Δεν ορρωδεί προ ουδενός ο ΓΑΠ
28/04/2014 16:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν ορρωδεί προ ουδενός ο ΓΑΠ

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ή πρόκειται για μια... ευτυχή συγκυρία, αλλά η επιλογή του βιβλιοπωλείου Ιανός για την πρώτη ουσιαστική πολιτική παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου ήταν η ιδανική...

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο ή πρόκειται για μια... ευτυχή συγκυρία, αλλά η επιλογή του βιβλιοπωλείου Ιανός για την πρώτη ουσιαστική πολιτική παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου ήταν η ιδανική. Όσοι βρίσκονταν στο πάνελ είχαν και συνεχίζουν να έχουν διπλό πρόσωπο και παράλληλα να το παίζουν τιμητές των πάντων αν και έχουν συμβάλλει στην κατάντια της χώρας και στην απαξίωση της πολιτικής ζωής.

Ο πρώην πρωθυπουργός που αποφάσισε να βάλει το προσωπείο του εκσυγχρονιστή και του αδικημένου που τώρα κάνει νέα προσπάθεια για να ενώσει τις... προοδευτικές δυνάμεις και να σώσει τη χώρα από την Δεξιά. Ποιος ο Γιωργάκης που έγινε Γιώργος και πάλι Γιωργάκης και που ο ελληνικός λαός δεν θέλει να τον βλέπει ούτε ζωγραφιστό.

Στο πάνελ και ο «πάστορας» Φώτης Κουβέλης ο οποίος είναι η επιτομή του Ιανού. Παίζει παιχνίδια με όλους και με όλα και οδηγεί μια ελπιδοφόρα κίνηση της Αριστεράς στην απαξίωση και την εξαφάνιση.

Για τη δε Μαριλένα Κοππά τι να πει κανείς. Άξιο τέκνο της παπανδρεϊκής αυλής, διορισμένη ευρωβουλευτής, μόλις τέλειωνε η θητεία της εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ που την έκανε άνθρωπο και πήγε στις αγκαλιές της ΔΗΜΑΡ για να συνεχίσει το μηδενικό έργο της. Η επιτομή του διπρόσωπου καιροσκόπου.

Εν πάση περιπτώσει, από την παρουσίαση των «Ιανών» στον Ιανό αυτό που δεν μένει σε κανέναν είναι ο τίτλος του βιβλίου. Για να μη σας πούμε ότι η Κοππά έγραψε το βιβλίο προκειμένου να δημιουργήσει ντόρο με την κοινή παρουσία Παπανδρέου – Κουβέλη και με την επιλογή του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να προλογίσει βιβλίο υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη ΔΗΜΑΡ.

Είναι η λογική του «ντόρος να γίνεται, να παίζει το όνομα του Γιωργάκη μπας και τον θυμηθεί κανείς και βγει από την αφάνεια.

Ο πρώην πρωθυπουργός, λοιπόν, επέστρεψε από τα ταξίδια του ανά τον κόσμο, κι έκανε μια στάση στην Αθήνα για την αγαπημένη του συνεργάτιδα, κ. Κοππά με την οποία έτρωγε συχνά – πυκνά συναγρίδες στις κοινές διακοπές τους μετά της συζύγου του κ. Παπανδρέου και του συζύγου της ευρωβουλευτού, Νίκου Φελέκη. Του δημοσιογράφου που υπηρέτησε όσο λίγοι την πασοκοκρατία.

Μέσα κι έξω από το βιβλιοπωλείο υπήρχε κάποιος κόσμος που πήγε να χειροκροτήσει(;) τον κ. Παπανδρέου. Γιατί άραγε άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. Εδώ ο κ. Παπανδρέου πήγε στα Ανώγεια της Κρήτης και τον υποδέχθηκαν με καμπανοκρουσίες, προφανώς για να αποδείξουν ότι εκεί στη Μεγαλόνησο η... παραγωγή είναι πολύ καλή και κάτι πίνουν αλλά δεν μας δίνουν.

Ο πρώην πρωθυπουργός άφησε αιχμές και κατά του κ. Βενιζέλου αλλά και κατά του κ. Σαμαρά λέγοντας: «Αυτοί που θα έσκιζαν το μνημόνιο ή που μιλούσαν για "Ζάππεια" το 2010 με τη στάση που είχαν υιοθετήσει, αν υπήρχε συναίνεση οι Έλληνες θα είχαν γλυτώσει πολύ κόπο και πόνο». Και συνέχισε αναφερόμενος στον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, ότι έκανε το εθνικό του καθήκον, δεν ζητάει δικαίωση και από δω και στο εξής χρειάζεται να έχει «ξεκάθαρο προοδευτικό πρόσημο, διασφαλίζοντας την πολιτική σταθερότητα. «Το ΠαΣοΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο που ενώνει τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου αλλά δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».

Ο πρώην πρωθυπουργός επισήμανε ότι πολλές μεταρρυθμίσεις που είχε ξεκινήσει η κυβέρνησή του διακόπηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις. Ο Γ. Παπανδρέου διακόπηκε πολλές φορές από οπαδούς του που βρίσκονταν στην αίθουσα και είχαν δημιουργήσει προεκλογικό κλίμα. Προφανώς τον επευφημούσαν ως ήρωα της παράταξης και του ΠΑΣΟΚ που δεν τον άφησε να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο ο... κακός Σαμαράς.

Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι θρασύτατος και δεν ορρωδεί προ ουδενός. Ο τουρίστας της ελληνικής πολιτικής σκηνής, ο πορφυρογέννητος λέει τώρα ότι δεν πρέπει να γίνει παρακολούθημα καμιάς συντήρησης. Έχει και πολιτική άποψη αντί να κοιτάει πώς διέλυσε το κόμμα του. Βεβαίως, τη λέξη «Ελιά» ούτε καν την ανέφερε θέλοντας να μπει στο μάτι του Βενιζέλου.

Από τη μεριά του, ο Φώτης Κουβέλης σχολίασε για τα όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες για προσέγγισή του με τον Γ. Παπανδρέου λέγοντας: «Αφήνω άλλους να κουβαλήσουν στο πολιτικό τους μυαλό, Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η κρίση στρατηγικής που έχει η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την οδηγεί να έχει γίνει συγγενής συντηρητικών πολιτικών και υπερασπίστηκε τις επιλογές της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι βοήθησε με υπευθυνότητα να μη βγει η χώρα από το ευρώ.

«Οι λύσεις στην κρίση δεν είναι ουδέτερες και πολιτικά άχρωμες» υποστήριξε ο κ. Κουβέλης, αναφερόμενος «σε κομιστές του υποτιθέμενου καινούριου», οι οποίοι όμως επιμένουν να μην δίνουν συγκεκριμένες λύσεις. «Η Κεντροαριστερά ή θα είναι προοδευτική ή δεν θα υπάρξει. Ούτε ως Κεντροαριστερά γενικών καθηκόντων, ούτε ως υποστηρικτής συντηρητικών επιλογών» κατέληξε.

Αυτό λέμε κι εμείς κ. Κουβέλη. Η Κεντροαριστερά που εσείς ονειρεύεστε δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Μαριλένα Κοππά ευχαρίστησε τον Γ. Παπανδρέου, τον Φ. Κουβέλη και τον πρύτανη του Παντείου Γρηγόρη Τσάλτα που παρουσίασαν το βιβλίο σημειώνοντας ότι δίνει μια μάχη για να υπάρχει η προοδευτική κεντροαριστερά, που δεν θα λειτουργεί ως δεκανίκι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα συνομιλεί με όλους και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Να και η Κοππά που... άκοπα θέλει να το παίξει σωτήρας της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα. Αλλά, για όλους έχει ο θεός, ακόμη και για τους απίθανους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 28/04/2014 16:41:17

  Να επισημάνω ότι είναι η πρώτη φορά στα ελληνικά πολιτικά χρονικά που πρώην ηγέτης κυβερνητικού κόμματος και διατελέσας πρωθυπουργός, τόσο ανοιχτά και τόσο απροκάλυπτα, υπονομεύει το ίδιο το δοκιμαζόμενο κόμμα του-δοκιμαζόμενο από δικές του εγκληματικές επιλογές. Βασικά αυτό δείχνει βαθιά ανιστόρητο άνθρωπο, γιατί υπονομεύει ακόμη και την ίδια την προσωπική του πολιτική ιστορία και την αντίστοιχη της οικογένειας του. Και φυσικά πιστοποιεί την κακή, τη μικρόψυχη φύση του άνδρα. Ασυζητητί η ελεεινότερη μορφή ολόκληρης της ελληνικής πολιτικής ιστορίας. Ούτε οι μητσοτάκηδες δεν έφτασαν τόσο χαμηλά.

  • Aegean times avatar
   Aegean times @ iconology2009 28/04/2014 17:01:34

   Σιγά το κόμμα, που φοβάσαι μήπως διαταραχτεί η αξιοπρέπεια και αξιοπιστία του από τις κινήσεις του Γιώργου. Ετσι κι αλλιώς ο Γιώργος ούτε με τον πατέρα του συμφωνούσε ούτε με τον κυρ Κώστα τον Σημίτη. Θα ήταν βέβαια ηλίθιο να πίστευε κανείς ότι θα στήριζε τον Μπένι που τον πέταξε κάτω από την καρέκλα. Καλά θα κάνουν να το διαλύσουν το μαγαζί αρκετά μας ζαλίσανε πιά με τα τερτίπια τους έχουμε την χρεοκοπία μας έχουμε και τους..... αντε να μην πω τίποτα βαρύ και κοπεί το σχόλιο.

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ Aegean times 28/04/2014 17:06:01

    Μην το παίρνεις στενά κομματικά. Δες το προοπτικά και μέσα στα γενικότερα συμφραζόμενα της Ιστορίας, απ'την οποία παίρνουμε μαθήματα και αποκομίζουμε συμπεράσματα για πρόσωπα και πράγματα του παρόντος και του μέλλοντος-τυχαία νομίζεις έβαλα στο τέλος τους μητσοτάκηδες;

  • airman avatar
   airman @ iconology2009 28/04/2014 18:00:22

   "Ούτε οι μητσοτάκηδες δεν έφτασαν τόσο χαμηλά." Το Μητσοτακαίικο δεν κατάφερε να φτάσει τόσο χαμηλά σε εκλογικά ποσοστά τη ΝΔ! Αυτό είναι το σωστό!

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ iconology2009 28/04/2014 20:27:11

   ..." Ούτε οι μητσοτάκηδες δεν έφτασαν τόσο χαμηλά". Η πρόταση που τα λέει όλα

 2. ιεραξ avatar
  ιεραξ 28/04/2014 16:58:59

  Ασυζητητί η ελεεινότερη μορφή ολόκληρης της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

 3. ιεραξ avatar
  ιεραξ 28/04/2014 17:00:50

  ''Ασυζητητί η ελεεινότερη μορφή ολόκληρης της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.'' Και ο λαός που τούδωσε 44% τι να είναι άραγε;

  • iconology2009 avatar
   iconology2009 @ ιεραξ 28/04/2014 17:09:57

   Προφανώς εξαπατημένος-τουλάχιστον κατά το ποσοστό αυτό που έφτασε στο 44%-σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ήταν αφιονισμένοι παπανδρεϊκοί. Οι πιθανότητες να το ξαναφτάσει αυτό το νούμερο ο δυναστικός γόνος είναι όταν πατώσει και φτάσει στο 44, με αρνητικό όμως πρόσημο, *-44- δηλαδή!

   • iconology2009 avatar
    iconology2009 @ iconology2009 28/04/2014 17:11:36

    -44

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 28/04/2014 17:07:53

  "Τα άδεια μυαλά και τα βαρέλια κάνουν κρότο", έλεγε ο βιοπαλαιστής παππούς μου.

 5. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 28/04/2014 17:22:06

  Forrest GA(m)P. Τι να πει κανεις? 1. Για το λεφτα υπαρχουν? 2. Μιλαει για τα ΖΑΠΕΙΑ. Μα φυσικα, τοτε ηταν πιο ευκολα τα πραγματα με δημοσιο χρεος 340δις και ιδιωτικες καταθεσεις περιπου 300 δις. Καταφερε οι ιδιωτικες καταθεσεις να φυγουν στο εξωτερικο και απο δημοσιονομικο προβλημα να γινει εθνικο το πρβλημα. 3. Σε περιοδο δημοσιονομικης κρισης αναγνωρισε την προυπηρεσια των δημοσιων υπαλληλων αμα ειχαν εργαστει στον ιδιωτικο τομεα. Καταφερε λοιπον ηλεκτρολογος για 10 ετη και μετα κλητηρας σε υπουργειο και μετα μονιμος να αναγνωρισει ολα τα ετη και να ξεπερασει μισθολογικα υπαλληλους πτυχιουχους ανωτατων σχολων με επαρκεια ξενων γλωσσων και που περασαν στο δημοσιο με εξετασεις. Ετσι λοιπον βλεπαμε να γινονται περικοπες απο την μια και απο την αλλη οι κομματικοι πελατες να παιρνουν αυξησεις. Και το δημοσιο να αυξανει τα εξοδα του. 3. Ειδαμε σε εποχη κρισης να κανει 2-3 μηνες διακοπες 4. Ειδαμε να οι κολλητοι του στο ΥΠΕΞ να τρεχουν ΜΚΟ και να χρηματοδοτουν ακομα και τις μειονοτητες της Θρακης. 5. Ειδαμε να σαμποταρει οτι προσπαθησε να οικοδομησει ο Κ.Κ με την Ρωσια. 6. Ειδαμε τον αδελφο του να ζει ζωη χλιδατη διαδιδοντας οτι ειναι συγγραφεας..... 7. Ειδαμε να ειναι μακραν της Ελληνικης πραγματικοτητας και να προωθει αμφιβολου γνωσης και ικανοτητων κολλητους του. Και εχει το θρασος να ομιλει? Και αντι να βοηθησει εστω και το τελευταιο λεπτο την παραταξη που η μιση Ελλαδα πιστεψε καλως ή κακως την σαμποταρει???????

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Ρεαλιστης 28/04/2014 17:51:10

   Να προσθέσω το 8ο; ΔΕ ΤΟΝ ΕΙΔΑΜΕ να δουλεύει ως πρωθυπουργός ή υπουργός. Δεν πρόσφερε ΠΟΤΕ, ΤΙΠΟΤΑ. Μόνο ζημιές: Ίμια, Οτσαλάν, Ανάν, μνημόνιο και συνεχίζει.

   • Ρεαλιστης avatar
    Ρεαλιστης @ Γεώργιος Τ. 29/04/2014 00:31:53

    Ευχαριστω. Εχουμε δει παρα πολλα . Οποιος θελει προσθετει ...

 6. περαστικός avatar
  περαστικός 28/04/2014 17:42:31

  "ΙΑΝΟΣ" ; Ο γνωστός σεβαστός εκδοτικός οίκος .... Τού οποίου το κύρος δεν το μείωσαν ούτε οι οικονομικές ενισχύσεις από την συνεργασία του με τον γνωστό πολυγραφότατο μολονότι low profile διανοητή Απόστολο (Ακη) Τσοχατζόπουλο . Οι συγγένειες παραμένουν εκλεκτικές .

 7. airman avatar
  airman 28/04/2014 18:02:07

  Λιοκαμένο το παλικάρι!!!

 8. Θόδωρος 17.06.2014 avatar
  Θόδωρος 17.06.2014 28/04/2014 18:06:03

  ...και ο κυρ-Φώτης του χαμογελάει!... Αν είναι δυνατόν!..

  • airman avatar
   airman @ Θόδωρος 17.06.2014 28/04/2014 19:31:19

   Το "ΠΑΣΟΚ της εξουσίας" πέριξ και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Το "Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ" κοντά και εντός της ΔΗΜΑΡ. Το "ΠΑΣΟΚ του δημόσιου τομέα" σε αλλοφροσύνη. Έρμε Ευάγγελε, τι σου έμεινε! Ένα κλαδί ελιάς!

   • Θόδωρος 17.06.2014 avatar
    Θόδωρος 17.06.2014 @ airman 28/04/2014 19:36:03

    Και η Κεντροδεξιά?.. "Χτενίζεται"?

 9. Κράντωρ avatar
  Κράντωρ 28/04/2014 18:54:43

  Η Μαριλένα Κοππά είχε διορισθή από τον ΓΑΠ ως επικεφαλής του Τομέα Ανθρωπίνων Δκαιωμάτων, Κοινωνικής Εντάξεως και Μεταναστών του πατρικού κόμματος του.Συχνάκις διοργάνωνε εκδηλώσεις στα θέατρα του Γιαννίκου υπέρ των δικαιωμάτων των Αλβανών,Πακιστανών, Μπαγκλαντέζων, Μπαχάι κλπ. Επίκουρος καθηγήτρια του Παντείου αγωνίζεται μαζί με τον συνάδελφο της Δημήτρη Χριστόπουλο για το « δίκηο» του κάθε λαθρομετανάστη και την ανακάλυψη μειονοτήτων στην Χώρα...

 10. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 29/04/2014 02:04:12

  O "σοαβαρός" Ελληνικός Λαός: - δεν αντέχει τον ΓΑΠ, αλλά αντέχει μια χαρά την Υπουργό Οικονομίας και αργότερα Εργασίας , την υπουργό που ενώ είμασταν στο μικροσκόπιο των αγορών έδινε 500 εκ και ενέγαρφε στον προυπολογισμό του 2010 άλλα 500, εκτοξεύοντας το κόστος δανεισμού. - δεν αντέχει τον ΓΑΠ , αλλά αντέχει μια χαρά τον Καστανίδη , τον Σάντσο Πάντσα του ολετήρα. - δεν αντέχει τον ΓΑΠ, αλλά δίνει 10% στον Σταύρο Θοδωράκη που τιμημένα υπηρέτησε την οικογένεια του ΓΑΠ. - Δεν αντέχει τον ΓΑΠ, αλλά αντέχει να το παίζει "αντιμνημονιακός" και συρίζι ο...Κούλογλου , άλλη διαχρονικη ορντινάτσα του ΓΑΠ. - δεν αντέχει τον ΓΑΠ , αλλά μια χαρά ακούει τις φαιδρότητες του ΣΥΡΙΖΑ περί ...δημοψηφίσματος. Όταν το μεγαλύτερο ανοσιούργημα του ΓΑΠ δεν είναι ο Μάιος του 2010 , αλλά τα αίσχη του Νοεμβρίου του 2011 όταν έπαιξε τη χώρα κορόνα- γράμματα. - δεν αντέχει το "λεφτά υπάρχουν" του ΓΑΠ , αλλά μια χαρά ανέχεται το νεο"λεφτά υπάρχουν" συριζιών( παλαιοπασόκων αρχιενόχων) και του ιδιοκτήτη του Ηλιάτορα. - δεν αντέχει τον ΓΑΠ, αλλά μια χαρά καταπίνει τις τρίχες του πως τάχα η ελληνική χρεοκοπία είναι απότοκος της ευρωπαικής κρίσης. Όταν η αλήθεια είναι πως απλά η ευρωπαική πνευμονία επιτάχυνε τον θάνατο της Ελλάδας που είχε διάχυτη κακρκινωμάτωση. Λαός κακομαθημένων και φαιδρών, που το χειρότερο όλων (αυτο)περνιούνται και για έξυπνοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.