#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/11/2011 19:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν τον αφήνουν να παραιτηθεί !!!Ο Παπανδρέου είπε στο υπουργικό : «Είναι καθαρό ότι η κυβέρνηση παραδίδει τη σκυτάλη σε μία άλλη κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συναίνεσης στην οποία δεν επιθυμώ να είμαι επικεφαλής. Θα ήταν καλό σήμερα να βρεθεί κάποια λύση».

Οι  δικοί του υπουργοί όμως τον πιέζουν ο νέος πρωθυπουργός να είναι από το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή να μην εκφράζει τους νέους πολιτικούς και κοινωνικούς συσχετισμούς.

Όταν όμως ζητείται να παραιτηθεί ο Παπανδρέου εννοείται ότι πρέπει να παραιτηθεί και όλη η κυβέρνηση.

Διότι θα είναι ένα ακόμα ιστορικό παράδοξο να παραιτηθεί ο πρόεδρος της κυβερνήσεως και οι υπουργοί να παραμείνουν.

Αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη και το αντίθετο μόνο τις καταρρέσουσες ελπίδες του Βενιζέλου να γίνει χαλίφης στην θέση του χαλίφη εξυπηρετούν.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λοβέρδος θα ζητήσει την παραίτηση Παπανδρέου για να διευκολυνθεί η κατάσταση

Θέτουν και όρους

Στη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου τέθηκε πρόγραμμα 7 σημείων για τις απαραίτητες κινήσεις και διαβεβαιώσεις προς το Eurogroup που συνεδριάζει τη Δευτέρα.

Τα σημεία αυτά είναι:

1. Εκταμίευση 6ης δόσης

2. Άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση

3. Ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012

4. Πιστή εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011

5. Έναρξη διαπραγματεύσεων για τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία

6. Έναρξη νομικών και χρηματοοικονομικών διαπραγματεύσεων για το PSI

7. Εκταμίευση της 7ης δόσης (και 1ης του νέου δανειακού προγράμματος) το Φεβρουάριο του 2012.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. βουλα ελευθεριαδου avatar
  βουλα ελευθεριαδου 06/11/2011 18:30:51

  ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥς ΑΥΤΕς ΤΙς ΩΡΕς

 2. Γενίτσαρος Πανεπιστημίου avatar
  Γενίτσαρος Πανεπιστημίου 06/11/2011 18:36:52

  Όταν παίζεις με τζογαδόρους θέλει προσοχή!
  Πριν λίγο ο Γεωργιάδης στο Sky είπε ότι η συναίνεση από πλευράς Σαμαρά, είναι αποδοχή του μνημονίου! Προσωπικά κάτι δε μου αρέσει από αυτή την υπόθεση.Η μεταβατική κυβέρνηση πόσο καιρό θα παραμείνει?
  ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ θέλουν να βγάλουν τις ευθύνες από πάνω τους!

 3. road runner avatar
  road runner 06/11/2011 19:27:46

  Προβλεψη: Θα το τραβήξει μέχρι να ανοιξει η Ασια. Μιλαμε για χοντρό short στο Euro.
  Ειναι πολλά τα λεφτά Αρη......

 4. Nikolaos avatar
  Nikolaos 06/11/2011 19:30:32

  Και πάλι το λέω. Το βαθύ πασοκ δεν παραιτείται. Χρειάζεται προσοχή. Μην υποκύψει στον εκβιασμό περί δύσης και ανατολής. Απευθύνεται σε βλάκες. Επιμονή στον όρο της προηγούμενης παραίτησης, με το ακλόνητο επιχείρημα ότι κατά το Σύνταγμα ο πρωθυπουργός παραιτείται ενώπιον του Π.τ. Δ.

 5. θεία δίκη avatar
  θεία δίκη 06/11/2011 19:33:03

  Π-Α-Ρ-Α-Ι-Τ-Ο-Υ-Μ-Α-Ι.
  Ας τού μάθει κανένας αυτή τή λεξη.

 6. anonymous avatar
  anonymous 06/11/2011 19:37:02

  Το ευνοϊκότερο σενάριο για το ΠΑΣΟΚ θα ήταν να φύγει ο ΓΑΠ από πρωθυπουργός και με τους 161 νομίζω βουλευτές, θα τους πάρουν όλους πίσω, να κάνουν δική τους κυβέρνηση. Το θέμα είναι ότι ο ΓΑΠ για δικούς του λόγους δεν τους κάνει τη χάρη.

 7. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 06/11/2011 19:40:44

  Διαλογος στο υπουργικο :
  Αννουλα – Αντε Γιωργακη παραιτησου…
  Γιωργακης – Φεεεεεεεεεεεταααααα…..

 8. Βατάτζης avatar
  Βατάτζης 06/11/2011 19:42:35

  Οι Σόρος, Πόλσον και Ρουμπινί του είπαν να περιμένει μέχρι να ανοίξουν τα χρηματιστήρια Τόκιο-Χονγκ Κονγκ-Πεκίνο-Σεούλ για να σορτάρουν κι άλλο το Ευρώ, και μετά βλέπουμε...

 9. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 06/11/2011 19:46:48

  Αυτό που πρέπει να προσεχθεί δεν είναι η όποια ¨μεταβατική¨ κυβέρνηση συνεργασίας ( όπου βέβαια τα πρόσωπα παίζουν μεγάλο ρόλο , Μολυβιάτης και Παπαδαδήμας δεν έχουν οπωσδήποτε το καλλίτερο καθαρό ποινικό μητρώο του ¨πρώτερου έντιμου βίου , όχι για μεγάλη μερίδα του λαού τουλάχιστον ), ΑΛΛΑ Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΗΣ

  Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε αρχικά κυβέρνηση ενός μηνός ( εκλογές στις αρχές Δεκέμβρη )

  Το Γερμανικό / ¨Ευρωπαϊκό ¨ – Διευθυντήριο αντέδρασε έντονα και ανταπάντησε για μια ¨συγκυβέρνηση ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΤΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ …

  Και ο Μυνχάουζεν του ΠΑΣΟΚ , Βαγγέλης Βενιζέλος , ¨υποσχέθηκε ¨ στην Βουλή τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο …

  ΕΚΕΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ και δευτερευόντως στην ¨σύνθεση¨ της κυβέρνησης , που ορισμένοι το αναγάγουν σε ¨ κυρίαρχο ζήτημα¨ , ίσως για να συσκοτίσουν ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ .

  Ο ι Γερμανοί και ο Άξονας – 5η Φάλαγγά τους ¨ στην Ευρώπη ευελπιστούν σε μια όσο το δυνατό μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ¨συγκυβέρνησης ¨ , πιστεύοντας πως όσο θα περνά ο χρόνος , ¨δεν μπορεί , όλο και κάποιο νέο ¨μνημόνιο ¨ θα ψηφίσει σε εφαρμογή της ¨Δανειακής Σύμβασης της 26ης/10¨, για την οποία ο Αντώνης Σαμαράς έχει δηλώσει τελευταία – πως δεν περιέχει άλλα ¨πρωτόκολλα¨ ( μνημόνια ) εφαρμογής της ,αλλά μόνο το ¨κούρεμα¨ και το νέο δάνειο + την εκταμίευση της 6ης δόσης. Ο ¨ ξένος παράγοντας¨ όμως επιμένει όμως η ¨Συμφωνία της 26ης /10 ¨ , σαφώς περιλαμβάνει ΟΡΟΥΣ ΣΑΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΗΣΗΣ ΤΗΣ – ΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ – ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΕΣ ¨ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ¨ . Επίσης το Διευθυντήριο ¨ευελπιστεί ¨ πώς όση μεγαλύτερη διάρκεια θα έχει αυτή η ¨Κυβέρνηση Γερμανικής και Τραπεζιτικής Σωτηρίας ¨ , πέρα του σωστού , των 30 – 40 ημερών , τόσο μεγαλύτερη ¨όσμωση ¨ του ¨Άστικού Μπλοκ ¨ ( όπου είναι και το βασικό ζητούμενο των Προστάτιδων Δυνάμεων τον τελευταίο χρόνο ) μπορεί να προκύψει , κυρίως εάν χρειαστεί να επέμβουν βίαια στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα ενάντια σε λαϊκές αντιδράσεις ανυπακοής και κινητοποιήσεων. Δεν μπορεί , σκέπτονται μάλλον , ¨εάν κτυπήσουν οι συνεργαζόμενες δυνάμεις μαζί τον λαό ¨ ή εφαρμόσουν μαζί , έστω και στο ελάχιστο αντιλαϊκά νομοσχέδια , ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ¨ΚΟΙΝΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ¨ και θα επέλθει το ¨ απαιτούμενο μπλοκ εξουσίας ¨ ενάντια στον λαό ¨.

  Γι΄αυτό πιστεύω ότι εάν ο κ. Σαμαράς , επιδιώξει μόνο ¨επιτυχίες¨ σε ότι αφορά την σύνθεση της νέας ¨μεταβατικής¨ κυβέρνησης ¨ εθνικής¨ σωτηρίας , χωρίς να επιμένει στην αρχική του τοποθέτηση για βραχεία κυβέρνηση 30 – 40 ημερών , τότε θα υποστεί μια δεύτερη πολιτική ήττα , μετά από αυτή της 3/11 με την αποδοχή ¨δανειακής σύμβασης της 26ης/10 ¨ , ΗΤΤΑ ΠΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΕ – ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΜΜΟΝΗΣ ΤΟΥ Γ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΜΗ ΤΩΝ ΠΑΤΡΟΝΩΝ ΤΟΥ – ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

  Συνεπώς , ναι μεταβατική κυβέρνηση 30 – 40 ημερών για την διενέργεια εκλογών , όσο ¨ελεύθερες¨ μπορεί να είναι αυτές με τα εξευτελιστικά διλήμματα που υποβάλουν στον Ελληνικό λαό ( ¨Μνημόνια – Ράιχ -χενμπάχ Η Θάνατος ¨ ).

  Κυβέρνηση , έστω και δύο – τριών μηνών θα υποδουλώσουν και καθ υποτάξουν τον Ελληνικό λαό ΚΑΙ τον Αντώνη Σαμαρά , ακόμα περισσότερο.

  Καλή τύχη σε όλους μας .

  • parsifal avatar
   parsifal @ ΝΤΑΝΤΟΝ 06/11/2011 21:08:56

   Σωστός, δικαιώνεις το προσωνύμιο !
   Το "ζουμί", που σηκώνει εως και προβοκάτσια στην προσεχή μεγάλη εκδήλωση (17 Νοεμβρίου) είναι η απο κοινού εμπλοκή των δυο κομμάτων εξουσίας σε σκληρή καταστολή...
   Η ενδεχόμενη παρουσία Καρατζαφέρη στο σχήμα, που θα ενθαρύνει ανεξέλεγκτα στοιχεία στην ΕΛΑΣ συνιστά μείζονα κίνδυνο.

 10. Tem avatar
  Tem 06/11/2011 19:49:18

  Kαλύτερα να μην παραιτηθεί καθόλου. Η τραγική , προδοτική και αξιοθρήνητη κυβέρνησή του έχει την πλειοψηφία. Ας λουστεί ο ίδιος και η κοινοβουλευτική του ομάδα τις καταστροφικές συνέπειες της πολιτικής που ακολούθησαν εδώ και δύο χρόνια. Κακά τα ψέματα. Μια κυβέρνηση σωτηρίας δεν έχει να προσφέρει τίποτα πλέον. Η χεωκοπία και η επιστροφή στην δραχμή είναι σε κάθε περίπτωση δεδομένη. Και ίσως είναι καλύτερα έτσι. Αρκετά πια με το ξεπούλημα της Πατρίδας.

  • panpan avatar
   panpan @ Tem 06/11/2011 20:55:59

   Αγαπητέ φίλε , συμφωνώ 100% με όσα γράφεις.

 11. Tem avatar
  Tem 06/11/2011 19:54:52

  Ας παραμείνει τουλάχιστον η Ελλάδα ελεύθερη. Ελευθερία ή θάνατος ΝΑΙ , Reichenbach ή θάνατος ΟΧΙ. Ας φανούμε επιτέλους αντάξιοι της Πατρίδας και όχι υποτελείς.

 12. Πέτρος. Μ avatar
  Πέτρος. Μ 06/11/2011 20:05:32

  Το πλήρες κείμενο είναι το κάτωθι που παραθέτω
  Απλά είναι κείμενο μη συμφωνίας
  Μεχρι και 3/5 πλειοψηφία απαιτεί για να ψηφιστεί δανειακή σύμβαση .....

  1. Εκταμίευση της 6ης δόσης:

  α. Το ECOFIN στη μεθαυριοανή συνεδρίαση του (8/11) αποφασίζει την εκταμίευση με βάση την απόφαση του Eurogroup της 21/10 που ενσωματώθηκε στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου 9σύνθεση Ευρωζώνης) της 26/10.

  Β. Πριν την εκταμίευση πρέπει να έχουν εκπληρωθει όλες οι προαπαιτούμενες ενέργειες που είναι εσνωματωμένεες στην απόφαση του ECOFIN και στην 5η αναθεώρηση του Μνημονίου.

  γ. Η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων ενεργειών πρέπει να διπιστωθεί από την Τρόκικα, την Ευρωπαική Επιτροπή και το Δ.Σ. του ΔΝΤ που πρέπει να συνεδριάσει και να αποφασίσει σχετικά (πιθανόν στις 21/11).

  Δ. Όλες οι διαδικασίες στο επίπεδο της Ευρωπαικής Ενωσης και του ΔΝΤ πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και η πραξη εκταμιευσης να έχει συντελεστεί πριν από τις 15/12, σύμφωνα με τις διανειακές αναγκες της χώρας.

  2. Άμεση 'εναρξη και το ταχύτερο δυνατόν ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Τροίκα για το νέο πρόγραμμα:

  α. Η διαπραγμάτευση περιλαμβάνει επικαροποίηση του Μηνμονίου που δεν θα απέχει πολύ από το περιεχόμενο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.

  β.Η νέα δανειακή σύμβαση μεταξύ ΕFSF/Ελλάδας και η νέα απόφαση του ΔΝΤ για τη δική του συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα θα παραπέμπουν στο νέο Μνημόνιο και στο αναθεωρημένο MΠΔΣ και θα τα ενσωματώνουν
  γ. Η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να ψηφιστεί απο τη βουλή των Ελλήνων με αυξημένη πλειοψηφία 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών.
  δ. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες σε όσα κράτη – μέλη απαιτείται κάτι τέτοιο.
  ε. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή της Συμφωνίας με τη Φινλανδία για τις εγγυήσεις.

  3. Κατάθεση (πριν τις 20/11) και ψήφιση (πριν τις 31/12) του Προϋπολογισμού 2012.

  4. Ολοκλήρωση της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2011 στο πλαίσιο της 5ης αναθεώρησης του Μνημονίου.

  5. Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων στη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση της 26/10.

  6. Διαμόρφωση των νομικών και χρηματοοικονομικών προϋποθέσεων για την εφαρμογή του νέου σχήματος συμμετοχής του Ιδιωτικού Τομέα (PSI)
  α. Προηγούμενη εκταμίευση 30 δις. ευρώ για την επανακεφαλοποίηση των ελληνικών τραπεζών, αρχές Ιανουαρίου 2012.
  β. Προηγούμενη εκταμίευση 30 δις. ευρώ για την εφαρμογή του PSI, αρχές Ιανουαρίου 2012.
  γ. Διαμόρφωση του αναγκαίου νομικού πλαισίου το αργότερο αρχές Ιανουαρίου 2012.
  δ. Διασφάλιση της εγγύησης της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών (από EFSF προς ΕΚΤ, και από ΕΚΤ προς ελληνικές τράπεζες) κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής των ομολόγων.
  ε. Συμφωνία για ανταλλαγή ομολόγων

  7. Εκταμίευση α’ δόσης του νέου προγράμματος για την κάλυψη δανειακών αναγκών της Ελλάδος (επιπλέον 20 δις. ευρώ) πριν το τέλος Φεβρουαρίου 2012.

 13. DIM avatar
  DIM 06/11/2011 20:09:47

  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟ,ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΦΟΒΟΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΑΡΚΕΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΕΜΑΣ .ΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ.

 14. Μεταξάς Ε. avatar
  Μεταξάς Ε. 06/11/2011 20:10:56

  Ο Σαμαράς αλλα΄και όσοι από τη ΝΔ δεν θέλουν να ταυτιστούν με διαπλοκή και εσχάτη προδοσία πρέπει να αντισταθούν σε πιέσεις και εκβιασμούς. Εκείνο βέβαια που γίνεται ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ είναι ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει την Ελλάδα σαν πρωτεκτοράτο και κτήση της. Ταυτίζεται με την απόλυτη ναζιστική πρακτική ή κάνετε ότι θέλουμε και υπακούτε ή σας καίμε. Αλήθεια κανείς δεν θα πει σε αυτούς τους άθλιους ότι κρυμμένα χρέη έχει και κάθε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας και ότι οι κανόνες που εφαρμόζει η ΕΛΣΤΑΤ στην χώρα μας για την πλασματική αύξηση του χρέους δεν εφαρμόζονται στην Γαλλία ή Γερμανία που έτσι μειώνουν το χρέος τους εφαρμόζοντας 2 μέτρα και 2 σταθμά. Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, οι Βρυξέλλες είναι καλές μόνον για τη διαπλοκή και τους διαπλεκόμενους.

 15. Tem avatar
  Tem 06/11/2011 20:18:05

  Φοβάμαι ότι μια διορισμένη κυβέρνηση "εθνικής σωτηρίας" το μόνο που θα καταφέρει θα είναι το ξεπούλημα της Πατρίδας με μεγαλύτερη άνεση. Μόλις ολοκληρωθεί το καταστροφικό έργο μπορεί να ρωτήσουν και τον ξεπουλημένο λαό.

 16. Lynx avatar
  Lynx 06/11/2011 20:20:51

  Paratitisi Panadreou Season 15

  To gnosto serial eftase aisios ston 15 kyklo toy me 30 nea gemata drasi kai katastrofi episodia!

 17. ataktos avatar
  ataktos 06/11/2011 20:29:27

  αφού και Οι εισαγγελείς αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους.. πάμε ολοταχώς για εκλογές παιδιά!!!!

 18. KOYKOY avatar
  KOYKOY 06/11/2011 20:37:04

  Κ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ;;;;;;

 19. μαρικα avatar
  μαρικα 06/11/2011 20:41:19

  Οχι αφεση αμαρτιων στο ΠΑΣΟΚ, μονο αυτο αν κανει ο κυριος Σαμαρας
  κερδισε τα παντα.

 20. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ avatar
  ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΤΟΥΛΑΣ 06/11/2011 20:46:44

  Βάσει των άρθρων 41, παρ. 3 και 15 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ η θητεία του ΓΑΠ ως Προέδρου είναι 4ετής, ενώ παρατείνεται εφόσον είναι πρωθυπουργός.
  Ο ΓΑΠ εξελέγη στις 11/11/2007, η θητεία του λήγει στις 11/11/2011, σε πέντε ημέρες. Για αυτό δεν θέλει να φύγει ο ΓΑΠ με τίποτε;

 21. Zanetta avatar
  Zanetta 06/11/2011 20:47:10

  Λυκουρέντζος στο Μεγκα πριν λίγο: η αβάσταχτη ελαφρότητα του να μην είσαι!

 22. JOHN avatar
  JOHN 06/11/2011 20:55:44

  Με εκβιασςμους σαν και αυτους που μας θετει η ΕΕ δεν μπορει να λειτουργησει η δημοκρατια και οι θεσμοι της,εξ ορισμου.Το σιγουρο ειναι οτι θα προκυψει μια κηδευομενη δημοκρατια οπου στην ουσια τη διακυβερνηση της χωρας θα εχουν ξενοι στοιγνοι τεχνοκρατες.Και αυτο μας το παρουσιαζουν σαν υπερηφανια και εθνικη νικη,τι αλλο θα γινονταν αν ειχαμε ηττα; Τι θα γινει με τη τη καθημερινη εξαθλιωση των πολιτων,τα χαρατσια,τις μοιωσεις μισθων,απολυσεις,ανεργια.Με την αρνηση των εκλογων βαζουν το λαο στο περιθοριο με οτι αυτο μπορει να συνεπαγεται,γιατι οδηγουν τα πραγματα στα ακρα.

 23. StarPowerNone avatar
  StarPowerNone 06/11/2011 21:06:43

  Αυτό που παίζεται από πλευράς ΠΑΣΟΚ είναι ένα και μοναδικό: Απαλλαγή από ευθύνες. Επιδιώκουν να καταστήσουν τον Αντώνη Σαμαρά συνυπεύθυνο, έτσι ώστε να μην κατηγορηθούν αργότερα για τα εγκλήματα που διέπραξαν. Όλα τα άλλα δηλαδή: μνημόνια, δόσεις, προϋπολογισμοί, παραμονή στο ευρώ, ημερομηνία εκλογών είναι προφάσεις, διαπραγματευτικά τερτίπια.
  Απλά αυτό που θέλουν να εξασφαλίσουν, κυρίως, είναι να γλυτώσουν την φυλακή.

 24. Ανώνυμος Έλληνας avatar
  Ανώνυμος Έλληνας 06/11/2011 21:07:24

  “Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, θα σου μείνουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις…”

  Οδυσσέας Ελυτης

  “Αν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, θα σου μείνουν μια ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις…”

  Οδυσσέας Ελύτης

 25. ΓΜΠ avatar
  ΓΜΠ 06/11/2011 21:08:03

  Δύο φίλαρχοι, μισαλόδοξοι και κομπλεξικοί πολιτικοί, με προσωπικές αντιθέσεις (κληρονομημένες!) σε μια χωρα η οποία δε δίστασε (το πολιτικό της σύστημα, δηλαδή, και οι αλλαλάζοντες οπαδοί) να θυσιάσει 3000 χρόνια Ελληνικής παρουσίας στη Μικρά Ασία το 1922. (τα ίδια γίνονταν και τότε!). Ας ελπίζουμε οτι δε πλησιάζουμε άλλη μια εθνική καταστροφή (δολοφονία Καποδίστρια, καταστροφικός πόλεμος του 1897, πτώχευση Ελληνικού κράτους,1922, 1936, εμφύλιος 1944-1949, ανενδνοτος 1965, χούντα 1967, Κυπρος 1974, κλπ.) Σχεδόν 2 αιώνες φανατικού εθνικού διχασμού (συμπεριλαμβανομένης της διχαστικής πολιτικής του ΚΚΕ που δεν έχει προσφερει, μέσςα στην εξαλλοσύνη του, ούτε το ελάχιστο θετικό στη χώρα παρα μόνο συγκρούσεις, μίσος, εκδίκηση, ρεβάνς κλπ. Η αποθέωση του ΟΧΙ και η ανυπαρξία του ΝΑΙ). Εξαλλοσύνη, φανατισμός, διχασμός, σε βαθμό αυτοκτονικό (χωρίς την αφέλεια του οτι μπορεί όλοι μαζί να τα βρούμε. Οι κοινωνίες έχουν αντιθέσεις και ενυπάρχουν συγκρούσεις. Αλλα το όριο αυτών των συγκρούσεων, είναι η ύπαρξη της κοινωνίας. Αν οι συγκρούσεις απειλήσουν την ίδια την ύπαρξη της κοινωνίας, τότε αυτές υποχωρούν μπροστά στο υπέρτατο αγαθό που είναι η κοινή μας ύπαρξη. Βρισκόμαστε ακριβώς σε ένα τέτοιο σημείο. Ας αφήσουμε τους έξαλλους και φανατισμένους, στο περιθώριο! Είναι η ώρα των σοβαρων και υπεύθυνων συμπολιτών μας. Μόνο αυτοί μπορούν να μας σώσουν.)

 26. europaios avatar
  europaios 06/11/2011 21:10:03

  δεν φταινε οι ευρωπαιοι που εμεις βγαλαμε πρωθυπουργο τον λεφτα υπαρχουν.
  εναν δουρειο ιππο που εργαζεται με τους σορος-πωλσον-ρουμπινι και την αμερικανικη κυβερνηση, για την διαλυση της ευρωπης και του ευρω.
  αυτο θα το πληρωσουμε ολοι δυστυχως.
  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ.
  το σπηγκελ το λεει σχεδον καθαρα, "πρεπει να απαλλαγουμε απο τα πρακτορια" του δολλαριου...

  πονανε ωρε τα παλληκαρια..?
  αντε παμε στην δραχμουλα ,να γουσταρουμε...να θελουμε ενα φορτηγο δραχμες για να αγορασουμε εισαγομενα αγγουρια ντοματες λεμονια και φασολια.

 27. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 06/11/2011 21:12:39

  χαχαχαάαα γυρίσαμε στο status quo ante! Ή έχουμε τους πιο αστείους πολτικούς, ή υπάρχει αόρατος χειρ πίσω από τα τεκταινόμενα πιο δυνατή από άλλες χείρες (ή χήρες) (ή χοίρες)

  Πάντως, δεν ισχύει, δεν πρέπει να ισχύει το Ράϊχενμπαχ ή Θάνατος. Εάν οι Γερμανοί από μόνοι τους δεν τον μαζέψουν, το δίλημμα είναι Ράϊχενμπαχ ή δραχμή. Και όπως δεν βαριέμαι να επναλαμβάνω, η δραχμή θα είναι χάλια, αλλά ΟΧΙ χειρότερη από το καθεστώς εκκαθάρισης εν λειτουργία από εκκαθαριστή που είναι ίδιος με τον ξένο πιστωτή. Δεν θα έχουμε Cohiba, sushi και τέτοια. Αλλά δεν θα τα έχουμε ούτως ή άλλως.

  Και το μόνο παζλ που απομένει είναι που θα βρούμε ενδιάμεση ρευστότητα. Αμφιβάλω πολύ ότι θα μας την δώσουν οι Ευρωπαίοι. Εκτός εάν την φέρει ο Αγιος Βασίλης, μέρες που έρχονται.

  Αν οι πολιτικοί μας ήξεραν τον μύθο για τον μέρμηγκα και τον τζίτζικα, ΔΕΝ θα είμαστε τόσο λιγούρια.

 28. βικυ γουλιωτη avatar
  βικυ γουλιωτη 06/11/2011 21:23:08

  Αν ενδωσει ο Σαμαρας σε κυβερνηση συνεργασιας εχασε το παιχνιδι.Παρα πολλοι ψηφοφοροι θα απομακρυνθουν.Εκλογες τον Δεκεμβρη και τιποτα αλλο!!! Αφηστε τους να συνεχισουν με το Γιωργακι, να γελανε οι παντες στην Ευρωπη .Τελειωνουν, ο,τι και να κανουν. Τα υολοιπα περι εξοδου απο το ευρω, 6ης δοσης κλπ ΣΚΕΤΕΣ ΜΠΛΟΦΕΣ!!!!!!

 29. takis400 avatar
  takis400 06/11/2011 21:43:42

  καπου αλλου διαβασα αυτο το παραμυθι με την δραχμη,οτι δηλαδη θα φτασει η βενζινη στα υψη.Να θυμισω λοιπον οτι τα καυσιμα αγοραζονται σε δολλαρια και οταν ειχαμε δρχ. εκανε 180δρχ. με πολυ ακριβοτερο το βαρελι,ηταν ενα παραδειγμα για την τρομολαγνεια περι δραχμης,ευχαριστω.

 30. Γιώργος avatar
  Γιώργος 06/11/2011 21:55:13

  Συμφωνώ φίλε.Οι Μερκοζύ σέρνουν τον Σαμαρά σε μία συγκυβέρνηση προκειμένου να τον φθείρουν πολιτικά και να μειώσουν στο ελάχιστο την διαπραγματευτική του δύναμη όταν θα έχει γίνει πρωθυπουργός. Γι αυτό και θέλουν η νέα κυβέρνηση να είναι το δυνατόν της μεγαλύτερης διάρκειας.

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Γιώργος 06/11/2011 21:59:25

   Επίσης, οι Γαλλογερμανοί επηρεάζουν έτσι και το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού όσο καθυστερούν οι εκλογές τόσο μειωμένο θα είναι το ποσοστό της ΝΔ και τόσο αυξημένο του ΠΑΣΟΚ.
   Αν εκλογές γίνονταν τώρα η ΝΔ θα έπαιρνε ενδεχομένως από τον λαό αυτοδυναμία, με μία εντολή: "Πηγαίνετε στις Βρυξέλλες και επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο". Πλέον αυτή η πιθανότητα έχει αποκλειστεί προς όφελος των Γαλλογερμανών.

 31. crisis avatar
  crisis 06/11/2011 21:58:26

  ....και η μερκελ του ειπε στο παιντι τελειωσε τα ολα πριν τις 12.00 το βραδυ γιατι αλλιως η ελλαδα θα εχει αντιθετη καταληξη απο τη σταχτοπουτα......

 32. Ρήγας Φερραιος avatar
  Ρήγας Φερραιος 06/11/2011 22:12:39

  Ακουω δηλωσεις βουλευτων της ΝΔ. Πρεπει απο αυριο να σοβαρευτουμε...μια νεα ευκαιρια.... να επιτυχει η συναινεση...κ.τλ.
  Και το μνημονιο βρε παιδια τι εγινε;;; Η εθνικη κυριαρχια;;; Ο...δοσιλογισμος;;;;
  Μαλλον πρεπει μαλλον να κλαιμε απο τωρα σιγα-σιγα για τον απολυτο εξευτελισμο της χωρας και του λαου της.
  Η Νυχτα προβλεπεται βαθεια για την χωρα και τον λαο.
  Καλο κουραγιο σε ολους πλεον............
  H κοροϊδια δεν εχει ορια

 33. eco avatar
  eco 06/11/2011 22:37:32

  o Καντάφι έπεσε!!!
  Η οικογένεια που κατέστρεψε τον τόπο φεύγει για τα ξένα.
  Go home

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.