Δεν θα αποφασίσουν για την Ελλάδα οι άχρωμοι και καλοταϊσμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών
22/02/2014 07:00
Του Τόμας Τζέφερσον
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα αποφασίσουν για την Ελλάδα οι άχρωμοι και καλοταϊσμένοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών

Εδώ και αρκετές εβδομάδες εάν παρακολουθήσει κανείς το εγχώρια και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, έντυπα και ηλεκτρονικά, θα παρατηρήσει ότι υπάρχει σε εξέλιξη ένα θέατρο κωμικοτραγικό με βασικούς πρωταγωνιστές τους άοσμους και χωρίς καμία στην ουσία νομιμοποίηση γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Στο κέντρο αυτής της αστείας και ταυτόχρονα προκλητικής παράστασης βρίσκονται οι μέχρι σήμερα θυσίες του ελληνικού λαού από τις οποίες και προήλθε το πρωτογενές πλεόνασμα στην οικονομία της χώρας, αλλά και το μέλλον της Ελλάδας.

Αλλά είναι χρήσιμο να πάρει τα πράγματα κανείς από την αρχή και να παρουσιάσει τι πραγματικά είναι αυτό που όλοι μας αποκαλούμε γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Από την εποχή της δημιουργίας της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας και την απόφαση η έδρα των υπηρεσιών της να είναι στην πρωτεύουσα του Βελγίου τις Βρυξέλλες άρχισε να δημιουργείτε ένα κύκλωμα υπηρεσιών που θα είχε ως στόχο την προώθηση του οράματος της Ενωμένης Ευρώπης.

Σήμερα ήδη βρισκόμαστε στην αποκαλούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπηρεσίες αυτές σε αντίθεση με τον αρχικό σκοπό τους έχουν εξελιχθεί σε μια δυσκίνητη γραφειοκρατία λαβύρινθο, παρόμοια με αυτές ορισμένων χωρών μελών της ΕΕ, τις οποίες οι Βρυξέλλες κατακεραυνώνουν και ζητούν την άμεση μεταρρύθμισή και εξυγίανση τους.

Μιλώντας από προσωπική άποψη και επαφή με αυτή τη γραφειοκρατία για αρκετό χρονικό διάστημα, πραγματικά αξίζει για όποιον έχει τη δυνατότητα να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να ρίξει από κοντά μια ματιά σε αυτό το τέρας που λέγεται γραφειοκρατία των Βρυξελλών.

Κάθε άλλο μήνα στην καρδιά των Βρυξελλών, τη στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης έχει γονατίσει από την δεινή οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, τα κτίρια που στεγάζουν αυτά τα καλόπαιδα επεκτείνονται με ρυθμούς μυρμηγκοφωλιάς. Δεν πρόκειται για κτίρια αλλά για ολόκληρα χωριά, τα οποία συντηρούν οι βαθιά δοκιμαζόμενοι λαοί της Ευρώπης, χωρίς μάλιστα να γνωρίζουν στην ουσία τίποτα για το τι παράγουν, και πόσο αμείβονται.

Και ας μην μιλήσουμε για τις ηγετικές θέσεις των Βρυξελλών, Επιτρόπους και όλους αυτούς τους τύπους με τους βαρύγδουπους τίτλους. Μια προσεκτική ενασχόληση με την περίπτωσή τους θα αποδείξει ότι στην συντριπτική πλειοψηφία τους πρόκειται για αποτυχημένους πολιτικούς των χωρών μελών, τους οποίους οι κυβερνήσεις και τα πολιτικά τους κόμματα βολεύουν με παχυλούς μισθούς και χλιδάτη ζωή στην έδρα της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Και στην περίπτωση που προσέφεραν και κάτι ουσιαστικό θα έλεγε κάποιος εντάξει. Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν προσφέρουν τίποτα, αλλά φέρουν και κατά κύριο λόγο την ευθύνη για την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα η οικονομία και οι θεσμοί της ΕΕ.

Και για να το προσδιορίσουμε η αναφορά έχει να κάνει με τους κυρίους Όλι Ρέν, Γερουν Νταϊσενμπλούμ και μια σειρά άλλους τέτοιους τύπους οι οποίοι με πολύ μεγάλη άνεση και ύφος εκατό Καρδιναλίων, αρέσκονται στο να εγκαλούν Πρωθυπουργούς, κυβερνήσεις και ολόκληρους λαούς, αθετώντας ακόμα και συμφωνίες που οι ίδιοι έχουν κάνει. Για να μην μιλήσουμε καν για τους καλοταϊσμένους υπαλλήλους τις γνωστής πλέον σε όλους μας τρόικας, οι οποίοι εγκαλούνται πλέον ανοικτά από τους ίδιους του ομογάλακτους τους στις Βρυξέλλες για τον ανόητο τρόπο με τον οποίο διαχειριστήκαν την οικονομική κρίση της Ευρώπης.

Μήπως είναι λοιπόν ώρα όλους αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους κάποιος να τους βάλλει στη θέση τους, και να τους αναγκάσει να τηρήσουν αυτά τα οποία οι ίδιοι έχουν συμφωνήσει;

Και για να μην οδηγηθούμε σε παρεξηγήσεις σε σχέση με την Ελλάδα το πρόγραμμα που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια έχει πάρα πολλά θετικά, κυρίως στον τομέα των διαρθρωτικών αλλαγών και στο να τεθεί τέρμα στο πελατειακό κράτος.

Θερμός θιασώτης αυτής της πολιτικής είναι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων σε μια σειρά μέτωπα της πολιτικής το επιβεβαιώνουν αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο. Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι αυτή αταλάντευτη πορεία εξυγίανσης και διαρθρωτικών αλλαγών στον κρατικό τομέα πρέπει να συνεχιστεί και ότι οι δυνάμεις που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να διασφαλίσουν αυτή την πορεία πρέπει να στηριχθούν.

Την ίδια στιγμή θα αποτελέσει τραγωδία για την Ελλάδα και τους Έλληνες εάν επικρατήσουν και πάλι σε αυτό τον τόπο οι δυνάμεις εκείνες που εξαγγέλλουν και προωθούν επιστροφή στο αμαρτωλό και διεφθαρμένο παρελθόν που οδήγησε τη χώρα στο βάραθρο.

Αυτό είναι σαφές ότι αδυνατούν να κατανοήσουν οι βολεμένοι χαρτογιακάδες των Βρυξελλών, οι οποίοι με τι συμπεριφορά τους μπορεί να οδηγήσουν στο κενό τις βαριές θυσίες του ελληνικού λαού.

Ας κατανοήσουν λοιπόν ότι η διαπραγμάτευση που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, και είναι πολύ σκληρή, γίνεται και θα γίνει με πολιτικά κριτήρια και μεταξύ πολιτικών ηγεσιών οι οποίες ελέγχονται μέσω της ψήφου των λαών της Ευρώπης.

Σε καμία περίπτωση δεν θα αποφασίσουν οι άχρωμοι, καλοταϊσμένοι, και μη ελεγχόμενοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. η Dimi avatar
  η Dimi 22/02/2014 08:53:17

  "Bέλγιο, η σχεδόν Μη-χώρα", "Ποιός είσθε κύριε Ρομπάϊ; Ποιός σάς ψήφισε; Ουδείς σάς γνωρίζει", "Τώρα μάς κυβερνούν μεγάλες εταιρείες, μεγάλες τράπεζες και μεγάλοι γραφειοκράτες όπως ο κ. Μπαρρόσο". Οσο και να διαφωνεί κανείς με τον λάβρο Νάϊτζελ Φαράτζ, Πρόεδρο του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, γεγονός παραμένει ότι έχει ονοματίσει πικρές αλήθειες, οι οποίες πολύ φαίνεται να ενοχλούν τους Μη-εκλεγμένους ρυθμιστές της ζωής μας και αυτόκλητους βαρόνους/σωτήρες - χαρτογιακάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 2. cp avatar
  cp 22/02/2014 08:53:32

  Πρακτικά,όλοι αυτοί οι χαρτογιακάδες - γραφειοκράτες υπακούν σε κάποια κέντρα . Δεδομένου του οικονομικού εθνικισμού αυτά τα κέντρα είναι απείρως πιο ισχυρά από την πολιτική και επιχειρηματική ελίτ της χώρας,αφού αναφέρονται σε μεγάλες χώρες της ΕΕ. Δεν είναι όμως εύκολο να λύσουν το Ελληνικό δράμα διότι η ίδια λύση θα πρέπει να ακολουθηθεί και σε άλλες χώρες όπως την Ιταλία. Από την στιγμή δε που ο Συριζα επιδιώκει την πορεία εντός του ευρώ , μπορεί το δαχτυλίδι να πάει αριστερά ,χωρίς ενδοιασμό ! Αυτό διότι μπορεί να κάνει μεγαλύτερες παραχωρήσεις στην υπερεθνική οντότητα με ένα πιό φρέσκο πρόσωπο κραδαίνοντας την ρομφαία της δικαιοσύνης για τα κακώς κείμενα. Διαβάσαμε το δεξιό αρλεκιν ξεχαστήκαμε.Θα αλλάξουμε βιβλίο, θα αναγνώσουμε το αριστερό αρλεκιν.Ετσι είναι η ζωή.......

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 22/02/2014 09:16:16

  έχει αποξενωθεί η εξουσία απο την κοινωνία, ο τρόπος ζωής, οι αμοιβές τα αυτοκρατορικά κτίρια και η καλή ζωή δημιουργεί όλες τις προϋπόθεσεις για την πολιτική παρακμή .... την πνευματική αδράνεια και την διάλυση !!!

 4. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 22/02/2014 09:51:35

  Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια οι μη ελεγχόμενοι,ή καλύτερα,οι ανεξέλεγκτοι γραφειοκράτες των Βρυξελλών αποφάσιζαν και θα συνεχίσουν να αποφασίζουν για τις τύχες των λαών και τη δική μας... Όταν έχεις την ανάγκη να σε δανείσουν, κάνεις ό,τι σου λένε τα ανεξέλεγκτα και αδυσσώπητα ζόμπι της ευρωπαϊκής άρχουσας τάξης...

  • Αρης- avatar
   Αρης- @ Κυθήριος 22/02/2014 10:54:33

   To πρόβλημα αγαπητέ Κυθήριε, όπως σαφέστατα απεδείχθη προσφάτως απο την Ελληνική δικαιοσύνη, είναι οτι ακόμα κι αν δεν έχεις την ανάγκη να σε δανείσουν, αυτοί με τους ντόπιους συνεργάτες τους, που σε αντιπροσωπεύουν εν αγνοία σου υποκλέπτοντας την υπογραφή-ψήφο σου, βρίσκουν τον τρόπο να δανείσουν και να σε χρεώσουν βαθειά, χωρίς εσύ να το ξέρεις ακόμα και επι 40 χρόνια, ώσπου ένα ωραίο πρωί που καταρρέουν οι τράπεζές τους έρχονται και σου λένε:" ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ΤΩΡΑ , τα κήρυξαν ληξιπρόθεσμα οι "οίκοι" μας... Y.Γ. Ακόμα κι αν εσύ έχεις κατορθώσει να είσαι η "Τίγρης του Βορρά" ή και του Νότου όσον αφορά τη γειτονιά σου...Το ότι "και εμείς φταίμε" όταν μας ληστεύουν, ούτε απαλλάσσει ούτε καν ελαφρυντικά δίνει στους ληστές...

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Αρης- 22/02/2014 13:39:56

    Συμφωνώ φίλε Άρη.Το ''και εμείς φταίμε'' όμως,επειδή μοιάζει με το ''και εμείς τα φάγαμε'' του γνωστού και μή εξαιρεταίου, είναι συζητήσιμο για πολλούς. Γιατι αλλιώς είναι να σε ληστεύουν και φταίς,και αλλιώς όταν δεν έχεις βουτήξει ούτε κατ' ελάχιστο το δάκτυλό σου στο μέλι και να σε ληστεύουν στεγνά...

    • Μανιάτης avatar
     Μανιάτης @ Κυθήριος 22/02/2014 14:12:05

     Πόσοι συμπολίτες μας βολεύτηκαν σε μη παραγωγική εργασία στο Δημόσιο, ΔΕΚΟ κτλ.; Πόσοι πλούτισαν με ανομίες, πρανομίες, φοροδιαφυγή; Το διεφθαρμενο καθεστώς δεν θα μπορούσε επί δεκατίες να συντηρηθεί, αν δεν είχε φροντίσει να κάνει συμμέτοχο και συνέχο τμήματα του λαού, να τον εκπορνεύσει.

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ Μανιάτης 22/02/2014 14:29:36

      Δε διαφωνώ,μη φτάνουμε όμως και στο σημείο να θεωρούμε μια μερίδα ανθρώπων-μικρή ή μεγάλη,βάλε εσύ όσο θέλεις- μ@@@κες,που δεν θέλησαν να βολευτούν έτσι. Και μέσα σ' αυτούς βέβαια δε βάζω εκείνους που βλέπουν τους εαυτούς τους έτσι,διότι δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν...

     • μελιτίνη avatar
      μελιτίνη @ Κυθήριος 22/02/2014 14:42:25

      Για αυτή την μερίδα ανθρώπων, που δεν βολεύτηκαν και ήταν πάντα συνεπείς στις υποχρεώσεις τους απέναντι στο κράτος και τώρα καταστράφηκαν υπερφορολογούμενοι για να καλυφθούν οι ανομίες μαυρογιαλούρων και διοριζόμενων .... κανείς δεν μιλά, κανείς δεν τους σέβεται, κανείς δεν φέρεται να τους εκπροσωπεί πολιτικά! ....ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, που συνεχίζεται κανονικά το φοροδολοφονικό ξεζούμισμα τους...

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ μελιτίνη 22/02/2014 19:43:57

      Έχεις δίκιο..

 5. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 22/02/2014 11:17:53

  Πολύ σωστά! Όμως, το ερώτημα παραμένει: Ποιοι θα αποφασίσουν;

 6. Ερωτηματική avatar
  Ερωτηματική 22/02/2014 15:28:10

  Αν δεν τολμήσουμε ν΄αποφασίσουμε επί τέλους εμείς, σίγουρα θ΄αποφασίσουνε για μάς κάποιοι άλλοι. Φυσικά, όσο και να μη μας αρέσει, θα είναι οι ...γνωστοί.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.