#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/06/2008 00:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεσμεύσεις Ομπάμα για την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ

Το πρώτο που έσπευσε να διαβεβαιώσει ο Ομπάμα για τον τρόπο που θα ασκήσει την εξωτερική πολιτική ως πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν, φυσικά, το φιλοισραηλινό λόμπι. Έτσι, απευθυνόμενος στη  γενική συνέλευση του AIPAC, του βασικού φιλοισραηλινού λόμπι στις ΗΠΑ δεσμεύθηκε να «εξαλείψει» την απειλή που δημιουργεί το Ιράν κατά του Ισραήλ. Μιλώντας ύστερα από αυτόν η Χίλαρι Κλίντον είπε, εξάλλου: «Γνωρίζω ότι ο Μπάρακ Ομπάμα θα είναι ένας καλός φίλος του Ισραήλ», αναγνωρίζοντας έτσι έμμεσα την ήττα της στον προεκλογικό αγώνα για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές».

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ υποσχέθηκε επίσης ότι θα κάνει οτιδήποτε δυνατόν, προκειμένου να εμποδίσει το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα. «Ο κίνδυνος από το Ιράν είναι σοβαρός, πραγματικός, και στόχος μου είναι να εξαλείψω αυτή την απειλή» τόνισε, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε αμέριστη υποστήριξη στο Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του. Υποσχέθηκε επίσης να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για να συνεχιστεί η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή και εκτίμησε ότι η Ιερουσαλήμ θα πρέπει «να παραμείνει η πρωτεύουσα του Ισραήλ» και «αδιαίρετη».

Στο μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ εκτιμά σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευτεί το Σάββατο στη βρετανική εφημερίδα The Guardian, ότι ένα κοινό ψηφοδέλτιο των Δημοκρατικών με τους Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι το «χειρότερο λάθος» που θα μπορούσε να γίνει. Ο κ. Κάρτερ επικαλείται σφυγμομέτρηση, σύμφωνα με την οποία το 50% των Αμερικανών ψηφοφόρων έχει αρνητική άποψη για τη Χίλαρι Κλίντον. «Αν πάρετε αυτό το 50% που δεν θέλει να ψηφίσει την Κλίντον και το προσθέσετε στους παράγοντες ότι ο Ομπάμα δεν είναι αρκετά λευκός, είναι σχετικά νέος, δεν έχει αρκετή εμπειρία ή έχει ένα επώνυμο που ακούγεται αραβικό, μπορείτε να έχετε το χειρότερο συνδυασμό» τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 05/06/2008 01:15:19

  Φυσικά και το Ισραήλ χρειάζεται υποστήριξη σε πιθανή επίθεση από το Ιράν ή σε ακρότητες των Παλαιστινίων. Αλλά τι σχέση έχει αυτό με το γλείψιμο που έριξαν οι δύο ηγέτες των Δημοκρατικών, αμέσως μετά την οριστικοποίηση της νίκης του Ομπάμα;

  Οπωσδήποτε, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι απλώς ήθελαν να εξασφαλίσουν την υποστήριξη του συγκεκριμένου λόμπι, όπως ακριβώς θα έκαναν και με το ελληνοαμερικανικό λόμπι για παράδειγμα. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε υπερβολικός ζήλος και άφθονη δουλικότητα.

  Όσο απαίσιος είναι ο αντιεβραϊσμός, άλλο τόσο είναι και ο αντιαραβισμός.

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/06/2008 01:44:10

  Η αμερικανική κοινωνία και η “Ημέρα της Κρίσεως" ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ


  «Η συζήτηση με τον διακεκριμένο Αμερικανό συνάδελφο γινόταν υπό συνθήκες ιδανικές, Το σεμινάριο στο κρατικό Πανεπιστήμιο της Ν. Υόρκης, στο Stonybrook όπου μίλησα, είχε μόλις τελειώσει και βρισκόμαστε καθισμένοι στις πολυθρόνες ενός παραθαλάσσιου ξενοδοχείου στο Λονγκ Αϊλαντ, που ένας θαλασσόλυκος είχε κτίσει για κατοικία στα μέσα του 19ου αιώνα. Τίποτα δεν θύμιζε ότι η Ν. Υόρκη ήταν λίγοπερισσότερο από μια ώρα μακριά. Η ομιλία αφορούσε το «δημοκρατικό έλλειμα» των ευρωπαϊκών θεσμών και το κλίμα αποξένωσης που δημιουργεί. Θέμα επίκαιρο, λόγω των δημοψηφισμάτων για το Ευρωσύνταγμα. Όμως ο οικοδεσπότης μου με προσκάλεσε «για ένα ποτήρι κρασί πριν από την επιστροφή μου στην Ν. Υόρκη», έχοντας κατά νου διαφορετικό θέμα.

  «Ας μιλήσουμε για την Αμερική», πρότεινε. «Θυμάμαι ότι στο σεμινάριο είπες πως η αμερικανική κοινωνία αποτελεί σήμερα βασική συνιστώσα της διεθνούς πολιτικής, στον βαθμό που από αυτήν απορρέει η ισχύς της “μόνης” υπερδύναμης και συνεπώς μπορεί να την ελέγξει. Προέβλεψες μάλιστα ότι, τουλάχιστον, στις δυο προσεχείς δεκαετίες κανείς άλλος, κράτος ή συνασπισμός κρατών, δεν θα μπορέσει να αντισταθμήσει αυτήν την ισχύ. Εγώ, όπως ξέρεις, δεν είμαι διεθνολόγος αλλά κοινωνιολόγος, μάλιστα τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με την στρατιωτική κοινωνιολογία. Έτσι, όπως διευρύνεις την έννοια της διεθνούς πολιτικής, με αναγορεύεις σε διεθνολόγο…»

  «Νομίζω», αποκρίθηκα «ότι ορθά ερμήνευσες όσα είπα, μπορώ μάλιστα τώρα να προσθέσω ότι ακριβώς λόγω της κατάστασης που επικρατεί σήμερα εδώ ελάχιστα αισοδοξώ για την πορεί της διεθνούς πολιτικής. Τρία ζητήματα με απασχολούν ιδιαίτερα. Το πρώτο είναι η επίδραση που έχει η συρρίκνωση της κυρίαρχης αγγλοσαξωνικής ομάδας και της κουλτούρας της για την δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την κουλτούρα αυτή καλλιεργούσαν τα γνωστα ΑΕΙ της ΒΑ Ακτής των ΗΠΑ.

  Σημαντική είναι, επίσης, η αλλοίωση της εθνικής σύνθεσης του πληθυσμού σε βάρος των ευρωπαϊκής καταγωγής Αμερικανών με ταυτόχρονη αναβάθμιση των εθνικών lobbies, ιδίως του ΕΒΡΑΪΚΟΥ. Εκ των πραγμάτων, η αμερικανική εξωτερική πολιτική συνδέεται ολοένα και περισσότερο με επιμέρους εθνικά συμφέροντα και οι επιλογές της σε κρίσιμα περιφερειακά ζητήμα, όπως η αραβοισραηλινή διένεξη, συρρικνώνονται. Το δεύτερο αφορά τον δραστικό περιορισμό των ελευθεριών των Αμερικανών πολιτών με τον πατριωτικό νόμο του 2001.

  Αν Εξαιρέσης τους “New York Times” και 1-2 παναμερικανικής εμβέλειας εφημερίδες, οι συνέπειες στην ποιότητα του πολιτικού προβληματισμού σε αυτή τη χώρα είναι ορατές, ακόμη και όταν την επισκέπτεται κανείς για λίγες ημέρες. Όμως, το κυριότερο πρόβλημα είναι η περιθοριοποίση του Κογκρέσου ως ασφαλιστικής δικλίδας απέναντι σε προεδρικές αυθερεσίες. Ας θυμηθούμε π.χ.την “εν λευκώ” εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο Μπους, το 2002, να προχωρήσει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ, ακόμη και χωρίς την εξουσιοδότηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

  Εάν δεν κάνω λάθος, για πρώτη φορά στη σύγχρονη αμερικανική Ιστορία γερουσιαστές και βουλευτές αντιμετωπίζουν τόσο μεγάλη δυσκολία να διαφοροποιηθούν από τις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας λόγω χειραγώγησης του μέσου Αμερικανού από την τελευταία. Νομίζω, πάντως, ότι οι εκλογές του 2006 για το Κογκρέσο θα είναι αποφασιστικές. Εάν η μεγάλη προσπάθεια που έκαναν οι Δημοκρατικοί στις προεδρικές εκλογές του 2004 συνεχιστεί και έρθουν να ψηφίσουν περισσότεροι πολίτες, η ρεμπουπλικανικήπλειοψηφία μπορεί να ανατραπεί».


  «Στο τελευταίο σημείο κάνεις λάθος», με διέκοψε. «Όσο περισσότεροι έρχονται να ψηφίσουν τόσο πιο συντηρητικοί εκπρόσωποι θα εκλέγονται. Γιατί εκείνο που σου διαφεύγει είναι πως “η σιωπηρή πλειοψηφία” αποτελείται σήμερα, στο μεγαλύτερο ποσοστό της, από ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ που έχουν πολύ χαλαρή σχέση με την Καθολική ή τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες και ακολουθούν την ΒΙΒΛΟ και κ υ ρ ί ω ς την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ του Ευαγγελιστή Ιωάννη, όπως τα ερμηνεύουν βαθύπλουτοι τηλεοπτικοί ιεροκήρυκες και συγγραφείς θρησκευτικών best sellers. Οι Ρεπουμπλικανοί κέρδισαν τις τελευταίες προεδρικές εκλογές επειδή σε ορισμένες “Πολιτείες κλειδιά”, παράλληλα με αυτές έγιναν δημοψηφίσματα με θέματα όπως “είσθε υπέρ ή κατά του γάμου ομοφυλοφίλων” που έφεραν στις κάλπες αυτήν την “σιωπηρή πλειοψηφία”.

  «Είναι και στην Ευρώπη γνωστόν ότι στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου υπάρχει ένα κύμα χριστιανικού φονταμεταλισμού», αντέδρασα.

  «Όχι, δεν έχετε ιδέα για το μέγεθος του προβλήματος. Θα σου δώσω μια συμβουλή. Αγόρασε ένα βιβλίο με τίτλο “Left Behind” (“Αυτοί που έμειναν πίσω”), θα το βρεις παντού. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1995 και παρέμεινε στην λίστα των best sellers των “New York Times” 84 εβδομάδες. Άρα η δημοτικότητα του δεν έχει καμιά σχέση με την 11η Σεπτεμβρίου. Περιγράφει την αιφνίδια ανάληψη των πιστών στους ουρανούς,
  α-λ-λ-ά δίνει σε “αυτούς που έμειναν πίσω” α-κ-ό-μ-η μ-ι-α ευκαιρία. Πριν από την ανάληψη γίνεται επίθεση της ΡΩΣΙΑΣ κατά του ΙΣΡΑΗΛ, που αποκρούεται από θ ε ϊ κ έ ς δυνάμεις.

  Εμφανίζεται ο Αντίχριστος, ο οποίς ακούει στο όνομα Νικολάι Καρπάθια -όπως τα βουνά- που είχε μόλις εκλεγεί πρόεδρος της Ρουμανίας, είναι όμως ιταλικής καταγωγής, επειδή η πλειοψηφία των συγγραφέων βιβλίων για τη “Δευτέρα Παρουσία” θεωρούν ότι ο Αντίχριστος θα είναι ή Ιταλός ή Τούρκος ή ΕΛΛΗΝΑΣ.

  Ο Καρπάθια εκλέγεται πανηγυρικά γ.γ. του ΟΗΕ και τα κράτη μέλη συμφωνούν να παραδώσουν το 10% του οπλισμού τους και να καταστρέψουν το υπόλοιπο: μάλιστα, σχέδιο του Αντίχριστου είναι να αυξηθούν τα μόνιμα μέλη του Συμβουλείου Ασφαλείας από πέντε σε δέκα. Αντιλαμβάνεσαι ότι για τους αναγνώστες του βιβλίου οι σημερινές συζητήσεις για την διεύρηνση του Συμβουλίου Ασφαλείας καθοδηγούνται από τον Αντίχριστο».

  Είχα μείνει κατάπληκτος και το είπα φωναχτά.
  «Περίμενε δεν έχεις ακούσει τίποτε ακόμη». Είχαμε φύγει από το γραφικό πανδοχείο και κατευθυνόμασταν προς τον σιδηροδρομικό σταθμό. Το τρένο για την Ν. Υόρκη έφευγε σε μερικά λεπτά.

  Συνέχισε: «Το βιβλίο αυτό ήταν το πρώτο ολόκληρης σειράς. Ακολούθησαν άλλα έ ν τ ε κ α, που το καθένα τους αντιστοιχεί σε κάποιο τμήμα της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ, όπως βέβαια την ερμηνεύουν οι συγγραφείς Tim Lahaye και Jerry b. Jenkins. Ένα μάλιστα από τα βιβλία υπο τον τίτλο “The Mark” (“Το σημάδι”) πρέπει να σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα.

  Ο Αντίχριστος έχει εδραιώσει την κυριαρχία του στον κόσμο και η χώρα την οποία επιλέγει για να θέσει πρώτη φορά το σημάδι του είναι η ΕΛΛΑΔΑ! Κυκλοφόρησε το 2000 και ίσως σε παρηγορήσει κάπως η πληροφορία ότι παρέμεινε στην λίστα των “New York Times” μόλις 32 εβδομάδες. Τρία ακόμη βιβλία κυκλοφορούν το 2005».

  Φτάσαμε στον σταθμό. Ήρθε η στιγμή του αποχαιρετισμού. «Ακουσε», του είπα, «εγώ παρ’ όλα όσα λες πιστεύω στην αμερικανική κοινωνία και είμαι βέβαιος ότι θα ξαναβρεί τις ισορροπίες της».

  «Δεν αποκλείεται», απάντησε. «Κάνε, όμως, προηγουμένως μερικούς υπολογισμούς. Τα 12 βιβλία της σειράς που σου ανέφερα έχουν πουλήσει συνολικά 60.000.000 αντίτυπα! Εάν υποθέσουμε ότι καθένα από αυτά το έχουν διαβάσει δυο, τουλάχιστον, αναγνώστες, μιλάμε για το 42% του πληθυσμού αυτής της χώρας. Υπολόγισε, επίσης, τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί όσον αφορά τον πολιτικά ενεργό πληθυσμό.

  Για τους περισσότερους από τους ανθρώπους αυτούς, εφόσον επίκειται η “Ημέρα της Κρίσεως”, το επείγον θέμα είναι να μην αμαρτάνουν ή να μην υποστηρίζουν όσους αμαρτάνουν, δηλαδή, για παράδειγμα, δεν καταδικάζουν απερίφραστα τις αμβλώσεις. Όλα τα άλλα είναι δευτερεύουσας σημασίας. Πάντως, διάβασε το “Left Behind” και κρίνε μόνος σου. Καλό ταξίδι».

  Σκεφτόμουν τη συζήτηση αυτή στη διαδρομή προς την Ν. Υόρκη. Συνέχισα να την σκέφτομαι στην πτήση προς τη Βοστώνη, καθώς και όσο περιδιάβαζα στο Cambridge. Τελικά αγόρασα το βιβλίο, το διάβασα και σήμερα, αρκετές μέρες μετά την επιστροφή μου, αποφάσισα να γράψω αυτές τις γραμμές», του Δημήτρη Κώνστα, καθηγητή, διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, «Ελευθεροτυπία», Μάιος, 2005.
  $$$

  «The Messiah [is] without metaphor the Jewish people»,
  Βαβυλωνιακό Ταλμουδ, Kethuboth, 111a

 3. νικος avatar
  νικος 05/06/2008 02:26:48

  http://www.ntua.gr/posdep/MME/Jan_2006/2006-01-22b_enet.htm

 4. Swell avatar
  Swell 05/06/2008 08:28:50

  Έτσι, για να μην τρέφουμε (τις συνήθεις) αυταπάτες ότι η αμερικάνικη εξωτερική πολιτική μπορεί ν' αλλάξει με μαύρο ή κόκκινο ή κίτρινο ή ροζ πρόεδρο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Obama δεν βρήκε μια λέξη να πει για τους Παλαιστίνιους.

 5. exon avatar
  exon 05/06/2008 09:49:27

  τι να κάμει ο άνθρωπος με τέτοιο επίθετο? Πρέπει να βρεί σπόνσορες.....Ο Κάρτερ έχει δίκιο. Τον βλέπω να ασπρίζει αλά michael jackson και να ασπάζεται την καμπάλα για να προκόψει.

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/06/2008 14:17:07

  Anonymous Says:
  June 5th, 2008 at 9:00 am

  "Μάγκες ας ξεχωρίζουμε τους εβραίους που είναι ταλμουδηστές-σιωνιστές από τους υπόλοιπους. Ας τους λέμε σιωνιστές".

  ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

 7. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/06/2008 15:05:00

  Ο σύνδεσμος για το άρθρο που παρέθεσε ο Γέροντας:

  http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/dt=12.05.2005,id=43049928

  Επειδή, όπως φαίνεται, κανένα ελληνικό ΜΜΕ (εξαρτημένο ή ανεξάρτητο) δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς γίνεται με τον Ομπάμα, όσοι ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ αγγλικά, ας διαβάσουν αυτό:

  http://www.huffingtonpost.com/2008/06/04/lieberman-carries-mccains_n_105179.html

 8. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 05/06/2008 15:59:15

  ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣ (Αυγ 2007) - OI ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ Obama


  Το ψήφισμα αυτό υπέγραψε κι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών OBAMA και το περιεχόμενο αυτού είναι αυστηρές συστάσεις προς της FYROM σχετικά με την αλυτρωτική της πολιτική.Με το ψήφισμα αυτό καλούν τα Σκόπια να συμμορφωθούν με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995, να σταματήσουν την προπαγάνδα και να εργαστούν για την εύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης για το όνομα. Παραθέτουν μάλιστα και πρόσφατα παραδείγματα επεκτατικής πολιτικής ενάντια στην Ελλάδα εξαιτίας των οποίων προέβησαν στην υπογραφή αυτού του εγγράφου.

  Η υπογραφή του OBAMA σ'αυτό το χαρτί έχει ανησυχήσει έντονα την Σκοπιανή πολιτική καθώς ενδεχόμενη εκλογή του συγκεκριμένου Δημοκρατικού ως Προέδρου των ΗΠΑ ίσως σημάνει αλλαγή στην μέχρι τώρα φιλοσκοπιανή πολιτική του BUSH. Σημειώνουμε ότι η κυβέρνηση BUSH αναγνώρισε τα Σκόπια ως "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" την επομένη των προεδρικών εκλογών, υφαρπάζοντας τις Ελληνικές ψήφους κι εξοργίζοντας θανάσιμα την ομογένεια. Το συγκεκριμένο έγγραφο που φέρει την υπογραφή του OBAMA είναι ένα πολύ καλό χαρτί για τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των εξηπατημένων Ελλήνων της Αμερικής που δέχτηκαν το ύπουλο χτύπημα του φιλοσκοπιανού BUSH.

  Η ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ πρέπει να στηρίξει OBAMA διότι έμεινε πιστός στις αποφάσεις του ΟΗΕ, στις ενδιάμεσες συμφωνίες και ΔΕΝ έκανε τα στραβά μάτια στην προκλητικότητα των Σκοπίων.

  Ακολουθεί το κείμενο στα Αγγλικά.

  SRES 300 IS
  110th CONGRESS
  1st Session
  S. RES. 300


  Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding `hostile activities or propaganda' and should work with the United Nations and Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually-acceptable official name for FYROM.


  IN THE SENATE OF THE UNITED STATES

  August 3, 2007
  Mr. MENENDEZ (for himself, Ms. SNOWE, and Mr. OBAMA) submitted the following resolution; which was referred to the Committee on Foreign Relations

  RESOLUTION

  Expressing the sense of the Senate that the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) should stop the utilization of materials that violate provisions of the United Nations-brokered Interim Agreement between FYROM and Greece regarding `hostile activities or propaganda' and should work with the United Nations and Greece to achieve longstanding United States and United Nations policy goals of finding a mutually-acceptable official name for FYROM.

  Whereas, on April 8, 1993, the United Nations General Assembly admitted as a member the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM), under the name the `Former Yugoslav Republic of Macedonia';

  Whereas United Nations Security Council Resolution 817 (1993) states that the dispute over the name must be resolved to maintain peaceful relations between Greece and FYROM;

  Whereas, on September 13, 1995, Greece and FYROM signed a United Nations-brokered Interim Accord that, among other things, commits them to not `support claims to any part of the territory of the other party or claims for a change of their existing frontiers';

  Whereas a pre-eminent goal of the United Nations Interim Accord was to stop FYROM from utilizing, since its admittance to the United Nations in 1993, what the Accord calls `propaganda', including in school textbooks;

  Whereas a television report in recent years showed students in a state-run school in FYROM still being taught that parts of Greece, including Greek Macedonia, are rightfully part of FYROM;

  Whereas some textbooks, including the Military Academy textbook published in 2004 by the Military Academy `General Mihailo Apostolski' in the FYROM capital city, contain maps showing that a `Greater Macedonia' extends many miles south into Greece to Mount Olympus and miles east to Mount Pirin in Bulgaria;

  Whereas, in direct contradiction of the spirit of the United Nations Interim Accord's section `A', entitled `Friendly Relations and Confidence Building Measures', which attempts to eliminate challenges regarding `historic and cultural patrimony', the Government of FYROM recently renamed the capital city's international airport `Alexander the Great Airport';

  Whereas the aforementioned acts constitute a breach of FYROM's international obligations deriving from the spirit of the United Nations Interim Accord, which provide that FYROM should abstain from any form of `propaganda' against Greece's historical or cultural heritage;

  Whereas such acts are not compatible with Article 10 of the United Nations Interim Accord, which calls for `improving understanding and good neighbourly relations', as well as with European standards and values endorsed by European Union member-states; and

  Whereas this information, like that exposed in the media report and elsewhere, being used contrary to the United Nations Interim Accord instills hostility and a rationale for irredentism in portions of the population of FYROM toward Greece and the history of Greece: Now, therefore, be it

  Resolved, That the Senate--

  (1) urges the Former Yugoslav Republic of Macedonia (FYROM) to observe its obligations under Article 7 of the 1995 United Nations-brokered Interim Accord, which directs the parties to `promptly take effective measures to prohibit hostile activities or propaganda by state-controlled agencies and to discourage acts by private entities likely to incite violence, hatred or hostility' and review the contents of textbooks, maps, and teaching aids to ensure that such tools are stating accurate information; and

  (2) urges FYROM to work with Greece within the framework of the United Nations process to achieve longstanding United States and United Nations policy goals by reaching a mutually-acceptable official name for FYROM.

 9. ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ avatar
  ΚΩΣΤΗΣ ΔΡΑΝΔΑΚΙΣ 05/06/2008 20:58:37

  AΡΧΑΙΟ ΡΗΘΕΝ : Άραψ ωλείτο κι' οδείρετο μούνος...
  Κάντε την προσπάθεια να το μεταφράσετε...

 10. Lara avatar
  Lara 05/06/2008 21:29:19

  Metafrash parolo enan aiona olakairo apoxhs apo ta Arxaia Ellhnika.

  "Arabas ourliaze kai koptontan dhl. eklege me lugmous monos.

  Ti kerdizo????????????'
  Ena kouvadaki, e!
  lara

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.