#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/04/2010 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν μας περισσεύουν 70 εκατομμύρια κυρία υπουργέ

Την ώρα που η κυβέρνηση μιλά για "πράσινη ανάπτυξη", το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν έχει προχωρήσει, αν και θα έπρεπε στις 15 Απριλίου, στην έκδοση απόφασης για την πρόσκληση κατανομής των ποσοτήτων βιοντίζελ.

Μας περισσεύουν τα 70 εκατ. Ευρώ επενδύσεων στην αγροτική οικονομία από τις επιχειρήσεις βιοκαυσίμων και αποφάσισαν στο υπουργείο ότι δεν χρειάζεται να προχωρήσουν στην πρόσκληση κατανομής των ποσοτήτων βιοντίζελ που έπρεπε να έχει γίνει από τις 15 Απριλίου όπως προβλέπει ο νόμος;

Αυτή η καθυστέρηση δημιουργεί σειρά επιπτώσεων όπως αξεπέραστες αρρυθμίες στην συνολική απορρόφηση ανανεώσιμων καυσίμων στην χώρα και σοβαρότατα προβλήματα στη βιωσιμότητα των εταιριών του κλάδου.

 Σημαντικότερη όμως επίπτωση στην οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι ο κίνδυνος να μην τηρηθούν οι συμβάσεις αγοράς 700.000+ στρεμμάτων ενεργειακών καλλιεργειών από τις επιχειρήσεις του κλάδου με άμεσο όφελος στην αγροτική οικονομία 70.000.000 ευρώ. Ήδη είχαν παρουσιαστεί σημαντικές αρρυθμίες για το έτος 2009, γιατί η κυβέρνηση είχε καθυστερήσει σημαντικά την απόφαση κατανομής.

Η Ημερησία και ο Reporter έχουν δημοσιεύσει στοιχεία για την κατάσταση στο τομέα των βιοκαυσίμων και εξηγούν τα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο χώρος και το πώς διαμορφώνονται από κυβερνητική αδράνεια συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των Ελλήνων παραγωγών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πλούταρχος Λευκαδίτης avatar
  Πλούταρχος Λευκαδίτης 22/04/2010 16:37:10

  Εδώ ταιριάζει η γνωστή ρήση: Εδώ ο κόσμος καίγεται και το ...νινί χτενίζεται! Τελικά τα εμμονικά σύνδρομα Αλαφούζου & Co, εκφρασμένα από τον πολυπολιτισμικά και νεοταξίτικα εμμονικό αυτοπροσδιοριζόμενο μάς οδήγησαν στη δημιουργία μιας ακόμα γραφειοκρατικής υπηρεσίας, υπό το βαρύγδουπο τίτλο "Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής".
  Είναι, κατά τη γνώμη μου, μια νέα έκφραση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, που μόλις βρεθεί μία κολώνα στο έδαφος (σε μια χώρα διάσπαρτη από αρχαία), λειτουργεί ως ανυπέρβλητο εμπόδιο. Μα καλά κύριοι κυβερνώντες, όλοι εκείνοι που είχαν συνδέσει το περιβάλλον με τις υπόλοιποες κατασκευαστικές δραστηριότητες τόσα χρόνια τώρα, βλάκες ήταν και εσείς είστε υψηλοτάτου IQ; Τελικά, περισσότερο κακό κάνετε τώρα με τις πράξεις σας αυτές, γιατί αντί να συνδέσετε την όποια (ανεπαρκή κατ'εμέ) περιβαλλοντική πολιτική με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, εσείς την αποκόβετε τελείως και την ανάγετε σε μια θεωρητική σφαίρα, μιμούμενοι το μέντορά σας Μπάρακ. Όμως κύριοι διοικούντες, σκεφτείτε και κάντε μια σύγκριση μεταξύ των αναλογιών, των δυνατοτήτων και των πράξεων της χώρας που διοικεί ο Μπάρακ και της χώρας που "διοικείτε" (λέμε και καμιά ανοησία να περνά η ώρα) εσείς!

 2. Greenhorses avatar
  Greenhorses 22/04/2010 17:06:21

  Τρία πράσινα πουλάκια κάθονται...

 3. papasimonaki avatar
  papasimonaki 22/04/2010 17:13:33

  Πράσινη ανάπτυξη δεν θέλαμε; Με τι φόντα;

  Σε λίγο που ο ΔΕΣΜΗΕ δεν θα έχει λεφτά να πληρώνει και θα σταματήσει η ροή χρήματος προς όλους τους 'παραγωγούς' ΑΠΕ να δω τι θα λένε οι της κυβέρνησης... Και αν θα έχουν τα κότσια να εικοσαπλασιάσουν (20*) το τέλος ΑΠΕ που πληρώνουν οι καταναλωτές...

 4. ataktos avatar
  ataktos 22/04/2010 17:18:54

  Βλέπεις δεν τους έκαμνε την «δαυλειά» ο συν. Λεκατσάς άριστος τεχνοκράτης και γνώστης Ενεργειακών θεμάτων… τον πέταξαν στα αζήτητα ,όλα τα τελευταία χρόνια αυτός δεν κράτησε το Ενεργειακό Σύστημα σε λειτουργιά... πραγματικός ήρωας .

 5. nasos avatar
  nasos 22/04/2010 17:55:28

  Μετά το Χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς,η Πράσινη Ανάπτυξη είναι η νέα απάτη που μηχανεύτηκαν οι Πασοκιστανοί μαζί με τους Αλαφουζαίους και τον εσμό των ΜΚΟ,για να ληστέψουν τον Ελληνικό Λαό.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 22/04/2010 19:29:44

  H απάτη είναι απίθανη και στημένη από την 2η τετραετία Σημίτη. Τότε περίμεναν επιδοτήσεις από την ΕΕ (και από το Δημόσιο, συν κάτι τέλη ΑΠΕ). Τώρα δεν έχει επιδοτήσεις και το Δημόσιο δεν έχει μία.

  Ναι, οι ξετσίπωτοι αλήτες θα ανεβάσουν το ρεύμα, όλο μαζί πάνω από 100%, αν κάνουν τις μα__ακίες που φαντασιώνονται οι εργοδότες τους. Θα πληρωθούν τα παράσιτα από αυξημένο λογαριασμό ΔΕΗ. Ο ΔΕΣΜΗΕ θα πληρώνει 35-40 ευρώ την μεγαβατώρα για συμβατικό ρεύμα, 88-250 το αιολικό, πάνω από 400 το φωτοβολταϊκό. ΤΑ ΒΡΗΚΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

  Πρόκειται για απάτη μεγαλύτερη από το χρηματιστήριο και τους Ολυμπιακούς. Το χρηματιστηριο ήταν μια αρπαχτή. Οι Ολυμπιακοί ήταν μιά και έξω (με δανεικά). Αυτό είναι η εσαεί καταδίκη του Έλληνα καταναλωτή και βιομήχανου.

  Τα μα__ακισμένα ζούν τις ονειρώξεις τους και 3-4 Έλληνες και 2-3 ξένοι θα θησαυρίσουν. Οι πτωχευμένοι θα πληρώνουν κάτι παραπάνω. Έτσι γίνονται οι μεγάλες απάτες χρεώνεις καθε νοικοκυριό ένα 50άρι το μήνα παραπάνω, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, και γίνεσαι επιχειρηματίας.

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 22/04/2010 19:38:59

   Σοσιαλισμός. Το όφελος των λίγων φίλων εις βάρος των πολλών.
   Ανάσα δημοκρατίας χρειάζεται αυτή η χώρα.
   Αυτός ο Πρόεδρος πού είναι?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 22/04/2010 19:44:06

    Ή γυμνάζεται ή --δεν μπορώ να πω.

    Παρεπιμπτόντως, η βιοεθανόλη καταναλώνη περισσότερο πετρέλαιο για να παραχθεί από όσο υποκαθιστά (και αυξάνει την πείνα), το βιοντήζελ είναι ενεργειακά ίσα βάρκα ίσα νερά, αλλά κάπου γράφτηκε (σε σοβαρό έντυπο) ότι οι ρύποι του είναι υψηλοί. Ωστόσο σκεφτείτε. Θα έχουμε πασοκοσκουπιδιάρηδες να μαζεύουν τηγανόλαδα από τις ψαροταβέρνες

    Benny Hill, που είσαι; Βρέθηκαν τα Σκανδιναβικά στοιχεία. Να τα μελετήσεις. http://allenaki.wordpress.com/2010/04/22/climate-change-fraud/

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 22/04/2010 19:51:57

    Αρχαίε, να διαβάσεις το βιβλίο: Πόσο "πράσινοι" ήταν οι Ναζί?.

    Πρόεδρο εννοώ αυτό της "Δημοκρατίας", τέλως πάντων.

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Orestios 22/04/2010 20:15:40

    της "Δημοκρατίας"; Μαζεύει ένσημα.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Orestios 22/04/2010 22:40:29

    Τον λυπάμαι. Πόσο θα μειώσουν τη σύνταξή του?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.