Δημοσκόπηση «Αυγής της Κυριακής»: Mέχρι και ο Γκέμπελς σηκώνει τα χέρια ψηλά
21/06/2015 14:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκόπηση «Αυγής της Κυριακής»: Mέχρι και ο Γκέμπελς σηκώνει τα χέρια ψηλά

Φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής...

Ρωτούσαμε σε προηγούμενο άρθρο αν υπάρχει έστω και λίγη σοβαρότητα στην κυβέρνηση και φυσικά στα γνωστά παπαγαλάκια της. Αλλά φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε έννοια λογικής και με την προπαγάνδα που κάνουν μέχρι και ο Γκέμπελς σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Η δημοσκόπηση που παρουσίασε η εφημερίδα Αυγή είναι όλα τα λεφτά καθώς «μπάζει» από παντού. Συγκεκριμένα στο site της εφημερίδας τονίζεται: «Χαοτική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της «Αυγής της Κυριακής», με το κυβερνών κόμμα να έχει υπερδιπλάσιο ποσοστό.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνει 47,5% έναντι μόλις 19,5% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή και Ποτάμι από 6,5%, ΚΚΕ με 5,5%, ΠΑΣΟΚ 4,5% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2%, άλλο κόμμα 4%, ενώ στο 19,5% είναι η αδιευκρίνιστη ψήφος. Η δημοσκόπηση έγινε 11 και 17 Ιουνίου μέσω τηλεφώνου».

Τα διαβάζουν αυτά οι Συριζαίοι και τρελαίνονται που αγγίζουν το 50%. Μια προσεκτική ματιά όμως θα δείξει τα εξής:

Αθροίζοντας τα ποσοστά του γραφήματος φτάνουμε το 120% με αποτέλεσμα να βγάλει ανακοίνωση η ΝΔ: «Η προπαγάνδα έχει τα όρια της» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζει: «Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την "Αυγή", να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Αλλά απ’ ό,τι φαίνεται η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί σε αποβλάκωση».

Ούτε μια σοβαρή προπαγάνδα δεν μπορούν να κάνουν...

Η απάντηση της «Αυγής»

Η «Αυγή» απάντησε στην καταγγελία της ΝΔ όσον αφορά δημοσκόπηση της εφημερίδας.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σάιτ της «Αυγής»: «Μπορεί η "προπαγάνδα να έχει και τα όριά της", το γαρ πολύ της θλίψεως της Ν.Δ., όμως, φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε όριο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πληροφορήθηκε ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue για την "ΑΥΓΗ της Κυριακής", ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται, στην εκτίμηση ψήφου, με ποσοστό υπερδιπλάσιο της Ν.Δ. και έσπευσε να αμφισβητήσει αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας μάλιστα, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για την εφημερίδα μας.

Στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. αναφέρεται: "Ο πανικός και ο φόβος του ΣΥΡΙΖΑ οδήγησε το κομματικό τους φερέφωνο, την «Αυγή», να παρουσιάσει σφυγμομέτρηση, όπου οι δυνάμεις των κομμάτων και οι αναποφάσιστοι αγγίζουν το 120%. Η προπαγάνδα έχει και τα όριά της. Αλλά απ' ότι φαίνεται, η πολύ προπαγάνδα προφανώς οδηγεί στην αποβλάκωση".

Ψυχραιμία, κύριοι της Συγγρού.

Απαντώντας, η διεύθυνση της εφημερίδας μας, αναφέρει:

Μετά από δέκα χρόνια και 145 έρευνες με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία, για τις οποίες η Ν.Δ. δεν εξέδωσε ανακοινώσεις, η Συγγρού αισθάνθηκε την ανάγκη τώρα να αμφισβητήσει την έρευνα της Public Issue που δημοσιεύεται στην ΑΥΓΗ. Ενδεχομένως την Ν.Δ. να ενόχλησε η διαφορά 28 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ., την οποία καταγράφει η δημοσκόπηση. Η εταιρεία Public Issue ανακοινώνει πάντα "εκτίμηση εκλογικής επιρροής" και όχι "πρόθεση ψήφου". Επιπλέον, αναφέρει και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου που λαμβάνει υπ' όψιν της. Οι φωστήρες της Συγγρού πρόσθεσαν το ποσοστό αυτό στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και κατέληξαν στο ...119,5%. Λίγη ψυχραιμία δεν βλάπτει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. πΔπ avatar
  πΔπ 21/06/2015 17:07:45

  Με αντιγράφω!!! ...Μία εικόνα είναι χίλιες λέξεις. Αυτό λοιπόν που βλέπω εγώ στην εικόνα αλλά και ο κάθε σανοφάγος, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 47,5% και ταυτόχρονα υπάρχουν και 19,5% αναποφάσιστοι, εν δυνάμει ψηφοφόροι του.
  Απλά τους έπιασαν με την γίδα στην πλάτη και το γύρισαν "στο τσάμικο". Όταν κάνεις αναγωγή δεν υπάρχουν ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ. Τους έχεις ήδη κατατάξει!

  • Θόδωρος Hellados avatar
   Θόδωρος Hellados @ πΔπ 21/06/2015 17:24:10

   Οι θέσεις σου είναι διασπαστικές, "σύντροφε".. Μήπως είσαι αναθεωρητής?!.. :) :) https://www.youtube.com/watch?v=1hGTfIX9l8o

   • πΔπ avatar
    πΔπ @ Θόδωρος Hellados 21/06/2015 18:04:55

    Εγώ ως γνωστόν έβοσκα τα πρόβατα εδώ παραπέρα...

    • Θόδωρος Hellados avatar
     Θόδωρος Hellados @ πΔπ 22/06/2015 00:12:54

     Ήμουν βοσκός... τέτοιος... Ποιμήν!

 2. Χαλκιδέος avatar
  Χαλκιδέος 21/06/2015 17:19:43

  Ρε συντρόφια της κακιάς συμφοράς, ρε χειρότερη παιδική χαρά κι από του GAP, όταν λέτε ότι υπάρχει αδιευκρίνστη ψήφος 19,5% από που την αφαιρείτε ρε απατεώνες ώστε να σας βγει 100%? Η αδιευκρίνιστη ψήφος σημαίνει ότι το 19,5% των ερωτηθέντων δεν απάντησε! Επομένως από κάπου πρέπει να την αφαιρέσετε για να έχουμε 100%. Μήπως από το δικό σας ποσοστό; Αν είναι έτσι, τότε φτάνετε το 28% που το θεωρώ από προσγειωμένο ως εξωφρενικό. Εκτός αν θέλετε να ...μηδενίσετε την ΝΔ (που πολύ θα το θέλατε αλλά δεν...). Εξάλλου στην ΑΥΓΗ δεν γράφουν και τα πιο έξυπνα μυαλά της ελληνικής δημοσιογραφίας. Καλό το "τυράκι" αλλά μόνο για τους χαχόλους ψηφοφόρους σας. Συνεχίστε να τους ταϊζετε με σανό. Αντέχουν...

 3. iconology2009 avatar
  iconology2009 21/06/2015 18:01:14

  Ο-ασυγκράτητος και αφηνιασμένος!-γκεμπελισμός τους βρίσκεται στο απεικονιστικό μέρος της """"δημοσκόπησης"""". Γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι θύματα του γκεμπελισμού τους θα είναι τα πρόβατα της στάνης τους αλλά και όσα περιφέρονται εκεί γύρω έξβω και ελκύονται από τη σαγήνη της εξουσίας και που εξαντλούνται σ'αυτό-το ευκολοδιάβαστο, παραστατικό απεικονιστικό και δεν αναλύουν περισσότερο-δεν διαβάζουν καν!-την-αυτό που αποκαλούν τέλος πάντων-δημοσκόπηση. Η κουτοπονηριά στο απόγειο του βούρκου της.

 4. Jim Beam avatar
  Jim Beam 21/06/2015 18:24:58

  Ουτε 290% ..... Υπάρχει θέμα κάτω απο 300%, ο Φίλης και ο Φραμπουραρης θα τιμωρήσουν τον μικρό Αλέξη, η δε Περιστερα θα τον χωρίσει αφού τον μαστιγώσει δημόσια ...

 5. airman avatar
  airman 22/06/2015 10:39:52

  Η δημοσκόπηση αφορά μόνο αναγνώστες της "Αυγής", οπότε το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μάλλον μικρό!

 6. Παράξενος avatar
  Παράξενος 22/06/2015 11:58:57

  Δε φταίει αυτός που πουλάει σανό (λεφτά κερδίζει) αλλά αυτός που τον καταναλώνει.

 7. ANTILOGOS avatar
  ANTILOGOS 22/06/2015 14:11:45

  Μην γελάτε , ειναι επικίνδυνοι και ξέρουν πολυ καλά τι κάνουν. Και βεβαια γνώριζαν τα ποσοστά, αλλα αυτο που θέλανε ηταν να περάσουν το μήνυμα οτι προηγούνται 50% στα πρόβατα-οπαδούς τους κσι τα κατάφεραν. Μην ξεχνάτε τι έκαναν με την εκλογή του Προέδρου μη την αρωγή των Καμμένων-ψεκασμένων. Όλοι γνώριζαν οτι οι καταγγελίες τους ηταν ανυπόστατες όμως κατάφεραν να πιέσουν τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ των απόψεων τους. Φοβάμαι οτι δεν θα αναχωρήσουν και δεν θα παραδώσουν εύκολα την εξουσία!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.