#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
23/09/2010 10:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν στοχεύουν στην ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά στην καταστροφή τηςΠροβληματίζομαι  πάρα πολλές φορές και πριν και τώρα. Ποια ποσότητα μυαλού απατείται για να αντιληφθείς  ότι  οι κυβερνώντες δεν στοχεύουν στην ανάκαμψη της οικονομίας  αλλά στην καταστροφή;  Το συμπέρασμα εξάγεται από τα παρακάτω  γεγονότα:

1η Πολιτική : Καίτοι γνώριζαν το μέγεθος του ελλείμματος  όπως τουλάχιστον το ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΤτΕ , κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 , εξαγγέλλουν:

βοήθημα    σε χαμηλά εισοδήματα ,
σταματούν την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων
Αυξάνουν τα τέλη αυξάνοντας  υπέρογκα τα τέλη κυκλοφορίας των παλαιών
Βάζουν έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

και μια σειρά άλλων  μέτρων που θα αύξαναν τα έσοδα μέχρι το 2010.

Δηλαδή αντί να εισπράξουν  δαπανούσαν . Επομένως διεύρυνση του ελλείμματος .

2η Πολιτική : Στις αρχές του 2010 , μέχρι σήμερα:

- υπάρχει ύφεση

- Δεν υπάρχει ρευστότητα

- μόλις 1,2 δίς από πρόστιμα μπορεί να φέρει το κυνηγητό της φοροδιαφυγής ( μόνο το 1/60  του συνολικού μεγέθους της φοροδιαφυγής ) με  ομολογία του υπευθύνου του ΣΔΟΕ «πιάσαμε τον στόχο»

- Αύξηση των έμμεσων ( κυρίως  ΦΠΑ ) και άμεσων φόρων

Αποτέλεσμα. Στο οκτάμηνο  διαπιστώσει αύξηση του ελλείμματος   κύρια από τη  στέρηση των εσόδων . Δηλαδή δεν μπορεί να εισπράξει. Είναι εκτός στόχων !!!!!!!!  Αλλά το μνημόνιο εφαρμόζεται. Το ξεχάσατε «Δεν θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα  αν εφαρμοστεί πιστά το μνημόνιο» ;

Τι θα έκανε ένας επιχειρηματίας;   Θα αποφάσιζε εκπτώσεις ή προσφορές  ώστε να προσελκύσει πελάτες. Θα περιόριζε τις δαπάνες . Και τέλος αν τα μέτρα δεν αποδώσουν ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ

Η Κυβέρνηση  αναγγέλλει   από την έκθεση  την περαίωση ως έσχατο μέτρο εσόδων .Αντί να πάρει από τους περισσότερους  ( χαμηλή προκαταβολή, χαμηλή δόση , όλοι μέσα με κάθε τρόπο) , να χρυσώσει το χάπι με την εφαρμογή «ποινολογίου» με την  διαφοροποίηση  των πρόστιμων  για τους  «λερωμένους»  πράττει ακριβώς το αντίθετο.

Δεν μεγεθύνει την φορολογητέα  βάση  :

Με την εξαίρεση όσων δεν υπέβαλαν  δηλώσεις φόρου εισοδήματος , εκπρόθεσμα ή εμπρόθεσμα.
Σμίκρυνε τον χρόνο εξόφλησης
Οριοθέτησε μεγάλη προκαταβολή
Διαφοροποιεί  τα ελάχιστα ετήσια  ποσά   ανά νομική μορφή  της εταιρείας  .Τα προβλήματα είναι διαφορετικά;

Στη συνέχεια ανακοινώνει μεγαλύτερη περιστολή του προγράμματος  δημόσιων δαπανών άρα διάβαζε λιγότερο χρήμα στην αγορά άρα μεγέθυνση της  έλλειψης ρευστότητας   άρα περισσότερα λουκέτα  άρα ξενιτιά και ξεπούλημα .

3η Πολιτική :  Προσέλκυση  μεγάλων επενδύσεων . Εδώ υπάρχει το κρυφό σχέδιο ξεπουλήματος της Ελλάδας .  Το ξένο κεφάλαιο και το Ελληνικό κεφάλαιο δεν είναι ίσα . Είσαι Έλληνας πρέπει να πεθάνεις:

Από γραφειοκρατία
Από φορολόγηση
Από  μίζες  κλπ.

Το ξένο κεφάλαιο  μπορεί να απολαμβάνει  την απαλλαγή της φορολογίας  και της γραφειοκρατίας, αλλά το τρίτο δεν θα είναι στο ευρύ κοινό, θα είναι στο στενό περιβάλλον.

Ο Ανασχηματισμός ανέδειξε  το ευφυές   σχέδιο ξεπουλήματος . Τυχαίο ; Δεν νομίζω.

S spiros

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΙΑΒΕΡΗΣ avatar
  ΙΑΒΕΡΗΣ 23/09/2010 11:38:43

  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΕΟΟΟ!!!
  ΠΡΑΣΙΝΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ
  ΠΑΡΑΣΙΝΟΣ ΤΖΟΓΟΣ- ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΡΝΕΙΑ- ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  Έντυπη Έκδοση Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

  ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΠΕΝΔΥΣΗ 5 ΔΙΣ. ΣΤΟ 15-30% ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ
  Προσγειώθηκαν πετροδολάρια
  Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ
  Μνημόνιο συνεργασίας με την κυβέρνηση του Κατάρ, ύψους 5 δισ. ευρώ, που στόχο θα έχει, μεταξύ άλλων, και την αξιοποίηση και εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί.

  Ο Παπανδρέου με τον εμίρη Αλ Θανί τον Μάιο στο Μαξίμου
  Η υπογραφή του μνημονίου θα αφορά τα επενδυτικά σχέδια του κρατικού fund του Κατάρ, Qatar Investment Authority (QIA) που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς ενέργειας, τουρισμού, ακινήτων και ξενοδοχείων. Στο μνημόνιο δεν θα κατονομάζεται η περιοχή του Ελληνικού, αλλά το fund ενδιαφέρεται πολύ για την «αξιοποίηση» της συγκεκριμένης έκτασης, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά φιλέτα της χώρας.

  Λας Βέγκας

  Κατά συγκλίνουσες πληροφορίες της «Ε» υπάρχουν σκέψεις για σειρά έργων, όπως «αξιοποίηση» μέρους της παραλίας στο ύψος του πρώην αεροδρομίου, κατασκευή μαρίνας ελλιμενισμού πολυτελών θαλαμηγών, ξενοδοχείου, συνεδριακών κέντρων, πλωτού καζίνου και μικρού αεροδρομίου που θα χρησιμοποιείται από lear jet και ιδιωτικά αεροσκάφη.

  Μέχρι χθες δεν είχε γίνει σαφές το ακριβές ποσοστό της έκτασης, αλλά κυβερνητικές πηγές εκτιμούσαν ότι θα είναι τουλάχιστον 15%, αλλά μπορεί να φτάσει και το 30%! Στον υπόλοιπο χώρο θα δημιουργηθούν χώροι αναψυχής και πάρκα. Σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα.

  Η προσέλκυση επενδύσεων είναι σαφές ότι αποτελεί προτεραιότητα του Γ. Παπανδρέου και δεν είναι τυχαία η πρόσφατη συνάντησή του με στελέχη αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων. Συνδέεται ενδεχομένως με το επικείμενο ταξίδι του Χάρη Παμπούκη σε Ισραήλ και Σιγκαπούρη στις 10-11 Οκτωβρίου, καθώς αναζητούνται επενδυτές που προέρχονται από Μέση Ανατολή και Ασία.

  Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί πάντως ότι το μνημόνιο συνεργασίας με το Κατάρ έχει μεγάλη πολιτική σημασία και θα έχει πολλαπλασιαστικές συνέπειες για την οικονομία. «Δείχνει την πρόθεση του Κατάρ να επενδύσει και είναι μια κίνηση καλών προθέσεων», επισήμανε στην «Ε» κυβερνητικό στέλεχος.

  Το κυνήγι

  Το «κυνήγι» των επενδύσεων στη Νέα Υόρκη από την κυβέρνηση Παπανδρέου ξεκίνησε με την εμφάνιση του πρωθυπουργού στη Γουόλ Στριτ, την περασμένη Δευτέρα, όπου έκανε ανοιχτή πρόσκληση για επενδύσεις -κυρίως σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ακίνητα- ανακοινώνοντας την ιδιωτικοποίηση και εκμετάλλευση κρατικής περιουσίας, αξίας άνω των 270 δισ. ευρώ.

  Ο πρωθυπουργός, παρουσία του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για τις επενδύσεις, Χ. Παμπούκη, και του υφυπουργού Οικονομικών, Φ. Σαχινίδη, είχε και συνάντηση γνωριμίας με επτά διακεκριμένους ομογενείς, με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις για τη σύσταση ενός συμβουλίου επενδύσεων, το αποκαλούμενο Investment Advisory Board. Την πρόσκληση του πρωθυπουργού αποδέχθηκαν οι Ζόι Κρουζ (πρώην αντιπρόεδρος της Morgan Stanley), Τζορτζ Στάμας (δικηγόρος), Τζιμ Γιαννόπουλος (αντιπρόεδρος της κινηματογραφικής εταιρείας FOX), Τζορτζ Τσούνις (μεγαλοεπενδυτής), Ευάγγελος Σιμούντις (διευθυντής της Trident Capital που δραστηριοποιείται στο Ιντερνετ), Αλεξάντερ Τσιάρος (τεχνολογία), Μάικλ Πατσάλος (πρόεδρος της McKinsey).

  Ο κ. Παπανδρέου δεν προχώρησε, όπως διαφημιζόταν, στην ανακοίνωση της σύνθεσης του Investment Advisory Board και αρκέστηκε σε μια ανταλλαγή απόψεων, καθώς το όλο εγχείρημα βρίσκεται ακόμα σε «εμβρυακή μορφή». Ωστόσο, ο Χάρης Παμπούκης τόνισε αργότερα ότι η σύσταση του συμβουλίου επενδύσεων από ομογενείς έχει στόχο ώστε να καθιερωθεί ως επενδυτικός θεσμός. *

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ΙΑΒΕΡΗΣ 23/09/2010 13:44:31

   Θυμάστε, φαντάζομαι, πόσο κοπτόταν σύσσωμος ο εκσυγχρονιστικός ολετήρας του αχαμνού λογιστάκου, ότι πρέπει να επισπευσθούν οι διαδικασίες για το νέο αεροδρόμιο, προκειμένου "οι κάτοικοι της Αθήνας να αποκτήσουν ένα μητροπολιτικό πάρκο που τόσο έχουν ανάγκη". Έκλεισε λοιπόν -άνευ συζητήσεως για παράλληλη, ανταγωνιστική λειτουργία- το Ελληνικό και παρέδωσε στους Γερμανούς της Hochtief το "Βενιζέλος" με ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΟ χαρακτήρα, με αποτέλεσμα η Αθήνα να έχει τα ακριβότερα τέλη στάθμευσης αεροσκαφών σε όλη την Ευρώπη. Και, φυσικά, όσο είδατε εσείς μητροπολιτικό πάρκο, άλλο τόσο είδα κι εγώ...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ΙΑΒΕΡΗΣ 23/09/2010 18:39:42

   Καζινοκαπιταλισμός με τη βούλα.

  • Greg avatar
   Greg @ ΙΑΒΕΡΗΣ 25/09/2010 11:06:31

   Δεν την καταλαβαίνω αυτή τη στάση, την οποία έχουν και καθηγητές από ΕΜΠ κα. Η περιοχή είναι ΙΔΑΝΙΚΗ και πολύ ΜΕΓΑΛΗ ώστε και αυτονόητες επενδύσεις να γίνουν ΚΑΙ πάρκα ΚΑΙ ελεύθερη παραλία. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς στην Ελλάδα όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να υπάρξει τουριστική ανάπτυξη, αλλά όχι με τουριστικές υποδομές! Απαιτουμε υψηλού επιπέδου τουρίστες, αλλά να μην γίνει μαρίνα ή αεροδρόμιο για λιαρ τζετ. Να έρχονται με το ΚΤΕΛ. Αναμφίβολα κανείς δεν θέλει επενδύσεις τύπου Ντουμπάι, αλλά είναι άλλο θέμα να διαφωνείς με κάτι συγκεκριμένο πάνω στο έργο και άλλο να λες ότι δεν θέλεις τίποτα.

 2. http://neotera.wordpress.com avatar
  http://neotera.wordpress.com 23/09/2010 11:46:24

  Πολύ σωστά Σπύρο. Είναι συμπυκκνωμένα αυτά που υποστηρίζουμε στο μπλόγκι. Γι αυτό κρίθηκε αναγκαίο να ...φωνάζουμε-βρίζουμε ! Από την αρχή φαινόταν, αλλά είναι πολύ βαρύ για τα ευγενή στομάχια και πολλοί δεν θέλουν να το πιστέψουν. Το συμπέρασμα αυτό δείχνει τα καθήκοντα ιδιωτικά και άλλα που μπαίνουν σε όλους τους ρωμιούς.

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ http://neotera.wordpress.com 23/09/2010 11:52:04

   Το Τ3 που έγινε Τ10 δεν ανέφερες. Το πάρτυ υποτιμητικής κερδοσκοπίας την επομένη των εκλογών με τη συμπαιγνία ΤτΕ-τραπεζών. Επίσης αποκαλυπτικές είναι οι δηλώσεις τους, η επίκληση της χρεωκοπίας την ίδια, ή την επόμενη μέρα απ' το γιωργάκη που στη συνέχεια έκανε διεθνή εκστρατεία κατεξευτελισμού της ελλάδας και των ελλήνων.

   • Γιαννης 3 avatar
    Γιαννης 3 @ http://neotera.wordpress.com 23/09/2010 12:22:44

    μπορεις να εξηγησεις λιγο γιατι το Τ3 εγινε Τ10 εκεινη την περιοδο?

 3. ataktos avatar
  ataktos 23/09/2010 12:04:13

  O μόνος σίγουρος δρομος για την επίσημη πτωχευση της χωρας μας ..ειναι η συνεπης εφαρμογη του μνημονιου ..το δηλωσε αλλοστε και ο αντιπροεδρος τον ΥΠΑ και χαρικε ο ΓΑΠ και τα παπαγαλακια τον ΜΜΕ ..αρα και εμεις περιμένουμε
  Το ΑΕΠ της χώρας το 2 τρίμηνο του 2010 εχει κατρακυλήσει σε σταθερές τιμες στο επιπεδο του 2005
  η παραγωγη βιομηχανίας και ενέργειας σε σταθερες τιμες στο επιπεδο του 2004 ..ενω η γεωργια ,δασοκομια και αλεια στο επιπεδο του 1995
  οι ακαθαρησ...τες επενδύσεις παγιου κεφαλαίου σε σταθερές τιμες εχουν καταβαραθρωθεί στο επιπεδο 1998

  Άx ΓΑΠ ,Παγκαλε,Παπακωνσταντινου ... το διάλυσες το "καπιταλισμό" χιχχι

 4. ataktos avatar
  ataktos 23/09/2010 12:08:47

  μετά το πράσινο ως από τον Κάρολο ..ξεκινά ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΜΑ ... ο πόλεμος της Ενεργείας!!!

 5. st.takis avatar
  st.takis 23/09/2010 18:35:34

  ΟΤΑΝ ΠΕΤΑΓΑΜΕ ΤΑ ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ Κ.ΛΠ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.