#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/06/2012 15:48
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημόσια διαβούλευση ... υπουργοποιήσιμων!!!Στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχαμε το εφεύρημα της... δημόσιας διαβούλευσης των στελεχών της κρατικής μηχανής που είχε ως αποτέλεσμα το να μείνει ακέφαλη η κρατική μηχανή για έξι μήνες. Σήμερα, στην κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά παρατηρείτε κάτι αντίστοιχο: τη δημόσια διαβούλευση για υπουργικές θέσεις. Ο γνωστός εφοπλιστής Γιώργος Βερνίκος, δέχτηκε τηλεφώνημα να αναλάβει υπουργείο και ανέβασε την πρόταση στο Facebook για να ζητήσει τη γνώμη των πολιτών. «Αγαπητοί μου φίλοι μου ζήτησαν να συμμετάσχω στην Κυβέρνηση. Ποια είναι η άποψη σας;» έγραψε ο κ. Βερνίκος και τα σχόλια των φίλων του έχουν ξεπεράσει ήδη τα 100 και έπεται συνέχεια.

Εκτός των άλλων αποτελεί καψόνι για τους πολιτικούς που περιμένουν εναγωνίως πάνω από το τηλέφωνο, την ειδοποίηση από τον Αντώνη Σαμαρά .

Κατά τα άλλα οι κακές συνήθεις του παρελθόντος βγάζουν πλέον μάτι. Με ευθύνη κυρίως των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη δυο μέρες τώρα γράφονται και σβήνονται ονόματα υπουργών, δημοσιεύονται ονόματα , δίνουν συγχαρητήρια και ακολουθούν ... συλλυπητήρια σε φερέλπιδες υπουργοποιήσιμους καθώς όλα αλλάζουν ώρα με την ώρα. Μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν και σηματοδοτεί μια κακή αρχή. Επειδή επιβεβαιώνει αυτό που επισημάναμε από την αρχή. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα επιβίωσής τους και γι αυτό θα τραβάνε συνεχώς το χαλί κάτω από τον Σαμαρά. Εκτός αν πιστεύει κανείς ότι θέλουν να σώσουν την πατρίδα γι αυτό δέχθηκαν να μπουν στην κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανδρέας avatar
  Ανδρέας 21/06/2012 15:58:49

  Ε, θα μαθαίνουμε τα σχέδια νόμου ...πριν καν γίνουν σχέδια νόμου. :)
  Δεν πειράζει παιδιά, αυτό είναι το λιγότερο, αλλού είναι τα σοβαρά κατά τη γνώμη μου, προς Υπουργείο Οικονομικών μεριά...

 2. Inno avatar
  Inno 21/06/2012 16:07:17

  ανακοινώθηκε ως υφυπουργός!!!

 3. theo1611 avatar
  theo1611 21/06/2012 16:08:57

  Λοιπόν αυτή η πλάκα πρέπει να σταματήσει.

  Όπως είχα πεί σε προηγούμενο σχόλιο, ο Πρωθυπουργός έχει την αποκλειστική ευθύνη να διορίζει και να παύει υπουργούς, ακόμα και σε κυβέρνηση συνεργασίας.

  Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι σε μονοκομματική αυτοδύναμη κυβέρνηση κάνεις τους συμβιβασμούς και τις ισορροπίες του εσωτερικού κομματικού περιβάλλοντος, στην κυβέρνηση συνεργασίας κάνεις τα αντίστοιχα λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις των κυβερνητικών εταίρων σου.

  Όμως η τελική απόφαση είναι του Πρωθυπουργού!!! Είναι η μοναδική αν θέλετε αποκλειστική αρμοδιότητα του Πρωθυπουργού με βάση το Σύνταγμα!!!

  Κακώς ο Αντώνης Σαμαράς μπήκε στη διαδικασία παρατεταμένης προκυβερνητικής περιόδου (προφανώς δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα)

  Αν κάνουμε τρεις μέρες να καταλήξουμε στο κυβερνητικό σχήμα, ποιό είναι το μήνυμα που δίνουμε για την αποτελεσματικότητά μας?

  Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα για να κρίνουμε αν την κυβέρνηση την έφτιαξε ο Σαμαράς ή η κομματική καμαρίλα ή τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια!!!

  Ίδωμεν!!!

 4. Απορών avatar
  Απορών 21/06/2012 16:25:42

  Εξαιρετική επιλογή! Ίσως από τις καλύτερες του νέου απογοητευτικού σε πολλά νέου υπουργικού συμβουλίου (εν όψει ΑΟΖ δεν εμπιστεύομαι και πολύ τον Αβραμόπουλο στο ΥΠΕΞ εκτός και αν τοποθετήθηκε εκεί με συγκεκριμένο σκεπτικό και για το Αμύνης θα προτιμούσα τον κ. Φράγκο αλλά τέλοσπάντων).
  Λοιπόν, θεωρώ εξαιρετική επιλογή τόσο σε επίπεδο ουσίας όσο και σε επίπεδο συμβολισμού. Ο κ. Βερνίκος:
  1. Είναι αριστερός εφοπλιστής: κάτι που εκθέτει την ελληνική αριστερά (πλην ΔΗΜΑΡ) η οποία είναι λαϊκιστική και ταυτίζει την αριστεροσύνη με τη φτώχεια, την αναδιανομή και όχι με την παραγωγή πλούτου και άνοιγμα εργασιών για όλους.
  2. Δραστηριοποιείται το χώρο του τουρισμού αφού έχει μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες ενοικίασης ιστιοφόρων και γιωτ (ελπίζω να δημιουργηθούν ΠΑΝΤΟΥ μαρίνες και να γίνει η Ελλάδα ο μεγαλύτερος τουριστικός προορισμός των τουριστών αυτού του είδους που αφήνουν πολλά χρήματα με παράλληλη αύξηση της αξίας των ακινήτων, παραθεριστική κατοικιά κτλ κτλ κτλ).
  3. Έχει διασυνδέσεις στο χώρο της εμπορικής ναυτιλίας και ξέρει ακριβώς τι πρέπει να γίνει για να γυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνόκτητου εμπορικού στόλου στην ελληνική σημαία. Φαντάζομαι τη δημιουργία ενός νομοθετικού πλαισίου στο οποίο η ελληνική σημαία θα αποτελεί ένα συμβόλαιο αλληλεξάρτησης κράτους / εφοπλιστών: μεγάλες φοροαπαλλαγές σε αντάλλαγμα με τη χρήση των ελληνικών ναυπηγείων, ίδρυση Πανεπιστημίου Ναυτιλιακών Σπουδών και ένα πλήθος άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων. Αν είναι πετυχημένο το πλαίσιο η ελληνική σημαία θα τραβήξει και αλλοδαπούς εφοπλιστές.

  Κάποτε είχα ακούσει την εξής φράση από κάποιον που γνωρίζει καλά το αντικείμενο: "αν το ελληνικό κράτος ήταν έξυπνο και εκμεταλλευόταν τη ναυτιλία οι έλληνες δεν θα χρειαζόταν να πληρώνουν καν φόρους!". Και είναι όντως έτσι, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνει το ακριβώς αντίθετο από τις γελοιότητες των αριστερών περί φορολόγησης των εφοπλιστών και οι λοιπές λαϊκίστικες κορώνες, θα γίνει με την προσφορά ενός καλύτερου και πιο ολοκληρωμένου πακέτου από τις σημαίες ευκαιρίας (π.χ. βοήθεια στην έκδοση πιστοποιητικών ασφάλειας, κάλυψη από τον ελληνικό στρατό έναντι της πειρατείας, στοχευμένες φοροαπαλλαγές, ποσοστώσεις εκπαιδευόμενων πληρωμάτων από τις σχολές και χίλια δύο άλλα πράγματα ανταποδοτικό για κάθε ευρώ που θα δίνουν).

  Πραγματικά εξαιρετική επιλογή! Ελπίζω να τον αφήσουν να κάνει έργο!

  Η βαριά μας βιομηχανία είναι η ναυτιλία και όχι ο τουρισμός. Αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους!

  • tpe avatar
   tpe @ Απορών 21/06/2012 18:12:23

   +1
   Το 'χεις έτσι; :)
   Μακάρι να γίνουν όλα αυτά, μακάρι να πάρουν χαμπάρι τον θησαυρό που έχουν στα χέρια τους και τον πετάνε...

   • Απορών avatar
    Απορών @ tpe 21/06/2012 18:48:31

    Μακάρι...
    Η ναυτιλία είναι ανεξάντλητο χρυσορυχείο, η αγελάδα που θα μπορεί να μας δίνει για πάντα γάλα και να μην πεινάσουμε ποτέ και οι πολιτικοί τη χρησιμοποιούν ως άλλοθι για την ανικανότητά τους λέγοντας στον κόσμο "κοιτάξτε πόσο κρέας έχει αυτή η αγελάδα όταν τη σφάξουμε έχουμε να φάμε κρέας ουυυυ!!!"...
    Και ευτυχώς η αγελάδα έχει αυτιά το ακούει και φεύγει... Ευτυχώς γιατί έτσι παραμένει ζωντανή και μπορούμε να ελπίζουμε ότι κάποτε θα πιούμε γάλα...

 5. sitting duck avatar
  sitting duck 21/06/2012 17:00:23

  Με την απορία θα μείνεις μου φαίνεται... Δεν μου λές ρε μεγάλε, η κορούλα του ποιόν έχει παντρευτεί; Μήπως ένα κύριο, υπαλληλο του Σόρος, σύμβουλο του Παπακωσταντίνου(ναι...του γνωστού)που φιλοδοξεί να κάνει μπίζνες real estate κοψοχρονιά στη χώρα, και άμα λάχει να εκμεταλευτεί και τίποτα μαρίνες; Μας δουλεύετε τώρα; Αγία οικογένεια και σε...καλή μεριά.

  • Απορών avatar
   Απορών @ sitting duck 21/06/2012 17:28:04

   Το επιχείρημά σου είναι αστείο... Τις τιμές real estate τις καθορίζει η αγορά. Αν πιστεύεις ότι αν δεν έρθει αυτός για τον οποίον μιλάς και έρθει κάποιος άλλος που επειδή είναι καλός άνθρωπος θα δώσει περισσότερα λεφτά είσαι γελασμένος. Αν έρθει αυτός και αγοράσει έστω και σε χαμηλές τιμές οι τιμές θα αυξηθούν. Ποιές μαρίνες να εκμεταλλευτεί; Ελάχιστες έχουμε, γύρω στις 80 όταν οι Τούρκοι έχουν 1000. Θα πρέπει να τις φτιάξει. Αυτό σημαίνει δουλειές και έσοδα και στη συνέχεια συνεχείς χρηματορροές. Αν δεν θέλεις οκ, υπάρχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ή οι ΑΝΕΛ που έχουν ένα δικό τους φανταστικό οικονομικό σύμπαν. Καλά είναι τα πειράματα δεν λέω, αλλά στην οικονομία προτιμώ να είμαι on the safe side και αν πετύχει ένα οικονομικό μοντέλο σε άλλη χώρα του εξωτερικού τότε οκ να το εφαρμόσουμε. Αυτό που προτείνεις εσύ σε ποια χώρα έχει πετύχει; Αν προτείνεις κάτι δηλαδή γιατί εγώ σκέτη άρνηση βλέπω... αλλά ξέχασα όλοι είναι προδότες, χρειάζονται κρεμάλες, και το μόνο που λείπει είναι ένα ηγέτης με απαυτά... Η ιστορία έχει δείξει ότι η συνωμοσιολογία είναι ο προθάλαμος του φασισμού και της καταστροφής. Δεν αρνούμαι ότι ο Soros συνωμότισε π.χ. για να κερδοσκοπίσει εις βάρος της βρετανικής λίρας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν κάνει αυτά που λες δεν θα κερδίσουμε ως χώρα όπως έχουν κερδίσει πολλές χώρες εξ αιτίας του. Απλά είναι τα πράγματα...

 6. Factorx avatar
  Factorx 21/06/2012 17:50:25

  Είναι όντως «έκπληξη» η ανάδειξη του κ. Γιώργου Βερνίκου σε υπουργικό θώκο (στη θέση του υφυπουργού στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου) στην κυβέρνηση συνεργασίας που έχει πρώτιστο καθήκον τη σωτηρία της χώρας, αλλά και την αποστασιοποίηση της από τα κακώς κείμενα που οδήγησαν την Ελλάδα, ένα βήμα πριν την καταστροφή.

  Και είναι έκπληξη διότι η υπόθεση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο εταιρείας του κ. Γιώργου Βερνίκου, «Βερνίκος Κόττερα», απασχόλησε επί μακρόν τις αρχές της Κεφαλαιαγοράς, το 2009 και είχε ως κατάληξη την επιβολή προστίμου ύψους 200.000 ευρώ στον ίδιο τον κ. Βερνίκο, αλλά και ισοϋψούς προστίμου στον κ. Γιώργο Λεβεντάκη (στον οποίο μεταβιβάστηκε από τον κ. Βερνίκο, ο έλεγχος της εταιρείας).

  Η αιτιολογία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέφερε συγκεκριμένα στις 09.12.2009 ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν διότι «με εταιρικές ανακοινώσεις κατά το χρονικό διάστημα 2003 έως 2005 διέδιδαν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με την απόκτηση του ελέγχου της εταιρίας από τον κ. Γ. Λεβεντάκη και την αποχώρηση του κ. Βερνίκου από αυτή, καθώς και τη μεταβίβαση από την εταιρία προς τον τελευταίο του συνόλου των περιουσιακών της στοιχείων».

  Μάλιστα για το ίδιο θέμα, είχε τότε εκδοθεί ανακοίνωση από τον Σύνδεσμο Επενδυτών και Διαδικτύου η οποία ανέφερε τα εξής:

  http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/708499/Article.aspx

  • Απορών avatar
   Απορών @ Factorx 21/06/2012 18:01:09

   Ωφείλω να πω πως αυτό δεν το γνώριζα, εφόσον είναι έτσι ίσως να έχω και άδικο. Ωστόσο, το πρόστιμο αυτό είναι σχετικά μικρό και υποθέτω πως είναι μεγαλύτερο από το όφελος που είχε η εταιρία από τις ενέργειες αυτές επειδή αυτό είναι το νόημα των προστίμων (άλλο αν πολλές φορές στην Ελλάδα αυτό δεν ισχύει). Ίσως και να προσπαθώ να βρω χαραμάδες ελπίδας μέσα στη μαυρίλα που ζούμε, τί να πω, ο χρόνος θα δείξει... από το έργο του θα κριθεί και αυτός...

   • Nikitas avatar
    Nikitas @ Απορών 21/06/2012 21:06:16

    Συγνώμη αλλά δεν υπάρχει "'ίσως" και "σχετικά μικρό πρόστιμο". Ο κύριος αυτός είχε παραβεί τον νόμο και του επιβλήθηκε πρόστιμο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Αν έκανε κάτι ανάλογο π.χ. στην Αμερική, μπορεί και να τον έβαζαν στη φυλακή. Εμείς τον βάζουμε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

    Μπορεί ο Σαμαράς και οι άλλοι να μην το γνώριζαν αλλά τώρα που μαθεύτηκε ευρέως ή πρέπει να παραιτηθεί οικειοθελώς ή να τον "παραιτήσουν" όπως γίνεται σε κάθε ευνομούμενο κράτος.

    Διάβασε τι λέει παρακάτω στο ίδιο άρθρο ο Σύνδεσμος Επενδυτών: "Οι οικονομικές κυρώσεις που επεβλήθησαν από την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποτελούν μόνο μια ηθική δικαίωση. Το ατυχές γεγονός της μετάλλαξης στα μέσα του 2004, μιας υγιούς επιχείρησης ναυτιλιακού τουρισμού , σε υπερχρεωμένο εκκοκκιστήριο με αποτίμηση περίπου 50 εκ. ευρώ και χρέη άνω των 70 εκ. ευρώ στην Αγροτική τράπεζα, οι αναστολές διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας στις αρχές του 2005 και του 2006 και τέλος η διαγραφή της στα τέλη του 2007, είναι δυστυχώς μια σκληρή πραγματικότητα με τραγικές οικονομικές συνέπειες για τους Ιδιώτες Επενδυτές, που εκπροσωπεί ο ΣΕΔ."

    Αν παρόλα αυτά αποφασίσει/αποφασίσουν να μείνει υφυπουργός ο συγκεκριμένος κύριος, δεν αρχίζουμε καθόλου καλά.

    • Απορών avatar
     Απορών @ Nikitas 21/06/2012 22:17:04

     Λέω ίσως και να έχω άδικο γιατί άλλο το ένα άλλο το άλλο. Στην Ελλάδα όποτε ακούμε για Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και πρόστιμο αμέσως το μυαλό μας πάει στο σκάνδαλο του χρηματηρίου και στα 160 δις που "χάθηκαν", ενώ τα 200.000 ευρώ πρόστιμο μπορεί τηρουμένων των αναλογιών να αντιστοιχούν σε ένα πρόστιμο τύπου προστίμου μητρώου της ΔΟΥ το οποίο έχω πληρώσει κι εγώ χωρίς να φοροδιαφεύγω.
     Τα υπόλοιπα που λέει ο ΣΕΔ δεν αναφέρονται σε παράνομη δραστηριότητα αλλά πολύ απλά σε μια επιχείρηση που απέτυχε: ως "ατυχές γεγονός" αναφέρεται πτώχευσης μιας πρώην υγειούς εταιρείας και πως από αυτό έχασαν οι επενδυτές.
     Συγγνώμη αλλά αυτό δεν σημαίνει επένδυση; Ρίσκο και χασούρα ή κέρδος; Ποιος έπρεπε να χάσει δηλαδή αν όχι οι ιδιώτες επενδυτές; Οι φορολογούμενοι; Δεν του πίεσε κανείς να αγοράσουν μετοχές. Και αυτό που λένε είναι ότι δεν πήραν τα λεφτά τους πίσω αλλά δικαιώθηκαν μόνο ηθικά. Ε λοιπόν ΚΑΛΩΣ δεν τα πήραν. Αυτό θα πει επένδυση!
     Τέλος, να πω πως δεν γνωρίζω την υπόθεση ούτε τους κανόνες του Χ.Α. Μπορεί να πρόκειται όντως για πολύ σοβαρό σκάνδαλο. Δεν μπορώ να το κρίνω αυτό. Αν ισχύει, έχω άδικο στην εκτίμησή μου. Με το ίσως που γράφω ομολογώ άγνοια για το νομικό μέρος. Ψέματα να πω; Από αυτά που διαβάζω μπορώ να κρίνω, αυτό λέω...

   • monson avatar
    monson @ Απορών 21/06/2012 22:56:49

    αυτο ακυρωνει το γεγονος οτι ειναι ενας ικανος και εξυπνος επιχειρηματιας?? γιατι στο τελος θα το απωλεσουμε.

 7. Γραβατοφορος avatar
  Γραβατοφορος 21/06/2012 18:40:11

  Ενα πολύ καλό ρεπορταζ που εξηγεί την αρχιδιαπλοκή Χριστοφοράκου, Μητσοτακέικου και Καμπουρίδηδων , είχε το antinews.gr.  Διαβάζουμε:
  "Θυμάστε που στο δημοσίευμά μας με τίτλο «Ένας ενδιαφέρων γάμος» είχαμε ξεκινήσει τον ιστό των σχέσεων της Αγίας Οικογένειας με την Ζήμενς, με αφορμή ότι στον γάμο του Κώστα Μπακογιάννη παραβρέθηκε με καθεστώς επίτιμου προσκεκλημένου και ο Μιχάλης Χριστοφοράκος; Κοιτάτε να δείτε τι ανακαλύπτουμε τώρα:
  Το 2002 και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 ο Τζορτζ Σόρος αποφάσιζε να δραστηριοποιηθεί (κι αυτός) στο ελληνικό real estate σε συνεργασία με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Μίχαλο. Στο πλαίσιο της συμφωνίας των δύο πλευρών ιδρύθηκε μια νέα εταιρεία, η Hellenic Land, στο Δ.Σ. της οποίας ο όμιλος του κ. Σόρος εκπροσωπείτο από τους Ρίτσαρντ Μάλι και Μίλτο Καμπουρίδη.
  Ποιος είναι ο κ. Μίλτος Καμπουρίδης; Υπήρξε συνιδρυτής και για μια πενταετία στέλεχος της Soros Real Estate Partners, εταιρείας επενδύσεων σε real estate του «διεθνούς φήμης επενδυτή George Soros», όπως γράφει ο ίδιος σε μια αυτοπαρουσίασή του. Ενώ η Hellenic Land που αναφέραμε προηγουμένως είχε ως αρχικό στόχο της να δραστηριοποιηθεί σε όλο το φάσμα του real estate επενδύοντας σημαντικά ποσά και επεκτείνοντας τις δραστηριότητές της και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Περιοχή στην οποία ανήκουν φυσικά και τα γειτονικά Σκόπια στα οποία ως γνωστόν ο κ. Σόρος έχει επενδύσει πολλά – ή το αντίστροφο, δεν γνωρίζω ακριβώς. Στη συνέχεια, ο Μίλτος Καμπουρίδης και ο στενός φίλος και συνεργάτης του Πιέρ Χαραλαμπίδης «επιδιώκουν να αλλάξουν το χάρτη των τουριστικών επενδύσεων στη ΝA Ευρώπη και την Ελλάδα μέσω της Dolphin Capital Investors και οδηγό το δελφίνι, το ιερό ζώο του Ποσειδώνα»
  Τέσσερα χρόνια αργότερα (Ιούλιος 2006) γίνεται ο γάμος του Κωστή Μπακογιάννη με την αγαπημένη του Κάλλια Καμπουρίδου. Ποια είναι η κ. Καμπουρίδου; Κατάγεται από την Κύπρο, είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων «eat» και αδελφή του Μίλτου. Όπως εξάλλου έγραφε τότε το κοσμικό ρεπορτάζ «την τελετή του γάμου παρακολούθησαν με βαθιά συγκίνηση και οι γονείς της νύφης Ηλίας Καμπουρίδης και Γεωργία Πετρίδη – Καμπουρίδου καθώς και ο αδελφός της κ. Μίλτος Καμπουρίδης με την γυναίκα του κ. Μαρίνα Βερνίκου». Η Μαρίνα Βερνίκου είναι κόρη του Γιώργου Βερνίκου, ιδιοκτήτη της Vernicos Yachts & Leisure, εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση από πολύ μικρή και έχει πάθος την φωτογραφία.
  Τι ανακαλύπτουμε λοιπόν; Το 2006, ένας Κύπριος επιχειρηματίας που εργάζεται για τον κ. Σόρρος, χρηματοδότη και σπόνσορα γενικώς των Σκοπίων, πάντρεψε την αδελφή του με τον γιο της κ. Ντόρας Μπακογιάννη και εγγονό του Κ. Μητσοτάκη.
  Αργότερα, το 2005, η πεθερά της αδελφής του στενού συνεργάτη του Σόρρος, δηλαδή η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, έγινε υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας. Ενώ ο κουνιάδος του στενού συνεργάτη του κ. Σόρρος , δηλαδή ο κ. Κωστής Μπακογιάννης, έγινε ειδικός συνεργάτης της, αμειβόμενος από το ίδιο υπουργείο.
  Αν ρωτήσετε τώρα αν βλέπω τίποτα το κακό σε όλα αυτά, θα σας απαντήσω πως «άλλο οικογένεια, άλλο πολιτική και άλλο επιχειρήσεις». Στην Ελλάδα δεν μπερδεύονται ποτέ αυτά τα τρία μεταξύ τους. Άλλωστε πολυπολιτισμική δημοκρατία έχουμε και ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει. Εδώ δεν εξοστρακίσαμε κανέναν για την στάση που κράτησε στο σχέδιο Ανάν, στον Σόρος θα κολλήσουμε;"

 8. sitting duck avatar
  sitting duck 21/06/2012 19:07:46

  Tην ώρα που ο κόσμος τρέχει στα συσσίτια, διακυβέρνηση με όρους life style και αριστερίζουσας ξιπασιάς, δεν μπορεί να γίνει. Ο κύριος αυτός(και η οικογένεια του)προκαλεί την κοινωνία. Ακόμη και η δημόσια διαβούλευση στο facebook για το αν θα μετέχει στη κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος. Είναι κατάλληλος μόνο για να φωτογραφίζεται στις κοσμικές στήλες, να αμπελοφιλοσοφεί ως αριστερός...καπιταλιστής και να στήνει καμιά δουλίτσα με τον γαμπρό του. Μία εκδοχή Μπουτάρη, ακόμη πιο προκλητική. Απορώ πώς ο Σαμαράς δέχτηκε αυτόν σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο...

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ sitting duck 21/06/2012 22:46:58

   Έλεος πια, ακόμη δεν τον ειδαμε Γιάννη τον βαφτίσαμε ! Δεν έχω καμία σχέση με τους εφοπλιστικούς κύκλους ώστε να τους υπερασπίζομαι,
   αλλά αν ο Βερνίκος είναι δικτυωμένος με 300 άλλους επιχειρηματίες του χώρου, που θα τους προσεγγίσει για να ξανα-υψώσουν ελληνική σημαία στα πλοία τους, κομμάτια να γίνει το προκλητικό life style, αν πουλάει τέτοιο.
   Και μια ρητορική ερώτηση: αν ζούσε ο σύγχρονος Ωνάσης που έφτασε στην κορυφή χρησιμοποιώντας και κάποια "υπό αμφισβήτηση" μέσα, και είχε και ένα προκλητικό Life style γιατί αυτό επέβαλε η δουλειά του, θα λέγατε τα ίδια ; Να μην μπει στην κυβέρνηση ;;;
   Μήπως να βγάζαμε τις ταξικές παρωπίδες ;;;
   Τουλάχιστον, τώρα στην αρχή και μέχρι να αξιολογηθεί με το στοχο-χρονο-διάγραμμα του Πρωθυπουργού ;;

  • monson avatar
   monson @ sitting duck 21/06/2012 22:58:43

   σωπα βρε !! γιατι προκαλουν με το λαιφ σταιλ τους??? κλεμμενα τα εχουν η δουλεμενα??? ρωταω δεν ξερω...!!

  • monson avatar
   monson @ sitting duck 21/06/2012 23:10:34

   ανθρωποι με την δικη σου σφιγγοκωλη λογικη εχουν ποινικοποιηση της επιχερηματικοτητα στην ελλαδα ...ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω καθολου.

 9. itsme avatar
  itsme 21/06/2012 20:13:52

  Τον δέχτηκε γιατί κάνει σετάκι με την Κρητικοπούλα κληρονόμο υπουργείου

  • Απορών avatar
   Απορών @ itsme 21/06/2012 22:18:11

   Ωχ... ωχ... ωχ... χαχα... καλό ήτανε αυτό!

 10. astir avatar
  astir 21/06/2012 21:25:46

  Θεωρω οτι ειναι η καλυτερη επιλογη +1000000000000000000000000000000 με οτι γραφει ο φιλος Απορων

  • Απορών avatar
   Απορών @ astir 21/06/2012 22:29:06

   Ευχαριστώ φίλε...

 11. roadrunner avatar
  roadrunner 21/06/2012 23:14:22

  Εκτός από τις ταξικές παρωπίδες που πρότεινα πιο πάνω, κάποιοι να βγάλουν, έχω και ένα γενικότερο σχόλιο που αφορά τον όρο "δημόσια διαβούλευση".

  Δυστυχώς, ενώ είναι πολύ πετυχημένος σαν όρος, είναι συνυφασμένος στο μυαλό πολύ κόσμου, με την περίοδο διακυβέρνησης ΓΑΠ και παραπέμπει σε κοροϊδία, επίφαση δημοκρατικού διαλόγου κτλ.
  Νομίζω πρέπει σαν όρος (και όχι σαν διαδικασία) να αφαιρεθεί από το λεξικό πολιτικό όρων της κυβέρνησης του ΑΣ. Ας αντικατασταθεί από "Διαδικτυακή συζήτηση και ψηφοφορία" ή κάτι άλλο.

 12. νεφέλη avatar
  νεφέλη 22/06/2012 00:09:13

  "αριστερός εφοπλιστής"...
  όπως λέγαμε κάποτε ......."αλβανός τουρίστας" ;;;;

 13. Απορών avatar
  Απορών 22/06/2012 00:39:01

  Ειδικά στην Ελλάδα μετά τη δεκαετία του '80 το πιο φυσιολογικό ήταν να είναι αριστεροί οι κεφαλαιοκράτες και μάλιστα κρατικοδίαιτοι... Που είναι το περίεργο; Κόκαλης, Λαμπράκης, Μπόμπολας μερικά παραδείγματα... Σαν βδέλες κόλησαν στο κράτος και το απομυζούσαν ως κρατικοί προμηθετές και κατασκευαστές δημοσίων έργων σκοτώνοντας την ελεύθερη αγορά και την ιδιωτική οικονομία...
  Αλλά και ο Σόρος αριστερός είναι, κευνσιανός...
  Μην πω και για τον Ένγκελς, βιομήχανος ήτανε...

 14. mojo62 avatar
  mojo62 22/06/2012 03:33:50

  Εγώ ξέρω οτι πρέπει νάσαι πολύ βλάκας για να φας πρόστιμο στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 15. franc avatar
  franc 22/06/2012 09:48:34

  Προς το παρόν το μόνο επίτευγμα είναι οτι ο Σαμαράς έγινε Πρωθυπουργός.
  Για όσους αυτός ήταν ο τελικός τους στόχος, είναι μεγάλη επιτυχία . Οσον αφορά την κυβέρνηση δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ που να μας κάνει να νοιώσουμε ανακούφιση.
  Κανένα λαμπρό όνομα διεθνούς εμβέλειας. (Πλην Αβραμόπουλου ίσως...).
  Ο Βερνίκος είναι αυτός που περιγράφουν πολυ καλά οι φίλοι, factorx, Γραβατοφορος, mojo62.Το μόνο ελεφρυντικό του ότι οι προηγούμενοί του ήταν τενεκέδες...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.