#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2012 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχουν πλέον λευκές επιταγές

[caption id="attachment_145113" align="alignnone" width="600" caption="Οι κ. Σαμαράς και Καρατζαφέρης προσέρχονται στην χθεσινή σύσκεψη"][/caption]

Αν ανατρέξει κανείς τα τελευταία δύο χρόνια και μετρήσει πόσες είναι οι «κρίσιμες» στιγμές και πόσες οι φορές που η Ελλάδα κινδύνευε με χρεοκοπία αν δεν έπαιρνε τα μέτρα που μας ζητούσε η τρόικα, τότε δε θα εκπλησσόταν από τις δηλώσεις του Λ. Παπαδήμου μετά τη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ξαναζούμε το ίδιο έργο. Είναι το déjà vu του Μνημονίου. Κάθε φορά που πρέπει να πατήσουμε στο λαιμό τον ελληνικό λαό, μπαίνει το πιστόλι στο τραπέζι. Αυτό ακριβώς έκανε και χθες ο εντολοδόχος πρωθυπουργός. Μόνο που για πρώτη φορά οι τελικές αποφάσεις δεν κρίνονται από την ενός ανδρός αρχή. Δεν κάνει δηλαδή ότι γουστάρει ο Παπανδρέου, τώρα υπάρχει και ο Σαμαράς να βάλει τις δικές του κόκκινες γραμμές. Και στην ουσία τις μόνες κόκκινες γραμμές αφού ο… Γιώργος Κοσταρίκας βρίσκεται σε διαρκή εσωτερική αναζήτηση για το μέλλον του σοσιαλισμού και το εξαπτέρυγο Καρατζαφέρης πετάει κοτσάνες να πάμε στο ευρωκοινοβούλιο και να εξηγήσουμε την κατάσταση της Ελλάδας.

Όλοι γνωρίζουμε το αφόρητο κλίμα πιέσεων που καλλιεργήθηκε πριν από τη συνάντηση. Δείτε για παράδειγμα τι έγραφαν χθες πριν την σύσκεψη, αλλά και τι μετέδιδαν διαρκούσης της συσκέψεως:

" Σφοδρό κύμα πιέσεων και εκβιασμών απειλεί την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός κ. Λ. Παπαδήμος συζητεί σήμερα με τους κ. Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά και Γ. Καρατζαφέρη την κλιμάκωση των πιέσεων της τρόικας και των Γερμανών προς την Ελλάδα λίγες ώρες πριν από την αυριανή κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής. ..."

 «Πρέπει λοιπόν όλοι να κάνουν από ένα βήμα πίσω για  να δώσουν τα χέρια» επισημαίνει υπουργός που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις (ΣΣ. τι κάνει νιάου -νιάου στα κεραμίδια; Ο Βενιζέλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες)

Ποια μπορεί να είναι η λύση; Να κοπεί σταδιακά ο 14ος μισθός, να γενικευθούν τα τοπικά σύμφωνα απασχόλησης και οι ελαστικές μορφές εργασίας αφήνοντας ανέγγιχτα τα όρια της γενικής συλλογικής σύμβασης, να πωληθούν ΔΕΚΟ, (ενέργεια, νερό, ορυκτός πλούτος), να ενοικιαστούν λιμάνια και αεροδρόμια, να δοθεί ήλιος και θάλασσα, αλλά τα δίκτυα να παραμείνουν στον έλεγχο του δημοσίου.  

 Αλλιώς, η τρόικα θα διακινδυνεύσει μια καταψήφιση της συμφωνίας που θα έχει επιβάλλει στη Βουλή και η Ελλάδα μία χρεοκοπία. Δύο σενάρια που πολύ απλά σημαίνει ότι όλες οι πλευρές θα χάσουν. Και τα λεφτά είναι πολλά..."

Τι έγραφαν μετά το τέλος της συνάντησης;

"Με τη συμφωνία για τις «κόκκινες γραμμές» της διαπραγμάτευσης αναφορικά με το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης, που επετεύχθη στη συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, προσέρχεται στη κρίσιμη μάχη της Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών...οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η χώρα μπορεί να κάνει θυσίες, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί ταπεινωτικούς όρους, όπως η επιτροπεία. Επίσης, συμφώνησαν ότι δεν μπορούν να συναινέσουν σε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα...."

Δεν υπάρχουν πλέον λευκές επιταγές, ούτε υπήρξαν ποτέ ασχέτως αν κάποιοι ήθελαν με την ορκωμοσία Παπαδήμου να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι έχει λευκή επιταγή. Και φυσικά όλοι οι κρατικοδίαιτοι ...εφημεριδοπώλες το αποσιωπούν ή το υποβαθμίζουν, αλλά οι κόκκινες γραμμές μπαίνουν πλέον από τον Σαμαρά, όπως γράψαμε χθες (Μπλόκο Σαμαρά σε μείωση μισθών και υφεσιακά μέτρα)

Τα επόμενα 24ωρα είναι σαφέστατα κρίσιμα αφού το PSI συνδέεται με τη νέα δανειακή σύμβαση και με τα σκληρά μέτρα που θα ακολουθήσουν.

Για το PSI αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι το τεχνικό κομμάτι έχει κλείσει, αλλά ενώ όλοι περίμεναν εξελίξεις μέσα στο Σαββατοκύριακο, φαίνεται να υπάρχουν πολλά εμπόδια και κυρίως ένα: Ο τελευταίος και πιο σκληρός εκβιασμός της τρόικας να αποδεχθεί η Ελλάδα το ανεκδιήγητο μνημόνιο που μας επιβάλουν.

Οι τροικάνοι συνδέουν άμεσα το κούρεμα με τα σκληρά μέτρα και τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να φέρουν σε δύσκολη θέση τη χώρα και όσους αντιστέκονται στο νέο Μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός σε συνεννόηση με την τρόικα έβαλε το πιστόλι στο τραπέζι για να αποσπάσει τις υπογραφές των πολιτικών αρχηγός, αλλά δεν τις πήρε. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Παπαδήμος παίζει πολύ καλά το ρόλο που του ανέθεσαν τα αφεντικά του. Όχι ο ελληνικός λαός που πίστεψε ότι θα διαπραγματευτεί για το καλό της χώρας και των πολιτών, αλλά ακολουθεί τις επιταγές της τρόικας για να γίνει η Ελλάδα... αφρικανική χώρα.

«Παρά την πρόοδο που έχει συντελεστεί για τη σταθεροποίηση της οικονομίας, παρά τις σημαντικές αλλαγές και τις μεγάλες θυσίες των πολιτών, αποκλίσεις από τους στόχους και σωρευτικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση ορισμένων πολιτικών έχουν ως αποτέλεσμα οι εταίροι να θέτουν πρόσθετες δεσμεύσεις και όρους», δήλωσε μεταξύ άλλων χθες προσπαθώντας να σώσει τα προσχήματα μετά την σύσκεψη.

Δεν καταλάβαμε κ. Παπαδήμο. Ο ελληνικός λαός φταίει για τις αστοχίες και τις αποκλίσεις και τις καθυστερήσεις; Η προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και η σημερινή δε φταίει γιατί το έλλειμμα είναι 10%, το χρέος στα ύψη, η ανεργία πάνω από 18% και ο κόσμος στην απόλυτη ανέχεια;

Αν δεν έφτασαν οι τόσες θυσίες του κόσμου για να σωθεί η Ελλάδα τότε τι χρειάζεται;

Και γιατί ο κ. Παπαδήμος μιλά πάλι για ενότητα και σύμπνοια ώστε να πετύχουμε; Ούτε μαζί τα φάγαμε, ούτε μαζί τα καταστρέψαμε και τώρα τρέχουμε και δε φτάνουμε.

Τα πάντα λοιπόν θα κριθούν στο κοινοβούλιο και στο τι θα κάνουν οι βουλευτές. Οι βουλευτές της ΝΔ καλύπτονται πλήρως πίσω από τις κόκκινες γραμμές του κ. Σαμαρά. Για τις κωλοτούμπες του ΛΑΟΣ δεν έχει νόημα να μιλάμε ενώ η θέση της Αριστεράς είναι δεδομένη. Το ζήτημα είναι τι κάνει το σκορποχώρι του ΠΑΣΟΚ. Θα έχουν το ηθικό ανάστημα να βγουν μπροστά και να σταματήσουν τη νέα λεηλασία του ελληνικού λαού; Η Β. Παπανδρέου είπε ήδη ότι τελευταία φορά που ψήφισε ήταν για να πάρουμε την 6η δόση. Οι υπόλοιποι τι θα κάνουν; Θα συνεχίσουν να σκιαμαχούν για τα συμφέροντα των συντεχνιών και μόλις έρχονται τα δύσκολα θα κάνουν γαργάρα;

Σωτηρία της πατρίδας δεν είναι να λες συνέχει ναι. Υπάρχουν και τα μεγάλα όχι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tak avatar
  tak 30/01/2012 08:07:56

  Ένα και μοναδικό έχουν οι Έλληνες, τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι από αυτούς κουβαλάνε τόσες αγκυλώσεις, που δεκατέσσερα μνημόνια ακόμα και είκοσι Μέρκελ δεν μπορούν να τους ξυπνήσουν...

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 30/01/2012 08:38:19

  Προς τους δυσπιστούντες των αντινέων: εδώ φαίνεται γιατί ο Σαμαράς έκανε καλά και παρέμεινε υποστηρικτής της κυβέρνησης Παπαδήμου. Αν δεν ήταν αυτός θα περνούσε δεύτερο μνημόνιο της ίδιας πολιτικής συνταγής με το πρώτο δηλαδή της φιλοσοφίας ΔΝΤ: κόψε-κόψε-κόψε-κόψε και πάλι κόψε.

  Καλό είναι όλοι οι Έλληνες να ξεπεράσουμε τη συναισθηματική προσέγγιση της πολιτικής πραγματικότητας γιατί αυτή μας έφερε σε επιλογές κακών πολιτικών όπως ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Μητσοτάκης και ο "λεφτά υπάρχουν" υιός του πρώτου. Μπορεί το θυμικό μας να λέει να τα βροντήξει ο Σαμαράς και να φύγει γιατί φοβόμαστε τη φθορά που θα έχει με το συγχρωτισμό του με τους πασόκους και τα λαγουδάκια αλλά με μια καθαρή ματιά φαίνεται ότι καλά το πάει.

  Μόλις τελειώσει η ιστορία και ετοιμαζόμαστε για εκλογές όλοι θα έχουν καταλάβει ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας μόνο με απόλυτη σύμπνοια μπορούν να προχωρήσουν που δεν υπάρχει γι' αυτό η μοναδική δημοκρατική λύση είναι η αυτοδυναμία σε έναν. Επίσης θα πιστώσουν στο Σαμαρά ότι ήταν το μεγάλο και πρακτικά το μόνο ουσιαστικό ανάχωμα στις υφεσιακές απαιτήσεις τρόικας και διαφόρων ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων που δρουν από το παρασκήνιο βάζοντας χέρι στην κυβέρνηση (με χοντρά δάχτυλα, τα ευκόλως εννοούμενα ...).

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 30/01/2012 08:45:53

  Άντε, να παίρνουμε θάρρος κι εμείς οι δύσπιστοι.

  Ωστόσο, ο Σαμαράς θα κάνει πολύ καιρό για να ανακτήσει έστω και μέρος μόνον του πολιτικού κεφαλαίου που έχασε με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

  Μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα στον τομέα αυτόν. Τον έχει πάρει η μπάλα στις εκπτώσεις θέσεων και επίδειξη "υπευθυνότητας" και πρέπει να χαράξει πιο έντοντα τα όρια και να μην τα υπερβαίνει ο ίδιος.

  Είχαμε πει ότι θα κάνει μόνον εκταμίευση της έκτης δόσης (έγινε) και συμφωνία για το PSI (γίνεται, αλλά αν δεν γίνει, τι θα γίνει;), και βλέπουμε την κυβέρνηση Παπαδήμου να περνάει πολυνομοσχέδια με διατάξεις που δεν είχαν μπορέσει να περάσουν επί μονοκομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Γιατί;

  Είχαμε πει ότι δεν δέχεται καμία μείωση στις επικουρικές συντάξεις. Τώρα το συζητάει. Γιατί;

  Και άλλα πολλά, που αν πιάσουμε να δούμε μεταβολές θέσεων του Σαμαρά, δεν θα έχει τελειωμό.

  Τουλάχιστον κάποιες ελάχιστες αντιστάσεις δίνουν ελπίδα για αναστροφή της πορείας. Αλλά δεν αρκούν αυτά, θέλει περισσότερα.

  Ελπίζουμε, μόνον να ελπίζουμε μπορούμε.

  • Kennan avatar
   Kennan @ Διογένης 30/01/2012 10:43:57

   Προφανώς δεν παρακολουθείς τις εξελίξεις. Ο Σαμαράς είναι αντίθετος τόσο στην μείωση του 13ου και 14ου μισθού, όσο και στην μείωση των επικουρικών και παρουσίασε επιπλέον σειρά λεπτομερών και υπολογισμένων ισοδύναμων μέτρων αντί για την μείωση των επικουρικών συντάξεων.

   Τώρα, όσον αφορά την συμφωνία, είναι ξεκάθαρος. Psi, δανειακή και μετά εκλογές.

   Επίσης, ξεκαθάρισε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι μεταβατική και δεν θα ανεχθεί ρουσφετολογικούς διορισμούς που κάνουν οι υπουργοί “από το παράθυρο”, προαγωγές ημετέρων, κρίσεις στα σώματα ασφαλείας και άλλες ρουσφετολογικές ενέργειες που επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες υπουργοί της κυβέρνησης. Διαφώνησε επίσης με το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις.

   Ιδιαίτερα στάθηκε στο θέμα των δυο εισαγγελέων τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτες οι απειλές εναντίον λειτουργών της δικαιοσύνης.

   Με αφορμή τα περί αντιστάσεων που αναφέρεις, είναι προφανές ότι είναι ο μόνος που αντιστέκεται. Για φαντάσου να ήταν η Ντόρα στη θέση του!

   Όσο και αν θέλουν μερικοί να του φορτώσουν τα μεταπολιτευτικά εγκλήματα, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα τους κάνει την χάρη.

   Αν δεις τα πράγματα αντίστροφα, καθώς στην πολιτική ισχύει πάντα το αντίστροφο, θα διαπιστώσεις ότι με τις τελευταίες του κινήσεις ο Σαμαράς θα καταφέρει να συντρίψει το «πράσινο κράτος» στις επερχόμενες εκλογές ώστε να μπορέσει να κυβερνήσει απρόσκοπτα.

   Να είσαι σίγουρος, ότι συγκυβέρνηση με το «πράσινο κράτος» δεν πρόκειται να κάνει!

 4. ΜΠ avatar
  ΜΠ 30/01/2012 09:09:10

  Φάκτορα καλημέρα.
  Ο Α.Σ μόλις επιστρέψει ο Παπαδήμος από Eurogroup, να βγει και να μιλήσει για τα πάντα ανοιχτά στον Ελληνικό λαό με διάγγελμα και να του ανακοινώσει ότι αποσύρει τους Υπουργούς του και ότι ζητάει εκλογές. Ο χρόνος προ πολλού τελείωσε. ΤΏΡΑ είναι η ώρα για ξεσηκωμό του Έλληνα με πύρρηνο λόγο που θα μας σηκώσει από τα πληκτρολόγια για να πάμε σύσσωμοι στις κάλπες και να τον χρίσουμε Ηγέτη. Πριν την επόμενη δόση, πριν τον επόμενο εκβιασμό. PSI+ δεν υπάρχει και ΑΝ υπήρχε, με τέτοια δανειακή συνυφασμένη με μνημόνιο2 δεν προχωράει.

 5. perastikos avatar
  perastikos 30/01/2012 09:36:42

  http://www.antinews.gr/2011/11/24/135117/

 6. παρατηρητής avatar
  παρατηρητής 30/01/2012 10:06:46

  Δεν συμφωνούμε Μανώλη,
  ο Σαμαράς δέκτηκε εκβιασμό πρωτοφανή από τους λεγόμενους εταίρους ή εταίρες.
  Αλλά και πολλά καλόπαιδα μέσα στην ΝΔ έπαιξαν το ρόλο τους. Αν ο Αντώνης είχε αντέξει, θα είχαμε εκλογές από τις 4.12.2011 και τώρα διαπραγματεύσεις θα έκαναν μόνο με τον Αντώνη, χωρίς τους τσάτσους.

  Γιαυτό βιάζονται να κλειδώσουν όλα τα θέματα και να δεσμεύσουν τις επόμενες κυβερνήσεις ώστε να μην μπορούν να κάνουν τίποτα στην ουσία.

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ παρατηρητής 30/01/2012 10:26:51

   Συμφωνω με τον Μανωλη φιλτατε διοτι δεν πας στον πολεμο με νεροπιστολο οταν οι αλλοι {δανειστες } εχουν οπλοπολυβολα !Θελει οργανωση και η αμυνα {αυτην που κανει τωρα } και η επιθεση {αυτη που θα κανει αυριο μετα τις εκλογες } απο τον ΑΣ .Δεν μπορεις να συμμαχεις μονο με τον εαυτο σου θελεις και αλλες συμμαχιες {στρατηγικες } ως αυτες που συναπτει ο ΑΣ με Ρωσια {σημερα} με Κινα και ΗΠΑ {αυριο}.Θελει πειθω και επιμονη να καταλαβουν οι Ευρωπαιοι και οι δανειστες οτι το λοιδορουμενο Ζαππειο Ι&ΙΙ ειναι τροποι λυσης του προβληματος και οχι μερος του προβληματος {το καταλαβαινουν τωρα με πρωτη την Μερκελ} !Θελει αρετη και τολμη να ξεριζωθει ο Παπανδρεισμος που εχει ριζωσει στο DNA της πασοκαριας με πρωτο και επιτυχημενο μελλημα το πεταγμα στον σκουπιδοτενεκε της ιστοριας του ΓΑΠ και των κηπουρων του {οπου ναναι κι αυτοι θα πεταχτουν }.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ραβινος 30/01/2012 10:38:26

    Οι κηπουροί ήδη προσπαθούν λυσσασμένα να διασωθούν, δια της προσκολλήσεως κάποιων (Μόσιαλος, Ραγκούσης) στο νεοφιλελεύθερο εσμό που παίζει τα ρέστα του για να επιβάλει τον ΠαπαδήμΙο ως νέο "σωτήρα" πολιτικό αρχηγό.

   • παρατηρητής avatar
    παρατηρητής @ Ραβινος 30/01/2012 13:15:16

    Ποιο νεροπίστολο και ποια συμμαχία με τις ΗΠΑ που μας έστειλαν τον Γιωργάκη συστημένο; Πόσο θα κρατήσει ακόμα το πλύσιμο εγκεφάλου που έχουμε υποστεί 2 χρόνια τώρα ; Η χρεωκοπία της Ελλάδας και η επέκταση της κρίσης σε όλη την ευρωζώνη είναι πυρηνικό όπλο και στο νέο ψυχρό πόλεμο που ζούμε πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με άλλη διάσταση : δεν πρόκειται για κατάληψη της εξουσίας ή τη νίκη της ΝΔ, πρόκειται για παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ και συνεχίζεται με σύμμαχό τους τη Γερμανία και τους δορυφόρους της. Συμφωνούμε ότι χρειάζεται άμυνα και οργάνωση, αλλά χρειάζεται και η απαραίτητη τρέλα, αυτό που χαρακτήριζε πάντα τους μεγάλους αγώνες των Ελλήνων σε όλους τους κατακτητές. Ο factor X εν προκειμένω που δεν αναλύεται...

   • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
    ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Ραβινος 30/01/2012 16:27:14

    Επαυξάνω. Αν ο Σαμαράς κινούνταν σπασμωδικά ή έκανε λεκτικές επιθέσεις σαν γαλάζιο ΚΚΕ δεν θα είχε τη δυνατότητα τώρα να τον θεωρούν Γερμανοί, Ρώσοι και σε λίγο οι ΗΠΑ ως τον αυριανό ηγέτη της Ελλάδας. Θα τον είχαν εκμηδενίσει κατατάσσοντάς τον στους ανεύθυνους ή γραφικούς ψευτοεπαναστάτες τζάμπα μάγκες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.