#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/06/2008 21:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση για τον Σημίτη και το ΠΑΣΟΚ

Σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1, στο σύνολο των ψηφοφόρων, το 37% συμφωνεί με την απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, διαφωνεί το 41%, ενώ το 10,10% ούτε διαφωνεί ούτε συμφωνεί. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 43,90% συμφωνεί με την διαγραφή του Σημίτη, ενώ το 41,50 διαφωνεί. Στην ερώτηση για το τι θα πρέπει να κάνει ο κ. Σημίτης μετά από αυτή την εξέλιξη, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν σε ποσοστό 45,5% πως θα πρέπει να παραμείνει στο κόμμα, ενώ το 45,4% δηλώνει πως θα πρέπει να αποσυρθεί από την ενεργό πολιτικό. Μόλις, το 5,25% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ θεωρεί πως θα πρέπει να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος. Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 49,4% ζητά να αποσυρθεί από την πολιτική, το 34,0% να παραμείνει στο κόμμα, ενώ το 7,8% δηλώνει υπέρ να ιδρύσει κόμμα. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 47% υποστηρίζει ότι η κίνηση του κ. Παπανδρέου θα ενισχύει το ηγετικό του προφίλ, ενώ το 46% θεωρεί πως θα μειώσει το ηγετικό του προφίλ. Τα ποσοστά διαχωρίζονται ελαφρώς στο σύνολο των ερωτηθέντων, καθώς το 38% θεωρεί πως θα ενισχυθεί το προφίλ του κ. Παπανδρέου, ενώ με αυτή την άποψη διαφωνεί το 53%. Ανάμεσα στα δύο πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει ποσοστό 71,3% στις θετικές γνώμες σε σχέση με τον κ. Σημίτη που συγκεντρώνει 49,3%. Στις αρνητικές γνώμες, ο κ. Παπανδρέου συγκεντρώνει 27,8%, ενώ ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει 47,5%.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. spyros1000 avatar
  spyros1000 13/06/2008 22:01:59

  ΤΙ ΝΑ ΠΩ,ΟΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΥΠ.ΕΞ.ΗΤΑΝΕ ΚΑΛΑ Ε?

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/06/2008 01:29:01

  Προφήτης, 14-2-08, από το «theamapati» του Χρ. Μόρφου:

  ”ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ο κάθε σέξι νέος”

  Στο στίβο των ΜΜΕ μπήκαν, ωστόσο, γρήγορα δυναμικά και οι Ρηγάδες, τα μέλη της Νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ χώρος τράβηξε, μάλιστα, τόσο τους νομιμόφρονες όσο και τους αποχωρήσαντες από την οργάνωση, αυτούς που δημιούργησαν τη “Β’ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ”, την κίνηση που πρωταγωνίστησε στις φοιτητικές καταλήψεις του 1979.

  Απ’ τις τάξεις της πέρασαν αρκετοί:
  οι του ΙΟΥ της Κυριακής,
  ο Χρύσανθος ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ,
  ο ΠΑΝ ΠΑΝ, πρόεδρος της ΕΡΤ επί Σημίτη,
  και άλλοι πολλοί δημοσιογράφοι.

  Κώστας ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, διευθυντής ειδήσεων ΑΝΤ1,
  Νίκος ΦΙΛΗΣ, (διευθυντικό στέλεχος “Αυγής”),
  Νίκος ΜΕΓΓΡΕΛΗΣ (ΝΕΤ),
  Βασίλης ΛΥΡΙΤΖΗΣ, (ΝΕΤ)
  Μπάμπης ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ,
  Θανάσης ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,
  Χρήστος ΜΑΧΑΙΡΑΣ (διευθυντής ΝΕΤ 105,8),
  Θανάσης ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ (ΝΕΤ, διευθυντής "Εξουσίας", Βαγγέλης ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ (“Ελευθεροτυπία”),
  Αλέξης ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ (!!!),
  Χριστίνα ΠΟΥΛΙΔΟΥ (“Επενδυτής”),
  Χρύσα ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ (“Ελεύθερος Τύπος”,
  Αννυ ΠΟΔΗΜΑΤΑ (“Βήμα”), και
  Ινώ ΑΦΕΝΤΟΥΛΗ (που μετακόμισε στις Βρυξέλλες *),

  (* Σημ. Προφήτη : Στα κεντρικά του ΝΑΤΟ. Οι Ρηγάδες είχαν πάντα στενή σχέση με τηνς “βαθειά εξουσία”, ήταν γόνοι υπηρετών της. Πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών, τεχνοκρατών, ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ.).

  Εκεί, πάντως, που οι Πανελλαδικάριοι “πήραν όλο το χαρτί” ήταν στο χώρο των εταιρειών ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ -

  οι Γιάννης ΜΑΥΡΗΣ και Χριστόφορος ΒΕΡΝΑΔΑΚΗΣ ίδρυσαν την V-PRC,
  ο Στράτος ΦΑΝΑΡΑΣ τη Metron Analysis…
  (Σ.σ. Επίσης, ο πρωην Γραμματεας της ΚΝΕ, ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ τη GPO, και ο Γραμματέας Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, Ντίνος ΡΟΥΤΖΟΥΝΗΣ, τη ΚΑΠΑ Research).

  ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

  "Αλλά, αυτός ο γαμ…νος χώρος του πρώην ΚΚΕ εσ., διασπαρμένος (σκόπιμα στελεχιακά σε ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΝΔ, με τα υπολείμματα στον ΣΥΝ, ελέγχοντας ΑΕΙ- Διαφήμιση- Τύπο- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- πολιτικούς συμβούλους, μέρος της «πνευματικής ελιτ», κυβερνά από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.

  ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;"

 3. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/06/2008 01:47:07

  Φάκτορα,

  ΕΡΩΤΗΣΙΣ ΚΡΙΣΕΩΣ:

  Τι μας ενιαφέρουν εμάς, τους πολίτες, οι δημοσκοπήσεις;

 4. Factorx avatar
  Factorx 14/06/2008 01:50:47

  @ "Τι μας ενιαφέρουν εμάς, τους πολίτες, οι δημοσκοπήσεις;" Για να βλέπετε τι παίζεται και ποιος το παίζει

 5. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/06/2008 03:21:11

  Φίλε,

  1) Δηλαδή, τόσα χρόνια που δεν υπήρχαν, δεν βλέπαμε τι παιζόταν και δεν ξέραμε;

  2) Ποιος εγγυάται ότι αυτά τα νούμερα είναι σωστά- αληθινά, και όχι "μαγειρεμένα" (κατά το δοκούν των συμφερόντων αυτών που πληρώνουν τις δημοσκοπήσεις), ΩΣΤΕ να μπορούμε να πούμε ότι βλέπουμε και ξέρουμε την πραγματικότητα;

  3) Πες μου τι αποτελέσματα θέλεις να βγάλει μια δημοσκόπηση Χ, κι εγώ θα σου στήσω τέτοιες ερωτήσεις που θα τα έχεις...


  Οι δημοσκοπήσεις είναι χρήσιμες μόνο για να λανσαριστεί ένα προϊόν, ή για να διερευνηθεί η πορεία του στην αγορά, όταν έχει διανεμηθεί. Οπότε, ενδιαφέρουν ΜΟΝΟ τους παραγωγούς και πωλητές τους, ΑΝ δεν έχουν οι ίδιοι, -όπως γινόταν τόσους αιώνες-, την ικανότητα, το ταλέντο, την διαίσθηση που θα όφειλαν να έχουν, για να κάνουν τέτοια δουλειά.

  ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΟΠΟΙΟΥ-ΔΗ-ΠΟΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ. Τι μας νοιάζει εμάς, πώς θα λανσαριστεί καλύτερα και πώς θα αγορασθεί πιο πολύ, πχ, ένα γιαούρτι;

  Μήπως θυμάσαι τα γκάλοπ που δημοσιοποιούνταν στις τελευταίες μέρες πριν τις εκλογές τι διαφορά έδιναν μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και τι έδιναν τα μυστικά γκάλοπ των κομμάτων; Υπήρχε ακόμα και δημοσκόπηση, του Παναγόπουλου της ALCO, αν θυμάμαι καλά, που έδινε με μικρή διαφορά το ΠΑΣΟΚ μπροστά, την στιγμή που τα κρυφά γκάλοπ έδιναν μέχρι και 8 μονάδες διαφορά υπέρ ΝΔ, και ΚΑΝΕΝΑ κάτω από 4. Ο μη δεξιός και μη φανατικά κομματικός ψηφοφόρος, προφανώς, για να φύγει η Δεξιά ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Αν ήξερε, ΟΜΩΣ, αδερφέ, ότι υφίσταται τέτοια διαφορά, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ, για να μην πω σίγουρα, θα ψήφιζε ΣΥΝ, ΚΚΕ, Οικολόγους κ.ά. Επίσης, ο Δεξιός και μη φανατικός ΝΔ θα ψήφιζε ΛΑΟΣ. Διαμόρφωσαν, λοιπόν, ή δεν διαμόρφωσαν οι δημοσκοπήσεις ένα ΠΛΑΣΤΟ αποτέλεσμα; Είναι ή δεν είναι αυτό ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ

  Οι πολιτικές δημοσκοπήσεις οφελούν ΜΟΝΟ τα κόμματα, τα ΜΜΕ και τους ιδιοκτήτες των εταιρειών που τις κάνουν. (Των οποίων ΟΛΟ το προσωπικό δουλεύει ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, ΧΩΡΙΣ ΔΩΡΑ, ΑΔΕΙΕΣ κλπ, και σε συνθήκες γαλέρας. Για κάνε μια ερώτηση στους πολιτικούς που υπερασπίζονται τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών: ΓΙΑΤΙ συνεργάζονται και πληρώνουν αυτούς οι οποίοι βγάζουν το λάδι των εργαζομένων τους).

  Τα μεγέθη των δημοσκοπήσεων είναι πλασματικά, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ δεν τα "μαγειρεύουν". Διότι 2 στα 10 ερωτηματολόγια, κατά τους επιεικέστερους υπολογισμούς μου, συμπληρώνονται απ' αυτούς/ές που ρωτούν. (Εκ πείρας αυτό, όχι θεωρητικά).

  Βέβαια, αν εννοείς "να βλέπετε τι παίζεται και ποιος το παίζει" πίσω από τις δημοσκοπήσεις, ΟΚ.

 6. thanos avatar
  thanos 14/06/2008 18:48:04

  "νήπιος γέρων"
  June 14th, 2008 at 3:21 am

  Giati kale mou anthrwpe egrapses ola ayta? Mesolavei kai to Trihmero... akanes pollous ma para pollous na melagxolhsoun.(Thumbs Up)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.