31/01/2009 00:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν πάμε καλά ….(Νέο Πρόγραμμα Σταθερότητας)

 
___________________________________________________________________________________________
«Πάνω από το όριο του 3% το δημόσιο χρέος».  Καμένη γη για τον επόμενο. «Poison pill» το λένε στην δουλειά μου. Δεν χρειάζεται βία και νοθεία. Χρεοκοπείς το μαγαζί και δεν τολμάει κανείς να πλησιάσει.

«Δεν θα αλλάξουν τα φορολογικά».  Αν τους έκοβε, θα κόβανε φόρους.

«Κατάργηση φορέων του δημοσίου».  Αν το δω, δεν θα ξαναμπώ στο διαδίκτυο και θα ψηφίσω ΝΔ.

«Μισθοί δημοσίων υπαλλήλων θα καλύπτουν τον πληθωρισμό μέσα σε σφικτά περιθώρια».  Μου θυμίζει πρωκτολογική εξέταση σφιγκτήρα.

Να πω και κάτι για τις απόψεις των κομμάτων;

Η Λούκα Κατσέλη .... (Γιατί με τιμωρείτε; τι σας έχω κάνει;)

Το ΚΚΕ .....(Ακόμα εδώ είστε εσείς; Δεν φύγατε με την Pirelli;)

Ο Λ.Α.Ο.Σ........ (Βαριέμαι να διαβάσω τι είπαν)

Η ΓΣΕΕ .......(Αχ καημένα παιδιά, το έχετε χάσει το τραίνο προ πολλού)

Δεν πάμε καλά. Τα επόμενα δύο χρόνια θα φτωχύνουμε, ότι χρήμα υπάρχει θα πάει σε χωματουργούς (ούτε καν μπετατζήδες) εκτός αν ακριβύνει το πετρέλαιο. Δυο τρεις ξένοι επενδυτές έχουν κάτι σκουπίδια και θα σκάβουν ο Σουφλιάς με τον Σιούφα για να τα αγοράσουμε. Από το έλλειμμα που, δεν θα μειωθεί.

Έχω αρχίσει να καταλαβαίνω γιατί έχουμε τόσα χωματουργικά στην Ελλάδα. Φαλλικές ανεπάρκειες αφ' ενός, μαύρα χρήματα αφ' ετέρου.

Archaeopteryx

ΣΧΟΛΙΑ

 1. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 31/01/2009 01:19:18

  Ναι, βεβαίως, αλλά η ΓΣΕΕ δεν είναι κόμμα...
  Η μήπως είναι?

  Τώρα θυμήθηκα ένα προϊστορικό εξώφυλλο (του Αντί?), επί Φλωράκη:
  Όλοι οι τότε αρχηγοί, εν είδει φιναλίστ σε καλλιστεία, και ο Χαρίλαος να λέει: Ένας ειν' ου κόμματος!

 2. μανώλης avatar
  μανώλης 31/01/2009 03:13:26

  Κι΄εγώ που νόμιζα ότι με το που ξαπόστειλε τον Αλογοσκούφη θα διορθωθούν όλα στην Οικονομία...

 3. ataktos avatar
  ataktos 31/01/2009 08:17:34

  Πέντε χρόνια κυβερνούν την χώρα με τα μπαχα μπουχα τώρα μας τρομοκρατούν κάποιους μήνες φαίνεται ήρθε η ώρα να μας στείλουν τα ραβασάκια αι σειχτηρ ΚΚ με την παρέα σου…. στο φαγοπότι σου στη Ραφήνα ….factorx -Ποιος δεν πάει καλά εμείς η αυτός...

 4. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 31/01/2009 10:33:03

  Και απο που θα πληρωνανε τα λεφουσια που εχουνε διορισει,τρισμεγιστε φωστηρα,αμα κοβανε τους φορους;

 5. ataktos avatar
  ataktos 31/01/2009 10:40:29

  Arxeopteryx- να ένα ωραίο θέμα που άνοιξε ο προβοκάτωρ .

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/01/2009 11:56:16

  Μείωση αποδοχών και εξόδων Βουλευτών και παρατρεχαμένων

  Κατάργηση και συγχώνευση υπουργείων και, ναι, απόλυση των εμπλεκομένων. Τι μόνο στον ιδιωτικό τομέα πονάμε;

  Περικοπή κάθε μη παραγωγικής επιδότησης ή "επένδυσης". Ψευτοπολιτιστικά (πολλά "ψευτο" τέτοια). Σταμάτημα κάθε δημοσίου έργου που έχει χμωατουργικά.

  Περικοπή στο 50% κάθε χρηματοδότησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πληρώνεις "προβοκατωρ" για να κάνουν πανηγύρια.

  ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ, έστω και αν πολιτικάντικα δύσκολο. Εντοπίζεις τα εξόφθαλμα και τα μηδενίζεις και όλα τα άλλα 30% κάτω. Τυφλά, και όποιον πάρει ο χάρος. Στον ιδιωτικό τομέα έτσι γίνεται αλλά επειδή έχει λιγότερους κάφρους, το τυφλά είναι ημίτυφλα.

  Άντε, προβοκάτωρ είσαι, θα σε προβοκ΄ρω και εγώ. Απολύεται κάθε κυρία με χρυσή αλυσιδίτσα στο γυαλί, και κάθε βαρύς με ύφος. Ή νομίζεις δεν τοθς ξέρω στις νομαρχείες και τις εφορίες και τις υπηρεσίες.

  Τι είναι στον ιδιωτικό τομέα; ma-akes?
  Να σου βάλω και sweetener. 10% πάνω στα λεφτά του ΟΑΕΔ αν οι μάγκες πάνε στην επαρχία στα χωριά τους. 20% αν πάνε Θράκη. 30% για Φαρμακονήσι,

  Θέληση φίλε μου, θέληση. Αν υπάρχει θέληση είναι trivial.

 7. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 31/01/2009 13:11:10

  Και φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας θα προσέθετα και εγώ.
  Και να μην μισθοδοτούνται από την πολιτεία οι παπάδες.

 8. "Κόκκινος Πάνος" και σεμνότητα-ταπεινότητα πέτσινη avatar
  "Κόκκινος Πάνος" και σεμνότητα-ταπεινότητα πέτσινη 31/01/2009 13:24:41

  Χλέμπουρας (ή και χλεμπούρι, παραλλαγή ψυχαρική):
  Από την Φρικηπαίδεια (Κατηγορία: Ζουν ανάμεσά μας

  Ο χλέμπουρας είναι ο τύπος του ανθρώπου που είναι τόσο μισητός, που λατρεύεις να μισείς. Από την άλλη, όμως, οι χλέμπουρες είναι τόσο αξιαγάπητοι, που μισείς να τους αγαπάς!
  Οι χλέμπουρες βαριούνται να δουλεύουν, δεν ακούνε τη γνώμη και τα παράπονα κανενός, προτιμούν να ζουν μια μποέμικη ζωή. Οι φράσεις "πολιτικά γεγονότα", "θέσεις εργασίας" και "φαινόμενο του θερμοκηπίου" δεν υπάρχουν στο λεξιλόγιό τους.
  Βουτηγμένοι μέσα σε μια πισίνα αδιαφορίας και ανεξέλεγκτου ωχαδελφισμού, οι χλέμπουρες αυτοπεριορίζονται σε μια φυλακή δισύλλαβων λέξεων, όπως "νάνι", "ξάπλα", "νύστα", "μπύρα" και "μπάλα" (στην τηλεόραση, εννοείται! Σιγά μη σηκωθούμε τώρα από τον καναπέ για να παίξουμε ποδόσφαιρο...), από την οποία αρνούνται πεισματικά να αποδράσουν.
  Γι' αυτό όμως και θα τους αγαπάμε. Γιατί οι χλέμπουρες μπορεί να είναι τεμπέληδες, ραχάτηδες, να ξύνουν... κοιλιές (τι νομίζατε ότι θα πω;) και να βγάζουν σπυριά στο άκουσμα της λέξης "δουλειά", αλλά αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουν αυτή την ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μας. Αυτό το κατιτίς, βρε παιδί μου, πως το λένε; Αυτό το κάτι που έχουν, αυτή την μαζοποιημένη μονοτονία, που όμως τους κάνει τόσο διαολεμένα ξεχωριστούς...

  Ποιόν μου θυμίζει, ποιόν μου θυμίζει....
  Δύσκολο ήταν να το βρώ! Έχω ένα "καρντάσι", Μέσι και Ντομύ, τον λένε Κωστάκη, τον αγαπώ πολύ!

 9. ataktos avatar
  ataktos 31/01/2009 14:15:09

  Άκουσα και δίχως διασταυρώσει σας το μεταφέρω ότι ο ταβερνιάρης της Ραφήνας έκοψε την πίστωση στο Μπουλη περί τα 20% ,όταν του το ανακοίνωσαν έσκασε από το χιούμορ ….χα χα χα

 10. KaryID avatar
  KaryID 31/01/2009 15:05:56

  Στην Ιρλανδία απέλυσαν με συνοπτικές διαδικασίες (με smsάκι από κινητά) του εργαζόμενους μιας υαλουργίας. Προς το παρόν οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο είναι ζαλισμένοι από τα απανωτά χτυπήματα και δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα γιατί έχουν φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Όταν θα συνέλθουν θα δεις τι έχει να γίνει.

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/01/2009 15:21:29

  μα πιστεύω και στην Ελλάδα δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα. Από τον Μάρτη-Απρίλη και μετά θα το βλέπουμε. 6 μήνες μετά την πρώτη χρηματιστηριακή πτώση (εμπειρικό είναι αυτό... αλλά από την ώρα που η μετοχή πέφτει, μέχρι να επηρρεάσει τις τ΄ραπεζες, την ρευστότητα, τις παραγγελίες, τα αποθέματα, τις απαιτήσεις, την ανεξέλεγκτη πτώση των πωλήσεων... τόσο παίρνει... 6 μήνες.

  Όταν μειωθεί η δυνατότητα της φορολογικής βάσης να πληρώνει, μετά τον Απρίλη του 2009, τι θα κάνει η "Κυβέρνηση"; Με μειωμένη την φορολογική βάση, θα πέση κι άλλο η δενειοληπτική ικανότητα... Και τι θα κάνει τότε; θα συντηρεί μερσεντές.

  Λέω κόψτε έξοδα και φόρους τώρα, που υπάρχει η ψευδαίσθηση της διαχειρισημότητας. Αργότερα μπορεί να μην υπάρχει ούτε η ψευδαίσθηση.

  Μία πιθανότητα υπάρχει να κάνω μέγα λάθος. Να γυρίσει η αγορά προς τα πάνω, η καταναλωτική εμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη σε κάποιον κεντρικό πλούσιο θεσμό... Χλωμό. Στην Ευρώπη, οι πλούσιοι θα φροντίσουν εαυτούς. Εκεί θα φανεί η "συνοχή". Μακάρι να κάνω μέγα λάθος.

 12. KaryID avatar
  KaryID 31/01/2009 15:39:55

  Αυτή η ... κυβέρνηση πρέπει να είναι η μοναδική στην ιστορία που έχει αναθεωρήσει και αποσύρει-επαναφέρει τόσες πολλές φορές τόσα πολλά φορολογικά και δημοσιονομικά μέτρα.
  Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει πραγματική επαφή με την αγορά και με την κοινωνία.
  Λειτουργεί με παπαγαλάκια, παπαγαλίζουν αυτά ένα μέτρο, αν διαπιστώσουν αντίδραση το αποσύρουν δια νυκτός. Και πάει λέγοντας αυτό το βιολί.
  Κανείς επιχειρηματίας, μεσαίος, μικρός, ιδιοκτήτης, αυθαιρετούχος, δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο.
  Αν θα ισχύει το άλφα μέτρο ή το βήτα.

 13. KaryID avatar
  KaryID 31/01/2009 15:40:51

  Ο μόνος αειθαλής νόμος είναι ο νόμος του λαδώματος. Λάδωσες; Καθάρισες.

 14. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 31/01/2009 16:30:23

  KaryID
  Για μία σπάνια φορά θα έρθω υπερασπιστής της Κυβέρνησης: Προϋπολογισμός, σε κατάσταση σαν αυτή που βρισκόμαστε από τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, δεν έχει νόημα. Δεν έιμαστε σε φυσιολογικό περιβάλλον. Η αγορά μεταβάλλεται κάθε βδομάδα, κάθε μέρα. Άρα τους δικαιολογώ που δεν μπορούν να φτιάξουν προϋπολογισμό.

  Δεν τους δικαιολογώ που δεν εχουν καταλάβει ότι η διαχείριση κρίσης είναι κάτι πολύ διαφορετικό από ο,τιδήποτε άλλο τους είπαν όταν πίστεψαν ότι είναι Κυβέρνηση.

 15. KaryID avatar
  KaryID 31/01/2009 16:54:00

  @Archaeopteryx: για να μπορούν να διαχειριστούν την κρίση πρέπει να τους εμπιστεύεται κάπως η κοινωνία. Έκαναν όμως ότι ήταν δυνατόν για να χαθεί η εμπιστοσύνη.
  Πρώτα με το ρεβανσισμό που άσκησαν, μετά με τα σκάνδαλα μικρά/μεγάλα, υπαρκτά/ανύπαρκτα δεν ξέρω, μετά με τα καρτέλ των καυσίμων και των τροφίμων, με την καθήλωση των μισθών/συντάξεων, με την αποβιομηχάνιση και τις "ιδιωτικοποιήσεις" για ψίχουλα. Καπάκι ήρθαν και τα τραγικά γεγονότα του Δεκεμβρίου και μας αποτελείωσαν κανονικά.

 16. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 31/01/2009 19:31:50

  @13. Στατιστικά έτσι είναι, αλλά καμμιά φορά σπάει ο διάολος το ποδάρι του και πέφτεις σε λειτουργό που δεν τα παίρνει (σπάνιο αλλά αληθινό). Τότε να δεις βρισίδι που πέφτει για το δημόσιο.

 17. spread-2.40 avatar
  spread-2.40 31/01/2009 20:31:56

  Πιο αισιόδοξα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα πιστωτικά ιδρύματα

  Γιαννης Παπαδογιαννης / jpapagiannis@kathimerini.gr

  Μεγάλη απόσταση χωρίζει τις εκτιμήσεις των εγχώριων τραπεζών από αυτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Στελέχη τραπεζών αναγνωρίζουν ότι το 2009 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την εγχώρια οικονομία, ωστόσο θεωρούν ως εξαιρετικά απαισιόδοξες τις προβλέψεις της Κομισιόν που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες.

  Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει σημαντική πτώση της ιδιωτικής κατανάλωσης (στο 0,7% από 2,2% που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της), πτώση των συνολικών επενδύσεων κατά 2,8% ενώ εκτιμά ότι το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης θα διαμορφωθεί στο 3,7% του ΑΕΠ.

  Η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank επισημαίνει ότι η Επιτροπή εκτιμά αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 0,7% και την ίδια στιγμή προβλέπει αύξηση των πραγματικών μισθολογικών αμοιβών κατά κεφαλήν κατά 4,2%. Οι οικονομολόγοι της Alpha Bank επισημαίνουν μια σημαντική αντίφαση στις εκτιμήσεις της Κομισιόν καθώς είναι προφανές ότι η σημαντική αύξηση των μισθών θα υποστηρίξει την ιδιωτική κατανάλωση και την εφετινή χρονιά. Η Alpha Bank επισημαίνει μάλιστα με εξαίρεση το 1993, η ιδιωτική κατανάλωση στην Ελλάδα αυξάνει με ρυθμό άνω του 2% από το 1987.

  Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις σημειώνεται ότι η εκτίμηση για την πτώση κατά 2,8% ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υλοποιηθούν το σχεδιαζόμενο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2009 αλλά και τα έργα ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο των οποίων έχουν ήδη ανατεθεί σημαντικά έργα τα προηγούμενα χρόνια τα οποία δεν έχουν ακόμη αρχίσει να υλοποιούνται. Αν η εκτίμηση της Κομισιόν επαληθευτεί τότε θα πρέπει η υλοποίηση των μεγάλων επενδύσεων που απαιτούνται στους τομείς της ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, της ύδρευσης, των λιμένων και των αεροδρομίου να αναβληθούν!

  Οι οικονομολόγοι της Alpha Bank επισημαίνουν μια ακόμα αντίφαση στις εκτιμήσεις της Κομισιόν. Υπογραμμίζουν ότι η πρόβλεψη της Επιτροπής για μείωση του ελλείμματος (ΙΤΣ) της Ελλάδας μόνο στο 12,8% (από 13,4% το 2008) δεν μπορεί να υποστηριχτεί από την αναμενόμενη στασιμότητα της εγχώριας ζήτησης, τη μεγάλη πτώση των πληρωμών για εισαγωγές πετρελαίου και, το σπουδαιότερο, τη μεγάλη μείωση του πλεονάσματος του λογαριασμού κεφαλαίων λόγω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.

  Με αυτά τα δεδομένα, υπογραμμίζει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank, είναι δυνατόν η αύξηση του ΑΕΠ το 2009 να διαμορφωθεί κοντά στο 2% με αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης κατά 1,6% με 1,8% και με σημαντική θετική συμβολή των καθαρών εξαγωγών στον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ, κυρίως λόγω της αναμενόμενης μεγάλης πτώσης των εισαγωγών και της βελτίωσης των όρων εμπορίου λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

  Στον τομέα της δημοσιονομικής προσαρμογής, οι εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι μάλλον σε αναντιστοιχία, επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της τράπεζας, με την υπόθεση για αύξηση του ΑΕΠ μόλις κατά 0,2% και 0,7% το 2009 και 2010 αντίστοιχα. Εάν όντως πραγματοποιηθεί η υπόθεση αυτή, τότε τα φορολογικά έσοδα θα καταρρεύσουν και το δημοσιονομικό έλλειμμα θα υπερβεί το 3,7% του ΑΕΠ το 2009 και το 4,2% του ΑΕΠ το 2010 που προβλέπει η Επιτροπή.

  Σχολιάζοντας την αναθεώρηση των προβλέψεων της Κομισιόν ο κ. Παύλος Μυλωνάς Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει στην «Κ» ότι η αναθεώρηση των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πρέπει να εκτιμηθεί συνολικά καθώς δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη και είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας επιδείνωσης των των συνθηκών στο παγκόσμιο περιβάλλον λόγω της κρίσης. Το 2009, υπογραμμίζει, θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά όχι μόνο για την ελληνική οικονομία αλλά για όλο τον κόσμο. Ο κ. Μυλωνάς υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι και μετά την αναθεώρηση συγκριτικά η ελληνική οικονομία παραμένει σε καλύτερη θέση έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης (των 27 κρατών-μελών).

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.