#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/11/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοψήφισμα για ιθαγενείςΘαύμα παιδάκι μου θαύμα, θα κάνουμε δημοψήφισμα λοιπόν.

Στους ιθαγενείς κάποτε δίνονταν χάντρες και καθρεπτάκια τώρα πλέον δημοψηφίσματα.

Με ποιο διακύβευμα;

Την επικύρωση ή όχι της δανειακής σύμβασης;

Μα τότε θα έπρεπε να κάνουμε και για το Μνημόνιο....

Αλλά ας πάμε στα πεζά και καθημερινά:

1. Γιατί να πληρώσει κάποιος πλέον, νομιμότατα, το τέλος ακίνητης περιουσίας στους λογαριασμούς της ΔΕΗ; Αν το Δημοψήφισμα είναι ΟΧΙ; Όλες οι έκτακτες εισφορές έχουν ως πυρήνα τις επιταγές επίτευξης Δημοσιονομικών στόχων που το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο επιτάσσουν ...εκτός αν βγει η Κυβέρνηση και μας πει ότι η φορολογική λαίλαπα των δύο  τελευταίων ετών που οδήγησε σε ύφεση ανεργία υπερφορολόγηση και έκτακτες εισφορές είναι ως επί το πλείστον επιλογές  της και τόσο καιρό απλά μας δούλευε.

2. Πως θα καταρτίσει η παρούσα κυβέρνηση και θα επικυρώσει η Βουλή προϋπολογισμό; Η απάντηση του δημοψηφίσματος, όποια και αν είναι, δεν θα μεταβάλλει τις οικονομικές μεταβλητές, στρατηγικές και πολιτικές;

3. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι είμαστε σε πόλεμο, εθνικό καθήκον κλπ κλπ κλπ.... θα κάνουμε δημοψήφισμα για την επιλογή της Α ή Β στρατηγικής; Αν ναι τότε οι «στρατηγοί», οι ηγήτορες, οι ΚΕΦΑΛΕΣ περιττεύουν.

4. Το Δημοψήφισμα θα έχει και ερώτημα εξόδου ή παραμονής της χώρας από την ΕΕ; Από το €; ή θα επικυρώνει ή ΟΧΙ μια  δανειακή σύμβαση που οι όροι ακόμα διαμορφώνονται;

5. Γιατί ο οποιοσδήποτε θα συμμετάσχει στο κούρεμα όταν εκκρεμεί το Δημοψήφισμα;

6. Γιατί  η επιτυχία  της 26ης /10/2011  έγινε δημοψήφισμα την 31η /10/2011.

7. Πόσους εκβιασμούς σε τελική ανάλυση μπορεί να ανεχθεί για θυσίες η κοινωνία; Μάρτιος 2010, Καστελόριζο και 6 δόσεις που       κάθε     φορά ήταν το τέλος, δεν θα είχαμε νέα μέτρα και τώρα ....δημοψήφισμα.

8. Μπορεί οποιοδήποτε δημοψήφισμα να αποφασίσει για την εκχώρηση ή μη μέρους εθνικής κυριαρχίας;

9. Γιατί δημοψήφισμα για τη δανειακή σύμβαση και όχι για τις επιλογές της χώρας; Πότε οι πολιτικοί σχηματισμοί θα μιλήσουν   ξεκάθαρα παραθέτοντας τις προτάσεις τους και τις συνέπειες αυτών; ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη δανειακή σύμβαση χωρίς την δυνατότητα επιλογής του μετά; Θα στείλουμε για διαπραγματεύσεις δηλαδή πάλι όσους θέτουν τις αποφάσεις για επικύρωση μετά την λήψη τους;

Θα μπορούσα να παραθέτω ερωτήματα για ώρες.Είναι περιττό.

Το διακύβευμα λοιπόν οποιουδήποτε δημοψηφίσματος, δεν είναι καμία δανειακή σύμβαση.

Είναι αν ανεχτούμε ή ΟΧΙ μια κυβέρνηση που απλά μας δουλεύει και μας εκβιάζει.

Μια κυβέρνηση που πάνω από όλα θέτει τις καρέκλες και το ΕΓΩ.

Θα μπορούσε οποιαδήποτε Κυβέρνηση να παραθέσει τις επιλογές τις συνέπειες και να ζητήσει νωπή λαϊκή εντολή.

Εδώ έχουμε δημοψήφισμα....

Για να κάνουμε εκλογές αν βγει ΟΧΙ μετά; ή αν βγει ΝΑΙ σε οποιοδήποτε ερώτημα σημαίνει επιβράβευση και αποδοχή των Κυβερνητικών πολιτικών;

Αλλά έστω και έτσι ας συμφωνήσω με τις παπαρολογίες περί λαϊκής έκφρασης κλπ κλπ κλπ του δημοψηφίσματος.

Το κόστος; Την δημοσιονομική σπατάλη δύο εκλογικών αναμετρήσεων εντός διμήνου;

ΑΣ ΣΤΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

Εκλογές: για να επιλέξει ο κυρίαρχος λαός την Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τις αποφάσεις που οι πολίτες με το Δημοψήφισμα επιλέξουν. 

Γιατί οι πολιτικοί πρέπει να θυμηθούν ότι δεν είναι η πολιτική τίποτα άλλο παρά ένα ταξίδι στην Υπηρεσία των πολιτών και του έθνους, για την επίτευξη στόχων. Ας αποφασίσουν μια φορά στη «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» μας οι πολίτες τον προορισμό, το μέσο και το κόστος, μια έστω φορά, γιατί έχουμε βαρεθεί πλέον να τρώμε όλοι μαζί και σε εμάς απλά να αναλογεί μόνο ο λογαριασμός.

Στις Δημοκρατίες λοιπόν δεν υπάρχουν αδιέξοδα γιατί υπέρτατος ρυθμιστικός παράγοντας είναι οι πολίτες και η έκφρασή τους οι κάλπες.

Ας το θυμηθούν οι εκπρόσωποί μας.

Ιθαγενής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ktisias avatar
  ktisias 02/11/2011 11:18:54

  Δεν δύναμαι να παρακολουθήσω κάποιους συλλογισμούς σας ,ο λαός είναι ώριμος να εκλέξει κυβέρνηση αλλά ανώριμος για το δημοψήφισμα? Ίσως δεν υπάρχει σκέψη και σχέδιο για την επόμενη μέρα, ίσως κάποιοι ονειρεύονται μόνο την εξουσία !

  • ΑΡΜΕΛ avatar
   ΑΡΜΕΛ @ ktisias 02/11/2011 11:46:16

   ''Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΣ;;''...
   ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ. ΠΟΣΟ ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ
   ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ Η ΕΠΙΚΤΗΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΖΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;;
   ΔΗΛΑΔΗ, ΑΝ ΠΧ 50% ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ (!!!), ΑΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΧΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΡΙΜΟΙ...
   ΔΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗ ΛΑΘΟΣ ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ;; ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΧΑΣΜΟ;; ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ (ΝΑΙ, ΣΚΑΤΑ!), ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ;; Η ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΝΑΙ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΕΜΕΝΑ Η ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΟΔΗΓΩ ΣΤΟ ΧΑΟΣ!! ΩΡΑΙΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΤΑΤΟ!!!

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ ktisias 02/11/2011 11:50:46

   ΤΩΡΑ θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα?
   Μέχρι τώρα ΔΕΝ έπρεπε να ερωτηθούμε, και ξαφνικά, μετά από ένα σωρό αυθαίρετες επιλογές πρεπει να πάρουμε την ευθύνη της κατάληξης εμείς?

   Αν μπορούμε να αποφασίζουμε για τα τεχνικά θέματα μιας τέτοιας διεθνούς δημοσιονομικής σύμβασης, δεν χρειαζόμαστε καθόλου τους κυβερνώντες!

   Και το βιολάκι "ώριμοι να κάνουμε εκλογές", εμπεριέχει τον σπόρο της πλήρους εκτροπής: Υποννοεί κανείς ότι δεν είμαστε ώριμοι να κάνουμε εκλογές?

   Όταν όμως οι εκλογές γίνονται με την σύμβαση ότι "λεφτά υπάρχουν", μετά ακολουθούν όσα ακολούθησαν, ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ, και στο τέλος ζητάμε και τα ρέστα με "δημοψήφισμα"-γκιλοτίνα, και βρίσκονται και αυτόκλητοι(?) υπερασπιστές αυτής της εικοσαπλής κολοτούμπας ανάμεσά μας, τι να πεις...

  • GSV avatar
   GSV @ ktisias 02/11/2011 12:15:23

   Ο λαος ειναι ωριμος να επιλεξει και κυβερνηση και να απαντησει σε δημοψηφισματα. Οταν ομως θετεις εκβιαστικα ως διλημμα κατι το οποιο θεωρειται de facto για την πλειονοτητα του λαου (ο ευρωπαικος προσανατολισμος της χωρας), τοτε το δημοψηφισμα χανει τη πραγματικη του ουσια και αποτελει απλως μερος της παρωδιας που εξελισεται. Μια κυβερνηση η οποια με νυχια και με δοντια προσπαθει να κρατηθει στην εξουσια.

   Το δημοψηφισμα ειναι αποτελεσμα των δημοσκοπησεων οι οποιες δεν επιτρεπουν σκεψεις για εκλογες.

   Πιστευετε οτι με μια διαφορα 1-1.5 % απο τη Ν.Δ. το ΠΑΣΟΚ δεν θα πηγαινε σε εκλογες? Αμεσως! Οι 10% μοναδες ομως το απαγορευουν αυτο και γιαυτο προσπαθουν να εφευρουν νομιμοποιηση μεσω ενος ανευ ουσιας δημοψηφισματος. Το οποιο αποτελει και δημοκρατικη εκτροπη. Δεν μπορεις να θετεις διλημματα για πραγματα που θεωρουνται de facto.

   Οταν το ερωτημα ουσιαστικα θα ειναi: Ναι η οχι στο ευρω και στην Ε.Ε.? Με συγχωρειτε αλλα το αποτελεσμα θεωρειται δεδομενο. Η ιστορια επαναλαμβανεται. Οπως με τις δημοτικες εκλογες καταφεραν και μετετρεψαν το αποτελεσμα σε ψηφο εμπιστοσυνης στη κυβερνηση το ιδιο θα πραξουν και τωρα με το δημοψηφισμα-παρωδια.

   • ktisias avatar
    ktisias @ GSV 02/11/2011 12:47:15

    Με ερώτημα η απάντηση στα παραπάνω. Γιατί πέφτουν τα χρηματιστήρια εν όψη αποφάσεων, που θα παίρνονται από τους πολίτες?

    • Ο Ιθαγενής avatar
     Ο Ιθαγενής @ ktisias 02/11/2011 17:28:09

     Μιλάμε για τη λειτουργία της Δημοκρατίας ή για τα χρηματιστήρια;

     Μπορείς να μου πεις λοιπόν τη δανειακή σύμβαση που θα τεθεί σε δημοψήφισμα; Γιατί μια πολιτική απόφαση υπάρχει μόνο, που ίσως δεν υπήρχε αν μιλάγαμε για δημοψήφισμα πριν και όχι μετά...

     Μπορείς να μου πεις με δημοψήφισμα ... μεθαύριο τι προϋπολογισμό θα καταρτίσεις ...αύριο;

     Μπορείς να μου πεις γιατί το δημοψήφισμα δεν έγινε για το Μνημόνιο με το οποίο θα βγαίναμε στις αγορές τώρα και θα γίνει για την αποτυχία του Μνημονίου που θα βγούμε στις αγορές το 2020;

     Γιατί ο Πρωθυπουργός της χώρας δεν ανακοίνωνε την απόφαση για δημοψήφισμα την 25η Οκτωβρίου στους εταίρους μας για να δούμε αν υπήρχε πεδίο συζήτησης την 26η;

     Γιατί η επιτυχία έγινε δημοψήφισμα;

     Ας κάνω και τον συνήγορο του διαβόλου: επιτυχία η συμφωνία (που ακόμα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .... ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ...ούτε όροι ούτε χρήμα ούτε χρόνος....) . Γιατί να την υλοποιήσουν αυτοί που αποδεδειγμένα απέτυχαν στις προηγούμενες συμφωνίες;

     Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Παπανδρέου μπορεί να λέει και να κάνει ότι θέλει, όχι όμως ως Πρωθυπουργός της χώρας. Έξω μας εκπροσωπεί εμάς τους πολίτες και την χώρα, δεν μπορεί να συμφωνεί και όταν γυρίζει να βγάζει την γλώσσα κοροϊδευτικά στους χθεσινούς συνομιλητές του χρησιμοποιώντας τους πολίτες ως άλλοθι, την χώρα εκθέτει.

     ΥΓ

     δεν μπορεί να μας κουνούν το δάχτυλο Υπουργοί και να μας λένε € ή δραχμή.
     δεν μπορούν χθες το δημοψήφισμα να είναι για το 2012 σήμερα για τον Δεκέμβρη και αύριο θα δούμε αν πάρουμε ψήφο.

     Την χώρα διοικούν και εκπροσωπούν, όχι τα μαγαζάκια τους έχουν όχι μόνο δικαιώματα αλλά υποχρεώσεις που το καθήκον επιτάσσει.

     Από αυτές εδώ τις σελίδες πολλές φορές (από το 2008) είχα κατακρίνει τον ΚΚ τον Β για ότι δεν έκανε αλλά είχε το σθένος να κάνει εκλογές όχι ...δημοψήφισμα.

     Εγώ λοιπόν να γίνω χαζός Ιθαγενής και να αναφωνήσω ζήτω το δημοψήφισμα: μπορεί ένας να μου παρουσιάσει τη δανειακή σύμβαση που θα κληθώ να κρίνω και να αποφασίσω με βάση το φτωχό μου μυαλό;
     Γιατί λαική εντολή είναι διαφορετικό πράγμα από το ΝΑΙ ή ΟΧΙ ...αγαπούλες.

     • ktisias avatar
      ktisias @ Ο Ιθαγενής 02/11/2011 18:19:52

      Αν το ερώτημα είναι ο Παπανδρέου μαζί σου, ποιο ραν- τα- πλαν πρωθυπουργός δεν πρέπει να έχει υπάρξει!
      Η δημοκρατία όμως είναι ανάχωμα και βάζει κανόνες σε αυτούς που είναι υπεράνω των νόμων. Για να μην διαλύσουν μια πάμπλουτη χώρα και να την πτωχεύσουν. Τόσον καιρό που βρίζανε τους Έλληνες πολίτες δεν είπε κανείς ότι αυτό είναι ρατσιστικό και αν κάποιος φταίει είναι τα ανδρείκελα που κυβερνούν την Ελλάδα και την Ευρώπη. Τώρα που τέθηκε έστω και πλασματικά το δίλλημα να πάρουμε σαν πολίτες την κατάσταση στα χέρια μας πεταχτήκανε όλοι στα κάγκελα!

     • Ο Ιθαγενής avatar
      Ο Ιθαγενής @ ktisias 02/11/2011 18:35:04

      ΝΑΙ ή ΟΧΙ είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;

      Ο Παπανδρέου για εμένα δεν είναι ραν τα πλαν είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας και Πρωθυπουργό αλλάζεις με εκλογές όχι με δημοψήφισμα.

      Το δημοψήφισμα επιλέγει την στρατηγική που ο Πρωθυπουργός που με εκλογές επιλέγουμε εφαρμόζει.


      ΑΣ ΣΤΗΘΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΠΛΕΣ ΚΑΛΠΕΣ: ΕΚΛΟΓΕΣ & ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.

      ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΧΗ ...δεν θα γίνω συμμέτοχος και συνένοχος σε πολιτικούς καιροσκοπισμούς

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ Ο Ιθαγενής 03/11/2011 02:57:51

      Ιθαγενή τα σέβη μου!

  • Dimitris avatar
   Dimitris @ ktisias 02/11/2011 12:19:01

   Νομίζω οτι η διαφωνία με το δημοψήφισμα είναι οτι η ερώτηση δεν έχει μονο δύο απαντήσεις αλλά τουλαχιστον τρεις.
   1. Παπανδρέου και ευρώ
   2. Κάποιος άλλος με δραχμή
   3. Κάποιος άλλος με ευρώ
   Ο παπανδρέου απορίπτει την τρίτη επιλογή που είναι πάνδημη επιθυμία. Γιαυτό το δημοψήφισμα είναι αντιδημοκρατικό

   • occultist avatar
    occultist @ Dimitris 02/11/2011 19:11:11

    Γιατί εγώ νομίζω οτι μετά τα γεγονότα της 28ης, που είδαν την λαική κατακραυγή, προσπαθούν να σώσουν τα τομάρια τους από την κρεμάλα, οταν σαν απλοί πλέον πολίτες θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω με εξαγριωμένους απολυμένους, πεινασμένους, εξαχρειωμένους συμπολίτες τους χωρίς την προστασία των ενστόλων; Προσπαθούν με παραπλανητικά ερωτήματα να δημιουργήσουν καταστάσεις νομιμοποιήσεως της καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας.

 2. petros avatar
  petros 02/11/2011 11:40:48

  εχει σχεδιο η ΝΔ ξεκαθαρο και σταθερο.το λεει εδω και ενα χρονο.τωρα αν μπορουν να το εφαρμοσουν ο κ.ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ και καποιοι αλλοι ειναι αλλο θεμα...

 3. fitsulas avatar
  fitsulas 02/11/2011 12:02:50

  Λυσάξτε τσαούσες!!!

  • NIK THE GREEK avatar
   NIK THE GREEK @ fitsulas 02/11/2011 12:29:42

   Προσεξε λυσαγμενη οι λυσαγμενοι δαγκωνουν μην εισαι απο τις πρωτες.

 4. markos avatar
  markos 02/11/2011 12:05:47

  το δημοψηφισμα επρεπε να γινει πριν μπουμε στο ευρω καλιο αργα παρα ποτε!και κατι αλλο για τον γαπ αφου ολοι οι ευρωπαιοι ηγετες τον κραζουν μαλλον κατι εκανε σωστα !και απολυτα δημοκρατικα

  • (A)θανάσης avatar
   (A)θανάσης @ markos 02/11/2011 13:13:13

   !!!

   (Είμαστε, όντως, καταδικασμένοι τελικά...)

   • occultist avatar
    occultist @ (A)θανάσης 02/11/2011 19:12:36

    Ασε μας ρε ...Μάρκο.!!!!

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ markos 02/11/2011 21:17:08

   Πας καλά;
   Ο ίδιος ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ομόφωνα ΟΜΟΦΩΝΑ με τους εταίρους συμφώνησε την 26η Οκτωβρίου (ως Πρωθυπουργός της χώρας) σε ότι θέτει σε δημοψήφισμα την 31η Οκτωβρίου (ως Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) .

   ΕΛΕΟΣ.

   Μπορεί να κάνει ως Παπανδρέου όσες κωλοτούμπες θέλει όχι ως Πρωθυπουργός, δεν εκπροσωπεί σε σύνοδο κορυφής ούτε εμένα ούτε εσένα ούτε το ΠΑΣΟΚ αλλά την χώρα.
   Γελάμε όλοι με την χώρα μου, ας έλεγε ΝΑΙ ΟΧΙ ΙΣΩΣ τότε... δεν είναι η Ελλάδα το παιδάκι που πάει στη μαμά του επειδή δεν τον παίζουν...

 5. zio7 avatar
  zio7 02/11/2011 12:11:54

  «Το δημοψήφισμα είναι μια προσπάθεια να νομιμοποιηθεί πολιτικά το σύστημα των δανειακών μας συμβάσεων που είναι ανίσχυρες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Μπάμπη Παπαδημητρίου ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Κασιμάτης.

 6. ΓΑΝΤΙ avatar
  ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 15:28:27

  ΑΠΟΧΗ 85% . ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 17:28:53

   +1000

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ΓΑΝΤΙ 02/11/2011 19:51:07

   Θα ήταν το τελειότερο σενάριο, αλλά δεν το θεωρώ εφικτό....μόνο τους λάθρο που νομιμοποιήθηκαν να πάρουμε υπόψη...
   ΥΓ: Διπλές κάλπες...το απέκλεισε ο Χαρούλης ο Καστανίδης το πρωί (χαμογελώντας πασοκικά )..

 7. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 02/11/2011 19:06:29

  Λίγο πολύ γνωτοί οι λόγοι για το δημοψήφισμα (αν τελικά προκάνει να γίνει).
  Ούτε η αποχή ούτε το άκυρο ή το λευκό αποτελούν λύση, στην περίπτωση αυτή.
  Δεν μπορείς να ρισκάρεις την αποχή, γιατί μπορεί να πάει το 40,0001% να ψηφίσει και να πανηγυρίζει ο ΓΑΠ.
  Αν τελικά γίνει, το έγκυρο ΟΧΙ αποτελεί την καλύτερη απάντηση.
  Το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, ΕΕ ή εκτός αυτής δεν μπορούν να αποτελούν ερωτήματα του δημοψηφίσματος (τουλάχιστον τυπικά). Αλλά και εάν αυτά είναι, τύποις και ουσία, τα ερωτήματα, καλύτερο είναι να διευθύνεις εσύ το σπίτι σου από το να έχεις εκμεταλλευτές συνοίκους.
  Εξάλλου, το μόρφωμα της Ε.Ε. απαξιώθηκε τόσο πολύ στα μάτια και στο μυαλό των απλών ευρωπαίων πολιτών, εξαιτίας της πρακτικής των ηγεσιών της την τελευταία 20ετία (φιλιππινέζες των περιβόητων αγορών), που έχει φθάσει να συμβολίζει κάτι σαν την αλήστου μνήμης "Ιερά Συμμαχία" του Μέττερνιχ.
  Μην πεί κανείς ότι τέτοια Ευρώπη θέλουμε, υποτελή στις αγροές, χωρίς ικανή δημοκρατική (εκφράζουσα τους λαούς) ηγεσία και χωρίς κοινωνικό κράτος. Και αυτά ασχέτως του τί συμφέρει αμερικάνους και λοιπούς (ακριβώς επειδή δεν θέλουμε οι κοινωνίες μας να γίνουν με "δικαιώματα" όπως αυτά των απλών αμερικανών, των κινέζων και άλλων).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.