#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/08/2008 01:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν μας τα λέει καλά ο Ρ. Σίκατσεκ

Όπως είχαμε προαναγγείλει (Να ετοιμάζονται μερικοί μερικοί) δεν πρόλαβε να τελειώσει η δίκη του και ο διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» της Siemens Ράινχαρντ Σίκατσεκ, άρχισε τις συνεντεύξεις στις ελληνικές εφημερίδες. Σήμερα την τιμητική της έχει η «Καθημερινή» στην οποία όμως δηλώνει ότι δεν θέλει να μιλήσει με λεπτομέρειες, τις οποίες έχει δεσμευτεί στη διάρκεια των πολλών συνομιλιών του με την ανακρίτρια Μπόιμλερ Χεσλ στο Μόναχο, να δώσει στους Έλληνες ανακριτές.  Αν τον ρωτήσουν, φυσικά. Προβλέπεται ξεροψήσιμο, δηλαδή, μέχρι και αν αποφασίσει να δώσει (και σε ποιους) τα στοιχεία. Τα λέει, επίσης, κάπως μπερδεμένα και δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς μήνυμα θέλει να στείλει – προφανώς θα φταίει η ζέστη και το γεγονός ότι δεν έχω φύγει ακόμα για διακοπές. Δύο σημεία συγκράτησα, επειδή με προβληματίζουν. 

Πρώτον
: Επιμένει ότι οι πραγματικά μεγάλες πληρωμές προς την Ελλάδα έγιναν στο διάστημα πριν αναλάβει τη διαχείριση των «μαύρων ταμείων» της μητρικής εταιρείας, δηλαδή από το 1998 έως το 2002 και κυρίως μέσω του συστήματος των λογαριασμών της Αυστρίας (Reiffeisenbank). Δηλαδή οι υπόλοιπες πληρωμές, μετά το 2002 και ιδίως το 2004 είναι «μικρές» και ανάξιες λόγου, όπως τα ταξιδάκια για σάουνα με την  Ζήμενς σε ξενοδοχεία της Γερμανίας; Και με τις άλλες σκανδαλώδεις συμβάσεις από το 1991 και εντεύθεν της Ζήμενς δεν συνέβη τίποτα; Δεν έπεφταν τότε μίζες; Μόνο το ΠΑΣΟΚ τα έπαιρνε;  

Δεύτερον
: Τον ρωτά ο κ. Τέλλογλου για την ολυμπιακή ασφάλεια:

- Με ποιο τρόπο έγιναν οι διακριτικές πληρωμές για το έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων;
- Για να γίνουν οι διακριτικές πληρωμές στο έργο ασφάλειας των Αγώνων χρησιμοποιήθηκε η εταιρεία Fairways (Χριστοφοράκος).

Για το ζήτημα όμως αυτό έχουμε ήδη δημοσιεύσει από τις 20 Ιουνίου σχεδιάγραμμα της δικηγορικής φίρμας «Debevoise & Plimpton» που δείχνει την καταβολή στην εταιρεία Fairways Estates καταβολών από τα μαύρα ταμεία από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Επί κυβερνήσεως της ΝΔ δηλαδή (βλ. Η Ζήμενς πλήρωνε και επί κυβέρνησης ΝΔ). Αυτά όμως τα γνωρίζουμε ήδη. Κάτι καινούργιο έχει να πει ο κ. Σίκατσεκ; Ή μήπως προετοιμάζεται έτσι ο δρόμος για να μας πουν στο τέλος ότι ο Μ. Χριστοφοράκος «φταίει για όλα», ότι «αυτός μας έλεγε….». 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. σασκα avatar
  σασκα 10/08/2008 08:13:34

  Μισές ερωτήσεις φίλτατε factorx. Σαφώς και τα τσέπωσαν και στην Ν.Δ κάποιοι, αλλά στο Πασοκ τα τσέπωσαν ομαδικώς.
  Η ιστορία είναι απλή αλλά εσείς προσπαθείτε να την συνψηφίσετε ! Ο διδάξας ποιός είναι;
  Ερώτηση Τέλογλου: -Πότε αναλάβατε στον τομέα ευθύνης σας τα «μαύρα ταμεία»;
  — Μετά τη συνάντηση στο εστιατόριο «Alter Wirt» το 2002, η διοίκηση της εταιρείας ήθελε να έχει ενιαία διαχείριση των ποσών που εκταμιεύονταν για προμήθειες. Ανέλαβα τη δουλειά χωρίς να το ζητήσω και αμέσως μετά ζήτησα από τους υπεύθυνους της ελληνικής εταιρείας να μειώσουν το ποσοστό της προμήθειας από το 8,5%, που προβλεπόταν από την υπογραφή της συμφωνίας - πλάισιο με τον ΟΤΕ. Η συμφωνία αυτή πλησίασε σε όγκο το ένα δισεκατομμύριο μάρκα αν και είχε προϋπολογιστεί για σχεδόν τα μισά λεφτά .
  Τέλογλου:- Στη δίκη αναφερθήκατε σε μια πληρωμή που έγινε από τον τομέα τηλεπικοινωνιών, αλλά για λογαριασμό του τομέα μεταφορών (τρένα) το 2000-2001. Είχε ακολουθηθεί και άλλη φορά αυτή η διαδικασία;
  — Αυτή η διαδικασία είχε ακολουθηθεί εκείνη τη μοναδική φορά για τα τρένα και απ’ όσα γνωρίζω δεν επαναλήφθηκε.
  Τέλογλου: — Πότε κάνατε τις τελευταίες «διακριτικές σας πληρωμές» προς την Ελλάδα και για ποιο συμβόλαιο;
  — Οι τελευταίες πληρωμές έγιναν το 2004. Νομίζω όμως ότι έγιναν πληρωμές και το 2005 και 2006 με αφορμή κάποια συμβόλαια του τομέα κινητής τηλεφωνίας μέσω της ΙΝΤΕΡΚΟΜ ή της κυπριακής οδού.
  Μπορεί να είναι η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε ποτέ λόγω και των 152 αλλά τουλάχιστον μην γράφεις μισά πράγματα ή αυτά που θέλεις να παρουσιάσεις;
  Φυσικά για καλύτερη ενημέρωση των τόσων φίλων του μπλοκ σου θα ήταν συνετό να μπουν οι ερωτοαπαντήσεις ώς έχουν και όχι τα δικά σου συμπεράσματα, έτσι θα έχουμε σφαιρική άποψη αλλά και θα καταλήξουμε αν φυσικά καταλήξουμε κάπου.
  τώρα αν θέλει πάλι ο Σίκατσεκ κάποιο μύνημα μάλλον ούτε εσύ αλλά ούτε εμείς είμαστε ικανοί να το αποκρυπτογραφήσουμε τώρα! Και κάνει και μια ζέστη πάλι!

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/08/2008 10:03:45

  μα έχει κανείς αμφιβολία; μόνο ο ...Τσουκάτος τα πήρε (και αυτόν τον είχε απομακρύνει ο Σημίτης). Όλοι οι άλλοι είναι παρθένες, ιδίως μετά το μπάνιο στην μαγική πηγή. Άντε θα βρούνε και κανέναν ετοιμοθάνατο γέρο, και αυτός τα πήρε, αλλά πριν το 1958.

  Και οι τίμιοι της ΝΔ; που τα βρήκαν τα λεφτά; μα φυσικά δανεικά από τις τράπεζες, από την θεία Ζαχάρω στο Καμερούν, τέτοια.

  Κι αν κανένας τάπιασε, δεν το έκανε αυτός, αλλά ο ...γραμματέας του. Ντα, κακό παιδί.

  Άσε που εγώ πιστέυω ότι μέσα Σεπτεμβρίου οι εισαγγελείς δεν θα βρίσκουν εισιτήρια και θα χάσουν τα ραντεβού τους.

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/08/2008 10:05:31

  @σασκα

  Η Νιγηρία διέκοψε τα κοντράτα της με την Ζήμενς. Η Κυβέρνηση της Νέα Δημοκρατίας;

  Ο Παυλίδης; πως σου φαίνεται;

 4. σασκα avatar
  σασκα 10/08/2008 12:14:29

  archaeopteryx
  Νιγηρία η Ελλάς δικέ μου, αλλά ο συσχετισμός άσχετος και αδύνατος επι του παρόντος. Επι του συγκεκριμένου θέματος αν οι ερωτοαπαντήσεις πρέπει να δίνονται αυτούσιες δεν είδα τίποτα απο σένα. Δικαιολογείς αυτοί που πιάστηκαν επ΄αυτοφόρω με αυτούς που ίσως ; Διάβασε τι λές "Και οι τίμιοι της ΝΔ; που τα βρήκαν τα λεφτά; μα φυσικά δανεικά από τις τράπεζες, από την θεία Ζαχάρω στο Καμερούν, τέτοια."

  Κολλητοί βλέπω με τα κατάλοιπα του Μητσοτακισμού (εφοπλιστής) όταν μας συμφέρει βέβαια γιατί όλες τις άλλες ώρες υπάρχει ο δρακουμέλ και η κορούλα του.

 5. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 10/08/2008 14:22:31

  Δεν μας παρατατε λεω εγω? Τι θα πη η ΝΔ τα πηρε η το ΠΑΣΟΚ τα πηρε... Δεν ειναι ανθρωποι...Τα πηρε ο ΤΑΔΕ ο ΤΑΔΕ και ο ΔΕΙΝΑ...
  Απλα

 6. σασκα avatar
  σασκα 10/08/2008 15:08:24

  Ως τώρα μόνο ο Τσουκάτος τα πήρε και μάλιστα με απόδειξη παροχής υπηρεσιών.

 7. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/08/2008 16:09:18

  σασκα, τι ποιό απλό; εάν σε μιά εταιρία, υποψιάζεται το αφεντικό ότι ο προμηθευτής Τάδε λαδώνει τον Διευθυντή Προμηθειών, απολύει τον Διευθυντή, και αλλάζει προμηθευτή. Εκτός βέβαια εάν τα πιάνει το ίδιο τα αφεντικό 8έχει γίνει και αυτό).

  Όσο για το πόθεν έσχες, μην κάνεις ότι δεν καταλαβάινεις. Ο πλούτος ενός ατόμου και η δημιουργία του μετριούνται στην δεκάρα -- εάν έχει τα κότσια αυτό που μετράει. Ρώτα κανέναν φίλο σου που έχει πρόσβαση σε ημικρατικές τράπεζες: Πόσοι υπουργίσκοι έχουν δανειστεί λεφτά; Στοιχηματίζω ότι τουλάχιστον οι μισοί το έχουν κανει για να καλύψουν, τυπικά, το «πόθεν έσχες» όταν εμφανιστούν αύριο με βίλα ή κότερο. Το πως θα το ξεπληρώσουν σε 3 ή 13 χρόνια, ως τότε θα έχει ξεχαστεί

 8. σασκα avatar
  σασκα 10/08/2008 16:55:24

  Με απλά ελληνικά μου λές οτι αν μας πιάσουν μετά απο 10 χρόνια που τα πέρναμε, τότε σε απολύω για τα μάτια του κόσμου, όμως οτι πήραμε το μοιραζόμαστε στο εν το μεταξύ. Έτσι αφεντικό ή κάνω λάθος;
  Όσο για το πόθεν έσχες δεν έχω καμιά αμφιβολία οτι λειτουργεί όπως ακριβώς το λες !!!
  Εξάλλου ζω σε μια μικρή κοινωνία και οι δήμαρχοι μας τα τελευταία χρόνια ήταν τραπεζίτες υποστηριζόμενοι πολυ !

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/08/2008 17:28:56

  όχι ακριβώς, στο πρώτο...Μερικά αφεντικά αρέσκονται σε μαύρα λεφτά. Οι σοβαροί δεν το κάνουν.

  Εάν ένας υπουργίσκος δανειστεί ας πουμε 300.000 ευρώ σε χρόνο Τ1, αποκτήσει βίλα σε χρόνο Τ2, μιζωθεί σε χρόνο Τ3, ερευνηθεί σε χρόνο Τ4, αποπληρώσει το δάνειο σε χρόνο Τ5, θα είναι ΟΚ.

  Τι λες εσύ, δεν τις ξεχνάμε τις υποθέσεις μία μία... Ποιός ασχολείται με τον Κοσκωτά; τον Χ που πήγε μέσα, ειδικεύεται σε λαθρεμπόριο και είναι μέγας και σοβαρός επιχειρηματίας; τον έμπορο με το παλάτι (σε μερος που δεν χτίζει σπίτι) στα βόρεια προάστεια;

  Η Ελλάδα έχει λίγο νερό αλλά μαγικό: πλένεσαι και αποκτάς την παρθενία σου.

  Σωστά το είπες: τα αρπάμε, περνάμε καλά, σε δέκα χρόνια είμαστε αξιοσέβαστοι. Εγώ, λόγω ψυχολογικών αναστολών, δεν τα καταφέρνω, γιαυτό είμαι εδώ...

 10. σασκα avatar
  σασκα 10/08/2008 22:12:54

  Προς archaeopteryx και Factorx

  http://orfni.blogspot.com/2008/08/blog-post_9352.html
  Πρίν λίγο έσκασε η βόμβα, γνήσια "ΚΙΝΕΖΙΚΗ" Τελικά η πολιτική στην Ελλάντα έχει πολύ πλάκα !!

 11. thanos avatar
  thanos 11/08/2008 03:51:52

  ο κ. Σίκατσεκ θα αναφερθει σε οτι πηρε το ΠΑΣΟΚ απο το 1998 - 2002 Αυτη ειναι η επιθυμια του κυριου Λυκουρεζου και των αφεντικων του.

 12. σασκα avatar
  σασκα 11/08/2008 14:19:16

  Παιδιά μίλησε και ο θάνος ! Εύγε ! ο τομπεκι !

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.