24/09/2010 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν προλαβαίνουμε να το πούμε, μας επιβεβαιώνει ο Γιώργος

Μία ισχυρή δημόσια τράπεζα και δύο ή τρεις ιδιωτικές, βλέπει ο πρωθυπουργός να υπάρχουν στην Ελλάδα το άμεσο μέλλον. Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο κ. Παπανδρέου είπε ότι γίνονται ήδη συζητήσεις και πώς η κυβέρνηση είναι υπέρ των συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο.

Με λίγα λόγια, ο κ. Παπανδρέου επιβεβαίωσε το σχετικό ρεπορτάζ που αναρτήσαμε πριν μερικές ημέρες ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το τοπίο στον κλάδο θα είναι διαφορετικό (“Σε τρεις μήνες ο χάρτης της τραπεζικής αγοράς δε θα είναι ίδιος’)

Ο πρωθυπουργός άφησε επίσης να εννοηθεί ότι μάλλον πάμε για την συγχώνευση ΤΤ με ΑΤΕ και Ταμείο Παρακαταθηκών, εκτός αν η Εθνική τράπεζα κάνει την κίνησή της σε ότι αφορά το Ταμιευτήριο.

Από την άλλη, η κουβέντα Alpha με Eurobank καλά κρατεί ενώ φαίνεται να έχουν έρθει κοντά και οι Βγενόπουλος με Σάλλα.

Οι δηλώσεις από τη Νέα Υόρκη πυροδοτούν νέο γύρω φημών και σίγουρα εντός των επόμενων εβδομάδων θα ανακοινωθεί το πρώτο μεγάλο μπαμ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 24/09/2010 09:22:12

  Πέρα από το ντηλ Βγενόπουλου Σάλλα, δεν υπάρχει κανένας αντικειμενικός λόγος για αλλά ντηλς. Ποιος ο λόγος να αλλάξει το τραπεζικό τοπίο όταν και συνενώμένες οι τράπεζες τα ίδια προβλήματα θα έχουν;

  Για μένα είναι ύποπτη αυτή η πρεμούρα. Ο μόνος λόγος που μπορώ να σκεφτώ είναι για να είναι πιο εύκολα εξαγοράσιμες από τράπεζες του εξωτερικού - αφεντικά του ΔΝΤ...

  • tiramola avatar
   tiramola @ Επώνυμος 24/09/2010 11:40:55

   Ρε μια καλή κουβέντα δεν θα πεις ποτέ?
   Τι κακό είναι αυτό με σένα...

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ tiramola 24/09/2010 11:58:55

    Δηλαδή, τιραμόλα, σαν τι "καλή κουβέντα" να έλεγε; Ότι είναι... δείγμα εύρωστης οικονομίας η συγκέντρωση σε 2-3 τράπεζες που θα μπορέσουν να τις "καταπιούν" πανεύκολα οι κατοχικές δυνάμεις των δανειστών όταν θα οδηγηθούμε στην αναδιάρθρωση χρέους;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ tiramola 24/09/2010 13:11:05

    Ωραία. Για εξήγησέ μου τώρα εσύ γιατί χωρούσανε όλα αυτά τα χρόνια και πέντε και δέκα και περισσότερες τράπεζες. Τι άλλαξε από τότε;

    Το μόνο που άλλαξε είναι τα θεωρούμενα ως "τοξικά" ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

    Αλλά και να συγχωνευθούν τώρα οι τράπεζες, το πρόβλημα αυτό είναι άσχετο με τη συγχώνευση. Αν μία τράπεζα είχε 8 δις ελληνικά ομόλογα και η άλλη δέκα, αύριο θα έχουν και οι δύο μαζί 18. Δεν θα έχουν στο παραμικρό το πρόβλημά τους. Οπότε, πάλι δεν θα μπορούν να δανειστούν στη διατραπεζική αγορά, που είναι το βασικό πλήγμα που τους έχουν επιφέρει τα "τοξικά" ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

    Συνεπώς, προς τι η πρεμούρα. Για εξήγησέ μου εσύ που θέλεις να ακούσεις την καλή κουβέντα.

 2. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 24/09/2010 09:43:36

  God save the queen. Στην κατάσταση που βρίσκονται όλες οι Ελληνικές τράπεζες, οποιαδήποτε συγχώνευση δεν επιφέρει ουδεμία βελτίωση. Τα προβλήματα τους θα εξακολουθούσαν να υπάρχουν. Είμαι σύμφωνος με τον Επώνυμο πιό πάνω. Οσον αφορά την ΑΤΕ, βρίσκεται σε χρεωκοπία εδώ και χρόνια. Για δε την παρούσα Διοίκησή της, ας μη γίνεται λόγος.

  • qwert avatar
   qwert @ Νίκος Θ. 24/09/2010 12:08:05

   Δεν είναι χρεωκοπημένη η ΑΤΕ

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 24/09/2010 11:38:04

  καλά αφού το είπε ο γιωργάκης είμαστε σίγουροι

 4. undercover gpr avatar
  undercover gpr 24/09/2010 11:56:03

  Το "to big to fail" (όπως και ο τσάμπας) πέθανε...

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ undercover gpr 24/09/2010 12:42:58

   @gpr,
   Καλημέρα.
   Όλα καλά;

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ ο νοών...νοείτω 24/09/2010 12:59:50

    Το καλύτερο σενάριο από τα ενδεχόμενα που μας έδιναν και έχουμε μπει πλέον σε ένα πρόγραμμα (πλέον μπορώ κι εγώ να πάω στη δουλειά μου πιο ήσυχος), αλλά πάντα παραμένουμε σε high alert situation.Δύσκολες καταστάσεις..
    p.s Το ενδιαφέρον σου δείχνει την ποιότητα του ανθρώπου ν...ν.Να 'σαι πάντα καλά.

   • ο νοών...νοείτω avatar
    ο νοών...νοείτω @ ο νοών...νοείτω 24/09/2010 13:06:29

    Καλέ μου φίλε, εύχομαι τα ευχάριστα να πληθύνουν.
    Για εμάς τα εύκολα, για εμάς και τα δύσκολα.
    Αγάντα!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.