#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/04/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα περικόπτεται η σύνταξη των αυτοαπασχολούμενων στρατιωτικώνΣε μια σημαντική ρύθμιση, προχώρησε η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συζήτησης στη βουλή για θέματα συνταξιοδότησης. Όπως τονίστηκε επέρχεται αλλαγή στην φορολόγηση των απασχολούμενων συνταξιούχων, στους οποίους πλέον, «περικόπτεται το ποσό της κύριας σύνταξης (ή των κύριων συντάξεων) που υπερβαίνει τα 1.980 ευρώ, αντί τα 990 ευρώ, όπως ισχύει μέχρι σήμερα - κάτι που σημαίνει πως καμία σύνταξη στρατιωτικών δεν θα περικόπτεται, όταν αυτοί αυτοαπασχολούνται». «Η πρωτοβουλία κινείται πέραν των συμφωνηθέντων με τους εταίρους. Θεωρούσα πως η στήριξή της απ' όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου θα έστελνε προς όλες τις κατευθύνσεις εντός και εκτός Ελλάδος, το σωστό μήνυμα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ακόμη προβλέπεται ότι θα δίνεται προκαταβολή του 50% της μηνιαίας σύνταξης σε όσους δημόσιους υπαλλήλους αποχωρούν από το Δημόσιο, για όσους μήνες χρειαστούν μέχρι την οριστική της έκδοση. Οι υπάλληλοι με αναπηρία ή έχοντες τέκνα με αναπηρία, λαμβάνουν το 60% της σύνταξης ως μηνιαία προκαταβολή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. The Camel avatar
  The Camel 24/04/2013 12:10:13

  Ωραια κ. Σταικούρα. Συνταξιούχοι διαφορετικών ταχυτήτων δηλαδή. Τα κορόιδα και οι εκλεκτοί της διακυβέρνησης των οποίων δεν περικόπτεται η συνταξη οταν αυτοαπασχολούνται σε αντίθεση με τους άλλους.

  Για ποιο σωστό μήνυμα προς τα έξω μιλά ο κ. Σταικούρας. Λες κι ενδιαφέρονται οι έξω για τα ρουσφέτια του κάθε έλληνα πολιτικού και γενικοτερα των κομμάτων. Η ΝΔ τους στρατιωτικούς, το ΠΑΣΟΚ κια η ΔΗΜΑΡ τους άλλους πελάτες.

 2. KOΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ avatar
  KOΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΣ 24/04/2013 12:59:35

  Επειδη εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα ων συνταξιουχος του ΙΚΑ μου μερικοπτεται αναλογα η συνταξη και μου μειωθηκε ο μισθός κατα 450 ευρω εφετος γιατι αλλαζω λεει πλαφον στο ΙΚΑ....γιατι να πληρωνει ενας αυτοαπασχολουμενος συνταξιουχος ΙΚΑ, ΙΚΑ??? τα χρηματα αυτα ποιος τα καρπουται?

 3. Β.Κ.Σ. avatar
  Β.Κ.Σ. 24/04/2013 20:34:01

  ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!!!

 4. pvel avatar
  pvel 24/04/2013 22:48:03

  μέχρι στιγμής αυτό που ίσχυε για τους εργαζόμενους αποστράτους ήταν ότι είχαν μεγαλύτερη περικοπή από ότι στα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία που είχαν 60 ημερομίσθια ώς όριο, αυτό πλέον καταργείται και θα ισχύει και για τους στρατιωτικούς τό ίδιο όπως σε όλους,.....έχετε δίκιο δύο μέτρα και δύο σταθμά...!!! μόνο που η βλακεία καλά κρατεί ακόμη.....

 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ 26/04/2013 00:15:54

  Μηχανικοί τού Στρατού, πέρνουν πλέον σύνταξη 2.000 ευρώ καί εργάζονται καί σάν ιδιώτες μηχανικοί, εξασφαλίζοντας τή βιωσιμότητα τών ιδιωτικών τους γραφείωνκαί αφαιρώντας δουλειά από νέους μηχανικούς, τούς οποίους συναγωνίζονται από θέση ισχύοςπλέον.
  Μπράβο σας εκεί στήν κυβέρνηση!
  Καί καλά κάνουν χιλιάδες καλά μυαλά πού ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους.
  Αυτή είναι η πολιτική τής Ελλάδας γιά τούς νέους;
  Κρίμα!
  Καί μετά, λένε τούς μηχανικούς "μασονία"!

 6. submarine avatar
  submarine 26/04/2013 13:37:49

  Αυτά έχει κύριοι η ελεύθερη αγορά σε κανέναν δεν μπορείς να στερήσεις την εργασία εάν πληρώνει τις εισφορές του ποιο το πρόβλημα.Ολοι οι άλλοι μπορούν να εργαστούν και για τους στρατιωτικούς θα πρέπει να απαγορεύεται ,το σύνταγμα των ελληνων δεν κάνει διαχωρισμούς εάν εργάζεται ένας στρατιωτικός ο οποίος αποστρατεύτηκε καλά κάνει και δουλεύει γιατί πολλοί ελληνες είχαν μάθει να φροντίζουν άλλοι γιαυτούς ,αλλά όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν και θα πρέπει να μάθουμε όλοι να εργαζόμαστε και όχι να κοιτάμε τι κάνει ο ένας και ο άλλος.Ο στρατιωτικός είχε μάθει να δουλεύει 24 ώρες 365 μέρες τον χρόνο και δεν είχε συνδικαλιστάραδες να κανονίζουν γιαυτόν

  • GREKO avatar
   GREKO @ submarine 14/09/2013 16:03:51

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.