#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/08/2010 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δημογραφικά Παλαιστινίων και ΙσραηλινώνΈνα άρθρο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, θέτει επί τάπητος την ιδέα που κυκλοφορεί μεταξύ κάποιων αριστερών κυρίως κύκλων, ότι η σωστότερη λύση θα ήταν η μοιρασιά της περιοχής μεταξύ του Ιορδάνη ποταμού και της Μεσογείου, παρά η δημιουργία ξεχωριστού παλαιστινιακού κράτους. Το καινούργιο στην υπόθεση είναι πως τώρα η ιδέα φαίνεται να υιοθετείται και από επιφανείς δεξιούς Εβραίους, ακόμη και έποικους, οι οποίοι προτίθενται να δώσουν στους Παλαιστίνιους πλήρη εκλογικά δικαιώματα.

Στο παρελθόν, οι έποικοι ήθελαν προσάρτηση των παλαιστινιακών περιοχών, χωρίς όμως δικαιώματα για τους Παλαιστινίους. Ο λόγος είναι η δημογραφική βόμβα που σε λίγο καιρό θα κάνει τους Παλαιστίνιους τεράστια πληθυσμιακή πλειοψηφία. Αν ψηφίζουν κιόλας, τότε ο εβραϊκός χαρακτήρας θα χαθεί δια παντός. Σήμερα όμως, η άποψη αυτή αναθεωρείται. Τα 1.5 εκατομμύρια Παλαιστινίων της Γάζας δεν προσμετρώνται πλέον. Και υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ο αριθμός των Παλαιστινίων δεν είναι τόσο μεγάλος όσο νόμιζαν, ενώ η αύξηση του πληθυσμού τους δεν είναι τόσο μεγάλη ώστε να προκαλεί ανησυχία.

Ο κύριος υποστηρικτής αυτής της νέας αριθμητικής είναι ο συνταξιούχος διπλωμάτης Yoram Ettinger που πιστεύει στο ιερό δικαίωμα των Εβραίων να κατέχουν την Ιουδαία και την Σαμάρια, τη βιβλική δηλαδή Δυτική Όχθη. Ανακάλυψε, λέει, λάθος υπολογισμούς στις επίσημες δημογραφικές έρευνες, και συμπεραίνει πως το Ισραήλ θα μπορούσε να διατηρήσει μια μακροχρόνια πλειοψηφία 67% αν προσαρτούσε τη Δυτική Όχθη. Αυτό σημαίνει πως η κατοχή δεν πρέπει να τελειώσει.

Ο Ettinger προβάλλει τρεις ισχυρισμούς: Ότι οι Παλαιστίνιοι φουσκώνουν τον αριθμό του πληθυσμού τους. Ότι ο ρυθμός γεννήσεων τους πέφτει. Και ότι οι γεννήσεις των Εβραίων αυξάνονται σημαντικά τα τελευταία 15 χρόνια, κυρίως λόγω της άφιξης πολλών Εβραίων από τη πρώην ΕΣΣΔ. «Η δημογραφική τάση είναι εβραϊκή. Όποιος ισχυρίζεται πως το Ισραήλ θα πρέπει να παραχωρήσει γεωγραφία ώστε να εξασφαλίσει τη δημογραφία, είτε κάνει λάθος είτε παραπλανά», λέει.

Μπορεί οι παραπάνω ισχυρισμοί να ακούγονται περίεργα στα αμερικανικά αφτιά, αλλά ο αυτοπροσδιορισμός του Ισραήλ ως εβραϊκό έθνος σημαίνει πως οι κάτοικοι του μετρούν κεφάλια συνεχώς. Ενδιαφέρονται άμεσα για τη δημογραφική ισορροπία μεταξύ Εβραίων και Παλαιστινίων. Και όχι μόνο.

Είναι όμως οι ισχυρισμοί του Ettinger σωστοί; Σύμφωνα με την επίσημη ισραηλινή άποψη, οι Παλαιστίνιοι αποτελούν ήδη το 50%. Το ποσοστό αυτό είναι ανησυχητικό σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να προσαρτήσουν τις παλαιστινιακές περιοχές και να διατηρήσουν τον εβραϊκό χαρακτήρα του Ισραήλ. Αλλά ακόμη και αν τα νούμερα του Ettinger είναι σωστά, οι συνέπειες δεν αλλάζουν. Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ειδικό στα δημογραφικά  της χώρας, «Μια αναλογία 60-40 μεταξύ Εβραίων και Αράβων, ή ακόμη και 65-35, σου δίνει ένα κράτος με δυο εθνότητες, στο οποίο δεν μπορεί η μια από τις δυο να ελέγχει όλα τα όργανα εξουσίας».

Άρα η νέα αριθμητική του Ettinger, δεν διαφέρει και πολύ από τη παλιά.

Newsweek

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nikolas avatar
  nikolas 20/08/2010 09:00:37

  Συστήνω το βιβλίο «Εβραϊκή Θρησκεία - Eβραϊκή Ιστορία» του Ισραήλ Σαχάκ (Εναλλακτικές εκδόσεις 2009). Αναλύει τη σκέψη και τα κίνητρα των Σιωνιστών σε τομείς που εμείς δεν πολυγνωρίζουμε. Όπως ο ρόλος και η επιρροή της θρησκείας ή το δημογραφικό, που θίγεται στο άρθρο αυτό.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 20/08/2010 10:54:09

  Τα επίσημα ισραηλινά στοιχεία δείχνουν ότι στο σύνολο των εδαφών που καταλαμβάνουν το Ισραήλ, η Δυτική Όχθη και η Λωρίδα τής Γάζας, ζούνε 6 εκατομμύρια Εβραίοι και 4,5 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι. Τα επίσημα παλαιστινιακά στοιχεία δείχνουν ότι στα 6 εκατομμύρια Εβραίων αντιστοιχούν 5,5 εκατομμύρια Παλαιστινίων.

  Η αναλογία είναι από 3/2 έως 1/1.
  Με τέτοια αναλογία πληθυσμών, καμμία χώρα δεν μπορεί να παραμείνει επισήμως μονοεθνική ΚΑΙ δημοκρατική. 'Η θα αναγνωριστούν ίσα δικαιώματα και στη δεύτερη εθνότητα, η οποία θα πρέπει να θεωρείται συνιδιοκτήτρια τής χώρας, ή θα πρέπει να επιβληθεί καθεστώς τύπου απαρτχάιντ.
  Αυτά που γράφω ισχύουν όχι μόνο για το Ισραήλ, αλλά και για τα Σκόπια.

  Δεν ξέρω τι γεννητικότητα έχουν οι μεν και οι δε, ξέρω όμως ότι οι Παλαιστίνιοι "ρέφαραν" πληθυσμιακά τους Εβραίους 60 χρόνια μετά τη "Νάκμπα", δηλαδή την απέλαση τού 80% τού παλαιστινιακού πληθυσμού από το νεότευκτο κράτος τού Ισραήλ. Τα 4,5-5,5 εκατομμύρια Παλαιστινίων προέρχονται από αυτούς που απέμειναν, ενώ το Ισραήλ "εισήγαγε" μανιωδώς εβραϊκό πληθυσμό από τις τέσσερις γωνιές τής γης. Από αυτό το 80%, να μην επιστρέψει 1-2 εκατομμυριάκια κόσμου; Οι Παλαιστίνιοι τού Λιβάνου, που ζουν ακόμη σε εξαθλιωμένους προσφυγικούς καταυλισμούς, σίγουρα θα προτιμήσουν να επιστρέψουν.

  Ο Αραφάτ είχε πει ότι το μεγαλύτερο όπλο των Παλαιστινίων είναι η μήτρα τής Παλαιστίνιας γυναίκας.

 3. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 20/08/2010 13:13:41

  ...ιερό δικαίωμα των Εβραίων να κατέχουν την Ιουδαία και την Σαμάρια, τη βιβλική δηλαδή Δυτική Όχθη....

  Κάποιο δικαστήριο μπορεί να κατωχυρώσει τέτοιο τίτλο ιδιοκτησίας; Το ιερό μου βιβλίο μπορεί να θεωρηθεί ω τίτλος ιδιοκτησίας και να απαλλοτριώσω το σπίτι του γείτονά μου;

  Χοντρικά τα είχε πει πολύ καλά ο Καναδοεβραίος δικηγόρος Μαντέλ: Όταν μπει κάποιος στο σπίτι σου με το όπλο έχει κάνει διάρρηξη και κατράληψη. Αν αντισταθείς και τον σκοτώσεις βρίσκεσαι σε νόμιμη άμυνα, αν σε σκοτώσει έχει διαπράξει επιπλέον και φόνο.

  Βέβαια οι μάστορες της κωλοτούμπας τους φόνους και τις βίαιες απαλλοτριώσεις το βαφτίζουν δικαίωμα στην ύπαρξη και αυτοάμυνα. Βέβαια αυτοί την δουλειά τους κάνουν. Όσοι μιλάνε για παγκόσμια δικαιοσύνη και κάνουν ότι δεν βλέπουν εδώ και 60 χρόνια τι λένε;

  @Στέργιος
  ...ή θα πρέπει να επιβληθεί καθεστώς τύπου απαρτχάιντ....

  Δηλαδή να συμπεράνουμε ότι τώρα περνάνε καλά οι Παλαιστίνιοι στα εδάφη τους; Αφήνω κατά μέρος το Ισραήλ.

  ...Ο Αραφάτ είχε πει ότι το μεγαλύτερο όπλο των Παλαιστινίων...

  Έλα όμως που δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει και τίποτα) Έχω όμως την εντύπωση ότι το είχε πει ο Αλία Ιζετμπέκοβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη) αλλά και κάποιος άλλος μουφτής από την Κομοτηνή (;).

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Κοντη Λιζα 20/08/2010 14:47:10

   Αυτό λέω. Ή η χώρα θα αναγνωρίσει ίσα δικαιώματα στις δύο συνιστώσες εθνότητες και θα γίνει μια δημοκρατική χώρα, ή θα εδραιώσει το καθεστώς απαρτχάιντ εναντίον των Παλαιστινίων, κάτι που εν πολλοίς ήδη ισχύει, με αποτέλεσμα να μην είναι μια δημοκρατική χώρα.

   Όσο για τον ελέω Θεού τίτλο ιδιοκτησίας, συμφωνώ απολύτως. Είναι παράλογο και ρατσιστικό. Όπως, σε τελική ανάλυση, είναι ρατσιστικό να ισχυρίζεται το Ισραήλ ότι όλοι οι Εβραίοι είναι το ίδιο. Τι σχέση έχει ο Σαλονικιός Ισπανοεβραίος, ο πλήρως αφομοιωμένος από τους Έλληνες, με τον κοκκινομάλλη Ρωσσοεβραίο που φοράει γούνινο παλτό και καπέλλο στους 40 βαθμούς τής Ιερουσαλήμ; Μόνο τη θρησκεία! Με αυτή τη λογική, θα έπρεπε όλοι οι Ορθόδοξοι να μετοικήσουμε στη Ρωσσία που είναι η μεγαλύτερη καθολική χώρα στον κόσμο, και όλοι οι Καθολικοί στη Βραζιλία!

   Το επιχείρημα ότι η τάδε περιοχή μου ανήκει γιατί μου την έδωσε ο Θεός μου μέσα από τα ιερά μου βιβλία μού θυμίζει έναν γραφικό βουλευτή τού ΛΑΟΣ που για να υποστηρίξει τα επιχειρήματά του στην τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε έλεγε: "Δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά, τα γράφω και στα βιβλία μου".

   • michal avatar
    michal @ Στέργιος 20/08/2010 18:59:45

    An hmoun Israhlinos 8a xariza thn dutikh ox8h sthn Iordania kai 8a tous ebaza autous na bgaloun to fidi apo thn trupa.

 4. Νικόλας avatar
  Νικόλας 20/08/2010 13:40:14

  …ιερό δικαίωμα των Εβραίων να κατέχουν την Ιουδαία και την Σαμάρια, τη βιβλική δηλαδή Δυτική Όχθη…

  Αυτό βρίσκεται στη βάση του προβλήματος. Η θρησκεία απαγορεύει στους Ισραηλινούς να δώσουν τη βιβλική γη σε ξένους.Για αυτό και δεν πρόκειται, όσο η θρησκεία τους επηρεάζει (και επηρεάζει) την πολιτική, να επιτρέψουν την ύπαρξη παλαιστινιακού κράτους. Ο νόμος αυτός εφαρμόζεται και σε πιο απλές περιπτώσεις, όπως την αγορά οικοπέδου από ξένους, που απαγορεύεται. Οι παλαιστίνιοι δουλεύουν στα χωράφια τους, αλλά δεν μπορούν, επ'ουδενί, να τα αγοράσουν.
  Και βέβαια αυτή η «βιβλική γη». Ποικίλλει ανάλογα με τον φανατισμό και την εγκεφαλική βλάβη του καθενός, ώστε να περιλάβει την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Συρία, μέχρι και την Κύπρο...

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Νικόλας 20/08/2010 14:49:48

   Επίσης, να σημειωθεί ότι με βάση τον νόμο που εθνικοποίησε τη γη τού κράτους τού Ισραήλ, το 1948 απαλλοτριώθηκαν όλες οι ελληνικές περιουσίες στους Αγίους Τόπους (με εξαίρεση αυτές τού Πατριαρχείου). Στη δυτική Ιερουσαλήμ υπήρχαν ολόκληρες συνοικίες Ελλήνων όπως ο Καταμόνας (σημερινό Καταμόν) και η Ελληνική Αποικία (παλιότερα Μιγκράς χα-Γεβανίμ, και σήμερα, Έμεκ Ρεφαΐμ).

 5. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 20/08/2010 17:06:59

  ...η χώρα θα αναγνωρίσει ίσα δικαιώματα στις δύο συνιστώσες εθνότητες και θα γίνει μια δημοκρατική χώρα...

  Η χώρα είναι δημοκρατική. Άλλωστε αυτό είναι και το επιχείρημα πολλων Γάλλων φίλων μου επειδή δεν τους αρέσουν τα πολύ κοντά δικά μας κόλπα της Φατάχ. Βεβαίως είναι δημοκρατική μόνο για τους εκλεκτούς και η πεμπτουσία του ρατσισμού για τους υπόλοιπους.

  Το αστείο είναι πως όταν οι Εβραίοι γεύονται αυτό που οι ίδιοι δίνουν στους άλλους αρχίζουν και σκούζουν και κάνουν φασαρία ότι τους κακομεταχειρίζονται έστω και λεκτικά.

  Κατά τα άλλα από όσα έχουμε δει, προσοχή έχουμε δει, λέω, όποιος περιμένει να γίνει το Ισραήλ δημοκρατικό και στους μη Εβραίους είναι ταυτόσημο με το να περιμένει να ασπρίσουν τα κοράκια. Δεν προτίθθενται να παραχωρήσουν τίποτε και θυμάμαι στις αρχές της δεκαετίας του 90 κάτι κομπίνες που είχαν κάνει για να αρπάξουν κτίρια και εδάφη του πατριαρχείου (Γκος εμουνιμ αν θυμάμαι καλά).

  Είναι μια αγιατολαχική δημοκρατία με κομμουνιστική παράδοση και πρακτική αφού όλοι οι απογοητευμενοι της Σοβιετίας έφυγαν από την Ρωσσία κι έστησαν την χώρα αυτή σε ξένη γη. Γι'αυτό μπόρεσε και δημιουργήθηκε αυτό το κράτος αφού ο Στάλιν τους θεωρούσε συμμαχούς του και φίλους αλλά του την έσκασαν και πηγαν με τους Αμερικάνους που είχαν και νταλλαρς για να πάρουν. Έτσι είναι ιδιαιτερα ξεσκολισμένοι στα Σοβιετικά κόλπα και μαιτρ της εξαπάτησης. Και βεβαίως πρόσφατα μας χρησιμοποίησαν χωρίς να δισταγμό για να κάνουν τις δουλειές τους. 73-Κύπρος. Είπαμε καλά κάνουν. Εμείς όμως;

  Ας είναι. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες περί Ελληνικών εδαφών και αν θες
  δώσε καμμιά πηγη για να μορφωνόμαστε παραπέρα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.