#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/06/2010 07:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Γίναμε Δαν(ε)ία του ΝότουΑν μη τι άλλο η σημερινή κυβέρνηση μας γεμίζει… υπερηφάνεια  για τις πανευρωπαϊκές … πρωτιές που πετυχαίνει. Πρώτοι στο ΔΝΤ, πρώτοι στην κατεδάφιση εργασιακών κατακτήσεων, πρώτοι στα σκληρά μέτρα λιτότητας, τώρα πρώτοι και στη φτώχεια και την απαισιοδοξία του ελληνικού λαού. Το ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη και αποτυπώνει την κατάσταση του περασμένου Μαΐου είναι αποκαλυπτικό.

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες δίνουν καθημερινό αγώνα για να τα βγάλουν πέρα με τα έξοδα, ειδικά μετά τα μέτρα περικοπών και την αύξηση του πληθωρισμού.

7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα στην οικονομία

Το 50,3% των Ελλήνων λέει ότι η φτώχεια πλήττει το 30% του πληθυσμού, 1 στους 3 θεωρεί ότι η φτώχεια αφορά το 20% του πληθυσμού (31,1% στην ΕΕ), το 10,9% εκτιμά ότι φτωχοί είναι το 10% του πληθυσμού, το 3,5% εκτιμά ότι 5% των Ελλήνων είναι φτωχοί και μόνο το 1,7% των συμπολιτών μας απαντά ότι η φτώχεια στην Ελλάδα είναι κάτω από 5%. Προφανώς πρόκειται για κατοίκους βορείων προαστίων με πισίνες και Cayenne που δεν έχουν περάσει κάτω από τα Σίδερα Χαλανδρίου.

Απογοήτευση και για τη σύνταξη αφού οι μισοί πολίτες περιμένουν ότι θα παίρνουν χαμηλότερη σύνταξη. Δραματικό είναι το άγχος για το 28,3% των Ελλήνων οι οποίοι δηλώνουν ότι ανησυχούν έντονα για το ενδεχόμενο στα γηρατειά τους το εισόδημά τους να μην επαρκεί για να τους εξασφαλίσει να ζουν αξιοπρεπώς.
Παράλληλα, 28,8% των Ελλήνων δήλωσε ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά.
Το 30,2% των Ελλήνων εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.
Τέλος, το 34,9% των Ελλήνων που εργάζονται δηλώνουν ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες δεν είναι καθόλου σίγουροι πως θα διατηρήσουν τη σημερινή θέση εργασίας τους και το 73% ότι είναι «απίθανο ή μάλλον απίθανο» να βρουν δουλειά σε περίπτωση που απολυθούν.

Μην αμφιβάλλετε γίναμε Δαν(ε)ία του Νότου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 23/06/2010 08:15:08

  Παράλληλα, 28,8% των Ελλήνων δήλωσε ότι στη διάρκεια των δώδεκα τελευταίων μηνών υπήρξε στιγμή κατά την οποία δεν είχε χρήματα να εξοφλήσει πάγιους λογαριασμούς, να αγοράσει τρόφιμα ή άλλα καταναλωτικά αγαθά.
  Το 30,2% των Ελλήνων εκφράζουν φόβους ότι τους επόμενους δώδεκα μήνες υπάρχει κίνδυνος να μην είναι σε θέση να πληρώσουν έγκαιρα το ενοίκιο του σπιτιού τους ή κάποιο δάνειο.

  Το πείραμα Ελλαδιστάν προχωρά χωρίς κολλήματα.
  Οι επόμενοι μήνες θα είναι ενδεικτικοί για πορεία του.
  Πως πτωχεύσετε ενα λαό, ενω ταυτόχρονα διεκπεραιώνεται τη σταδιακή αντικατάσταση του καθώς προσπαθείτε να κρατήσετε τα επίπεδα αποδοχής του υπάρχοντος status quo σε ασφαλή για την συνέχιση και τη λειτουργία του επίπεδα.

  Στην Ελλάδα υπάρχει ενα τεράστιος Δημόσιος και Δημοτικός τομέας. Αν δεν απειληθεί σοβαρά η οικονομική τους επάρκεια, δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα που να προβληματίσει την κυβέρνηση.
  Οι υπόλοιποι Έλληνες εργαζόμενοι που δεν ανήκουν σ'αυτούς τους τομείς ή δεν κατέχουν ενα υψηλά αμειβόμενο προνομιούχο επάγγελμα, μπορούν απλά να πάνε να αυτοκτονήσουν.

 2. αναρχοδεξιός avatar
  αναρχοδεξιός 23/06/2010 13:38:03

  η πλάκα είναι ότι στην αριθμοσοφία η λέξη "ελλάδα" έχει την ίδια αξία με τη λέξε "δάνεια" τυχαίο?

  • AUD avatar
   AUD @ αναρχοδεξιός 23/06/2010 15:32:37

   δεν νομιζω......!!!!

 3. αναγνώστρια avatar
  αναγνώστρια 23/06/2010 15:23:32

  τα 8 εκ € που βρέθηκαν στο λογαριασμό της κόρης του Άκη και φίλης της μπιρμπίλο θα δημευθούν; και τα 15 σπίτια του Άκη; ποια θα είναι η τιμωρία του; ή δεν είναι έτσι τα πράγματα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.