#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/05/2008 03:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν χρειαζόμαστε πυρηνικά, αλλά εθνική συνείδηση - 1

Αναγνώστης μας στέλνει τις παρακάτω σημαντικές πληροφορίες, ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση του θέματος:

Το τεύχος της 28ης Απριλίου 1999 της εφημερίδας «Αθηναϊκή» είχε ως τίτλο “Θησαυροφυλάκιο η Βόρεια Ελλάδα” και αναφερόταν σε αυτό ακριβώς το θέμα. Η Θράκη λοιπόν είναι ένας στρατηγικός κόμβος, διότι εκτός των πλουσίων κοιτασμάτων ουρανίου, χρυσού και πετρελαίου, επιπλέον από εκεί πρόκειται να περάσει στο μέλλον και ο αγωγός φυσικού αερίου και πετρελαίου «Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης». ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ: Υπάρχει άφθονο στο Αιγαίο. Καμία κυβέρνηση δεν είχε μέχρι τώρα το θάρρος να παραδεχθεί την ύπαρξη πλουσιοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ότι το παιχνίδι με την Τουρκία στην ουσία εκεί παίζεται. Υπάρχουν εδάφια του αρχαίου ιστορικού Ηροδότου που κάνει λόγο για την “εύφλεκτη πίσσα”. Είναι ακόμη γεγονός γνωστό ότι οι Γερμανοί επί κατοχής είχαν ήδη χαρτογραφήσει όλη την Ελλάδα, αφού άμεσα τους ενδιέφεραν και τότε οι όποιες πηγές ενέργειας για την στρατιωτική τους μηχανή.Με την πτώση του Χίτλερ, οι σχετικοί χάρτες και πληροφορίες έφτασαν και στα χέρια των Αμερικανών της εποχής.Τα τελευταία χρόνια και με την βοήθεια ειδικών δορυφορικών φωτογραφήσεων είναι γεγονός ότι ήδη υπάρχουν ασφαλή στοιχεία για την ύπαρξη πλουσίων πετρελαϊκών κοιτασμάτων στο Αιγαίο. Ο πρώην πρεσβευτής της Αμερικής στην Ελλάδα Nicholas Burns σε ζωντανή εκπομπή στο κανάλι MEGA είχε κι αυτός επισήμως παραδεχθεί ότι υπάρχει όντως πετρέλαιο στο Αιγαίο και ότι αυτό ουσιαστικά δημιουργεί την ένταση μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας. Σύμφωνα με αποτελέσματα ερευνών που στηρίχτηκαν σε δορυφορικούς χάρτες είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο ότι: Τα πλουσιότερα κοιτάσματα πετρελαίου στον Ελληνικό χώρο υπάρχουν ανατολικά της νήσου Θάσου, στον Θερμαϊκό Κόλπο, στην περιοχή των Δωδεκανήσων και συγκεκριμένα στην περιοχή κοντά στα Ίμια, στην Ζάκυνθο και στην Φλώρινα. Επίσημη δήλωση του καθηγητή πυρηνικής φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρίου Παπαστεφάνου, αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “Από παλιά διέβλεπα ότι, όπως και στην υπόθεση των κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο, έτσι και στην υπόθεση του ουρανίου, ίσως να μην δόθηκαν ποτέ στις ελληνικές κυβερνήσεις τα πλήρη αποτελέσματα των γεωλογικών ερευνών που έκαναν στην Δράμα και τη Θράκη οι Αμερικανοί ερευνητές…”

Ένα εύλογο ερώτημα είναι το γιατί η Ελλάδα να έχει πετρέλαιο και σημαντικά ορυκτά σε τέτοιες ποσότητες. Σε αυτό απαντούν οι γεωλόγοι λέγοντας τα εξής: Όσον αφορά το πετρέλαιο είναι γνωστό στους γεωλόγους ότι ολόκληρο σχεδόν το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος ήταν κάποτε μία απέραντη πεδιάδα με πλούσια βλάστηση η οποία στην πορεία κατεποντίσθη για να δημιουργήσει μετά από χιλιάδες χρόνια το σημερινό Αιγαίο Πέλαγος. Οι υδρογονάνθρακες των δασών έγιναν πετρέλαιο. Όσον αφορά τα σπάνια μέταλλα, εξηγείται εύκολα κι αυτό την στιγμή που ως γνωστόν καθώς η τεκτονική πλάκα της Αφρικής υποχωρεί κάτω από αυτήν της Ευρώπης, δημιουργεί μεταξύ άλλων και κατάλληλες προϋποθέσεις δημιουργίας τέτοιου είδους μεταλλευμάτων. Υπάρχουν βάσιμες υποψίες και για άλλα “περίεργα” και πανάκριβα συστατικά στο υπέδαφός μας, όπως το ΟΣΜΙΟ, ο κόκκινος υδράργυρο κ.ά. για τα οποία η έρευνα συνεχίζεται.

Κλείνοντας το θέμα των πετρελαίων στο Αιγαίο, παραθέτω τον καταμερισμό των χώρων ευθύνης των πετρελαϊκών καρτέλ ανά την Ελλάδα, όπως έχουν συμφωνηθεί από το 1975:
α’) Ανατολικά της Θάσου (OXYDENTAL, του τεξανού Α. Χάμμερ),
β’) Κρητικό Πέλαγος, μεταξύ Κάσου και Κρήτης (CHEVRON, συμφερόντων Ροκφέλλερ),
γ’) Κατάκωλλο Ζακύνθου (ESSO, επίσης του Ροκφέλλερ),
δ’) Επανομή - Σιθωνία - Θερμαϊκός (αμερικανική TEXACO και αγγλοολλανδική SHELL).Το ζήτημα είναι ανεξάντλητο και τα στοιχεία που παρέθεσα ενδεικτικά και προκύπτουν από επίσημες κρατικές εκθέσεις και πορίσματα ερευνών, άρθρα έγκριτων εφημερίδων και διατριβές καθηγητών Πανεπιστημίου.Το μέγα ερώτημα που προκύπτει βεβαίως είναι: Γιατί δεν γίνεται καμία προσπάθεια εκμετάλλευσης όλου αυτού του ορυκτού πλούτου που βρίσκεται στο υπέδαφος πολλών περιοχών της Ελλάδας; Η χώρα που ξόδεψε τόσα τρισεκατομμύρια για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων δεν δικαιολογείται πλέον να υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν οι απαραίτητοι πόροι για την εκμετάλλευση αυτού του πλούτου.
Ε

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Swell avatar
  Swell 08/05/2008 08:56:14

  Πως να τα καταλάβουν αυτά ΟΙ ΜΩΡΟΙ;

 2. paratiritris avatar
  paratiritris 08/05/2008 09:26:07

  Παιδιαριώδης η ανάλυση του άρθρου.
  Η δημιουργία πυρηνικών σταθμών στην Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια είναι αναπόδραστη ανάγκη. Αν ως κοινωνία δεν το συνειδητοποιήσουμε άμεσα, θα υποστούμε το κόστος, όπως άλλωστε σηκώνουμε το κόστος για τόσα άλλα προφανή που αδυνατούμε να τα αποδεχτούμε.

 3. poseidonas avatar
  poseidonas 08/05/2008 09:34:03

  www.poseidonas62.blogspot.com
  ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ...

 4. OMOGENEIA avatar
  OMOGENEIA 08/05/2008 10:00:01

  Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΓΚΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

 5. giorgos avatar
  giorgos 08/05/2008 10:54:01

  @anonymous1:

  ¨Αλλες χώρες βρίσκονται σε πορεία διάλυσης (Σκόπια, Τουρκία). Η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία υπερμπουρδελοποίησης (ωράια λέξη). Την εικόνα "διάλυσης" τη δείχνουν (τι ειρωνία) εφημερίδες που θα ήθελαν το άλλο κόμμα στην εξουσία.

 6. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 08/05/2008 11:04:07

  To 1978 είχε γίνει στην Ελλάδα (το Ε καταχρηστικά) ένα μεγάλο συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Η λέξη "πετρέλαιο " ΔΕΝ ακούστηκε ΚΑΘΟΛΟΥ, ούτε για τα κοιτάσματα της θάσου...

 7. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 08/05/2008 11:05:51

  Όσο για το Ε που υπάρχει κάτω από το άρθρο, είναι της γνωστής οικογενείας των "Ε", factorx?

 8. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 08/05/2008 21:50:54

  Με όλον τον σεβασμό, τα περί ορυκτού «πλούτου» είναι λίγο επιστημονική φαντασία. Οσμια, βολφράμια, ΙΓΜΕ και τρύπες στις ερημιές. Μικρές ποσότητες απο διάφορα, θα υπάρχουν. Μακάρι να είχαμε ουράνιο στην Κομοτηνή, δυστυχώς...

  Καταλαβαίνω των κυνισμό όσων κατηγορούν τους νεοταξικούς προδότες. Εγώ είμαι ψευδώνυμος αμοραλιστής προβοκάτορας, αλλά ρωτήστε παιδιά μηχανολόγους, φυσικούς, τέτοιους για το ζήτημα της ενέργειας.

  Μαζί σου Ανώνυμε 4:42...Φοβάστε λειτουργία πυρηνικού στην Κομοτηνή; Δεν φοβάστε τρύπες για πετρέλαια στη Θάσο; Μου ακούγεται θρησκευτικό.

 9. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 09/05/2008 14:14:51

  Έχω μιλήσει προσωπικά με συνάδελφο από το ΙΓΜΕ. Αν νομίζεις ότι οι υπηρεσίες κοινοποιούν όσα είναι σε θέση να γνωρίζουν... απλά κάνεις λάθος. Όποιος είναι σε θέση να ξέρει με τι όρους και διαδικασίες και φίλτρα οι δημόσιες υπηρεσίες αφήνουν (οποιασδήποτε φύσεως) τεχνικές πληροφορίες να γνωστοποιηθούν, ξέρει πολύ καλά τι λέω.
  Υπάρχει αρκετό "πράμα" (όχι όσα λένε τα Γεωργιαδάκια στην tv βέβαια), και το κυριώτερο αρκετό από αυτό σε συγκεντρώσεις πάνω από το όριο "αξιοποιησιμότητας"..

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.