13/11/2008 22:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δηλητηρίασαν τα σκουπίδια για να μην τα φάνε !!!

Ο γερμανικός εμπορικός όμιλος λιανικής «Lidl» ζήτησε συγγνώμη την Πέμπτη λίγο μετά τη δημοσιοποίηση από σουηδικά ΜΜΕ ότι υπάλληλοι σουηδικού υποκαταστήματός του μόλυναν, με τοξικά απορρυπαντικά, τα υπολείμματα των ειδών τροφίμων στον προαύλιο χώρο του καταστήματος για να εμποδίσουν με τον τρόπο αυτό άστεγους να τα χρησιμοποιήσουν.

Το περιστατικό έγινε στο προάστιο Σόλνα της Στοκχόλμης. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, εξαγριωμένοι υπάλληλοι του καταστήματος από άστεγους που έψαχναν συνεχώς ανάμεσα στους κάδους για τρόφιμα, και άλλα είδη, αποφάσισαν πρόσφατα να τα μολύνουν με τοξικά απορρυπαντικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τοπικού σωματείου αστέγων (περιοχή Στοκχόλμης), ο Ρολφ Νίλσον, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «απλά πρόκειται για ακατανόητες πράξεις και ταυτοχρόνως πολύ ανησυχητικές». «Θυμίζω πως αναφερόμαστε σε ανθρώπους που για να επιζήσουν ψάχνουν την τροφή τους ...στα σκουπίδια» επισήμανε.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. εναςάσχετος avatar
  εναςάσχετος 13/11/2008 22:47:17

  Πολιτισμένη Ευρώπη που όσο πάει και της μοιάζουμε περισσότερο.

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/11/2008 22:50:14

  Να θυμίσω ότι, πριν λίγους μήνες, η συγκεκριμένη αλυσίδα καταδικάστηκε από κάποια αρμόδια αρχή στην ίδια της την πατρίδα (Γερμανία), επειδή - και το παραδέχτηκε κιόλας! - είχε βάλει κάμερες στα καταστήματα ακόμα και στις τουαλέττες του προσωπικού και παρακολουθούσε τόσο αν οι υπάλληλοι... όντως έχ*ζαν ή αν λούφαραν (!), όσο και αν εκμεταλλεύονταν την τουαλέττα για να κρύβουν στα ρούχα και στις τσάντες τους αντικείμενα που είχαν πάρει από τα ράφια...

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/11/2008 23:06:56

  Καλά ρε παιδιά γίνονται αυτά στην Σουηδία???
  Τς,τς....
  Δεν λέμε τίποτα παραπάνω μήν μάς κατηγορήσουν γιά ΄αντιδυτικούς΄ υποκριτές..
  Υ.Γ.
  Ερώτηση κρίσεως.
  Ποιο κράτος εφάρμοσε προγράμματα ευγονικής σχεδόν ταυτόχρονα με τούς Ναζί, εξολοθρεύοντας χιλιάδες ψυχικά πάσχοντες και νοητικά καθυστερημένους??

 4. Nick avatar
  Nick 13/11/2008 23:15:32

  Μήπως οι ΗΠΑ; Σίγουρα το έκαναν όταν το Νησί Ellis πλημμύριζε από μεταναάστες...

 5. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 13/11/2008 23:28:02

  Αμ έλα που το έκαναν ΚΑΙ οι Σουηδοί!

  Μιλάμε για ΠΟΛΥ ψύχρα! Μπροστά τους οι Γερμανοί είναι ψυχούλες... Θυμηθείτε και τις κατηγορίες για το ΙΚΕΑ...

 6. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/11/2008 23:38:04

  Ακριβως:
  Oι Σουηδοί.

 7. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 13/11/2008 23:38:34

  Σπύρο το περιστατικό αυτό (σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα) καθώς και το γεγονός οτι συνεργάστηκαν με τους Ναζί στο θέμα τις ευγονικής σε μεγάλη κλίμακα (όπως και άλλες χώρες), ακυρώνει τίποτα? Αν υπάρχουν κάποιοι που λένε πως στη Σουηδία βρίσκεται ο παράδεισος επί της γης και οτι εκεί έχει λυθεί οριστικά το πρόβλημα της ανθρώπινης ασχήμιας, καλά κάνεις και ειρωνεύεσαι, κι εγώ μαζί σου. Αλλά έχω την εντύπωση ότι μάλλον παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες. Κανείς δεν ίνδαλματοποιεί απόλυτα τις σκανδιναβικές χώρες, απλώς υποστηρίζουν κάποιοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, οτι οι άνθρωποι έχουν ανώτερο επίπεδο ζωής, νοοτροπίας και διαβίωσης. Αλλιώς και μόνο το περιστατικό εκείνο του Αυστριακού που βίαζε την κόρη του κλεισμένη στα μπουντρούμια, ισσοπεδώνει τους Αυστριακούς και με τους Κολομβιανούς. Αν οι "θερμότεροι" Κολομβιανοί νιώθουν καλύτερα, ε ας κορνιζάρουν τα πρωτοσέλιδα με τα περιστατικά αυτά των βορειοΕυρωπαίων στις κολώνες ηλεκτρισμού, να τα βλέπουν κάθε πρωί και να πείθουν τους εαυτούς τους οτι δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από δαύτους.

 8. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 14/11/2008 00:01:30

  Και πάλι, μη θεωρηθεί οτι συγκρίνω Έλληνες και Σουηδούς. νεοΈλληνες με Σουηδούς συγκρίνω, και φρονώ οτι αν σε αυτά τα χώματα, με αυτές τις παρακαταθήκες, ξεπατικώναμε και κάτι από τους βορειο-Ευρωπαίους, μόνο κέρδος θα είχαμε. Όχι με την έννοια του μαϊμουδίζειν βέβαια. Οι οποίοι βορειο-Ευρωπαίοι, για να τα λέμε όλα, δεν έκαναν τίποτα άλλο από αντιγραφή αρχαιοΕλληνικών αξιών και κοσμοθεωριών, πάνω σε βαρβαρικά πρότυπα. Και έφτιαξαν παπάδες. Βάλε τώρα να έχεις έστω και εκ παραδόσεως κάποιο υπόβαθρο, κάνοντας επαναπρόσληψη ορισμένων πραγμάτων, πού μπορείς να φτάσεις.
  Το κακό είναι οτι την έχουμε καταβρεί έτσι όπως είμαστε όμως.

 9. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 14/11/2008 00:11:38

  Το θέμα το έβγαλε μια συνοικιακή εφημερίδα της Στοκχόλμης. Δε νομίζω ότι το έκαναν επίτηδες. απλά έριξαν στα σκουπίδια τρόφιμα και απορρυπαντικά. Δεν υπολόγισαν ότι τα παίρνουν οι φτωχοί και γι αυτό έγινε φασαρία.

  Βέβαια όλες οι εκπτωτικές αλυσίδες δεν είναι Παναγίες. Κόβουν από παντού για να μειώσουν το κόστος συμπεριλαμβανομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων.

  Τώρα οι χώρες της βόρειας Ευρώπης σε επίπεδο διαπροσωπικών σχέσεων έχουν τα χάλια τους. Έχουν μόνο καλά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και πρόνοιας ακριβώς γιατί αν κάτι πάει στραβά θα πεθάνεις. Δε θα σε βοηθήσει κανείς. Τώρα αν αυτό είναι θετικό η αρνητικό το κρίνει ο καθένας.

  Δε θα υπήρχε καλύτερη χώρα στον κόσμο από την Ελλάδα αν δεν είχαμε τη διαφθορά που έχουμε η οποία καταστρέφει τους αξιοπρεπείς πολίτες που δε συμμετέχουν σε αυτό το αλισβερίσι. Θα είχαμε λίγο καλύτερα συστήματα υγείας και πρόνοιας και θα ήμασταν μια χαρά. Δυστυχώς όμως δεν έχουμε μόνο διαφθορά αλλά στις διαπροσωπικές σχέσεις ακόμη και στις ερωτικές υιοθετούμε την ψυχρότητα των βόρειων διότι το σύστημα δε σε αφήνει να χαλαρώσεις.

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/11/2008 00:13:02

  ΞΔ.
  Το σχόλιο αφορά μόνον εκείνους πού ΄Θεοποιούν΄την Δύση.
  Δεν αμφισβητω τά επιτεύγματα τού Δυτικού Πολιτισμού.
  Αλλά βρέ αδελφέ μού φαίνεται εντελώς απάνθρωπο να έχει εκλείψει τόσο πολύ η έννοια τής Κοινότητας και τής Αλληλοβοήθειας.
  Και μάλιστα απο απλούς εργαζόμενους πρός αστέγους.
  Υ.Γ.
  Η Ψυχρότητα τών Σουηδών δέν μού κάνει.Και δεν με αφορά η επιτηδευμένη ευγένεια και τά ΄κλειστά σπίτια΄.Οπως και ο δήθεν έλεγχος για το αλκοόλ ενώ ο αλκοολισμός ανθεί.
  Φυσικά το Κράτος-Δικαίου πού εφάρμοσαν έχει πολύ ενδιαφέρον παρότι φθίνει τά τελευταία χρόνια.
  Και ο μεγάλος Μπέργκμαν έχεινα πεί πολλά γιά την Χώρα του και όχι μόνον.

 11. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 14/11/2008 00:22:55

  Καλά, ούτε εμένα μου κάνει αυτό το τόσο απόμακρο. Γι αυτό πάντα ονειρευόμουν για τον τόπο Βορειο-Ευρωπαικές δομές και λειτουργίες, σε μεσογειακά χώματα και ιδιοσυγκρασία. Θα έβγαινε κορυφαία ποιότητα ζωής.

 12. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 14/11/2008 00:25:09

  Στην Ελλαδα θα λεγανε στους αστεγους, Δουλεψτε 5 μεροκαματα τζαμπα για να μην βαλω τοξικα προιοντα στα πλεονασματα του καταστηματος τα οποια τρωτε!!!

  Μ ενα σμπαρο 2 τριγωνια...

 13. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 14/11/2008 00:28:21

  Το LIDL ανήκει στο Βατικανό;

 14. donaE avatar
  donaE 14/11/2008 00:38:48

  @χαζε Καλο!Εμεις τους θελουμε ζωντανους,για να αφηνουν κερδος.

 15. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 14/11/2008 01:42:51

  Υπάρχει κανείς που να έχει ζήσει στο εξωτερικό και να προτιμάει να ζει εκεί παρά στην Ελλάδα; Ακόμα και έτσι όπως είναι η Ελλάδα, και πάλι είναι η καλύτερη χώρα του κόσμου. Και μπορεί να γίνει καλύτερη, ενώ οι άλλες όχι, αφού έχουν κτυπήσει, ήδη, peak καλλιέργειας.

  Και τι συγκρίνουμε, τώρα; Την Μεγ. Βρετανία, την Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Γερμανία κλπ με την Ελλάδα; Αυτοί ήταν αιώωωωνες, ΗΔΗ, αυτοκρατορίες, όταν εμείς ξαναρχίσαμε να έχουμε εθνική υπόσταση, ύστερα, μάλιστα, από 1967 ολόκληρα χρόνια σκλαβιάς! Αυτοί που μας έκαναν κράτος- έθνος, ΤΩΡΑ, είναι ΙΣΟΤΙΜΟΙ εταίροι μας. Και αυτοί που ΤΟΤΕ μας είχαν σκλάβους, ΤΩΡΑ, η ευημερία τους εξαρτάται από εμάς.

  Και οικονομικά; Χα! Οι ελληνικές Τράπεζες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ λεφτά, ενώ εκλιπαρούν γι' αυτά, ώστε να μην καταρρρρρρεύσουν, αμερικανικές, αγγλικές, γερμανικές, γιαπωνέζικες κλπ! Είμαστε και πρώτοι σε ιδιοκατοίκηση και δεύτερη κατοικία, είμαστε και "ψυχούλες", έχουμε και λιακάδες, ε, ό,τι και να γίνει, θα την βγάλουμε!

  ΥΓ. Στην Σουηδία έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών στον κόσμο. (Για να μην τους αδικήσω, μπορεί και το ...δεύτερο, μετά την Ιαπωνία. Δεν θυμάμαι καλά)

 16. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 14/11/2008 02:27:01

  Δεν ήξερα οτι έχουν γίνει καλλιστεία πατρίδων και βγήκαμε πρώτοι. Επιπρόσθετα όντως οι σκανδιναβικές χώρες έχουν μεγαλύτερη συχνότητα αυτοκτονιών. Το Μεξικό, η Λατινική Αμερική, οι Φιλιππίνες, το Καζακστάν, ο Καύκασος, η Ελλάδα και το Κουβέιτ, από τις μικρότερες. Και λοιπόν?

 17. sovokai avatar
  sovokai 14/11/2008 08:12:27

  Σκεφτείτε .... και μη γκρινιάζετε. Το πρόβλημα δεν είναι με τα σκουπίδια ανθρώπους πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι η συμπεριφορά απεναντί τους

 18. YiannisM avatar
  YiannisM 14/11/2008 08:22:10

  Ρε παιδιά ο Γιωργος δεν θέλει να γίνουμε Σουηδία;

 19. Helmut avatar
  Helmut 14/11/2008 11:01:21

  Εγώ πάντως τους Σουηδούς τους συμπαθώ.

  Τους χρωστάμε την Παπαρίζου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.