14/09/2011 17:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημόσιο: Τέσσερις ημέρες εργασίας και μείωση μισθών 10%;

Σχέδιο – πιλότο και για το δημόσιο τομέα, αναμένεται να ανακοινώσει η διοίκηση του ΟΤΕ σχετικά με την εργασία των υπαλλήλων και τη μείωση του μισθού τους.

Επειδή διοίκηση και εργαζόμενοι δεν τα βρήκαν, φαίνεται να αποφασίζεται μονομερώς η εργασία τεσσάρων ημερών με μείωση μισθών 10% ή και παραπάνω. Αν και πλέον ο ΟΤΕ είναι... Γερμανικός, πληροφορίες αναφέρουν ότι το σκέπτονται και για το δημόσιο τομέα, αφού πρώτα απολύσουν με εργασιακή εφεδρεία τους 200.000 υπαλλήλους.

Οι υπόλοιποι, στους περισσότερους φορείς, οργανισμούς και υπουργεία, θα αναγκαστούν σε μείωση της εβδομαδιαίας εργασίας τους με μείωση μισθού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 14/09/2011 17:15:10

  Να προσθέσουμε φυσικά και την αντίστοιχη (20%) μείωση των εισφορών, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το χρόνο που θα βγουν (;) στη σύνταξη οι εργαζόμενοι (ιδιωτικοί και δημόσιοι).

  Λοιπόν; Τι λένε οι κοινωνικοί αυτοματιστές; Μήπως να ετοιμάζονται για διήμερη-τριήμερη εργασία;

 2. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 14/09/2011 17:30:46

  Η είδηση αυτή έχει δύο αναγνώσεις ή όψεις

  α. ο φόρτος εργασίας έχει παραμείνει ο ίδιος αλλά θα διεκπεραιώνεται σε περισσότερο σφιχτά χρονικά πλαίσια

  β. ο φόρτος εργασίας έχει μειωθεί πραγματικά, και αυτό αποτυπώνεται στη μείωση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος που ανακοινώθηκε πριν από λίγο καιρό

 3. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 14/09/2011 17:35:47

  Καθυστέρησαν πολύ όμως. Θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε 4ήμερα πριν το καλοκαίρι για να κάνουν και κανά παραπάνω μπανάκι οι άνθρωποι (δουλεύουν σκληρά και το αξίζουν) ... Τώρα μας έπιασε το φθινόπωρο...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.