#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2011 22:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάλυση, «παιδική χαρά» και προσωπικές στρατηγικέςΗ εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση δεν καλύπτεται πλέον, δεν εξωραΐζεται, καθώς ολοένα και περισσότερα στελέχη της αμφισβητούν ακόμη και τη διαδικασία κεντρικών αποφάσεων. Τις τελευταίες εβδομάδες ομαδικά είναι τα πυρά διαφόρων υπουργών. Οι αποκρατικοποιήσεις είναι το μεγαλύτερο ενδοκυβερνητικό ‘αγκάθι’, καθώς, εμμέσως ή ευθέως, εναντίον τμημάτων του σχεδιασμού και δη εκείνων που αφορούν τις ΔΕΚΟ έχουν ταχθεί ουκ ολίγοι υπουργοί (Χρ. Παπουτσής, Τ. Μπιρμπίλη, Λ. Κατσέλη, Δ. Ρέππας και Μ. Ξενογιαννακοπούλου)».Οι υπουργοί δυσφορούν όχι μόνο για τις περικοπές στους προϋπολογισμούς τους αλλά και για τα διορθωτικά μέτρα που καλούνται να λάβουν εξαιτίας της αναθεώρησης του ελλείμματος. . Όσο προχωρούν οι ημέρες τόσο αυξάνεται η πίεση από διάφορες πλευρές προς το Μέγαρο Μαξίμου για να ξεκαθαρίσει ο κ. Γ. Παπανδρέου την κατάσταση στην κυβέρνηση και να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι αλλαγές.

 

Η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, με συνέντευξή της στο «FLASH», ζητά «περισσότερο συντονισμό», «καλύτερη στρατηγική», «μεγαλύτερη τόλμη», ενώ μεταφέρει και το αίτημα των πολιτών «κάντε πιο γρήγορα».

Ο υπουργός αναπληρωτής Π. Μπεγλίτης, επίσης, στο «FLASH», μιλά για «αντιφατικές προσεγγίσεις» και ζητά να είναι περισσότερο ειλικρινείς.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Ανδρουλάκης, επίσης, χθες, στο «ΒΗΜΑ FM», μιλά με καυστικό και ειρωνικό τρόπο, για

- «Κυβέρνηση που δεν μπορεί έτσι να προχωρήσει».,

-«Διακυβέρνηση αμέριμνη, με φρου-φρου και αρώματα, πράσινα ποδήλατα και πράσινες εκδρομές».

-«Ο ανασχηματισμός ήταν για τα πανηγύρια».

- «Τα προβλήματα στην κυβέρνηση τα δημιουργούν οι άνθρωποι του Παπανδρέου που αναδείχθηκαν σε ένα βράδυ, εκ του μηδενός».

-«Ποια ιδιωτικοποίηση; Αυτά είναι Αστακός- line, αέρα, πατέρα.Δεν υπάρχουν σχέδια. Όλα στον αέρα».

Ο υπουργός Α. Λοβέρδος, προχθές, στη «REAL NEWS», μιλούσε για αρρυθμίες, αδεξιότητες, ασυνεννοησίες και χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Ο υπουργός Ε. Βενιζέλος στο «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», αντιγράφει θέσεις της Νέας Δημοκρατίας -τις οποίες εξακολουθεί να απορρίπτει η κυβέρνηση- σχετικά με τη φορολογία, την οικοδομική δραστηριότητα, το «πόθεν έσχες» των απλών πολιτών.

 

Και οι ίδιοι πλέον αναγνωρίζουν ότι δεν έχουν σχέδιο, ομολογούν ότι ευθύνονται για τα σημερινά αδιέξοδα και αμφισβητούν την ικανότητα της κυβέρνησης να βγάλει τον τόπο από την κρίση.

Για 20 μήνες η ελληνική κοινωνία βιώνει με επώδυνο τρόπο τις αλλεπάλληλες διαψεύσεις των κυβερνητικών εξαγγελιών. Το εύρος και το βάθος της αποτυχίας της ακολουθούμενης πολιτικής δεν έχει προηγούμενο. Η αδυναμία αντιμετώπισης του όποιου προβλήματος προκύπτει, στην οικονομική και κοινωνική σφαίρα, είναι πρωτοφανής. Αντί συγκεκριμένων, άμεσων και ουσιαστικών λύσεων εξαγγέλλονται για πολλοστή φορά «νέα μέτρα» με σύντομη ημερομηνία λήξεως, για να τα διαδεχτούν νέα μέτρα, πριν και αυτά αντικατασταθούν από πιο «φρέσκα» μέτρα…

Επιπλέον, το κάθε πρόβλημα βγάζει συνήθως στην επιφάνεια ενδοκυβερνητικές συγκρούσεις. Πρόκειται στην πραγματικότητα για κυβερνητικό σχήμα που δεν έχει ούτε ενιαία φωνή, ούτε ισχυρό συντονιστή του κυβερνητικού έργου, καθώς ο πρωθυπουργός περιορίζεται στη διατύπωση παραινέσεων. Ήδη πολλοί Υπουργοί λειτουργούν ως «υπηρεσιακοί», βλέποντας πολύ κοντά την ημερομηνία αντικατάστασης τους και σαφώς αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να διαφυλάξουν την υστεροφημία τους. Έτσι αποστασιοποιούνται από την κυβερνητική μνημονιακή πολιτική και την επίλυση προβλημάτων στους φορείς που εποπτεύουν.

Οι επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες αποτελούν ακόμη ένα πρόβλημα που διαρκώς διογκώνεται. Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού η Κυβέρνηση αρέσκεται στη σύσταση υπηρεσιών!!!

O βουλευτής Ν. Χίου της ΝΔ Κ Μουσουρούλης έφερε στη Βουλή ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα επικαλύψεων μεταξύ της Ειδικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (ΔΕΚΟ), της Ειδικής Γραμματείας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας -που συστήνεται τώρα- του Υπουργείου Οικονομικών, και του Υπουργείου Επικρατείας, λέγοντας χαρακτηριστικά στη Βουλή : «Είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς πώς συμβιβάζονται, πώς συντονίζονται όλα αυτά, μέσα σ’ αυτήν την κυβερνητική Βαβέλ»

Όλοι πλέον λοξοκοιτούν προς τη Νέα Δημοκρατία και τις προτάσεις που θα διατυπώσει ο Πρόεδρος της. Αποτελεί τη μόνη «συστημική» λύση στη συστηματική διάλυση της ελληνικής  οικονομίας & κοινωνίας. Το Ζάππειο II  στη δεδομένη συγκυρία αποκτά άλλο νόημα. Θα το παρακολουθήσουν με ενδιαφέρον οι πολίτες ανεξαρτήτως πολιτικής  αφετηρίας και κομματικής ένταξηςΜικρός Οδυσσέας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 04/05/2011 22:50:56

  ο Ακης ειναι ο καλυτεροτερος ! μακραν....
  Θα βγει ο Σημιτης σε λιγες μερες να σχολιασει Ντομινικ/ΓΑΠ !!! στοιχημα????

  ΠΠ

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 00:08:48

   Φιλική συμβουλή: μη βάζεις ποτέ στοίχημα που να αφορά τον Σημίτη. Έχει κάει πολύς κόσμος στοιχηματίζοντας για τις επόμενες κινήσεις του....

 2. Aris. A avatar
  Aris. A 04/05/2011 23:24:55

  Μ.Ο

  Ο κοσμάκης ήταν λογικό ότι την πάτησε.

  Εκείνα τα αιτόπουλα οι μεγαλοεπειχηρματίες που κόβει η γκλάβα τους και δύο δράμια παραπάνω από την φάτσα δεν κατάλαβαν τι σημαίνει Γιώργος.

  Μου αρέσει που προεκλογικά των τραπεζώσανε για να τους αναλύσει τις προτάσεις του.

  Με το αδιέξοδο που υπάρχει βλέπω τον Σαμαρά να τον σηκώνουν βράδυ με τα σώβρακα από το σπίτι για να τον πάνε στο Μαξίμου.

  Ας ελπίσουμε ότι έχουμε πέσει μέσα στις εκτιμήσεις μας για τον Αντώνη και θα τα καταφέρει.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ Aris. A 05/05/2011 00:05:58

   Στο Συνέδριο είχε πει ότι ο λαός θα ζητήσει κυβερνητική αλλαγή πριν εμείς ζητήσουμε εκλογές...

 3. neotera avatar
  neotera 04/05/2011 23:51:46

  Νομίζω, αλλά μπορεί να πέφτω κι όξω, ότι δεν είναι "διάλυση, «παιδική χαρά» και προσωπικές στρατηγικές" το κυρίαρχο χαρακτηριστικό της πολιτικης του γιωργάκη μας αυτη την εποχή, αλλά κάτι σαφέστερο. Κοιτάζοντας την σκοτεινή εικονα του με το έντονο κοντράστ να εκφωνεί το λόγο του απόψε κατάλαβα κάτι που διαισθάνομαι από την αρχή σ' αυτή τη θητεία. Τρόμος είναι η λέξη που ταιριάζει στις επιδιώξεις της Παγκόσμιας Διακυβέρνηση αναφορικα με τον ελληνικό λαό τους και ολοκληρωτισμός η πολιτική ουσία, το μήνυμα που εκπέμπεται. Ο γιωργάκης λέει ότι θα κάνει αυτό που θέλει μαζύ με όσους θα έρθουν μαζύ του. Δεν χρειάζεται τους άλλους έστω κι αν είναι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας. Αποφεύγοντας πάντα να λέει τι είναι αυτό που θέλει να κάνει με τον άμοιρο τόπο μας αιστάνεται κανείς ότι επιδιώκει με δεδομένη την υποστήριξη του ξένου παράγοντα τα χειρότερα για την ελλαδάρα. Το πραξικόπημα έχει συντελεσθει, ας μην κρυβόμαστε...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ neotera 05/05/2011 01:24:02

   Θα συμφωνήσω. Δεν πίστεψα ποτέ σε "ανίδεες" εξουσίες.
   Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν.
   Η Διαμαντοπούλου διαλύει την Παιδεία.
   Ο Λοβέρδος την Υγεία.
   Ο Βενιζέλος την Εθνική Άμυνα.
   Γιατί;
   Γιατί φώναξαν 4 συνεχόμενες χρονιές τη Διαμαντοπούλου στη Μπίλντερμπεργκ και δεν φώναξαν εσάς;

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/05/2011 23:52:37

  είπε ο Ανδρουλάκης για πράσινα ποδήλατα; Θα αναθεωρήσω...

  Εγώ είμαι ωμός και χυδαίος. Στηρίζω όποιον ταχθεί κατά της Πρασινάδας.

  (Το Πασόκ θα κάνει αντιπολίτευση στον ΓΑΠ έτσι που πάμε)

 5. Aris. A avatar
  Aris. A 05/05/2011 00:26:13

  M.O

  Εχεις αργήσει.

  Γράψε κανένα από εκείνα τα άρθρα που τα ντύνεις με εκείνες τις ωραίες φωτογραφίες των άσχημων πολλά υποσχόμενων γυναικών γιατί το παρασοβαρέψαμε.

 6. O Saligaras avatar
  O Saligaras 05/05/2011 03:41:51

  Η εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει τις
  τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση δεν. .

  nice to have you back factorX,
  που ήσουνα τις προηγούμενες εβδομάδες;

 7. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 05/05/2011 07:03:29

  Η κατάσταση αυτή φαινόταν εξ αρχής. Θυμάστε με εκείνο το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, πώς μοιράστηκαν οι αρμοδιότητές του, και με το Λιμενικό που μοιράστηκε μεταξύ δύο υπουργείων; Απίστευτος τραγέλαφος.
  Το πρόβλημα βρίσκεται στο μυαλό του ΓΑΠ. Επειδή ο ίδιος είναι χαοτικός, μετέφερε αυτόν τον χαοτικό τρόπο "λειτουργίας" στην κυβέρνηση. Οσοι τον ήξεραν από ΥΠ.ΕΞ. το είχαν προβλέψει αυτό, επειδή έτσι λειτουργούσε και εκεί. Παρεούλες, σύμβουλοι, φίλοι και από εκεί και πέρα το χάος.
  Κατά τα άλλα, κάτι συγκροτήματα Αλαφούζου που τώρα αρχίζουν και τον θάβουν, τον εκθείαζαν αρχικά, λες και ήταν νεοσσός στην πολιτική και δεν ήξεραν οι δημοσιογράφοι πώς δούλευε ως πολιτικός.

 8. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 05/05/2011 09:12:45

  Μα γιατί το κουράζουμε το θέμα; Ο Παπανδρέου (και οι υπουργοί του)είναι ένα απλό εκτελεστικό όργανο. Τίποτα περισσότερο. Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτεί οτιδήποτε. Όλα είναι έτοιμα και όλα βαίνουν αισίως. Ακόμα και τον χρόνο αποχώρησης του άλλοι θα τον αποφασίσουν. Αλλιώς δεν θα είχε αυτή την όψη με τόσα προβλήματα, θα είχε γεράσει πριν της ώρας του.

 9. victoria (true) avatar
  victoria (true) 05/05/2011 18:19:20

  Βάλτε και τον Καλλικράτη στα υπόψη, και το συμπέρασμα είναι πως Υπουργεία και Περιφέρειες και ΟΤΑ, δεν προχωράει τί-πο-τα, όλη η δημόσια διοίκηση είναι χαμένη στο διάστημα.

  Δουλεύουν οι Υπουργοί με δυο-τρεις συμβούλους που τους κάνουν τα φανταστικά papers για την τρόικα όποτε έρχεται: 5 δις από 'δω, 3 δις από 'κει, 1,8 δις από πέρα (βάζουμε και καμιά υποδιαστολή για να γίνουμε πιστευτοί! χαχα!)

  Θυμάστε την Κριστίν Λαγκάρντ, την Υπουργό της Γαλλίας, που της έδειχνε σκονάκι ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ο Παπακωνσταντίνου με το πρόγραμμά του για τα έσοδα και η γυναίκα είχε μείνει άγαλμα; Όταν λέμε μπακάλικο, το εννοούμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.