26/05/2008 03:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημοσκοπήσεις και πολιτικά μαγειρέματα

Έξαλλοι φαίνεται ότι είναι στο ΠΑΣΟΚ με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον Γιώργο Παπανδρέου το συγκρότημα Αλαφούζου. Όπως πληροφορούμε λοιπόν, επειδή εγώ δεν το είδα, ότι χθες το βράδυ ο τηλεοπτικός ΣΚΑΙ του κ. Αλαφούζου, στο κεντρικό του δελτίο, των 9, υπέπεσε στο εξής πολιτικό ατόπημα: Από τις δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν στον κυριακάτικο τύπο, επέλεξε να παρουσιάσει μόνο τη μια. Κατά σύμπτωση ήταν εκείνη (MRB) η οποία ευνοούσε την κυβέρνηση περισσότερο από την άλλη (ALCO). Εντελώς κατά σύμπτωση, επίσης, η δημοσκόπηση της MRB που πρόβαλε ο ΣΚΑΙ έγινε κατά παραγγελία του «Ελεύθερου Τύπου», στον οποίο και δημοσιεύθηκε χθες. Πως έγινε το μαγείρεμα; Η δημοσκόπηση της MRB έδειξε ότι ο ΠΑΣΟΚ μείωσε κατά 0,8% τη διαφορά με τη ΝΔ, η οποία από 3,9% που ήταν στην προηγούμενη μέτρηση τώρα έπεσε στο 3,1%. Έτσι ο ΣΚΑΙ πρόβαλε ότι το ΠΑΣΟΚ,  παρά την ακρίβεια και το διατροφικό σκάνδαλο, δεν μπορεί να καλύψει, παρά μόνο λίγο, τη διαφορά του με τη ΝΔ. Προσέξτε τώρα τι έγινε με την ALCO. Στην προηγούμενη μέτρησή της έδινε 3,7% υπέρ της ΝΔ, όσο δηλαδή και η MRB. Στη χθεσινή όμως που δημοσιεύτηκε στο «Πρώτο Θέμα» δίνει ότι η διαφορά μειώθηκε στο μισό και κάτι παραπάνω και έφθασε στο 1,8%. Το οποίο για τους ειδικούς σημαίνει «ισοπαλία». Αυτό όμως φαίνεται ότι δεν άρεσε στον ΣΚΑΙ που αποφάσισε να μην αναφερθεί στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Sratis avatar
  Sratis 26/05/2008 06:40:52

  -
  Κε ΚΟΥΪΚ .

  = ΔΥΟ SMS ΤΟ ΠΡΩΪ Χ 0,89 = 1,78 €.
  - ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΨΩΜΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ .
  - ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΩ , ΣΕ ΣΑΣ,ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΝΝΙΚΟ .
  - ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΕΚΤΙΜΩ, ΘΑ ΕΛΕΓΑ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΕΙΣ, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ .

 2. bill avatar
  bill 26/05/2008 10:34:00

  θΑ βυθιστούμε όλοι μαζί με καπετάνιο τον "καταλληλότερο¨.

 3. Helmut avatar
  Helmut 26/05/2008 11:01:55

  Υπάρχει και άλλη θεωρία.

  Αντί να μαγειρεύει τα αποτελέσματα η Καθημερινή, να τα μαγειρεύει η αμαρτωλή ALCO...

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 26/05/2008 11:22:30

  Σοβαρά τώρα υπάρχει νουνεχής άνθρωπος που να πιστεύει πως η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι μικρότερη των δύο μονάδων και πω το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ "κατρακυλάει" επειδή...ανεβαίνει το ΠΑΣΟΚ...
  Η λύσσα των κάθε λογής εντεταλμένων κοντυλοφόρων για την αριστερά και τον μέλλον της δεν γνωρίζει όρια πλέον.
  Κι η πλάκα είναι πως πιστεύουν ότι μπορούν να επηρρεάσουν τον κόσμο οι ηλίθιοι...

 5. bill avatar
  bill 26/05/2008 12:01:54

  γιατί ρε μάγκες δεν διαμαρτύρεστε όταν ο ΣΚΑΙ με την
  public issue δίνει τη ΝΔ 6 μονάδες μπροστά από το ΠΑΣΟΚ?
  Να δούμε κάποια στιγμή τα πρόσωπα των Αλαφουζαίων,και των κάθε λογής Βγενόπουλων όταν με το καλό τα βρούν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 26/05/2008 12:12:55

  +ΠΤΩΣΕΙΣ...


  Να μια σχετική συν-ζήτηση περί δημοσκοπήσεων στο "theamapati":

  "Προφήτης Είπε:
  (14/2/2008)

  Αλλά, αυτός ο γαμ…νος χώρος του πρώην ΚΚΕεσ. , διασπαρμένος (σκόπιμα στελεχιακά σε ΠΑΣΟΚ (κυρίως) και ΝΔ, με τα υπολείμματα στον ΣΥΝ, ελέγχοντας ΑΕΙ-Διαφήμιση-Τύπο- ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ- πολιτικούς συμβούλους, μέρος της «πνευματικής ελιτ», κυβερνά από την Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
  Γιατί να κάνει επανάσταση ;

  Χ. Μόρφος Είπε:

  Η νεολαία του ΚΚΕεσ. είχε το όνομα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος. Στη Β’ Πανελλαδική Διάσκεψη της νεολαίας [στις αρχές του 1978, αν θυμάμαι καλά], έγινε μια διάσπαση, όπου η πλειοψηφία αποχώρησε [ή μάλλον "την αποχώρησαν", αφού η μειοψηφία παρέμεινε πιστή στο κόμμα] παίρνοντας το όνομα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος Β’ Πανελλαδική. Είχαν μια κάποια παρουσία για κάποια χρόνια, κυρίως στα πανεπιστήμια, έβγαζαν και το περιοδικό “Αγώνας”. Μετά χάθηκαν.

  Κάποιοι έβγαλαν τον “Σχολιαστή”, κάποιοι άλλοι τις “Θέσεις” και πάει λέγοντας. Απ’ τις τάξεις της πέρασαν αρκετοί: οι του Ιού της Κυριακής, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Γιάννης Μηλιός [Θέσεις], (σ.σ. δες επόμενο σχόλιο γι’ αυτόν), οι ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ που λέγαμε πιο πάνω, ο Παν Παν, πρόεδρος -αν δεν απατώμαι- της ΕΡΤ επί Σημίτη, και άλλοι πολλοί δημοσιογράφοι, καθηγητές…

  Προφήτης Είπε:

  ..Ορθή η συσχέτιση δημοσκόπων-Β’ Πανελλαδικής, τόχα απλοποιήσει, με την (απαράδεκτη) λογική οι γνωρίζοντες …γνωρίζουν, στους άλλους πού να εξηγείς.

  Πάντως, συμμετοχή -εμμέσως- στο club έχει και το ΚΚΕ, με τον Ντίνο το Ρουτζούνη, τότε Γραμματέα της Οργάνωσης Σπουδάζουσας Αθήνας της ΚΝΕ, νυν ιδιοκτήτη της ΚΑΠΑ Research, σημαντικού παίχτη επί εποχής Σημίτη, που όπως έμαθα έχει γίνει βαρύ πεπόνι.

  Και κάτι άλλο, ο τότε Γιάν. Μηλιός είναι ο σημερινός επικουρος καθηγητής;
  Αλήθεια, τόξερες ότι ο Λοβέρδος ανήκε στην “Αριστερά του ΚΚΕ”, εκείνη την οργάνωση-φάντασμα που είχε κάνει παρεμβάσεις με προκυρήξεις πρακαλώντας την μήνι των ορθοδόξων, και έπειτα εξαφανίσθηκε ;

  Για όσους νεώτερους φίλους ενδιαφέρονται για την πορεία ανθρώπων και οργανώσεων και τη σχέση της περιόδου [1975-1985] με τη σημερινή, στέλνω μια πιο πλήρη, έγκυρη όπως έλεγξα, κάλυψη της πορείας γνωστών σήμερα Ρηγάδων, δημοσιευμένη παλαιότερα στο περιοδικό ΚΡΑΜΑ.

  ”ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ο κάθε σέξι νέος"

  Στο στίβο των ΜΜΕ μπήκαν, ωστόσο, γρήγορα δυναμικά και οι Ρηγάδες, τα μέλη της Νεολαίας του ΚΚΕ εσωτερικού. Ο δημοσιογραφικός χώρος τράβηξε, μάλιστα, τόσο τους νομιμόφρονες όσο και τους αποχωρήσαντες από την οργάνωση, αυτούς που δημιούργησαν τη “Β’ Πανελλαδική”, την κίνηση που πρωταγωνίστησε στις φοιτητικές καταλήψεις του 1979.

  Ρηγάς, κομματικός και καθόλου αιρετικός υπήρξε ο Κώστας Σπυρόπουλος, διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών, όπως και οι Βασίλης Λυριτζής (της γνωστής οικογενείας Λυριτζή - Οικονόμου) και Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, αμφότεροι γνωστοί ραδιοφωνικοί παραγωγοί και με αξιόλογη τηλεοπτική παρουσία.

  Σύντροφοί τους, ο Νίκος Φίλης, διευθυντικό στέλεχος πλέον της “Αυγής”, ο Νίκος Μεγγρέλης της ΝΕΤ, δημοσιογράφος με ιδιαίτερη έφεση στα διεθνή και διπλωματικά θέματα, και ο Θανάσης Γεωργακόπουλος, που δοκιμάζει να συνδυάσει δημοσιογραφική και πολιτική καριέρα, αφού παραμένει στέλεχος της ΑΕΚΑ, της πολιτικής κίνησης που αποχώρησε από το Συνασπισμό και συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ.

  Στο Ρήγα φοίτησε μέχρι το 1978, αλλά διαφώνησε και αποχώρησε, και ο Χρήστος Μαχαίρας, υπεύθυνος ειδήσεων παλιότερα του FLASH, διευθυντής σήμερα της ΝΕΤ 105,8 και παρουσιαστής εβδομαδιαίου talk show της κρατικής τηλεόρασης, ενώ δυναμική είναι και η παρουσία των Ρηγάδων των καταλήψεων που στελέχωσαν τη “Β’ Πανελλαδική”.

  Ένας από αυτούς, ο Θανάσης Τσεκούρας, στέλεχος σήμερα των ειδήσεων της ΝΕΤ, βρέθηκε προ καιρού στη θέση του διευθυντή της εφημερίδας “Εξουσία”, ενώ ο Βαγγέλης Δεληπέτρος, εκπρόσωπος τότε της οργάνωσης στην ΕΦΕΕ, εργάζεται στην “Ελευθεροτυπία”, αλλά εξακολουθεί να “συνδικαλίζεται”, καθώς είναι μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

  Γνωστότερος, πάντως, απ’ όλους επρόκειτο να γίνει ο Γραμματέας της “Β’ Πανελλαδικής” του Κολλεγίου Αθηνών, γνωστός κατά (δημοσιογραφικόν) κόσμον και ως… Αλέξης Παπαχελάς.

  Εκεί, πάντως, που οι Πανελλαδικάριοι “πήραν όλο το χαρτί” ήταν στο χώρο των εταιρειών ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ - οι Γιάννης Μαυρής και Χριστόφορος Βερναρδάκης ίδρυσαν την V-PRC, ο Στράτος Φανάρας τη Metron Analysis…

  Ας υπογραμμισθεί τέλος και η εντονότατη παρουσία στα media πλήθους ευρωκομμουνιστριών - αγωνιστριών, αφού, ως γνωστόν, ο Ρήγας λειτούργησε επί έτη ως στέγη και του ωραίου φύλου. Η Χριστίνα Πουλίδου του “Επενδυτή”, η Χρύσα Ταβουλάρη του “Ελεύθερου Τύπου”, η Αννυ Ποδηματά του “Βήματος”, αλλά και η Ινώ Αφεντούλη, που μετακόμισε στις Βρυξέλλες (*), είναι μερικές μόνο από τις κυρίες του ΚΚΕ εσωτερικού που δραστηριοποιήθηκαν στο χώρο του Τύπου. ”


  (*) Σημ. Προφήτη : Στα κεντρικά του ΝΑΤΟ. Οι Ρηγάδες είχαν πάντα στενή σχέση με την “βαθειά εξουσία”, ήταν γόνοι υπηρετών της. Πολιτικών, διπλωματών, στρατιωτικών, τεχνοκρατών, ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων κ.λπ".

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 26/05/2008 12:29:41

  +ΠΤΩΣΕΙΣ...

  Απ' όλους αυτούς που αναφέρονται, τον Μηλιό δεν το ήξερα κι έψαψα και βρήκα αυτά:

  Ο καθηγητής του Πολυτεχνείου και διευθυντής του μαρξιστικού περιοδικού Θέσεις Γιάννης Μηλιός συνελήφθη από άντρες του FBI μόλις έφτασε στις ΗΠΑ. Αφού υπέστη πολύωρη ανάκριση, απελάθηκε στην Ελλάδα.

  Η σύλληψη και απέλαση του Γιάννη Μηλιού αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση για όσα το Δίκτυο είχε εγκαίρως προειδοποιήσει (ήδη από το καλοκαίρι του 2002). Η «αντιτρομοκρατική σταυροφορία» έχει στο στόχαστρο θεμελιώδη δικαιώματα και βασικές ελευθερίες. Κάθε πολίτης είναι εν δυνάμει στόχος των «αντιτρομοκρατών».

  Ο Γιάννης Μηλιός συνελήφθη και απελάθηκε εξαιτίας όσων έχει γράψει και δημόσια υποστηρίξει ενάντια στην τρομοϋστερία. Αυτή η φρονηματική δίωξη ας είναι αφορμή αφύπνισης όσων επιμένουν να εθελοτυφλούν.
  Η αντίσταση στους υπερατλαντικούς και ημεδαπούς «αντιτρομοκράτες» πρέπει να γίνει βασική προτεραιότητα για τα κινήματα και την Αριστερά, για κάθε προοδευτικό πολίτη", (Αθήνα, 9/6/2006, diktio).

  Η λογική της στρατοκρατίας

  Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΛΙΟΥ*

  Οποιον εκπρόσωπο των δύο κομμάτων που εναλλάσσονται στην εξουσία κι αν ρωτήσετε, θα σας πει ότι θα επιθυμούσε την άμεση ριζική μείωση των εξοπλισμών, «αλλά...». Και βεβαίως, το πρώτο «επιχείρημα» που στηρίζει αυτό το «αλλά...» είναι η «τουρκική επιθετικότητα». Η «τουρκική επιθετικότητα» καθιστά αναγκαία την «ελληνική αμυντικότητα», άρα τις εξωφρενικές δημόσιες δαπάνες για εξοπλισμούς.

  - - Διαφωνώ απόλυτα με αυτή την προβληματική. Η «τουρκική επιθετικότητα» είναι ευθέως ανάλογη προς την «ελληνική επιθετικότητα». Η καθεμιά τροφοδοτεί την άλλη. Είναι η επιθετικότητα του (ελληνικού και τουρκικού) κεφαλαίου και της στρατοκρατίας στην οποία αυτό στηρίζει την εξουσία του.

  - - Η Κύπρος δεν υπήρξε ποτέ τμήμα της ελληνικής επικράτειας. Από το 1960 είναι ανεξάρτητη χώρα-μέλος του ΟΗΕ.

  Επομένως η επέμβαση του ελληνικού στρατού κατά της νόμιμης κυπριακής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 1974 ήταν ξένη εισβολή, όχι «πραξικόπημα». Η τουρκική εισβολή θα ήταν αδιανόητη χωρίς την ελληνική που προηγήθηκε.

  - - Μετά την κρίση στην Κύπρο, οι ελληνικές κυβερνήσεις δήλωσαν μονομερώς ότι ο ελληνικός εναέριος χώρος φτάνει στα 10 ναυτικά μίλια.

  Ομως, σύμφωνα με ορισμένες ερμηνείες του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, ο εθνικός εναέριος χώρος συμπίπτει με τον υπερκείμενο των χωρικών υδάτων, που για την Ελλάδα είναι 6 μίλια. Η Τουρκία θεωρεί επομένως πως όταν τα αεροπλάνα της πετούν πέραν των 6 μιλίων από τις ελληνικές ακτές δεν παραβιάζουν ελληνικό εναέριο χώρο. Είναι αξιοσημείωτο ότι η ελληνική κοινή γνώμη μόλις πρόσφατα πληροφορήθηκε ότι το ζήτημα των 10 μιλίων είναι αμφισβητούμενο. Επί τριάντα και πλέον χρόνια άκουγε μόνο για «τουρκικές παραβιάσεις».

  - - Επιπλέον, οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι διατηρούν το «δικαίωμα» να επεκτείνουν τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο στα 12 ναυτικά μίλια, μετατρέποντας το Αιγαίο από διεθνή θάλασσα σε ελληνική λίμνη. Κι αυτό παρά τη δήλωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή στη Βουλή (11.01.1980) ότι «το Αιγαίο δεν είναι ελληνική θάλασσα [...] έχει ελληνικά χωρικά ύδατα, έχει τουρκικά χωρικά ύδατα και έχει και διεθνή ύδατα».

  - - Το FIR δεν είναι εθνικός εναέριος χώρος, είναι «Περιοχή Πληροφοριών Πτήσεων» δηλαδή ο τομέας που έχει οριστεί, από τον διεθνή οργανισμό πολιτικής αεροπορίας, για να κάνει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας τον «τροχονόμο».

  Στις 23.05.06, ένα ελληνικό και ένα τουρκικό F-16 συγκρούστηκαν στον διεθνή εναέριο χώρο του FIR Αθηνών. Ο Ελληνας χειριστής σκοτώθηκε στη σύγκρουση. Ηταν ένα ακόμα τραγικό επεισόδιο του ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο, που κοστίζει δισεκατομμύρια ευρώ αλλά και -το σημαντικότερο- ανθρώπινες ζωές. Τα τουρκικά αεροπλάνα δεν παραβίαζαν τον ελληνικό εναέριο χώρο. Η σύγκρουση έγινε πολύ μακρύτερα από τα 10 μίλια που διεκδικεί ως εναέριο χώρο η Ελλάδα. Με άλλα λόγια, τα ελληνικά μαχητικά παρενόχλησαν τα τουρκικά.

  - - Το κόστος του ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο είναι τεράστιο. «Ενα F16, σαν κι αυτό που έπεσε στο Αιγαίο [....], ισοδυναμεί με 160 κλίνες νοσοκομείου. Είναι σαν να έχουν βουλιάξει μέσα στο Αιγαίο 160 κλίνες νοσοκομείου ή [...] 1.200 σχολικές αίθουσες»(1). Οι ετήσιες κατά κεφαλήν δαπάνες εξοπλισμών ξεπερνούν τα 550 δολάρια, κατατάσσοντας την Ελλάδα «πρώτη» στην Ε.Ε.

  Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Σήμερα, δεν υπάρχει πλέον κανένα επιχείρημα που να στηρίζει τη θέση ότι η επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών εξαρτάται από τον στρατιωτικό συσχετισμό ανάμεσα στις δύο χώρες.

  Δυνατότητα επίλυσης μπορεί να προσφέρει μόνο η διπλωματική οδός.

  - - Η ριζική μείωση των στρατιωτικών δαπανών προς όφελος της κοινωνικής πολιτικής προσκρούει όμως σε παγιωμένα συμφέροντα και συσχετισμούς δύναμης.

  Είπαμε, ήδη, ότι το βαθύ θεμέλιο για τη φρενίτιδα των εξοπλισμών είναι ο επιθετικός ρόλος του ελληνικού κράτους και κεφαλαίου στην ευρύτερη περιοχή.

  - - Η πολιτική αυτή ενισχύεται από δύο επιμέρους παράγοντες:

  Α. Στο οικονομικό επίπεδο, από τα συμφέροντα των εγχώριων και κυρίως διεθνών βιομηχανιών πολεμικού υλικού, με τους κάθε είδους εγχώριους εκπροσώπους τους, και με τα πολύπλοκα δίκτυα «φιλοδωρημάτων» και «προμηθειών» -που ενίοτε «αμείβουν» εγχώριους αξιωματούχους και «θεσμούς» με διψήφια ποσοστά επί της τιμής των αγοραζόμενων από τη χώρα οπλικών συστημάτων, όπως έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

  Β. Στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο τη διαιώνιση της σημερινής κατάστασης επιδιώκει η λογική της στρατοκρατίας, η λογική των υπερδιογκωμένων «ενόπλων δυνάμεων» και των σχέσεων εξουσίας που εμπεδώνουν. Στο καθεστώς της στρατοκρατίας η δημοκρατία υποκαθίσταται από την ιεραρχία, η έκφραση της γνώμης από την πειθαρχία, τα ανθρώπινα δικαιώματα από τη «διαταγή ανωτέρου». Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, μετατρέπονται σε γρανάζια ή θύματα ενός απρόσωπου ολοκληρωτικού μηχανισμού και ενός παραλογισμού που συνθλίβει συνειδήσεις.

  - - Για τη στροφή από τις πολεμικές στις κοινωνικές δαπάνες απαιτούνται λοιπόν πολιτικές τομές: Ηττα των συντηρητικών πολιτικών και ενίσχυση των δυνάμεων της εργασίας και των κινημάτων κοινωνικής κριτικής και αλλαγής.

  ----------
  * Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΗΛΙΟΣ είναι καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ΕΜΠ και μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

  (1) Από την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του Αλέκου Αλαβάνου, 21.6.06, (enet).

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 27/05/2008 09:12:15

  Ανώνυμε,

  κόψε άμεσα το ...ηλιέλαιο! Είναι, συν τοις άλλοις, και παραισθησιογόνο.

 9. Περαστικός αναγνώστης avatar
  Περαστικός αναγνώστης 28/06/2009 16:20:32

  Τέτοιο γραφικό αντικομουνισμό που να διαπνέεται από τέτοιες θεωρίες συνομωσίας είχα πραγματικά πάρα πολύ καιρό να δω κάπου! Περαστικά στον «ανώνυμο» καθώς και στους συνοδοιπόρους του! Με τέτοια πάντως θρυμματισμένη λογική είναι προφανώς πως δεν μπορεί κανείς να περιμένει να έχουν επαφή με την πραγματικότητα οι θιασώτες τέτοιων απόψεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.