#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/12/2011 12:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση GPO: και πάλι καλά να λένε στη ΝΔΣτη δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega, είναι σαφής η αντίδραση των πολιτών στην Κυβέρνηση Παπαδήμου. Μικρή πτώση και για τα τρία κόμματα που συμμετέχουν στην Κυβέρνηση, εντυπωσιακή άνοδος των αριστερών κομμάτων, ιδίως της ΔΗΜΑΡ του Φώτη Κουβέλη.

Η πρόθεση ψήφου εάν γίνονταν σήμερα εκλογές διαμορφώνεται ως εξής (σε παρένθεση τα ποσοστά της μέτρησης του Σεπτεμβρίου):

ΝΔ 21,5% (22,3%)
ΠΑΣΟΚ 15,3% (15,5%)
ΚΚΕ 10% (9,8%)
ΛΑΟΣ 7,1% (7,9%)
ΔΗΜΑΡ 6,3% (2,7%)
ΣΥΡΙΖΑ 6,1% (4,8%)
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3% (2,4%)
ΔΗΣΥ 2,3% (2%)
ΑΡΜΑ 0,8% (1,6%)
ΑΛΛΟ/ΛΕΥΚΟ/ΑΚΥΡΟ/ΑΠΟΧΗ 17,5% (19,7%)
ΔΞ/ΔΑ 10,1% (11,3%)

Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός:

Αντώνης Σαμαράς 29,2% (22,5%)
Γιώργος Παπανδρέου 16% (16,1% )
Κανένας από τους δύο 53,8% (60,1%)

Το ΠΑΣΟΚ μάλλον ευχαριστημένο πρέπει να είναι με το ποσοστό που λαμβάνει σε κατάσταση αποσύνθεσης. Στη ΝΔ μόνο ικανοποιημένοι δεν θα πρέπει να αισθάνονται. Ή μάλλον "και πάλι καλά" πρέπει να λένε με την κατάσταση που επικρατεί στον κόσμο.

Παρά την αδιαμφισβήτητη πρωτιά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει μείωση 0,8% συγκριτικά με τον Σεπτέμβρη σε μέτρηση της ίδιας εταιρείας. Παρά το γεγονός ότι περί το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ επικροτεί τις επιλογές Σαμαρά (συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, επιστολή), φαίνεται ότι τα επικοινωνιακά λάθη και η απίθανη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στη ΝΔ με τις διαφορετικές απόψεις και τον καθένα να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι κοστίζουν.

Και θα ήταν λάθος να πούμε ότι για αυτά τα ποσοστά φταίει η ...συγκυβέρνηση. Επειδή η ΝΔ παραμένει κολλημένη στα ίδια ποσοστά μήνες τώρα. Που σημαίνει ένα πράγμα: Δεν μπορεί να περάσει τις θέσεις της σε ευρύτερες μάζες.

Μόνο ο Σαμαράς ξεχωρίζει η καταλληλότητα του οποίου για πρωθυπουργός σημειώνει άλμα.

Αναμενόμενη και λογική είναι η ροπή των ψηφοφόρων να ενισχύσουν τα κόμματα της Αριστεράς. Το ΚΚΕ έχει διψήφιο ποσοστό, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ξεπερνάνε το 6%. Τα Μνημόνια έχουν εξαθλιώσει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα και έχουν συμπιέσει τα πάλαι ποτέ μικρομεσαία εισοδήματα.

 Η τάση αυτή τη στιγμή στην κοινωνία είναι στροφή προς την Αριστερά, αν και είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για  πραγματικό «ρεύμα».

Επίσης, τέσσερις στους πέντε πολίτες (79,3%) θεωρούν ότι τα μέτρα της αρχικής συμφωνίας με την τρόικα ήταν αποτυχημένα, ενώ ακόμη 9,9% δηλώνει ότι μάλλον απέτυχαν. Από αυτούς, το 51,4% αποδίδει την αποτυχία στο περιεχόμενο της συμφωνίας, 37,2% στην αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου να την υλοποιήσει και 7,3% στις κοινωνικές και κομματικές αντιδράσεις.

Αυτά αποδεικνύουν και κάτι άλλο: Από την αντιμνημονιακή στάση του κόσμου επωφελείται η αριστερά. Ενώ η ΝΔ ακόμα και όταν ακολουθούσε σκληρή αντιμνημονιακή πολιτική δεν μπορούσε να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά της. Πράγμα που επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε προηγουμένως. Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα επικοινωνίας. Και αυτός ο κομματικός μηχανισμός δεν τραβάει με τίποτα. Αποδεδειγμένα πράγματα πλέον.

Όσον αφορά στο ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία (76,3%) όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση θεωρεί ότι το κόμμα πρέπει να κατέβει στις εκλογές με άλλον αρχηγό και όχι με τον Γ. Παπανδρέου.

Στην ερώτηση ποιος θα θέλατε να ηγηθεί του ΠΑΣΟΚ, εάν ο κ. Παπανδρέου δεν παραμείνει στην προεδρία του κόμματος, το 29% απαντά δεν ξέρω/δεν απαντώ, το 23,1% απαντά ο Ευ. Βενιζέλος και ακολουθούν: Ανδ. Λοβέρδος 17,7%, Μ. Χρυσοχοΐδης 8%, Αννα Διαμαντοπούλου 6,5%, Λ. Κατσέλη 3%, Χρ. Παπουτσής 3% και άλλοι 9,7%.

Τέλος σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (76,7%) θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ , ενώ το 20,8% πιστεύει ότι η χώρα μας πρέπει να βγει από την ευρωζώνη.

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η.Α avatar
  Η.Α 06/12/2011 12:53:55

  Νέα κίνηση γαλάζιων βουλευτών. Χθες το βράδυ, πέντε γαλάζιοι κοινοβουλευτικοί συναντήθηκαν σε σπίτι στην περιοχή της Πλάκας, ανταλλάσοντας σκέψεις για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά και για το μέλλον της Ν.Δ. Ποιοι συγκροτούν τη νέα ομάδα των πέντε; Οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Μαρία Κόλλια, Κώστας Τζαβάρας και Ελίζα Βόζεμπεργκ. Οι πέντε διαθέτουν ένα κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα, που έχει να κάνει με το γεγονός ότι προέρχονται από τον επαγγελματικό στίβο.

  Αυτό ουσιαστικά αποτελεί μια έμμεση απάντηση στην κίνηση των Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη, Αντώναρου, Άρη και Χατζηδάκη. ..

  Συγνώμη αλλά όλα αυτά που συμβαίνουν στη ΝΔ είναι τουλάχιστον αστεία..

 2. xbab avatar
  xbab 06/12/2011 12:57:03

  "...φαίνεται ότι τα επικοινωνιακά λάθη και η απίθανη κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί στη ΝΔ με τις διαφορετικές απόψεις και τον καθένα να λέει ό,τι του κατεβαίνει στο κεφάλι κοστίζουν".
  Το παραπάνω απόσπασμα τα λέει όλα.
  Αν δεν παρουσιάσει δυναμική επικοινωνιακή τακτική και αν δεν υπάρξει ενιαία πολιτική γραμμή απ' όλα τα στελέχη, τότε τα πράγματα σίγουρα θα εξελιχθούν δυσάρεστα όχι μόνο για τη ΝΔ, αλλά και για τον κ.Σαμαρά.
  Επιβάλλεται άμεσα να ξεκαθαρίσουν οι συναινετικοί κλπ πρόθυμοι τη στάση τους έναντι της βάσης της ΝΔ και όχι μόνο. Το απαιτεί.
  Επίσης, τα δύο εξαπτέρυγα εξακολουθούν να υπονομεύουν ΝΔ-ΣΑΜΑΡΑ, εντός και εκτός συνόρων.
  Τέλος, πρέπει να αναδειχθούν νέα στελέχη ΤΩΡΑ. Το φωνάζουμε χρόνια. Βάλτωσε η κατάσταση.
  Τα ΠΡΕΠΕΙ & ΑΜΕΣΑ είναι πολλά, προκειμένου να δημιουργηθεί πλειοψηφικό ρεύμα.

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ xbab 06/12/2011 16:30:48

   Πέρα από επικοινωνιακά κόλπα μήπως πάσχουν λίγο και οι θέσεις,το σχέδιο,το πρόγραμμα?Τα περί ανάπτυξης και μείωσης φορολογικών συντελεστών τα λέω κι εγώ αλλά δεν περιμένω να γίνω κυβέρνηση.

  • ΝΙΚΟΣ Π avatar
   ΝΙΚΟΣ Π @ xbab 06/12/2011 17:16:35

   ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΛΟΓΙΚΟ ΑΦΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΛΙΓΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ .ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 06/12/2011 12:58:16

  Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάστε! "Δεν φταίει συγκυβέρνηση"! Μα τι φταίει τότε; Οι διαφορετικές απόψεις; Αυτές υπήρχαν πάντοτε.

  Όσο για τη "σκληρή αντιμνημονιακή πολιτική" που ακολουθούσε η ΝΔ, τι να πούμε; Να γελάσουμε; Να κλάψουμε; Η υπερψήφιση, ας πούμε, των μισών άρθρων του εφαρμοστικού ήταν "σκληρή αντιμνημονιακή πολιτική"; Τα ποσοστά δεν ανέβηκαν ακριβώς επειδή δεν ακολουθήθηκε πραγματικά σκληρή αντιμνημονιακή πολιτική.

  Ας το καταλάβει η ΝΔ. Όσο πιο αντιμνημονιακή είναι, τόσο περισσότερο θα ανεβαίνουν τα ποσοστά της. Και όσο συμμετέχει στη συγκυβέρνηση, τόσο θα πέφτουν τα ποσοστά της.

  Αν θέλουμε να βαφτίζουμε το κρέας ψάρι, όλα είναι εύκολα. Το να κλείνουμε, όμως, τα μάτια στην πραγματικότητα είναι απλώς αυτοκαταστροφικό. Ο Σαμαράς κινδυνεύει να παρασυρθεί στη φθορά μαζί με το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα. Ήδη παρασύρεται.

  • factorx avatar
   factorx @ Διογένης 06/12/2011 13:07:43

   Διαβάζεις τι γράφουμε, ή θέλεις σώνει και καλά να το παίξεις ...αντιστασιακός; Η ανάρτηση γράφει σαφώς ότι τελικά δεν είναι θέμα μνημονιακής ή αντιμνημονιακής πολιτικής. Είναι θέμα επικοινωνίας και κόμματος που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι

   • Wolf avatar
    Wolf @ factorx 06/12/2011 15:45:04

    Για την ακρίβεια Φάκτορα, είναι θέμα ...μη επικοινωνίας!!!

    • tak avatar
     tak @ Wolf 06/12/2011 17:31:25

     Μη μου τους κύκλους τάραττε!

   • netakias.wordpress.com avatar
    netakias.wordpress.com @ factorx 06/12/2011 16:23:12

    Υπάρχει κι άλλη ατραπός που είναι η συσπείρωση.

    Το ΠαSSοΚ πιάνει μεγάλα ποσοστά συσπείρωσης πριν τις εκλογές κι αν ακόυσα καλά εχθές από το 17,5% οι μισοί σχεδόν είναι Πρασινοφουροί. Αυτοί δεν αλλάζουν μυαλά ή περισσότεροι ή θα πάνε πίσω στο μαντρί ή θα απέχουν, πράγμα που πάλι οφελεί το ΠαSSοΚ αφού δεν θα επωφεληθεί άλλος το ποσοστό του. Το αντίθετο δηλαδή από τους ΝΔκράτες που από την πλύση εγκεφάλου κατά του ΚΚ πήγαν στο ΛαΟSS.

    Αν θέλει αυτοδυναμία, θα συμφωνήσω με τον Wolf, έχει πολύ δουλειά, ενας Μιχελάκης δεν μπορεί μόνος του, είναι ανθρωπίνως αδύνατον, που έχουν πάει οι άλλοι;

    Οποιος δεν μπορεί να πάει σπίτι του να ξεκουραστεί, όποιος έχει τα κότσια να βγεί μπροστά, αμάν πια, να κάνει αντιπολίτευση ακόμη κι ο Χρυσοχουντίδης έλεος.....

    Π.χ.Εδω στο κορυδαλλό έχω να δω τον Νεράτζη χρόνια (να μην ανοίξω το στόμα μου γι άλλους), ο Διαμαντίδης πιο συχνά έρχεται.

   • Zanetta avatar
    Zanetta @ factorx 06/12/2011 18:01:31

    ... με ταραγμένο νου και τρομαγμένα μάτια,
    λυώνουμε και σχεδιάζουμε το πως να κάμουμε
    για ν’ αποφύγουμε τον βέβαιο
    τον κίνδυνο που έτσι φρικτά μας απειλεί.
    Κι όμως λανθάνουμε, δεν είν’ αυτός στον δρόμο·
    ψεύτικα ήσαν τα μηνύματα
    Κ. Π. Καβάφης

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 06/12/2011 13:01:28

  Το αλμα ομως του Σαμαρα στην καταλληλοτητα οφειλεται ακριβως στη συμμετοχη της ΝΔ στην κυβερνηση και την υπευθυνοτητα που εδειξε.
  Οσο για τα αντιμνημονιακα και τις στροφες προς την αριστερα κλπ τα πραγματα ειναι απλα : η ΝΔ δεν κερδιζε ουτε κερδισε γιατι η "αντιμνημονιακοτητα" της ηταν δυσνοητη για τους απλοικους - τι θα πει μειωση φορων,εγω θελω λεφτα λεει ο ψηφοφορος.
  Ε, λοιπον λεφτα δεν υπαρχουν.Τελος.Η στροφη δεν σημαινει τιποτα αφου οποιος και να ελθει λεφτα δεν θα εχει να μοιρασει.Εκτος αν μοιρασει "λαικες δραχμες".

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ψυχραιμια 06/12/2011 13:18:06

   Κατάλληλος - ξεκατάλληλος, το θέμα είναι να κυβερνήσει. Και έτσι όπως πάει, δεν θα κυβέρνησει. Η "καταλληλότητα" από μόνη της δεν θα τον βοηθήσει. Όπως δεν βοήθησε και τον Σημίτη και τον Καραμανλή.

 5. μητσος καρδιτσα avatar
  μητσος καρδιτσα 06/12/2011 13:02:41

  21.5 αντι 41,5. κατι φταιει εκει στη συγγρου δεν το εχουν καταλαβει ακομη?
  αλλα που να το καταλαβουν οταν λειτουργουν σε ρυθμους ραταπλαν.
  χαιρετησματα λοιπον στην αυτοδυναμια. οι οποια δε θα ερθει ουτε και με επαναληπτικες εκλογες. αλλα τι επαναληπτικες εκλογες να ζητησεις οταν τα ποσοστα σου θα ειναι +- 30% ? θα σε παρουν με τις πετρες.
  και που ειστε ακομη , καθηστε να ψηφιστει και η νεα δανειακη συμβαση που σημαινει ξεπουλημα και τοτε το 21,5 θα μας φανταζει μεγαλο ποσοστο.
  γεια και χαρα σας βρε πατριωτες και με οι παπουδες μου ηταν αγροτες γεια σας.

 6. drider avatar
  drider 06/12/2011 13:15:12

  Η ΝΔ πρέπει να βγει μπροστά παίρνοντας πρωτοβουλίες, αφού ούτως ή άλλως συμμετέχει στην κυβέρνηση. Επίσης πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση για τα φλέγοντα ζητήματα:
  1. Γιατί έχει δώσει λευκή επιταγή στους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ και στον κ. Παπαδήμο για τη διαχείριση της διαπραγμάτευσης για το "κούρεμα";
  2. Τί προτίθεται να κάνει με τις τράπεζες; Θα ακολουθηθεί το μοντέλο Βενιζέλου μέχρι τέλους; Θα επιτρέψει τη λεηλασία των ταμείων;
  3. Τί προτίθεται να κάνει με την εγχώρια διαπλοκή; Ας μιλήσει ξεκάθαρα και ο λαός θα την στηρίξει.
  4. Τί αναδιανεμητική πολιτική προτίθεται να ακολουθήσει υπέρ των μικρομεσαίων; Τί θα κάνει για την ανεργία;

 7. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 06/12/2011 13:19:00

  O λαός υποφέρει από το μνημόνιο . Η ΝΔ με την ένταξη της στην κυβέρνηση παπαδήμου μπήκε και αυτή στο μνημονιακό κάδρο. Ο λαός αρχίζει και την ταυτίζει με την μνημονιακή πολιτική αφού και στο λόγο της υπάρχει μια στροφή από το απόλυτο όχι στο θα δούμε θα το εξετάσουμε κ.ο.κ Λογικό είναι να καρπώνεται η αριστερά αυτή την αντίδραση του κόσμου. Δύο ειναι θα είναι οι εξελίξεις ή θα επιστρέψει η δυναμικά στο λόγο του κόμματος ο αντιμνημονιακός χαρακτήρας για να πάρει αυτοδυναμία ή μετά τις εκλογές όποτε και αν γίνουν πλέον θα υπάρχει μια μορφή κυβέρνησης παπαδήμου με πρωθυπουργό το Σαμαρά κάτι που θέλει οι γνωστή παρέα των 5 για να υπάρχει κάπου και αυτή όπως και το οικονομικό μιντιακό κατεστημένο που οδήγησε εδώ τη χώρα. Ο κόσμος της ΝΔ είναι σε αναμονή

 8. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/12/2011 13:27:39

  ...κι ο Κούλης, βεβαίως, βεβαίως!!!!!

 9. Ραβινος avatar
  Ραβινος 06/12/2011 13:28:47

  Ευκαρια για κριτικη εκ του ασφαλους καθε φορα που βγαινει μια δημοσκοπηση απο τα κεντρα επηρεασμου της κοινης γνωμης .Εξηγουμαι η δημοσκοπηση της GPO εχει βασικες κατευθυνσεις
  1}Να διασωθει το ΠΑΣΟΚ παση θυσια εστω και με 15 ,5 % εναντι 15,3 % την προηγουμενη φορα αυτο δεν σας κανει εντυπωση δηλαδη αυξηση ποσοστου την στιγμη που το κομμα βρισκεται σε κωμα!
  2}Προωθηση Βενιζελου σε ποσοστα αποθαρρυνσης των συνυποψηφιων του .
  3}Εκτονωση αντιμνημονιακης οργης μεσω εκφρασης προθεσης ψηφου στα κομματιδια της αριστερας και ειδικα στο γιαλαντζι κομμα του Κουβελη !
  4}Καλυψη κομματικου κενου απωλειας για την ΝΔ περι μη αυτοδυναμιας της μεσω της σαφους διακρισης του Σαμαρα στην καταλληλοτητα για Πρωθυπουργος .
  5}Ενισχυση προφιλ Παπαδημου με την συντριπτικη πλειοψηφια να επιθμει την παραμονη στην ευρωζωνη {Σοκ & Δεος}
  Σημειωση :Στην συζητηση οσο και να φωναζε η Κατσελη οτι παιζει ρολο πως εχουν τεθει οι ερωτησεις στην δημοσκοπηση καθως και του Μιχαλακη οτι η αυξηση της καταλληλοτητας Σαμαρα προερχονται απο τους αναποφασιστους μιας και οι ψηφοφοροι του ΠΑΣΟΚ κατευθυνονται στα κομματιδια της αριστερας οπως και οτι αλλη θα ειναι η συμπεριφορα των ψηφοφορων μπροστα στις καλπες ,κανενας δεν τους εδινε σημασια αγνοωντας τι τους ελεγαν εστρεφοντο προς τον σεμνοτηφουντα Κουβελη να ακουσουν τις σοφτ μα παρα πολυ σοφτ εξηγησεις του!

 10. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 06/12/2011 13:33:10

  Αν περιμένεις πρωθυπουργό το Σαμαρά σε κυβέρνηση "στυλ Παπαδήμου" ξεχασές το. Το ότι ο ΓΑΠ παραχώρησε την πρωθυπουργία δημιουργεί προηγούμενο που ακυρώνει τον Σαμαρά σαν πρωθυπουργό κυβέρνησης συνεργασίας.
  Εκτός εάν γίνει συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ και αποδεχθούν πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Τότε όμως με το ΠΑΣΟΚ σαν αμολυμένα σκυλιά στην αντιπολίτευση να πυροβολά ανεύθυνα προς πάσα κατεύθυνση μαζί με την Αριστερά και με την καραμέλα της "Ακροδεξιάς" αντε να κυβερνήσει κανείς όταν έχει και την Τρόικα να αξιώνει και να μην δέχεται και διαπραγματεύσεις...

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ GreekinEurope 06/12/2011 15:02:14

   Δεν νομιζω οτι κυβερνηση Σαμαρα θα ειναι στυλ Παπαδημου.Οταν τον ακους τον Σαμαρα και λεει στο συνεδριο των εμπορων οτι ''Δεν θα επιτρεψω οι διαδηλωσεις να παραλυουν τον κεντρο της Αθηνας '' και δεν προλαβαινει να λεει ''Πληρης απελευθερωση του καμποταζ ''και σπευδει ο Χρυσα..δης να το υιοθετησει νομοθετωντας το η το αλλο με το ασυλο των ανιατων του πνευματος των Πανεπιστημιων που με το που το κατηργησε ο Σαμαρας μπηκαν οι Ματατζηδες στο ΑΠΘ και δεν κουνηθηκε καμια κοκκινη η ροξ καλτσοδετα της αριστερας δεν νομιζω οτι αυτο το προφιλ εχει να κανει με την νοθα κυβερνηση Παπαδημου .Οπερ εδει δειξε λοιπον εδω ειμαστε !

 11. Κρίτων avatar
  Κρίτων 06/12/2011 13:36:11

  Η αριστερά διαπιστώνει το πρόβλημα. Δεν μπορεί όμως να λύσει το πρόβλημα. ΄Οπως δεν το έλυσε όπου και αν δοκιμάστηκε. Παίρνει πάντοτε την ψήφο αντίδραση-καταγγελία.Αυτή την στιγμή ο κόσμος τσουρουφλίζεται καθημερινά από τους λογαριασμούς. Θα πάει εκεί που θα πιστέψει ότι θα βρεί κάποια λύση ,προοπτική. Η αριστερά πάλι θα συρικνωθεί. Γιατί δεν φτάνει ποτέ στο διαταύτα.¨Εχει δρόμο μέχρι τις εκλογές και δεν θα είναι σίγουρα όπως οι προηγούμενες! Αναμένονται εκπλήξεις!

 12. giorgos avatar
  giorgos 06/12/2011 13:36:15

  υποπτη αυτη η δημοσκοπηση.ολες οι τελευταιες ερευνες εδειχναν τη διαφορα τουλαχιστον 10%.επιχειρει κατα τη γνωμη μου να κρατησει το πασοκ ζωντανο στη συνειδηση του κοσμου εν οψει του εσωκομματικου ξεκαθαρισματος.ερχονται πολλες ερευνες που θα δειξουν ποιοι ειναι οι πραγματικοι συσχετισμοι.

 13. Κλεόστρατος avatar
  Κλεόστρατος 06/12/2011 13:39:46

  Είναι εντυπωσιακή η αύξηση του ποσοστού του Κουβέλη στη δημοσκόπηση του Mega και μάλιστα ξεπερνάει τον Τσίπρα.
  Το ότι ο Τσίπρας δεν εμφανίζεται πλέον στο συγκεκριμένο κανάλι, ενώ τον Κουβέλη τον βλέπουμε συνέχεια φαντάζομαι πως είναι τυχαίο.

 14. Η.Α avatar
  Η.Α 06/12/2011 13:42:10

  Νομίζω ότι υπάρχει μία σύγχυση στο ποιό είναι το μήνυμα που στέλνει η ΝΔ στον απλό κόσμο..Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται για τα εσωκομματικά της ΝΔ αλλά για το τι θα κάνει για την κρίση. Όσο αναλωνόμαστε σε εσωκομματικά παιχνίδια τόσο θα ξεμακραίνει η αυτοδυναμία..

  • νεφέλη avatar
   νεφέλη @ Η.Α 06/12/2011 14:38:32

   ...ξεχνάς μάλλον,
   ότι τα πρόσωπα δίνουν το στίγμα,
   για το τι μπορεί, να κάνει ένα κόμμα,
   για να μας βγάλει από την κρίση!!!

   Προσωποποίησε τώρα τις λύσεις που θα προκρίνουν,
   πχ οι προαναφερθέντες και θα καταλάβεις , ποιόν θα σώσουν από την κρίση!!!

 15. zap-zap avatar
  zap-zap 06/12/2011 13:43:31

  καθόλου τυχαίο, και αν ο Κουβέλης έχει 6% εγώ θα ψηφίσω Καρατζαφύρερ...

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ zap-zap 06/12/2011 15:33:57

   Εξαιρετικά τραγικό για να είναι αληθινό το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ....

 16. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 06/12/2011 13:45:27

  ΑΔΙΕΞΟΔΟ: Ο λαός μας δεν βλέπει λύση από πουθενά και γι αυτό βλέπουμε αυτά τα ποσοστά. Το μόνο κόμμα που έχει ξεκαθαρισμένη την φυσιογνωμία του είναι το ΚΚΕ. Ο λαός μας όμως δεν θέλει να εμπιστευτεί τις τύχες του στο ΚΚΕ. Από τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλός στην κριτική που κάνει στο σαπισμένο πολιτικό μας σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν έχει ικανοποιητικές προτάσεις εξόδου από την κρίση, όπως δεν έχουν προτάσεις και τα υπόλοιπα κόμματα της αριστεράς. Στην ουσία το κάθε κόμμα της αριστεράς κάνει το παιχνίδι του για να ανεβάσει τα ποσοστά του και δεν ενδιαφέρεται να δώσει λύση στα αδιέξοδα προβλήματα του λαού μας. Η ΝΔ άρχισε να διαψεύδει τις ελπίδες που η ίδια είχε δημιουργήσει και το απατεωνίστικο ΠΑΣΟΚ σε λίγο καιρό θα αρχίσει να κατηγορεί την ΝΔ ότι είναι μνημονιακή. Πρόσφατα ο Καστανίδης δήλωσε πως η χώρα μας έχει ανάγκη από μια προοδευτική λύση!!!

 17. G.K. NEA MAKRI avatar
  G.K. NEA MAKRI 06/12/2011 13:46:34

  Υπό τις παρούσες συνθήκες, θετική είναι η δημοσκόπηση (μην ξεχνάμε και από ποιον προέρχεται). Το θέμα με το όλο μπάχαλο που δημιουργήθηκε τον περασμένο μήνα ήταν αν θα πληγεί το βαρύ πυροβολικό του κόμματος που δεδομένα είναι ο σαμαράς. ε λοιπόν βγήκε ενισχυμένος. από όλον αυτό το χαμό, καταφέρνει να κρατήσει σταθερή τη διαφορά, να περάσει λίγο το σοκ και ο θυμός του κόσμου- ή μάλλον η ανοησία-, που πίστευαν ότι θα βγει ο αντώνης να μοιράζει δις κ από δω και πέρα τα ποσοστά θα ανεβαίνουν , ενώ αντίθετα του πασοκ θα πέφτουν ραγδαία.
  στο χέρι του σαμαρά τώρα είναι να πει και να κάνει αυτά που πιστεύει και να βγει μπροστά, γιατί ως τώρα ήταν αναγκασμένος να ισορροπήσει ανάμεσα σε όχι δύο αλλά δέκα βάρκες. ας απελευθερωθεί από το άγχος της αυτοδυναμίας και της μονοκομματικής κυβέρνησης. αν είναι να ρθει ,ας έρθει. το θέμα είναι να διατηρείς τις αρχές σου και τα πιστεύω σου.
  Και στο κάτω- κάτω και εδώ είναι πάντα η μεγάλη διαφωνία μου με τον αγαπητό φαήλο, σιγά τον σοβαρό λαό που θέλει να σώσει. που είναι ικανός να ξαναφηφίσει τον άλλο τον ψυχοπαθή, που πρότεινε έλσα για πρωθυπουργό, σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα του είχαν φορέσει ήδη το φόρεμα χωρίς μανίκια και εδώ τον έχουμε πολιτικό παράγοντα περιωπής.

 18. νεφέλη avatar
  νεφέλη 06/12/2011 13:47:57

  ...επιτρέψτε μου λόγο ημέρας, μιά αναφορά...
  Τρία χρόνια σήμερα από την δολοφονία του Αλέξη,
  που εδώ μέσα, τόσο συζητήσαμε εκείνες τις μέρες!!!
  Τρία χρόνια, όμως κι από το κάψιμο του κέντρου της Αθήνας,
  ώστε να εκβιαστεί ο Καραμανλής να αποχώρησει...,
  ώστε να καταντήσουμε στην σημερινή απόγνωση,
  σαν πολίτες αυτής της όμορφης πατρίδας.... !!!
  ...μου φαίνεται, ή ότι συνομοσιολογικό σενάριο,
  λέγαμε τότε, σήμερα αποσεικνύεται, ότι όλο και κάποια βάση είχε;;;

 19. GreekinEurope avatar
  GreekinEurope 06/12/2011 13:49:44

  Το σύστημα πάντα φοβάται μία άνοδο της Αριστεράς στην Ελλάδα. Γι'αυτό θα βάλουν (μετά τις επόμενες εκλογές) τον Κουβέλη μπροστά στο κάδρο σε μία ενδεχόμενη συγκυβέρνηση ούτως ώστε να φορτωθεί και η Αριστερά μερίδιο πολιτικού κόστους και στο τέλος θα προσπαθήσουν να περιθωριοποιήσουν το ΣΥΡΙΖΑ και να τον συρρικνώουν σε ποσοστά εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Να μείνει πλέον μόνο το ΚΚΕ ως αντιμνημονιακή κοινοβουλευτική δύναμη , γνωρίζοντας ότι υπάρχουν στεγανά στην υπερψήφιση του ΚΚΕ από πολλούς ψηφοφόρους.
  Ομως τοπρόβλημα θα προκύψει (από το 2013 και μετά) όταν ένα Κεντροαριστερό κόμμα με αντιμνημονιακό λόγο και με συνθηματολογία κόμα και του στύλ "ΕΟΚ & ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο", θα ξεπηδήσει αρχικά από το βαθύ ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία θα προσπαθήσει να συμπεριλάβει και δυνάμεις στυλ Παπαθεμελή κλπ με πατριωτικό λόγο, αν χρειαστεί ακόμα και με ξενοφοβικές ατάκες, με στόχο να διαπεράσει οριζόντια το πολιτικό σύστημα. Οι πρωτεργάτες μίας τέτοιας κίνησης (που θα περιλαμβάνει και όλα τα μπουμπούκια των συντεχνιών του παλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ) θα έχουν στόχο να ξαναβρεθούν (συνεργαζόμενοι) σε κυβέρνηση και αν η Ελλάδα πάει στη δραχμή χρεοκοπώντας, να βρεθούν στο προσκήνιο και να αρπάξουν πάλι ό,τι μπορούν. Μία τέτοια κίνηση είναι πολύ επικίνδυνη και η μόνη ρεαλιστική διέξοδος για την ανάσχεσή της είναι μία ΕΝΩΜΕΝΗ ΝΔ.

 20. IOANNIS avatar
  IOANNIS 06/12/2011 14:22:12

  ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΑΓΚΩΤΟ.ΞΥΠΝΑ ΝΔ,ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΕ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ

 21. Ζήσης Χ. Πατσίκας avatar
  Ζήσης Χ. Πατσίκας 06/12/2011 14:37:52

  "Υπάρχει γενικότερο πρόβλημα επικοινωνίας. Και αυτός ο κομματικός μηχανισμός δεν τραβάει με τίποτα." Συμφωνώ απολύτως.
  Βασικό πρόβλημα είναι ότι ο κομματικός μηχανισμός είναι δομημένος με γεωγραφικά κριτήρια και δυστυχώς παρά τα νέα μέσα επικοινωνίας που έχουμε στη διάθεσή μας, η διάδοση των πολιτικών θέσεων του προέδρου γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.
  Πρέπει η κομματική οργάνωση να μετεξελιχθεί. Να περάσει σε ιδεολογικό επίπεδο. Μόνο έτσι θα περάσει το μήνυμα σε ολόκληρη την κοινωνία και θα ξεπεράσει το στενό κομματικό ακροατήριο.
  Η «αριστερά» είναι «μανούλα» σ’ αυτά. Και όσο το δικό μας ιδεολογικό πλαίσιο δεν γίνεται ξεκάθαρο, τόσο θα δίνεται χώρος για τέτοιες πολιτικές σαπουνόφουσκες.

 22. ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ avatar
  ΓΙΆΝΝΗΣ ΔΙΑΤΙΚΟΣ 06/12/2011 14:38:10

  Θυμάστε όταν ανάλαβε ο Τσίπρας προεδρος στο΄ΣΥΡΙΖΑ του δίνανε ποσοστά μέχρι και 20% και στις εκλογές ίσα που μπήκε στην βουλή.

  Καμμία εμπιστοσύνη στο Μεγκα του Πρετεντέρη και του Θεοδωρακάκου.
  Σημείωση. Μπορείτε να ανεβάσετε το κράξιμο που έγινε στην Γαλλία στον Ντερμπεντέρη και στην κόρη του δράκουλα.

 23. TopGunZ avatar
  TopGunZ 06/12/2011 14:41:30

  Το σύστημα πλέον βάζει τα δυνατά του. Ο Καμμένος άρχισε τις λοξοδρομήσεις για μη υποψηφιότητά του με τη ΝΔ. Τελικά αυτός ο λαός φαίνεται πως δε βάζει μυαλό. Μετά το "λεφτά υπάρχουν", πίσω από όποιον φωνάζει από απόσταση ασφαλείας "φωτιά και τσεκούρι". Για να δούμε, θα δείξει ο Καμμένος ότι πραγματικά νοιάζεται για την πατρίδα και τους Έλληνες ή είναι ένας ακόμα επίδοξος "αρχηγός", όπως δείχνει τον τελευταίο καιρό? Να δούμε σε πόσο καιρό θα ακούσουμε και για ερώτημα δημοσκόπησης για κόμμα Καμμένου...

  • hdgr avatar
   hdgr @ TopGunZ 06/12/2011 15:57:22

   Μην κάνεις το άσπρο μαύρο.
   Ο Πάνος είναι σταθερός στις απόψεις του (δηλαδή στις διακηρυγμένες θέσεις της ΝΔ) , κάποιοι άλλοι έχουν ζαλιστεί από τους πολλούς ελιγμούς.

   Ο Πάνος δεν θα ψηφίσει τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει και καινούργια μέτρα παρακαλώ. Προϋπολογισμό της πολιτικής που μας έφερε ως εδώ. Προϋπολογισμό στον οποίο ο Αντώνης θα ασκήσει κριτική αλλά ...οϊμέ είναι αναπόφευκτος(!!!????).

   Και έτσι μπαίνει θέμα κομματικής πειθαρχίας .

   Που καταντήσαμε; Κομματική πειθαρχεία στην ΝΔ για τον προϋπολογισμό του καταρρέοντος Πασόκ , των δανειστών και των εγχώριων τσάτσων;

   Ο Πάνος θα διαγραφεί γιατί δεν στοιχίζεται με το σύστημα Παπ-Παπαδ με τους Βενιζέλους και τους Πάγκαλους , με τους αγιορείτες και τους θαλασσινούς.

   Παρ' όλα αυτά είπε " δεν θα είμαι υποψήφιος με την ΝΔ αν αυτή ψηφίσει τελικά την δανειακή σύμβαση" .

   Ο Πάνος νοιάζεται για την πατρίδα , ποιος μπορεί να διαφωνήσει με όσα είπε στην βουλή , βέβαια η ομιλία του θάφτηκε εκτός από λίγες εξαιρέσεις.

   Φτάνει ο καιρός που θα καθαρίσει η ήρα από το στάρι και ο καθένας θα διαλέξει το μετερίζι του .

   • Τιγράνης avatar
    Τιγράνης @ hdgr 06/12/2011 16:01:21

    Υπάρχουν σαφέστατες επικοινωνιακές αδυναμίες στη ΝΔ. Το πράγμα φαίνεται ότι δεν τσουλάει κοινώς και απαιτούνται τάχιστα κινήσεις βελτιωτικές στο επίπεδο του επικοινωνιακού επιτελείου. Αλλά και ο ίδιος ο ΑΣ τι περιμένει και δεν βγαίνει προς τα έξω να περάσει τις θέσεις της ΝΔ και τη διαφοροποίησή του από το σύστημα; Προ καιρού έγινε λόγος εδώ για την ανάγκη συνέντευξης του προέδρου, την ανάγκη λεπτομερούς παρουσίασης και διεξοδικής ανάλυσης των θέσεων της ΝΔ. Συνέντευξη, περιοδεία και επικοινωνιακός βομβαρδισμός με τις εκπεφρασμένες αλήθειες μας χρειάζεται.

    Όσο για το θέμα Καμμένου, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. «Κάποια στιγμή οι αρχές και οι αξίες υπερτερούν της καρέκλας και του οφίτσιου», τάδε έφη ο τελευταίος πατριώτης. Κρίνοντας λοιπόν όχι την ουσία των θέσεών του αλλά τη στάση του καθεαυτή, τη θεωρώ για ακόμα μια φορά αναξιοπρεπέστατη. Έπρεπε να είχε θέσει εαυτόν εξ αρχής εκτός ΚΟ της ΝΔ αφού οι αξίες του υπερτερούν, το γεγονός ότι παραμένει και δημιουργεί πρόβλημα στον ΑΣ επιχειρώντας να φανεί ο ίδιος ως ο μοναδικός εθνικός θεματοφύλακας της ευρύτερης δεξιάς (που σε να δεύτερο επίπεδο μεταφράζεται ότι ο ΑΣ μειοδοτεί εθνικά και άρα δεν μπορεί να την εκπροσωπεί), από ένα σημείο και έπειτα παύει να είναι χαριτωμένο και φαντάζει πια εκ του πονηρού.

    • hdgr avatar
     hdgr @ Τιγράνης 06/12/2011 16:20:56

     Φίλε Τιγράνη

     1. Ο Καμμένος είναι ήδη εκτός ΚΟ της ΝΔ .
     Κάποιοι άλλοι όμως είναι εντός ... εκτός και επί τα αυτά.
     Μάλλον προτείνεις όποιος συμφωνεί με τις απόψεις Καμμένου να αποχωρήσει από την ΝΔ .(;)

     2. Είναι καιρός να μένουμε στην ουσία των θέσεων
     και όχι σε ψευτοταχτικισμούς.
     Το επικοινωνιακό πρόβλημα κυρίως εκεί πρέπει να εντοπισθεί.

     • Τιγράνης avatar
      Τιγράνης @ hdgr 06/12/2011 16:35:00

      Έχεις απόλυτο δίκιο, εκτός ΝΔ εννοούσα...

      Προτείνω αυτό που επιτάσσει η στοιχειώδης προσωπική αξιοπρέπεια. Είχα γράψει περί του θέματος και παλαιότερα: «Εφόσον ο Καμμένος εκ των προτέρων, και εντίμως, έχει καταστήσει σαφές ότι τέτοιες επιλογές τον ξεπερνάνε σε επίπεδο πολιτικό, αξιακό και συνειδησιακό, θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να αποχωρήσει, έστω και πρόσκαιρα, από τη ΝΔ βάζοντας την προσωπική του πολιτική αξιοπρέπεια πάνω από όλα. Ξέρετε, η συνείδηση, οι ηθικές αξίες, το καθαρό βλέμμα και τα λοιπά καμιά φορά έχουν και προσωπικό κόστος. Ειδάλλως κινδυνεύουν να μείνουν έπεα πτερόεντα, στη θαλπωρή μάλιστα του βουλευτικού θώκου».

     • hdgr avatar
      hdgr @ Τιγράνης 06/12/2011 16:48:58

      Η άποψη σου είναι σεβαστή.
      Υπό προϋποθέσεις θα συμφωνούσα.
      Εννοώ όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
      Δες το και έτσι.
      Είναι αξιοπρεπής γιατί καταψηφίζει ό,τι τον "ξεπερνά".
      Δεν αποχώρησε από την ΝΔ για να μην κάνει ζημιά.
      Αν και σήμερα θα "θέσει τον εαυτόν εκτός κόμματος" .
      Οψόμεθα.

     • TopGunZ avatar
      TopGunZ @ Τιγράνης 06/12/2011 17:22:05

      Και κάποιος άλλος κήρυσσε τον πατριωτισμό μεγαλοστόμφως και έφτασε μετά από λιγότερο από μια δεκαετία να ψηφίζει το μνημόνιο. Φυσικά και συμφωνούμε με τα περισσότερα από όσα λέει ο Καμμένος. Τις προθέσεις του αμφισβητούμε. Προφανώς ο κόσμος δεν έχει καεί ακόμα αρκετά από τον χυλό και χλαπακιάζει και το γιαούρτι χωρίς να δει αν στο πάτο έχει μουχλιάσει. Κατά τα άλλα, βγαίνουν όλοι στα παράθυρα όταν ο Σαμαράς κρατάει υπεύθυνη στάση, ακόμα κι αν σε επίπεδο συμβολισμών πληγώνει, αλλά μέλι γάλα όταν ένας βολεμένος οικονομικά βουλευτής φτύνει εκ του ασφαλούς θειάφι, γαργαλώντας τα αυτιά των ψηφοφόρων.

 24. k avatar
  k 06/12/2011 14:46:14

  ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ 15%. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ.

 25. karenin avatar
  karenin 06/12/2011 15:00:15

  Μου κάνει εντύπωση που έξυπνοι άνθρωποι όπως ο φάκτορας και ο ΜΟ διαπιστώνουν μόνο πρόβλημα επικοινωνίας, και αγνοούν τις διεργασίες και την κοινωνική ρευστότητα. Φαίνεται ξεκάθαρα απο τό 70% που επικροτούν συγκυβέρνηση, υπογραφή μνημόνιο κ.λπ, που είναι οι οπαδοί ΝΔ τύπου ΄ψυχραιμία΄. Το άλλο 30% η λαική πατριωτική δεξιά διαφωνεί.
  Αυτό που ξεκαθαρίζει είναι η χαμηλή διαμορφωμένη εκίνηση των κομμάτων εξουσίας στις επερχόμενες εκλογές. Η πολιτική στηριξης του σχεδίου διάσωσης της χώρας μέσω δανειακής σύμβασης στηρίζεται σε ένα 15% της ΝΔ, και 10% το πολύ του ΠΑΣΟΚ.
  Στην ουσία έχουμε πρωτόγνωρη πολιτική ρευστότητα, και τεράστιο πολιτικό κενό. Και όταν το ζητούμενο είναι η οικονομική αποκατάσταση των σχέσεων με τον λαό, η επικοινωνιακή πολιτική απο μόνη της δεν σώζει.

  • k avatar
   k @ karenin 06/12/2011 15:27:26

   ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

  • Μικρός Οδυσσέας avatar
   Μικρός Οδυσσέας @ karenin 06/12/2011 16:06:06

   @karenin: μην υιοθετείς τις ταμπέλες των ΜΜΕ. Δηλ. το 70% δεν είναι πατριώτες;
   Δεύτερον: ακριβώς οι κοινωνικές διεργασίες είναι που οδηγούν κόσμο στα αριστερά. Το πόσο θα εξαρτηθεί.
   Και τέλος σε ευχαριστώ για το κοπλιμάν, αλλά το "έξυπνος" δεν είναι προσόν...

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ karenin 06/12/2011 16:47:35

   Τα είπες όλα.Μακάρι να είχαν όλοι οι ψηφοφόροι κριτική ματιά στα πράγματα.

 26. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 06/12/2011 15:16:39

  Να θυμίσω κάτι. Την περασμένη άνοιξη (Μάρτιο αν θυμάμαι καλά), ο Σαμαράς κάλεσε τα στελέχη που απαρτίζουν τις ομάδες εργασίας του κόμματος και τους μίλησε για τις στοχεύσεις του κόμματος και την κατάρτιση προεκλογικού προγράμματος. Στην ομιλία αυτή (που ήταν εξαιρετική παρεπιπτόντος), ο πρόεδρος ανακοίνωσε και τη -σε σύντομο χρόνο- σύγκλιση συνεδρίου αρχών και θέσεων (ίσως όχι με τη συγκεκριμένη ορολογία, αλλά αυτό εννοούσε), ώστε να μεταλαμπαδευτεί σε κάθε νεοδημοκράτη ο βασικός πυρήνας της ιδεολογίας μας και να αποφευχθεί επιτέλους η πολυφωνία (βλέπε και κακοφωνία).
  Για λόγους που δε γνωρίζω, αυτό δεν επιτελέστηκε. Άποψή μου λοιπόν είναι ότι αν τελικά αποφεύγουμε τα αυτονόητα που μπορούν να δώσουν ώθηση στην παράταξη (εγώ τουλάχιστον έτσι εξέλαβα την κίνηση αυτή), τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά-πολλά.
  Αφήνοντας τη ΝΔ να εκφράζεται από όλες τις πιθανές φωνές, μόνο σύγχιση δημιουργούμε.

  ΥΓ Προς θεού δε θέλω να φιμωθεί κάποιος, απλά θέλω συντεταγμένη την -πλειοψηφική- έκφραση των θέσεών μας προς τα έξω.

  Καλό απόγευμα σε όλους

 27. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 06/12/2011 15:52:54

  Υπάρχουν σαφέστατες επικοινωνιακές αδυναμίες στη ΝΔ. Το πράγμα φαίνεται ότι δεν τσουλάει κοινώς και απαιτούνται τάχιστα κινήσεις βελτιωτικές στο επίπεδο του επικοινωνιακού επιτελείου. Αλλά και ο ίδιος ο ΑΣ τι περιμένει και δεν βγαίνει προς τα έξω να περάσει τις θέσεις της ΝΔ και τη διαφοροποίησή του από το σύστημα; Προ καιρού έγινε λόγος εδώ για την ανάγκη συνέντευξης του προέδρου, την ανάγκη λεπτομερούς παρουσίασης και διεξοδικής ανάλυσης των θέσεων της ΝΔ. Συνέντευξη, περιοδεία και επικοινωνιακός βομβαρδισμός με τις εκπεφρασμένες αλήθειες μας χρειάζεται.

  Όσο για το θέμα Καμμένου, τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου. «Κάποια στιγμή οι αρχές και οι αξίες υπερτερούν της καρέκλας και του οφίτσιου», τάδε έφη ο τελευταίος πατριώτης. Κρίνοντας λοιπόν όχι την ουσία των θέσεών του αλλά τη στάση του καθεαυτή, τη θεωρώ για ακόμα μια φορά αναξιοπρεπέστατη. Έρεπε να είχε θέσει εαυτόν εξ αρχής εκτός ΚΟ της ΝΔ αφού οι αξίες του υπερτερούν, το γεγονός ότι παραμένει και δημιουργεί πρόβλημα στον ΑΣ επιχειρώντας να φανεί ο ίδιος ως ο μοναδικός εθνικός θεματοφύλακας της ευρύτερης δεξιάς (που σε να δεύτερο επίπεδο μεταφράζεται ότι ο ΑΣ μειοδοτεί εθνικά και άρα δεν μπορεί να την εκπροσωπεί), από ένα σημείο και έπειτα παύει να είναι χαριτωμένο και φαντάζει πια εκ του πονηρού.

  • Τιγράνης avatar
   Τιγράνης @ Τιγράνης 06/12/2011 16:19:04

   άκυρη η επανάληψη...

 28. Dune44 avatar
  Dune44 06/12/2011 15:53:44

  Εκτός απο το εντυπωσιακό ποσοστό ΠΑΣΟΚ και Κουβέλη (προς τα επάνω) έχουν σκοπίμως και εντέχνως κρύψει τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, όπως κάνανε και στις Δημοτικές. Μετά απο τις συνεχείς κωλοτούμπες του ΛΑΟΣ, αλλά τα ήξεις αφίξεις της ΝΔ πιστεύω ότι θα ενισχυθεί σημαντικά η ΧΑ απο τους απογοητευμένους δεξιούς.......

 29. Κάποιος avatar
  Κάποιος 06/12/2011 15:59:46

  "Η τάση αυτή τη στιγμή στην κοινωνία είναι στροφή προς την Αριστερά"

  Διαφωνώ.
  Η τάση αυτή τη στιγμή στην κοινωνία είναι στροφή προς την έξοδο από ΕΕ και ευρώ. Η τάση αυτή δεν είναι πλειοψηφική, αλλά από εκεί που αφορούσε ένα 5-6% του κόσμου, τώρα αφορά ένα 20%.

  Όσο για το κόμμα τού Κουβέλη, μην κάνετε το λάθος που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ επί κυβερνήσεων Καραμανλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε τα ποσοστά του στο 17% και χαιρόταν, ενώ το 15% ήταν ΠΑΣΟΚτσήδες που έκαναν κόνξες στο κόμμα. Όταν έρθουν οι εκλογές, το 7% τού Κουβέλη θα ξεφουσκώσει και θα γίνει 2%.

  Το ΠΑΣΟΚ δεν πέφτει ποτέ πραγματικά. Είναι μια μαφία. Ακόμη κι όταν ο ένας μαφιόζος σκοτώνει τον άλλο, πηγαίνει στην κηδεία αυτού που φόνευσε και φροντίζει μετά τα παιδιά τού θανόντος. Έτσι λειτουργεί το ΠΑΣΟΚ. Γι'αυτό και δεν θα απαλλαγούμε ΠΟΤΕ από αυτό.

  • Μπαμπης avatar
   Μπαμπης @ Κάποιος 06/12/2011 16:51:43

   Μια ελπίδα αφήνει το τέλος του κρατικού χρήματος.Εκτός κι αν γυρίσουμε στη δραχμή και κρατήσουν τα μαγαζάκια τους τα εργατοπατέρατα.

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ Μπαμπης 07/12/2011 06:18:39

    Και με ευρώ και με δραχμή και με χρυσά κρούγκεραντ Νότιας Αφρικής, αν δεν απαλλαγούμε από το σύστημα ΠΑΣΟΚ με μια θεσμική επανάσταση τύπου αποσοβιετοποίησης Εσθονίας, το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα εδώ, κατσικωμένο δυνατό, και θα ελέγχει εργατοπατεράτα, κοινοβούλια, ΜΜΕ και τους δασκαλοκαθηγητάδες που (παρα)μορφώνουν τα παιδιά μας.

 30. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 06/12/2011 16:13:51

  Πολλοί Έλληνες είδαν τ'αποτελέσματα της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε χθες βράδυ.Τι είδαμε;Πολύ απλά,τη καθίζηση της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστά του 21%.Αυτό το νούμερο πρέπει να προβληματίσει σοβαρά την ηγεσία της παράταξης.Ελέχθη χθες βράδυ πως το 70% των νεοδημοκρατών επιδοκιμάζουν τις αποφάσεις Σαμαρά για την επιστολή και τη συμμετοχή στη κυβέρνηση Παπαδήμου.ΟΜΩΣ,υπάρχει το εξής:Αυτό το νούμερο προκύπτει επί των ψηφοφόρων της ΝΔ που την εμπιστεύτηκαν στις εθνικές εκλογές του 2009,δηλαδή στο 33,5%.Χθες,η συγκεκριμένη εταιρεία δημοσκοπήσεων της έδωσε 21,5%.Άρα,το 70% αφορά το 33,5% και όχι το 21,5% που λαμβάνει σήμερα.Το ποσοστό θετικής γνώμης,στις αποφάσεις της ηγεσίας,μειώνεται όταν αναφέρεται στο ποσοστό,σήμερα,του 21,5%.Αυτή είναι η δική μου ανάγνωση και δεν διεκδικώ κανένα αλάθητο.Επίσης,απ'ότι φαίνεται η παράταξη παρουσιάζει στασιμότητα,με μια πολύ μικρή οπισθοχώρηση.Θ'απαντήσει κάποιος πως,όταν προκηρυχθούν εκλογές,το ποσοστό θ'ανεβαίνει,και ειδικά όταν προσεγγίζουμε την ώρα της κάλπης.Δεν είναι λάθος,όμως δεν είναι και απόλυτα ορθό.Διότι το σημερινό σκηνικό δεν είναι όπως παλαιά,που κυριαρχούσαν οι γνωστές φυσιολογικές πολιτικές συνθήκες.Η σημερινή πραγματικότητα είναι δραματική,βιώνουμε έκτακτες καταστάσεις,παντού υπάρχει οργή,θλίψη,κατήφεια,προβληματισμός,και το τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα.Τα πάντα,για τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας,έχουν έρθει πάνω-κάτω.Και κάτι ακόμη που το θεωρώ αρκετά σημαντικό:Η παράταξη άλλαξε ρότα.Στην αρχή και μέχρι πρόσφατα εκφραζόταν αντιμνημονιακά,το τελευταίο καιρό έγιναν σημαντικές αλλαγές και μετατοπίσεις.Ο κόσμος της παράταξης βρίσκεται σε σύγχυση.Κάθε μέρα συζητούμε και το βλέπουμε.Δεν απαιτείται ιδιαίτερη φιλοσοφία.Όσο για τα υπόλοιπα κόμματα:Ο πασοκισμός φθίνει.Καταρρέει.Αυτό είναι οφθαλμοφανές.Και ίσως πέσει ακόμη περισσότερο.Στο πασοκικό χώρο προβλέπεται τεράστια ανακατάταξη.Τα κόμματα της αριστεράς,από την οικολογική και ριζοσπαστική-σοσιαλδημοκρατική έως τη κομμουνιστική έκφρασή τους,έχουν άνοδο.Όμως,από αυτή τη πλευρά δεν υπάρχει καμία πρόταση εξουσίας.Ανέκαθεν ο συγκεκριμένος ιδεολογικός χώρος κατήγγειλε και ποτέ δεν εξέφραζε πρακτικό πολιτικό λόγο.Θεωρίες επί θεωριών,αναλύσεις,φιλοσοφικές αναζητήσεις,αλλά επί του πρακτέου τίποτα.Σχετικά με ΛΑΟΣ,όλοι βλέπουν την εκλογική κάμψη του η οποία θ'αυξάνεται συνεχώς.Για ΔΗΣΥ,δεν γίνεται λόγος.Η εκλογική επιρροή του συγκεκριμένου κόμματος είναι εξαιρετικά περιορισμένη και μικρής εμβέλειας.Άρα,ένα είναι το συμπέρασμα:Κινούμενη άμμος το πολιτικό σκηνικό.Τα πάντα είναι ρευστά.Η Νέα Δημοκρατία οφείλει ν'αφουγκραστεί τη κοινωνία,να είναι δίπλα στο πολίτη και να απλοποιήσει το πολιτικό της λόγο.Να μιλά πιο κατανοητά,να βγει δυναμικά έξω και το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ να εξηγήσει ΕΠΑΡΚΩΣ,στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας,για ποιους λόγους έγινε η στροφή των τελευταίων 40 ημερών.Αυτό δεν το έχουμε δει.Δεν διαβάζουν όλοι κείμενα στο διαδίκτυο και ούτε έχουν όλοι αυτή τη δυνατότητα.Θα ισχυριστεί κάποιος πως η παράταξη έχει εξηγήσει.Όχι,δεν έχει εξηγήσει μ'επάρκεια,κατά τη προσωπική μου γνώμη.Χθες όλοι ακούσαμε τον Μιχελάκη.Χρησιμοποιούσε επιχειρήματα προ της 26ης Οκτωβρίου.Πως να μην μπερδευτεί ο κόσμος;Το επαναλαμβάνω:Η ΝΔ ν' αναλύσει,ΠΑΝΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ προέβη στις συγκεκριμένες κινήσεις και να φροντίσει ΑΜΕΣΑ να παρουσιάσει το κυβερνητικό της πρόγραμμα,επί ΟΛΩΝ των θεμάτων,και όχι για φορολογικό μόνο,δίνοντας όραμα και σχέδιο για το μέλλον.Οι εθνικές εκλογές δεν θ'αργήσουν.Μην πραγματοποιούνται όλα τη τελευταία στιγμή.Λέγεται πως θα γίνει συνδιάσκεψη του κόμματος,με τον ερχομό του 2012.Καμία καθυστέρηση δεν πρέπει να γίνει.Η κοινωνία κοχλάζει,υποφέρει και ο Έλληνας μαστίζεται από ανεργία,μείωση μισθών σ'εξευτελιστικό σημείο και χαράτσια.Η Νέα Δημοκρατία είναι ενώπιον της Ιστορίας.Η Ελλάδα και η κοινωνία διψούν για πρόοδο και ανάκαμψη.Οι εξελίξεις του επόμενου χρονικού διαστήματος θα σημαδέψουν για πολύ καιρό τη κοινωνική,οικονομική,εθνική και πολιτική πραγματικότητα της χώρας....Είμαστε σε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ κρίσιμο σταυροδρόμι.....

 31. 0030salvador avatar
  0030salvador 06/12/2011 16:21:22

  Τωρα σοβαρά είναι ποσοστά αυτά για να ελπίζεις σε νίκη και ενδεχόμενη αυτοδυναμία;ας μην κοροιδευόμαστε η καταμέτρηση της δύναμης των κυβερνητικών μεγάλων κομμάτων δεν ξεκινά απο το μηδέν για να είμαστε ευχαριστημένοι απο το 21%,υπάρχει ο σκληρός πυρήνας αυτών που ότι και να γίνει θα ψηφίζουν το κόμμα τους για πολλούς και διάφορους λόγους μέχρι να πεθάνουν,ποσοστά 15 και 20% δεν είναι παρά μόνο αυτοί και αυτοί δεν δίνουν ούτε νίκες ούτε και αυτοδυναμίες.
  Νίκες και αυτοδυναμίες δίνει ένα ποσοστό 5 εως 10% ατόμων που είναι καταγεγραμμένοι στα λευκά και στο δεν έχω αποφασίσει ακόμα,άτομα που θέλουν να ακουσουν λύσεις,να δούν πρόσωπα,να εμπνευστούν με όραμα,να εμπιστευτούν πολιτικές.
  η παρούσα συγκυρία με τις ομάδες που διαμορφώνονται στα κόμματα πιο πολύ σε κάνει να πιστέψεις ότι κατι άλλο διαμορφώνεται όσο διαρκεί ο βίος της νερόβραστης κυβέρνησης Παπαδήμου.
  Δεν είμαι προφήτης αλλά τί θα απαντούσαν οι ερωτόμενοι στην ερώτηση για ένα νέο κόμμα απο υγιείς δυνάμεις των δύο μεγάλων;όλοι παραδέχονται ότι η μεταπολίτευση έκλεισε τον κύκλο της,μήπως κάτι νέο δημιουργηθεί;

 32. panos avatar
  panos 06/12/2011 16:26:25

  Τα τρια κομματα της αριστερας εμφανιζουν αυξημενα ποσοστα στις δημοσκοπησεις γιατι πολυ απλα εισπρατουν την απογοητευση ολων αυτων που ψηφιζαν τα δυο μεγαλα κομματα.Εχει αρχισει η αναδιαρθρωση του κομματικου σκηνικου.Τα κομματα-συνονθυλευματα εκλεισαν τον κυκλο τους.Απο εδω και στο εξης θα διαμορφωθουν στη βαση του πραγματικου εκσυγχρονισμου και της αντιληψης πως ανηκουμε στη Δυση απο τη μια και της λαικιστικης οπισθοδρομικης ρητορειας και απομονωσης απο την αλλη.Και τοτε θα δουμε ποιες ειναι οι πραγματικες τασεις και αποψεις του ελληνικου λαου.

 33. samarikos avatar
  samarikos 06/12/2011 16:30:28

  Το 15% που πήρε το πασοκ στη δημοσκόπηση είναι φαιδρό.Ακόμα και οι φανατικοί του οπαδοί δε θα πάνε να το ψηφίσουν.Στο mega όμως όλα είναι πιθανά.Το πασόκ με βάση τη Β ΑΘΗΝΩΝ δεν είναι ούτε τρίτο και στη περίπτωση διάσπασης που είναι πιθανότατο σενάριο περνάει στην ιστορία,αυτό δε μπορούν να απόδεκτουν και του δίνουν κάποιες ανάσες.......

 34. Tonia G. avatar
  Tonia G. 06/12/2011 16:49:57

  Δεν φταίει η επικοινωνία για το 21,5%. Οι πράξεις φταίνε!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Tonia G. 06/12/2011 17:25:22

   Φυσικά και φταίνε οι πράξεις, όπως του αντάρτη Καμμένου και των προσκυνημένων νεοφιλελεύθερων, για να μην πούμε για τους οπαδούς και εντός ΝΔ του "Λεφτά υπάρχουν", δλδ του "θέλουμε να ακούμε ότι θεωρεί καλό η κούτρα μας" κι αν δεν μας κάνουνε τη χάρη ρίχνουμε χολή σε κάθε ιντερνετικό μετερίζι.

 35. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/12/2011 16:51:59

  "Παρά το γεγονός ότι περί το 70% των ψηφοφόρων της ΝΔ επικροτεί τις επιλογές Σαμαρά(συμμετοχή στην Κυβέρνηση Παπαδήμου, επιστολή)..."

  έλεος, δηλαδή, έλεος

 36. makis p avatar
  makis p 06/12/2011 16:58:20

  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΟΥΒΕΛΗ ?
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.

 37. tak avatar
  tak 06/12/2011 17:37:14

  Αν νομίζουν οι Έλληνες πως κλωτσώντας από ... αριστερά θα σωθούν, χαρήκαμε! Τέτοιους πολίτες διαμόρφωσε η ανοχή, η μπαχαλοποίηση, η κατάργηση κάθε είδους αξίας και όλα όσα "έδωσε" ο Αντρέας Παπανδρέου σαν δώρο στην ελληνική κοινωνία με το ... συμβόλαιο και την ελλάδα που ανήκει στους έλληνες!

 38. TopGunZ avatar
  TopGunZ 06/12/2011 17:43:39

  Ο μεγαλύτερος να-μην-πω-τι στην ιστορία: ο "απογοητευμένος δεξιός". Αυτός που κάθεται να βλέπει να του βιάζουν την πατρίδα, να του κλείνουν το μαγαζί, να του κλέβουν το σπίτι, ΑΛΛΑ ψηφίζει ΧΑ, Καρατζαφέρη, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, Φανκλαμπ Καμμένου, ή όπως αλλιώς το πει, γιατί η ΝΔ τον έχει απογοητεύσει, με τους βουλευτές που ΑΥΤΟΣ σταύρωσε, κυβερνάει ή όχι. Έτσι αγόρια μου, εμπρός για 50 χρόνια ακόμα κυβέρνηση Μπόμπολα και Κόκκαλη! Κι εσείς εκεί, να παραπονιέστε γιατί δε σας διόρισε το κόμμα που 2 στις 3 φορές δεν ψηφίζετε! Να παραπονιέστε που δε σας παίρνει τηλέφωνο ο Σαμαράς πριν κοιμηθεί να επιβεβαιώσει τι θέλετε να φάει για πρωινό. Να παραπονιέστε που ο διπλανός σας πήρε σύνταξη 3000 ευρώ στα 40 με απολυτήριο δημοτικού, όταν ΕΣΕΙΣ υποβοηθήσατε το κόμμα που του τα χάρισε με την ...ψήφο διαμαρτυρίας σας.

 39. JOHN avatar
  JOHN 06/12/2011 18:05:47

  Με στημενες δημοσκοπησεις προσπαθουν να δημιουργησουν προφιλ,παλιο το κολπο.Η αληθεια οταν ελθει στις εκλογες θα τ ανατρεψει ολα,γι αυτο και το τρεναρουν,πονταροντας στον απο μηχανη θεο.

 40. λέων avatar
  λέων 06/12/2011 18:12:26

  Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ποιους εμπεριέχει το ποσοστό του ΑΛΛΟ? Υπάρχει κάτι που δεν πρέπει να γνωρίζει ο λαός? Κάπου πάει το μυαλό μου αλλά................

 41. Μπάμπης avatar
  Μπάμπης 06/12/2011 18:29:12

  Ανάξια σχολιασμού μία έρευνα του διδύμου mega-gpo, ειδικά όταν για το τρέχον δημοσκοπικό κύμα (Δεκεμβρίου) δεν έχουμε δείγματα από αποδεδειγμένα πιο αξιόπιστες εταιρείες. Ας περιμένουμε πρώτα τα ευρήματα από MRB, VPRC και Metron Analysis (με επιφύλαξη και Public Issue) που έρχονται μέχρι τα μέσα του μήνα ΚΑΙ κρίνουμε μετά έχοντας ολοκληρωμένη εικόνα!

 42. petros avatar
  petros 06/12/2011 21:29:51

  Αν η ΝΔ δεν κινηθεί δυναμικά, πολιτικά και νομικά, ενάντια στο χαράτσι στη ΔΕΗ, που είναι διπλός φόρος στα ακίνητα, και ενάντια στις διπλές φορολογήσεις στα εισοδήματα, τότε δεν έχω κανένα λόγο να μην ψηφίσω ΚΚΕ ή ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που η Αριστερά είναι στο 26% συνολικά...
  Ξυπνήστε στη ΝΔ...ΑΝ τακαταργήσετε θα πάρετε πάνω από 50%...

 43. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 06/12/2011 21:58:09

  Στην παρούσα φάση δεν φταίει η επικοινωνία, οι θέσεις της ΝΔ παρουσιάζονται.
  Κάτι σαν αναμονή φαίνεται, κάτι περιμένουν, κάτι μαγειρεύεται δεν μπορώ να το εξηγήσω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.