Δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την αλλαγή της Ευρώπης ζήτησε ο Τσίπρας!!!
28/06/2015 01:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοψήφισμα στην Ελλάδα για την αλλαγή της Ευρώπης ζήτησε ο Τσίπρας!!!

Ο θεός και η ψυχή του...

Στο προεκλογικό αφήγημα επέστρεψε ο Τσίπρας ομολογώντας παράλληλα την ήττα της στρατηγικής του σ’ αυτό το πεντάμηνο της διαπραγμάτευσης, το οποίο ωστόσο βασίστηκε ακριβώς πάνω σ’ αυτό το αφήγημα ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα άλλαζε την Ευρώπη. Το μόνο που έλλειπε στις αποσκευές του για το δημοψήφισμα είναι το …πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης το οποίο αντικαταστάθηκε από το 47σελιδο των 8δις υφεσιακών μέτρων φορολογίας και περικοπών σε συνταξιούχους και στην αγορά.

Πίσω από την προσπάθεια του πρωθυπουργού να διασώσει το γόητρό του και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων του για την εξαπάτησή του να καταργήσει τα μνημόνια ήταν εμφανείς οι παραδοχές της χρεοκοπίας της πολιτικής του γραμμής καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του πενταμήνου. Τελικά ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι επί πέντε μήνες διαπραγματευόταν με την τρόικα, η οποία παρά τη μετονομασία της σε θεσμούς από τον Τσίπρα παρέμεινε τρόικα.

Ο Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι το «όχι» που ζητάει στο δημοψήφισμα δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη αλλά εντολή διαπραγμάτευσης για έναν έντιμο συμβιβασμό! Την ίδια ώρα ωστόσο ενώ φραστικά υπεραμυνόταν της ευρωπαϊκής ιδέας ο τρόπος που τοποθετούσε το θέμα άφηνε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα λέγοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να ταυτίζεται με τα μνημόνια. Κρυφή ατζέντα ρήξης; Άλλη μια απάτη σαν την προεκλογική του Ιανουαρίου; Ο θεός και η ψυχή του.

Ο Τσίπρας το μόνο που έκανε ελλείψει επιχειρημάτων υπεράσπισης της κυβερνητικής πολιτικής του προσπάθησε να παίξει με τα αισθήματα οργής του κόσμου για την απαράδεκτη στάση των πιστωτών και εταίρων που με τη στάση του εκτελούν έναν ολόκληρο λαό, όπως έχουμε ξαναγράψει, ζητώντας ένα «περήφανο όχι στην υποτέλεια».

Στο ερώτημα γιατί δεν έχει το θάρρος να θέσει στην κρίση του ελληνικού λαού τη δική του πρόταση για μνημόνιο 8 δις το μόνο επιχείρημα που αντέτεινε ο Τσίπρας ήταν ότι αν δεν ήταν αυτός στην κυβέρνηση θα ερχόταν μνημόνιο 16 δις!!!

Πάντως αυτό που έλειψε και μάλιστα με κραυγαλέο τρόπο από την ομιλία του πρωθυπουργού ήταν το ποιο είναι πραγματικά το σχέδιό του για τη χώρα την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός διεμήνυσε ότι το δημοψήφισμα θα γίνει «πάση θυσία» και επικαλέστηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας ότι η αρετή η τόλμη και ο πατριωτισμός του δεν θα του επιτρέψουν να παραβιάσει το Σύνταγμα της χώρας και την απόφαση της βουλής.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Pgm avatar
  Pgm 28/06/2015 03:33:57

  Όχι θα πούμε κ. Τσίπρα, αλλά θα είναι ΟΧΙ στους δειλούς που θέλουν να φορτώσουν το έγκλημα στις δικές μας πλάτες. ΟΧΙ στους πραγματικούς φασίστες που δεν έβαλαν τα πραγματικά ερωτήματα στο δημοψήφισμα. ΟΧΙ στους ψεύτες που δε λένε τί σημαίνει το δικό τους όχι. ΟΧΙ στα μειδιάσματα που έχουν στα σιχαμένα προσωπά τους κάνοντας πράξη τα σκοτεινά σχέδιά τους. ΟΧΙ στους μπαχαλάκηδες και στους ΝΑΖΙ.

 2. ουδέτερος avatar
  ουδέτερος 28/06/2015 08:09:00

  Ο Τσίπρας αποκαθηλώθηκε. Η ΝΔ όμως παραμένει απωθητική γιατί κουβαλάει πολλά βαρίδια που έσπρωξαν το κόσμο στο Τσίπρα. Θέλει πολλές αλλαγές για να την ξαναεμπιστευτεί το 40%. Και ιδίως σε πρόσωπα.

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 28/06/2015 11:17:43

  Δεν θα κουραστώ να γράφω ότι στο σκληρό πυρήνα του σκεπτικού του "δημοψηφίσματος" των συριζανελιτών υπάρχει βαθιά και στέρεη χουντοφροσύνη. Τι εννοώ. Τέτοιας υφής δημοψηφίσματα, δηλαδή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΙΛΗΜΜΕΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, τα διοργανώνουν μόνο δικτατορικά καθεστώτα. Το σωστό δημοκρατικό καθεστώς δεν προκαταλαμβάνει το εκλογικό σώμα με τετελεσμένα και το αφήνει να αποφασίσει νηφάλια και ψύχραιμα δίνοντας του τον απαραίτητο καιρό. Ενδεικτικά αναφέρω ότι ο συντηρητικός Κάμερον στη Μεγάλη Βρεατανία προανήγγειλε δημοψήφισμα για τη σχέση της χώρας με την Ε.Ε. σε ένα με ενάμισυ χρόνο! Σε μια χώρα που ο ευρωσκεπτικισμός είναι παρών εδώ και τριάντα και βάλε συναπτά χρόνια! Κάτι άλλο ακόμη: να τονιστεί η σύμπελυση σ'αυτό το τόσο καίριας σημασίας ζήτημα των Χρυσαυγιτών, των φυσικών και πνευματικών σωματοφυλάκων της Ζωής Κωνσταντοπούλου και κατ'επέκταση του ΣΥΡΙΖΑ ολόκληρου.

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ iconology2009 28/06/2015 11:31:50

   Να προσθέσω ακόμη ότι ένα δείγμα γραφής άψογα οργανωμένου δημοκρατικού δημοψηφίσματος ήταν αυτό που έγινε το Δεκέμβρη του 1974 από το Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μέσα στο κόμμα του υπήρχε ισχυρός πυρήνας φιλομοναρχικών βουλευτών που εκδηλώθηκε ανοιχτά-αν και όχι επίσημα, αφού η γραμμή ήταν τήρηση αυστηρής ουδετερότητας-υπέρ της Βασιλείας(Ράλλης, Στεφανόπουλος, Θεοτόκης κ.α.). Κάποιοι κατηγόρησαν τότε τον Καραμανλή ότι δεν άφησε το τέως Βασιλιά να επιστρέψει στην Ελλάδα. Λάθος. Κανείς δεν απαγόρευσε-δεν το μπορούσε αλλωστε-στο Κωνσταντίνο να έρθει. Τι ότι δε ήρθε ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση-ενδεχομένως και αβελτηρία. Πάντως και στα ανάλογα Δημοψηφίσματα του 1935 και 1946, που είχαν θετικό για τη Μοναρχία αποτέλεσμα, ο τότε βασιλιάς απών ήταν. Θέλω να πω ότι τελικά, παρά τα όσα τους κατηγορεί η Αριστερά, οι συντηρητικοί αποδεικνύονται πολλαπλάσια δημοκρατικότεροι της και είναι σε θέση να οργανώνουν άψογα και ανεπίληπτης δημοκρατικότητας δημοψηφίσματα που σέβονται και τον τύπο και την ουσία της έννοιας Δημοψήφισμα. Υ.Γ. Δημοψήφισμα σε πέντε μέρες; Θα τ'ακούει ο Παπαδόπουλος στο τάφο του, και θα σκάει από ζήλια και φθόνο εναντίον του Τσίπρα.

 4. offalert avatar
  offalert 28/06/2015 12:04:31

  αν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στα 4, τότε ΣΑΝΕΛ στα 8 (=2Χ4) δισ...εννοείται.

 5. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ avatar
  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ 28/06/2015 12:25:11

  Ο μεγαλυτερος προδοτης μετα τον ΓΑΠ,τον ψηφισε ο λαος για μια καλυτερη διαπραγματευση και αυτος μας φερνει πισω χρεοκοπια,κλεισιμο ΑΤΜ,διεθνη απομονωση,εξοδο απο το ευρω και ταπεινωση. Το 40% που τους ψηφησε ειναι υπολογο και συνυπευθυνο για οτι συμβει απο τη Δευτερα και μετα,αλλα αυτοι ειναι οι πρωτοι που θα τρεξουν να σηκωσουν τα λεφτακια τους,ξεφτιλες,ε ξεφτιλιες συριζαιοι,φατε περηφανη διαπραγματευση.

 6. deltaplus avatar
  deltaplus 28/06/2015 13:43:03

  ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ.

 7. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 28/06/2015 13:51:09

  Το Ελληνικό Πρόγραμμα λήγει τη Τρίτη, 30 Ιουνίου, 2015. Το Δημοψήφισμα της Κυριακής, 5ης Ιουλίου, 2015, ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΟ. Γιά Δημοψηφίσματα γιαλαντζί, Λεφτά ΔΕΝ Υπάρχουν!

 8. Γιάννης με δύο νν avatar
  Γιάννης με δύο νν 28/06/2015 17:19:54

  Ν' αλλάξουμε μόνο την Ευρώπη και να μείνουν παραπονεμένες η Ασία, η Αμερική, η Αυστραλία κι η Αφρική; Ν' αλλάξουμε τον κόσμο όλο κύριε πρωθυπουργέ! Το σύμπαν θα έλεγα!

 9. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 28/06/2015 18:14:55

  Mε 16 βουλευτές της Χρυσής Αυγής πέρασε το Δημοψήφισμα ΣΥΡΙΖΑ! ΣΥΡΙΖΑ 149 + ΑΝΕΛ 13 + Χρυσή Αυγή 16 Ψηφοφορία στη Βουλή ΝΑΙ = 178 ΟΧΙ = 120 Να γιατί καλόπιαναν τη Χ.Α.. 'Ετσι ίσως εξηγείται η ανεξήγητη και προκλητικά θετική συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής προς τη Χρυσή Αυγή, την οποία καλόπιαναν μεθοδικά τόσο καιρό για τις δύσκολες φαίνεται ώρες, που θα χρειαζόταν τα αγγυλωτά κουκιά.. Είναι Ντροπή! Που δεν ξεσηκώθηκε ακόμα ο Δημοκρατικός Κόσμος της χώρας! Που δεν καταγγέλλει αυτό το τερατώδες που συμβαίνει και πηγαίνουμε σε Δημοψήφισμα-Βόμβα με αγκυλωτές ψήφους! Καταλαβαίνουν κάποιοι που πάμε, τι συμβαίνει, και τι μπορεί να συμβεί; NOIAZOMAI (απόσπασμα) 28/6/15 @5:02 pm

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.