#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/12/2013 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει πια αθωότητα στην πολιτική

[caption id="attachment_239613" align="alignnone" width="600" caption="H Charlize Theron στο "Συνηγορος του Διαβόλου""][/caption]

 

Eίναι κανένας ανάμεσα στα 10 εκ. Ελλήνων που είναι “υπέρ” του φόρου ακινήτων ή όπως αλλιώς λέγονται αυτά τα εξωφρενικά μέτρα; Αντιλαμβάνεται ο Πολύδωρας και ο κάθε Πολύδωρας ότι αυτά είναι φυσιολογικές συνέπειες του Μνημονίου, το οποίο – για καλό ή για κακό – δεσμεύθηκε να εφαρμόσει η κυβέρνηση;

Και ότι αυτός εξελέγη με την σημαία εφαρμογής του Μνημονίου και, άρα, ότι τελικά δεν μετράει τίποτε άλλο παρά το τι “συμφωνεί” ή δεν συμφωνεί η τρόικα; Και ότι μόλις τώρα τελευταία κατάφερε η κυβέρνηση Σαμαρά (ναι, Σαμαρά, καμία άλλη) να έχει ένα ελάχιστο περιθώριο αποκλίσεων από αυτά που “συμφωνεί” η τρόικα; Και ότι αυτό το περιθώριο χρησιμοποιήθηκε και για τον φόρο ακινήτων και είναι σε σύγκρουση για 400 εκ. από τον φόρο ακινήτων που τα θέλει κι αυτά μέσα η τρόικα;

Το να είναι κανείς αντιμνημονιακός, είναι κατανοητό. Το να μην αντιλαμβάνεται τις συνθήκες, μέσα από τις οποίες μια μνημονιακή κυβέρνηση αναλαμβάνει (και σχεδόν καταφέρνει) να βγάλει την χώρα από την κρίση, είναι κι αυτό κατανοητό. Αλλά το να εκλέγεται με μια μνημονιακή κυβέρνηση και τώρα να του φαίνονται ξαφνικά αντίθετες με τον “πολιτισμό” του οι εντολές της τρόικας, ε αυτό είναι καθαρή κοροϊδία.

Δεν υπάρχει πια αθωότητα στην πολιτική. Πρέπει να το πάρουμε απόφαση όσοι μελετούμε τα κοινά. Όσο ο κόσμος σκέφτεται με όρους αθωότητας, τόσο θα ξεγελιέται από τον κάθε ΓΑΠ και θα τρώει στην μάπα μετά Μνημόνια…

Διογένης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tassos.κ avatar
  tassos.κ 22/12/2013 11:18:56

  Φίλε Διογένη, καλά τα λες, όμως περίμενα να πεις και μια κουβέντα για την επαίσχυντη (ν)τροπολογία που κατέθεσαν για τους Αγροτοσυνδικαλ(η)στές που πέρασαν στα "μουλωχτά". Ποιος μπορεί να δώσει μια εξήγηση; Δεν είναι συγκάλυψη; Και ασχολείσαι με τον Πολύδωρα και τον κάθε Πολύδωρα. Κρίμα!

 2. δημης avatar
  δημης 22/12/2013 13:33:01

  -Θυμίστε μας ΠΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ (από μεταπολίτευση και πέρα;;;;;;

 3. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 22/12/2013 14:06:14

  Εξοργίζομαι γιατί και πάλι είμαι υποχρεωμένος να υπερασπισθώ τον Πολύδωρα που ουδέποτε ψήφισα και συμπάθησα!
  Ανεχθήκαμε ( που λέει ο λόγος), το πρώτο Μνημόνιο, γιατί οι αλήστου μνήμης ΓΑΠ και Παπακωνσταντίνου, μας διαβεβαίωσαν ότι τα μέτρα είναι περίπου προσωρινά και θα βγούμε στις αγορές το 2012!
  Ενθουσιαστήκαμε με τα "Ζάππεια" του Σαμαρά!
  Υπομείναμε τα επόμενα Μνημόνια γιατί καλοπροαίρετα πιστέψαμε ότι κανένα νέο μέτρο δεν θα ληφθεί πέρα από αυτά!
  Και ξαφνικά απροειδοποίητα άρχισαν οι επί πλέον αδιανόητες και δυσβάστακτες επιβαρύνσεις!
  Η συχνότερη και η πλέον αληθοφανή δικαιολογία των φιλομνημονιακών , είναι ότι τα μέτρα αυτά δεν είναι νέα αλλά παλιές δεσμεύσεις που είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε μέσα στις υποχρεώσεις του μνημονίου!
  Και ερωτώ, όταν ανέλαβαν οι ηγήτορες μας αυτές τις υποχρεώσεις, μας ενημέρωσαν, τις έθεσαν υπόψη μας, μας προειδοποίησαν ή μας χρύσωσαν το χάπι τάζοντας μας ...λαγούς με πετραχήλια;!
  Και αν αυτά τα μέτρα έχουν ψηφιστεί από παλιά, από τους Βουλευτές μας (Βολευτές θα τους λέω από δω και πέρα) και τι με αυτό;
  Αν αποδειχθεί ότι ένα μέτρο ψηφίστηκε κατά λάθος ή από βλακεία ή σύμφωνα με τις παρούσες συνθήκες κρίνεται ως ανεφάρμοστο, δεν θα πρέπει πάση θυσία να προβούμε σε αναθεώρηση του;

 4. βαγόνι avatar
  βαγόνι 22/12/2013 14:29:22

  Δύο τρόποι έκφρασης...ο Πολύδωρας,με τη πομπώδη σκηνική ρητορεία
  του..."η ιστορία μου","ο πολιτισμός μου"....και ο Στουρνάρας,με τους
  απαράβατους αριθμούς του...κάτι πιό σύνθετο δεν υπάρχει;..γιατί άν
  υπάρχει,να του αφιερώσουμε την Σαριλίζ Θέρον bronzee..!

 5. CHRIS avatar
  CHRIS 22/12/2013 15:38:40

  Δεν τα λες καλά φίλτατε Διογένη. Ο Πολύδωρας και (όλη η ΝΔ) δεν εξελέγη με "τη σημαία εφαρμογής του μνημονίου", αλλά με το πρόγραμμα 18 σημείων του Σαμαρά. Άλλο που τη νύχτα των εκλογών τα ξέχασε όλα και η λέξη "διαπραγμάτευση" εξαφανίστηκε από τον επινίκιο λόγο του.

 6. cp avatar
  cp 22/12/2013 15:39:10

  Δεν υπάρχει κατά την γνώμη μου ο διαχωρισμός Μνημόνιο -Αντιμνημόνιο.
  Το μνημόνιο είναι ένα πολυσελιδο κείμενο στο οποίο υπάρχουν διάφορες δεσμεύσεις . Ο τρόπος εφαρμογής των δεσμεύσεων και ο σκοπός του όλου "Ευαγγελίου" είναι ουσιώδης και αποκρύπτεται σκοπίμως .
  Ευαγγέλιο διάβαζαν και οι Αγιοι ,ευαγγέλιο και οι κονκισταδόρες που έσφαζαν τους ιθαγενείς στην Λ.Αμερική ! Το ίδιο ευαγγέλιο μάλιστα !
  Παρομοίως τα μέτρα που περιγράφονται στο μνημόνιο θα μπορούσαν να εφαρμοστούν με άλλη σειρά ,σε βάθος χρόνου κτλ.
  Ποιό όμως είναι το νόημα του μνημονίου έτσι όπως συμφώνησαν οι κυβερνήσεις μας από την εποχή του ΓΑΠ μέχρι τώρα?
  Είναι η εσωτερική υποτίμηση και ο αποπληθωρισμός.
  Δηλαδή να πάμε προς Βουλγαρία μεριά και μάλιστα χωρίς κανένας να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση μας ,στην "Βουλγαροποίηση".
  Για αυτό μην φωνάζετε εκ των υστέρων ,όσοι φωνάζετε! Τα ψηφισατε ΚΑΙ ως ψηφοφόροι!

 7. Γιαννης Ζ. avatar
  Γιαννης Ζ. 22/12/2013 15:55:46

  Με την Σαρλιζ Θερον στην φωτογραφια τι αθωοτητα να υπαρξει ;

 8. η Dimi avatar
  η Dimi 22/12/2013 20:02:24

  “J’ adore” parfum Dior

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 22/12/2013 20:29:12

  Όπως η Μέριλυν έλεγε: κοιμάμαι “ντυμένη” με Chanel No 5
  έτσι και η Σαρλίζ, σιγοψιθυρίζει γυμνή στο μπάνιο:
  “Λατρεύω” (“J’ adore”) το άρωμα Ντιόρ.

  • η Dimi avatar
   η Dimi @ η Dimi 23/12/2013 19:04:13

   Η Επιτυχία, ουδέποτε υπήρξε τυχαίο γεγονός για τις Επιστήμες της Εμπορίας και των Πωλήσεων. Και οι μεγάλοι Οίκοι οι οποίοι σέβονται το όνομά τους, τη μακρόχρονη ιστορία τους και κυρίως, την απαιτητική πελατεία τους, γνωρίζουν άριστα πως ερμηνεύεται το Αξίωμα: «πρέπει να δώσεις για να πάρεις» («you have to give to get»), γι αυτό και επενδύουν τεράστια ποσά σε αυτό, ιδιαίτερα σε καιρούς ένδειας όπως οι τωρινοί («because real value never goes out of style»).

   Στο πανάκριβο διαφημιστικό (2011) του «χρυσού» αρώματος “J’ Adore”, σε μπουκάλι από κρύσταλλο Baccarat (value for money), η Σαρλίζ, η αγαπημένη δίμετρη μούσα του Οίκου Dior, κινηματογραφήθηκε στην Αίθουσα των Κατόπτρων στο Παλάτι των Βερσαλλιών, όπου τα πάντα παραπέμπουν στη χλιδή, στην υπερβολή και βεβαίως, στο χρυσάφι, στο άγγιγμα της σύγχρονης γυναίκας-Μίδα, κυριολεκτικά. http://www.youtube.com/watch?v=R7OGBEkApcg

 10. George avatar
  George 23/12/2013 14:51:42

  Δηλαδή αν μειώναμε τις συντάξεις στους 45άρηδες και 50άρηδες αντί να βάζουμε φόρους στην κατοχή και όχι στο εισόδημα, η τρόικα θα το απέρριπτε? Αν κλείναμε άχρηστους δημόσιους οργανισμούς θα μας πετάγανε έξω από την ΕΕ? Αν μειώναμε τα 2000 ευρώ του μέσου δημοσίου υπαλλήλου όταν έχουν απολυθεί οι μισοί ιδιωτικοί υπάλληλοι θα αρχίζανε τις εχθροπραξίες? Έστω ότι τα κάνανε όλα αυτά, θα μας πείραζε τότε να φύγουμε από τέτοια ανάλγητη σοβιετία?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.