Δεν θα καταργήσετε τις εκλογές κύριε Μεϊμαράκη
13/10/2015 19:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα καταργήσετε τις εκλογές κύριε Μεϊμαράκη

Γράφαμε και ξαναγράφαμε πως με απόλυτη ευθύνη του «μεταβατικού» Ευάγγελου Μεϊμαράκη, η διαδικασία προωθείται είτε στην μπαχαλοποίηση και το αδιέξοδο, είτε στον ευσεβή πόθο κάποιων για μια μικρή και ελεγχόμενη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μεϊμαράκης βλέποντας την επιρροή του να μειώνεται έθετε και θέτει συνεχώς εμπόδια προκειμένου να μην εκφραστεί τελικά η βάση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και όσα νέα μέλη ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν. Ας μη ξεχνάμε, πως ιδιαίτερα επί κυβέρνησης Σαμαρά, αρκετός κόσμος ψήφισε για πρώτη φορά Νέα Δημοκρατία και θα ήθελε να είναι μέρος ενός νέου εγχειρήματος.

Τι έγινε λοιπόν όλο αυτό το διάστημα;

Ο «μεταβατικός» Πρόεδρος της ΝΔ, μέσα από τις τοποθετήσεις του εκπροσώπου του Θοδωρή Αμπατζόγλου αλλά και με την αγαστή συνεργασία των «προσκείμενων σε αυτόν μελών» που συμμετέχουν στην ΚΕΦΕ, κωλυσιεργούσε την διαδικασία και προσπαθούσε να περιορίσει μια ανοικτή και μαζική προσέλευση, στα πρότυπα του 2009.

Και αυτό το έκανε με παρεμβάσεις ουσίας: είτε με τη μείωση των καλπών στο μισό, είτε με το υψηλό αντίτιμο συμμετοχής στις εκλογές για τα νέα μέλη.

Και αφού είδε πως το σενάριο δεν του έβγαινε, αποφάσισε σήμερα να διαλύσει ο ίδιος την ΚΕΦΕ, ακριβώς τη στιγμή που υπήρχε συμφωνία στο Τραπέζι και το θέμα των προσφορών για την ανάθεση του διαγωνισμού είχε ήδη τελειώσει και ήταν έτοιμη η ψηφοφορία να γίνει.

Ενώ οι όροι της διαδικασίας είχαν συμφωνηθεί από το πρωί, δηλαδή η ψηφοφορία να γίνει με βάση τους καταλόγους του 2009, οι κάλπες να είναι 15% λιγότερες σε σχέση με το 2009 (περίπου 1300) και η συμμετοχή για όλους 3 ευρώ, ο «μεταβατικός» και υποψήφιος πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης εισέβαλε την ώρα που θα ξεκινούσε η ψηφοφορία των μελών στο χώρο που συνεδρίαζε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, διαλύοντας την διαδικασία λίγο πριν ολοκληρωθεί.

Σημειώστε ότι υπήρχε ειλημμένη απόφαση, την προσεχή Πέμπτη η τεχνική επιτροπή του κόμματος παρουσία εκπροσώπων των υποψηφίων, να ανοίξει τις προσφορές για την διεξαγωγή της διαδικασίας.

Αναρωτιόμαστε όμως ποια η σκοπιμότητα μιας τέτοιας βίαιης και αντιδεοντολογικής κίνησης; Ποιος τον συμβούλεψε να συμπεριφέρεται στη Νέα Δημοκρατία, επειδή χάνει, σα να του παίρνουν το σπίτι;

Τι νομίζει ο κ. Μεϊμαράκης πως θα κερδίσει από μία εξωθεσμική παρέμβαση σε ένα όργανο, λίγα μάλιστα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία;

Στο πρώτο σενάριο, ο κ. Μεϊμαράκης έχει συνειδητοποιήσει πως δεν περνά η μπογιά του και ως άλλος Κένταυρος κάνει την ΚΕΦΕ αμφιθέατρο ακριβώς για να κάνει μια ηρωική έξοδο. Να δώσει το στίγμα πως δεν συμφωνεί με τους όρους της διαδικασίας και να αποχωρήσει περήφανος. Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε πως, όσο καιρό ο κ. Μεϊμαράκης «έπαιζε τις κουμπάρες» για το αν θα κατέβει υποψήφιος, άφηνε να εννοηθεί ότι θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσει με τις τεχνικές λεπτομέρειες της διαδικασίας. Είναι σε κάθε περίπτωση, μια καλή αφορμή για αυτόν, να βρει πάτημα και να την κάνει με βαριά όμως πηδηματάκια, που θα κάνουν αυτόν τον περήφανο θόρυβο. Ακόμα και έτσι όμως, απαξιώνει αφενός τη δική του υστεροφημία, αφετέρου παίρνει στο λαιμό του ένα κόσμο.

Στο δεύτερο σενάριο ο κ. Μεϊμαράκης επιβουλεύεται την πραξικοπηματική αλλαγή της διαδικασίας. Στόχος είναι αυτή ακριβώς η μπαχαλοποίηση να οδηγήσει σε αδιέξοδο και εν τέλει σε μια κατάσταση έκτακτων συνθηκών, μια προσχηματική δημιουργία κλίματος διάσπασης της ΝΔ. Κάτι τέτοιο θα επιφέρει αναπόφευκτα, την «έκτακτη» σύγκλιση της Πολιτικής Επιτροπής η οποία θα οδηγήσει με τη σειρά της σε ένα νέο, «έκτακτο» συνέδριο. Σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, μόνο μέσα από ένα συνέδριο, μπορούν να αλλάξουν οι όροι της εσωκομματικής διαδικασίας. Και αυτός θα είναι σε αυτήν την περίπτωση ο στόχος. Μια επιστροφή στην «ντορική άποψη»-που άλλαξε τότε λόγω της μεγάλης λαϊκής πίεσης- περί εκλογής του Προέδρου από το Συνέδριο. Από τα τζάκια και τους μηχανισμούς του καθενός και της καθεμίας οικογένειας.

Μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι περισσότερο ένα σύμπλεγμα συμφερόντων και λιγότερο ένα σύγχρονο αστικό, πατριωτικό κόμμα. Μια Νέα Δημοκρατία που θα είναι περισσότερο μια καμόρα οικογενειών και καθόλου μια γνήσια φωνή της βάσης, ενός ευρωπαϊκού κόμματος.

Υπενθυμίζουμε πως σήμερα το πρωί ο Νίκος Δένδιας δήλωσε σε τηλεοπτικό κανάλι, πως «πριν την διαδικασία εσωκομματικών εκλογών πρέπει πρώτα να γίνει συνέδριο». Τι είπατε; Λαγός;

Τα τζάκια λοιπόν για άλλη μια φορά πάνε να κάψουν τη Νέα Δημοκρατία.

Θα τους αφήσει ο λαός;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 13/10/2015 16:29:00

  Όσο για το debate,συμφωνώ απολύτως.Γελοιοποίηση της διαδικασίας,τίποτε άλλο...

 2. Vanzetti avatar
  Vanzetti 13/10/2015 17:07:50

  Ο Μεϊμαράκης θέλει να διαλύσει τη διαδικασία. Ας δούμε από την ΚΕΦΕ όμως ποιοι αποχώρησαν. όλοι οι "κολλητοί" του Βαγγέλη. Σάκης Ιωαννίδης κτλ...κτλ...

 3. roadrunner avatar
  roadrunner 13/10/2015 17:18:38

  Πάντως συμφωνώ με τον Κυθήριο και εξαρχής ήταν φως φανάρι ότι το debate δεν "κολλάει" με την επικαιρότητα και δεν έχει τίποτε να προσφέρει. Αντίθετα βγάζοντας τις εσωτερικές κόντρες προς τα έξω, θα απογοητεύσει τον κόσμο που βάλλεται αλύπητα από την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα εν οίκω, μη εν δήμω. Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν με γραπτά κείμενα πάνω στα κεντρικότερα ζητήματα.

 4. Δρόμος avatar
  Δρόμος 13/10/2015 17:51:27

  O Μεϊμαράκης ψάχνει αφορμή να αποχωρήσει από την κούρσα και προφανώς δημιουργεί τις προυποθέσεις με αυτούς τους θεατρινισμούς....

 5. Δήμητρα Μ. avatar
  Δήμητρα Μ. 13/10/2015 18:35:58

  Ούτε ο μεταβατικός, ούτε ο δημόσιος διάλογος.
  Η ήρα που πνίγει το σιτάρι, είναι το θέμα.

 6. akapelotos avatar
  akapelotos 13/10/2015 19:22:33

  Αιντε καλή διάλυση .........

 7. δεξιος αγωνιστης avatar
  δεξιος αγωνιστης 14/10/2015 00:06:43

  Αν διανοηθουν να καταργησουν την διαδικασια απο την βαση,οι εξελιξεις θα ειναι καταιγιστικες και απροβλεπτες.Ο λαος ειναι εξυπνος και υποψιασμενος.Κανεις δεν εχει αυτο το δικαιωμανα κανει στην παραταξη.Η ΝΔ ανηκει μονο στους οπαδους της.Αν ζουσε δε ο ιδρυτης της θα ειχε αποκεφαλισει πολυ κοσμο απ την αρχη και μεχρι σημερα.Μην το εκλαμβανετε ως αδυναμια του λαου το οτι σιωπα προς το παρον.Κανεις δεν εχει δικαιωμα να αποκλεισει την ΝΔ απο τους ανθρωπους της.Συμμαρφωθειτε οσο ειναι καιρος.

 8. Βιεννεζος avatar
  Βιεννεζος 14/10/2015 00:45:51

  Ελλειψη σοβαρότητας. Απουσία πολιτικού λόγου. Πενία σε όλα τα επίπεδα. Εξίσωση για την τέλεια καταστροφή...

 9. airman avatar
  airman 14/10/2015 07:44:01

  Ένας φρέσκος, άξιος άνθρωπος να φτιάξει κάτι καινούργιο είναι μάλλον η λύση. Αφού πρώτα αποδειχθεί ότι ο υπάρχον "οργανισμός" νοσεί ανίατα.

 10. Ρηνα avatar
  Ρηνα 14/10/2015 11:45:34

  Στο πολεμο πας διαλεγοντας τους καταλληλους πολεμιστες, δεν πας στη μαχη με τους διανοουμενους, ουτε τους λογοτεχνες, ουτε τους αρχονταδες τους καλοταϊσμενους. Πας υπολογιζοντας τι εχει παραταξει απεναντι σου ο εχθρος και ο εχθρος στη προκειμενη περιπτωση εχει παραταξει ολους τους επι χρονια εκπαιδευμενους αριστερους "γλωσσοκοπανες". Τους ρωτας κατι και σε πανε μεσω Σιβηριας οπου θελουν εκεινοι προκειμενου να μην απαντησουν. Εχουν παρει εκπαιδευση πανω σ αυτο. Ας κρινουμε μονοι μας ποιος χρειαζεται αυτη τη περιοδο, ενας νεος ανθρωπος που να θυμαται, να ενημερωνεται, να δουλευει, να ειναι ψυχραιμος, να στριμωχνει, κοινως να ξεμπροστιαζει στο λαο τους κηφηνες και αναποτελεσματικους. Τετοιον χρειαζομαστε και οχι καποιον σαλονατο που να παραπεμπει στο "δεν θελω ου" η να τα κανει πλακακια οποτε τον συμφερει για τη καριερα του.....Θα τον βρουμε αραγε;

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ρηνα 14/10/2015 18:42:11

   Τόν εἴχαμε (ἔχομε;;) καί μᾶς ἄφησε, Ρήνα. . .

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.