Δεν ξέρει η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ  τι ποιεί η δεξιά…
13/05/2014 07:10
Του Κάλχα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν ξέρει η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ τι ποιεί η δεξιά…

Τραπεζικές καταθέσεις, φορολογία, συλλογική σύμβαση και κατώτερος μισθός, η πλήρης Βαβέλ. Μιλάμε για την καρδιά της οικονομικής πολιτικής που αφορά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, καταθέτες και εργαζόμενους και δεν μπορούν να συνεννοηθούν ο τομεάρχης ανάπτυξης με τον τομεάρχη εργασίας.

Έχει μείνει λιγότερο από μία εβδομάδα για τον πρώτο γύρο των τοπικών και περιφερειακών εκλογών και λιγότερο από δύο εβδομάδες για τις ευρωεκλογές. Στο ΣΥΡΙΖΑ ενώ δηλώνουν έτοιμοι να κερδίσουν τις εκλογές για να ρίξουν την κυβέρνηση και να κυβερνήσουν οι ίδιοι, ελάχιστα 24ωρα πριν ν’ ανοίξουν οι κάλπες ή δεν έχουν αποφασίσει και δεν ξέρουν με ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα κυβερνήσουν ή προσπαθούν να το φτιάξουν τώρα στο πόδι. Σε κάθε περίπτωση το παραγόμενο θέαμα είναι κωμικοτραγικό όπως και η πρόσφατη και ζώσα ιστορία του τόπου μας στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Η αρχή αυτές τις μέρες έγινε με το Μανώλη Γλέζο, που έκανε λόγο για εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό. Τον κάλυψε ο Τσίπρας και στη συνέχεια τον άδειασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που είπε ότι «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για δίκαιη φορολογία, δεν υπάρχει ο όρος «αναγκαστικός δανεισμός»». Όλοι όμως ομονοούσαν ότι οι δηλώσεις Γλέζου διαστρεβλώθηκαν απ’ το Μαξίμου. Ας είναι…

Δεύτερο συνεχόμενο κρούσμα: Ο τομεάρχης ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης, που έχει απασχολήσει ουκ ολίγες φορές με το θάρρος να λέει όσα δεν τολμούν να πουν οι σύντροφοί του στην Κουμουνδούρου για την οικονομία και όχι μόνο, «ξαναχτύπησε» αυτή τη φορά για τον κατώτερο μισθό. Είπε πολύ συγκεκριμένα στο ραδιόφωνο του Βήματος ότι δεν μπορεί να επανέλθει η προηγούμενη κατάσταση σημειώνοντας ότι «Η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων».

Ρωτήθηκε σχετικά στην απογευματινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Στρατούλης και κλήθηκε επισταμένα να σχολιάσει το περιεχόμενο της δήλωσης Σταθάκη για τον κατώτερο μισθό. Σημειωτέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος τομεάρχης εργασίας. Επέμεινε ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για το σύνολο των εργαζομένων που αφορά η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, προσπαθώντας να αποφύγει να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση με τις δηλώσεις Σταθάκη και τα έβαλε με τους δημοσιογράφους που τον ρωτούσαν τι τελικά ισχύει, λέγοντάς τους ότι δεν έχει δει τις δηλώσεις και φοβάται μήπως είναι προϊόν της μονταζιέρας! Απίθανα πράγματα.

Ανακεφαλαιώνουμε: τραπεζικές καταθέσεις, φορολογία, συλλογική σύμβαση και κατώτερος μισθός η πλήρης Βαβέλ. Μιλάμε για την καρδιά της οικονομικής πολιτικής που αφορά εκατομμύρια Έλληνες πολίτες, καταθέτες και εργαζόμενους και δεν μπορούν να συνεννοηθούν ο τομεάρχης ανάπτυξης με τον τομεάρχη εργασίας.

Στεκόμαστε μόνο στα της οικονομίας, γιατί θα μπορούσαμε να δούμε ανάλογες στιγμές μεγαλείου στα θέματα της ερμηνείας των επικείμενων εκλογικών αποτελεσμάτων της 25ης Μαΐου, η στο θέμα της Θράκης και της μουσουλμανικής μειονότητας εκεί.

Σημειωτέον ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με διαφορετικές προσεγγίσεις, απόψεις και αντιπαραθέσεις ανάμεσα στην πλειοψηφία Τσίπρα και τη μειοψηφία Λαφαζάνη όπως είχαμε συνηθίσει αλλά έχουμε να κάνουμε με κάτι πιο περίπλοκο. Όπως φαίνεται το κάθε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι από μόνος μια συνιστώσα και πιστεύει στο δικό του θεό.

Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε με αυτές τις προϋποθέσεις το ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση. Κυριολεκτικά θα ψάχνονται μεταξύ τους. Δε θα ξέρει η αριστερά τι ποιεί η αριστερά...

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.