#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/07/2011 18:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν χρεοκοπούμε επιλεκτικά, ούτε στιγμιαία, αλλά παντοτινά ως κοινωνίαΌταν μια γίνεται μια συμφωνία που σώζει την Ελλάδα από άμεση ολοκληρωτική καταστροφή, δεν έχουμε πρόβλημα να την χειροκροτήσουμε. Αρκεί να ξέρουμε όλο το «πακέτο» κι όχι όσα μας σερβίρουν οι επικοινωνιολόγοι. Ο κόσμος, δεν καταλαβαίνει από EFSF, επιλεκτική χρεοκοπία, πιστωτικό γεγονός, επιμήκυνση και άλλα τέτοια. Ο κόσμος βλέπει την τσέπη του, τα δάνειά του, την ανατροφή των παιδιών του, τη δουλειά του κι αν θα υπάρχει αύριο. Και θέλει να μάθει από την κυβέρνηση αν πράγματι θα βελτιωθεί η ζωή του, αν όσοι αδικήθηκαν θα δικαιωθούν, αν εν πάση περιπτώσει θα δει το μέλλον του με άλλο μάτι. Και κυρίως αν το μέλλον των επόμενων γενεών θα είναι καλύτερο από το δικό του.

Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι, η συμφωνία των Βρυξελλών είναι μια τεχνοκρατική, «χαρτογιακάδικη» απόφαση που πολλά ακούμε και λίγα καταλαβαίνουμε.

Σε ένα όμως σημείο δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν και να μας μπερδέψουν με όλα αυτά τα νούμερα που μας σερβίρουν: Ότι το νέο πακέτο βοήθειας, όπως και το παλιό, είναι ΔΑΝΕΙΑ. Με όρους, επιτόκια, απειλές για διακοπή της χρηματοδότησης, απαιτήσεις για εγγυήσεις.

Δεν μας δίνουν άλλα 109 δις ευρώ οι ξένοι γιατί μας λυπούνται. Δε βγάζουν 150 δις ευρώ από τα σεντούκια τους οι τραπεζίτες για τον ωραίο μας ήλιο και τις θάλασσες. Είναι δάνεια που θα πρέπει να πληρώσουμε μέχρι δεκάρας. Και έως ότου να το κάνουμε αυτό θα είμαστε υπό οικονομική κατοχή. Πρόκειται καθαρά για έναν οικονομικό ιμπεριαλισμό, όπου τα μεγάλα ψάρια τρώνε τα μικρά. Φταίμε κι εμείς; Βεβαίως; Φταίνε και οι πολιτικοί; Ορθότατα. Η ουσία είναι, όμως μία και μοναδική. Είμαστε ανελεύθεροι από εδώ και στο εξής. Δεν είμαστε ισότιμοι με τις άλλες χώρες, θα αναγκαστούμε να πάρουμε πολύ επώδυνες αποφάσεις στο μέλλον, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Θα πουλήσουμε, θα ξεπουλήσουμε, θα ανοίξουμε τις πύλες να μπουν ξένοι «επενδυτές» και να ρημάξουν ότι καλό έχει αυτή η χώρα.

Και κάθε τρεις μήνες θα έρχεται η ωραία τρόικα. Ενισχυμένη αυτή τη φορά και από τους… εθελοντές ιδιώτες που θα δώσουν τα καλά τους λεφτά. Θα μπαίνει στην Ελλάδα έχοντας τον απόλυτο έλεγχο. Θα απαιτεί νέα μέτρα, διαφορετικά Μεσοπρόθεσμα, κι άλλες μειώσεις μισθών, κι άλλες απολύσεις, και ακόμη περισσότερες επώδυνες αλλαγές.

Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια πίσω από τους αριθμούς. Όλα τα άλλα είναι για τις αναλύσεις των οικονομολόγων.

Δεν χρεοκοπούμε επιλεκτικά, ούτε στιγμιαία. Χρεοκοπούμε παντοτινά, ως οικονομία και ως κοινωνία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 22/07/2011 12:32:52

  Η νέα συμφωνία για την επιβίωση της Ελλάδος επηρεάζει αρνητικά την κοινωνία μας μακροπρόθεσμα, αφου οι όροι που τη συνοδεύουν είναι αυστηρότατοι, εκτεταμένης χρονικής διάρκειας, εν γένει, αποτελούν όρους ομηρίας. Αυτό και μόνο βάζει θηλιά σε κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα κατανοητό σε κάθε Έλληνα με όποια εκλαικευμένης έκφρασης παράθεση και επεξήγηση από τον Αντώνη Σαμαρά.

 2. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 22/07/2011 18:57:56

  Σώθηκε η Ελλάδα, οι Έλληνες απεβίωσαν!

 3. ΝΙΚΟΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ 22/07/2011 19:06:51

  γιατι όλα τα ΜΜΕ πανυγηρίζουν ?

 4. cas avatar
  cas 22/07/2011 19:13:43

  Εγώ ξέρω ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και δεν του δανείζουν κι άλλο είναι χρεοκοπημένος ήδη, το ίδιο και το κράτος.
  Τα ρέστα είναι για εσωτερική κατανάλωση και για το αν θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα και τα στοιχήματα που έχουν παίξει στο κεφάλι μας.

  Το να ξεπληρώνεις όμως τα παλιά χωρίς υποθήκη δάνεια με νέα ενυπόθηκα δάνεια αυτό δεν συνιστά μόνο κουταμάρα αλλά εθνική προδοσία. Και βεβαίως όλα αυτά είναι ευεξήγητα όταν στην εξουσία είναι οι άνθρωποι που κρυφά δανείζονταν και χρηματίζονταν τόσο καιρό για να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση, και που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.
  Είναι σαν να βάζεις έναν εγκληματία να παζαρέψει για πάρτι σου. Αυτός θα παζαρέψει για σένα ή θα χρηματιστεί και θα σκάσει; για να μην του βγάλουν και τα υπόλοιπα στη φόρα;

 5. cas avatar
  cas 22/07/2011 19:14:58

  Εγώ ξέρω ότι ένας άνθρωπος που δεν έχει να πληρώσει τους λογαριασμούς του και δεν του δανείζουν κι άλλο είναι χρεοκοπημένος ήδη, το ίδιο και το κράτος.
  Τα ρέστα είναι για εσωτερική κατανάλωση και για το αν θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα και τα στοιχήματα που έχουν παίξει στο κεφάλι μας.

  Το να ξεπληρώνεις όμως τα παλιά χωρίς υποθήκη δάνεια με νέα ενυπόθηκα δάνεια αυτό δεν συνιστά μόνο κουταμάρα αλλά εθνική προδοσία. Και βεβαίως όλα αυτά είναι ευεξήγητα όταν στην εξουσία είναι οι άνθρωποι που κρυφά δανείζονταν και χρηματίζονταν τόσο καιρό για να μας φέρουν σε αυτή την κατάσταση, και που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή.
  Είναι σαν να βάζεις έναν εγκληματία να παζαρέψει για πάρτι σου. Αυτός θα παζαρέψει για σένα ή θα χρηματιστεί και θα σωπάσει; για να μην του βγάλουν και τα υπόλοιπα στη φόρα;

 6. εξυπνάκιας avatar
  εξυπνάκιας 22/07/2011 19:16:16

  η κοινωνία ήταν ήδη καταχρεωκοπημένη με τον ακη,τις οφ σορ του βουλγαράκη,με το πράσινο δημόσιο και τις "αγρογές" του χατζηγάκη...έτσι? φίλε φάκτορα με την ωραία σβήστρα

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 22/07/2011 19:31:26

  Και να φανταστεί κανείς ότι τα πράσινα παπαγαλάκια χειροκροτούν ήδη τα κτήνη του νεοφιλελευθερισμού για τη... βοήθεια που μας "προσφέρουν"!

 8. ZXSpectrum avatar
  ZXSpectrum 22/07/2011 19:37:16

  Αν κάποιος γυρίσει από άκρη σε άκρη όλη την Ελλάδα μπορέι να
  καταλάβει το πλούσιο του μέρους. Είναι αδιανόητο αυτός ο τόπος να πτωχεύσει.

 9. anonymous avatar
  anonymous 22/07/2011 19:46:16

  Ούτε καν για χάρη δεν πρόκειται. Σκάρωσαν ένα ολόκληρο κόλπο, μας πέταξαν έξω από τις αγορές και τώρα απλά δανείζουν με το σταγονόμετρο αυτό που θα μπορούσαμε να είχαμε φτηνότερα από τις αγορές με μια άλλη πολιτική και άλλους όρους.
  Κι αν μου δείξουν εμένα ένα κράτος που θα μπορούσε να επιβιώσει εκτός αγορών για μια βδομάδα να έρθουν να τους κάνω τραπέζι με σουβλάκια. (εξαιρούνται κάτι τριτοκοσμικά κράτη και κάτι κράτη τύπου Κούβας, Β. Κορέας)

 10. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 22/07/2011 20:01:01

  φωτιά στα μπατζάκια μας

 11. βαγόνι avatar
  βαγόνι 22/07/2011 20:25:03

  Τίποτε δεν θα είναι απλό ή εύκολο απο 'δώ και στο εξής....οι ευθύνες
  πολλαπλές και όχι μόνο πολιτικών....ουκ ολίγοι συνήργησαν...!
  Η καταστροφολογία, όμως, καταντάει βίτσιο όταν δεν είναι εκ του
  πονηρού.
  Πάνω απ' όλα χρειαζόμαστε ανορθωτικές προτάσεις συσπείρωσης...
  άλλωστε, "η Ελλάς προώρισται να επιζήσει και θα επιζήσει" στα Βαλκάνια, στηΜεσόγειο,στην Ευρώπη,στον... κόσμο after all!

 12. Stefanos avatar
  Stefanos 22/07/2011 20:27:46

  Η σημερινή προπαγάνδα των ΜΜ Εξαπάτησης είναι οφθαλμοφανής. Πολύ σύντομα όμως θα πάψουν τα πανηγυράκια και θα δούμε ότι το βαρέλι είναι...άπατο.

 13. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ avatar
  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ 22/07/2011 20:49:26

  ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟ... ΟΧΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

  ΠΙΟ ΑΠΛΑ: ΟΙ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ (ΝΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ), ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ.

  ΤΗΝ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΨΕΥΔΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΘΑ ΤΑ ΝΙΩΣΕΙΣ ΗΔΗ ΤΗΝ ΕΠΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΣΟΥ ΖΩΗ.

  Γι αυτό και αυτή τη ζωή - τη δική σου ζωή - εσύ θα αποφασίσεις αν θα τη ζήσεις αγωνιζόμενος με αξιοπρέπεια ή ντροπιασμένος με σκυμμένο το κεφάλι να προσκυνάς όπως προσκύνησαν.

  Η ώρα των αποφάσεων ήρθε... Και αυτές τις αποφάσεις πρέπει να τις πάρεις εσύ...

  Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>> http://ellinikoforum.blogspot.com/2011/07/blog-post_3088.html

 14. Σταύρος avatar
  Σταύρος 22/07/2011 21:29:11

  Ζέστη ε;
  Δροσερά ντουσάκια και μαλάξεις του τριχωτού της κεφαλής!
  Αν δεν νοιώσεις καλύτερα, πάνε μια βόλτα από Ομόνοια τα μεσάνυχτα!
  Βρεγμένος!!!

 15. anetos avatar
  anetos 22/07/2011 21:58:31

  Οι Φινλανδοί ζήτησαν τον Παρθενώνα! http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=22101&Itemid=160

 16. Δ.Μ. avatar
  Δ.Μ. 22/07/2011 22:16:16

  "Θα πουλήσουμε, θα ξεπουλήσουμε, θα ανοίξουμε τις πύλες να μπουν ξένοι «επενδυτές» και να ρημάξουν ότι καλό έχει αυτή η χώρα."
  Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που "φωτισμένοι" εξορκίζουν τις ξένες επενδύσεις. Υποθέτω ότι ακόμα και η Κούβα θα ετοιμάζει επιτριπή προσέλκυσης επενδύσεων. Κατακαημένη Ελλάδα με τους φωστήρες σου!!!

 17. ΠΕΤΡΟΣ Μ. avatar
  ΠΕΤΡΟΣ Μ. 22/07/2011 22:39:10

  Η αιχμαλωσία ενός έθνους από τους ''σωτήρες του.

  Μεγαλώσαμε το χρέος αλλά το ετεροχρονίσαμε στις πλάτες των παιδιών μας.
  Δώσαμε την πατρίδα μας ,αλλά εξασφαλίσαμε ότι τα ΑΤΜ θα συνεχίσουν να βγάζουν λεφτά.
  Διασφαλίσαμε ένα πιάτο φαΐ για τους σκλάβους.
  Μισοχορτάτοι σκλάβοι.

  Οι παππούδες μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ρήγα και λευτέρωσαν την Πατρίδα.
  Εμείς σήμερα καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε κάτι περισσότερο από φοβισμένα ανθρωπάκια χωρίς ταυτότητα.
  Ελληνες υπάρχουν οι μόνο σκλάβοι;

  Δείτε πόσο επίκαιρος είναι ο Ρήγας:

  ................................................................................
  Τι σ' ωφελεί αν ζήσεις, και είσαι στη σκλαβιά;
  στοχάσου πως σε ψένουν, καθ' ώραν στην φωτιά.
  Βεζύρης, δραγουμάνος, αφέντης κι αν σταθείς,
  ο τύραννος αδίκως σε κάμνει να χαθείς.

  Δουλεύεις όλη ημέρα, σε ό,τι κι αν σε πει,
  κι' αυτός πασχίζει πάλιν, το αίμα σου να πιει.
  ....................................................................................
  Κάλλιο είναι μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
  παρά σαράντα χρόνους, σκλαβιά και φυλακή.

 18. λαλακης avatar
  λαλακης 23/07/2011 00:06:35

  Η ουσια ειναι οτι το Πασοκ ανενοχλητο θα ολοκληρωσει την τετραετια
  και θα μπορει να χρηματοδοτει τις ορδες των ψηφοφορων του των ΔΥ.

  Οσο για τον ιδιωτικο τομεα αυτος δεν εχει ενδιαφερον ουτε και οι εργαζομενοι του.

  Απο εκει και περα εκλογες θα γινουν σε μια διετια (ετσι νομιζω)
  και θα διατηρηθει ο σκληρος πυρηνας του Πασοκ δηλ οι ΔΥ αθικτος...

 19. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 23/07/2011 01:10:33

  Γιατί τόσος φόβος, τόση μιζέρια? Συμφωνώ με Εξυπνάκια και Βαγόνι
  Γιατι δεν μιλάμε για τη χαμένη μας αξιοπρέπεια ? Αν είμαστε πραγματικοί Έλληνες να εργαστούμε όλοι μαζί με πείσμα και αποφασιστικότητα και να βάλουμε σε όλους τα γυαλιά όπως το 1940. Όλο αυτό το μοιρολόϊ αποδεικνύει
  ότι έχουμε κακομάθει στην ελάχιστη δυνατή προσπάθεια με όσο το δυνατόν
  καλύτερες αμοιβές κλπ κλπ κλπ... Έτσι δεν κάνουμε τίποτε
  Οι ξένοι κάψανε τα δάση και κτίσανε στα καμένα? Οι ξένοι άφησαν τα ακίνητα
  των Ολυμπιακών να ρημάξουν? Αν δεν μπορούμε μόνοι μας ας έρθουν οι βόρειοι παιδονόμοι.... Έλεος πια! Χαλάμε φαιά ουσία με τη γκρίνια και όχι σκεπτόμενοι ο καθένας πως θα βελτιωθεί στον τομέα του. Αυτό ισχύει ιδιαιτέρως για τους Δ.Υ οι οποίοι έχουν κηρύξει λευκή απεργία.
  Την αγαπάμε πραγματικά αυτή τη χώρα ή όχι? Απόδειξη (άσχετα ποιος είναι
  στην κυβέρνηση)

 20. cas avatar
  cas 23/07/2011 10:32:06

  Εγώ φίλε μου δουλεύω και όχι στο δημόσιο τομέα, όπως τόσοι άλλοι.
  Όμως όση προσπάθεια κι αν κάνουν οι υπάλληλοι, αν το θέλει ο διευθυντής η εταιρεία θα βουλιάξει. Το ίδιο και το κράτος.
  Ουκ ολίγα τα παραδείγματα εταιρειών που βούλιαξαν μόνο και μόνο διότι ανέλαβε ο υιός π.χ.

 21. cas avatar
  cas 23/07/2011 10:56:06

  Αν βουλιάξει ένα καράβι ποιός ευθύνεται το πλήρωμα ή ο καπετάνιος;
  Ο καπετάνιος έχει την ευθύνη του πληρώματος, και λέμε και το άλλο : ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται.
  Και δηλαδή αν έρθουν να μας διοικήσουν οι ξένοι τι θα αλλάξει; η διοίκηση ή ο λαός; Μα ο λαός θα μείνει ίδιος, η διοίκηση θα αλλάξει!
  Είναι πασίγνωστοι και υπάρχουν τρόποι διοίκησης που κάνουν ακόμα και τους αδιάφορους να ενδιαφερθούν: που επιβραβεύεται η προσπάθεια, που αποτρέπεται η κλεψιά, που τιμωρείται η διαφθορά. Πούντα; Μα εδώ συμβαίνουν τα ανάποδα, παλεύουμε όλοι να μάσουμε πέντε δεκάρες για να μας τις φάνε πρόστυχα αυτοί που κυβερνούν, μαζί με τους παρατρεχάμενους, αποδεδειγμένα και ατιμώρητα. και μιλάμε για δις.
  Η καταστροφή είναι εύκολη, μέσα σε δευτερόλεπτα καις και το πιο λαμπρό οικοδόμημα. Το κτίσιμο είναι δύσκολο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.