#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/02/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα παρθούν νέα μέτρα, διαβεβαίωσε ο Γ. Στουρνάρας«Η κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να πάρει πρόσθετα μέτρα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο Mega το βράδυ της Δευτέρας ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει έναν δίκαιο φόρο στα ακίνητα.

«Στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί το Μάιο θα έχουμε απλοποίηση του συστήματος που θα είναι πιο δίκαιο», είπε ο κ. Στουρνάρας.

«Μακάρι να μην είχαμε την ανάγκη να βάζαμε φόρους, μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε φόρους. Και θα το κάνουμε όταν πετύχουμε τους στόχους. Η κυβέρνηση θα αποφασίσει τότε είτε να μειώσει τους φόρους είτε να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες», τόνισε και υποστήριξε: Μόλις τώρα αποφύγαμε τη χρεοκοπία.

Όπως τόνισε, το 2014 θα είναι έτος πραγματικής ανάκαμψης της οικονομίας.

«Ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι ο βράχος που σκάει το τσουνάμι. Αν πέσει ο βράχος το κύμα πνίγει τους οικισμούς. Αυτό που μ’ ενδιαφέρει εμένα είναι να μη χρεοκοπήσει η χώρα», απάντησε ερωτώμενος για το πώς βλέπει το ρόλο του.

«Πολλές χώρες δεν έδιναν το μερίδιο από το δάνειο αν δεν κάναμε ένα λογαριασμό στο εξωτερικό. Διαπραγματευτήκαμε και τα πετύχαμε όλα. Αλλά αυτά δεν έγιναν τυχαία, έγιναν με διαπραγμάτευση», είπε

Επιτέθηκε μάλιστα και κατά του κ. Τσίπρα. «Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν αρμόζουν σε αρχηγό κόμματος τέτοιες δηλώσεις», είπε όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Τσίπρα περί εξυπηρέτησης συμφερόντων με πρόσχημα το μνημόνιο.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί και στις επικρίσεις από πολλούς βουλευτές τόνισε ότι όλοι έχουν τις απόψεις τους, όμως, αυτός εφαρμόζει μια πολιτική που εισηγείται στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς και αυτοί εγκρίνουν.

«Αν όσοι με κατακρίνουν ήταν υπουργοί Οικονομικών ας έκαναν αυτό που πίστευαν. Εγώ εφαρμόζω την πολιτική που αποφασίζει η κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις που δέχεται από Καραμανλικούς βουλευτές είπε ότι παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις του σε ότι αφορά τα όσα είπε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή. Τόνισε ότι όλοι αυτοί οι βουλευτές είναι φίλοι του κι ότι έχει άριστες σχέσεις και με τον Καραμανλή και με τον Παπανδρέου. Επέκρινε, ωστόσο, το μεταπολιτευτικό παραγωγικό σύστημα που δομήθηκε ενώ αποκάλυψε ότι όταν ο Γ. Παπαθανασίου το 2009 έβλεπε ότι η οικονομία δεν πάει καλά και ζήτησε τη συγκρότηση ομάδας οικονομολόγων ήταν ο μόνος από το χώρο της κεντροαριστεράς που αποδέχθηκε την πρόταση. «Με παρεξήγησαν οι Καραμανλικοί βουλευτές, εγώ είπα ότι δεν πρέπει να ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος, τόνισε ο κ. Στουρνάρας. Ερωτώμενος για το δικό του πολιτικό μέλλον υποστήριξε ότι δε θα πολιτευτεί, ότι δεν έχει πολιτικές φιλοδοξίες αλλά κι ότι δεν έχει χρόνο για επικοινωνιακή πολιτική. «Ίσως φταίω εγώ που δεν επικοινώνησα καλά το θέμα με τις φοροαπαλλαγές. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αυτοί που έχουν εισοδήματα έως 25% θα έχουν ελαφρύνσεις, τόνισε.

Επίσης ανέφερε ότι θα ήθελε η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία κι ότι οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έχουν άριστη σχέση και κατανόηση κι ότι η εικόνα της κυβέρνησης είναι πολύ καλύτερη από το περασμένο καλοκαίρι.

Εξέφρασε τέλος την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Ιταλία σε σχέση με την ελληνική οικονομία. «Η Ιταλία είναι κέντρο και περιφέρεια μαζί στην Ευρωζώνη, τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι κάποιο λάθος υπάρχει στην αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών σχολιάζοντας τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Παραμύθι με ...όραμα avatar
  Παραμύθι με ...όραμα 26/02/2013 09:16:23

  «Η Ιταλία είναι κέντρο και περιφέρεια μαζί στην Ευρωζώνη, τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν ότι κάποιο λάθος υπάρχει στην αρχιτεκτονική της νομισματικής ένωσης»

  Bρε λες να υπάρχει ...κάποιο λάθος; Μπαααα. Δεν μπορεί. Τα πάντα εν σοφία εποίησαν. Τώρα, φωτιά στα μπατζάκια τους! VIVA ITALIA !!!

 2. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 26/02/2013 09:25:01

  Άρα θα παρθούν, αν χρειαστεί...
  Μην ακούτε τι λένε αλλά τι κανουν...

  • QUEEN in BLACK avatar
   QUEEN in BLACK @ Νίκος Αργεάδης 26/02/2013 10:55:24

   Μπα, δε θα παρθούν. Εγώ εμπιστεύομαι τον κύριο Γιάννη.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ QUEEN in BLACK 26/02/2013 12:19:19

    Πλάκα κάνεις !

    • QUEEN in BLACK avatar
     QUEEN in BLACK @ Πέτρος 26/02/2013 12:26:13

     :-) Αλήθεια τι είναι αυτό που σας κάνει να το πιστεύετε; Ήταν σαφής και κατηγορηματικός ο κ. Γιάννης χθες βράδυ στον έγκριτο.

    • Reine_Noire avatar
     Reine_Noire @ Πέτρος 26/02/2013 12:43:11

     Φυσικά

   • Apostolos Vlahos avatar
    Apostolos Vlahos @ QUEEN in BLACK 26/02/2013 13:08:26

    +1

 3. Damon1 avatar
  Damon1 26/02/2013 09:48:39

  Γιατί οι νέοι φόροι στα ακίνητα που ανακοινώνει ξεδιάντροπα ενας υποτίθεται νεοφιλελεύθερος εκσυγχρονιστής δεν είναι Νέα Μέτρα? Δηλαδή τώρα δεν θα μας περικόπτει τη σύνταξη ή το μισθό αλλά θα μας κρατάει στην αρχή κάθε εξάμηνο και στο τέλος κάθε μήνα το ποσό που του λείπει ως φόρο ακινήτου, που ομολογεί οτι θα σταματήσουν να τους αυξάνουν και ίσως αρχίσουν να τους μειώνους σε απροσδιόριστο χρόνο στο μέλλον: «Μακάρι να μην είχαμε την ανάγκη να βάζαμε φόρους, μακάρι να μπορούσαμε να μειώσουμε φόρους. Και θα το κάνουμε όταν πετύχουμε τους στόχους. " Aν αυτό δεν είναι πολιτική αγυρτεία, τί είναι?

 4. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 26/02/2013 13:59:32

  Κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότερο πείθομαι ότι ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμος και Στουρνάρας ανήκουν στο ίδιο (κυριολεκτικά στο ίδιο) κλάμπ.
  κρίμα που πίστεψα στον πατριωτισμό του Σαμαρά, σέρνεται θέλοντας και μή γύρο από το βούρδουλα της Μέρκελ.
  Έχω μια αμυδρή ελπίδα ακόμα, μια μικρή και εύθραστη ελπίδα έτοιμη να καταρρεύσει με το πρώτο χτύπημα που θα υποστούμε!!!!

  • Σαρακατσανος avatar
   Σαρακατσανος @ ΝΤΙΝΟΣ 26/02/2013 14:59:47

   ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΙΛΕ ΝΤΙΝΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΟΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΕ. ΤΟ 2013 ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΗΣΟΥΝ ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ. ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ.........ΚΟΡΟΙΔΑ ΚΡΑΤΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΝΑΖΙ.............ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

 5. Μαλτέζος avatar
  Μαλτέζος 26/02/2013 15:26:35

  Γιατί πρέπει να υπάρχει φόρος στ'ακίνητα θα μας πει κανένας; Γιατί πρέπει να φορολογούνται τα πάντα, οποιαδήποτε δραστηριότητα των πολιτών, θα μάθουμε ποτέ;

  Έτσι τα βρήκαμε, έτσι θα συνεχίσουμε εις τον αιώνα;

 6. litsa avatar
  litsa 26/02/2013 17:10:32

  Τώρα θα κοιμηθούμε ήσυχοι.

 7. *partyman avatar
  *partyman 26/02/2013 19:26:35

  χοντρό δούλεμα μιλάμε, ε?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.