11/10/2010 12:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημόσιος καυγάς Φασούλα-Μίχα

Ο Μίχας έστειλε επιστολή πριν από λίγο στο Ν. Χατζηνικολάου να μην συμμετάσχει ο Π. Φασούλας στην εκπομπή που προγραμματίζει για το βράδυ.

Τέτοιο εκβιασμό δεν τον έχω δεχτεί, ποτέ στη δημοσιογραφική μου πορεία αντέτεινε ο Χατζηνικολάου, πριν λίγο από τα μικρόφωνα του Real.

Είναι φανερό πως οι χαρούλες των Φασούλα-Μίχα-Σγουρού στο Δημαρχείο του Πειραιά, ήταν μόνο προσχηματικές. Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει δημιουργήσει τριβές και προβλήματα στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και φαίνεται πως αυτό αποτυπώνεται ήδη στην πορεία προς τις επόμενες εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν είναι τυχαίο που δεν έχουν ακόμα συμπληρώσει, ούτε καν στο μισό, τα ψηφοδέλτια, στο κομμάτι της Περιφέρειας.

Ο Φασούλας είναι το μαύρο πρόβατο αλλά και το άλλοθι για πολλούς...

Από την άλλη ο Χατζηνικολάου για ποιο λόγο καλεί ΜΟΝΟ τον Φασούλα, που προ-ορίζεται ως υποψήφιος Αντι-Περιφερειάρχης..και τους Αντι-Περιφερειάρχες του ΚΚΕ, και του ΣΥΡΙΖΑ και δεν καλεί τον υποψήφιο Π. Αλεβίζο από τη παράταξη του Κικίλια;;;;

Θ.

Στο μεταξύ επίθεση κατά του Γιάννη Μίχα εξαπέλυσε  ο Παναγιώτης Φασούλας:

«Είναι αντρικό να στηρίζεις έναν άνθρωπο ο οποίος βγαίνει παντού και προσπαθεί να σε κόψει από παντού; Είναι ανθρώπινο χαρακτηριστικό αυτό; Προφανώς, αυτό το χαρακτηριστικό δεν είναι. Στην πολιτική κινούμαι κι από το συναίσθημα. Δεν είναι δυνατό να ξεπεράσω να προσωπικά μου συναισθήματα, όταν κάποιος με κόβει από παντού, εγώ να λέω ``σε στηρίζω`` γιατί είναι τουλάχιστον υποκριτικό».

Ο κ. Φασούλας μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Real fm" υποστήριξε ότι ο κ. Μίχας δεν επιθυμεί να συνεργαστεί μαζί του, δεν έχει ενημερωθεί για τα θέματα του Δήμου από τον ίδιο σε αντίθεση με τους κ.κ. Μιχαλολιάκο και Μαντούβαλο, ενώ σημείωσε ακόμη:

«Την επόμενη μέρα, της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας Μίχα και Σγουρού δέχθηκα μία επίσκεψη στο γραφείο μου από τον υποψήφιο περιφερειάρχη, τον Γιάννη τον Σγουρό, και τον Γιάννη τον Μίχα, ως υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά πλέον, και μπροστά στις κάμερες μου ζητήθηκε από τον Γιάννη τον Σγουρό να είμαι υποψήφιος μαζί του στην αντιπεριφέρεια (...). Θεώρησα ότι μπορώ να πω ναι (...). Έτσι, δέχθηκα εγώ, έτσι κι ο Γιάννης ο Μίχας δεν είχε καμία αντίρρηση (...). Από εκεί και πέρα, πληροφορήθηκα κι εγώ ότι υπήρξε μία σειρά επαφών και στην κεντρική ηγεσία του κόμματος και παντού που τίθεται εν αμφιβόλω η δική μου συμμετοχή στην περιφέρεια του Πειραιά. Έτσι πληροφορήθηκα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Η ενότητα χρειάζεται δύο για να επιτευχθεί. Σ’αυτή την περίπτωση δεν την είχαμε, λοιπόν, αυτή τη θέληση από την άλλη πλευρά. Εγώ συνεχίζω να λεω ότι πράγματι δεν είναι θέμα θέσης για μένα. Απλώς δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι ο λόγος του εξοστρακισμού μου και της εξορίας μου από τον Πειραιά. Φοβάται κάτι κάποιος;»

Επιστολή Γιάννη Μίχα στον κ. Νίκο ΧατζηνικολάουΜε αφορμή τα λεχθέντα από τον κ. Χατζηνικολάου στην πρωινή εκπομπή του στον Real FM, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας έστειλε την ακόλουθη επιστολή :"Αγαπητέ κύριε Χατζηνικολάου,

Αφήνοντας ασχολίαστη και στην κρίση των ακροατών σας την πρωτοφανή και ανοίκεια προσωπική επίθεση που εξαπολύσατε εναντίον μου από την πρωινή εκπομπή σας στη συχνότητα του REAL FM, σας επισημαίνω τα εξής.

α. Αναφερθήκατε στο δήθεν εκβιαστικό περιεχόμενο μιας επιστολής σχετικής με τη συμμετοχή μου στη βραδινή τηλεοπτική σας εκπομπή από τον ALTER, η οποία ουδέποτε υπήρξε.

β. Η άρνησή μου να συμμετάσχω σε αυτή την εκπομπή είναι αναγκαστική και επιβάλλεται για λόγους δεοντολογίας. Ουδεμία σχέση έχει με τον κ. Φασούλα και τη συμμετοχή του ή όχι στην ίδια εκπομπή.

γ. Ουδόλως αναφέρατε το γεγονός ότι όταν αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας, την περασμένη Πέμπτη, για τη σημερινή τηλεοπτική σας συζήτηση, οι συνεργάτες σας με είχαν ενημερώσει ότι σε αυτή θα συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο οι πέντε υποψήφιοι Δήμαρχοι των Συνδυασμών που διεκδικούν το Δήμο Πειραιά.

δ. Αποσιωπήσατε το γεγονός ότι στη χθεσινή μου τηλεφωνική επικοινωνία με τους ίδιους συνεργάτες σας μου επιβεβαίωσαν ότι στην τηλεοπτική συζήτηση θα συμμετείχαν μόνο οι ανθυποψήφιοί μου για το Δήμο Πειραιά.

ε. Όταν τους εξέφρασα την απορία μου γιατί στο διαφημιστικό τρέιλερ του ALTER εμφανίζονταν μεταξύ των συνομιλητών οι κύριοι Παναγιώτης Φασούλας και Γιάννης Μανουσογιαννάκης, αρχικώς μεν εισέπραξα την αμηχανία τους εν συνεχεία δε την απάντηση ότι είχατε αποφασίσει να τους καλέσετε με την ιδιότητα των υποψηφίων Αντιπεριφερειαρχών για τον Πειραιά. Του μεν πρώτου με το Συνδυασμό του κου Γιάννη Σγουρού, του δε δεύτερου με το Συνδυασμό του κου Παφίλη.

στ. Έμεινε αναπάντητη η ερώτησή μου γιατί δεν κλήθηκαν και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες των άλλων Συνδυασμών.

ζ. Έμεινε αναπάντητη η παρατήρησή μου ότι δε μπορεί να συγχέονται τα πολύ σοβαρά και αποκλειστικά δημοτικού ενδιαφέροντος προβλήματα του Πειραιά, με τα προβλήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στη διεκδίκηση της Περιφέρειας που είναι νέος θεσμός και διαφορετικής αποστολής από αυτόν της δημοτικής αρχής.

η. Επίσης αναπάντητη έμεινε η παρατήρησή μου ότι ο κος Φασούλας κλήθηκε με την ιδιότητα του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, ενώ κάτι τέτοιο ουδόλως ίσχυε.

θ. Σε μεταγενέστερη επικοινωνία των συνεργατών σας μαζί μου, μου ειπώθηκε ότι τελικώς ο κος Φασούλας δε θα συμμετείχε στη συζήτηση ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης αλλά ως απερχόμενος Δήμαρχος.

Όταν διατύπωσα την εύλογη απορία πώς είναι δυνατό να καλείται ειδικά σε μία συζήτηση για τον Πειραιά ένας απερχόμενος Δήμαρχος, τη στιγμή που, για παράδειγμα, δεν είχε κληθεί ο απερχόμενος Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης κος Παπαγεωργόπουλος στην αντίστοιχη συζήτηση που κάνατε μόλις την προηγούμενη Δευτέρα, η παρατήρησή μου έμεινε και πάλι αναπάντητη.

Κατόπιν αυτών ήταν προφανές ότι ο τρόπος διεξαγωγής της συζήτησης, όπως την είχατε σχεδιάσει, θα ήταν όχι απλώς αντιπαραγωγική αλλά πολύ περισσότερο υποτιμητική για τον Πειραιά και τα προβλήματά του, παραπλανητική για το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών και ξένη με τα ζητήματα του μεγάλου λιμανιού της χώρας.

Αρκετά με την πολύπαθη πόλη μας. Αρκετά με τις μιζέριες και τις σκοπιμότητες που καθηλώνουν τις δυνατότητές της.

Πρόκειται για μια πόλη που έχει αδικηθεί πολλαπλώς και επανειλημμένα από τις φατριαστικές λογικές, τις προσωπικές ματαιοδοξίες και τις άγονες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις.

Είμαι υποψήφιος για το Δήμο Πειραιά, γιατί έχω την πεποίθηση και το καθήκον να καταθέσω και να συζητήσω προτάσεις και λύσεις που ενώνουν τους Πειραιώτες και δίνουν διέξοδο στην πόλη μας.

Δεν είμαι υποψήφιος για να καταστώ μέρος προβλημάτων που δεν ανήκουν στην πόλη, που δεν απασχολούν το λαό της.

Ακόμα περισσότερο δεν επιθυμώ να γίνω μέρος ενός τηλεοπτικού θεάματος προσβλητικού για τους δημότες του Πειραιά και ταπεινωτικού για τον πολιτισμό τους, τις αξίες τους και τις απαιτήσεις τους.

Έχετε το δικαίωμα να κάνετε τις εκπομπές που θέλετε, με αυτούς που θέλετε, με όποια λογική επιλέγετε.

Έχω την υποχρέωση να αρνηθώ τη συμμετοχή μου σε οτιδήποτε δεν θεωρώ ότι προάγει το συμφέρον της πόλης και των συμπολιτών μου.

Δεν μου αρέσει να με απειλούν, όπως με απειλήσατε εσείς σήμερα από την πρωινή σας εκπομπή.

Δεν μου αρέσει να με μεταχειρίζονται ως αναλώσιμο είδος μιας ψευτοκοινωνίας, ψευδοπολιτικών θεαμάτων και ψευδεπίγραφων συγκρούσεων.

Το λιγότερο που οφείλετε είναι να αποδεχθείτε ότι υπάρχουν και πολιτικοί που δεν είναι εκβιάσιμοι.

Με εκτίμηση,

Γιάννης Μίχας"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 11/10/2010 12:24:54

  ΔΙΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΡΑΠΕΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΞΑΛΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΤΟΣΟ ΣΥΧΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ...ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΤΟΡΠΙΛΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΠΕΙΡΑΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ Η Ν. Δ.
  ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ?
  ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΗ ΑΠΗΧΗΣΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ...

 2. Misha avatar
  Misha 11/10/2010 12:26:35

  Φάκτωρ

  Ο Φασούλας είναι ο σημερινός δήμαρχος Πειραιά και γι αυτό έχει θέση στη σημερινή εκπομπή του Ν.Χ. , η οποία αφορά το Δημο του Πειραιά.

  Ο Μίχας θα πάρει στον Περαία ό,τι κι ο Σγουρός στην περιφέρεια.

 3. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 11/10/2010 12:45:34

  Ωχ, ναι, έχουμε και το μεγάλο κρίσιμο εθνικό θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών σε εξέλιξη. Το οποίο, λόγω κρισιμότητας, παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα. Ανάλογης βαρύτητας με ματς ΠΑΟΚ-Αρης. Τεραστίας εθνικής σημασίας.

  Την εθνική κρισιμότητα του ζητήματος την καταλαβαίνεις από την επιλογή των υποψηφίων. Τιτάνες όλοι.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • 11888 avatar
   11888 @ Θραξ Αναρμόδιος 11/10/2010 15:26:18

   Μπρος γκρεμος και πισω ρεμα ειναι οι υποψηφιοι.Μαλλον η αποχη θα σαρρωσει.

 4. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 11/10/2010 21:49:05

  Σύγκρουση δυο πολιτικών γιγάντων. Α, ρε κατάντια. Και μετά μου φταίει η Καϋλή!

 5. ΛαρσαΤαουν avatar
  ΛαρσαΤαουν 11/10/2010 21:52:47

  http://www.youtube.com/watch?v=BSsG3mamn4Q&feature=player_embedded
  "Αυτός ο Μιχας, ο ΒασιλοΠροστιμοΜπίχτης!!!!

  Τον θυμαμαι να γρυλίζει εκδικητικά για το προστιμο 450.000 ευρώ που έβαλε για μια εξέδρα στο γαμο του Νικόλαου, που έφερε τις Σπέτσες στη πρώτη θέση των ειδήσεων ολου του κόσμου και τις διαφήμισε ανέξοδα παγκόσμια, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή!
  “Ας πληρώσουν και κάτι στον λαό! Λεφτά εχουν!”

  Δηλητήριο! Παλιομοδίτικο!
  Αυτο το “μνησίκακο καψόνι με τα μουστάκια και τα πρασινοφρουρικά γενεια του πρωτοΠασόκ”, καλά είναι να το θυμηθούν οι Σπετσιώτες! και να το περιποιηθούν κατάλληλα!
  Στο χέρι τους είναι!
  στις 6 Νοεμβρίου!"


  Και μια πικτουρα όταν έτρεχε μαζί με τον Γιώργο στο λιμάνι
  Κλαίνε ωρέ οι άντρες;
  http://1.bp.blogspot.com/_ilbUcpZXz5w/TLNbwA_XNVI/AAAAAAAAALg/bkijfvseoEo/s200/%CE%B3%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%83.jpg

  στις 6 Νοεμβρίου!

 6. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 12/10/2010 08:31:51

  Για κοίτα που ο Μίχας κάνει αντίσταση !!!!!! Θα τρελλαθούμε .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.