#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
21/12/2013 18:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση στον Τύπο της Κυριακής: Ντέρμπι κορυφήςΝτέρμπι μεταξύ Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ και σαφή υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού και στους δείκτες εμπιστοσύνης καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής.

Η διαφορά στην πρόθεση ψήφου βρίσκεται στο 0,4% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τους εκλογικούς αναλυτές ότι τα δύο κόμματα εναλλάσσονται στην πρώτη θέση ανάλογα με την επικαιρότητα αφού μέσα στη δίνη των δύσκολων διαβουλεύσεων με την τρόικα και στην εσωτερική μάχη για την ψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων, η Νέα Δημοκρατία κρατά τις αντοχές της.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας, δεν καταφέρνει να κερδίσει τη θετική ψήφο των πολιτών για να κατακτήσει και να διατηρήσει την πρωτιά. Στο πλαίσιο αυτό, τα ποσοστά του Αλέξη Τσίπρα απέχουν πολύ από τα αντίστοιχα του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα, αλλά και στους κρίσιμους δείκτες εμπιστοσύνης.Στη νέα έρευνα της Rass σαφής είναι η υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά στην καταλληλότητα πρωθυπουργού όπου προηγείται του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά 12,4 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 47,6%, ο Αλέξης Τσίπρας 35,2%, ενώ ο πρωθυπουργός θεωρείται καταλληλότερος και από το 54,7% των ψηφοφόρων της ΔΗΜ.ΑΡ.Ισχυρό προβάδισμα διατηρούν η Ν.Δ. και ο πρωθυπουργός και στο κρίσιμο ερώτημα της εμπιστοσύνης. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (41,3%) απαντά ότι εμπιστεύεται περισσότερο για το μέλλον της οικογένειάς της μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, ενώ η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 32,9%.Αντίστοιχη είναι η εικόνα όσον αφορά στην εμπιστοσύνη που εκφράζουν οι πολίτες απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς υπό τον πρωθυπουργό και τις εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Η πρώτη επιλογή συγκεντρώνει ποσοστό 34,1% και η δεύτερη 22,3%. Ωστόσο, οριακά «περνά» μπροστά από τις δύο επιλογές η απάντηση «τίποτα από αυτά» με ποσοστό 35,6%.

Στην ερώτηση «Ο Αντώνης Σαμαράς θα λέγατε ότι είναι ένας καλός πρωθυπουργός;» απαντούν θετικά το 49,2% και αρνητικά το 49,7%Στις «δυνάμεις» των κομμάτων και την πρόθεση ψήφου, η Ν.Δ. συγκεντρώνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,1%, τρίτο κόμμα το ΚΚΕ με 6,3%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,1%, οι ΑΝ.ΕΛ. με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,5%, η ΔΗΜ.ΑΡ. με 3,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,3%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 48,9% και η Ν.Δ. συγκεντρώνει 44,3%.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων δεν θέλει πρόωρες εκλογές, με το 51,4% να επιθυμεί εξάντληση της τετραετίας έναντι του 45,3%, ενώ στο ερώτημα της παραμονής της χώρας στο ευρώ ή της επιστροφής στη δραχμή η διαφορά είναι συντριπτική υπέρ της πρώτης επιλογής (74,9%).

Στις μετακινήσεις ψηφοφόρων η Ν.Δ. έχει μειώσει ελαφρά τη συσπείρωσή της και βρίσκεται στο 72,4%, με τη μεγαλύτερη διαρροή να την έχει προς τον ΣΥΡΙΖΑ (3,8%), ενώ προς τα δεξιά της να «φεύγει» μόλις 1,8% (προς ΑΝ.ΕΛ. και Χρυσή Αυγή).

Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζει αύξηση της συσπείρωσής του μετρώντας τις περισσότερες μετακινήσεις προς το ΚΚΕ (6,2%). Προς τη Ν.Δ. «φεύγει» το 2,1% των ψηφοφόρων του, προς τους ΑΝ.ΕΛ. το 1,7% και προς τη Χρυσή Αυγή το 1,5%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 21/12/2013 20:07:04

  H X.A 6,1???

  Αν νομίζετε πως σας ωφελεί να ονειρεύεστε , δικαίωμά σας βέβαια!

 2. Ζουκωφ avatar
  Ζουκωφ 21/12/2013 21:11:12

  Και μετα ξυπνησαμε...!

 3. nikos87 avatar
  nikos87 21/12/2013 21:14:23

  Όσοι δήλωσαν ......αδιευκρίνιστοι......, το σκέφτονται ακόμα ή ντρέπονται να το δηλώσουν? Εδώ είναι το παιχνίδι, σε αυτό το 15-20% αδιευκρίνιστων ψήφων, ποσοστά που είναι πάνω-κατω ίδια σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Αν το σκέφτονται ακόμα καλώς, έχουν χρόνο για να αποφασίσουν, αν όμως ντρέπονται να το λένε τότε ξέρουμε που θα πάνε.

 4. aris. Aold avatar
  aris. Aold 21/12/2013 22:35:54

  Η ουσία είναι ότι ο Συριζα στην παράσταση νίκης πέρασε μπροστά.

  Ο Σαμαράς επενδύει στην προεδρία της ΕΕ και στην επικοινωνιακή της διαχείριση για να ανακάμψει.

  Τέτοιες ελπίδες είχε και παλαιότερα ο Σημίτης αλλά δεν του βγήκε.

  Ο Σύριζα όπως φάνηκε και από την εξεταστική για τα υποβρύχια θα επικεντρώσει σε θέματα ηθικής τάξεως την πολιτική του προσπαθώντας να χτίσει πλεονέκτημα.

  Δεν θα είναι και δύσκολο να υπερκεράσει την ΝΔ σε ένα τόσο ευαίσθητο για την κοινή γνώμη στοιχείο ειδικά όσο ο Σαμαράς ταυτίζεται με τον Βενιζέλο.

  Οι αποκαλύψεις του τέως γενικού γραμματέα εξοπλισμών είναι ο απροσδιόριστος παράγοντας ο οποίος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για τις μελλοντικές εξελίξεις.

  Καταγιστικές δικαστικές εξελίξεις όπου θα οδηγούνται στην φυλακή πρόσωπα που εμπλέκονται θα είναι οξυγόνο για την κυβέρνηση ενώ αν περάσει η εικόνα μιας ακόμα συγκάλυψης τότε θα είναι η χαριστική βολή για τον Σαμαρά.

  Στην υπόθεση της ΧΑ η κυβερνητική υπερβολή καθώς και η υστερία των ΜΜΕ ηττήθηκαν πανηγυρικά.

  Ο κόσμος είναι ποιο καχύποπτος και ποιο υποψιασμένος από ότι φαντάζονται στα κυβερνητικά επιτελεία.

  Τα νούμερα δείχνουν ότι υπάρχει χώρος για νέο κόμμα δεξιά της ΝΔ που υπό όρους μπορεί και να την σαρώσει.

  Σε κάθε περίπτωση όλα δείχνουν ότι εξαιτίας απίστευτων ερασιτεχνισμών ο Σαμαράς και η κυβέρνηση είναι σε πολύ δύσκολο και πιθανόν μη αναστρέψιμο σημείο.

  Η πλάκα είναι ότι η άνοδος του Συριζα γίνεται την στιγμή που η πραγματική οικονομία δείχνει ελαφρά σημάδια ανάκαμψης.

 5. Κώστας ,Πεύκη avatar
  Κώστας ,Πεύκη 21/12/2013 23:15:50

  O τελευταίος πίνακας με την προηγούμενη δημοσκόπηση της RASS που κολλάει ;
  Το ΚΚΕ τρίτο κόμμα, έστω και σε ένα γκάλοπ (υπάρχουν και άλλα που το δείχνουν πολύ κοντά στην Χ.Α.). είναι θετικό στοιχείο μετά το πατατράκ του 4,5 %.Λογικό είναι όταν στην Χ.Α. έχουν εμφύλιο και ο Κασιδιάρης ετοιμάζεται να κάνει πραξικόπημα για να πάρει την αρχηγία, θα έχει την τύχη του ΛΑ.Ο.Σ.

 6. Ἑκηβόλος avatar
  Ἑκηβόλος 22/12/2013 00:34:14

  Τόσο κοντὰ στὴν πραγματικότητα, ὅσο καὶ ἡ δημοσκόπηση τῆς ἴδιας ἑταιρείας 15 μέρες πρὶν ἀπὸ τὶς ἐκλογὲς τοῦ Μαΐου μὲ τὰ πραγματικὰ ποσοστά. Ἤτοι ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ!

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 22/12/2013 06:49:19

  Αυτές οι δημοσκοπήσεις είναι για πολύ χαζούς.

 8. sakis avatar
  sakis 22/12/2013 08:41:43

  Ειναι η μοναδικη δημοσκοπηση εδω και 1 1/2 χρονο απο τις δεκαδες δημοσκοπησεις που δινουν τριτο κομμα το ψοφιο ΚΚΕ και το αστειο ειναι πως ενω την ιδια περιοδο διενεργουταν και η δημοσκοπηση της Palmos Analisys του ακροαριστερού Κουλογλου που δινει την χρυση αυγή 3ο κομμα και το ΚΚΕ με 3.8% και η Pulse της ακροαριστερης ''εφημεριδας των συντακτων'' που δινουν την χρυση αυγή με 11.5% και το ΚΚΕ 5 ολοκληρες μοναδες πιο κατω με 6.5% παρ'όλα αυτα η Russ του δεξιου Ελευθερου τύπου ....ανατρεπει τα οσα γνωριζαμε και δινει ποσοστα που ουτε οι ίδιοι δεν τα πιστευουν

  Γινεται να γινονται ταυτοχρονα 2 δημοσκοπησεις και η μια να δινει την χρυση αυγή σχεδον 12% και η άλλη δημοσκοπηση στο....6 %

  Αν η χρυση αυγή πάρει κατα πασα πιθανοτητα 2ψηφιο ποσοστο στις εκλογες και πολυ πάνω απο 10% η Russ πρέπει να κλεισει ως δημοσκοπικη εταιρια γιατι δεν ξερει που παν τα τεσσερα

  Φανταστειτε να δινουν 2 διαφορετικες δημοσκοπικες εταιρειες τον Συριζα η πρωτη με 30% και η άλλη με 15% δεν θα λέγατε οτι κάποια απο τις 2 μας δουλευει

  Επισης η αναλογικοτητα των ψηφοφορων που δηλωνουν αναποφασιστοι δεν θα ειναι ομοιομορφα κατανεμημενοι γιατι η χρυση αυγή αναμενεται να παρει πολυ μεγαλυτερα ποσοστα στους αναποφασιστους απο το ανυπαρκτο,περιθωριακο Σταλινικο απολιθωμα του ΚΚΕ. ΑΚΟΥ ΤΟ ΚΚΕ 3ο ΚΟΜΜΑ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!ΜΕ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΙ ΓΕΛΑΣΑ

  • Κώστας ,Πεύκη avatar
   Κώστας ,Πεύκη @ sakis 22/12/2013 13:26:58

   Η Χρυσή Αυγή δεν έχει πιάσει ούτε το 7 %.
   6.9% στις εκλογές 2 φορές.
   Το ΚΚΕ μπορεί να έχει πέσει 2 φορές στο 4.5 % αλλά έχει πάρει και 11% και 10 % και 8.5 %.
   Μια φούσκα είναι η Χ.Α. σαν το ΛΑΟΣ.Στις δημοσκοπήσεις και το ΚΕΠ έπαιρνε 17 % αλλά τελικά.......Περιμένετε λοιπόν να πάρετε πάνω από 6.9% και μετά πανηγυρίζετε.

   Όσο για τα ψέμματα στα οποία συνηθίζετε να λέτε, στη δημοσκόπηση του Πασοκτζή-Συριζαίου Κούλουγλου το ΚΚΕ δεν παίρνει 3,8 % που λες, αλλά 6,5 % στην εκτίμηση ψήφου και είναι τέταρτο κόμμα πίσω από την Χ.Α. που έχει 9,1 %.

   Στην δημοσκόπηση της εφημερίδας των συντακτών της Pulse επίσης το ΚΚΕ έχει 6,5 % στην εκτίμηση ψήφου.

   Αν θες την γνώμη μου , η Χ.Α. μπορεί να έπαιρνε και 15 % πριν την ιστορία των συλλήψεων.

   Μετά τις συλλήψεις ο Κασιδιάρης δεν υποστηρίζει τον Μιχαλολιάκο, και θέλει να πάρει την αρχηγία, η Ουρανία κάνει τα δικά της κοκ.

   Η Χ.Α δεν είναι κόμμα πια , είναι παιδική χαρά , το 6,9 % φωτογράφισε το και βάλτο σε κορνίζα δεν πρόκειται να πάρει παραπάνω να το θυμάσαι.

 9. Hans avatar
  Hans 22/12/2013 09:16:40

  Αν ο Τύπος δίνει τέτοια διαφορά, σημαίνει ότι είναι τουλάχιστον 5%-6%. Περίγελως ότι το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα και η ΧΑ στο 6%. Έλεος πια με τις πειραγμένες δημοσκοπήσεις. Κειθεν κακείθεν.

 10. giorgos avatar
  giorgos 22/12/2013 13:48:05

  Σημαντική παρατήρηση είναι οτι οι δημοσκοπήσεις αυτές είναι οι πρώτες που πέφτει η ΝΔ χωρίς να ανεβαίνει η ΧΑ. Πρακτικά αυτό σημαίνει οτι όσοι έφυγαν από ΝΔ προς ΧΑ δεν γυρίζουν πίσω και δείχνει μια τάση η οποία στο μέλλον θα είναι κυρίαρχη. Άσχημα τα πράγματα ............

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.