#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/07/2010 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Διάβημα προς την Τουρκία για το Πίρι ΡέιςΣε διάβημα προς την Τουρκία, με το οποίο την καλεί να απέχει από κάθε δραστηριότητα, που θίγει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, προχώρησε η Ελλάδα, μετά την απόφαση της γείτονος να βγάλει το σκάφος «Πίρι Ρέις» για σεισμολογικές έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή όπου επικαλύπτεται η ελληνική υφαλοκρηπίδα της Ρόδου και του Καστελλόριζου.

Το «Πίρι Ρέις» δεν έχει εισέλθει προς το παρόν στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος και διεμήνυσε ότι «σε κάθε περίπτωση θα γίνουν όσα πρέπει να γίνουν».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας γνωστοποίησε ότι η Ελλάδα πρόκειται να επιδώσει ρηματική διακοίνωση, σημειώνοντας πως «οι ενέργειες της Τουρκίας μάς προβληματίζουν, καθώς δεν συνάδουν με την εκπεφρασμένη βούληση των δύο πρωθυπουργών, εκδηλώνουν μια διάσταση λόγων και πράξεων κι επιβαρύνουν το κλίμα ενόψει της επανάληψης των διερευνητικών συνομιλιών στις 19/7».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, θα συναντηθεί με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, στο Αλμάτι, στο περιθώριο της συνόδου του ΟΑΣΕ, όπου θα θέσει το ζήτημα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Δελαβέκουρας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα «θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη διαφύλαξη των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» και πρόσθεσε ότι στην περιοχή υπάρχουν ελληνικά πλωτά μέσα που παρακολουθούν τις εξελίξεις.

«Η βούλησή μας για βελτίωση των διμερών σχέσεων δεν αποτελεί λευκή επιταγή, ούτε συνεπάγεται υποχωρήσεις. Η σχέση μας με την Τουρκία βασίζεται σε πολύ προσεκτικά βήματα, ενώ γνώμονάς μας είναι η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, ανέφερε πως είναι προς συζήτηση, καθώς η χώρα μας επιθυμεί την οριοθέτηση όλων των θαλασσίων ζωνών με τις γειτονικές της χώρες, παραπέμποντας στη συμφωνία (που έχει επιτευχθεί χωρίς να έχει κυρωθεί) με την Αλβανία και στις συνομιλίες, που συνεχίζονται με την Αίγυπτο και τη Λιβύη.

Σε ερώτηση, τέλος, αν ανάλογες με τις τουρκικές έρευνες έχει διεξάγει και η Ελλάδα, δήλωσε πως καθώς η χώρα απειλείται συχνά από σεισμούς, στη συγκεκριμένη περιοχή η Ελλάδα προβαίνει τακτικά σε έρευνες.

Στο Αιγαίο και το Πίρι Ρέις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 14/07/2010 16:41:05

  Ας μην προβληματίζονται τόσο πολύ και πάθουν τίποτα.
  Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι ένα διάβημα.
  Άντε και κανένα λιμενικό σκάφος να στείλουν.
  Για πολεμικό δεν το συζητάμε.
  Ότι είναι ανατολικά του 25ου, είναι αλλού.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:46:18

  Το διάβημα έγινε από τον ....Πόρο;

  • Orestios avatar
   Orestios @ Κώστας Ροδινός 14/07/2010 16:47:33

   χο! χο!
   Με Blackberry από το κανό.

 3. Σαος avatar
  Σαος 14/07/2010 16:46:31

  Σκέφτομαι να ιδρώνει το αυτί του Νταβούτογλου με την ιδέα πως ο Βαγγέλακας θα του φάει τον λουκουμά...

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 16:47:34

  Από την εφημερίδα ΣΗΜΕΡΙΝΗ

  Ο εθνικός πονοκέφαλος

  Aν πιστεύουν οι ελληνικές κυβερνήσεις ότι εκπληρώνουν το χρέος τους και διώχνουν το μεγάλο εθνικό πονοκέφαλο με το να παπαγαλίζουν το γνωστό «πλαίσιο λύσης» και να θεωρούν ότι η λύση του Κυπριακού δεν μπορεί να είναι άλλη από τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία, απατώνται οικτρά.

  Τα μεγάλα εθνικά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με μίζερες θεωρήσεις και με στερεότυπα σλόγκαν. Δεν αποκρύβονται για να περνά ο χρόνος και να συντηρούνται τα αδιέξοδα. Αντιμετωπίζονται με ρεαλιστικούς στρατηγικούς σχεδιασμούς, αποφασιστικές πολιτικές, αμυντική ευρωστία και σκληρή διπλωματική προσπάθεια.

  Πρόσφατα, ο Γιώργος Παπανδρέου, ερχόμενος στην Κύπρο, μας είπε ότι η Τουρκία δεν ενδιαφέρεται για λύση του Κυπριακού. Δεν μας είπε, όμως, ότι και ο διεξαγόμενος ψευδεπίγραφος διάλογος είναι η καλύτερη επένδυση για την Τουρκία, προκειμένου να κρατεί το Κυπριακό άλυτο. Δεν μας είπε, ακόμη, πώς η Ελλάδα σχεδιάζει να εξαναγκάσει την Τουρκία, να θεωρήσει αναγκαία τη λύση του Κυπριακού.

  Προχθές, ο Φίλιππος Πετσάλνικος δήλωσε ότι στην πρόσφατη απόβαση του Ερντογάν και της κουστωδίας του στην Αθήνα, ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε θέσεις για όλα τα θέματα, αλλά δεν άνοιξε το στόμα του να πει λέξη για το Κυπριακό. Προφανώς δεν ήθελε να εκφράσει ανοικτά τους δόλιους στόχους της τουρκικής πολιτικής.

  Τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα έχει αποσυρθεί εντελώς από το προσκήνιο του Κυπριακού. Βυθισμένη στην οικονομική κρίση, στα εσωτερικά προβλήματα, στα σκάνδαλα και στην κοινωνική αναταραχή, κρύφτηκε στο καβούκι της και πέραν κάποιων φραστικών πυροτεχνημάτων και ευχολογίων, άφησε την Κύπρο να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Κρύβεται πίσω από το μίζερο σλόγκαν «Η Κύπρος αποφασίζει και η Ελλάδα συμπαρίσταται», περιορίστηκε στην εσωστρέφειά της και άφησε την Τουρκία να αλωνίζει στο δικό της γήπεδο. Στο βαλκανικό και ευρωπαϊκό χώρο, στη Μεσόγειο, και πέραν αυτών.

  Ούτε καν υπολογίζεται πλέον η Ελλάδα από την Τουρκία, ως αντίπαλο δέος. Αποτελεί το χρεοκοπημένο γείτονα, η εθνική αξιοπρέπεια του οποίου βιάζεται καθημερινά από τα τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και φρεγάτες, χωρίς αντίδραση. Είναι ενδεικτικό ότι το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας αφαίρεσε την Ελλάδα από το τα κράτη που συνιστούν απειλή για τη χώρα.

  Δυστυχώς, η Ελλάδα επτώχευσε σε όλους τους τομείς και το μέλλον της προδιαγράφεται αβέβαιο. Τη στιγμή που θανάσιμοι κίνδυνοι περιζώνουν τον κυπριακό Ελληνισμό, καθώς και το μητροπολιτικό, από τις τουρκικές διαθέσεις που ποτέ δεν αλλοιώθηκαν, αλλά απλώς «ντύνονται» τώρα με επικοινωνιακά τεχνάσματα, που έχουν στόχο να αποκοιμίσουν τον Ελληνισμό από τις αδηφάγες ορέξεις του τουρκικού επεκτατισμού.

  Αποτελεί τραγωδία για την Κύπρο η σημερινή κατάσταση. Εδώ, δεν λαμβάνονται υπόψη όσα ο Νταβούτογλου σημειώνει στο νεο-οθωμανικό σύγγραμά του. Και στην Αθήνα επικρατεί η αρχή «χέρι που δεν μπορείς να δαγκώσεις, φίλα το». Χωρίς πυξίδα, το καράβι των Ελλήνων πλέει ακυβέρνητο ανάμεσα στους υφάλους...

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 17:57:43

   Η Κύπρος δεν φόρεσε τα παραμορφωτικά γυαλιά της τελευταίας ελληνικής 30ετίας. Και επειδή βλέπει κάθε μέρα την τεράστια τουρκική σημαία στον Πενταδάκτυλο δεν πίστεψε απάτριδες δημοκόπους.

  • Προφήτης avatar
   Προφήτης @ Γιάννης Φαίλτωρ 14/07/2010 17:58:40

   Αυτό το κείμενο στην Ελλάδα των πασόκων είναι "εθνικιστικό".

 5. Ιθαγεννής avatar
  Ιθαγεννής 14/07/2010 16:53:48

  Το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία για να κινηθούν, απαιτούνται καύσιμα, που προς το παρόν δεν σπαταλούμαι χάριν του γενικότερου οικονομικού συμφέροντος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Ιθαγεννής 14/07/2010 16:59:42

   Συμφέρον μας είναι να μην ξοδεύουν πετρέλαιο τα Τουρκικά πολεμικά πλοία και τα Τουρκικά αεροπλάνα.

 6. Misha avatar
  Misha 14/07/2010 17:13:38

  O Δρούτσας ήταν εκ των συντακτών του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν.
  Κάποια βρωμοδουλειά έχουν στα σκαριά.Είναι βέβαιο.

 7. Maya avatar
  Maya 14/07/2010 18:56:44

  Τρέμουν πάλι οι Τούρκοι... Γι' αυτό στείλανε και μια τετράδα F-16 σε Σάμο και Αγαθονήσι.

  Πού είναι η είδηση θα μου πεις.

 8. komotini avatar
  komotini 14/07/2010 19:27:20

  τί ξέχασαν να κάνουν?
  ας δουμε το σκίτσο

  http://patridografies.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html

 9. 30ς δρομος για τον κορυδαλλο avatar
  30ς δρομος για τον κορυδαλλο 14/07/2010 19:31:48

  150 ευρω σας κοψαν και μυξοκλαιτε.....πουλατε και μαγκια στο διαδυκτικο ανεμιζοντας πολεμικες σημαιες

 10. petros avatar
  petros 14/07/2010 19:57:31

  εσενα δεν στα κοψαν...υπερανω?

  • Orestios avatar
   Orestios @ petros 14/07/2010 20:09:26

   Ο μισθός αυτός δεν κόβεται γιατί είναι άξιος.

 11. sawas avatar
  sawas 14/07/2010 20:15:34

  και η τελευταια γνωστη τοποθεσια του...
  http://www.marinetraffic.com/ais/de/default.aspx?oldmmsi=271015037&zoom=10&olddate=7/14/2010%206:36:04%20AM

 12. Κομοτηνη avatar
  Κομοτηνη 14/07/2010 20:26:24

  Πώς κάνετε έτσι;
  Αφού τα παιδιά το μόνο λάθος που έκαναν
  ήταν που δεν κτύπησαν την
  http://patridografies.blogspot.com/2010/07/blog-post_14.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.