14/12/2008 16:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει σωτηρία για την κυβέρνηση (και τη ΝΔ)

Στο δρόμο χωρίς επιστροφή έχουν ήδη μπει και η κυβέρνηση και ο Κώστας Καραμανλής. Αρκεί μόνο να σας μεταφέρουμε τις μας έλεγαν βουλευτές της ΝΔ με τους οποίους συνομιλήσαμε αυτές τις ημέρες:

1. Οι βουλευτές της ΝΔ που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για το Βατοπέδι λένε σε συναδέλφους τους πως «ντρέπονται γι αυτά που γράφουν» προκειμένου να συγκαλυφθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες υπουργών.

2. Εδώ και τρεις μήνες (δηλαδή από τη συνέντευξη της ΔΕΘ) ο Καραμανλής δεν μπορεί να πάρει απόφαση και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ακυβερνησίας.

3. Η απομάκρυνση του Ρουσόπουλου δεν έλυσε κανέναν πρόβλημα αφού ο πρωθυπουργός «περιστοιχίζεται πάλι από ανίκανους». Οι οποίοι εν ώρα κρίσης παίζουν τα δικά τους παιχνιδάκια.

4. Ο γραμματέας του κόμματος «είναι ανύπαρκτος» και «στις τοπικές οργανώσεις γίνεται το έλα να δεις».

3. Με αυτά που κάναμε ως κυβέρνηση κινδυνεύουμε να διασυρθούμε στις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν.

4. Εκτός των μεσαίων στρωμάτων και των νοικοκυραίων που τους είχαμε ήδη διώξει από κοντά μας, τώρα κάνουμε ότι μπορούμε για να διώξουμε οριστικά και τη νεολαία.

4. Τίθεται εκ των πραγμάτων (και λόγω των διαστάσεων που αναπόφευκτα θα πάρει η εσωτερική διαμάχη για την διαδοχή) η δημιουργία ενός νέου πατριωτικού κόμματος στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Κανένας από τους βουλευτές με τους οποίους συνομιλήσαμε (και ήταν αρκετοί) δεν θεωρεί ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Μέσα στο κλίμα αυτό η Ντόρα κερδίζει σταθερά πόντους με διάφορους βουλευτές να σπεύδουν να υποκλιθούν.

Ο Καραμανλής χάνει και την υποστήριξη των παλιών του φίλων στους αγώνες εναντίον της ...διαπλοκής. Χαρακτηριστικό το πολύ σκληρό σημερινό πρωτοσέλιδο της Καθημερινής.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τα συνεχή γκάλοπ. Δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς κυβέρνησης και αστυνομίας δηλώνουν το 89,2% των πολιτών σύμφωνα με τη Rass για το Παρόν, το 83,3% στην έρευνα της Marc για το Έθνος, το 79% στην δημοσκόπηση της V-PRC για την Αυγή. Σε δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα η διαφορά με το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνεται στο 4,8% ενώ η «ψαλίδα» ανοίγει ακόμη περισσότερο στην έρευνα της Focus για την Real News φτάνοντας στο 5,6%.
 

Μέσα στο κλίμα αυτό όλοι περιμένουν με αγωνία τι θα γίνει στην συνεδρίαση της ΚΟ που συγκαλείται την Τρίτη - και για να ξέρετε δεν την συγκάλεσε ο Καραμανλής όμως γράφουν τα παπαγαλάκια, αλλά τους την επέβαλε το διευθυντήριο εξ υπουργών για να τον φθείρει κι άλλο. Κι αυτός αφήνει να τον σύρουν, επειδή δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Le canard avatar
  Le canard 14/12/2008 16:17:01

  Η Καθημερινή στο κύριό της θέμα με τίτλο “Ο Καραμανλής προ των ευθυνών του”.
  Συνθήκες πολλαπλών αδιεξόδων βιώνει η χώρα, με τον κ. Κώστα Καραμανλή, που διανύει τη δυσχερέστερη περίοδο της πρωθυπουργικής του θητείας, να βρίσκεται ενώπιον κρίσιμων αποφάσεων τόσο αναφορικά με τον επικείμενο ανασχηματισμό της κυβερνήσεώς του όσο και με την ανασυγκρότηση των υπηρεσιών ασφαλείας.
  Οι ταραχές και οι ακρότητες από τις οποίες δοκιμάστηκε η Αθήνα και πολλές πόλεις της περιφέρειας ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα, ήλθαν να προστεθούν σ’ ένα προϋπάρχον εκρηκτικό μείγμα, της διεθνούς κρίσης, που επιβαρύνει την ήδη ασθενή ελληνική οικονομία και επιτείνει τα δημοσιονομικά αδιέξοδα, και της εξαιρετικά ασθενούς κυβερνητικής εικόνας, εξαιτίας κυρίως του σκανδάλου του Βατοπεδίου. O κ. Kαραμανλής αποφάσισε να συγκαλέσει εκτάκτως, για την προσεχή Tρίτη, την Kοινοβουλευτική Oμάδα της N.Δ.
  Τα γεγονότα των ημερών ανέδειξαν με τον πλέον δραματικό τρόπο και το έλλειμμα διακυβέρνησης αλλά και τη γενικότερη αδυναμία των πολιτικών δυνάμεων να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πολιτών και να αναζητήσουν κοινό τόπο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, καθώς και τις χρόνιες ανεπάρκειες του κρατικού μηχανισμού, εν προκειμένω της ΕΛ.ΑΣ

 2. Le canard avatar
  Le canard 14/12/2008 16:17:17

  Κανονικότατο άδειασμα από τον Αλαφούζο. Να σημειωθεί ότι, κατά πληροφορίες, προ δύο εβδομάδων έγινε συνάντηση Καραμανλή

 3. t avatar
  t 14/12/2008 16:21:29

  Οδός "Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου"
  troktiko.blogspot.com/2008/12/blog-post_1306.html

 4. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 16:21:56

  Καμπανάκι για τον ΚΚ και την αδράνεια του. Σε λίγο θα γίνει εμφανής στον λαό.

 5. www.politonsymaxia.gr avatar
  www.politonsymaxia.gr 14/12/2008 16:24:07

  Ο τίτλος του άρθρου σας συνειρμικά με οδηγεί στον στίχο «η σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα» και παραφράζοντάς το, για τις ανάγκες της πολιτικής συγκυρίας, το ζητούμενο είναι η σωτηρία της χώρας και είναι δευτερεύον εάν σώζεται ή όχι η κυβέρνηση. Για πέντε περίπου χρόνια, μεγάλη μερίδα της κοινωνίας επένδυσε προσδοκίες και εμπιστεύθηκε τον κ. Καραμανλή. Το τελευταίο τετράμηνο, αθροίστηκαν πολλές αρνητικές πολιτικές της κυβέρνησης, που σε πρώτη φάση προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα και οσονούπω οδηγούν την Ελλάδα, σε οικονομική κατάρρευση. Συρρίκνωση της γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής πολιτικής της χώρας μας, με βάση της επερχόμενες οικονομικές εξελίξεις, εκτιμώ ότι αυτή η κυβέρνηση, δεν αντέχει περισσότερο από δύο ή τρεις μήνες. Και αν επιμένει να κρατιέται γαντζωμένη στην εξουσία αυτό θα είναι καταστροφικό για την τόπο. Τη λύση πρέπει να τη δώσουν άμεσα οι εκλογές. Με βάση της δημοσκοπήσεις, έρχεται στην κυβερνητική εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Λύση δημοκρατική αλλά όχι από μόνη της αναγκαία συνθήκη, για να βγούμε από την κρίση. Χρειάζονται νέες ιδέες, ριζοσπαστισμός και συνεργασία με δυνάμεις της Αριστεράς και της κοινωνίας, για να βγούμε από το φαύλο κύκλο της δικομματικής εναλλαγής.

 6. t avatar
  t 14/12/2008 16:33:43

  Άσχετο. Bush.
  Είναι στην γειτονιά μας.
  Bush makes surprise Iraq visit just 37 days before he hands the war off to a successor who has pledged to end it.
  Λέτε επιστρέφοντας να έλθει Αθήνα.

 7. t avatar
  t 14/12/2008 16:35:38

  Για λίγες φωτιές ακόμη

 8. Factorx avatar
  Factorx 14/12/2008 16:39:09

  Γ. Παπανδρέου: «Αλλαγή εδώ και τώρα»
  14 Δεκεμβρίου 2008, 16:00


  «Η χώρα χρειάζεται επειγόντως αλλαγή, ένα άλλο ήθος, μια άλλη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, μια άλλη αντίληψη οικονομικής ανάπτυξης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος και κάλεσε τους νέους της χώρας «να μετουσιώσουν την οργή που εκφράζουν σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής».

  Ο Γ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνοεί την κραυγή της κοινωνίας, ενώ βρίσκεται σε πολιτική παρακμή και οδηγεί την χώρα σε περιπέτειες. Δήλωσε δε ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να ενώσει τους Έλληνες στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος και των αξιών της διαφάνειας, της αξιοπρέπειας της ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής.

  Η συνεδρίαση άνοιξε με ενός λεπτού σιγή για την δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, αλλά και με μια συμβολική κίνηση, την ομιλία του μαθητή Γ.Μεντεκίδη.

 9. Στελιος avatar
  Στελιος 14/12/2008 16:43:41

  Γνωριζει κανεις αυτο το «να μετουσιώσουν την οργή που εκφράζουν σε δύναμη αλλαγής και ανατροπής», πως το εννοει?

  Γιατι κατα τη γνωμη μου αυτο δεν γινεται με ψηφο στο ΠΑΣΟΚ η' πτωση της κυβερνησης. Βαθυτερα ειναι τα προβληματα. Γιατι αμα μιλαμε για ΑΛΛΑΓΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ να τα πουμε ολα, οχι να αλλαξουν 5-6 νοματαιοι και να ειμαστε παλι στα ιδια σε λιγους μηνες.

 10. t avatar
  t 14/12/2008 16:56:45

  Αλλαγή ζητούσε και ο Α. Παπ.

 11. t avatar
  t 14/12/2008 16:58:20

  Και αξιοκρατία

 12. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 17:11:18

  Μια κάποια αλλαγή θα μπορούσε να ήταν η αλλάγή πολιτεύματος. Συμφωνώ με τον Στέλιο #9 και εγώ αναρρωτιέμαι τι εννοεί? Η οργισμένη ανατροπή δηλεί κάτι? Και γιατί οργισμένη? Δεν μπορεί να γίνει μέσω διαλόγου? Σαν να ηχούν τύμπανα (καμπανάκια γράφουν οι εφημερίδες).
  Συγνώμη αν φαίνονται αφελή τα ερωτήματα μου. Θεωρώ ότι το κείμενο φανερώνει μίσος και φθόνο. Δυστυχώς δεν ξεφεύγει από το στερεότυπο μιας έκθεσης ιδεών δημοτικού. Αν και η σιωπή του ενός λεπού θα έπρεπε να είναι παραγωγική από πλευράς σκέψης, μάλλον έγινε ως show.

 13. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 17:15:43

  Και λίγη μοντέρνα ιστορία:

  Εκτός από την Προπαγάνδα, προώθησε και οργάνωσε την τρομοκρατία μέσω της παραστρατιωτικής οργάνωσης των SA. Σε άρθρα του εμφάνιζε τους άνδρες της SA ως ήρωες. Ειδικά ο θάνατος του 23χρονου SA Χορστ Βέσελ (Horst Wessel]] αποτέλεσε ευκαιρία για τον Γκαίμπελς να πλάσει έναν «ήρωα μέσα από τον λαό». Οργάνωσε μια πομπώδη κηδεία και στην κατοπινή του ομιλία δημιούργησε τον μύθο του «ήρωα και μάρτυρα του Τρίτου Ράιχ» Χορστ Βέσελ

 14. ΣΑΣΑ avatar
  ΣΑΣΑ 14/12/2008 17:37:59

  Αυτή η «πορτοκαλί επανάσταση» , είναι… ξεπεσμός !

  Δεν αντέχεται η υποκρισία. Από πού και ως που ο χουλιγκανισμός εξισώνεται με … «επανάσταση»; Από πού και ως που οι κουκουλοφόροι και τα … «ξενόφερτα εξαπτέρυγα τους» εξισώνονται με μικρούς «αγγέλους επαναστάτες» καταπιεσμένους από το σύστημα ;

  Αυτό που επιχειρείται δεν είναι επανάσταση , όπως από διαφόρους τηλε-αστέρες και τηλε-μαϊντανούς αναμασάται διαρκώς.

  Φτάσαμε στο σημείο γραφικές μεσημεριανές (και όχι μόνο) φιγούρες και εκπομπές να φορούν το προσωπείο της κοινωνικοπολιτικής ανάλυσης και να προσπαθούν (εξυπηρετώντας τα νταβατζήδικα αφεντικά τους) να …..ερμηνεύσουν το γεγονός.(…!)

 15. patos avatar
  patos 14/12/2008 17:40:26

  «Περίμενα ότι κάτι τέτοιο κάποτε θα συνέβαινε», αναφέρει η υπουργός παραπέμποντας στο ότι την τελευταία περίοδο είχαν πυκνώσει οι συγκρούσεις με τους λεγόμενους αναρχοαυτόνομους, τους οποίους περιγράφει ως «ομάδα ανθρώπων με υπεραριστερή ιδεολογία».

  Η κα Μπακογιάννη εξηγεί ότι η μαζικοποίηση τους σχετίζεται με τις αντιδράσεις που προκαλούν οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης: «Αυτός είναι και ο βαθύτερος λόγος για τις διαμαρτυρίες, γι' αυτό και η δυσαρεστημένη νεολαία συντάχθηκε ξαφνικά με τους Αυτόνομους».

  Η υπουργός θεωρεί αναγκαία τη διαφοροποίηση μεταξύ των εκδηλώσεων αντίδρασης στις μεταρρυθμίσεις που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση και των κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται με αφορμή το θάνατο του 15χρονου μαθητή. «Οι μεταρρυθμίσεις - τονίζει - δεν επιδέχονται αναβολής. Η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις και ασφαλείς θέσεις εργασίας. Χρειαζόμαστε ιδιωτικοποιήσεις και την μεταρρύθμιση της παιδείας. Βαθιές μεταρρυθμίσεις χωρίς αντιδράσεις από αυτούς στους οποίους αφορούν, δεν υπάρχουν» .

  Σύμφωνα με την κα Μπακογιάννη η κυβέρνηση διατηρεί πολιτικά την ικανότητα δράσης, και δεν τίθεται θέμα παραίτησής της και προσφυγής στις κάλπες: «Εκλογές έγιναν πριν από ένα χρόνο και οι Έλληνες ήξεραν επακριβώς τι επιδιώκουμε. Και ξέρουν επίσης ότι χρειαζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις. Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει το έργο της, αν θέλουμε να φτάσει η οικονομία μας και η χώρα το επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  - www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_14/12/2008_260236

 16. patos avatar
  patos 14/12/2008 17:44:26

  "... ο κ. Άνθιμος υποστήριξε ότι η αντίδραση των μαθητών καθοδηγείται από sites και υποκινείται από ξένους πράκτορες.
  www.skai.gr/master_story.php?id=103958
  Παράλληλα, αναρωτήθηκε γιατί δεν επεμβαίνει η αστυνομία. ..."
  πάτερ, άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι

 17. koinos_nous avatar
  koinos_nous 14/12/2008 17:59:04

  1.Ο κυρ Σταύρος στο σημερινό ΦΕΚ γράφει για το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας καθώς και για την εδαφική της ακεραιότητα,τι εννοεί ο ποιητής;
  2.Ακουσον άκουσον η Γερμανία με κόπο κατάφερε να καλύψει εκδοση ομολόγων αξίας 7 δις ευρώ αυτόν τον μήνα.Αν ζορίστηκε η Γερμανία εμείς τι θα κάνουμε;
  3.Αρχές του νέου χρόνου θα δούμε την πραγματική Οικονομική κρίση.
  4.Επίκειται η πραγματική εξέγερση από τους πεινασμένους και χωρίς SMS.

 18. Simakos avatar
  Simakos 14/12/2008 18:08:25

  @ 13 Orestios

  Δηλαδή;

 19. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 14/12/2008 18:48:44

  Διερωτώμαι αν τελικά βρεθεί έστω 1 (ολογράφως ένα) στέλεχος της Ν.Δ. οποιουδήποτε επιπέδου, για να ζητήσει ευθέως και δημοσίως την παραίτηση Καραμανλή.
  Όπως γίνεται διεθνώς σε πολιτικά κόμματα ποδοσφαιρικές ομάδες και επιχειρήσεις.
  Χαζέψαν όλοι πλέον μέσα στο κόμμα ;

 20. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 19:23:09

  @#18

  Πες σε όλους τι δεν κατάλαβες

  από Wikipedia μπορείς να διαβάσεις πιο αναλυτικά αν πληκτρολογήσεις Paul Joseph Goebbels

  http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%BA%CE%AD%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CF%82#.CE.95.CF.80.CE.B9.CE.BA.CE.B5.CF.86.CE.B1.CE.BB.CE.AE.CF.82_.CF.84.CE.B7.CF.82_.CE.A0.CF.81.CE.BF.CF.80.CE.B1.CE.B3.CE.AC.CE.BD.CE.B4.CE.B1.CF.82

 21. Orestios avatar
  Orestios 14/12/2008 19:27:13

  @ Γαιδαρε
  Πες ένα (1) στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που θα βγεί να ζητήσει ευθέως και δημόσια την παραίτηση του GAP (mind the) λόγω ΥΠΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ.

  Ηint: Τα πολιτικά κόμματα δεν είναι ποδοσφαιρικές ομάδες. Έτσι μπερδεύτηκε ο Σημίτης κάποτε.

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/12/2008 20:23:13

  Το πρόβλημα της διαδοχής είναι σήμερα το εξής : Ο Καραμανλής αν πάει σε εκλογές για να χάσει,θα χάσει και το κόμμα.
  Και αυτό γιατί η Ντόρα έχει σαφή διαφορετική στάση όπως προκύπτει από τη συνέντευξη της.Στη σύσκεψη της Δυετέρας ζήτησε γενική επίθεση της αστυνομίας.Ο Καραμανλης αρνήθηκε.
  Το πρόγραμμα της Ντόρας περιλαμβάνει πραγματική νεοφιλελεύθερη πολιτική για να αποκατασταθεί η εικόνα της Ελλάδος στις διεθνείς αγορές και σύγκρουση στο εσωτερικό.Ο Καραμανλής αν το απορρίψει και πάει σε εκλογές πρέπει να εξηγήσει στους οπαδούς της ΝΔ γιατί παραδίδει την εξουσία τη στιγμή που υπάρχει κάποια που λέει ότι δικαιούται να κυβερνήσει 3 χρόνια ακόμη και αυτό γίνεται με σκληρυνση σε όλα τα μέτωπα.
  Με δυο λόγια αν δεν αποτύχει και η Ντόρα και παραδοθεί η εξουσία απευθείας στο ΠΑΣΟΚ κλονίζεται η επιρροή των καραμανλικών στη ΝΔ.

 23. Simakos avatar
  Simakos 14/12/2008 21:52:04

  @ 20 Orestios

  Λέω σε όλους, λοιπόν: Τι σχέση έχει ο Γκαίμπελς με τη σημερινή πραγματικότητα; Μήπως το παρατραβάς λίγο; Είπαμε να υπερβάλλουμε αλλά όχι κι έτσι...

 24. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 14/12/2008 22:06:18

  Το ζήτημα δεν είναι ο Ορέστιος. Οι διαχειριστές του antinews δεν αισθάνονται ότι πρέπει να μας πουν αν υιοθετούν τα περί πορτοκαλί επανάστασης που υπαινίσσονταν μερικά ποστ νωρίτερα;

 25. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 14/12/2008 22:52:05

  Δεν πρόκειται περί άποψης αλλά περί απόφανσης. Άποψη μπορεί να έχει ο καθένας μας ως άτομο, ώς σχολιαστής. Το antinews είναι εναλλακτικός φορέας ενημέρωσης και επηρεάζει κόσμο. Δεν μπορεί να είναι και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ. Είναι ζήτημα υπευθυνότητας. Δεν μπορεί να ποστάρονται ως θέματα απλές υποψίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.