#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/08/2012 21:03
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάλυση του κυβερνητικού συνασπισμού λόγω των μέτρων, προβλέπει η CitiΑυτό που κάποιοι δε βλέπουν, αυτό που ουκ ολίγες φορές επισημάναμε και ορισμένοι δε θέλουν να το καταλάβουν, το τονίζει με τον πιο επίσημο τρόπο η Citi. Με έκθεσή της που δημοσιοποίησε προχθές, τονίζει ότι η πολύ λιτότητα, τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί και που θα ληφθούν σύντομα, θα διαλύσουν τον κυβερνητικό συνασπισμό Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς.

Μάλιστα τονίζει ότι μέχρι το τέλος του έτους θα επέλθει η διάσπαση.

Οι αναλυτές του οίκου επιμένουν στα περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, δίνοντας αυξημένες πιθανότητες επαλήθευσης 90% για το διάστημα των επόμενων 12-18 μηνών στο συγκεκριμένο σενάριο (από 50%-75% προηγουμένως), εκτιμώντας ωστόσο ότι το “Grexit” θα μπορούσε να συμβεί μέσα στα επόμενα 2-3 τρίμηνα, με κρίσιμο χρονικό σημείο τον Σεπτέμβριο, μετά την αξιολόγηση της τρόικας.

Σύμφωνα με την Citi, η απότομη επιδείνωση του επιπέδου διαβίωσης στην Ελλάδα και οι αυξανόμενες ενδείξεις κοινωνικής αποδιάρθρωσης, όπως η πείνα, η έλλειψη στέγης και ο κίνδυνος βίαιων αναταραχών, αποτελούν επίσης πηγές ανησυχίας. Ο οίκος «βλέπει» την Ελλάδα να εξελίσσεται σε αυτό που στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ονομάστηκε «critical fragile state». Όρος που περιγράφει πρώην εύρωστα κράτη, τα οποία καταλήγουν να διολισθαίνουν σε καταστάσεις ανομίας και αναταραχής, καθώς καθίστανται ανίκανα να εξυπηρετήσουν τις κοινωνικές και δημοσιονομικές υποχρεώσεις τους. Εξελίξεις που στην περιφέρεια της Ευρώπης θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μία σειρά από πρόσθετους κινδύνους.

«Για το λόγο αυτό, αναμένουμε ότι η Ελλάδα θα παρέμενε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακόμη και αν η χώρα έβγαινε από το ευρώ, προκειμένου να είναι σε θέση να συνεχίσει να λαμβάνει βοήθεια και άλλου είδους στήριξη» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της Citi.

Ο οίκος κάνει αναφορά και στο ΣΥΡΙΖΑ, κατατάσσοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην κατηγορία των «νέων, ακραίων ή εναλλακτικών κομμάτων» (NEAPs), μια κατηγορία κομμάτων που σταδιακά θα αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην πολιτική σκηνή της Ευρώπης, όπως εκτιμά η Citi. Και τονίζει ότι τους τελευταίους 18 μήνες, επτά κυβερνήσεις στην Ε.Ε. έχουν ηττηθεί στις κάλπες (Δανία, Γαλλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία και Ισπανία), η ολλανδική κυβέρνηση συνασπισμού κατέρρευσε στην προσπάθειά της να περάσει έναν προϋπολογισμό λιτότητας, ενώ η κυβέρνηση τεχνοκρατών της Ιταλίας διανύει το δεύτερο έτος της. Στο ίδιο αυτό διάστημα των 18 μηνών, αρκετά «NEAPs» είτε έχουν εισέλθει ή έχουν ενισχύσει την εκπροσώπησή τους στα κοινοβούλια, όπως το Κόμμα των Πειρατών της Γερμανίας, το Κόμμα της Ελευθερίας στην Ολλανδία, και οι True Finns στη Φινλανδία.

Την έκθεση αυτή θα πρέπει να τη λάβει σοβαρά η κυβέρνηση όχι απλά γιατί την συνέταξε η Citi, αλλά επειδή το γεγονός ότι έχουν καταρρεύσει τόσες κυβερνήσεις θα μπορούσε να είναι καμπανάκι και για την ελληνική.

Πράγματι, το έχουμε ξαναγράψει. Τα μέτρα που συζητώνται και που φαίνονται ότι έχουν κλειδώσει στο μεγαλύτερο μέρος τους δεν βγαίνουν. Αυτό είναι ηλίου φαεινότερο. Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν καταλαβαίνουν ότι το φθινόπωρο θα συμβούν δύο τινά: Ή ο κόσμος θα τους διαολοστείλει και δε θα πληρώσει φράγκο από όσα του ζητούν με αποτέλεσμα την κατάρρευση των ταμείων, ή η κοινωνική έκρηξη δε θα έχει προηγούμενο.

Σύμφωνα με τη Citi, η αυξανόμενη δυσφορία των Ευρωπαίων και η επιδείνωση της γνώμης που έχουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για τα «παραδοσιακά» πολιτικά κόμματα, σε συνδυασμό με την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη και τη χαμηλή ανταγωνιστικότητα, θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να δημιουργήσει μια αρνητική σειρά εξελίξεων η οποία θα εμποδίζει την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης, ακριβώς τη στιγμή που τα μέτρα αυτά θα είναι απολύτως απαραίτητα.

«Η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, στη βάση ενός αντι-ευρωπαϊκού μηνύματος, πιθανότατα θα είναι το μοντέλο που επαναληφθεί και σε μία σειρά άλλων χρεωμένων χωρών, αν και αναμένουμε ότι οι σημερινές κυβερνήσεις της ευρωπαϊκής περιφέρειας (με εξαίρεση την περίπτωση της Ελλάδας) θα καταφέρουν να μείνουν στην εξουσία για το τρέχον έτος, πολλές από αυτές εξαντλώντας πλήρως τη θητεία τους».

Καραδοκεί ο Τσίπρας λοιπόν κι αν νομίζουν ότι αυτό είναι το καλύτερο για την Ελλάδα θα το βρουν μπροστά τους και δε θα το πιστεύουν.

Θέλει η κυβέρνηση αυτή να εξαντλήσει αν όχι τετραετία, τουλάχιστον διετία;

Θέλει να μην αφήσει να πάει χαμένη η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας;

Θέλει να μη στρώσει το χαλί στον Τσίπρα και τους ταλιμπάν του;

Όπως έλεγαν και παλιά: Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη. Με έργα, όχι με λόγια.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Enzo avatar
  Enzo 05/08/2012 22:26:13

  Καλα οι αγγλοσαξωνες μας αγαπάνε υπερβολικά , φουλ στο κόμπλεξ είναι με εμάς .

 2. chris avatar
  chris 05/08/2012 22:41:28

  Τσιπρας, ταλιμπαν, καλα σε ποια μερια τοποθετησαι, και που κατατασεις τους υπολοιπους;
  Εσυ εισαι ο πατριωτης , που θελει το καλο της χωρας , κι οι υπολοιποι ειναι πρακτορες δεν ξερω και γω ποιων; (ενα υπηρχε η Σοβιετια θα το καταλαβαινα).
  Αρα οταν ξεκινησουν τα γλεντια τον Σεπτεμβρη να υποθεσω οτι θα εισαι μαζι με τους κυριους της φωτογραφιας;
  Υπερασπιζομενος την δημοκρατια και την ΤΑΞΗ;

 3. Γιώργος Αχαιός avatar
  Γιώργος Αχαιός 05/08/2012 22:51:10

  Ακούω ακραία και ανόητα πράγματα για πτώση της κυβέρνησης μέχρι τον Σεπτέμβριο. Έχω να πω μερικά πράγματα:

  1)Εδώ και μήνες δεν κουνιέται φύλλο. Απόλυτη ησυχία. Κάποιοι περίμεναν εμφύλιο πριν 2 χρόνια. Δεν ήλθε. Ούτε απεργίες δεν γίνονται καλά - καλά.

  2)Ο λαός δεν εξαπατήθηκε από μία κυβέρνηση που του είπε "λεφτά υπάρχουν" όπως έγινε το 2009. Ο Σαμαράς είχε ξεκαθαρίσει ότι θα προσπαθήσει να μείνουμε στο ευρώ. Όλοι ξέραμε τι σημαίνει αυτό. Η πλειοψηφία τον ψήφισε πριν λίγες βδομάδες...

  3)Όσο κι αν είναι περίεργο τα μέλη αυτής της κυβέρνησης δεν δέχονται την ίδια πίεση με αυτήν του Γ.Παπανδρέου. Ο λαός ξέρει πλέον ότι η κατάσταση είναι οριακή και δεν αποδίδει ευθύνη για αυτό στον Σαμαρά.

  4)Δεν είμαι σίγουρος ότι ο Τσίπρας θέλει να κυβερνήσει παρότι είναι κάτι που μπορεί να του συμβεί.

  5)Δεν νομίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να πάψει να κυβερνάει. Είναι ήτ ώρα ή ποτέ.

  Το μέλλον βέβαια είναι άδηλο....

  • τσαλες avatar
   τσαλες @ Γιώργος Αχαιός 05/08/2012 23:36:00

   1. Ο κόσμος κοιτάει αποσβολωμένος μη πιστεύοντας ακόμη τι του ετοιμάζουν.
   2. Ο λαός εξαπατήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με το "λεφτά υπάρχουν" μιας και κανείς δε του πε ότι πρώτα τα μέτρα και μετά επαναδιαπραγμάτευση, όπως επίσης κανείς δε του είπε πως θα πληρώνει τα φάρμακά του, αλλά του έλεγαν για ισοδύναμα κλπ.
   3. Η ευθύνη αποδίδεται συνολικά στο σάπιο πολιτικό σύστημα μέλος του οποίου θέλεις δε θέλεις είναι και ο Α.Σ. (ας μας πει και εκείνος που κόλλησε τα ένσημα του εδώ και 25 χρόνια).
   4. Ο τσίπρας θέλει να κυβερνήσει αλλά θα το κάνει όταν οι άλλοι έχουν φέρει την χώρα στην δραχμή.
   5. Αν πραγματικά πιστεύεις πως η κυβέρνηση "κυβερνάει" τότε πραγματικά δε ζεις πιθανότατα σε αυτή τη χώρα... Αν πιστεύεις πως κάποιος κυβερνάει δίνοντας τσάμπα την ΑΤΕ στον Σάλα τότε τα αποτελέσματα αυτής της "κυβέρνησης" θα τα δεις κατά τα τέλη Οκτωβρίου όταν θα πάει ο κόσμος να βάλει πετρέλαιο για να ζεσταθεί... και θα σου λύσει και την 1η απορία!

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ τσαλες 06/08/2012 09:08:08

    Αυτά λένε στο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κουρντίνες και ιδίως ότι θέλουν να κυβερνήσουν με δραχμή. Δεν θα τους περάσει.

   • Tassos avatar
    Tassos @ τσαλες 06/08/2012 09:23:49

    Εσύ αν ζούσες στον Εμφύλιο θα περίμενες με το όπλο παρά πόδας καμμια 60 χρόνια. Ο Λαός ψήφισε και το πρόγραμμα σωτηρίας θα εφαρμοστεί. Δεν είναι βλάκας, βλέπει τι γίνεται και καταλαβαίνει ότι ο Σαμαράς είναι ο πιο έντιμος Ελληνας πολιτικός. Με τις δυνάμεις θα σωθούμε, ούτε ο Χίτλερ θα μας σώσει (που λέει η ΧΑ) ούτε τα νεφελίμ του Καϋμένου

    • τσαλες avatar
     τσαλες @ Tassos 06/08/2012 10:52:56

     Ο λαός ψήφισε άλλο πρόγραμμα σωτηρίας και όχι αυτό που ευαγγελίζονται οι τρεις συν- εταίροι.
     Αν αυτό για εσένα δε σου λέει κάτι σου θυμίζω πως ο "λαός" που αναφέρεις είναι το 30% του 60% των όσων ψηφίζουν.
     Απλά μαθηματικά είναι, κάνε την αναγωγή και θα βρεις το ποσοστό της νομιμοποίησις.

   • Γιώργος Αχαιός avatar
    Γιώργος Αχαιός @ τσαλες 06/08/2012 12:58:19

    Φίλε μου εδώ θα είμαστε τον Σεπτέμβριο να δούμε ποιός από τους δυό μας έχει δίκιο!

    "Ο λαός εξαπατήθηκε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με το “λεφτά υπάρχουν” μιας και κανείς δε του πε ότι πρώτα τα μέτρα και μετά επαναδιαπραγμάτευση"

    Δεν μπορεί να θεωρείς ισοβαρείς τις δύο συμπεριφορές. Σωστά;

    • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
     ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γιώργος Αχαιός 06/08/2012 14:45:31

     Επαναδιαπραγμάτευση σημαίνει ότι μπορεί και να μην τα πετύχεις όλα που θέλεις να αλλάξεις. Λοιπόν, να αφήσουμε τις ουτοπικές προσδοκίες και την μιζέρια και να κοιτάξουμε πώς θα φτιάξουμε αληθινό κράτος ευνομούμενο, αποτελεσματικό και χωρίς γραφειοκρατία για να έρθει και η ανάπτυξη που θα μας βγάλει έξω από το μνημόνιο και την κρίση. Τα πρώτα δείγματα είναι καλά. Η διαβούλευση και η κατ' αρχήν αποδοχή συζήτησης περί ισοδυνάμων μέτρων καθώς και η σκούπα που άρχισε ο Δένδιας είναι καλή αρχή. Σταματήστε τη γκρίνια

    • τσαλες avatar
     τσαλες @ Γιώργος Αχαιός 06/08/2012 22:38:22

     Μετά τα Ζάπεια 1, 2, 3, και μετά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις όπου ο καθένας τους στα πλαίσια των προεκλογικών παροχών ο καθένας τους έλεγε ότι θεωρούσε ότι θα πιάσει περισσότερα "ψάρια" στα δίχτυα του, (μέχρι και περικοπή του χαρατσιού στα ακίνητα είχε ειπωθεί αν θυμάσαι), τα θεωρώ και τα δύο το ίδιο ισοβαρεί.
     Φυσικά το σκοτάδι δεν είναι μακρυά, κλείνουμε τα μάτια και το βλέπουμε....

 4. Γεωργία avatar
  Γεωργία 05/08/2012 23:33:40

  Η κοινωνική έκρηξη έρχεται όταν υπάρχει νηνεμία και μετά από ένα τυχαίο γεγονός.

  • kouvari avatar
   kouvari @ Γεωργία 06/08/2012 06:24:56

   Ευγε...!!Ποσο εμπειρη εισαι αραγε....
   Ποσα ξερεις και εχεις ζησει....

   • Γεωργία avatar
    Γεωργία @ kouvari 06/08/2012 10:53:03

    Εάν άνοιγες και κανά βιβλίο ή θυμόσουν τον Δεκέμβρη του 2008, ίσως θα έβλεπες κάτι παραπάνω εκτός από την σαχλαροειρωνία σου.

 5. ΚΕΡΒΕΡΟΣ avatar
  ΚΕΡΒΕΡΟΣ 05/08/2012 23:38:05

  Η φωτογραφία τα λέει όλα. Έχω μεγάλη περιέργεια με ποιους θα είστε τότε. Μ' αυτούς που θα αντιστέκονται ή μ' αυτούς που θα υποτάσσονται...

 6. llila avatar
  llila 06/08/2012 01:16:31

  Το έχω ξαναγράψει και παλιότερα , αυτή η κυβέρνηση την προλαβαίνει δεν την προλαβαίνει την παρέλαση της 28ης , και ο Τσίπρας θα έχει 42% (δυστυχώς).

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ llila 06/08/2012 10:53:53

   Και η ΧΑ άλλο ένα 20%...δυστυχώς.

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Γεωργία 06/08/2012 14:46:09

    Καλά ....

 7. blue nile avatar
  blue nile 06/08/2012 01:23:35

  Και τώρα τι κάνουμε;
  Καλύτερα είναι να γυρίσουμε στο πρόσφατο παρελθόν και να αναλογιστούμε τι δεν έπρεπε να κάνουμε.
  Η υπόθεση χάθηκε με την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου.
  Ήταν ολέθριο λάθος του Σαμαρά.
  Θα αντιτείνουν καποιοι ότι το έκανε για να σώσει την ευρωπαική πορεία της χώρας.
  Σ'εκείνο το σημείο όμως ο Σαμαράς έπρεπε να αναλογιστεί: Μπορεί να σωθεί το ευρώ όταν οι Γερμανοί επιμένοντας στην λάθος ταχτική και το ντόπιο λόμπυ της δραχμής θα παίξει τα ρέστα του για να απαλλαγεί από το ανεπιθύμητο ευρώ;
  Η απάντηση δύσκολη όμως διαφαινόταν ότι οι δραχμολάγνοι θα κερδίσουν.
  Οπότε αφού θα πηγαίναμε έτσι κι αλλιώς στη δραχμή ας έλεγε ΟΧΙ και να προσπαθούσε να διασωθεί πολιτικά ώστε να ηγείται της χώρας την επόμενη μέρα.
  Γιατί τώρα και στη δραχμή θα πάμε και τον Τσίπρα θα φάμε στη μάπα που θα μας γεμίσει με λεφούσια Πακιστανοσομαλών ενώ θα τελειώσει με μεγάλη επιτυχία για την Τουρκία όλα τα χρονίζοντα εθνικά θέματα.
  Γιατλι στην προοπτική να είναι ο Τσίπρας ο επόμενος πρωθυπουργός με νέο νόμισμα την παλιά δραχμή εγώ προτιμώ τον Σαμαρά με ότι νόμισμα να'ναι...

  • Γρυνη avatar
   Γρυνη @ blue nile 06/08/2012 11:11:48

   και γω blue nile, και γω!!!!!!
   και με ...γουαν!!!!!

 8. Gn avatar
  Gn 06/08/2012 02:23:28

  Η Citi δεν προβλέπει αλλά εύχεται προωθώντας τα αγγλοσαξονικά σχέδια διάλυσης της ευρωζώνης και ΕΕ. Όσο για μας, η βαλκανιοποίηση της Ελλάδος είναι αυτό που θέλουν οι Αμερικάνοι γιαυτο παίζουν με Τσιπρα (εδώ παίζουν με Αλ Καιντα στη Συρία στο Αλέξη θα κωλώσουν) μια και αναγκαστικά και όχι μόνο λόγω οικονομίας, θα γίνουμε και επίσημα προτεκτοράτο των ΗΠΑ στην περιοχή...
  Αλλά δεν θα τους βγει. Κόντρα σε όλους μέσα και έξω, θα αντέξουμε, η Γερμανία θα υποχωρήσει, επαναδιαπραγμάτευση θα γίνει, θα ξαναμπούμε σε ανάπτυξη και θα τους στείλουμε όλους αδιάβαστους...

 9. alex23 avatar
  alex23 06/08/2012 02:30:36

  εχουν καταντησει γραφικοι, ακομα και το καλοκαιρι μπιζνες κανουν..

  βγαζουν μια ειδηση και μετα παιζουν με τα σπρεντς, τα νομισματα και με οτι αλλο πολιτικο-οικονομικο κολπο στηνουν, και μολις μαζευτει το χρημα, βγαινει καποιος επισημος και κανει καθυσηχαστικες δηλωσεις ... αλλα μετα απο μερικες εβδομαδες βγαινει ο επομενος οικος/αναλυτης/υπουργος γερμανιας και κανει μια νεα δηλωση και φτου απο την αρχη να μαζευουν το χρημα απο τα αδυναμα να παρεμβουν στο συστημα κρατη..ελπιζω συντομα να δουμε συντονισμενη αντιδραση απο τον νοτο για το θεμα αυτο..

 10. akisenv avatar
  akisenv 06/08/2012 02:31:22

  Ο Ρουμελιωτης ηταν ξεκαθαρος, το μνημονιο ειναι σχεδιασμενο εξ αρχης οχι μονο να αποτυχει αλλα και να προκαλεσει την μεγιστη δυνατη ζημια στην Ελληνικη οικονομια και κοινωνια κατ' επεκταση..
  Η Ευρωπαϊκη Ενωση δεν ειναι πλεον ουτε Ευρωπαϊκη ουτε Ενωση. Ειναι ενα πεδιο ασκησης της Γερμανικης πολιτικης που φαινεται να εκτελει ενα σχεδιο αναβιωσης του Γερμανικου μεγαλοιδεατισμου για μια Γερμανικη Ευρωπη. Η Ευρωπαϊκη αλληλεγγυη εχει μετατραπει ,σε μια αφορητη για μια σειρα επιλεγμενες χωρες, τοκογλυφικη εκμεταλλευση των οικονομιων τους και των λαων τους απο καποιες αλλες υποτειθεται εταιρους τους. Επιβαλλεται τις επομενες μερες η εκπονηση ενος plan B που δεν θα λαμβανει υποψη του τον περαιτερω δανεισμο της χωρας για καποιο τουλαχιστον διαστημα....

 11. GreekInLux avatar
  GreekInLux 06/08/2012 02:36:48

  Κάτι τέτοια ακούνε και διαβάζουν τα συριζάκια, εντός και εκτός διαδικτύου, με τη μορφή τρόλ και μή και γουργουρίζει η κοιλιά τους απο ευχαρίστηση, τρίβουν τα χέρια τους, αδημονούν.... Ως άλλες Κασσάνδρες διακυρήττουν την επερχόμενη αποτυχία, την κατάρευση της κυβέρνησης, την κατάρευση της κοινωνίας και της ίδιας της χώρας μη μπορόντας να κρύψουν το πόσο αγωνιούν για να καταφτάσει επιτέλους τούτη η στιγμή. Αισθάνονται ότι τους το χρωστά ίσως η ιστορία. Ματαιοπονούν. Ο κόσμος σαφώς και ανησυχεί για την κακή οικονομική του κατάσταση αλλά ανησυχεί το ίδιο για την κοινωνική ειρήνη, ασφάλεια, ηρεμία και γαλήνη. Και τα παραπάνω είναι έννοιες ασύμβατες με τους ανθέλληνες αριστεριστές του Τσίπρα. Και μόνο η άνοδος ενός τέτοιου ακραίου κόμματος, υπό αυτόν ακριβώς τον ακραίο τύπο για αρχηγό στην παρούσα συγκιρία λέει πολλά. Και περισσότερο καταδυκνείει ότι ο κόσμος δεν τον «τίμησε» με την ψήφο του προκειμένου να δώσει ευκαιρία στο «νέο» και στο «άφθαρτο» που διατύνεται ότι πρεσβεύει. Αυτό που ήταν πάντα, αυτό εκπροσωπεί, αυτό πιστεύει. Το ποιοί πραγματικά αδημονούν για την κατάληψη της εξουσίας από το συριζαριό πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός της βαθιά σάπιας και διευθαρμένης φύσης του. Το γαμπρό τον ξυρίζουν το τέλος λέει το ρητό...και όταν έρθει αυτή η στιγμή η πλάστιγγα θα γέρνει, έστω και λίγο, πρός αυτόν που κατόρθωσε, γιατί θα το κατορθώσει, να βάλει τα πράγματα σε τάξη και σειρά, προς απογοήτευση πολλών, εκτός και εντός συνόρων. Και οι τσιπροσυριζαίοι θα διαμαρτύρονται για μια ακόμα φορά για την χαμένη ευκαιρία.

  • kouvari avatar
   kouvari @ GreekInLux 06/08/2012 06:27:53

   Θελω να μου πεις που βλεπεις την κοινωνικη ειρηνη...ασφαλεια...ηρεμια και γαληνη...
   Σε αλλη χωρα ζεις....?

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ GreekInLux 06/08/2012 09:10:22

   Εύστοχος. Οι Κασσάνδρες δεν κυβερνάνε ποτέ

  • chris avatar
   chris @ GreekInLux 06/08/2012 14:55:58

   ή ζεις σε αποστειρωμενο περιβαλλον , οποτε καλη αναρρωση, ή εισαι αιθεροβαμων οποτε κουραγιο, η εισαι καθεστωτικο παπαγαλακι.
   Το θεμα ειναι που ξεφυτρωσατε ολα μαζι ;
   Υπηρχατε πριν το Σαμαρα , ή ηρθατε μαζι του;

 12. Μ.Γ avatar
  Μ.Γ 06/08/2012 10:46:02

  Nομιζω πως το μονο για το οποιο αξιζει να αναρωτιεται ενας στοιχειωδως ευφυης ανθρωπος ειναι εαν αυτη η κυβερνηση θα καταρρευσει μεσα σε χλευασμους και σαρκασμους (οπως συνεβηκε με τον ανεκδιηγητο ΓΑΠ) ή εαν θα καταρρευσει με μπουνιες και κλωτσιες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.