#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/09/2012 16:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεσμεύθηκαν λογαριασμοί, μετοχές και ακίνητα 121 φοροφυγάδωνΤι έγινε ρε παιδιά; Αν καταλάβαμε καλά από την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών άρχισε στην Ελλάδα να εφαρμόζεται ο νόμος και να δεσμεύονται καταθέσεις και περιουσίες όσων φοροδιαφεύγουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ΣΔΟΕ προχώρησε σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, μετοχών και ακινήτων 121 φυσικών προσώπων και εταιρειών που ενέχονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και αφορούσαν τη δράση φυσικών προσώπων και εταιρειών τα προηγούμενα οικονομικά έτη, όπου και διαπιστώθηκε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή είτε από εικονικά τιμολόγια είτε από μη έκδοση παραστατικών και μη απόδοση ΦΠΑ.

Στους τραπεζικούς λογαριασμούς που ανοίχθηκαν εντοπίστηκαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ καθώς και ξένο συνάλλαγμα, τα οποία και δεσμεύτηκαν υπέρ του δημοσίου, ενώ εκκρεμεί το άνοιγμα και άλλων λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις.

Επίσης, κατασχέθηκαν ως προϊόντα φοροδιαφυγής πολυτελή ακίνητα, μετοχές στα χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρείες.

Η υπόθεση, ενέχει και πολιτικές διαστάσεις, αφού κάποιοι τόλμησαν να εφαρμόσουν το νόμο και να άρουν τις αδικίες που είχαν αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και οι επώνυμοι να έχουν ασυλία σε αντίθεση με τους μισθοσυντήρητους και τους συνταξιούχους που κινδυνεύουν να τους κατασχεθεί το πενιχρό τους εισόδημα επειδή δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία.

Το θέμα σίγουρα δεν πρέπει να μείνει εδώ, αλλά αντίθετα να ενταθούν και να επεκταθούν και σε ακόμα μεγαλύτερα «ψάρια» που ενώ είναι υπόδικοι η τεράστια περιουσία τους μένει ανέγγιχτη.

Ποιοί εμπλέκονται;

Στις υποθέσεις φοροδιαφυγής που ελέγχθηκαν εμπλέκονται:

* Επιχειρήσεις ξενοδοχειακού κλάδου. Αντιμέτωποι με δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων σε νησιά.

* Αγρότες οι οποίοι εισέπρατταν παράνομα επιστροφές ΦΠΑ, μέσω εικονικών τιμολογίων.

* Μία χρηματιστηριακή εταιρία.

* Μία επιχείρηση που είχε εμπλακεί σε σκάνδαλο φωτοβολταϊκών.

* Ένας ηλεκτρολόγος αυτοκινήτων, στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκαν 140.000 ευρώ που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των τελευταίων ετών.

* Ένας τραπεζικός υπάλληλος, ο οποίος συνελήφθη για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Οι εμπλεκόμενοι φορολογούμενοι που δεν θα πληρώσουν τα πρόστιμα και τους πρόσθετους φόρους που τους έχουν καταλογιστεί θα δουν τα περιουσιακά τους στοιχεία να εκποιούνται και τα ποσά που βρέθηκαν στους τραπεζικές λογαριασμούς τους να κατάσχονται υπέρ του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ανοιχτεί μέχρι στιγμής εντοπίστηκαν ποσά που φθάνουν τα 50 εκατ. ευρώ. Εξ αυτών μόνο τα 20 εκατ. ευρώ ανήκουν σε μία off shore εταιρία, η οποία δεν υπέβαλε δηλώσεις και δεν πλήρωσε τον ειδικό φόρο ακινήτων. Εκκρεμεί, ακόμη, το άνοιγμα και άλλων τραπεζικών λογαριασμών που σχετίζονται με τις υποθέσεις. Ηδη, πάντως, με τη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών έχει «παγώσει» κάθε κίνηση. Δηλαδή οι δικαιούχοι των λογαριασμών δεν μπορούν να κάνουν αναλήψεις ή να μεταφέρουν καταθέσεις με εμβάσματα. Επίσης, από το ΣΔΟΕ δεσμεύτηκαν, ως προϊόντα φοροδιαφυγής:

* Πολυτελή ακίνητα. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν δεσμευτεί έξι ακίνητα πολύ μεγάλης αξίας, εκ των οποίων το ένα είναι μία μεζονέτα στη Βούλα και τα υπόλοιπα είναι βίλες με πισίνες σε διάφορα κοσμοπολίτικα νησιά της χώρας.

* Μετοχές αξίας 640.000 ευρώ που διαπραγματεύονται στα Χρηματιστήρια της Αθήνας και της Νέας Υόρκης, καθώς και επενδύσεις σε ασφαλιστικές εταιρίες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ανιψιός avatar
  Ανιψιός 06/09/2012 16:47:45

  Κατ'αρχήν αναφερόμαστε πιθανότατα σε δεσμεύσεις και συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων που προφανώς είναι άδηλο ακόμη εάν τελικώς θα αποδοθούν στο Δημόσιο.
  Δεύτερον, αυτές οι ανακοινώσεις θα μπορούσαν να είναι ένας αποτελεσματικά εύσχημος τρόπος ώστε να ασχολούμαστε εσαεί με τη φοροδιαφυγή και να μη ξεστρατίζει η συζήτηση στη κατά τ'άλλα νόμιμη(άρα και ηθική) φοροαποφυγή εγχώριων και αλλοδαπών επιχειρήσεων και τραπεζών, που αφορά αθροιστικά σε σαφώς μεγαλύτερα ποσά.

  • Εμμανουήλ Πρόιος avatar
   Εμμανουήλ Πρόιος @ Ανιψιός 06/09/2012 16:53:12

   Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες, ειδικά περί νόμιμης φοροαποφυγής, αλλά αυτό που έκανε το Σ.Δ.Ο.Ε. είναι τουλάχιστον μια καλή αρχή.
   Ας ελπίσουμε ότι θα έχει την ανάλογη συνέχεια και πως δεν πρόκειται για επικοινωνιακή διαχείριση...

 2. Tsol avatar
  Tsol 06/09/2012 17:05:59

  Εγώ πάλι νομίζω ότι είναι μια πληροφορία για να κατευνάσει το διαμαρτυρόμενο πλήθος ενόψει της έκθεσης Θεσσαλονίκης και να δώσει το μήνυμα : ορίστε τα παίρνουμε από τους φοροφυγάδες πρέπει να πληρώσετε και οι υπόλοιποι. Βέβαια από το ταμείο για την πληρωμή θα περάσουν οι γνωστοί μ@@@κες ενώ αυτούς που τους κατασχέσαν τα ποσά από λογαριασμούς, τις μετοχές και τα ακίνητα θα βρουν τρόπο να τα πάρουν πίσω (αν βέβαια ισχύουν τα περί κατασχέσεων).

  • Tassos avatar
   Tassos @ Tsol 07/09/2012 00:34:14

   Είσαι ανίατη περίπτωση (ή φοροφυγάς και μπαταχτσής και σε έτσουξε η είδηση)

 3. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 06/09/2012 17:25:48

  Χωρίς ονόματα και διευθύνσεις, ειδικά αυτή τη στιγμή που το ενδιαφέρον έχει πέσει στα μέτρα και τις περικοπές, μοιάζει περισσότερο σαν προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Πετάμε ένα 'πιάσαμε 150 κλέφτες' και γιατί όχι κι αύριο 'άλλοι 300 στη φάκα' ; Χωρίς ονόματα, δημόσια διαπόμπευση, χωρίς συγκεκριμένη λίστα και με ποσά από δίπλα, η δυσπιστια μεγαλώνει. Μακάρι να κάνω λάθος.

  • ΧΑΡΗΣ avatar
   ΧΑΡΗΣ @ Βούρδουλας 06/09/2012 18:30:39

   Μακάρι να κάνεις λάθος κ. Βούρδουλα .
   Εχουμε μπουχτίσει από τέτοια επικοινωνιακά τερτίπια.
   Ο περιβόητος Διώτης έβαζε φυλακή τον Λάκη Γαβαλά και μετά από λίγο έξω πάλι.
   Αφού μας έχουν για ιθαγενείς και μας δίνουν καθρεφτάκια (αλλά μήπως είμαστε όντως ιθαγενείς).
   Η ουσία είναι ότι μόνο 2.500 Ελληνες δήλωσαν πάνω από 150.000 εισόδημα και δεν ντρεπόμαστε.
   ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΝΕΙΣ.
   ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ...ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΘΑΝΑΙ ΤΥΦΛΗΗΗΗΗΗ....

   • Βούρδουλας avatar
    Βούρδουλας @ ΧΑΡΗΣ 06/09/2012 18:50:56

    Μακάρι να κάνω λάθος αλλά νομίζω πως τέτοιες κινήσεις εντυπωσιασμού έχουν γίνει πολλές φορές σε σημείο που καταντάει κάπως γραφικό. Αν μπορεί το αντινιούζ, ο φάκτορας, κάποιος να ανεβάσει τα ονόματα των καλόπαιδων στο σάιτ, τότε θα παραδεχθώ τα σαΐνια που τους τσάκωσαν και που απλά έκαναν καλά τη δουλειά τους. Κανονικά ούτε συγχαρηρήρια χρειάζεται ούτε τίποτα, η δουλειά τους είναι αυτή.

    ΥΓ, ο Γαβαλάς νομίζω πως είναι μέσα, μετά την τρίτη- τέταρτη φορά που τον τσάκωσαν. Αλλά λίγη σημασία έχει αν είναι μέσα. Ας τους πάρουν ό,τι έχουν και δεν έχουν, ας τα δημεύσουν και ας τους αφήσουν μετά ξέφτιλους να τριγυρνάνε έξω.

 4. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 06/09/2012 18:04:17

  Μόνο τόσοι ;
  Οποιος γουστάρει κόβει απόδειξη, και όποιος γουστάρει την ζητάει και την παίρνει.
  Πού είναι ο μηχανισμός ελέγχου και τα όργανα ελέγχου;

 5. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 06/09/2012 18:43:03

  Μέχρι να λειτουργήσει καλά (δηλ. σε όχι λιγότερο από 3-4 χρόνια) ένα σύστημα φορολόγησης με αποδείξεις για τα πάντα (το οποίο θα είναι εύχρηστο και στον παππού στο χωριό) αυτό που πρέπει να γίνει είναι η σύνδεση της περιουσίας με την φορολογία.
  Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ αυτή που αποδεδειγμένα αποκτήθηκε από κληρονομιά ή και δωρεά (για αυτή την περίπτωση το υπάρχων καθεστώς είναι σχετικά ικανοποιητικό), αλλά για αυτή που αποκτήθηκε με αγορά (από όλα τα πρόσωπα της οικογένειας) και δεν συμβαδίζει με το δηλωθέν εισόδημα (π.χ της τελευταίας δεκαετίας).
  Πως μπορεί για παράδειγμα ένας οποιοσδήποτε πολίτης που σε βάθος δεκαετίας έχει οικογενειακό εισόδημα 300 χιλ. ευρώ να απόκτησε (σε οικογενειακή βάση) κινητά (αυτοκίνητα, μετοχές, κ.λ.π) και ακίνητα (σπίτια, οικόπεδα,χωράφια) αξίας 600 χιλ. ;
  Δεν έτρωγε ;Δεν ντυνόταν; Αποδεδειγμένα είχε μετοχές με δεκαπλάσια απόδοση;
  Με λίγα λόγια περιουσιολόγιο και πόθεν έσχες για όλους (Δ.Υ, Ι.Υ, επιχειρηματίες, ελ. επαγγελματίες, κ.λ.π).

 6. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 06/09/2012 19:25:04

  Δεν παίζεστε! Γίνεται αυτό που ζητούσαν όλοι οι Έλληνες και πάλι σας βρωμάει! Πότε θα καταλάβουμε ως λαός και θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από το ψέμα; Βοήθησέ μας Θεέ! Έχουμε χάσει το μυαλό μας πια...

  ΥΓ: Δεν υπήρξε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία της χώρας κυβέρνηση που σε 2 μήνες έκανε τόσα αυτονόητα που δεν είχαν γίνει τον αιώνα που πέρασε και ακόμη λέμε τα ίδια που λέγαμε για τον ΓΑΠ που μας έστειλε στο εκτελεστικό απόσπασμα, έκανε αβάντες στον Πάγκαλο που έβριζε το λαό και μας εγκλώβισε παρέα με το Σημίτη εδώ για 10 χρόνια.

  • tasos1 avatar
   tasos1 @ Γεώργιος Τ. 06/09/2012 20:26:02

   Απόλυτο δίκιο! Προσυπογράφω πλήρως! Η αχαριστία δα δεν είναι ... προσόν των Ελλήνων. Ίδιον είναι... Και χαρακτηριστικό...

  • Balafara Hunter avatar
   Balafara Hunter @ Γεώργιος Τ. 06/09/2012 20:54:51

   Μακάρι να είναι έτσι, αλλά φοβάμαι ότι τα ονόματα και οι διευθύνσεις των φοροφυγάδων θα χρησιμοποιηθούν για να τους στείλουν ευχητήριες κάρτες τα Χριστούγεννα...

  • dimitrtf avatar
   dimitrtf @ Γεώργιος Τ. 06/09/2012 21:08:11

   Με φωναξες?λοιπον εκανε εγχειρηση στο ματι ( περαστικα του) ο στουρναρας εριξε τις μετοχες του Τ Τ 30% ΞΕΣΗΚΩΣΕ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥς ΕΝΣΤΟΛΟΥς,ακυρωσε ολες τις προεκλογικες εξαγγελιες και κατορθωσε να παρει απο τη νπλατη του πασοκ το μνημονιο και να το φορτωθει ο ιδιος. ε δεν ειναι και λιγα εχει ο θεος.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ dimitrtf 06/09/2012 22:06:13

    Κόβει τις χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, ιδιωτικοποιεί κάποιες υπό χρωκοπία επιχειρήσεις του δημοσίου, κάνει απελάσεις για πρώτη φορά παράνομων αλλοδαπών και μαντρώνει σιγά σιγά πολλούς μέχρι να φύγουν, ξεκινά έρευνα για το πόθεν έσχες από το 1974, μοιράζει βιβλία στα παιδιά στην ώρα τους, αρνείται την είσοδο σε κολλητό του Ερντογάν στη Θράκη για το ραμαζάνι λόγω τυπικών προβλημάτων με το διαβατήριο, δίνει αρμοδιότητες στο στρατό μέσω του Κωσταράκου, ενισχύει πάλι όπως επί Γράψα την άμυνα των ακριτικών νησιών, αρνείται επίμονα μήνες τώρα συνάντηση με τον Γκρουέφσκι, κυνηγάει όσους έβγαλαν πολύ χρήμα έξω, αρχίζει δεσμεύσεις περιουσιών φοροφυγάδων και εντέλει θα προχωρ΄γησει και η εξεταστική για το μνημόνιο (άσχετο το εάν το θέλει άμεσα ή αργότερα ο ίδιος). Επί πρωθυπουργίας του μόνις 2 μηνών γίνονται όσα δεν έγιναν ΠΟΤΕ!

    Για το μνηνόνιο και τις δανειακές, τα μέτρα ψηφιστούν-δεν ψηφιστούν δε θα εφαρμοστούν. Είτε λόγω της αλλαγής όρων που θα τα κάνουν πολύ ηπιότερα και θα ακυρώσουν κάποια (αν θέλουν οι βόρειοι να βοηθήσουν), είτε λόγω του ότι θα μας προλάβει το μπαμ και όλα ακυρώνονται λόγω χρεωκοπίας με ευθύνη των βόρειων που λέγαμε. Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Θέλει ελιγμούς και τακτικές υποχωρήσεις πριν το γιουρούσι. Από αρχαιοτάτων ετών. Οι νεοέλληνες το ξεχάσαμε και νομίζουμε πως είναι πόλεμος κατά μέτωπο...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Γεώργιος Τ. 06/09/2012 22:25:32

     Και να προσθέσω και κάτι χθεσινό που ούτε αυτό είχε γίνει ΠΟΤΕ: ανάθεση για έρευνες για υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και νότια Κρήτη! Ειδικά στη δεύτερη περιοχή θέλει πολλά άντερα να προχωρήσεις.

 7. romeo avatar
  romeo 06/09/2012 20:22:49

  Σιγά ρε μεγάλε..... Τι έγινε δηλαδή; Θύμωσε ο αγάς και έκοψε τα ... φρύδια του; Και μετά;

 8. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/09/2012 20:25:21

  Νομίζω πώς η ουσία τού ζητήματος είναι,
  1. μόλις διαπιστωθούν,
  - η φοροδιαφυγή,
  - η εισφοροδιαφυγή,
  - η μή απόδοση Φ.Π.Α.,
  - η μή πληρωμή καταλογισθέντος φόρου,
  -η μή τήρηση πληρωμής ρυθμισθεισών δόσεων αποπληρωμής φόρου
  Τότε, χωρίς τυμπανοκρουσίες καί ...ενημερώσεις, νά
  - δεσμεύωνται όλοι οι εν Ελλάδι λογαριασμοί καί τά λοιπά περιουσιακά στοιχεία
  - στήν συνέχεια νά ενημερώνεται ο υπόχρεος-υπόδικος, μέ γνωστοποίηση ότι η Πολιτεία θά κινηθή καί στό εξωτερικό, μέ όποιον τρόπο καταφέρη, γιά πληρωμή καί από εκεί
  2. η προσφυγή στά φορολογικά δικαστήρια ακόμη καί σέ καραμπινάτες περιπτώσεις (ουσιαστικά γίνεται γιά κωλλυσιεργία), νά προβλέπεται μέ δρακόντεια μέτρα όπως
  - μέ τήν προσφυγή, άμεση καταβολή τού 25 % τού αμφισβητουμένου ποσού φόρου,
  - μέ τήν έκδοση αποφάσεως, εάν είναι καταδικαστική γιά τόν υπόχρεο, πληρωμή τού υπολοίπου 75 % μέ τόκους υπερημερίας καί σέ πολύ λίγες δόσεις
  - εάν δικαιωθή ο υπόχρεος, επιστροφή τού 25 % πάλι μέ τόκους υπερημερίας.
  Απλές ιδέες γιά όσους θέλουν πράγματι τήν πάταξη τής φοροδιαφυγής...
  Αγαπάς τήν Ελλάδα ?
  Απόδειξη !!!

  • Σάκης avatar
   Σάκης @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 06/09/2012 22:06:36

   Πολύ σωστός...!!!
   Τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Λύσεις υπάρχουν. Να τις εκτελέσουν όμως, δεν το επιθυμούν. Κόρακας, κοράκου μάτι, δεν βγάζει.

 9. monson avatar
  monson 07/09/2012 00:21:37

  Δεν λεω καλο ειναι να πιασουν του φοροφυγαδες του ιδιωτικου τομεα...ΑΥΤΟΥΣ τους αλητηριους του δημοσιου που γιναν ζαμπολουτοι ποτε θα τους ξαποστειλουν? ειναι πολυ ευκολο να μειωσουν το δημοσιο τομεα...αν κανουν καθολικο ελεγχο σε ολους του λειτουργους σε δημοσιους φορεις απο υπουργεια ,υπηρεσιες ,εφοριες,πολεοδομειες,ΟΤΑ, δημοσια νοσοκομεια,κτλ (και δεν αναφερομαι σε ...εποχιακους αλλα σε κατι μονιμαδες 25 ετων που μπηκαν με ενα κουστουμι και δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα ) και ξετιναξουν καταθεσεις ,περιουσιολογια τους κτλ μεχρι και 3 βαθμου συγγενειας ατομα περι αυτων...λυσαμε το προβλημα τουλαχιστον στον δημοσιο τομεα....και φυσικα ...περιμενω οταν γινει αυτο...ΛΙΣΤΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ
  ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ και ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΗΣ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ monson 07/09/2012 00:30:21

   Καλές οι προτάσεις αλλά δε μπορεί κανείς να παρέμβει στο έργο των εισαγγελέων. Μόνο στοιχεία δίνει το Υπ.Οικ. και δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το πράγμα όπως προβλέπει ο νόμος. Τον οποίο εφαρμόζουν οι δικαστές. Τα του Καίσαρος τω Καίσαρει.

 10. δημης avatar
  δημης 07/09/2012 00:44:38

  ΔΕΝ...ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ...ΟΥΤΕ ΜΕGΑΛΟΙ ..... ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ..ΜΕΓΑΛΑ ΨΑΡΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΑ...ΔΙΧΤΥΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΤΡΥΠΟΥΝ....
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ...ΓΑΛΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ......

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.