#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/01/2010 00:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα ψηφίσει Παπούλια ο ΣΥΝΝα μην στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια και να αναζητήσει υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας ανάμεσα σε ιστορικές προσωπικότητες της Αριστεράς αποφάσισε o ΣΥΝ, παρά τις διαφωνίες της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Επίσης, είπε «όχι» σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ αναζητά άνοιγμα προς τους Οικολόγους – Πράσινους.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την Πέμπτη, δεν ελήφθη απόφαση για διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το θέμα του συνεδρίου πρέπει να συζητηθεί κατ' αρχήν σε περιφερειακές συσκέψεις του κόμματος και να ληφθεί απόφαση στα τέλη Ιανουαρίου σε συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας επικράτησαν υψηλοί τόνοι με τον Αλέξη Τσίπρα να διαφωνει με την Ανανεωτική Πτέρυγα, που έχει ταχθεί υπέρ της υποστήριξης του Κάρολου Παπούλια. Τελικά, επικράτησε κατά πλειοψηφία η άποψη να αναζητηθεί ιστορική προσωπικότητα της Αριστεράς.

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου αποφασίστηκε η δημιουργία ενός διακριτού αυτοδιοικητικού πόλου που θα ενεργοποιήσει και θα εμπνεύσει τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΝ θα πάρει πρωτοβουλία για συνάντηση και συζήτηση με τους Οικολόγους Πράσινους.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη διαφωνία του για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ τόσο στις μεγάλες πόλεις, όσο και με μια γενική πολιτική συνεργασία στην Αυτοδιοίκηση.

Αναφερόμενος στα προβλήματα μεταξύ ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε προβληματισμό, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατή η «ρευστοποίηση» του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, δήλωσε ότι το πρόβλημα στην παρούσα φάση είναι η αποσυσπείρωση του κόμματος.

Από την πλευρά της Ανανεωτικής Πτέρυγας ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατέθεσε τις θέσεις της, με τις οποίες προτείνει:

« 1. Να σταματήσει αμέσως η πορεία διάχυσης και διάλυσης του ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Να επανεξεταστούν όσα μέτρα (π.χ. ενιαίο υποχρεωτικό μητρώο μελών) τροφοδοτούν αυτή την αρνητική δυναμική.

» 2. Αμεσες διαδικασίες ανασύνταξης και ενίσχυσης του ΣΥΝ ως στρατηγικής επιλογής 'μακράς πνοής'. Επαναβεβαίωση των ιδρυτικών φυσιογνωμικών του χαρακτηριστικών (δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό, ευρωπαϊκός προσανατολισμός, οικολογική εγρήγορση, εσωκομματική δημοκρατία). Ενίσχυση της αυτόνομης πολιτικής παρουσίας και δράσης του ΣΥΝ.

» 3. Επανασχεδιασμός και νέα πολιτική συμφωνία για την πολιτική συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ, με παράλληλο άνοιγμα στον οικολογικό και τον αριστερό σοσιαλιστικό χώρο.

» 4. Διεκδίκηση ισχυρής αιρετής περιφέρειας και ισχυρών, σε πόρους και αρμοδιότητες, δήμων. Αποκεντρωμένη ευέλικτη εκλογική τακτική στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς κεντρικές κομματικές συμφωνίες, με στόχο την ισχυροποίηση της παρουσίας μας στο θεσμό. Ειδικό άνοιγμα για κοινή παρουσία με τους Οικολόγους Πράσινους.

» 5. Εμβάθυνση της πολιτικής μας για 'αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση'. Αξιοποίηση, βελτίωση και εξειδίκευση του προγράμματος που εγκρίθηκε το Φεβρουάριο από το διαρκές συνέδριο του ΣΥΝ».

Newsroom ΔΟΛ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. loretta avatar
  loretta 08/01/2010 00:21:45

  Για δες τον Αλεξη....!!

  • pampam avatar
   pampam @ loretta 08/01/2010 08:16:55

   ….και με είχε φάει η αγωνία, όπως και με τον Καρατζαφέρη…Θα ψηφίσει Παπούλια, δε θα ψηφίσει;

 2. smoking area avatar
  smoking area 08/01/2010 00:49:41

  ΟΚ

 3. μαρικα avatar
  μαρικα 08/01/2010 01:06:11

  Αυτο μας ελειψε τωρα

 4. didi avatar
  didi 08/01/2010 01:52:36

  Το θέμα είναι γιατί πρέπει να ψηφίσει η ΝΔ τον Παπούλια; Πέρα από τις διαφημιστικές γελοιότητες του Καρατζαφέρη,που και αυτός το ζήτησε, επαναλαμβάνω γιατί πρέπει να ψηφίσει η ΝΔ τον Παπούλια;;;;
  Το ΠΑΣΟΚ έτσι δεν έκανε και εκβίασε πρόωρες εκλογές; Έτσι θα δούμε ο λαός τι πιστεύει για την νέα ατζέντα του Τζέφρυ Παπανδρέου. Αλλιώς θα φάμε άλλα 3.5 χρονάκια με τις προδοσίες του ΠΑΣΟΚ που ήδη ξεκίνησαν....

  • Αρράκις الراقص avatar
   Αρράκις الراقص @ didi 08/01/2010 14:28:04

   Γιατί αν δεν υπερψηφιστεί ο Κ. Παπούλιας (παρ'όλα τα ελαττώματά του και το όχι τόσο ξεκάθαρο κομματικό παρελθόν του-βλέπε "δανειστής" του κwλόσπιτου κατά Γιαννόπουλο) παραμένει ένα πρώτο ανάχωμα στις ακραίες νεοταξίτικες απόψεις της "παρεούλας" περί τον Γιώργο που κυβερνά σήμερα. Γιά να προκαλέσει εκλογές κάποιο κόμμα με αφορμή την Προεδρική εκλογή θα πρέπει να σταθμίσει σοβαρά τα υπέρ και τα κατά μιάς τέτοιας έσχατης κομματικής κίνησης (εκτός κι αν είσαι το τυχοδιωκτικό ΠΑΣΟΚ). Κατά την ταπεινή άποψή μου, τα αρνητικά αυτήν την στιγμή είναι περισσότερα από το θετικά γιά μια τέτοια κίνηση

   • didi avatar
    didi @ Αρράκις الراقص 08/01/2010 15:06:43

    Ποιά είναι αρνητικά και τα θετικά;

 5. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/01/2010 02:16:24

  Ε ναι..Ο Παπούλιας ειναι ΄εθνικιστής΄εδώ που τά λέμε..
  Να προτεινει τον Σωμεριτη ο Αλέξης...Ιστορικο στέλεχος της αριστεράς και αυτός............Η τον Κωστόπουλο τον αρνητή της γενοκτονιας τών Ποντίων να έρθουμε στά ισα μας.

  • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
   τηλέμαχος αναγνώστου @ Σπύρος 08/01/2010 02:42:30

   Η γνωστή ανόητη και άσχετη πλακίτσα. Σωμερίτης, με Τσίπρα, αριστερό ρεύμα, ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει. Μάλλον το Γλέζο θα προτείνουν αυτοί οι πράκτορες της Νέας Τάξης, δεν έχει τα δικά σου εθνοπαράσημα αλλά τι να κάνουμε ....
   Σωμερίτης (που έχει κατακεραυνώσει τους προαναφερθέντες πάει με ανανεωτική πτέρυγα (που όμως ήθελε ο ΣΥΝ να ψηφίσει Παπούλια)και τη μεγάλη αγάπη σας τη Ρεπούση από την ΑΡΜΕ. Πάντως τη χολή κατά του ΣΥΡΙΖΑ την έριξες και σήμερα, κάλυψες το πλάνο σου. Επειδή αυτό το παραμυθάκι εναντίον ανθρώπων που έχουν φάει τα νιάτα τους να διαδηλώνουν κατά του ιμπεριαλισμού είναι το λιγότερο αστείο δεν λες με την ευκαιρία σε ποιόν πολιτικό φορέα είσαι κοντά να σου βγάλω με τα κριτήριά σου καμιά εκατοστή εθνοπροδότες για νάχεις;

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 02:47:56

    Τηλέμαχε, σε ποιά ακριβώς συνιστώσα είσαι. Ρωτάω έτσι από περιέργεια, μήπως καταφέρουμε καμμιά φορά επιτέλους και βρούμε τη ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ!!!!
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!!!

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 03:01:04

     Ανένταχτος μεταξύ κόκκινου, ρόζας και ΔΗΚΚΙ! Το θέμα είναι ότι όποιος πετάγεται σε κάθε ευκαιρία και πολλές φορές χωρίς προφανή αιτία για να μας υπενθυμίσει ότι αυτοί είναι οι εχθροί του έθνους οφείλει να ξέρει δυο πράγματα από την πολιτική ανθρωπογεωγραφία αυτού του χώρου. Ας πούμε, αρκετοί από αυτούς ανδρώθηκαν πολιτικά σε κόμμα που είχε την ελληνική σημαία στο σύμβολό του.

     • ΠΕΤΡΟΣ avatar
      ΠΕΤΡΟΣ @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 03:07:51

      Κάτι σαν ανεμόμυλος δηλαδή!!!
      Ωραία δικαιούσαι και επιδότηση σαν ΑΠΕ. Λεπτομέρειες στον Αρχαιοπτέρυγα. Αυτός θα σε κατατοπίσει για τις διαδικασίες!!!!

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 03:14:17

      Λές να ξέρεις εσύ καλύτερα την ανθρωπογεωγραφία αυτού τού χώρου??
      Aς γελάσω.

     • ΠΕΤΡΟΣ avatar
      ΠΕΤΡΟΣ @ Σπύρος 08/01/2010 03:35:23

      Όχι Φυσικά . Δεν μου χρειάζεται!!!!

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 03:36:26

      Δεν πήγαινε σε σένα το σχόλιο.
      Ειναι προφανές.

     • ΠΕΤΡΟΣ avatar
      ΠΕΤΡΟΣ @ ΠΕΤΡΟΣ 08/01/2010 03:40:08

      Σπύρο, μάθε να το βάζεις !!! σωστά. Χωρίς παρεξήγηση!!! Πλάκα κάνω!!! Είναι περασμένη και η ώρα !!

     • Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
      Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 03:33:30

      Και με τους "εθνομηδενιστές" της Ρόζας(ο Γιαννόπουλος του γνωστού, και μη εξαιρετέου, ΔΙΚΤΥΟΥ δεν είναι επικεφαλής;) και με τους "πατριώτες" του ΔΗΚΚΙ;

      Ασε που οι της Ρόζα σίγουρα θεωρούν αυτούς του ΔΗΚΚΙ ως εθνικιστές!

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 03:52:48

      Πλάκα έκανα γι αυτόν ακριβώς το λόγο αλλά τελικά δεν υπάρχουν αυτονόητα.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 03:12:34

    Ποιος εισαι εσύ που κρίνεις και μιλάς γιά πλακίτσα??
    Kαι το αστείο με τον Γλέζο καλό να τελειώνει γιατί κάθε φορά που γράφουμε γιά τις γελοιότητες τών συνιστωσών χρησιμοποιείται το όνομά του γιά να αποφευχθούν τά ΄δύσκολα΄.Αφήστε τον ησυχο τόν άνθρωπο γιατί οι πιό πολλοί εκεί μέσα με στραβό μάτι τον βλέπετε

    Στο απόκομμά σου δεν εχεις τον Κωστόπουλο τον αρνητή τής Γενοκτονίας τών Ποντίων και συνεντευξιαζόμενο στην εθνικιστική Σαμπάχ??
    Στο απόκομμά σου δέν έχεις τον Συριζα τού Υμητού πού πήγαινε και έκανε τεμενάδες και εκδρομές στον Γκρουέφσκι??
    Στην Αυγή δεν φιλοξενούσες τον Γουσέτη, πριν πάρει μεταγραφή στην Καθημερινή,τακτικό συνομιλητή τού Ουράνιου Τόξου αυτού τού απολειφαδιού τών Σκοπιανών?
    Στην Αυγή δεν φιλοξενούσες δήθεν μαρξιστικά και διεθνιστικά άρθρα τού Μηλιού,που επι τής ουσίας ήσαν υπέρ τής αναγνώρισης τού ψευδοκράτους τού Ντενκτάς??
    Στην Αυγή δεν φιλοξενούσες άρθρο τού κ.Θεοδωρίδη,πού θεωρούσε τήν αντίσταση τών ελλήνων κατά τού Ιταλού κατακτητή,ως εθνικιστική υστερία και έλεγε πώς βρέθηκαν αντιμέτωποι δυό φασιστικοί στρατοί??
    Για πές μου μιάς και έχεις και γνωση φαινεται ποιοι έχουν διαδηλώσει κατά τού Ιμπεριαλισμού και πόσοι επι τής ουσίας και οχι στά λόγια απο το απόκομμα την τελευταία 35ετία??
    Μήπως θες να ξεκινήσουμε απο τίς γελοιότητες τής ΕΑΔΕ και να προχωρήσουμε??
    Οτι ώρα θές..
    Αλλά το απόκομμα έτσι οπως το κατάντησαν θα παραμείνει απόκομμα χωρίς δυνατότητες παρεμβασης..
    Μην ξεχάσω και τά συνέδρια στο Πάντειο γιά τούς δοσίλογους Τσάμηδες,που διοργάνωναν και κομματικοί Πανεπιστημιακοί.

    • ΠΕΤΡΟΣ avatar
     ΠΕΤΡΟΣ @ Σπύρος 08/01/2010 03:17:38

     Τι μαθαίνει τελικά ο κόσμοσ, σερφάροντας απλώς στο INTERNET.

     Δεν πάτε νσ πνιγείτε καλύτερα "ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ¨"!!!!

    • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
     τηλέμαχος αναγνώστου @ Σπύρος 08/01/2010 03:25:32

     Πάσο.
     Για να απολογηθώ για το Γουσέτη, το ΣΥΡΙΖΑ Υμμητού, το Μηλιό και την ΕΑΔΕ μαζί χρειάζεται πνευματική δύναμη που δεν διαθέτω. Αν όντως ξέρεις κάτι γιαυτό το χώρο(και δεν αναμασάς απλώς όλα τα ατάκτως ερριμμένα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο) θα καταλάβεις τι έγραψες.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 03:35:29

      Οταν μιλάς για τη πολιτική ανθρωπογεωγραφία τού Χώρου,θα πρέπει να το εννοείς..
      Οπότε πάσο και εγώ...
      Ποιά απ΄αυτά κυκλοφορούν ατάκτως εριμένα στο διαδίκτυο ...Δεν αρκεί το διαδίκτυο γι΄αυτά.
      Δυστυχώς δεν ζούν και κάποια ιστορικά στελέχη σαν τον Αντώνη τον Μπριλάκη και κάποιους άλλους πού τάχαν ζήσει απο πρώτο χέρι,ή ολους εκείνους πού προσπάθησαν να δημιουργήσουν ουσιώδη ανανεωτική αριστερά,πέραν τού ΠΑΣΟΚ ,αφ΄ενός,αλλά και πέραν ενός φαιδρού μαξιμαλιστικού αριστερισμού,πού υπερισχύει σήμερα..
      Και μιάς και ανέφερες την ελληνική σημαια πού έφερε το παλιό ΚΚΕεσ στο σύμβολό του,κάνε κάποια στιγμή μιά αναδρομή και δές ποσοι οντως το πίστευαν και πόσοι σήμερα πού παραμένουν εντός,ανατριχιάζουν,και μονον που την θυμούνται,και απο την γενιά τής διάσπασης τού παλιού Ρηγα με την Β.Πανελλδική και εντεύθεν...
      Αντε καλό Ξημέρωμα.

     • τηλέμαχος αναγνώστου avatar
      τηλέμαχος αναγνώστου @ Σπύρος 08/01/2010 03:43:15

      Εννοούσα ότι Μηλιός και Γουσέτης δεν έχουν καμία σχέση, το ίδιο Μηλιός και ΕΑΔΕ προφανώς. Αν σε ενοχλούν το ίδιο κάποιο πρόβλημα υπάρχει. Πάντως πέρα από οτιδήποτε άλλο, εγώ επιμένω ότι ο πολιτικός συσχετισμός ΣΥΡΙΖΑ και Σωμερίτη σείχνει ή άγνοια ή κακή προδιάθεση.

     • Σπύρος avatar
      Σπύρος @ τηλέμαχος αναγνώστου 08/01/2010 12:11:07

      Οταν κάποιος φτάνει στά ιδια συμπεράσματα,έστω και απο υποτιθεμενη διαφορετική θεώρηση, θα ήθελα να γνωρίζω την ουσιώδη διαφορά..
      Ο Ένας μιλά γιά ΄Μακεδονία τού Αιγαίου΄με τον Ουράνιο Τοξο παρέα και ο άλλος βάσει ΄διεθνιστικής ανάλυσης΄και ΄συναδέλφωσης τών λαών΄ζητά την ΄αναγνώριση τής Β.Κύπρου΄δηλαδή τών Κατεχομένων.
      Οσο για τον Ρισάρ τόν Λεοντόκαρδο λέει ακριβώς τά ίδια..
      Αν σάς ενοχλεί η πραγματικότητα αλλάξτε την..
      Αλλά κόμμα μέ χιλιες διαφορετικές απόψεις σέ οικονομικά και εθνικά θέματα δεν ειναι κόμμα,αλλά λέσχη και φυσικά δεν πείθει τούς πολίτες.
      Δεν γίνεται να ψηφίζω Γλέζο επί παραδείγματι ή Λαφαζάνη και να μου προκύπτει Ιός ως εκφραστής τής ψήφου μου.
      Τόσο απλό.

    • Μάρκο Τ avatar
     Μάρκο Τ @ Σπύρος 08/01/2010 10:55:39

     Κρυφός πόθος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να κάνει την Ελλάδα Καμπότζη των Ερυθρών Χμερ. Ο Αλαβάνος θα επανέλθει για να παίξει τον Πολ Ποτ (λόγω ανεπάρκειας του Τσίπρα). Εμείς οι υπόλοιποι, ειδικά όσοι έχουμε επικίνδυνη "αστική κουλτούρα", θα πάμε σε ωραίες φυλακές τύπου Νταχάου ή θα δουλεύουμε 12ωρα σε φυτείες (ελλείψει ορυζώνων), με Πακιστανούς από πάνω να μας μαστιγώνουν. Η dominatrix Venus Al Salech θα επιβλέπει αν γίνεται σωστά το μαστίγωμα.
     Ο Βούγιας θα βρίσκεται και αυτός στις φυτείες, για την ακρίβεια θα τον έχουν φυτέψει ως αποστάτη της Αριστεράς και αμετανόητο αστό bon viveur.

  • pampam avatar
   pampam @ Σπύρος 08/01/2010 08:22:42

   Βομβαρδισμός Σερβίας--Ριχάρδος ο Σερβοφάγος –Ιοί—Σερβοφάγοι υποψήφιοι ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια των Βουλευτικών Εκλογών…

 6. EUROTSOPANHS avatar
  EUROTSOPANHS 08/01/2010 03:06:03

  Την ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ....

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ EUROTSOPANHS 08/01/2010 10:57:22

   Εγώ άκουσα ότι θα προτείνει την κυρία Τζίνα Τσαλικιάν.

 7. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 08/01/2010 03:48:03

  [...Μήπως θες να ξεκινήσουμε απο τίς γελοιότητες τής ΕΑΔΕ και να προχωρήσουμε??...]
  Σπύρο εγώ θέλω να ακούσω για την ΕΑΔΕ (ΕΑ, ΕΑ ΕΑΔΕ η γιαγιά μας πέθανε δεν τραγουδάγανε;) και μερικά άλλα. Εχεις κέφι για τσατ σε ΠΜ;

 8. Hπειρώτης avatar
  Hπειρώτης 08/01/2010 13:12:09

  ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΤΣΙΠΡΑ,
  ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΕς ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

  • loretta avatar
   loretta @ Hπειρώτης 08/01/2010 14:55:56

   Συγγνωμη αλλα αγαπητε φιλε Ηπειρωτη εισαι μαλλον αφελης..!! δηλ θεωρεις εσυ τωρα οτι ο τσιπρας το εριξε αυτο το πυροτεχνημα τζαμπα στο τραπεζι??

   ....ας μαθουμε πρωτα ολο το παρασκηνιο διοτι αυτα που λενε μεχρι στιγμης δεν μας πειθουν.!!

   • pampam avatar
    pampam @ loretta 08/01/2010 18:08:18

    Εδώ παρεισφρύει και ο τοπικισμός λιγάκι, νομίζω… Ε, πώς…
    Τσοβόλας, Τσίπρας….

 9. syn avatar
  syn 08/01/2010 14:29:35

  Σπύρο βλέπω ξέρεις καλά τις συνιστώσες και τα πρόσωπα, με τον επικεφαλή άλλου ψηφοδελτίου επικρατείας έκανες παρέα? (4,7% και το λες εξαφανισμένο ανύπαρκτο κόμμα..?)

  • Σπύρος avatar
   Σπύρος @ syn 08/01/2010 17:24:21

   Καλά εσείς δεν πανηγυρίζατε αλαζονικά οταν τά γκάλοπ σάς έδιναν 17% και ο Αλαβάνος μιλούσε γιά ΄Ηγεμονία΄στον Αριστερό Χωρο?.
   Ποσοι έμπαιναν εκείνη τήν εποχή των υψηλών δημοσκοπήσεων εδώ μεσα και μιλούσαν αλαζονικά γιά την νέα προοπτική που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ??
   Εάν το αποτέλεσμα τών εκλογών σάς ικανοποιεί δικό σας πρόβλημα..
   Ο Γιωργάκης ξαναπήρε πίσω όλους τούς δυσαρεστημένους τού ΠΑΣΟΚ,ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ απεδείχθη ανίκανος να διαχειριστεί τήν πρόσκαιρη ΄δημοφιλία ΄του...
   Αυτή ειναι πραγματικότητα και ολα τά άλλα ειναι μπακαλίστικα λογιστικά τερτίπια δεκαδικών.
   Να δούμε για πόσο καιρό ακόμα θα εθελοτυφλείτε.

 10. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 08/01/2010 15:20:14

  Ε βέβαια...

 11. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/01/2010 17:30:43

  Δεν μού λές΄Φίλε του Λαού΄αντι να μιλάς γιά άγνοια βγές και διάψευσε τά άρθρα που ανέφερα τών εν λόγω κυρίων πού υπάρχουν εντός τού χαοτικου ιδεολογικά ΣΥΡΙΖΑ και μετά μας ξαναμιλάς περί άγνοιας.
  Αν επίσης ο Παττακός και ο Ιωαννίδης και οσοι συνέβαλαν μέ τον επί τής ουσίας φιλοτουρκισμό τους -Επί χούντας υπήρξε φιρμάνι απο τον Παπαδόπουλο να μήν γίνονται εχθρικές αναφορές προς την γείτονα Χώρα για πρώτη φορά,άλλως τε-στην ΄αυτοδιάθεση΄τής Β.Κύπρου, ακόμα χειρότερα γιά τούς ΄διανοούμενους΄που δηλώνουν ΄αριστεροί΄και κινούνται στί ίδιο κλίμα τής ΄αυτοδιάθεσης΄...
  Πάντως οι Χουνταίοι δεν χρησιμοποιούσαν τήν sic λέξη ΄αυτοδιάθεση΄..
  Αυτό είναι ίδιον συγκρεκριμένων κύκλων σήμερα.........

 12. (Α)θανάσης avatar
  (Α)θανάσης 08/01/2010 17:36:41

  Αν το ζητούμενο είναι η πάση θυσία διαφοροποίηση, τρόποι υπάρχουν πολλοί.
  Αλλά είναι αυτό πολιτική ή mardi gras?

 13. pampam avatar
  pampam 08/01/2010 18:12:33

  Δηλαδή ο Ριχάρδος ο Σερβοφάγος δεν είναι επίγονος του Παττακού;

  Κοίτα να δεις που αλλιώς το είχα δει το πράγμα…

 14. pampam avatar
  pampam 08/01/2010 18:15:16

  Για το περίφημο άρθρο του κ. Ν. Θ. στην «Αυγή» της 27ης Οκτωβρίου 2009, τι γνώμη έχετε;

 15. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/01/2010 18:29:15

  Αφού εμφανίζεσαι να μιλάς για τούς άλλους περί ΄αγνοίας΄να διαβάσεις το άρθρο..

 16. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/01/2010 18:32:27

  Αφού έχει δίκιο Ο Κωστόπουλος που αρνείται την γενοκτονία τών Ποντίων και χαρωπός-χαρωπός δίνει συνεντέυξεις στην εθνικιστική Τουρκική Σαμπάχ περί αυτού να χαίρεσαι τίς συνιστώσες σου και τούς ΄αριστερούς πατριώτες΄πού εμπεριέχουν..
  Οσο για την έννοια τής αυτοδιάθεσης τού οιουδήποτε ,διαβάζουμε και Δημητρά.

 17. pampam avatar
  pampam 08/01/2010 18:34:11

  Ρώτησα μήπως το είχατε διαβάσει, καθώς αναφερθήκατε σε «τεκμήρια πατριωτισμού», σε δοσίλογους και Γ’ Ράιχ κ.τ.τ., οπότε φαντάστηκα πως δεν θα σας είχε διαφύγει.
  Σίγουρα θα το βρείτε αν ψάξετε και στο «Ιστολόγιο του Εξαποδώ». Αλλά να,

  http://eksapodo.wordpress.com/2009/11/03/494/

  βρήκα και το σύνδεσμο που θα σας διευκολύνει.

 18. pampam avatar
  pampam 08/01/2010 18:36:14

  Το ότι ο Μεταξάς ήταν φασίστας κτλ δεν θα είχε προβληματίσει και πολλούς…

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/01/2010 18:47:35

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2009

  Του Νάσου Θεοδωρίδη*

  69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

  Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»...

  Υπάρχουν πολλοί μύθοι για τον ελληνοϊταλικό πόλεμο. Ο πρώτος είναι ότι οι φαντάροι μας με εφ’ όπλου λόγχη στείλανε τους δειλούς εχθρούς στα βάθη της Αλβανίας. Η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο ελληνικός στρατός ήταν προετοιμασμένος γι’ αυτή τη σύγκρουση. Ήδη από την άνοιξη1939 το Γενικό Επιτελείο Στρατού είχε καταστρώσει ανάλογα σχέδια. Και από τον Ιούνη 1940 ο ελληνικός στρατός βρισκόταν ουσιαστικά σε κατάσταση «μυστικής επιστράτευσης». Στα σχολικά βιβλία και στα πατριωτικά αφιερώματα η «θέληση» και το «φρόνημα» ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας για το «έπος της Αλβανίας». Η αλήθεια είναι ότι ήταν η μορφολογία του εδάφους, το βεβιασμένο της ιταλικής επίθεσης -με όλες τις δυσκολίες ανεφοδιασμού από τα ακατάλληλα λιμάνια της Αλβανίας- και μια πολύ ισχυρή ελληνική στρατιωτική μηχανή.

  Επίσης αποκρύπτεται ότι υπήρχαν πολλοί που αρνούνταν να υποταχτούν σε αυτήν τη χαρούμενη εικόνα της “εθνικής πανστρατιάς”. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Θ. Χατζής, μετέπειτα γραμματέας του ΕΑΜ αναφέρει στις αναμνήσεις του ότι στις αρχές Νοέμβρη εκτελέστηκαν επί λιποταξία τέσσερις φαντάροι του συντάγματός του, επειδή είχαν λείψει μόνο μια μέρα και ξαναγύρισαν: «Απογοήτευση και πένθος έπεσε στο Σύνταγμα. Στην πορεία μάθαμε πως και σε άλλα Συντάγματα έγιναν παρόμοιες δίκες για μικρές πειθαρχικές παραβάσεις και επακολούθησαν διαδοχικές εκτελέσεις, κατά περίεργη ‘συγκυρία’ μόνο Μακεδόνων που μιλούσαν τη σλαβική γλώσσα και όλοι τους σχεδόν ήταν χαρακτηρισμένοι ‘βουλγαροκομμουνιστές’”.

  Ήταν και κάτι άλλο που ερέθιζε τους φαντάρους. Οι καλαμαράδες της Αθήνας παρουσίαζαν τον πόλεμο σαν τρικούβερτο γλέντι με χαρές και τραγούδια για τους Έλληνες φαντάρους. Κρύβανε την πραγματικότητα. Συνήθως στα αφιερώματα για την 28η Οκτωβρίου, βλέπουμε επίκαιρα της εποχής με τα πλήθη ενθουσιασμένα να χαιρετάνε εκείνους που φεύγουν για το μέτωπο. Πράγματι, κάθε φορά που αρχίζει ένας τέτοιος πόλεμος, η πλειοψηφία παρασύρεται από ένα κύμα εθνικισμού και πολεμόχαρων αισθημάτων. Όμως, καθώς περνούν οι μέρες, φανερώνεται όχι μόνο η φρίκη του πολέμου αλλά και ποιος την πληρώνει, οπότε οι διαθέσεις αλλάζουν.

  Ο Δ. Λουκάτος καταγράφει αυτή την αλλαγή στο ημερολόγιο που κρατούσε και έχει δημοσιευτεί με τίτλο «Οπλίτης στο Αλβανικό Μέτωπο Ημερολογιακές Σημειώσεις 1940-'41»: «Ένα περίεργοπράγμα. Κανείς απ΄ όλους τους ‘Εμπέδους’ δεν θέλει να φύγει για το Μέτωπο. Όλοι θα ‘τανε ευτυχείς αν τους κρατούσανε εδώ. Πού είναι λοιπόν τα φανταχτερά λόγια 'οι φαντάροι μας αδημονούν να μεταβούν εις την πρώτην γραμμήν;'».

  * Ο Νάσος Θεοδωρίδης είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης

  Απο την Αυγή τής 27/10/09

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Σπύρος 08/01/2010 18:51:46

   όταν ανησυχώ για τα σύνορα...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Σπύρος 08/01/2010 18:58:29

   Κατάπτυστο! Θα τρίζουν τα κόκκαλα των στρατιωτών του τακτικού ελληνικού στρατού και των αγνών ανταρτών.

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Σπύρος 08/01/2010 18:59:43

   Ευτυχώς που ζουν ακόμη κάμποσοι από αυτούς που πολεμήσανε πραγματικά τότε και ξέρουν να μας πουν ότι με τον ίδιο ακριβώς ενθουσιασμό πολεμούσανε οι φαντάροι, όπως μας τον περιγράφουν οι ταινίες και οι καταγραφές της εποχής.

   Προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν όλα, οι καλαμαράδες της σημερινής εποχής, αλλά δεν θα τους περάσει.

   • Σπύρος avatar
    Σπύρος @ Blimblomblim 08/01/2010 19:09:35

    Μά αν διαβάσει κανείς στοιχεία τής εποχής υπάρχουν σαφέστατες μαρτυρίες το οτι υπήρξα παλλαϊκή συστράτευση,γιατί το πρωτεύον ήταν η αγανάκτηση τού λαού απέναντι στήν εισβολή τών Ιταλών ..
    Οπως επίσης άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία υπάρχουν για το ότι μερίδατού ελλληνικού υπουργείου εξωτερικών είχε αντιδράσει οπως οι γάλλοι πουρκουάδες..
    Διάφοροι παρατρεχάμενοι τού Μεταξά,οπως ο Νικολούδης δέν ηθελαν με τιποτα την εμπλοκή στον πολεμο..
    Και επίσης ο κύριος Θεοδωρίδης μάλλον ειχε διαβάσει κλασσικά εικονογραφημένα μικρός όπου ο κάθε Στρατηγός έπαιρνε το πιστόλι του και εφορμούσε έφιππος απέναντι στον εχθρό.
    Σε κανένα μεγαλο γεγονός τής σύγχρονης ιστορίας οι επικεφαλής ενός στρατού δεν πάνε στην πρώτη γραμμή.
    Ούτε ο Ζούκωφ τού Κόκκινου Στρατού ,ούτε οιοσδήποτε άλλος.
    Και είναι απολύτως λογικό.

  • Dikocho avatar
   Dikocho @ Σπύρος 08/01/2010 19:28:00

   "έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός)".

   "...aplh dielefsh enos allou fasistikou stratou...", eh????

   Sa de ntrepetai aftos pou tograpse!! Fainetai einai apo keinous pou fronoun oti antimetopoi me to protisto patriotiko kathikon, ton "aristo oiono", oi men antres prepei na shkonoun ta xeria oi de gynaikes to podia. Sa de ntrepetai....Na paei na kanei parea me tous Danous "tou Vorra" (kat'antoistixia pros thn GAP-eio rhsh) pou paradothikan s'ena motosykletisth tou adolfou.

   • Dikocho avatar
    Dikocho @ Dikocho 08/01/2010 19:46:47

    "antistoixia"...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Σπύρος 09/01/2010 01:54:47

   "Αντιεθνικιστική κίνηση": Είναι και αυτή συνιστώσα;
   Σας παρακαλώ, κάποιος από εδώ μπορεί να μας ενημερώσει υπεύθυνα ΠΟΣΕΣ είναι οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ;
   Μπερδεύομαι πια ο χριστιανός!

   • pampam avatar
    pampam @ Μάρκο Τ 09/01/2010 08:39:39

    Αυτό είναι αδύνατον, τη στιγμή που υπάρχει και άτυπη «θεολογική συνιστώσα», προσκείμενη στον «Αρλεκίνο του Θεού»!!!!!

 20. Σπύρος avatar
  Σπύρος 08/01/2010 18:55:56

  '69 χρόνια μετά την τραγωδία του θανάτου και της αναπηρίας δεκάδων χιλιάδων φαντάρων, έχει έρθει η ώρα για μια ψύχραιμη ιστορική αποτίμηση που να απαντάει στο ερώτημα αν τελικά βγήκε κερδισμένη η ελληνική κοινωνία από μια εξ αντικειμένου σύμπλευση με το φασιστικό καθεστώς Μεταξά στην οποία οδηγήθηκε από τον εθνικιστικό παροξυσμό της εποχής, προκειμένου να αποτραπεί η απλή διέλευση ενός άλλου φασιστικού στρατού, με μόνο επιχείρημα ότι ο δεύτερος στρατός ήταν «ξένος» (αλλά εξίσου φασιστικός). Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.΄

  Η Πρώτη παράγραφος ειναι ολα τα λεφτά..
  Ο Εν λόγω γράφει πώς κακώς ενεπλάκη στον πόλεμο και θεωρεί πώς συνέβη μεταξύ δυό φασιστικών στρατών..
  Ξεχνάει βέβαια πώς υπήρξε επιτιθέμενος και αμυνόμενος ,οπως ξεχνά πώς ο ελληνικός λαός ήταν αυτός πού αντιστάθηκε στον Ιταλό εισβολέα..
  Επίσης ο συγγραφέας αναφέρει πώς στην Ελλάδα υπήρξε ΄εθνικιστικός παροξυσμός΄..

  Δηλαδή οταν μπαίνει ο Ληστής στο σπίτι σου και αμύνεσαι είσαι έμπλεος ΄εθνικιστικού παροξυσμού'

  Και βέβαια θεωρεί πως η Ελλάδα εισήλθε σε έναν παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο..
  Πουθενά δεν αναφέρεται η φασιστική λαίλαπα τού Μουσσολίνι και η μετέπειτα αγριότερη θεριστική μηχανή που εμφανίστηκε στην Ιστορία δηλαδή ο Ναζισμός,πού αν επικρατούσε σήμερα θα επιβίωναν μονον οι δίμετροι ξανθοί γαλανομάτες..

  Τέτοια υποτίμηση τής θυσίας χιλιάδων ελλήνων μονον οι Γάλλοι πουρκουάδες ,οι δοτές κυβερνήσεις άλλων χωρών και ο Κουίσλινγκ τόχουν διαπράξει..

  Και αυτοί αυτοαποκαλούνται αριστεροί.......................

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Σπύρος 08/01/2010 19:11:44

   Ξεχνούμε και το άλλο. Όσο ζούσε ο Μεταξάς είχε απαγορεύσει να έρθει αγγλικός στρατός στην Ελλάδα, ακριβώς για να περιοριστεί ο πόλεμος σε αυστηρά διμερή χαρακτήρα και να μην λάβει το χαρακτήρα συμμετοχής στον παγκόσμιο πόλεμο. Και το είχε καταφέρει. Όταν οι Άγγλοι τον πίεζαν να του στείλουν δύο μεραρχίες, τους είχε πει "δεν θέλω δύο. Αν έχετε δέκα, στείλτε μου, αλλιώς δεν θέλω καμία".

   Τελικά νομίζω ότι σφαχτήκαμε σα σφαχτάρια από τους Άγγλους για να φθείρουμε το Χίτλερ όσο γινότανε και να τον καθυστερήσουμε μέχρι να πάρουν πάνω τους. Μετά μας διαίρεσαν στα βουνά με τον εμφύλιο που είχε ξεκινήσει ουσιαστικά από το 1942 μεταξύ ΕΛΑΣ και των λοιπών, μη κομμουνιστικών αντιστασιακών οργανώσεων. Τέλος, μας φόρτωσαν και τον εμφύλιο του 1946-49 ασκώντας υπερβολική πολιτική πίεση στο ΚΚΕ, και μας έδωσαν έτσι και το τελειωτικό χτύπημα. Κατακαημένη Ελλάδα, τι σου 'μελε να πάθεις από τη "φίλη" και "σύμμαχο" Αγγλία...

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ Σπύρος 09/01/2010 02:02:14

   Ο Pierre Laval, ο πρωθυπουργός του Βισύ, ανήκε στον χώρο της φιλελεύθερης "ειρηνιστικής" Αριστεράς.

  • abebab avatar
   abebab @ Σπύρος 09/01/2010 09:08:13

   Σπύρο καλά έκανες και το μετέφερες ολόκληρο. Το κείμενο του κυρίου είναι ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ και ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ !

 21. Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
  Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 21:07:11

  Αρα έπειτα από 3 δεκαετίες, και ειδικά την τελευταία 15ετία περίπου επί εκσυχρονισμού όταν ήρθαν στα πράγματα οι Λιάκοι, οι Ρεπούσηδες και η υπόλοιπη ιντελιγκέντσια της συμφοράς, προοδευτικής κατήχησης όπου αποδομήθηκαν τα πάντα, μπορούμε πλέον να αναφωνήσουμε...άξιος ο μισθός σας!

  Το όνειρο των "Θεοδορίδηδων" έγινε πράξη και έχουμε πλέον απλές διελεύσεις.

  • pampam avatar
   pampam @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 09/01/2010 08:43:08

   Απολύτως έτσι….

 22. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 08/01/2010 21:21:38

  Yπαρχει λογος αυτου που αποφασισε τον πολεμο προς τους δημοσιογραφους στις 30 Οκτωβριου 1940 που εξηγει τους λογους.Δεν επροκειτο περι απλης διελευσης.
  Οι Ιταλοι ζητουσαν τα Επτανησα και την Ηπειρο και οι Βουλγαροι την Α.Μακεδονια και Θρακη.Επι πλεον στον ιδιο λογο προβλεπεται μετα τον πολεμο η αποκτηση των Δωδεκανησων.
  Βεβαια ολα αυτα ειναι μπαναλ για πολλους globalized σημερινους ανθρωπους.

 23. Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
  Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 21:27:25

  Δεν είναι απαραίτητο να είσαι υπουργός ή κυβέρνηση για να περάσεις τις θέσεις σου.

  Αν δεν έχεις ακούσει κάτι, ρώτα τους Ανανεωτικούς περί Γκράμσι και ηγεμονίας(μια και πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ είστε πολλοί και διάφοροι).

  Απλά την εθνική ανεξαρτησία ορισμένοι τη θυμούνται μόνο όσον αφορά Ευρωπαίους, Αμερικανούς και δυτικούς γενικότερα. Εθνική ανεξαρτησία αλα κάρτ όμως δεν γίνεται.

  Οι ιδέες σας έκαναν τον λαό έτσι. Απλά στη συνέχεια τον εξαγόρασαν οι Ευρωπαίοι, κάτι που πιθανώς δεν αναμένατε.

  • Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
   Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 21:34:50

   Η μάλλον οι ιδέες όσον διακυρήττουν σε κάθε ευκαιρία ότι οποιαδήποτε αναφορά σε πατρίδα είναι φασιστική, για να το θέσω καλύτερα, και οι οποίοι βρίσκονται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο.

   Οταν μάλιστα συμμαχείς και δημιουργείς ασπίδα προστασίας γύρω από αυτούς που ονειρεύονται να διαλύσουν "το κράτος που μας έλαχε", για να προκύψει τι άραγε, δεν χρειάζεται να επεκταθώ περαιτέρω.

   • Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος avatar
    Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 21:37:42

    Οπου όσον = όσων. Sorry για τυχόν ορθογραφικά.

    • δρόμος avatar
     δρόμος @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 22:54:52

     και "διακηρύττουν" , αφού αγαπάς τη γλώσσα

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 08/01/2010 21:39:07

    Σε αυτο δεν ευθυνονται αυτοι.Αυτοι τη δουλεια τους κανουν.Η μεγιστη ευθυνη ειναι της ΝΔ που κανει το κοροιδο στα ιδεολογικα θεματα για λογους "εθνικης συμφιλιωσης".
    Δεν υπαρχει εθνικη συμφιλιωση και απεδειχθη περυσι το Δεκεμβριο περιτρανως.

  • abebab avatar
   abebab @ Επιφυλακτικός Ψηφοφόρος 09/01/2010 09:13:46

   Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ (είτε με Τσίπρα είτε με Αλαβάνο) είναι αμερικανόπνευστη και νέο-κεμαλική.

 24. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 09/01/2010 01:47:01

  Ωραίος! Στέλνουμε τουρκικό στρατό στην Κύπρο, διώχνει τον κόσμο από τις εστίες του, στέλνουμε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες τούρκων εποίκων και κατόπιν ζητάμε αυτοδιάθεση!
  Ωραία προοδευτική λογική.
  Να την εφαρμόσουμε και στα καθ' ημάς;
  Ξεκινάμε από Θράκη, πηγαίνουμε σε μερικά χρόνια κατά Πλατεία Βάθης και Άγιο Παντελεήμονα μεριά...Ισλαμική δημοκρατία της Αθήνας.

 25. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 09/01/2010 01:52:27

  Οι Αλβανοί που βοήθησαν τον ελληνικό στρατό ήταν κυρίως Ορθόδοξοι Αλβανοί με ελληνίζουσα συνείδηση ή έστω φιλέλληνες.
  Οι μουσουλμάνοι Αλβανοί δεν βοήθησαν, πλην ίσως ελαχίστων εξαιρέσεων.

  L'ami du peuple, από την εφημερίδα του Μαρά πήρες το ψευδώνυμο; Μεγάλος αληταράς, ειρήσθω εν παρόδω. Είχε πάρει πολλούς αθώους στο λαιμό του με ον εμπρηστικό κιτρινισμό του και τελικά του άξιζε το τελευταίο μπάνιο της ζωής του... Αν δεν είχε βρεθεί ἐνας μεγάλος ζωγράφος σαν τον David να τον φτιάξει δήθεν "ήρωα" με τον γνωστό πίνακα, δεν θα τον θυμόταν κανείς.

 26. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 09/01/2010 01:59:26

  Να το χωνέψετε ότι χάσατε τον Εμφύλιο. Αρκετά με τα συμπλέγματα και τις ιδεοληψίες σας, μας στοίχισαν και μας στοιχίζουν πάρα πολύ.

  Λεφτά εχετε, αγοράστε κανένα μεγάλο οικόπεδο, φτιάξτε εκεί την αυτοδιαχειριζόμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Αριστεριστάν, κάθε συνιστώσα και γκρουπούσκουλο και μία παράγκα-playroom, βγάλτε τα απωθημένα σας και αφήστε τον τόπο να πάει λίγο μπροστά.

  • apapapapa avatar
   apapapapa @ Μάρκο Τ 09/01/2010 14:25:54

   Τουλάχιστον ο Κύρκος είχε τη γενναιότητα να ομολογήσει "ευτυχώς που δε νίκησε η επανάστασή μας ...."

 27. καθρέφτης avatar
  καθρέφτης 09/01/2010 09:47:21

  O Κωνσταντίνος που μπήκε επικεφαλής του ελληνικού στρατού στη Θεσσαλονίκη και πήγε στη Μικρασία, δεν τους άρεσε γιατί ήταν μεγαλοϊδεάτης και εθνικιστής. Ο Παπάγος που σε αυτόν οφείλεται εν πολλοίς το έπος του 40 πάλι δεν τους αρέσει γιατί έδινε διαταγές από τα πολυτελή ξενοδοχεία...
  Τελικά, μάλλον απεχθάνονται καθε τι ελληνικό. Ευεξήγητο, γιατί σε μια υπερήφανη Ελλάδα, δεν θα είχαν καμία θέση - στην σύγχρονη μίζερη και αποδομημένη, επιπλέουν καλύτερα. Όσο για τη φρίκη του πολέμου, τί πρωτοτυπία! Την ξέρουν καλύτερα, πάντως, εκείνοι που την έζησαν και κατέβαλαν και το τίμημα και όχι οι "ανέξοδοι" παρατηρητές.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.