#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/04/2012 17:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δε χρειαζόμαστε άλλους Προβόπουλους!Που φτάνει το χάος, που έχει πάτο το βαρέλι , πως θα έλεγε και ο Ευ. Βενιζέλος για την οικονομία την οποία διαχειρίστηκε και σήκωσε στις πλάτες του από πέρυσι;

Όπως όλα δείχνουν η προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ να εμφανίσει προεκλογικά μια εικόνα της χώρας καλή, μια οικονομία που ξέφυγε τον κίνδυνο της χρεοκοπίας κι ένα «νοικοκύρεμα» σε όλα τα επίπεδα, πέφτει στο κενό.

Όσο κι αν ο Βενιζέλος προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο κι ότι η πολιτική του ίδιου και του Παπαδήμου (που ξενυχτούσαν για να σώσουν την Ελλάδα) ήταν ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η σύγχρονη πολιτική ιστορία, το θέμα είναι ότι απέτυχαν παταγωδώς. Και εκτός από την σκληρή καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι, θα το δείξει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που θα δοθεί στη δημοσιότητα αύριο Τρίτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο κ. Προβόπουλος θα δώσει στοιχεία που θα δείχνουν ότι η οικονομία πάει από το κακό στο χειρότερο, ότι η ύφεση είναι μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη κι ότι το τούνελ είναι ακόμη βαθύτερο. Παρ’ ότι όλοι προβλέπουν ύφεση κάτω από το 4% για φέτος, η ΤτΕ θα αναφέρει ότι μπορεί να φτάσει το 5% και ότι η ανάκαμψη μπορεί να έλθει από το 2014 και βλέπουμε.

Ο κ. Προβόπουλος θα αφήνει αιχμές ότι δεν προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, ότι τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν δεν προχώρησαν κι ότι πλέον πρέπει η επόμενη κυβέρνηση να τρέξει πολύ αν δε θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεων.

Προαναγγέλλει επίσης μειώσεις μισθών που θα φτάσουν το 20% στον ιδιωτικό τομέα, ανεργία στο 20%. Ειδικά για τους μισθούς εκτιμάται ότι για το 2012 οι μέσες ονομαστικές (προ φόρων) αποδοχές των μισθωτών, στο σύνολο της οικονομίας, θα μειωθούν κατά 8,4% έως 9,2% σε ονομαστικούς όρους -και κατά 9,3%-10,1% σε πραγματικούς όρους.

Μεγαλύτερη εκτιμάται ότι θα είναι η μέση μείωση στον ιδιωτικό τομέα το 2012 (-8,7% έως -10,0% σε ονομαστικούς όρους και  -9,6% έως -10,9% σε πραγματικούς) ενώ μικρότερη στις μέσες αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων (της τάξεως του 7,4% σε ονομαστικούς όρους και του 8,3% σε πραγματικούς).

Όσον αφορά στο 2013, στη διάρκεια του οποίου θα λήξουν πολλές συλλογικές συμβάσεις (και πιθανότατα θα προσαρμοστούν προς τα κάτω οι αποδοχές που αυτές προβλέπουν), ενδέχεται οι μέσες ονομαστικές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα να μειωθούν και σχεδόν κατά 9%. Μικρότερες, κατά μόλις 3%, αναμένεται να είναι στο Δημόσιο και κατά περίπου 7% στο σύνολο της οικονομίας.Επιτάχυνση ιδιωτικοποιήσεων, πρόγραμμα Ήλιος και άλλες μεταρρυθμίσεις είναι οι προτάσεις της ΤτΕ.

Κάπως αργά βέβαια ο Προβόπουλος κατάλαβε ότι ο Βενιζέλος, σε δίδυμο με τον Παπαδήμο, απέτυχαν, έστω κι αν κάποιοι συνεχίζουν ακόμη να τους «λιβανίζουν».

Ο κ. Προβόπουλος, δεν έβλεπε τόσους μήνες όσα έβλεπαν ακόμη και οι πιο αδαείς; Ότι δηλαδή η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν μπορεί και η κατάσταση της οικονομίας θα χειροτερεύσει. Έχουμε βαρεθεί με τους Μετά Χριστόν προφήτες.

Και τι θέλει άραγε να μας πει ο κ. πρόεδρος της ΤτΕ που είχε «ξεχάσει» να μας μιλήσει επί Κ. Καραμανλή και μετά τέθηκε προθύμως στην υπηρεσία του Γ. Παπανδρέου;

Ότι ο Σαμαράς πρέπει να πάρει αυτές τις αποφάσεις και τα μέτρα που προτείνει ο ίδιος; Αν είχε τη μαγική συνταγή γιατί δεν την έδινε στο φίλο του Παπανδρέου και στον Βενιζέλο;

Προφανώς ο κ. Προβόπουλος θα επιχειρήσει «ηρωική» έξοδο αφού βλέπει ότι τα ψωμιά του τελειώνουν σιγά – σιγά στην ΤτΕ. Δεν αποκλείεται να μας κουνήσει και το δάχτυλο και να μας πει ότι αυτός τα έλεγε αλλά κανείς δεν τον άκουγε. Είναι έτσι, όμως, ή μήπως το μόνο ενδιαφέρον του ήταν πώς θα διασωθούν οι τράπεζες;

Δε χρειαζόμαστε άλλους Προβόπουλους. Αν εφαρμοστούν τα μέτρα του Ζαππείου 3 χωρίς «παρεμβολές» και πισωγυρίσματα, μπορούν να πάρουν σύνταξη όλοι οι «προφήτες» της οικονομίας.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. S.P. avatar
  S.P. 23/04/2012 17:21:29

  Ο κ. Προβόπουλος ήταν επιλογή του Σουφλιά, αυτό τα λέει όλα!
  Ο κ. Σουφλιάς... Την Κυριακή του 2004 ψήφισα καραμανλή. Την Δευτέρα ο κ. Σουφλιάς τα έδωσε όλα στους εθνικούς εργολάβους!

  • juliet avatar
   juliet @ S.P. 23/04/2012 17:57:46

   S.P
   λέω να σου αφιερώσω ένα στίχο από το παλιατζή -Διονυσίου
   Παρ'το τσουβάλι κι έλα μέσα ,παλιατζή
   έχω ενθύμια πολλά να το γεμίσεις .
   Μάζεψε όλες τις σκληρές μου αναμνήσεις
   δεν έχω δ'θναμη να βλέπω τα παλιά
   που μου θυμίζουν μια χαμένη αγκαλιά........
   έτσι γιατί θυμήθηκες κάτι μεγαλεία!!

   • juliet avatar
    juliet @ juliet 23/04/2012 17:59:12

    δεν έχω δύναμη να βλέπω

    • S.P. avatar
     S.P. @ juliet 23/04/2012 18:39:36

     Juliet,
     Ευχαριστώ πολύ. Φοβάμαι όμως ότι ο κόσμος ξεχνάει εύκολα.

     • juliet avatar
      juliet @ S.P. 23/04/2012 19:48:28

      S.P
      εχω το κακό ελάτωμα να μην ξεχνάω ποτέ!Εχεις ακουστά για Ματλέζικα μουλάρια ...ένεκα μέρους της καταγωγής μου είμαι αυτό,και δεν με πειράζει και καθόλου.Ολα ένα τίποτε και όλα .Από τη μιά ξέρουμε τι είναι ο καθένας και από την αλλη του δίνουμε θέσεις λες και με το τρόπο αυτό καλύπτουμε τα ''τσιπολογήματα'' τα δικά μας.Και όλα της στιγμής ,σαν πυροτεχνήματα που μόλις πέσουν κάτω σβήσανε.Σου μιλάω ειλικρινά βαρέθηκα να βλέπω την υποκρισία ,μπροστά άλλα και μόλις γυρίσεις τη πλάτη περισσεύει το θάψιμο.Ολοι μετά από τόσα χρόνια ξέρουμε τι είναι ο καθένας -σε γενικές γραμμές-και τι κάνουμε; πολλές φορές επιβραβεύουμε .Αστα..

     • S.P. avatar
      S.P. @ juliet 23/04/2012 20:53:35

      Juliet,
      Άστα βράστα, που λέει ο λόγος.
      Χα, χα, χα!!!

     • S.P. avatar
      S.P. @ juliet 23/04/2012 22:58:00

      Juliet,
      Έχεις καταγωγή και από Μάλτα;Υπάρχουν αρκετοί στην Πάτρα με τέτοια καταγωγή. Όπως η οικογένεια Μπουχάγιερ κ. α.

     • juliet avatar
      juliet @ S.P. 24/04/2012 07:59:20

      S.P
      καλημέρα ,ήτανε δύσκολη μέρα η χθεσινή για μένα ,αυτή η μέρα με γυρίζει πάντα πίσω..και ήθελα να μείνω μόνη με τη μουσική.Ναι, η γιαγιά μου Ματλέζα ,ο νόνος μου Κεφαλλονίτης από τη πλευρά της μάνας μου.Από τον πατέρα μου ο νόνος μου Ιταλός και η γιαγιά μου Κεφαλλονίτισσα .Αν είσαι Πάτρα και ρωτήσεις που έπεσε η πρώτη βόμβα ,εκείνο το σπίτι ήτανε του αδελφού του παππού μου ,είχε έλθει από Αλεξάνδρεια και αγόρασε στην Τριων Ναυάρχων για να το χάσει από μαυραγορίτες στη κατοχή.Δεν είχε παιδιά,γέροντας μαθημένος αλλιώς ..άστα βράστα που λες .Μπουχάγερ ήτανε και της νόνας μου το επίθετο,υπάρχουν πολλοί και Κεφαλλονιά .Εγω βέβαια περιττο να σου πω ότι είμαι ΜΟΝΟ Πατρινιά!

 2. Sabmarine avatar
  Sabmarine 23/04/2012 18:26:20

  ΠΑΙΔΙΑ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΤΗ ΤΟΥ ΚΟΙΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΠΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ

 3. Southern sword avatar
  Southern sword 23/04/2012 18:39:53

  Νομίζω οτι υποτιμάτε τον κ.Προβόπουλο οταν αναφέρετε οτι έχει φάει τα ψωμιά του. Ολη η πιάτσα γνωρίζει οτι οι φιλοδοξίες του πάνε ακόμη ψηλότερα, π.χ πρωθυπουργός, Πρόεδρος Δημοκρατίας. Επίσης, δεν λαμβάνετε υπόψη οτι ο άνθρωπος είναι Νο.1 στις δημόσιες σχέσεις και έχει δημιουργήσει στενές σχέσεις με το τραπεζοεπιχειρηματοπολιτικό κατεστημένο της χώρας, παρέχοντας εξυπηρετησεις κατα καιρούς. Οταν ήταν πρόεδρος της Εμπορικής είχε προάγει κια προσλάβει ουκ ολίγους εκλεκτούς πολιτικών, π.χ. της "αγίας" οικογένειας αλλα και πασόκους, π.χ. η σημερινή υποδιοικητής της ΑΤΕ.
  Ο ίδιος έφυγε πολύ πλουσιότερος με τα διάφορα μπόνους που έλαβε απο τα οποία ξεχωρίζει εκείνο των 2 εκατ. ευρώ και πλέον της Τρ. Πειραιώς. Μια εφημερίδα πριν 1-2 χρόνια είχε φωτοτυπία την φορολογική δήλωση που φαίνονταν ως αμοιβές ΔΣ (φορολογούνταν τότε αυτόνομα με συντελεστή 20%). Ο Προβόπουλος είναι ένας απο τους βασικούς λόγους που φθάσαμε εδώ που φθάσαμε. Ομως, κάτι τέτοιοι άνθρωποι δημοσιοσχεσίτες επιζούν στην Ελλάδα. Αν λοιπόν νομίζετε οτι θα αφήσει την καρέκλα του τόσο εύκολα, κάνετε λάθος. Εδώ είμαστε. Το 2013 λήγει η θητεία του.

 4. astir avatar
  astir 23/04/2012 20:00:00

  Επειδη ξεχναμε ευκολα ο κ Προβοπουλος ειναι ο κυριος Τ+10 εχει κερδισει μια θεση επαξια διπλα στον ΓΑΠ τον παπακωνσταντινου και την εξεταστικη επιτροπη πως μπηκαμε στο μνημονιο η κανω λαθος ?

 5. axis avatar
  axis 23/04/2012 21:49:52

  Στις 7 Μαΐου ο Σαμαράς να στείλει σπίτι του τον Προβόπουλο και όλους τους υπόλοιπους αξιωματούχους της κυβέρνησης Παπανδρέου. Καμιά συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ. Μηδέν ανοχή στους πρασινοφρουρούς και τους συνεργάτες τους. Να τοποθετηθούν αμέσως νέοι άνθρωποι, της απολύτου εμπιστοσύνης του Σαμαρά σε κάθε διοικητικό πόστο σε όλη τη χώρα. Να μην ξεχνά ο Πρόεδρος ότι από τις 7 Μαΐου τα πασοκικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης - και όχι μόνο - θα αρχίσουν να του ροκανίζουν την καρέκλα όπως έκαναν και με τον Καραμανλή που τους άφησε να αλωνίζουν. Τέλος στο πασοκικό κράτος. Καμιά ψήφο σε πράσινους γλάρους και δεκανίκια. Αυτοδυναμία στον Αντώνη Σαμαρά.

 6. Γιάννης avatar
  Γιάννης 23/04/2012 22:25:46

  Ο κ.Προβόπουλος πήρε τα λεφτά από τα Επιμελητήρια και τα επένδυσε σε ομόλογα του Εληνικού Δημοσίου και μετά τα κούρεψε!!!

  • juliet avatar
   juliet @ Γιάννης 23/04/2012 22:34:37

   Αρα ο κατάλληλος άνθρωπος για την κατάλληλη θέση!!!Κουρέας ακριβοπληρωμένος .....άκουσες κανένα καραφλό να διαμαρτύρεται;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.