21/10/2009 14:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θα ανανεωθούν οι συμβάσεις stage απασχολουμένων στο ΔημόσιοΤην απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage εργαζομένων στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής. Για την τύχη όσων επηρεάζονται από την απόφαση, που υπολογίζονται σε 12.000 άτομα, θα υπάρξει δημόσια διαβούλευση.

«Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις stage. Από εκεί και πέρα, για την τύχη ορισμένων συμπολιτών μας, έτσι όπως εργάζονται σήμερα -και χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον όρο 'εργάζονται'- θα υπάρξει διαβούλευση για να δούμε την τύχη τους», είπε ο κ. Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν τυχόν προσλήψεις με συμβάσεις stage που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αυτές να ακυρωθούν.

O Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανασφάλιστη, κακοπληρωμένη εργασία των εργαζομένων με προγράμματα stage, στα οποία στην πραγματικότητα δεν αποκτούν εργασιακή εμπειρία αλλά καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αποτελεί ντροπή για τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, που τα εφάρμοσαν. Η αντιπαράθεση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. για τα προγράμματα stage είναι υποκριτική, αφού και τα δύο αυτά κόμματα τα χρησιμοποίησαν ως εργαλεία πελατειακών σχέσεων. Ακόμα και οι «πέτρες» γνωρίζουν σε αυτή τη χώρα ότι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν που πρωτοεφάρμοσε τα προγράμματα stage το 1996, και κυβερνήσεις της Ν.Δ. ήταν που γενίκευσαν την εφαρμογή τους μετά το 2004.

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ Κωστής Αϊβαλιώτης δήλωσε τα εξής: «Ας τα ονομάσουν όπως θέλουν. Ας τα προσαρμόσουν όπως θέλουν. Μην στερήσουν, όμως, τη δουλειά από χιλιάδες νέους και νέες που βρήκαν μια ελάχιστη διέξοδο στα αδιέξοδά τους. Αυτό που αναδεικνύεται, είναι το έλλειμμα ευαισθησίας απέναντι στους νέους».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Τσιριμπιπλόμ avatar
  Τσιριμπιπλόμ 21/10/2009 23:19:55

  Τα Stage όπως, παλιότερα οι συμβασιούχοι ήταν το ρουσφετολογικό "ατού" των παρελθόντων Κυβερνήσεων το οποίο τους επέτρεπε συγχρόνως να παρουσιάζουν μείωση της ανεργίας κι οι άνθρωποι αυτοί, έρμαιο των όποιων υποσχέσεων.

  Άνθρωποι μπαλάκια δηλαδή.

  Παραπλανημένος κόσμος.

  Αλλά, 43,92 ήταν αυτό και τώρα θα το καταλάβουν οι περισσότεροι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.