22/06/2010 16:57
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης αξίας κινδυνεύει με αναγκαστική εκποίηση !!!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό τον οποίο καλεί να τον πληροφορήσει εάν γνώριζε το περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης που επρόκειτο να υπογράψει ο Υπουργός Οικονομικών και συμφώνησε - και αν ναι γιατί δεν ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για το ακριβές περιεχόμενό της.

Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσίπρας στην εξουσιοδότηση που παρασχέθηκε δια νόμου στον Υπουργό Οικονομικών για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης της Ελληνικής Δημοκρατίας  και των κρατών μελών της Ευρωζώνης, ενσωματώθηκε τροπολογία της τελευταίας στιγμής στις 7-5-2010 με την οποία προβλέπεται ότι η εν λόγω δανειακή σύμβαση ισχύει από την ημερομηνία υπογραφής της.

Με βάση λοιπόν τα άρθρα 2.3, 2.4., 2.5. και 13  της εν λόγω δανειακής σύμβασης οι δανειστές μας μπορούν να εκχωρήσουν ή να μεταβιβάσουν με κάθε τρόπο οποιαδήποτε από τα δικαιώματά τους, υπό την προϋπόθεση προηγούμενης γραπτής συναίνεσης όλων των δανειστών, ενώ η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιτάξει αντιρρήσεις στο ζήτημα αυτό, αναφέρει ο κ. Τσίπρας.

Γεγονός που σημαίνει ότι δημόσια περιουσία ανυπολόγιστης υλικής ή πολιτιστικής αξίας κινδυνεύει με αναγκαστική εκποίηση σε περίπτωση καταγγελίας της συμβάσεως από τους δανειστές μας και μη εξόφλησής τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 22/06/2010 17:04:29

  O Tσίπρας καλά έκανε και κατέθεσε την επίκαιρη ερώτηση.
  Η Νέα Δημοκρατία αλήθεια τι κάνει;
  PR στις ερωτήσεις του Τσίπρα;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Κώστας Ροδινός 22/06/2010 17:54:30

   H αντιπολιτευτική δραστηριότητα της ΝΔ σε θέματα που αφορούν κυρίως το ΔΝΤ, αλλά και άλλα που θίγονται εδώ, όπως τα ενεργειακά, είναι εξαιρετικά περιορισμένη τον τελευταίο καιρό.

   • Akyros avatar
    Akyros @ Γιώργος 22/06/2010 20:25:07

    Εδώ ,για την κατάργηση των παθητικών σπιτιών;;
    Καμια αντίδραση;


    http://www.youtube.com/watch?v=XCROx2WtE4o&feature=player_embedded

 2. πολίτης avatar
  πολίτης 22/06/2010 17:27:41

  Αυτό το πράγμα που στη Βουλή όλα τα αντιλαμβάνονται καθυστερημένα! Πόσο καιρό φωνάζουμε στο διαδίκτυο ότι εκποιείται δημόσιο κεφάλαιο και κανεις δεν αντέδρασε.
  Θυμάστε, όταν στη Βουλή ψηφίστηκε η παροχή εξουσιοδότησης στον υπουργό οικονομικών για τη σύναψη όλων των συμφωνιών για τα δάνεια της υποτέλειας, με τον όρο να τα φέρει στη βουλή για ΚΥΡΩΣΗ;
  Θυμάστε που την επομένη κιόλας μέρα ο υπουργός Οικονομικών κατέθεσε αιφνιδίως μια τροποποίηση στο νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί, με την οποία του δίνεται το δικαίωμα να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε συμφωνία προκειμένου να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του μηχανισμού στήριξης και με την οποία
  Η ΛΕΞΗ ΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ;
  Ιδού λοιπόν και στην παρούσα σύμβαση που υπεβλήθη στη βουλή για «κύρωση», στο άρθρο δεύτερο, σελ 228:
  Παρέχεται στον υπουργό οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό δημόσιο στην ευρωπαϊκή διευκόλυνση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας (ή ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης) και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας, συμφωνία ή σύμβαση δανεισμού, διμερή ή πολυμερή, με την ευρωπαϊκή επιτροπή, τα κράτη μέλη της ΕΕ και την ΕΚΤ και να προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου σε νπ και φορείς που συστήνονται για την εφαρμογή του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
  ΟΥΤΕ ΚΥΡΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΟΥΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΛΕΟΝ!!!!!!!!!
  Και άρθρο τρίτο
  Η ισχύς των συμβάσεων του άρθρου πρώτου αρχίζει ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥΣ
  Η ισχύς των διατάξεων του άρθρου δεύτερου αρχίζει από την ημερομηνία κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη βουλή
  Συνεπώς: η προδοτική σύμβαση ισχύει από την υπογραφή της, άρα μας έχουν ήδη ξεπουλήσει.
  Ο,τιδήποτε υπογράφεται από δω και πέρα ούτε θα κυρώνεται, ούτε θα γνωστοποιείται στη βουλή κατά το άρθρο δεύτερο της σύμβασης.

 3. xehasiarhs avatar
  xehasiarhs 22/06/2010 17:29:11

  τρέχουν πιο γρήγορα στον Συριζα; Σαν τον λαγό με τη χελώνα πάνε, περιμένουν να κοιμηθούν οι άλλοι για να καταθέσουν τα αυτονόητα;

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ xehasiarhs 22/06/2010 19:47:06

   Τουλάχιστο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ερώτηση. Στα διάφορά μπλογκς κυρίως αριστερούς βλέπω να αναπτύσουν αυτά τα θέματα.. Γενικά οι διάφοροι Ελληναράδες μεγαλοπατριώτες μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι παίζετε; Μου κάνει εντύπωση. Εγώ από αριστερούς ενημερώθηκα κατ' αρχή...

   Είναι και άλλοι στο κοινοβούλιο όμως και δεν μιλώ για το "δεξιό" δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ και τον μπουμπούκο.

   Ο Αντώνης γιατί είπε ότι όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση θα τιμήσει την υπογραφή του Γιωργάκη;; Δηλαδή τι θα τιμήσει; Τη παράδοση της πατρίδας;;;

   Δηλαδή οι Έλληνες στη κατοχή έπρεπε να τιμήσουν την υπογραφή του Τσολάκογλου;;

   Δεν έχετε καταλάβει ότι όλο αυτό το πανυγύρι γίνεται για τη δημόσια περιουσία;; Είμαστε από τα λίγα κράτη που διαθέτουν τόσο μεγάλη περιουσία και τόσο μεγάλης αξίας.

   Πιστεύετε ότι οι προτάσεις των Γερμανών στα διάφορα μέσα τους και οι ερωτήσεις στο Γιωργάκη για πώληση νησιών ήταν αφελείς;; Βεβαίως ο απίθανος καταδέκτηκε να απαντήσει στη προσβολή..

   Οι διεθνείς κερδοσκόποι νομίζετε ότι δεν γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρεώγραφα των ασύλληπτων ποσών που κατέχουν, που είναι χιλιάδες πολλαπλάσια του παγκόσμιου ΑΕΠ, στη πραγματικότητα είναι μια τιτανικών μεγεθών φούσκα;; Αέρας κοπανιστός δηλαδή.. Κάποια στιγμή δεν μπορεί θα σκάσει.

   Όσοι από αυτούς θα έχουν αντικαταστήσει τη φούσκα με σταθερές αξίες (πχ γη) θα κερδίσουν, ή τουλάχιστο δεν θα χάσουν πολλά.

   Δε γνωρίζω αν υπάρχει άλλη χώρα που παραιτήθηκε της ασυλίας της.
   Πιστεύω ότι και εδώ τα παιδιά πρωτοτύπισαν και έδειξαν το δρόμο.

   Τέλος διαβάστε και το παρακάτω που μου έστειλαν:

   Να παραχωρήσει η Ελλάδα κυριαρχικά δικαιώματά συγκεκριμένων... περιοχών της επικράτειάς της, με τη μορφή δανεισμού, ώστε να αποπληρώσει τα χρέη της, προτείνει με άρθρο του στην εφημερίδα International Herald Tribune (διεθνή έκδοση των New York Times), ο Μάικλ Στράους, καθηγητής γεωπολιτικής στο Κέντρο Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών του Παρισιού.

   Σύμφωνα με τον Στράους, ο δανεισμός περιοχών είναι «μέθοδος που χρησιμοποιούν συχνά τα κράτη» για να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Πρόκειται, όπως μας πληροφορεί, για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, αφού «ο ένας από τους συμβαλλόμενους αποκομίζει πολύτιμα κεφάλαια, ενώ ο άλλος αποκτά πρόσβαση σε κρίσιμο ζωτικό χώρο». Αναφέρει, μεταξύ άλλων, το παράδειγμα της Ουκρανικής ναυτικής βάσης της Σεβαστούπολης, η οποία έχει μισθώνεται στο Ρωσικό Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, με αντάλλαγμα το ποσό των τριάντα δισεκατομμυρίων ευρώ. Ανάλογες περιπτώσεις είναι και η Αμερικανική βάση του Γκουαντάναμο στην Κούβα, η Διώρυγα του Παναμά και το Χονγκ Κονγκ.
   «Υπάρχουν πολλές χώρες που θα έβλεπαν θετικά την ενοικίαση περιοχών στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία και άλλα κράτη της Ευρώπης που αντιμετωπίζουν πρόβλημα», σημειώνει ο Στράους, στο άρθρο του με τίτλο «Ένας τρόπος για να σωθεί η Ελλάδα».

   Τέλος, ο κ. Στράους θεωρεί επιτυχημένη την τακτική του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου που επιβλήθηκε στη χώρα μας το 1897, όταν οι ξένοι δανειστές της συνέλεγαν απευθείας τους δασμούς και τους φόρους από το λιμάνι του Πειραιά και τα κρατικά μονοπώλια, ώστε να συλλέξουν τα τοκοχρεολύσια που τους χρωστούσε η Ελλάδα.

   Μήπως τελικά πρέπει να πούμε σε όλους αυτούς τους απερίγραπτους τύπους εγχώριους και ξένους "Άει γαμηθείτε καθίκια του κερατά".

   Αν κάποιοι αισχύνονται για τη γλώσσα μου να τους στείλω να διαβάσουν τη γνωστή απάντηση του γνωστού για την αθυροστομία του στρατηγού Γ. Καραϊσκάκη σε προτάση να προσκυνήσει.

   • Xa! avatar
    Xa! @ Βασίλης 22/06/2010 20:38:40

    Ο Κάστρο απ τη στιγμή που κατάλαβε την εξουσία αρνήθηκε να δεχτεί το μίσθωμα για τη βάση που είχε νοικιαστεί πολλα-πολλά χρόνια πριν.
    Αλλά, Αμερική είν αυτή...

 4. ΓΙΩΡΓΟΣ avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ 22/06/2010 18:00:29

  Ευτυχώς που υπάρχει ο ΑΛΕΞΗΣ και υπάρχει και ουσιαστική αντιπολίτευση ,γιατί αν περιμένεις από τον ΑΝΤΩΝΗ ,φέξε μου και γλύστρισα που λέει και ο λαός

  • Akyros avatar
   Akyros @ ΓΙΩΡΓΟΣ 22/06/2010 20:58:01

   οπως το λες !!! Ο ΛΑΟΣ!!!! Τα λέει!

   Το θέμα έχει αναπτυχθεί από τις παραμονές της ψήφισης!
   Απλώς ο Αλέξης μετά από 56 τόσες μερες, ειπε "δεν κάνω και μια επερώτηση!"

   Το θέμα των δεσμεύσεων του μνημονίου έχει αναλυθεί πριν ψηφισθεί το ΝΑΙ...
   ... από το capital, το ολυμπια, το έχω μάτια και βλέπω!
   Οι άλλοι ακολούθησαν!!!

   Δείτε!

   1/5/2010 http://bloggingvsmanipulation.wordpress.com/2010/05/01/ethniki_meiodosia/

   http://www.capital.gr/News.asp?id=957100

   μη τρελλαθούμε τώρα!

 5. MT avatar
  MT 22/06/2010 18:25:47

  ΣΩΣΤΗ Η ΕΠΕΡΩΤΗΣ.......!!!!!
  ΕΙΣΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟΣΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ?
  ΜΑΛΛΟΝ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΕΛΠΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

  ΝΑ ΤΑ Ξ Ε Χ Α Σ Ε Τ Ε..........!!!!!

  ΚΑΤΑΘΕΣΤΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ...........ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ........

 6. Αλήθεια avatar
  Αλήθεια 22/06/2010 18:30:55

  Αφήστε να κόψει και καμιά ψήφο από το ΠΑΣΟΚ ο Τσίπρας.
  Ολα η ΝΔ θα τα κάνει; (αφού κανείς δεν μεταδίδει τις παρεμβάσεις της).

  Πως λέμε ότι γίνεται προσπάθεια να χαθούν ψήφοι από την ΝΔ σε άλλα μικρότερα κόμματα;
  Έτσι, και η ΝΔ πρέπει να επιτρέψει την είσοδο ψήφων, που δεν πρόκειται με τίποτα η ίδια να πάρει, στην ήδη πολυδιασπασμένη αριστερά.

  Ας πάρει και ο Τσίπρας κάτι από την πίττα.

 7. axbax avatar
  axbax 22/06/2010 19:08:32

  εγώ λέω πως ο μικρός μια χαρά τα πάει στα κοινοβουλευτικά, τον είχαμε όλοι υποτιμήσει, αλλά από το debate και μετά μια χαρά τα πάει.

 8. ΣΥΣ avatar
  ΣΥΣ 22/06/2010 19:09:05

  πιά δημόσια περιουσία ρε νούμερα
  -οι κρατικές υπηρεσίες κ τα υπουργεία νοικιάζουν με τεράστια ενοίκια κτίρια ιδιωτών που ταιζουν τα λαμόγια κ τα δημόσια καταρέουν
  -τα κτίρια φιλέτα τα έχουν ιδιώτες γάτες με χαμηλά ενοίκια -που δεν τα πληρώνουν συνήθως-γιατί πληρώνουν κάθε μήνα τα λαμόγια
  -πιά όργανα της πολιτείας είναι αυτά που θα διαχειριστούν την δημόσια περιουσία με κέρδος για την χώρα κ που ήταν αυτά τόσο καιρό
  -δεν καταλαβένετε ότι η συνεχόμενη ατιμωρησία των λαμόγιων που είναι χωμένα στις θέσεις κλειδιά δεν αλλάζει τίποτα -ολα είναι ίδια-
  Αρα ο τσίπρας και οι άλλοι λένε παπαριές
  Θέλετε σωτηρία ΑΡΧΗΣΤΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ,ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΕΣ-ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ,ΕΟΤ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ,ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ,ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΔΕΗ,ΔΕΠΑ,ΔΕΦΑ,ΟΣΕ,ΗΣΑΠ ΚΛΠ ΠΕΤΑΞΤΕ ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ,ΣΤΕΙΛΤΕ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ Κ ΑΦΥΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΕΣ

 9. man8os avatar
  man8os 22/06/2010 19:09:54

  Ειναι γνωστο το μνημονιο, η ερωτηση δεν αποκαλυπτει κατι περισσοτερο.

 10. axbax avatar
  axbax 22/06/2010 19:27:38

  ΣΥΣ mew sthn glyka kai sthn eygeneia eisai. alla kai sthn asxetosunh epishs

 11. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 22/06/2010 21:00:39

  Κάτι εκτός θέματος, αλλά τόσο σχετικό με την κρατούσα αντίληψη. Η περιουσία του κράτους που μένει ανενεργή ανέρχεται στα 50.000.000 στρ. Μέχρι τώρα δεν την έχει διανείμει σε ακτήμονες ή δεν την έχει αξιοποιήσει. Όμως η αντίληψη του κράτους είναι ότι πρέπει να πάρει και την περιουσία της Εκκλησίας που ανέρχεται σε 1.000.000 στρ. για την κάλυψη αναγκών ακτημόνων . Αναρωτιέμαι να την κάνει τί; όταν δεν έχει αξιοποιήσει τη δική του πράγματι τεράστια περιουσία.

 12. anonymos avatar
  anonymos 23/06/2010 13:27:25

  Γιατι δεν πουλάμε την εκκλησία στους ξένους έτσι κι αλλοιώς άχρηστη είναι

 13. Νικηφόρος Ουρανός avatar
  Νικηφόρος Ουρανός 23/06/2010 14:26:03

  Ανώνυμε . Είμαστε και εμείς εδώ. κι είμαστε πολλοί. Γι' αυτό μην κάνεις πλάκες με την Εκκλησία. Τολμήστε και τα λέμε.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.