#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/07/2012 13:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν φταίει κανείς που τα σκάνδαλα του Άκη συγκαλύφτηκαν το 2004;Πρωτοσέλιδα τα χθεσινά δημοσιεύματα για την απολογία του πρώην στενού συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαου Ζήγρα, που μεταξύ ντων άλλων κατέθεσε ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος είναι , ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Δικαιολογημένα η κοινή γνώμη παρακολουθεί με δέος τις αποκαλύψεις για τις υπόγειες δοσοληψίες ενός πρώην κορυφαίου πολιτικού που για ελάχιστες ψήφους δεν έγινε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός. Όμως οι αποκαλύψεις θέτουν και ένα άλλο τεράστιο θέμα: Αυτά τώρα αποκαλύφθηκαν; Δεν υπήρχαν τα στοιχεία προηγουμένως; Μήπως ευθύνονται κάποιοι για συγκάλυψη; Οι βουλευτές μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής του 2004 που απέδωσαν τον Άκη στην κοινωνία ως λευκή περιστερά έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους; Οι δημοσιογράφοι που προσκυνούσαν τότε τον Άκη και πετούσαν με τους κουβάδες λάσπη σε όσους τολμούσαν να γράψουν εναντίον του δεν ντρέπονται;

Σε όλους αυτούς αφιερώνουμε τι γράφαμε τότε στο "Αντί". Τα οποία αν είχαν διερευνηθεί από την Εξεταστική της Βουλής ίσως να είχαν αλλάξει την μοίρα της Ελλάδας. Επειδή από τότε το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξανάβλεπε εξουσία. Και ενδεχομένως να μην μπαίναμε στο ΔΝΤ. Να προσθέσουμε ότι ο πρόεδρος της τότε Εξεταστικής για τον Άκη, ο κ. Τραγάκης, είναι σήμερα αντιπρόεδρος της Βουλής; Περιττό...έχουμε πήξει στους συμβολισμούς

Οι έμποροι όπλων, οι TOR, το ΠΑΣΟΚ και ο Άκης

του Ρεπόρτερ

Όσα διαδραματίστηκαν με αφορμή την πώληση των ΤΟΡ στην Ελλάδα ξεπερνούν τελικά ακόμα και τη φαντασία του Τζων Λε Καρρέ, ο οποίος έχει περιγράψει εκπληκτικά τις διαμάχες που ξέσπασαν στην πρώην σοβιετική αυτοκρατορία μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού.

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκαθαρίσει την «Αλμάζ – Αντέϊ», την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους ΤΟΡ, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, όταν άρχισε να ερευνά ορισμένους τραπεζικούς λογαριασμούς. Δολοφονήθηκαν επίσης ο Ι. Κλίμωφ και ο βοηθός του, μια ημέρα (!!!) μετά την επιστροφή τους από την Ελλάδα, όπου είχαν έρθει για να ερευνήσουν την υπόθεση των αντισταθμιστικών. Ο Ιγκόρ Κλίμωφ, που δολοφονήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι εν ψυχρώ έξω από το σπίτι ήταν άνθρωπος του Πούτιν και γενικός διευθυντής της «Αλμάζ – Αντέϊ» ήταν . Όπως λέγεται στη Μόσχα τον έφαγαν επειδή πήγε να ελέγξει κάποιες οικονομικές δοσοληψίες που αφορούσαν μεσάζοντες. Λίγο πριν τη δολοφονία του είχε πει: «Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τον τρόπο που εξελίσσονται σήμερα οι εξαγωγές». Εννοούσε φυσικά τις εξαγωγές προς Ελλάδα και Κύπρο.

Αργότερα δικάστηκε και καταδικάστηκε στη Μόσχα και ο Μιχαήλ Βορομπιόφ, ο άνθρωπος δηλαδή που υπέγραψε τη συμφωνία αγοράς των TOR-M1 με  τον Γιάννη Σμπώκο (διευθυντή εξοπλισμών τότε του υπουργείου Εθνικής Άμυνας) κατόπιν εντολής του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο πόλεμος των μεσαζόντων για τον έλεγχο της  εταιρείας που κατασκευάζει τους ΤΟR-M1, της «ΑΛΜΑΖ – ΑΝΤΕΥ» άρχισε από τη δεκαετία του 90 ακόμα. Στην  αρχή ήταν δύο ξεχωριστές εταιρείες και τις διεκδικούσαν, μεταξύ άλλων ο «ολιγάρχης» Ποτάνιν της «Ιντερός» και ο Ηλία Κλεμπανόφ, πρώην αντιπρόεδρος της ρώσικης κυβέρνησης και αναπληρωτής πρωθυπουργός. Ο Κλεμπανόφ ήθελα να πάρει την «Αλμάζ» και στη συνέχεια την «Αντέϊ» και να τις θέσεις υπό τον έλεγχο της «Αμπαρανίτελνε Συστέμι» (OC) , στην οποία ήταν μέτοχοι ο ίδιος και ο Ποτάνιν. Ο πραγματικός στόχος ήταν βέβαια να θέσουν όλη την Πολεμική Βιομηχανία της Ρωσίας υπό τον έλεγχό τους.

 

Αντέδρασε όμως ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος προχώρησε στην συνένωση των δύο εταιρειών υπό τον άμεσο έλεγχο της κυβέρνησής του. Το 1994 η Αντέϊ είχε ήδη υπογράψει το πρώτο μεγάλο συμβόλαιο για την πώληση των S-300 στην Κίνα και την Κύπρο (780 εκ $). Την ίδια χρονιά κατοχυρώνεται στο Ληξιαρχείο Κύπρου και η γνωστή μας Drumilan Offset Program Ltd.

[caption id="attachment_171339" align="alignnone" width="593" caption="Η κίνηση των λογαριασμών που αποκαλύψαμε το 2004"][/caption]

Ο άνθρωπος που έβαλε ο Πούτιν να διοικήσει το ενιαίο συγκρότημα ήταν ο επίσης γνωστός μας Βίκτωρ Ιβανώφ. Το 2000, ο Ιβανώφ προχώρησε επίσης στην συνένωση της «Ροσβαρουζένιε» με την Προμεξπόρτ, σε μια νέα εταιρεία , την «Ροσαμπαρόν – Εξπορτ» (ROSOBORONEXPORT) την εταιρεία δηλαδή που μας πούλησε τους  ΤΟR-M1.

Στην Ελλάδα η σύγκρουση συμφερόντων για τους ΤΟΡ άρχισε πριν ακόμα την υπογραφή της σύμβασης. Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού για την προμήθεια των SHORADS («Συστήματα Βραχέως Βεληνεκούς») κύριος αντίπαλός των ρωσικών συστημάτων ήταν τότε οι καναδικοίADATS της OERLICON AEROSPACE. Οι ADATS  ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότεροι και για να αποφύγει το σκόπελο ο Άκης  Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης και στις 1111/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29. Άλλος αντίπαλος των ΤΟΡ ήταν οι γαλλικοί Crotale.

Η κάθε πλευρά έχει βεβαίως τα επιχειρήματα της για το ποιο σύστημα ήταν το καλύτερο για τις ελληνικές συνθήκες. Οι Ρώσοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι «είναι αδιανόητο» να συγκρίνουν τους TOR-M1 με τους Crotale, ή άλλου είδους συστήματα. Και τους θεωρούν, μαζί με τους ADATS «απλοϊκά» οπλικά συστήματα. Δηλώνουν επίσης ότι οι TOR-M1 είναι όπλο «τέταρτης γενιάς» , ενώ οι άλλοι «δεύτερης». Από την άλλη μεριά η επιλογή των ρωσικών συστημάτων προκάλεσε από την πρώτη στιγμή τις έντονες αντιδράσεις του «κατεστημένου» των αντιπροσώπων οπλικών συστημάτων που «περιφέρονται» στους διαδρόμους του υπουργείου. Κύριο επιχείρημα αυτής της πλευράς είναι ότι οι ΤΟΡ δεν είναι συμβατοί με την υπόλοιπη ελληνική αεράμυνα.

 

Στο κέντρο της σύγκρουσης βρίσκεται ο Φουάτ Αλ Ζαγιάτ ο Σύρος έμπορος όπλων που κρυβόταν  πίσω από την «Drumilan Offset Program Ltd και την  «DrumilanInternational  (Hellas) Α.Ε » στις οποίες μεταφέρθηκαν καταρχήν τα 25.000.000 δολάρια των offsets από την «Αντέϊ». Συνεταίρος του Φουάτ στην Ελληνική «Ντρουμίλαν» ήταν ο Βλάσης Καμπούρογλου.

Έχουν γραφεί πολλά μέχρι σήμερα για τις υπόγειες και επίγειες σχέσεις του Φουάντ. Από όλα όσα εντοπίσαμε σημειώνουμε τη σχέση του με τον Μάρκο Σιαπάνη, παλαιό συνεταίρο του Σωκράτη Κόκκαλη στην υπόθεση του ρωσικού ΛΟΤΤΟ. Ο Σιαπάνης είναι από τους μεγάλους μεσάζοντες μεταξύ Ελλάδας – Ρωσίας με έδρα την Κύπρο.Στα αντίπαλα συμφέροντα των προηγουμένων κατατάσσεται καταρχήν ο επιχειρηματίας από την Τασκένδη, Λάμπρος Μπαρτζώκας (κατάγεται από πολιτικούς πρόσφυγες) ο οποίος εμφανίζεται ως κύριος μέτοχος της Industrial Solution, η οποία ανέλαβε μετά τη διάλυση της Drumilan τα αντισταθμιστικά (offsets)

Στην  υπόθεση έχει εμπλακεί και ο γνωστός από παλιά για τις σχέσεις του με τη Ρωσία επιχειρηματία Γιάννης Γιαννίκος, πρόεδρος της «Ιντρατέκ Κορπορέσιον». Ο κ. Γιαννίκος ήταν ο πρώτος που είχε σύμβαση αντιπροσώπου με την Αλμάζ – Αντέϊ, αλλά όταν τον «άδειασαν» κατέφυγε στη δικαιοσύνη. Ο κ. Γιαννίκος είναι επίσης γνωστός από τις δικαστικές διαμάχες του με τον κ. Μπόμπολα για την υπόθεση της Σοβιετικής Εγκυκλοπαίδειας.

Ο μόνος πάντως κερδισμένος μέχρι στιγμής πρέπει να είναι ένας άλλος μεσάζοντας, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, ο οποίος έχει ήδη πουλήσει στο υπουργείο Άμυνας το αντιαρματικό σύστημα «Kornet – E». ….

Πως έγινε η δουλειά


[caption id="" align="alignnone" width="400" caption="Γ. Σμπώκος"][/caption]

Αυτό που τον βαρύνει περισσότερα από όλα τον Άκη Τσοχατζόπουλο – και κατά τη γνώμη μας αποτελεί πρόκριμα για το αποτέλεσμα των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής – είναι ότι ενέκρινε την αγορά των προβληματικών συστημάτων TOR, χωρίς να δοθούν από τη ρώσικη πλευρά οι προβλεπόμενες νόμιμες εγγυήσεις. Επιπλέον ο ίδιος και ο Σμπώκος έδωσαν στους Ρώσους προκαταβολή χωρίς την προσκόμιση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής

Αντί για εγγυήσεις, οι Ρώσοι έστειλαν απλώς δυο υπουργικές επιστολές, οι οποίες νομικώς έχουν την αξία ευχετήριων επιστολών – «τι κάνει η οικογένεια», «πότε θα γίνει ο γάμος στο Παρίσι» κλπ. Αγόρασε δηλαδή «γουρούνι στο σακί» με αποτέλεσμα ,εκτός των άλλων, το σύστημα να μην  λειτουργεί και οι Ρώσοι να κάνουν τον ανήξερο. Η πρώτη επιστολή εστάλη κατά το χρόνο αρχικής σύμβασης. Η δεύτερη από τον υπουργό Γκούντριν, το 2003.

Το αποτέλεσμα της ανυπαρξίας νομικών εγγυήσεων είναι η πλήρης επιχειρησιακή ακινησία των TOR, αφού δεν έχουν ανταλλακτικά, εξαρτήματα και λογισμικό για να τα λειτουργήσουν. Σύμφωνα με έγγραφα που έχουμε στη διάθεσή μας η σημερινή επιχειρησιακή κατάσταση των συστημάτων είναι: εκτός λειτουργίας 14 εκτοξευτές, σε σύνολο 21 και 5 οχήματα μεταφοράς – φόρτωσης πυρομαχικών σε σύνολο 10.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά. Από το ποσό του συνολικού τιμήματος, το υπουργείο Άμυνας (ΥΕΘΑ) έχει καταβάλει μέχρι σήμερα στην ROSOBORONEXPORT 75.170.326,32 δολάρια (το 70% περίπου) «έχοντας παραλάβει συστήματα που δεν είναι δυνατόν να συμπεριληφθούν στην αμυντική θωράκιση της χώρας , διότι δεν έχει γίνει η απαιτούμενη συμβατική διασύνδεση – διαλειτουργικότητα του συστήματος TOR-M1 με το Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας που αποτελεί αντικείμενο της κύριας σύμβασης».

Δεν μπορούν δηλαδή να συνδυασθούν με τα άλλα οπλικά συστήματα της αεράμυνας και θα «παίζουν» μόνα τους, αν καταφέρουν ποτέ να τα κάνουν να λειτουργήσουν.

Επισημαίνουμε και κάποια άλλα σημεία – κλειδιά της δύσοσμης αυτής υπόθεσης:

Σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Τεχνοοικονομικής Αξιολόγησης, το σύστημα που προσέφερε η καναδική OERLICON AEROSPACE, όχι μόνο ήταν κατά 12,6 δισεκατομμύρια δραχμές φθηνότερο, αλλά κάλυπτε επιπλέον « το μείζον μέρος των βασικών και μη βασικών χαρακτηριστικών της εγκεκριμένης από το ΣΑΓΕ μελέτης» του για τις προδιαγραφές της προμήθειας «συστημάτων βραχέως βεληνεκούς» (SHORADS).

 

Για να αποφύγει τον σκόπελο αυτό, ο κ. Τσοχατζόπουλος επέλεξε την οδό της απ΄ ευθείας ανάθεσης (όλοι αντιλαμβάνονται πλέον το λόγο) και στις 11 /11/1998 ενέκρινε την προμήθεια 21 ρωσικών συστημάτων με δικαίωμα προαίρεσης άλλα 29!!!Στις 12/2/99 μπαίνει στο παιχνίδι και ο Ι. Σμπώκος (Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών) και κατακυρώνει την απ΄ ευθείας ανάθεση στους Ρώσους, επικαλούμενος τις διατάξεις του Π.Δ. περί μοναδικού κατασκευαστή και περί κάλυψης κατεπειγουσών αναγκών. Όπως είδαμε όμως αγόρασαν συστήματα που δεν λειτουργούν ακόμα. Τόσο κατεπείγουσα ήταν όπως φαίνεται για τον κ. Τσοχατζόπουλο η προμήθεια.

Και όχι μόνον αυτό. Την  ίδια ημέρα ο Σμπώκος ενέκρινε τη χορήγηση προκαταβολής χωρίς την προσκόμιση τραπεζικής εγγυητικής επιστολής. Η προκαταβολή δόθηκε σε δυο δόσεις, η πρώτη ύψους 30% και η δεύτερη ύψους 20%.

Το αρχικό συμβατικό τίμημα ήταν 519.053.910 δολάρια. Στις 18/2/2000, ο Σμπώκος ενεργοποιεί το δικαίωμα προαίρεσης και υπογράφει την 1η Συμπλήρωση (Amendment) της σύμβασης ζητώντας άλλα 4 TOR-M1 που ανεβάζουν το συνολικό τίμημα στα 818.695.684 δολάρια και την προκαταβολή κατά 147.820.886 δολάρια.

Επί Τσοχατζόπουλου οι καταβολές γινόντουσαν προς την ρώσικη εταιρεία ALMAZ –ANTEY που ήταν και ο αντισυμβαλλόμενος με το ΥΕΘΑ. ¨Όταν όμως μπήκε στο παιχνίδι και Γιάννος Παπαντωνίου άλλαξε και η αντισυμβαλλόμενη εταιρεία και στην 3η Τροποποίηση ( Φ. 600/554945 Σ. 941/2.6.2003) αντικαταστάθηκε από την ROSOBORONEXPORT. Την ίδια ημέρα δόθηκε από τον κ. Παπαντωνίου εντολή να καταβληθεί στη νέα εταιρεία ποσοστό 20% του συμβατικού τιμήματος , δηλαδή ποσού 147.820.886 δολαρίων. Και έγινε αυτό πριν την ολοκλήρωση της διασύνδεσης του συστήματος στο Ενοποιημένο Σύστημα Αεράμυνας της Ελλάδας.

Ύστερα από όλα αυτά τι άλλο μπορεί να προσθέσει κανείς; Μόνο ότι θα ήταν προτιμότερο να κρυφτούν κάπου και να μην κάνουν δηλώσεις.

Και η αλήθεια των λογαριασμώνΣτις  24/4/2000 με επιστολή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Γενική Διεύθυνση  Εξοπλισμών, Διεύθυνση Αντισταθμιστικών) πληροφορεί την κατασκευάστρια εταιρεία των TOR-M1, CONCERN ANTEY, ότι  πιστώθηκαν στην «Drumilan International» 250.817.577 $ για αντισταθμιστικά.

Ως γνωστόν το ποσό αυτό δεν αντιστοιχεί σε ρευστό χρήμα, αλλά έργα , υπηρεσίες κλπ.

Ύστερα από λίγους μήνες, όμως, και ενώ δεν έχει υλοποιηθεί κανένα αντισταθμιστικό φεύγει από το CONCERN ANTEYτο 10% του ανωτέρω ποσού σε «καυτό χρήμα» προς την ελληνική και κυπριακή «Ντρουμίλαν» και στη συνέχεια χάνεται σε κρυφούς λογαριασμούς και offshore εταιρείες..

Στις 25/09/2000 από το CONCERN ANTEYπηγαίνουν στην  Drumilan Offset Program Ltd, 21.081.757 $ , στο λογαριασμό 001-33-142388 του κεντρικού καταστήματος της Popular Bank, Λευκωσίας,  μέσω του λογαριασμού 361-54-634 της International Moscow Bank. (Receiver’s Correspondent: Bank of New York, (1Wall Street, Floor 8, New York)

Στις 02/11/2000 από το CONCERN ANTEY πηγαίνουν στην Drumilan International (Hellas) Α.Ε4.000.000 $, στο λογαριασμό «125-87-81 S» της Credit Agricole Indosuez (Suisse) 4 Qual General Guissan, Geneva. (Intermediary: Account No 361.54.634 Citibank New York)

Η καταβολή των 25.091.757$ συνολικά, ποσού δηλαδή που αντιστοιχεί στο 10% της πίστωσης που βεβαίωσε το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας στις 24/4/200  έγινε βάση της συμφωνίας ΚΑ/3000401 της 18/7/2000, Invoice No OP 2000/1 της 14/09/2000

Όλα τα προηγούμενα είναι αδιαμφισβήτητα, διασταυρωμένα και δημοσιεύσιμα. Από εκεί και πέρα μη επιβεβαιωμένες  πληροφορίες λένε ότι από τα 21 εκ. της κυπριακής Ντρουμίλαν:

Τα 6. 000.000 πήγαν σε κάποια εταιρεία  Blue Bell. Ποιοι συμμετέχουν σε αυτήν κύριοι της κυβέρνησης;

Τα 3.000.000  πήγαν σε έναν Κύπριο μεσάζοντα

Και τα υπόλοιπα τα έφαγε εκείνος που έκανε την δουλειά; Ποιος είναι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kotstak avatar
  kotstak 19/07/2012 13:26:24

  Μήπως ο Άκης ήταν απλά το “βαποράκι”;
  Ένα “βαποράκι” που δεν εμφάνιζε όλα τα “έσοδα”. Κρατούσε δηλαδή κάτι παραπάνω για τον εαυτό του.
  Το έμαθαν αυτό οι “συνέταιροι”, έκαναν “καθαριότητα” (διάρρηξη στο γραφείο του) και τον έδωσαν.

  • avanti avatar
   avanti @ kotstak 19/07/2012 15:13:15

   Η σκέψη σου είναι σε καλό δρόμο....

  • kotstak avatar
   kotstak @ kotstak 19/07/2012 16:26:19

   Με ένα σμπάρο τέσσερα τρυγόνια.
   • Οι δημοσιογράφοι, εμφανιζόμενοι ως πρωταγωνιστές της “μεγάλης αποκάλυψης”, παίρνουν “άφεση αμαρτιών” για την ύποπτη “σιωπή” τους των τελευταίων δεκαετιών.
   “Αγοράζουν” δε και αξιοπιστία, για να μπορούν να “σιωπούν” στο μέλλον. Άξιος ο μισθός τους.
   • Τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκείνης της περιόδου, …“ΚΥΡΙΟΙ”.
   Θα απαντούν όταν τους ρωτούν για τη Siemens: “Δεν πέρναγε από το μυαλό μας, ότι ο Άκης θα έκανε κάτι τέτοιο”.
   • Οι πολίτες ηρέμησαν, έγινε κάθαρση…
   • Οι “συνέταιροι” τιμώρησαν τον Άκη, επειδή δε μοίρασε “τίμια”!!!...

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 19/07/2012 15:33:50

  ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ-ΑΞΙΟΣ: Βενιζέλο εσύ που σήμερα μας συγκυβερνάς δεν είχες καταλάβει τίποτε;

 3. maquis avatar
  maquis 19/07/2012 15:37:04

  Τελικά αυτή η εταιρεία του Ακη η Torcaso μαλλον θα΄ πρεπε να λέγεται Torcassa,
  (Tor+cassa=ταμείο). Κατι ήξερε ο τεράστιος.

 4. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 19/07/2012 18:10:39

  Το μαχαιρι θα φτασει στο κοκκαλο που λεμε οπως συνηθως.
  Το μεγαλυτερο προβλημα στην Ελλαδα ηταν και ειναι η διαπλοκη και ο κυριος ογκος της κρισης οφειλεται σε αυτο,αν νομιζουν καποιοι οτι η χωρα θα βγει απο την κριση επειδη θα γινουν ορισμενες αποκρατικοποιησεις και κλεισιμο ζημιογονων δεκο κανουν λαθος.
  Μεγαλοεργολαβοι,εμποροι οπλων,κρατικοδιαιτοι επιχειρηματιες ,μκο και πολιτικα προσωπα που λειτουργουν ως μαριονετες κρατικοδιαιτων επιχειρηματιων σε μια χωρα που ειναι προβληματικη η λειτουργια των φοροελεγκτικων μηχανισμων αλλα και της δικαιοσυνης.Προσωπα της οικονομικης ελιτ που ενω διωκονται για οικονομικα σκανδαλα κυκλοφορουν ελευθερα και οι δικες συνεχως αναβαλλονται.

 5. abc avatar
  abc 19/07/2012 20:09:56

  Μετά απ' όλα αυτά οι περισπούδαστοι μνημονιακοί επιμένουν οτι, επαχθές χρέος μόνο σε δικτατορίες δημιουργείται και το δικό μας είναι όλο νόμιμο και καθαρό και κάθε αμφισβήτησή του θα ήταν εκγληματική πράξη γιατί θα εξόργιζε τους έντιμους δανειστές μας ,που σε αγαστή τίμια συνεργασία με τον Ακη και τη συμμορία του, επέβαλλαν στο Ελληνικό κράτος?
  Που έχουν κρυφτεί αυτοί οι "σπουδαίοι" απολογητές των γεναιόδωρων δανειστών μας?
  Τουλάχιστο ο Σαμαράς, θα πάρει την τολμηρή απόφαση να ενημερώσει τους δανειστές ότι κατι τρέχει εδώ πέρα με τη νομιμότητα του χρέους λόγω Άκη?
  Και οτι θα πρέπει ίσως να πείσουν τον κόσμο οτι δεν έχει σχέση ούτε ένα ευρώ απο το χρέος τους με αυτό που μας φόρεσε ο Άκης?

 6. Ταξιδιωτης avatar
  Ταξιδιωτης 19/07/2012 20:58:35

  Το χρεος της Ελλαδας δεν ειναι εξ ολοκληρου νομιμο.
  Στο Ισημερινο ηρθαν αντιμετωποι με ενα παρομοιο προβλημα,υψηλο χρεος και ακολουθησαν μια μεθοδολογια οπου αποκαλυφθηκε το μεγεθος του χρεους.
  Η εφαρμογη ομως μιας τετοιας μεθοδολογιας θα οδηγουσε και στην τιμωρια διαφορων υπευθυνων στην Ελλαδα.Οι πολιτικες δυναμεις ομως δεν επιθυμουν κατι τετοιο.
  Το κουρεμα που εγινε σχετιζεται με το απεχθες χρεος διοτι στην ουσια αφαιρειται το απεχθες χρεος χωρις ομως να κατανομηθουν ευθυνες.
  Δυστυχως στην Ελλαδα η διαβαθμιση ευθυνων ειναι αγνωστη λεξη.

 7. Δίων Κάσσιος avatar
  Δίων Κάσσιος 20/07/2012 04:33:26

  ΜΠΡΑΒΟ, ρε, ρεπόρτερ!
  Μπράβο. Αλλά, δυστυχώς, μελαγχολεί κανένας, καθώς αναλογίζεται ότι "οι ρεπόρτερ δεν υπάρχουν, πια, τους πάτησε το τρένο" της Διαπλοκής...

  @Και ενδεχομένως να μην μπαίναμε στο ΔΝΤ.
  Όχι "ενδεχομένως". ΣΙΓΟΥΡΑ.

  @Να προσθέσουμε ότι ο πρόεδρος της τότε Εξεταστικής για τον Άκη, ο κ. Τραγάκης, είναι σήμερα αντιπρόεδρος της Βουλής;

  Μα, ακριβώς, γι' αυτό πήρε την θέση. ("Πού πας, ρε, ...Καρακρανιδιώτη", στην Β΄Πειραιώς;" Δεν ήξερες, δε ρώταγες; Χα, χα, χα!)

  ΥΓ. Βλέπω Βενιζέλο, Λοβέρδο, Γκιουλέκα, Ζαγορίτη. Δεξιά και αριστερά του "πρόεδρα" Τραγάκη, ποιοι είναι; Ο Μπούρας- "κυρία Κρούγκμαν", είναι ο ένας;

 8. Νάτσης Σκουρτανιώτης avatar
  Νάτσης Σκουρτανιώτης 20/07/2012 20:23:27

  Ο Τραγάκης; Τι θυμήθηκα τώρα....
  http://www.youtube.com/watch?v=AlWMNfLPgtU

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.