#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/04/2009 22:59
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν παίρνουν κανένα τηλέφωνο τον Ερντογάν;

Με ειδικά μέτρα όπως μείωση ΦΠΑ, ευκολίες στο δανεισμό και έμφαση στη διατήρηση των μικροεπιχειρήσειων ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν θα προσπαθήσει να εξορκίσει το φάντασμα της οικονομικής κρίσης που του προκάλεσε σημαντικές απώλειες στις δημοτικές εκλογές της περασμένης Κυριακής. Έτσι προχωρά στην επεξεργασία του 6ου κατά σειρά πακέτου οικονομικών μέτρων με κύριο στόχο την αναχαίτιση της συνεχώς αυξανόμενης ανεργίας.

Με δεδομένο ότι το πακέτο ύψους ενός δισ. δολαρίων που εισήγαγε η κυβέρνηση στις αρχές του έτους δεν επαρκεί για την ανακούφιση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ), η κυβέρνηση αποφάσισε να παράσχει πρόσθετο ποσό ύψους 3 δισ. δολαρίων, ενώ παράλληλα θεωρεί ότι θα πρέπει να παραταθεί η περίοδος του μειωμένου ΦΠΑ

Μέτρα για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις

1)    Μεγάλα Κρατικά Δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις που βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας λόγω άμεσης ανάγκης ρευστότητας. Για αυτό το σκοπό θα δημιουργηθεί στο υπουργείο Οικονομικών ταμείο με απόθεμα 1 δις. δολάρια.
2)    Οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να λάβουν τραπεζικά δάνεια θα έχουν τη δυνατότητα να βασιστούν στην κρατική βοήθεια ώστε να μπορέσουν να πάρουν τραπεζικά δάνεια. Στην περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής των δανείων τους, το Υπουργείο Οικονομικών ταμείο θα καλύψει περισσότερο από το 60 τοις εκατό από τα χρέη τους.
 
Φορολογικές διευκολύνσεις:

1) Για Καταθέσεις και Ασφάλειες. Κατάργηση του φόρου στις προθεσμιακές καταθέσεις άνω του ενός έτους. Ανάλογα μέτρα εξετάζονται και για τον τομέα των ασφαλειών.

2) Για αγοραπωλησίες κατοικιών. Παράταση 3 μηνών του μειωμένου ΦΠΑ ( από 18% σε 8%) για την αγοραπωλησία πολυτελών κατοικιών.

3) Για Μικρές Επιχειρήσεις, Τεχνίτες και  Βιοτέχνες.  Οι μειώσεις του ΦΠΑ για τον τομέα της επιπλοβιομηχανίας θα επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

4) Άτοκα δάνεια σε περίπτωση συγχωνεύσεων  μικρών επιχειρήσεων.

Ειδικά μέτρα για τον Τουρισμό

1) Επανεξέταση του ΦΠΑ και άλλων φορολογικών συντελεστών για τον τομέα  του τουρισμού.

2) Μείωση από 20% σε 10%  του ποσοστού των αλλοδαπών που εργάζονται στον τουρισμό.

3) Κρατική κάλυψη μέρους των ασφαλιστικών και φορολογικών δαπανών των εποχιακών εργατών που απασχολούνται  στον τουρισμό σε μια προσπάθεια   πρόληψης της ανεργίας. Κατά τη  χειμερινή περίοδο θα    ληφθούν πρόσθετα μέτρα για την  αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ελαστικό ωράριο - Αποφυγή μείωσης μισθών

Εξετάζεται η έγκριση ποσού ώστε η κυβέρνηση να καλύψει ένα σημαντικό μέρος φόρου και ασφαλίστρων για τους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία για ένα διάστημα από 3 έως 6 μήνες.

Μείωση ενεργειακών δαπανών

Εξετάζεται η μείωση των δαπανών ενέργειας για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μέσω μείωσης των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και καυσίμων.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι ο αντίκτυπος της κρίσης θα μετριαστεί κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2009. Πιστεύουν ότι τα μέτρα αυτά θα κατορθώσουν να αναζωογονήσουν την πραγματική αγορά βραχυπρόθεσμα εάν προωθηθούν σύντομα και αποτελεσματικά.

Keep Talking

ΥΓ : Δεν παίρνει ο κουμπάρος τον κουμπάρο κανένα τηλεφώνημα να ρωτήσει πώς το κάνει; Γιατί απ΄ ο,τι ξέρουμε και η Τουρκία υπερχρεωμένη είναι...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 03/04/2009 23:04:31

  Αν μπορουσαν και οι Τουρκοι,μπατιρηα κι αυτοι,να καουν περα τους Στρατηγους,και να κοψουν τιςα γορες οπλων για 5 χρονια πχ,οποτε θα μπορουσαμε κι εμεις να κανουμε το ιδιο,θα περισσευαν λεφτα να κανουμε ενα σωρο δουλειες.
  Αλλα που τετοια τυχη.
  Αλλα νουμερα κι αυτοι.Προτιμανε να πειναει ο κοσμος, παρα να χασουν τη μαγκια τους οι καραβαναδες τους.

 2. donaE avatar
  donaE 03/04/2009 23:10:00

  Τι τηλεφωνο να παρει Keep Talking.Με το ετσι θελω το κανει,χωραει εκει αντιρρηση?Αν συμφωνησουν και οι στρατηγοι ενταξει.

 3. Mποτίλια στο πέλαγος avatar
  Mποτίλια στο πέλαγος 04/04/2009 00:56:51

  Πιστεύω ότι ο Εντογκάν διέπεται από το αντικεμαλιστικό πνεύμα του καταπιεσμένου Χαλιφάτου. Οι ανήκοντες σε αυτό γνωρίζουν, ότι ο Κεμάλ και η πλειοψηφία των Νεότουρκων ήσαν εξισλαμισμένοι Εβραίοι, υποκινούμενοι και υποστηριζόμενοι από συγκεκριμένο σιονιστικό κύκλωμα, με έδρα την Αγγλία. Βασικοί πράκτορες του κυκλώματος ήταν ο Πάρβους, ο Τρότσκυ και ο Vladimir Jabotisnsky, που ήταν εκδότης της εφημερίδας των Νεοτούρκων και μετέπειτα ιδρυτής της Ιργκούν.
  Κάποιοι γνώστες αυτής της διαδικασίας, έχουν συγκροτήσει και την αντικεμαλική σελίδα www.atajew.com στο διαδίκτυο, όπου αναφέρονται σε κάποια από τα υπάρχοντα ιστορικά στοιχεία.
  Η επιλογή, ή περισσότερο η ανοχή στην επιλογή του Ερντογκάν από τις ΗΠΑ, αφορά τον επερχόμενο διαμελισμό της Τουρκίας. Επέλεξαν ένα αντίπαλο, που πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να φέρουν βόλτα. Σε αυτή την ιστορία ενέχεται και το χτύπημα της Εργκένεκον από τις δτνάμεις, που υποστηρίζουν τον Ερντογκάν. Αυτή τη στιγμή οι στρατηγοί είναι διασπασμένοι, με βάση της δυο τάσεις που χαρακτηρίζουν ανέκαθεν το κατεστημένο τους: Αμερικανοδουλεία και ενδογένεια. Αυτές οι τάσεις βρίσκονται σήμερα, λόγω των επιλογών των ΗΠΑ, σε σύγκρουση.
  Με αυτή την έννοια, πιστεύω ότι τα ψωμίά του Ερντογκάν, όχι ως προσώπου, αλλά ως διοικώσας τάσης στην Τουρκία, είναι μετρημένα.
  Πιστεύω, ότι μια από τις τάσεις που συνεργάζεται με τον Ερντογκάν επιδιώκει καλυμμένα την συνεργασία με την Ελλάδα, έχοντας εντοπίσει ως κύριο αντίπαλο τις ΗΠΑ.

 4. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 04/04/2009 01:07:19

  Τα πράγματα που μπορούν να γίνουν είναι λίγα και απλά. Απλώς κάποιοι τα κάνουν κι άλλοι παριστάνουν ότι τα κάνουν.

 5. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 04/04/2009 09:44:11

  Η τουρκικη λιρα εχει υποτιμηθει ενω δεν υπαρχει δραχμη για να υποτιμηθει.
  Επισης ο Ερντογαν δεν εχει να εφαρμοσει κανενα Συμφωνο Σταθεροτητος αλλα διαπραγματευεται με το ΔΝΤ .Ειναι αλλα υα μετρα για μια οικονομια εκτος ΕΕ.

 6. Ηellenic avatar
  Ηellenic 04/04/2009 11:47:38

  Η Τουρκια περασε με την επικρατηση του Εrdogan μια δικη της "μεταπολιτευση" παρ'οτι ακομα οι Στρατηγοι και το μετακεμαλικο κατεστημενο συντηρουν την εναπομεινασα εξουσια τους με καθε τροπο. Το μοντελο ολοκληρωτισμου που δημιουργησαν κινδυνευει σημερα να γινει παραγοντας αποσταθεροποιησης, καθως η καταπιεση των μειονοτητων μπορει να οδηγησει σε εξεγερση των κουρδικων κυριως πληθυσμων σε συναρτηση με την δημιουργια κουρδικου κρατους στο βορειο Ιρακ. Οι Στρατηγοι μπορει τοτε να βρουν τη ευκαιρια που ζητουν και να επιβαλλουν ακομα σκληροτερη δικτατορια και καταπιεση στον Τουρκικο Λαο. Η στηριξη του Erdogan,και η επικρατηση του θα οδηγησει στη δημιουργια ομοσπονδιακου κρατους, το οποιο θα ειναι ενα κρατος πολυ δυνατοτερο απο το σημερινο, καθως θα επιτρεπει την συμμετοχη σε ολους στον θεσμο αυτο, χριστιανους, κουρδους, αρμενιους, στα προτυπα της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας. Ειναι πιθανον η Ελλαδα να κινδυνευει περισσοτερο απο μια νεο-Οθωμανικη Τουρκια απο την σημερινη λογω ακριβως αυτης της δυναμικης. Πρεπει επομενως να ειναι σε ισχυροτερη θεση απο σημερα για να την αντιμετωπισει και γιατι οχι να συνεργαστει μαζι της αλλα απο θεση ισχυος. Για αυτο το λογο πρεπει να εκμεταλλευτει η Ελλαδα τις σημερινες αδυναμιες της Τουρκιας κατα την περιοδο του μετασχηματισμου της και να διεκδικησει την ανατροπη της συνθηκης της Λωζανης προς οφελος της με καθε δυνατο τροπο και μεσον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.