#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/04/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δε φτάνουν τα χαράτσια... έχουμε και τις αυξήσεις της ΔΕΗΥπάρχουν πάντα κάποια όρια, που όταν ξεπερνιούνται γίνεται η έκρηξη. Μπορεί ο ελληνικός λαός να υπομένει με συγκατάβαση όλα τα μέτρα και τις περικοπές, ωστόσο, δε μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Δε φτάνουν τα χαράτσια στα ακίνητα, δε φτάνουν οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, δε φτάνουν κάποια… έκτακτα που προκύπτουν, έχουμε και τη ΔΕΗ κάθε τρεις και λίγο να ετοιμάζεται για αυξήσεις στα τιμολόγια. Ούτε δύο μήνες δεν πέρασαν από τότε που έγινε ο χαμός με τις αυξήσεις του Ιανουαρίου, τώρα η ΔΕΗ ανακοινώνει ότι θα γίνουν ακριβότερα τα τιμολόγια τον Μάιο και τον Ιούνιο διότι είναι… μνημονιακή υποχρέωση. Οι αυξήσεις θα είναι 2,7% και 5,6% αντίστοιχα, προκειμένου, όπως λένε, να πετύχει ισοσκελισμό των τιμολογίων της με τα πραγματικά της κόστη, κάτι που αποτελεί μνημονιακή δέσμευση της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο στόχος αυτός πρέπει να έχει επιτευχθεί μέχρι τον Ιούλιο, όμως όπως αναφέρουν πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό να μετακυλιστεί ο στόχος μέχρι τις αρχές του 2014. Με βάση τις προγραμματισμένες αυξήσεις, η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει έσοδα ύψους 6,4 δισ. ευρώ για το 2013 ενώ οι πωλήσεις ενέργειας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 6,1 δισ. ευρώ.

Οι παραδοχές στις οποίες βασίζονται αυτές οι προβλέψεις είναι:

- Τιμή πετρελαίου στα 110 δολάρια το βαρέλι

- Ισοτιμία ευρώ-δολαρίου στο 1,25

- Τιμή CO2 στα 7 ευρώ τον τόνο

- Αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής κατά 8% σε ετήσια βάση

Αν δε γίνει κάτι από αυτά θα πληρώσει πάλι ο συνήθης ύποπτος, δηλαδή ο πολίτης. Αν ισχύουν αυτές οι αυξήσεις τότε μέσα σε έξι μήνες κάθε νοικοκυριό θα δει να αυξάνεται το κόστος χρήσης του ρεύματος σχεδόν 20%. Πόσο, λοιπόν, θα το αντέξει αυτό η ελληνική οικογένεια; Και δε βλέπουν στη ΔΕΗ τους εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους λογαριασμούς ή τους διακανονισμούς διότι ο κόσμος δεν έχει να πληρώσει;

Η Επιχείρηση πήρε ομολογιακό δάνειο 1,1 δις προκειμένου να κλείσει τη μαύρη τρύπα της. Μήπως τώρα με τις απανωτές αυξήσεις θέλει να γίνει και «πολύφερνη νύφη» για επίδοξους μνηστήρες. Μέχρι πότε όμως ο κόσμος θα είναι και κερατάς και δαρμένος;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. lotofagos avatar
  lotofagos 04/04/2013 09:09:35

  Και πόσο μας κοστίζουν οι φουρφουρες και τα καθρεπτακια;
  Αυτό θα μας πούνε πόσο μας το χρεώνουν; Θα πάρει κανένας χαμπάρι ότι με πράσινη επιδοτούμενη ενέργεια μόνο επιβαρύνσεις στους λογαριασμούς κερδιζουμε

 2. ΜΠΑΜΠΗΣ avatar
  ΜΠΑΜΠΗΣ 04/04/2013 09:48:46

  ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, ΕΤΑΚ, ΕΗΤΔΕ, ΦΑΠ, κ.λ.π.
  Ράβε ξήλωνε η αλλιώς εδώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν ή ....
  Ξέρετε τι λέει ο κόσμος αντε .......
  Δεν μπορούν να κυβερνήσουν επειδή φοβούνται τον αλέξη και τη χαχολιά της κοινωνίας.
  Με λίγα λόγια ανικανότητα πλήρης και μάλιστα τριπλή.
  Τι διάολο συμβούλους έχει αυτό το κόμμα τελικά.
  Η σαπίλα είναι βαθιά.
  Το να λογοκρίνεται απόψεις που λένε αλήθειες , τότε ανταλάξτε χαζομάρες μεταξύ σας στους καναπέδες σας και αντε γειά....
  Τίποτε δεν είναι τυχαίο ...όταν ένα πρόβλημα δεν το λ.υνεις το βρίσκεις μπροστά σου μεγαλύτερο και τότε...
  ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ...

 3. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 04/04/2013 10:30:32

  Πληρώνετε πατριώτες. Για το καλό της Πατρίδας.

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 04/04/2013 12:58:09

  Τα SOS της φετινής φορολογικής δήλωσης
  του Στέλιου Δημητρέλη | capital.gr/msn.com/Article |
  Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013, 10:10

  Εννέα αλλαγές περιλαμβάνει η φετινή φορολογική δήλωση. Το έντυπο με το οποίο οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 κρύβει παγίδες οι οποίες εφόσον δεν αποφευχθούν θα οδηγήσουν στην πληρωμή πρόσθετου φόρου σε σχέση με αυτόν που αναλογεί πραγματικά στους φορολογούμενους.

  Στη φετινή δήλωση είναι υποχρεωτική η αναγραφή όλων των εισοδημάτων που απέκτησαν οι φορολογούμενοι πέρυσι, ακόμη και αυτών για τα οποία έχουν ήδη καταβάλει το φόρο, ενώ θα πρέπει να συμπληρωθούν και ορισμένα πρόσθετα στοιχεία προκειμένου να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών σε μια σειρά διασταυρώσεων. Αναλυτικά οι αλλαγές στο νέο έντυπο της φορολογικής δήλωσης είναι οι εξής:

  -Στον πίνακα 2 που αφορά σε πληροφοριακά στοιχεία έχει προστεθεί ο κωδικός 019-020. Οι φορολογούμενοι καλούνται να απαντήσουν θετικά ή αρνητικά στην ερώτηση αν είναι επιτηδευματίες οι οποίοι φορολογούνται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 45 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος. Ουσιαστικά ζητείται να απαντήσουν αν εργάζονται ως μισθωτοί με «μπλοκάκι». Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι εργαζόμενοι με δελτίο παροχής υπηρεσιών οι οποίοι έχουν έναν εργοδότη και σύμβαση εργασίας. Μπορούν επίσης να έχουν και έως τρεις εργοδότες αρκεί το 75% των εσόδων τους να προέρχεται από έναν.

  Εφόσον, εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις θα πρέπει να απαντήσουν καταφατικά στην ερώτηση. Εφόσον απαντήσουν καταφατικά θα επιβαρυνθούν με τέλος επιτηδεύματος ύψους 500 ευρώ αντί για 650 ευρώ που ισχύει για τους υπόλοιπους επιτηδευματίες (αυξήθηκε φέτος).

  -Στον ίδιο πίνακα, δηλαδή στον πίνακα 2, έχει προστεθεί και ο κωδικός 027-028. Είναι η ερώτηση «Ασκείτε εμπορική επιχείρηση και γεννηθήκατε μέχρι την 31/12/1950»; Οι φορολογούμενοι της παραπάνω κατηγορίας, δηλαδή όσοι ασκούν εμπορική επιχείρηση και απέχουν λίγα χρόνια από την υποχρεωτική συνταξιοδότησή τους (είναι δηλαδή 62 ετών και άνω) απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος ύψους 650 ευρώ. Γι΄αυτό και η απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι πολύ σημαντική.

  -Στον πίνακα 4Ε όπου δηλώνονται τα εισοδήματα από ακίνητα έχει προστεθεί ο κωδικός 177-178. Οι φορολογούμενοι καλούνται να συμπληρώσουν σε αυτόν το ακαθάριστο εισόδημα από ενοικίαση κατοικιών επιφάνειας έως 300 τετραγωνικών μέτρων, αποθηκών και θέσεων στάθμευσης. Στο ποσό του εισοδήματος που θα δηλωθεί σε αυτόν τον κωδικό επιβάλλεται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% επί των μισθωμάτων. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ο κωδικός 175-176 ο οποίος θα πρέπει να συμπληρωθεί με το εισόδημα από ενοικίαση κατοικιών άνω των 300 τ.μ. και εμπορικές μισθώσεις. Στο εισόδημα αυτό επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 3%.

  -Στον Πίνακα 5 της φορολογικής δήλωσης όπου αναγράφονται τα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης των φορολογούμενων (τεκμήρια) έχουν προστεθεί δυο κωδικοί στους οποίους οι φορολογούμενοι μπορούν προαιρετικά να αναγράψουν τους αριθμούς παροχής της πρώτης δευτερεύουσας (κωδ. 205) και της δεύτερης δευτερεύουσα κατοικίας τους (κωδ.206). Ο κωδικός για την αναγραφή του αριθμού παροχής της κύριας κατοικίας έχει προστεθεί από την περυσινή φορολογική δήλωση. Τα στοιχεία της παροχής αναγράφονται προκειμένου να προχωρήσει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε διασταυρώσεις για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ακινήτων που δεν πληρώσουν το «χαράτσι» στα ακίνητα (ΕΕΤΗΔΕ).

  - Στον πίνακα 7 της φορολογικής δήλωσης όπου αναγράφονται οι δαπάνες που μειώνουν το φόρο εισοδήματος έχουν προστεθεί οι κωδικοί 037-038 και 039-040. Στον πρώτο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράφουν το ποσό της δαπάνης που πραγματοποίησαν για την αποκατάσταση ακινήτων που βρίσκονται στον ιστορικό κέντρο της Αθήνας (περιοχές Γερανίου και Μεταξουργείου) και στον δεύτερο η δαπάνη για την αποκατάσταση διατηρητέων κτιρίων στις ίδιες περιοχές.

  -Στον πίνακα 8 της δήλωσης έχει προστεθεί ο κωδικός 333-334. Σε αυτόν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αναγράψουν το ποσό της εισφοράς αλληλεγγύης που τους παρακρατήθηκε κατά τη διάρκεια του 2012 προκειμένου να αφαιρεθεί κατά την εκκαθάριση της δήλωσης από το ποσό της εισφοράς που τους αναλογεί.

  -Στον πίνακα 9 της φορολογικής δήλωσης οι φορολογούμενοι θα πρέπει φέτος να αναγράψουν και τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) των προστατευόμενων τέκνων τους. Η αναγραφή γίνεται προκειμένου να πραγματοποιηθούν διασταυρώσεις με τα στοιχεία παροχών που δίνει το υπουργείο κοινωνικών ασφαλίσεων. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστωθεί αν πράγματι είναι προστατευόμενα μέλη και οι γονείς τους καρπώνονται νόμιμα το πρόσθετο αφορολόγητο όριο των τέκνων.

  Δύο κρίσιμες αλλαγές

  Στη φετινή φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αναγράψουν το σύνολο των εισοδημάτων τους, ακόμη και αυτών που έχουν ήδη φορολογηθεί. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι τόκοι από κάθε είδους καταθέσεις, οι υπεραξίες ακινήτων, οι κάθε είδους παροχές κ.α. Τα ποσά αυτά θα προστεθούν στο συνολικό εισόδημα του φορολογούμενοι και θα υπολογισθεί και για αυτά εισφορά αλληλεγγύης (1% έως 4% ανάλογα με το ύψος του συνολικού εισοδήματος). Τα ποσά αυτά θα πρέπει να δηλωθούν στον κωδικό 659-660 της δήλωσης.

  Άλλη σημαντική αλλαγή είναι η υποχρέωση όλων των φορολογούμενων ηλικίας άνω των 18 ετών να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Αυτό γίνεται για λόγους καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μέσω του εντοπισμού τέκνων των φορολογούμενων ή των ηλικιωμένων γονιών τους οι οποίοι διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και μεγάλες καταθέσεις. Για παράδειγμα, θα εντοπισθούν 18χρονοι οι οποίοι εμφανίζονται να εισπράττουν μεγάλα ποσά από τόκους καταθέσεων χωρίς όμως να εργάζονται. Τα ποσά των καταθέσεων θα υπολογισθούν από τα ποσά των τόκων που θα δηλώσουν οι φορολογούμενοι.

  Έντυπο Ε1 2013
  http://www.protothema.gr/files/1/2013/04/04/E1-2013.pdf

 5. IOANNIS avatar
  IOANNIS 04/04/2013 13:02:13

  ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΒΔΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ.ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 6. fitsoulas avatar
  fitsoulas 04/04/2013 13:49:45

  Έχουμε δοκιμάσει να τους αλλάξουμε όνομα; Βοηθάει επικοινωνιακά!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.