#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2013 16:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση στον ΕΤ: 2, 7 μονάδες μπροστά η ΝΔ , 2,5 μονάδες κάτω η Χρυσή ΑυγηΜήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής στέλνουν οι πολίτες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Στην πρώτη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε αμέσως μετά την εγκληματική επίθεση, δηλαδή στο τριήμερο από 19 έως 21 Σεπτεμβρίου, σχεδόν 8 στους 10 πολίτες χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή φασιστική ή εγκληματική οργάνωση, ενώ το 87% πιστεύει ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει» για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Από τις θανατηφόρες μαχαιριές στον Παύλο Φύσσα, το ποσοστό της Χρυσής Αυγής εμφανίζει πτώση 2,5%, ενώ η διαφορά υπέρ της Ν.Δ. διευρύνεται στις 2,7 ποσοστιαίες μονάδες.

Στην ίδια έρευνα, μηνύματα υπάρχουν και για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 51% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι με τη στάση του ενθαρρύνει ακραίες συμπεριφορές όπως καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, «κουκουλοφόρους» κ.λπ. έναντι του 44,2% που δεν ασπάζεται αυτή την άποψη.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση της Rass που διενεργήθηκε για τον «Ελεύθερο Τύπο», η Χρυσή Αυγή «πέφτει» κατά 2,5 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με την αντίστοιχη έρευνα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από μια εβδομάδα, ενώ οι διαρροές τόσο από τη Ν.Δ. όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν περιοριστεί εντυπωσιακά. Είναι ενδεικτικό ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση της Rass που διενεργήθηκε από τις 10 μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου στον πίνακα των μετακινήσεων ψηφοφόρων, η Ν.Δ. «έχανε» προς τη Χρυσή Αυγή 3,4% ενώ τώρα η διαρροή βρίσκεται στο 1,4%. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στον ΣΥΡΙΖΑ: πριν από επτά μέρες από το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «έφευγε» προς τη Χρυσή Αυγή 2,6%, ενώ σήμερα η διαρροή έχει μειωθεί στο 1,6%.

Οκτώ στους δέκα πολίτες χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή φασιστική ή εγκληματική οργάνωση


Η εξέλιξη αυτή αλλάζει τα δεδομένα στο χάρτη της πρόθεσης ψήφου καθώς η Ν.Δ. διευρύνει την υπεροχή της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 2,7% και βρίσκεται στο 25,4% (εμφανίζει άνοδο 0,8% σε σχέση με την έρευνα της 12ης Σεπτεμβρίου) έναντι 22,7% που συγκεντρώνει το κόμμα του κ. Τσίπρα  και όπως προκύπτει το ποσοστό του μειώνεται μέσα σε επτά μέρες κατά 1,1%.

Οι αναδιατάξεις στα ποσοστά των κομμάτων συνεχίζονται με το ΠΑΣΟΚ να παρουσιάζει άνοδο κατά 0,6%, το ΚΚΕ να εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση με 1,2% ενώ άνοδο 1,9% παρατηρείται και στην αδιευκρίνιστη ψήφο. Πτώση όμως κατά μισή μονάδα παρουσιάζουν οι ΑΝ.ΕΛ. μέσα σε δέκα μέρες, με αιτία, όπως εκτιμούν οι εκλογικοί αναλυτές, την περίφημη σύσταση του Πάνου Καμμένου για λιντσάρισμα του Χρήστου Πάχτα. Στον πίνακα των συσπειρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενδιαφέρον ότι πριν από επτά μέρες η μετακίνηση προς το ΚΚΕ ήταν 1%, ενώ σήμερα βρίσκεται στο 3,7%.
Η ανάλυση των ευρημάτων της έρευνας της Rass δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων καταγγέλλει ότι η δολοφονία του νεαρού στο Κερατσίνι αποτυπώνει το μέγεθος της απειλής που συνιστά η Χρυσή Αυγή για τη δημοκρατία (75,7%), ενώ το 78,9% υποστηρίζει ότι υπάρχει κάποιο σύστημα οργανωμένης κινητοποίησης των μελών της Χ.Α. για τη διενέργεια βίαιων και έκνομων πράξεων.

Λίγα 24ωρα μετά τη στιγμή που ο Παύλος Φύσσας έπεφτε νεκρός από τις θανατηφόρες μαχαιριές του Γιώργου Ρουπακιά κι ενώ άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια τα ένοχα μυστικά της Χρυσής Αυγής, η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης (77%) κρίνει ότι είναι απαραίτητο να προβεί η κυβέρνηση άμεσα σε νομοθετικές αλλαγές για να αντιμετωπιστεί η εγκληματική της δράση. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι το 47,5% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου φασιστική οργάνωση και το 30,7% εγκληματική οργάνωση  με το προκάλυμμα του πολιτικού κόμματος, ενώ το 57,6% δηλώνει ότι με την παρουσία της Χρυσής Αυγής κινδυνεύει η δημοκρατία στην πολιτική ζωή του τόπου. Στο ίδιο ερώτημα υπάρχει ποσοστό 40,8% που δείχνει, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, την «άγνοια κινδύνου» για την παρουσία της Χ.Α. στην πολιτική ζωή του τόπου.

Για την επόμενη μέρα, το 55,1% των ερωτηθέντων ζητά να ληφθούν αυστηρά μέτρα για την έκνομη συμπεριφορά της Χρυσής Αυγής ενώ ποσοστό της τάξης του 31,9% επιθυμεί να τεθεί εκτός νόμου. Το στοιχείο αυτό έχει εξαιρετική σημασία, αναφέρουν οι εκλογικοί αναλυτές, καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί δεν έχουν θίξει το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου και έχουν επικεντρώσει τη στρατηγική τους στη λήψη μέτρων για την έκνομη συμπεριφορά. Ωστόσο, λένε οι εκλογικοί παρατηρητές,  το 31,9%  θέτει μόνο του αυτό το σενάριο στο «τραπέζι» ως απαραίτητη πρωτοβουλία.

Επίσης, οι πολίτες δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής ότι δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. «Εχει σχέση», απάντησε το 77,7% των ερωτηθέντων, ενώ το αντίθετο υποστήριξε μόλις το 13,5%.

Το 87% πιστεύει ότι «κάτι πρέπει να αλλάξει» για το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου

Οι δραματικές εξελίξεις και ο χειρισμός τους από τις πολιτικές ηγεσίες δείχνουν διεύρυνση της ψαλίδας και στην παράσταση νίκης. Η Ν.Δ. συγκεντρώνει 55,2% έναντι 54,5% που κατέγραφε πριν από μια εβδομάδα ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 37,3% από 39,1% που συγκέντρωνε στην αντίστοιχη έρευνα της Rass η οποία δημοσιεύθηκε από τον «ΤτΚ» την προηγούμενη Κυριακή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ο αισιόδοξος avatar
  Ο αισιόδοξος 23/09/2013 17:41:37

  Όσο θα αποκαλύπτεται ο βρώμικος ρόλος των φασιστών Χρυσαυγιτών, τόσο τα ποσοστά μας θα ανεβαίνουν και δεν θεωρείται απίθανη και η αυτοδυναμία. Δυνατά μπροστά!

  • WY avatar
   WY @ Ο αισιόδοξος 23/09/2013 21:43:47

   Ενώ ό ρόλος τού γνωστού ινστρούχτορα κ βουλευτή τού μορφώματος ΣΥΡΙΖΑ (κι όχι φυσικά μόνον αυτού),συνάδει μέ τίς Συνταγματικές τού #Τόξου# επιταγές !!
   Διάβασε τό παρακάτω καί πές μας πότε κι από ποιόν τό άκουσες :

   ##Tά καθήκοντα τών ομάδων τoύ έπαναστατικού στρατού είναι νά όπλισθούν όσο μπορούν καλύτερα μέ τουφέκια,πιστόλια,βόμβες,
   μαχαίρια,σιδερένιες γροθιές,διά νά έπιτίθενται εναντίον
   ενός απομωνομένου άστυνομικού καί νά τού παίρνουν τό όπλο........
   Όχι μέ τό τσεκούρι,δέν θά τά βγάλετε πέρα...
   Έκείνο πού μάς χρειάζεται είναι μαχαίρια,πιστόλια καί ακόμη καλύτερα τουφέκια##
   Ποίον σού θυμίζει άραγε????
   Κι αυτό ?? :
   ##Στούς εκατό μπολσεβίκους,οί εβδομήντα είναι βλάκες.Οί είκοσι έννέα άπατεώνες.Καί μόνον ό ένας, είναι αληθινός κομμουνιστής##
   Κι αυτό ??? ¨
   ##Δέν μάς χρειάζεται άντιπολίτευση.Ή αντιπολίτευση έζησε τόν βίον της##.
   υ.γ.
   1.
   ΄Εδιάβασα στό twt τού Μουρούτη,ότι εκδίδεται μία εφημερίδα τής άριστερής πλατφόρμας/Λαφαζάνη,μέ τίτλο ΙΣΚΡΑ (μεταφρ. ΣΠΙΘΑ/ θυμηθήτε τό κίνημα τού Μαρξιστή-Λενιστή Μίκη)
   Γνωρίζεις κάτι περί αυτής ???
   ΄Υπομονή λοιπόν,διότι ##ακόμη δέν έχεις δεί τίποτε.Τά ωραία είναι μπροστά μας Μανώλη ## (Τσίπρας πρός Γλέζο, στό συνέδριο).

   2.
   Οί δύο ίδρυτές τού Ιστορικού Υλισμού (Μάρξ/Έγκελς),τάσσονται υπέρ τής Όθωμανικής Αυτοκρατορίας.
   Μισούν τούς Έλληνες γιατί τούς θεωρούν "" σλάβους πού υιοθέτησαν τήν ΄Ελληνική γλώσσᨨ (Άπαντα,ΙΧ,σελ.10 καί 34 ).

   • WY avatar
    WY @ WY 24/09/2013 16:19:17

    Περί Ίσκρα/Σπίθας
    ....................................

    Tό πρώτο φύλλο τής συνωμοτικής εφημερίδας τού Λένιν ΄Ισκρα/Σπίθα,βγήκε ,μέ τήν βοήθεια τών Γερμανών σοσιαλδημοκρατών,από τό τυπογραφείο στίς 21 Δεκεμβρίου 1900.
    Ή έκτύπωση εγένετο στήν Λειψία,ένω τό συντακτικό προσωπικό έμενε στό Μόναχο,όπου εκεί έμενε,μέ ψευδώνυμο ό Λένιν,μαζί μέ τήν αδελφή του Άννα καί τόν Μαρτώφ (αργότερα μενσεβίκο).
    Αργότερα ήρθε καί τόν συνάντησε καί ή Κρούπσκαγια.
    Τό 1912,ό Λένιν μεταφέρθηκε μαζί μέ τήν γυναίκα του στό Λονδίνο,,όπου μετέφερε καί τήν έδρα τής συνωμοτικής εφημερίδας ΄Ισκρα,παρά τίς έντονες διαμαρτυρίες/διαφωνίες τών υπολοίπων 5 μέλων τής συντακτικής επιτροπής (Λένιν,Μαρτώφ,Πετρέσωφ,Πλεχάνωφ,Άξελροντ καί Ζασούλιτς),όπου εκεί πλέον,ώς γνωστόν, συνάντησε, διά πρώτη φορά καί τόν έτερον τής συμμορίας δολοφόνων Τρότσκυ (ίδρυτή/οόγανωτή/άρχηγό ,τών περιβόητων ταγμάτων εφόδων,μέ τίς χιλιάδες πολιτικές δολοφονίες,δλδ τήν άποτρόπαιη Τσεκά) .
    Ώς γνωστόν ό Τσίπρας, έχει δηλώσει,άν κι έμμεσα είναι αλήθεια, πολλές φορές,ότι έάν κι έφ΄ όσον έλθη στήν κυβέρνηση,θά μετατρέψει/αναδιοργανώσει τήν ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα μέ τά πρότυπα δομής/οργάνωσης, τής ## άγαπημένης ## τού Λένιν, Τσεκά!
    Ό Λένιν έλεγε διά τήν Τσεκά :
    ##Εκείνο πού έχει σημασία δέν είναι τά λάθη πού μπορεί νά συμβαίνουν αλλά ότι ή Τσεκά, όπλίζει τήν δικτατορία μας μέ δόντια.Ή κριτική κατά τής δράσεως τής Τσεκά
    είναι μικροαστικές φλυαρίες##.
    Τόν Απρίλιο τού 1903,ή Ίσκρα μετεφέρθη στήν Γενεύη.
    Τό αρχικό σχέδιο τού Λένιν,ήταν νά δημιουργήση ένα συνωμοτικό έντυπο /εφημερίδα,πού θά ετυπώνετο στό έξωτερικό καί θά κυκλοφορούσε παράνομα στήν Ρωσία,μέσω τής οποίας(Ισκρα) θά διεδίδετο,έστω καί παράνομα, ή σωστή έπαναστατική γραμμή τού κόμματος καί θά εδημιουργείτο ό όργανωτικος σκελετός, επάνω στόν οποίον θά έστηρίζετο, ό υπό συγκρότηση επαναστατικός μηχανισμός.

 2. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/09/2013 17:43:40

  Κι είναι η αρχή. Σήμερα ξήλωσαν 8 ανώτατους της ΕΛ.ΑΣ. για υποψίες κάλυψης της ΧΑ. Και ο εισαγγελέας μόλις έπιασε δουλειά. Και τα τηλεφωνήματα δε μάθαμε ακόμη πόσα, ποιοι, τι. Ευτυχώς μας έχουν μείνει αντανακλαστικά ως κοινωνία. Δεν χάσαμε το μυαλό μας όλοι. Και όσοι παρασύρθηκαν συνέρχονται. Δεν είναι λύση στην κλεψιά ο φόνος. Τόσο απλό...

  • Αλεξανδρινος avatar
   Αλεξανδρινος @ Γεώργιος Τ. 23/09/2013 23:35:46

   μακάρι οι Δικαστικές αρχές να ασχολούνταν με τόση μανία για όλα αυτά τα "καλόπαιδα" που καταλήστευσαν το κράτος και τον τόπο όλα αυτά τα χρόνια!

 3. Hawk avatar
  Hawk 23/09/2013 17:45:31

  Δηλαδή από το 15% πήγε στο 12,5% εντάξει μικρή η απώλεια... αυτός ο ξαφνικός οίστρος κατά της ΧΑ μπορεί να γυρίσει και μπούμεραγκ, δεν είναι καθόλου απλά τα πράγματα, μέχρι χθες ήταν όλα εντάξει και ξαφνικά η ΧΑ έγινε κόμμα νεοναζιστικό, εγκληματικό και δεν ξέρω τι άλλο, κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργούνται απορίες, γενικώς. Μέχρι επροχθές που ο Τράγκας ξέπλυνε την ΧΑ από το ΣΚΑΙ δεν ακούσαμε καμία αντίδραση, όταν ο Μπάμπης ο Παπαδημητρίου είπε να συνεργαστεί με την καλή ΧΑ η ΝΔ επίσης δεν ακούστηκε κιχ, τώρα ξύπνησαν μέσα μας οι δημοκρατικές μας πεποιθήσεις, τα αφήσαμε όλα στην άκρη και θα πατάξουμε το θεριό και το μαύρο φίδι.
  Πρώτα όμως πρέπει να βγάλουμε από τις ψυχές των ανθρώπων την αηδία που νοιώθουν για την σαπίλα του πολιτικού συστήματος που διακυβέρνησε την χώρα, μετά θα βγάλουν από μέσα τους και την ψευτο-χρυσαυγή.

  • Hawk avatar
   Hawk @ Hawk 23/09/2013 17:48:40

   Να συμπληρώσω, όχι μόνο αυτού που κυβέρνησε αλλά και αυτού που δεν κυβέρνησε (πολιτικών κομμάτων) που φέρουν βαριά την ευθύνη της συγκάλλυψης αν όχι και της συμμετοχής στο πάρτι της διαφθοράς και της κακοδιαχείρησης.

   • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 avatar
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 @ Hawk 23/09/2013 17:52:55

    Bέβαια σ΄ένα λεοφορείο που ο οδηγός του το ρίχνει στο γκρεμό, έχει ευθύνη και ο εισπράκτορας διότι δεν έκανε κάτι...

    • Ο αισιόδοξος avatar
     Ο αισιόδοξος @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 23/09/2013 22:17:06

     Ο εισπράκτορας το μόνο που θα μπορούσε να κάνει, ήτανε να φωνάξει ''Στάση Λυσσιατρείου''! Τι άλλο;

  • Katia avatar
   Katia @ Hawk 23/09/2013 20:01:00

   Όχι. Είναι πρόθεση ψήφου -όχι εκτίμηση εκλογικής επιρροής. Επομένως, όπως μπορείς να διαβάσεις στο γράφημα η ΧΑ πέφτει από το 8,3% στο 5,8%. Πρέπει να συνεχίσουν έτσι ΝΔ, Σαμαράς και Δένδιας. Να ξηλωθεί ο νεοναζισμός. Καμία ανοχή στους εγκληματίες προς κάθε κατεύθυνση- και πολύ αργήσαμε. Αλλά με σεβασμό στο νόμο, χωρίς βία, χωρίς παρανομίες. Αλλιώς παίζουμε στο γήπεδό τους και θα χάσουμε. Όλοι οι δεξιοί, οι νοικοκυραίοι, οι Χριστιανοί θα στηρίξουνε. Και θα στηρίζουν εφόσον αποκαθίσταται η δημόσια τάξη κα προχωρά το σχέδιο για την ανάκαμψη.

 4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ1 23/09/2013 17:50:36

  Oπότε τώρα είναι η ευκαιρία για το Σαμαρά να προκυρήξει πρόωωρες εκλογές αφού είναι σίγουρα πρώτο κόμμα πλέον.

 5. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2013 18:00:56

  Αμα καταργήσει την ατιμωρησία ο Σαμαράς και διώξει τους πασοκους και τον άθλιο βενιζέλο η ΝΔ θα πάει 45% χαλαρά.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2013 20:08:47

   Γιατί κάνεις τα εύκολα δύσκολα; Το πασόκ θα μπορέσει να το διώξει ο Σαμαράς όταν θα έχει αυτοδυναμία. Βλέπεις άλλον για συγκυβέρνηση;

   • Ο αισιόδοξος avatar
    Ο αισιόδοξος @ Γεώργιος Τ. 23/09/2013 22:19:47

    Και γιατί να είμαστε ηττοπαθείς; Ποιά συγκυβέρνηση; Αν διώξει την Τρόϊκα τώρα και πάει σε εκλογές, η αυτοδυναμία είναι εφικτή.

  • Μπάμπης...μπαμπίνος. avatar
   Μπάμπης...μπαμπίνος. @ ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2013 23:40:59

   Μην αλλάζεις πλευρό για να μην ξυπνήσεις.. κρίμα είναι!

 6. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 23/09/2013 18:22:36

  Αγάλι αγάλι γίνεται η αγουρίδα μέλι...
  Το ξεσκέπασμα των νεοναζί ξύπνησε πολύ κόσμο!
  Κυρίως σταμάτησαν κάποιοι να επαίρονται ότι είναι Χρυσαυγίτες.
  Μήπως η Δημοκρατία ξεκίνησε επιτέλους την αντεπίθεση απέναντι στους επίδοξους σφαιτεριστές της;
  Ομοίως μήπως είναι και η κατάλληλη ώρα για να γίνει εκ μέρους της κυβέρνησης μια επικοινωνιακή επίθεση φιλίας στους νέους που έπεσαν θύματα των εθνικοσοσιαλιστών με προτάσεις και μέτρα;
  Η αρχή του τέλους διαφαίνεται για τους επίγονους του Χίτλερ!
  Θα χρειαστεί καιρό, αλλά το πράγμα έχει πια δρομολογηθεί!

 7. αύρα avatar
  αύρα 23/09/2013 18:35:54

  Πολύ μικρή η πτώση κατά 2,5 μονάδες μόνο, για ένα τόσο στυγερό έγκλημα.
  Αυτό θα πεί, ότι 5.8% του πληθυσμού επικροτεί αυτού του είδους τις εγκληματικές ενέργειες.... συν το ποσοστό εκείνο, που δεν το ομολογεί ανοικτά!!!!
  Ασχημα μαντάτα είναι αυτά για την δύσκολη ήδη καθημερινότητά μας!!!!!

  • GO avatar
   GO @ αύρα 24/09/2013 10:06:46

   Η πτώση των ποσοστών της Χ.Α, σ' αυτή τη δημοσκόπηση, είναι ~30% σε λίγες μόνο ημέρες.

 8. WY avatar
  WY 23/09/2013 18:41:49

  Ούτε στήν Σταλινική σοβιετία,τέτοια έπιμονή/έμμονή στόν.... # Διαφωτισμόν ##!

 9. Tommy avatar
  Tommy 23/09/2013 18:54:42

  Ποιος δίνει σημασία σε στημένες δημοσκοπήσεις?

  • Ο αισιόδοξος avatar
   Ο αισιόδοξος @ Tommy 23/09/2013 22:21:58

   Εσένα και τον άλλον από πάνω σου, σας έχουμε καταλάβει. Ψήνεστε στα κάρβουνα αυτές τις ημέρες ! :-P

  • Ο αισιόδοξος avatar
   Ο αισιόδοξος @ Tommy 23/09/2013 22:48:23

   Εσύ και ο από πάνω, ψήνεστε στα κάρβουνα αυτές τις μέρες!

   • Ο αισιόδοξος avatar
    Ο αισιόδοξος @ Ο αισιόδοξος 24/09/2013 09:28:43

    Δεν είχα δει τον καπνό να βγαίνει από τ΄αυτιά σου Χρυσαύγουλε! Πολύ χαίρομαι. Μη με καλείς όμως, είμαι χορτοφάγος. ''Οι δικοί σου'' τρώνε σάρκες και σίγουρα θα τρέξουν.

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/09/2013 19:01:52

  Πρέπει να επισημανθούν τα εξής:
  1. Η αντιμετώπιση της ΧΑ δεν αρκεί να γίνεται με επιχειρήματα του τύπου "είναι ναζιστική οργάνωση" (σωστό, αλλά δεν αρκεί, ιδιαίτερα για τους πιτσιρικάδες). Να συνεχιστεί αμείωτος ο Ξένος Δίας και να γίνει πιο αυστηρή η στάση του Κράτους (πραγματικά αυστηρή) απέναντι σε αριστερούς μπαχαλάκηδες και ποδοσφαιρικούς συνδέσμους. Πρέπει να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι Η ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΒΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Τελεία. Δεν μπορεί να γίνονται ανεκτά φαινόμενα όπως το προχτεσινό των Εξαρχείων όταν μεροκαματιάρης μετέφερε γατοτροφές και τον σκότωσαν σε ξύλο και τον τρύπησαν με ενέσεις (!!!) επειδή τον πέρασαν για χρυσαυγίτη, χωρίς καν να είναι... Για τέτοιους τύπους της άκρας Αριστεράς και κάτι άλλους τραμπούκους της ακροδεξιάς πιστεύω πως έχουν μεταβληθεί σε ανθρώπινα τέρατα, είνα ψυχοπαθολογικές περιπτώσεις. Αλλά το Κράτος δεν είναι ψυχίατρος, το κράτος πρέπει να επιβάλει τον νόμο.
  2. Η πλειοδοσία "αντιχρυσαυγιτισμού" από διάφορους "ειδήμονες" του πολιτικού και δημοσιογραφικού κάδου απορριμάτων, όπως αγράμματοι αριστεροί "καθηγητές" της ΟΛΜΕ (με εμφάνιση μουσάτου πρασινοφρουρού του '80), Τατιάνα Στεφανίδου, δήμαρχος Καμίνης κλπ, μόνο συναισθήματα απέχθειας προς τους "κατήγορους" δημιουργεί στους δεξιούς πολίτες. Δεν λέω ότι τα συναισθήματα αυτά μεταφράζονται σε συμπάθεια προς ΧΑ, αλλά δεν αποκλείεται μερικοί να πουν "όχι άλλο κάρβουνο, θα ψηφίσουμε ΧΑ για να τους τη σπάσουμε".
  Ελπίζω κάποιοι μεταξύ των συμβούλων του Πρωθυπουργού να προσέξουν τις επισημάνσεις αυτές...

 11. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 23/09/2013 19:04:34

  Συγνώμη, αλλά αν χρειάζεται κανείς να δει να σκοτώνουν το Φύσσα για να καταλάβει ότι η ΧΑ είναι οργάνωση που κινείται εκτός νομιμότητας, είναι βλαξ.

 12. Tommy avatar
  Tommy 23/09/2013 19:45:05

  Το σκηνικό μυρίζει στημένο. Aν δεν καταργήσετε, και μάλιστα αναδρομικά, τον νόμο περί «παραγραφής κακουργημάτων πολιτικών» για να μπουν φυλακή οι κλέφτες πολιτικοί και δεν απελάσετε ΟΛΟΥΣ τους αλλοδαπούς, τότε όλος ο κόσμος θα ψηφίσει ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

 13. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/09/2013 20:10:24

  Δεν διορθώνεις την κλεψιά με φόνο. Ούτε με ανοχή εννοείται. Όμως 2 κακά (και μάλιστα το 20 χειρότερο του πρώτου) δεν ισούνται με ένα καλό. Απλά μαθηματικά. Όποιος δε το καταλαβαίνει έχει σοβαρό πρόβλημα λογικής...

 14. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/09/2013 20:10:41

  Ψέματα;

 15. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 23/09/2013 20:13:43

  2,5 μονάδες στο 8,3 ξέρεις πόσο είναι: 1 στους 3 σχεδόν. Τεράστιο για λίγες μέρες δημοσιοποίησης των πραχθέντων και μάλιστα χωρίς ακόμη να έχει δέσει σωστά το πράγμα με ονόματα ποιων έδωσαν εντολή για το φονικό. Δε θέλει πολύ να πάει στο 2 στους 3 η μείωση. Και μετά απλά θα είναι στο όριο εισόδου στη βουλή. Τότε δε θα χρειάζεται καν δια νόμου απαγόρευση...

 16. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 23/09/2013 20:19:34

  Επισημαίνω κάποια πράγματα πιο πάνω που πρέπει να τα προσέξουν οι κύριοι κυβερνώντες. Καλό όμως είναι να έχουμε κατά νου ότι μακράν ο καλύτερος "χρήσιμος ηλίθιος" του συστήματος για να γελοιοποιηθεί και να ενοχοποιηθεί ο πατριωτισμός για πολλά χρόνια δεν είναι άλλος από τη Χρυσή Αυγή...
  Είναι σε αυτό σκάλες ανώτερη και ικανότερη από τους αεροψεκασμένους του Καμμένου....

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΒΙΣ 23/09/2013 21:07:50

   Δυνατή σκέψη. Και συνάδει απόλυτα με όσα είπε ένα πρώην μέλος της για το ότι σε ένα άντρο τους, βάζουν Πακιστανούς να πουλούν ρούχα -που πήραν από ανθρώπους που νόμιζαν ότι θα τα δώσουν σε φτωχούς- και να παίρνουν ποσοστά επί των εισπράξεων. Και όποιοι το κατήγγειλαν στον ηγέτη της εκεί σπείρας έφαγαν ξύλο και τους έδιωξαν από μέλη της ΧΑ. Πρέπει να το συνυπολογίζουμε όλα για να βγαίνει το τελικό συμπέρασμα όσο πιο ασφαλές. Τα δύο γνωστά άκρα ελέγχονται από εκτός Ελλάδας κέντρα που θέλουν αστάθεια και, ει δυνατόν, εμφύλιο. Ο ένας ξεσηκώνει παιδιά για καταλήψεις, ο άλλος τα μέλη του για πόλεμο. Τι χρείαν έχουμε μαρτύρων πια;

   • SodomaGomora avatar
    SodomaGomora @ Γεώργιος Τ. 23/09/2013 23:17:59

    Σταμάτα πια αυτή την κινδυνολογία με τα ...ξένα κέντρα και τους εμφυλίους βρε Γεώργιε. Καταντά εμμονή!

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ SodomaGomora 24/09/2013 14:41:34

     Είναι ιστορία και επειδή έχει ξαναγίνει και βρίσκονται γύω μας τέτοιες καταστάσεις σήμερα, φύλαγε τα ρούχα σου να έχεις τα μισα. Τέτοιες "εμμονές" στο να μη χαθούμε ως Έθνος και λαός μέσα στο διχασμό που μόνο εχθροί και εγχώριοι πράκτορες υποκινούν μόνο θετικές μπορεί να είναι. Στα ναρκωτικά, το τσιγάρο και στα ποτά όχι όμως.

  • τάσος avatar
   τάσος @ ΒΙΣ 23/09/2013 23:06:48

   έχεις δίκιο. θα γίνει όπως ακριβώς το λες.

  • Ο αισιόδοξος avatar
   Ο αισιόδοξος @ ΒΙΣ 24/09/2013 09:34:25

   Ο ''πατριωτισμός'', δεν έχει σχέση με τα προσβλητικά καραγκιοζιλίκια της Χ.Α. Την Ελληνική σημαία δεν έχουνε δικαίωμα να την κρατούν λυσσασμένοι λύκοι που την τυλίγουν γύρω απ΄το κοντάρι για να σκοτώσουν. Δεν είμαστε ό,τι δηλώνουμε κι αυτοί δεν είναι....πατριώτες. Είναι απλά και μόνο φασίστες. Να αποκαλυφθούν λοιπόν πλήρως. Η ένοχη πολιτική τάξη, βαρύνεται με πολλά, αλλά το φασισμό οφείλει να τον τσακίσει.

 17. πΔπ avatar
  πΔπ 23/09/2013 20:42:16

  Άξιος προσοχής είναι ο Μέσος Όρος του ποσοστού το οποίο δείχνει ανοχή (αν όχι στήριξη) στην Χρυσή Αυγή.
  17.22% είναι αυτό και ίσως κάποιοι να πρέπει να το πάρουν στα σοβαρά.
  Τα σπασμωδικά μέτρα και οι αντιδράσεις, έτσι όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, θα έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.
  Πρώτα ο Θεός, φτωχότεροι ή μη, εδώ θα είμαστε και την νέα χρονιά να τα πούμε!

  • επι_τέλους avatar
   επι_τέλους @ πΔπ 23/09/2013 21:33:57

   +1

 18. Σαμ avatar
  Σαμ 23/09/2013 23:06:44

  Άντε καιρός ήταν το πολύ σε ένα μήνα οι ναζιστες θα έχουν κάτω από 3% και η νέα δημοκρατία θα ανοίξει την ψαλίδα από τον σύριζα καθώς τελικά το "κακό" μνημόνιο όταν εφαρμόζεται φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά και έχουμε τα πρώτα θετικά στοιχεία:αύξηση εσόδων(λόγω τουρισμού),πρωτογενές πλεόνασμα,αποπληθωρισμός με μειώσεις τιμών στα βασικα είδη,μείωση της ανεργίας από 27,8 σε 27,1 ξέρω οτι αυτό σε ένα άνεργο δεν λέει τίποτα αλλά αν συνεχιστεί με αυτό το ρυθμό και πέφτει 0,5 καθε μήνα σε ένα χρόνο θα έχει πέσει στο 20% και το κυριότερο να δημιουργηθούν δουλειές για τα νέα παιδιά είναι "αμαρτία" να είσαι νέος και να μην μπορείς να βρεις δουλειά για να ξεκινήσεις την ζωή σου.Σαμαρά πάρε πάνω σου τον φόρο ακινήτων καθώς βλέπω να εξελίσεται σε μεγάλο φιάσκο.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ Σαμ 24/09/2013 10:32:43

   Μειώσεις τιμών στα βασικά είδη;;;
   Πρέπει να πηγαίνεις και συ μερικές φορές σούπερ μάρκετ, όχι μόνο η μαμά ή η γυναίκα...

 19. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 24/09/2013 00:55:33

  Ας δεχτούμε ότι η δημοκοπική υποχώρηση της Χ.Α. εκφράζει κατά τη συγκεκριμένη στιγμή έγκυρη πρόθεση ψήφου και δεν οφείλεται σε δισταγμό και απροθυμία των ερωτωμένων να δηλώσουν τις αληθινές προτιμήσεις τους υπό το κράτος της ενορχηστρωμένης καθεστωτικής καταλαλιάς.

  Ας υποθέσουμε ακόμη ότι η οργή και η αηδία λόγω της γενικής καταγγελτικής επιστράτευσης, που παίρνει της διαστάσεις ενός καλοσχεδιασμένου πογκρόμ δε θα προκαλέσουν αντιδράσεις και μνησικακίες που θα μπορούσαν «εν καιρώ» να κεφαλαιοποιηθούν εκλογικά για λογαριασμό της Χ.Α.

  Ας θεωρήσουμε, τέλος, ότι η πτώση θα αποδειχτεί ανεπίστρεπτη και ότι θα μετεξελιχτεί σύντομα σε αληθινή δημοσκοπική κατάρρευση της Χ.Α., την οποία θα καρπωθεί κατ’ αποκλειστικότητα ή κατά πρώτιστο λόγο η Νέα Δημοκρατία.

  Παρ’ όλα αυτά, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι η Χ.Α. αργά ή γρήγορα θα επανακάμψει, εφόσον δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα και αποτελεσματικά τα προβλήματα που την είχαν αναδείξει και γιγαντώσει.

  Ποια είναι αυτά τα προβλήματα;

  Είναι η λαθρομετανάστευση, που απειλεί με εθνολογική αλλοίωση και δημογραφικό καταποντισμό τον ελληνισμό.

  Είναι η ανοχή απέναντι στην αριστερή τρομοκρατία, που μετά το τραγικό συμβάν της Αμφιάλης ξανασήκωσε κεφάλι και απειλεί να ξαναρίξει τον τόπο στο χάος και την αναρχία.

  Είναι η ύπουλη και μεθοδευμένη διάβρωση της ελληνικής νεολαίας. Η διάβρωση αυτή έχει αφετηρία την ιδεολογία ενός εθνομηδενισμού αριστερονεοταξικής κοπής και προέλευσης και κατάληξη τη δηλητηρίαση των ψυχών με ισχυρές δόσεις ανθελληνισμού στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια.

  Είναι η απαξίωση της αποστολής και του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

  Και είναι, τέλος, σε θέματα εξωτερικής πολιτικής (ελληνοτουρκικά, σκοπιανό) η προγραμματική υιοθέτηση σαφώς αντεθνικών θέσεων εκ μέρους κάποιων αριστερών κομμάτων.

  Αυτά πρωτίστως τα προβλήματα και κατά δεύτερο μόνο λόγο η οικονομική εξαθλίωση (από την οποία, κατά παράδοση, αποκομίζουν εκλογικά κέρδη τα αριστερά, πρωτίστως, κόμματα) έφεραν τη Χ.Α. μια ανάσα από το 20% στις μυστικές δημοσκοπήσεις.

  Το έχω ξαναγράψει σε αυτόν ακριβώς το φιλόξενο χώρο: η Χ.Α. θα επιστρέψει στα «πάτρια εδάφη» του Ο,…τόσο % , ΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ η ελληνική κοινωνία λυτρωθεί από το φόβο και την ανασφάλεια που της έχει προκαλέσει από τη μεταπολίτευση και μετά η αριστερής μεθόδευσης και προέλευσης τρομοκρατία και κοινωνική αποσάθρωση.

  Ο λόγος, κατά βάση, περνά στον κ. Δένδια, που αυτές τις ημέρες έχει την τιμητική του.

  Κέρδισε πόντους –και εδώ θα χρησιμοποιήσω ένα λογοπαίγνιο, του οποίου δε διεκδικώ την πατρότητα-- «ΔΙ’ ΈΝΔΕΙΑΝ», δηλαδή λόγω της «φτώχειας» της Νέας Δημοκρατίας στα δημοσκοπικά ευρήματα.

  Αν, όμως, εξακολουθήσει να εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά χαϊδεύοντας τον αποχαλινωμένο ροζουλί φασισμό με την ψευδαίσθηση ότι έχει πλέον απαλλαχτεί από το «αντίπαλον δέος της Χρυσής Αυγής», τότε και ο ίδιος και η παράταξή του θα χάσουν τα πάντα.

  Και θα τα χάσουν και πάλι «ΔΙ’ ΕΝΔΕΙΑΝ», δηλαδή λόγω ανυπαρξίας μιας πολιτικής, η οποία, επιβάλλοντας το νόμο και εμπεδώνοντας την ασφάλεια, θα λύτρωνε την κοινωνία και θα έσωζε την πατρίδα.

 20. Tassos avatar
  Tassos 24/09/2013 01:09:13

  Αν τώρα οι Ψεκασμένοι έχουν 4 %, στις εκλογές είναι κάτω από 3. Την μοίρα του ...Γαρουφαλιά θα έχει ο Καμμένος.

  • Greg avatar
   Greg @ Tassos 24/09/2013 11:10:25

   Μου εξηγείς το σκεπτικό σου σε παρακαλώ!

 21. Μανταμ Σουσού avatar
  Μανταμ Σουσού 24/09/2013 01:14:59

  Οση επιτυχία είχαν (θα έχουν) ο Σαμαράς και τα Αντινέα να ανακόψουν την Τρόικα, άλλη τόση θα έχουν (είχαν) με την Χρυσή Αυγή. Αυτοί οι δύο στόχοι πάνε μαζί. Ας στείλουν την Τρόικα κατα διαβόλου και η Χρυσή Αυγή να εξαφανιστεί.

 22. Mariana avatar
  Mariana 24/09/2013 09:42:17

  Είναι ευκαιρία για εκλογές τώρα που η ΝΔ είναι πρώτη στις προτιμήσεις του λαού

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.