#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/09/2009 23:57
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν προκύπτουν στοιχεία για σχέση με τον «Επαναστατικό Αγώνα»

 Τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης της λευκής σκόνης που βρέθηκε στη γιάφκα του Χαλανδρίου «διέψευσε» τις προσδοκίες αστυνομικών. Ήλπιζαν να είναι ΑΝΦΟ-η εκρηκτική ύλη που χρησιμοποιεί ο Επαναστατικός Αγώνας στις τελευταίες του επιθέσεις- ώστε να συνδέσουν τις ομάδες με τις βόμβες και τα γκαζάκια, με τη μεγαλύτερη οργάνωση που έχει δράσει στην Ελλάδα στη μετά 17Ν εποχή. Μέχρι στιγμής όμως βλέπουν διασύνδεση μόνο με τη «Σέχτα Επαναστατών» μένοντας πιστοί στις αρχικές διαρροές.

Ένα σημαντικό στοιχείο που ενισχύει αυτήν την πεποίθηση και προέκυψε από την  εξέταση της εκρηκτικής ύλης- πρόκειται για αυτοσχέδια πυρίτιδα- είναι ότι υπάρχει ενδεχόμενο την ίδια εκρηκτική ύλη να χρησιμοποίησαν τα μέλη της «Σέχτας» στην επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ στις 17 Φεβρουαρίου 2009.

Το μεγάλο κουτί μπύρας ήταν τυλιγμένο με μονωτική ταινία, περιείχε εκρηκτική ύλη, και πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φυτίλι κατά τη διαφυγή τους μετά την επίθεση με πυροβολισμούς στο κτίριο του Μπουρναζίου.

Ο συγκεκριμένος μηχανισμός επανελέγχεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια κι αν προκύψει ταυτοποίηση της εκρηκτικής ύλης θα επιβεβαιωθεί το σενάριο που θέλει κάποια άτομα να κινούνται και στις δύο ομάδες(Σέχτα και Πυρήνες) ή έστω να έχουν τον ίδιο προμηθευτή εκρηκτικής ύλης.

Πάντως από τη χημική ανάλυση στη διάσπαρτη αυτοσχέδια εκρηκτική ύλη που βρέθηκε στο σπίτι του Χαλανδρίου προκύπτει ότι ήταν ίδια με την πυρίτιδα που χρησιμοποιήθηκε για τον ατόφιο εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε μέσα σε χύτρα σε ντουλάπα του σπιτιού, ενώ προκύπτει και ταύτιση με όλες τις βομβιστικές ενέργειες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» όπως στις επιθέσεις εναντίον των Ιερών Μητροπόλεων Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, στα υπό κατασκευή αστυνομικά τμήματα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και Πεντέλης, και στις βομβιστικές επιθέσεις στο σπίτι του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και στο σπίτι της κ. Λούκα Κατσέλη στο Κολωνάκι. Ακόμα και με τα υπολείμματα εκρηκτικής ύλης που πέταξαν στα σκουπίδια το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Σε ότι αφορά στην κατασκευή των βομβών φαίνεται από τα ευρήματα στη γιάφκα του Χαλανδρίου, ότι μέσα σε αυτό, τα μέλη των ομάδων προχωρούσαν στη συναρμολόγηση των εκρηκτικών μηχανισμών. Υπάρχει ωστόσο ενδεχόμενο ένα μέρος αυτών να κατασκευαζόταν αλλού ή να προμηθεύονταν αλλού την εκρηκτική ύλη.

Τα στοιχεία που εντοπίστηκαν και οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα  είναι λευκές αποστειρωμένες στολές μιας χρήσης, χειρουργικά γάντια και περιπόδια, σαν και αυτά που χρησιμοποιούν οι αξιωματικοί των Εγκληματολογικών Ερευνών. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, αυτή τη στολή φορούσε ο κατασκευαστής των βομβών ώστε να μην αφήσει πίσω του αξιοποιήσιμα για τις αρχές στοιχεία, όπως αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Για παράδειγμα, όπως διαρρέεται η ατόφια βόμβα που βρέθηκε στη χύτρα ήταν «αποστειρωμένη».

Αντιθέτως αποτυπώματα τριών από τους τέσσερις αρχικά κατηγορούμενους βρέθηκαν στην σακούλα με τους δείκτες ρολογιών, καλώδια, μπαταρίες και υπολείμματα αυτοσχέδιας πυρίτιδας, που πέταξαν το απόγευμα της 21ης Σεπτεμβρίου. Στην ίδια σακούλα υπάρχουν και αποτυπώματα 2 εκ των 6 νεαρών, τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία και αναζητούνται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βάσει των ενταλμάτων σύλληψης που εκκρεμούν σε βάρος τους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες στη διάθεση των αστυνομικών είναι τα αποτυπώματα άλλων πέντε (πέραν των 10 προαναφερομένων) ατόμων τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στις αρχές.

 Antinews

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.