Δεν θα κατασχονται μισθοί και συντάξεις έως 1.500 ευρώ
23/12/2013 21:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα κατασχονται μισθοί και συντάξεις έως 1.500 ευρώ

Αύξηση του ορίου του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από τα 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ και επιβολή του μέτρου της κατάσχεσης για οφειλές άνω των 500 ευρώ αποφάσισε η κυβέρνηση.

Ειδικότερα σε σημερινή σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε την επιτάχυνση της διαδικασίας ελέγχου για τα εμβάσματα της τριετίας 2009-2011, καθώς και των διαφόρων λιστών που έχουν περιέλθει στις ελεγκτικές αρχές της χώρας βάσει της διεθνούς συνεργασίας.

Επίσης, συζητήθηκαν θέματα προετοιμασίας ενόψει έλευσης της τρόικας.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκαν, ακόμη, τα εξής:

- Η αύξηση του ακατάσχετου μισθών και συντάξεων από το όριο των 1.000 ευρώ στα 1.500 ευρώ, ενώ η προστασία των μισθοδοτικών λογαριασμών από την κατάσχεση θα διευρυνθεί χρονικά από το ένα 24ωρο στη μία εβδομάδα.

- Με νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει το Υπουργείο Οικονομικών δεν θα γίνονται πλέον κατασχέσεις για οφειλές έως 500 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. daresome avatar
    daresome 23/12/2013 22:14:57

    Καλά αυτό με τα εμβάσματα και τις λίστες πολύ δυσκοίλιο βρε παιδί μου. Όλο τ΄αποφασίζουνε και μετά το ξαναποφασίζουνε και μετά πάλι ξανά νέες αποφάσεις για "επιτάχυνση", "ενεργοποίηση", "εντατικοποίηση" .... Στη φοροεξόντωση δεν είχαμε τόση δυσκολία, αποφασίστηκε και εκτελείται με συνοπτικές διαδικασίες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.