικά στην ψυχολογία όλων. Τα χίλια πεντακόσια που θα χάσει ένας υψηλόμισθος η αγορά δεν τα έβλεπε. Τα λίγα που θα μοιραστούν σε πολλούς θα ξοδευτούν όλα.
  Όταν ρωτήθηκε ο αρχιτέκτονας της ανάκαμψης της Αργεντινής και μετέπειτα υπουργός Οικονομικών Ρομπέρτο Λαβάνια (που μαζί με τον αείμνηστο πρόεδρο Νέστωρ Κίρσνερ έσωσαν τη χώρα τους από τη μεγάλη φτώχεια) ποια ήταν η κεντρική του ιδέα στη διαχείριση της Κρίσης, απάντησε ότι έπρεπε να προστατευτεί η κατανάλωση. Το ΔΝΤ ζητούσε μειώσεις μισθών αλλά αυτός τους αύξησε.
  Ακούστε αγαπητοί κύριοι της συγκυβέρνησης έναν δοκιμασμένο οικονομολόγο...
  Προστασία της κατανάλωσης χρειαζόμαστε.
  Για όνομα του Θεού όχι άλλα περιοριστικά μέτρα...

 8. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 03/07/2012 02:26:49

  Αν βρεις δύο (2) δεξιούς στους 1000 που να συμφωνήσουν με το σχόλιο αυτό, θα τούμπες...

 9. Στυλιανός Παπαδόπουλος avatar
  Στυλιανός Παπαδόπουλος 03/07/2012 02:30:08

  Με όλη μου την εκτίμηση στην προσωπικότητα του κου Κεδίκογλου, τον οποίο πραγματικά θεωρώ ικανό πολιτικό και άξιο βουλευτή.
  Μήπως είναι "λίγος" για την θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου' και ήδη εμφανίζεται στα πάντοτε αδηφάγα Μ.Μ.Ε. ω; εύκολο και τρομοκρατημένο θύμα;
  Μήπως ο ίδιος θα έπρεπε να ξανασκεφτεί εάν πρέπει να διαφοροποιήσει τον τρόπο που εμφανίζεται' και εάν δεν δύναται να το κάνει, εναλλακτικές επιλογές πολιτικής ύπαρξης;

 10. Iωάννης33 avatar
  Iωάννης33 03/07/2012 02:36:35

  Σωστός,φαίνεται οτι εισαι μέσα στην αγορά.Μια επισήμανση...η κατανάλωση είναι και θέμα ψυχολογίας.Αν δεν αλλάξει αυτό και τα λίγα ευρώ που περισσεύουν δεν καταλήγουν στην αγορά αλλά στο στρώμα.
  Αν διορθώσουμε λίγο την ανεργία όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους,όχι με επιδόματα μόνο φυσικά.

  • blue nile avatar
   blue nile @ Iωάννης33 03/07/2012 11:11:35

   Είχα μια φίλη που δεν ήξερε τι είχε. Ποτέ της δεν είχε λειτουργήσει τσιγκούνικα. Πριν από λίγο καιρό με ρωτούσε για ένα παντελόνι που της άρεσε σε μια βιτρίνα. Είναι 70 ευρώ , να τα δώσω; Εγώ την παρότρυνα να αγοράσει δύο...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ blue nile 03/07/2012 16:23:01

    Το 2008 δύο των 70.
    Το 2012 δύο των 35!
    Ο φόβος τρώει τα σωθικά.
    Άλλά ο ίδιος φόβος φυλάγει τα έρημα.

 11. Δημήτριος Κοκκαλάκης avatar
  Δημήτριος Κοκκαλάκης 03/07/2012 07:23:47

  Η κυβέρνηση με την απάντησή της στην ομιλία Τσίπρα, ο οποίος επισημοποίησε την πλήρη εγκατάλειψη της ψηφοθηρικής δημαγωγίας περί μνημονίου, προσπαθεί να υπερασπιστεί το πολιτικό πτώμα που λέγεται μνημόνιο και έτσι τείνει να κινηθεί σε λάθος πολιτική χροιά. Αντί να εκθέσει τον αριβισμό Τσίπρα, του προσέδωσε κι άλλες αντιμνημονιακές περγαμηνές, επαναφέροντας την πολιτική συζήτηση στη διάκριση μνημονιακός/αντιμνημονιακός, η οποία θα καταλήγει πάντοτε (και δικαίως) υπέρ των αντιμνημονιακών.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 03/07/2012 10:38:21

  "Θέλω να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των Ελλήνων. Σας πρότεινα ένα σχέδιο αλλά και ένα Όραμα, το Όραμα της Νέας Μεταπολίτευσης. Το σχέδιο που προτείνουμε, μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στο Αύριο. Το Όραμα που προτείνουμε μπορεί να ενώσει τους Έλληνες. Και όταν οι Έλληνες ενωθούν και πιστέψουν στον εαυτό τους, τότε κάνουν θαύματα. Δώστε μου τη Δύναμη ενός Έθνους, για να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας μας! Η Ελλάδα θα τα καταφέρει." ~Αντώνης Σαμαράς 04/05/2012 Aυτά ήταν τα προφητικά λόγια του Προέδρου μας. Ας τα θυμηθούν και ας αναλογιστούν τις δικές τους ευθύνες γιά τη σημερινή κατάσταση των ταπεινωτικών συμβιβασμών με τους φιλάρχους της μειοψηφίας, όσοι συνέλληνες και τις δύο φορές, αντί της κάλπης, προτίμησαν την ανεύθυνη αποχή ή/και τις παραλίες.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ η Dimi 03/07/2012 11:12:31

   ". . .όσοι συνέλληνες και τις δύο φορές, αντί της κάλπης, προτίμησαν την ανεύθυνη αποχή ή/και τις παραλίες." ῎Η προτίμησαν/παρασύρθηκαν νά ψηφίσουν "ἀδελφά" δεξιά κόμματα (ἀποκόμματα)!!!

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Φωτεινή 03/07/2012 14:24:14

    Oποιαδήποτε επιλογή Δεν έδωσε στον Πρόεδρό μας τη Δύναμη ενός Εθνους. Δεν του έλυσε τα χέρια για τη πραγμάτωση του Οράματος, για το νέο Αύριο της Ελλάδας των Ελλήνων.

    “Tίποτα δεν συμβαίνει εκτός αν κάτι κινηθεί”
    “Νothing happens unless something moves”~Albert Eistein

    • BLACKQUEEN avatar
     BLACKQUEEN @ η Dimi 03/07/2012 15:54:43

     ...Τη δύναμη που θα του την έδινε ΟΛΟΨΥΧΑ --πιστεύω-- το Έθνος, ο αγαπητός κ. Αντώνης Σαμαράς, δίστασε να την ...εισπράξει το Νοέμβριο του 2011. Από εκεί κι ύστερα, μπερδεύτηκαν τα πράγματα, κι η μεγαλύτερη ευθύνη, δεν είναι του Ελληνικού λαού, αλλά εκείνου που δεν τόλμησε χωρίς δεύτερη σκέψη να αναλάβει το ρόλο του ΗΓΕΤΗ. Τώρα, δυστυχώς κάνουμε αναγκαστικά...εκπτώσεις και ισορροπίστικες επιλογές ..... Τίποτε πλέον δεν χαρίζεται. Πρέπει να τολμάς, να ρισκάρεις, να πέφτεις στη φωτιά. Διαφορετικά, αποφασίζουν οι συγκυρίες για σένα κι αυτές δεν έχουν ούτε .....φαντασία ούτε ευαισθησίες. Αυτά, για να είμαστε ακριβοδίκαιοι.

 13. η Dimi avatar
  η Dimi 03/07/2012 22:18:21

  Αυτά τα χιλιοειπωμένα περί "ΗΓΕΤΗ" ηχηρά, τους παλιούς και αταλάντευτα πιστούς στο Antinews.gr και στον Πρόεδρό μας κ. Αντώνη Σαμαρά, δεν μας αποθαρρύνουν. Aντιθέτως, μας ενδυναμώνουν. Είναι αμέτρητα τα Antinews.gr Αρθρα και χιλιάδες τα σχόλια τα οποία έχουν γραφεί γιά το θέμα της δανειακής, π.χ.:

  “Η μιζέρια της κριτικής στον Σαμαρά”
  http://www.antinews.gr/2012/01/11/142560/

  “Το “ωσαννά” από το “σταύρωσον αυτόν” απέχει τέσσερις ημέρες…”
  http://www.antinews.gr/2012/02/11/147439/

  “Πέντε και Σήμερα”
  http://www.antinews.gr/2012/05/01/159061/

  “Η περίπτωση της Ισπανίας δικαιώνει την στάση του Σαμαρά στην δανειακή”
  http://www.antinews.gr/2012/06/11/165622/

  • BLACKQUEEN avatar
   BLACKQUEEN @ η Dimi 03/07/2012 23:44:28

   ...Όσα άρθρα κι αν γράφτηκαν και όσα και αν γραφτούν, όσες δικαιολογίες, εξηγήσεις, έγχρωμες αναπαραστάσεις, συμβολισμοί, κινδυνολογίες και επικλήσεις καταστροφών, λοιμών και ανυπέρβλητων εμποδίων που υψώνονταν τάχα, όσες ανίσχυρες αιτιάσεις και αν παρατεθούν ως σκιάχτρα φοβερά για να θολώσουνε τη σκέψη, δε γίνεται να συνθηκολογήσει η στοιχειώδης νοημοσύνη με τη διαστροφή της αλήθειας και τις σοφιστικές μεθόδους παρουσίασής της και υποστήριξής της με το ίδιο πάθος, αλλά ιδωμένης πια απ΄ την αντίθετη όψη... Εγώ δεν παραθέτω σχόλια, αναρτήσεις ούτε κι επιχειρήματα που να υποστηρίζουν την αντίθετη άποψη. Θα επικαλεσθώ μονάχα την ατράνταχτη αλήθεια, την αναμφισβήτητη, που λέει οτι για ΟΛΟΥΣ μας θα ήτανε πολύ καλύτερα, οι εκλογές να είχαν γίνει τον Δεκέμβριο του 2011. Πείτε ότι σας ευχαριστεί, ότι σας ησυχάζει, ότι σας πείθει.... Έτσι κι αλλιώς υπάρχει η πραγματικότητα, που κάθε μέρα (δυστυχώς) θα με επιβεβαιώνει....

 14. η Dimi avatar
  η Dimi 04/07/2012 08:56:24

  “Ο πρώτος κανόνας του ξεμονταρίσματος είναι να φυλάξεις όλα τα εξαρτήματα.” ~Επιδιορθωτικόν αξίωμα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.