#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
02/06/2011 11:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν πάει άλλο με την υποτέλεια και την εθελοδουλεία

[caption id="attachment_104072" align="alignnone" width="600" caption="Αφίσα στην πλατεία Συντάγματος"][/caption]

To κείμενο που ακολουθεί δεν είναι ηττοπαθές αλλά διαπιστωτικό για το που έχει πάει η οικονομία και γενικότερα αυτός ο τόπος.

Η νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας απο την Moodys την καθιστά πλέον από τις πιο αναξιόπιστες στον πλανήτη και πολύ πιθανό είναι το σενάριο να χρεοκοπήσει.

Το νέο Μνημόνιο που έχει κλειδώσει και που προβλέπει απίστευτα δεινά για εκατομμύρια πολίτες από αυτό το καλοκαίρι.

Η πίεση που ασκείται στην Ελλάδα για να ξεπουλήσει ότι έχει σε τιμή ευκαιρίας, αρχής γενομένης από τον ΟΤΕ. Ακολουθούν ΤΤ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και φυσικά τα ακίνητα.

Το νέο κύμα απολύσεων που έρχεται τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα με τις καταργήσεις φορέων.

Το ραντεβού Παπανδρέου – Γιούνκερ (δηλαδή του ψευδοπρωθυπουργού και του πραγματικού πρωθυπουργού της Ελλάδας - η αντιστοιχία δική σας) που θα γίνει την Παρασκευή και έχει ως θέμα συζήτησης το νέο δάνειο, δηλαδή τη νέα υποδούλωση της χώρας.

Και τέλος, το κίνημα των «Αγανακτισμένων» που όσο περνούν οι μέρες φαίνεται ότι γίνεται κίνημα των «Αποφασισμένων» έστω και με ακρότητες.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι έχουμε μπει σε ένα τούνελ που δεν έχει τελειωμό. Και από το οποίο δυστυχώς πολύ δύσκολα θα βγουν ακόμη και δυο γενιές Ελλήνων.

Αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι ότι μας έχει καταστήσει ομήρους των Μνημονίων. Και δυστυχώς έχει αρχίσει να εμφανίζεται το σύνδρομο της Στοκχόλμης στους Έλληνες. Έχουμε αρχίσει δηλαδή να ταυτιζόμαστε με τους… απαγωγείς μας, με την ... τρόικα. Και εξηγούμαστε:

Η κυβέρνηση έχει διαλύσει τόσο πολύ την οικονομία που εξαρτώμαστε από τον δανεισμό. Αν δεν πάρουμε την επόμενη… δόση μας θα έχουμε στερητικό σύνδρομο, δηλαδή θα χρεοκοπήσουμε. Κι αν δεν πάρουμε το επόμενο δάνειο, θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα καταστραφεί η χώρα.

Είναι τόσο άθλιοι οι οικονομικοί δείκτες και τόσο βαθιά η ύφεση που χωρίς εξωτερική βοήθεια δεν μπορούμε ούτε βήμα να κάνουμε.

Κι έτσι θα ζούμε από εδώ και στο εξής.

Μόνο μια λύση υπάρχει για να ζήσουμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Να αλλάξουμε τους όρους του παιχνιδιού. Να υψώσουμε επιτέλους το ανάστημά μας, να δείξουμε επιτέλους αξιοπρέπεια και να επαναδιαπραγματευτούμε.

Δεν πάει άλλο με την υποτέλεια και την εθελοδουλεία. Ή τώρα ή ποτέ. Αυτό είναι το μελλοντικό διακύβευμα.

Αριστερός Ψάλτης

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 02/06/2011 11:59:12

  Θα είναι ανάγκη της κοινωνίας σε λίγο καιρό η παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών των κομπογιαννιτών

 2. Igor Rasputin avatar
  Igor Rasputin 02/06/2011 12:01:56

  "Μόνο μια λύση υπάρχει για να ζήσουμε τουλάχιστον με αξιοπρέπεια. Να αλλάξουμε τους όρους του παιχνιδιού. Να υψώσουμε επιτέλους το ανάστημά μας, να δείξουμε επιτέλους αξιοπρέπεια και να επαναδιαπραγματευτούμε.

  Δεν πάει άλλο με την υποτέλεια και την εθελοδουλεία. Ή τώρα ή ποτέ. Αυτό είναι το μελλοντικό διακύβευμα."

  Οι Έλληνες, παραδοσιακά και ιστορικά στα δύσκολα μαζευόμαστε -με μια αυθόρμητη κίνηση- γύρω από τη σημαία μας. Μας ενώνει, μας δίνει δύναμη. Και τώρα είναι μια τέτοια στιγμή

 3. koinos_nous avatar
  koinos_nous 02/06/2011 12:02:25

  Η λυση υπαρχει.
  Σταση πληρωμων του χρεους, επιστροφη στη δραχμη, εθνικοποιηση της Τραπεζας της Ελλαδος και των υπολοιπων τραπεζων και αστους μετα να χορευουν.
  Να δεις που θα πανε οι πολυεθνικες (που θησαυριζουν εις βαρος μας τοσα χρονια) και οι μεταναστες.
  Θα μας παρακαλανε να παρουμε δανεικα.

  • koinos_nous avatar
   koinos_nous @ koinos_nous 02/06/2011 12:04:07

   ΥΓ. Αν η δραχμη "βολευε" το συστημα θα την ειχαν επιβαλλει, να εισαστε σιγουροι.

   • Pikis avatar
    Pikis @ koinos_nous 02/06/2011 13:00:27

    Έρχεταιιιιιιιιι!!!

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 02/06/2011 12:12:02

  Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΕΙΟΣ:

  Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την απόκτηση ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές από πολίτες χωρών, εντός και εκτός της ΕΕ, ενώ επιταχύνεται η διασικασία καθορισμού του αιγιαλού, με δύο "πρακτικές ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ... χαρακτήρα παρεμβάσεις" που γίνονται με το νέο νόμο για τις αμυντικές προμήθειες και τη μεταφορά στην ελληνική έννομη τάξη της οδηγίας 2009/81/ΕΚ, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

  Με την πρώτη ρύθμιση:
  Απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία χορήγησης άδειας σε πολίτες χωρών ΕΚΤΟΣ ΕΕ !!! για την απόκτηση ακινήτων στην Ελλάδα.
  Οι νομοί Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής παύουν να θεωρούνται παραμεθόριοι για το σκοπό αυτό, ενώ σε όσες περιοχές εξακολουθούν να θεωρούνται παραμεθόριες, οι άδειες θα χορηγούνται σε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ επίπεδο από ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ που συγκροτούνται για το σκοπό αυτό και ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ σε κεντρικό επίπεδο και τελικά από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
  Καταργείται κάθε είδους άδεια για τους πολίτες των κρατών-μελών της ΕΕ, καθώς επίσης και της ευρωπαϊκής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών.

  Στόχος της ρύθμισης, σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, είναι να διευκολυνθεί η κίνηση της αγοράς ακινήτων χωρίς να παραβλάπτονται τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας της χώρας καθώς στις περιφερειακές επιτροπές θα μετέχει εκπρόσωπος του ΓΕΕΘΑ.

  Με τη δεύτερη ρύθμιση:
  Απλουστεύεται και επιταχύνεται η διαδικασία καθορισμού της γραμμής αιγιαλού με την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗΣ έως τώρα σύμφωνης γνώμης του ΓΕΝ.
  Η σύμφωνη γνώμη θα διατυπώνεται από το ΓΕΕΘΑ μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μηνός, μετά την ΠΑΡΟΔΟ της οποίας θα ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ότι η σύμφωνη γνώμη έχει χορηγηθεί. Υπολογίζεται ότι η όλη διαδικασία συντομεύεται με τον τρόπο αυτό κατά περίπου τρεις μήνες

  (ουσιαστικά εφαρμογή της ΕΙΚΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ σε Εθνικού Συμφέροντος ζητήματα, αν δεν διατυπωθεί αντίρρηση εικάζουν συναίνεση)
  Όλα στην υπηρεσία του ΕΥΚΟΛΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ της χώρας.

  Ολόκληρες περιοχές της χώρας θα βρεθούν ξαφνικά υπό τουρκική, γερμανική, κινεζική, γαλλική, αμερικανική ιδιοκτησία.

 5. ΙΩΝΑΣ avatar
  ΙΩΝΑΣ 02/06/2011 12:16:33

  Υπάρχει ΕΝΑΣ πολιτικός που μιλάει μόνο για αξιοπρέπεια,περηφάνεια και επαναδιαπραγμάτευση των όρων του παιχνιδιού! Ας τον ακολουθήσουμε, αν έχουμε κι εμείς λίγα από τα κότσια του. Είναι ψηλός,φοράει γυαλιά και κατάγεται από την Μεσσηνία! (Για να μην λέμε ονόματα. Έγινα κι εγώ ...ακομμάτιστος).

  • Pikis avatar
   Pikis @ ΙΩΝΑΣ 02/06/2011 13:07:09

   Αν τα γυαλιά είναι ηλίου τότε είναι ο Λυμπερόπουλος;

 6. Κώστας avatar
  Κώστας 02/06/2011 12:42:22

  Aν χρειάστηκε να αρθρογραφήσει και ο Καρχιμάκης, τα πράγματα είναι σκούρα στο ΠΑΣΟΚ!!

  http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=6238

  Τώρα βέβαια, είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς, πώς είναι δυνατόν να βάζει κάποιος την υπογραφή του κάτω από τέτοιες μπούρδες! Ακόμα και αν λέγεται Καρχιμάκης!

  Η σωτηρία της χώρας λοιπόν επετεύχθη (κατα Καρχιμάκη) αλλά το χρέος καλπάζει και θα χρειαστεί να την ξανασώσουν καμμία 50ριά φορές, μέχρι να καταλήξει χωρίς πεντάρα και χωρίς καμμία περιουσία ....

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 02/06/2011 12:43:55

  αριστερέ ψάλτη... μου αρέσει και η ...φωτό!

  Και μην ξεχνάς... ΄Προτιμούν να παίρνου τσάμπα αυτό που θέλουν... Π.χ Ολυμπιακή "Πήραν" αυτό που ήθελαν (1-2 feeder ailrlines για τα hubs τους χωρίς να δώσουν δεκάρα.

  ΤΟ αεροδρόμιο θα το πάρουν με λεφτά που πληρώσαμε εμείς!

 8. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 02/06/2011 13:03:01

  Συμφωνώ απόλυτα Μαζί σου αλλά για να υψώσεις το ανάστημά σου δεν πρέπει να φοβάσαι ούτε τον πραγματικό πόλεμο. Γιατί η μόνιμη απειλή είναι ' θα σας βάλουμε μέσα τα γατάκια της Τουρκίας'.

 9. ο ξένος avatar
  ο ξένος 02/06/2011 13:24:36

  Το έχουμε δει το έργο, όλο, στην Αργεντινή. Όλοι, σε ντοκιμαντέρ, στη ΝΕΤ, στο ίντερνετ, σε συνεντεύξεις, παντού. Το μεσοπρόθεσμο, που ζωντανεύει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την προδοσία των Αργεντίνων, δεν θα περάσει ούτε με σφαίρες. Όταν, και αν, πάνε να το ψηφίσουν, θα είμαστε 1 εκατομμύριο απ΄έξω και κανείς δεν θα μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βγούνε από εκεί μέσα...από τον Κήπο.
  Εκλογές, λοιπόν, και το αποτέλεσμα θα καταπλήξει. Και πάλι, όμως, να μην σκεφτούν ότι θα αλλάξει τα ρούχα του ο Μανωλιός και θα τα βάλει αλλιώς, είτε γιατί "πιέστηκε", είτε γιατί δεν τον άφησαν, είτε για λόγους "εθνικού συμφέροντος" βρε αδερφέ. Γιατί πάλι εκεί θα είμαστε. Γιατί δεν θα έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε.

 10. giakobo avatar
  giakobo 02/06/2011 13:45:12

  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΙΩΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΛΑΠΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΙΡΩΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΤΟΤΕ ΠΟΛΥ ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΙΣΕΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ

 11. Ναυσικά... avatar
  Ναυσικά... 02/06/2011 13:54:57

  Ωραία που τα λέμε. Και διηγόντας τα να κλαίς! Η όποια κίνηση από πλευράς της αντιπολίτευσης επιβάλεται από τα πράγματα να είναι άμεση. Τι ακριβώς περιμένουμε; Ο κόσμος που κάθε μέρα συγκεντρώνεται θα αρχίσει να γίνεται και πιο βίαιος, ποιός θα αντέξει το ενδεχόμενο ξεπουλήματος της χώρας; Εύχομαι μόνο να μπορέσουμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και κυρίως αυτός που θα κληθεί να κυβερνήσει αυτό το κράτος που το 'ριξαν σε ξέρα.

 12. ΑΓΡΟ avatar
  ΑΓΡΟ 02/06/2011 14:46:33

  ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΣ ΚΥΡΙΟΙ.ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΟΣΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑ
  ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.ΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΙΓΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΑΥΓΑ,
  ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΑΡΑΓΙΝΩΜΕΝΕΣ(ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΑΠΙΟ)ΝΤΟΜΑΤΕΣ,ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΕΜΟ
  ΝΟΚΟΥΠΕΣ,ΩΣ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟΥΣ''ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ''ΜΑΣ.

 13. Μηχανολόγος avatar
  Μηχανολόγος 02/06/2011 18:30:05

  Συνέλληνες σαν σήμερα 2 Ιουνίου 1941 στο Κοντοµαρί Χανίων διαπράχτηκε η πρώτη μαζική εκτέλεση αµάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη. Οι ναζιστικές δυνάμεις συγκέντρωσαν όλους τους κατοίκους, συνέλαβαν 25 άνδρες, ηλικίας από 18 έως 50 ετών και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, αφήνοντας να ζήσουν μονάχα οι ηλικιωμένοι. Την επόμενη μέρα, οι ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν σε ακόμα ένα έγκλημα πολέμου: το Ολοκαύτωμα της Καντάνου. Οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους περίπου 180 κατοίκους του χωριού, έσφαξαν ακόμα και τα ζώα τους ενώ πυρπόλησαν όλα τα σπίτια.

 14. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:14:56

  Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει κάτι εάν πρώτα δεν μάθει ο Λαός να σκέπτεται. Βλέπετε ότι ακόμη υπάρχουν άτομα που ξεπουλάνε την Ελληνική Γλώσσα με Γλρικλις, βλέπετε ότι ακόμη και τώρα τα κόμματα κάνουν εκδηλώσεις και υπάρχει Λαός που πηγαίνει σε αυτές.

 15. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:16:25

  Τα παιδιά λυπάμαι που δεν θα ζήσουν ανθρώπινο μέλλον.

 16. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:23:58

  Το Σχέδιο τού Συστήματος είχε ξεκινήσει απο το 1981 μα ο Λαός δεν καταλάβαινε τίποτα τόσα χρόνια. Χάζευαν τον Λαό τόσα χρόνια με ποδοσφαιρο-μπάσκετ και με σκουπιδο-εκπομπές τών Πανελλαδικών τηλεοπτικών καναλιών τού Συστήματος, έβαλαν την πολιτική στην Παιδεία, στην Υγεία, στους χώρους εργασίας με σκοπό να χωρίζουν τον Λαό. Έμαθαν την Νεολαία να ξεπουλάει τα Ελληνικά και να γράφει με Γκρικλις. Ο Λαός όμως αυτά δεν τα σκεπτότανε τόσα χρόνια, δεν τα έβλεπε, κοιμότανε όρθιος.

 17. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:29:47

  Ο Λαός δεν έβλεπε τίποτα, τον ενδιέφερε το εάν θα χωρίσει η κάθε κυρία Μενεγάκη γιά παράδειγμα. Βλέπεται ότι λένε κάθε τόσο τα Πανελλαδικά κανάλια ότι τα νεανικά κοινά 18-45 βλέπουν Πάμε πακέτο, Πλάκα κάνεις, Πρωινό με την κυρία Σκορδά, Καφές με την Ελένη, Δέστε τους, Φώτης και Μαρία, Καραμερο-Χαριτάτος, Μη το πεις στην νύφη, Κάτι ψήνεται και άλλα τέτοια. Αυτό είναι το επίπεδο τού Λαού μας, δυστυχώς.

 18. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:33:10

  Τα πάντα είναι Σχέδιο 30 ετών, απλά τώρα το βλέπει καθαρά ο Λαός που τόσα χρόνια δεν έβλεπε τα σημάδια που υπήρχαν πάντα. Κοίταζε το βόλεμά του ο Λαός, τον εαυτούλη του, τώρα που το πρόβλημα κτυπάει την πόρτα του τον τσούζει.

 19. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:36:20

  Διέλυαν την Παιδεία τόσα χρόνια, διέλυσαν την Ιστορία μας, γιατί από τότε δεν βγήκε ο Λαός στις πλατείες ; Περίμενε τούς Ισπανούς ο Λαός μας γιά να ξυπνήσει κάπως ;

 20. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:38:08

  Θέλουμε Πρωθυπουργό με 592 Ευρώ μισθό. Αυτό πρέπει να φωνάζουμε όλοι με μία φωνή.

 21. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:40:10

  Ίσως ήδη να έχουν ξεπουλήσει και έδαφος Ελληνικό πίσω από την πλάτη μας.

 22. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:42:57

  Το Σύστημα θέλει να λιγοστέψει ο πληθυσμός τής γής, τόσα χρόνια λένε ότι η γή έχει υπερπληθυσμό και δεν αντέχει άλλο. Ας μάθουμε να σκεπτόμαστε καχύποπτα γιά κάθετι.

 23. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:44:47

  Οι πόλεμοι κοστίζουν χρήμα, έχουν βρεί τούς τρόπους γιά να εξαφανίζουν χώρες και Λαούς με ειρηνικά μέσα.

 24. Απλός Πολίτης avatar
  Απλός Πολίτης 03/06/2011 09:48:00

  Καθημερινά φέρνει Αλλοδαπούς το Σύστημα. Σχέδιο είναι και αυτό. Φοβάται έτσι έξω ο Λαός και κλείνεται μέσα γιά να τον χαζεύουν με τις αηδίες τών τηλεοπτικών τους καναλιών. Τα πάντα είναι Σχέδιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.