#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/01/2012 10:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Δεν θέλουν να μας χρεοκοπήσουν. Γερμανική αποικία θέλουν να μας κάνουν

[caption id="attachment_145121" align="alignnone" width="600" caption="Το 1884 το Καμερούν έγινε γερμανική αποικία. Μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο η περιοχή μοιράστηκε μεταξύ Γαλλίας και Μεγάλης Βρετανίας στα πλαίσια της Εντολής της Κοινωνίας των Εθνών"][/caption]

Το έχουμε ξαναγράψει. Αν ήθελαν η Γερμανία και οι άλλοι δανειστές μας να μας χρεοκοπήσουν θα το είχε κάνει. Είναι εντελώς παράλογο να μας απειλούν κάθε τόσο με χρεοκοπία, να ξεσηκώνουν τον ... πλανήτη εναντίον μας και στο τέλος να μας δίνουν την δόση μας. Στην πραγματικότητα πίσω από τους ... τακτικούς ανά τρίμηνο εκβιασμούς και τις επαναλαμβανόμενες με άλλη μορφή κάθε φορά απαιτήσεις για εκχώρηση τμημάτων εθνικής κυριαρχίας κρύβεται η μεθοδική μετατροπή της Ελλάδας σε μπανανία της Ευρώπης, σε χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού που θα επιτρέψει υπερκέρδη αφενός στις ελληνικές επιχειρήσεις που θα αποκτήσουν με τις αποκρατικοποιήσεις και αφετέρου στις αποικιοκρατικού τύπου επενδύσεις που σχεδιάζουν να κάνουν στην Ελλάδα μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι προερχόμενοι από την Γερμανία αλλά και τις άλλες χώρες-μέλη του club των δανειστών!

Στα σχέδια τους αυτά, για μια ακόμα φορά στην ελληνική ιστορία, έχουν συνεργό την ξενόδουλη επιχειρηματική και εκδοτική ελίτ που επιμένει να κυβερνά τον τόπο. θα θυμάστε ασφαλώς τον σάλο που ξέσπασε τις προηγούμενες ημέρες με την ανακάλυψη (από το ΠΑΜΕ) στα γραφεία της ΓΣΕΕ υπομνήματος της εργοδοσίας προς τον κυβέρνηση Παπαδήμου με το οποίο απαιτούσε την περικοπή μισθών και επιδομάτων. Όπως θα γνωρίζετε τις αλλεπάλληλες καταγγελίες ότι η εργοδοσία έστελνε υπομνήματα στην Τρόϊκα στα οποία την ... ενθάρρυνε να εφαρμόσει μισθολόγιο Ζιμπάμπουε στην Ελλάδα και μετά ο «αντικειμενικός’ Τύπος των ίδιων τα εμφάνιζε ως εντολές των δανειστών.

Το περιβόητο πλέον δεκασέλιδο υπόμνημα που μετέφερε ο διορισμένος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος στους αρχηγούς των τριών κομμάτων θα μπορούσε να έχει ως τίτλο «Η μετατροπή της Ελλάδας σε Μπανανία της Ευρώπης». Με αυτό οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ζητούν από τους Έλληνες πολίτες να αποδεχθούν την πλήρη υποδούλωση και εξαθλίωσή τους, ώστε τα επόμενα χρόνια να λειτουργήσουν ως «φθηνά εργατικά χέρια» για τα συμφέροντα της διεθνούς ελίτ και των ντόπιων υπαλλήλων τους.

Όπως έχουμε γράψει, μεταξύ άλλων απαιτούν κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού, κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μείωση των κατώτατων μισθών κάτω από τα επίπεδα των 751 ευρώ το μήνα, τροποποίηση του συστήματος των χρονικών ωριμάνσεων των αποδοχών κατά τρόπο δυσμενέστερο για τους εργαζομένους και η κατάργηση ρυθμίσεων που διέπουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις, μειώσεις στις αποδοχές και στον αριθμό των εργαζομένων στις τράπεζες, μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, μείωση των επικουρικών συντάξεων και τέλος, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με προνομιούχες μετοχές, ώστε να αποτραπεί η κρατικοποίησή τους και να παραμείνουν στα χέρια των ιδιωτών μετόχων τους. Αυτό το τελευταίο και μόνο για τις τράπεζες αρκεί για να επιβεβαιώσει την αμέριστη υποστήριξη της ντόπιας οικονομικής ελίτ στα σχέδια «αφρικανοποίησης» της χώρας.

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την προπαγάνδα των ΜΜΕ που προσπαθεί τόσους μήνες να μας πείσει για την «σκληρή» Α. Μέρκελ που επειδή είναι «άσχετη» και «επιπόλαιη» καταστρέφει την Ευρώπη, ενώ επειδή επιπλέον τρέφει και ανθελληνικά αισθήματά, σπρώχνει την Ελλάδα στην καταστροφή. Τίποτα πιο αναληθές. Πίσω από την Μέρκελ και τους άλλους «μικρούς πολιτικάντηδες» (Le Monde)  της Ευρώπης, πίσω από τους δανειστές, υπάρχουν μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα  που σχεδιάζουν το νέο παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και υπαγορεύουν αποφάσεις σε κυβερνήσεις και έθνη.

Αφού κατάντησαν την Ελλάδα νάνο και αφού διερεύνησαν επί μήνες (με τον Ραϊχνμπαχ, την Τροϊκα και τα αλλεπάλληλα «οικονομικά φόρουμ» και τις «επιχειρηματικές αποστολές») το πραγματικό οικονομικό δυναμικό της Ελλάδας, ετοιμάζονται τώρα να στείλουν και τους «επενδυτές». Προηγουμένως όμως πρέπει να ρίξουν τους μισθούς σε επίπεδο Βουλγαρίας και να καταργήσουν κάθε κατοχυρωμένη θεσμικά μορφή αντίστασης των εργαζομένων.

Το είπε άλλωστε και το Bloomberg, πριν από καιρό:  Η συμφωνία για παροχή ρευστότητας σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο με αυτό ή τον άλλο μηχανισμό καθυστερεί για να εξαναγκαστούν  τα κακά παιδιά του Νότου (και η Γαλλία) που χρωστάνε να αποδεχθούν επικυριαρχία (καλώς ή κακώς νοούμενη).

Τα έχουμε ξαναγράψει, αλλά η επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως. Μια οικονομική αυτοκρατορία θέλει να στήσει η Γερμανία (όπως η Μ Βρετανία τον 19ο αιώνα) αλλά αντί για κανονιοφόρους ανοίγει ή κλείνει τα …εμβάσματα.

Για να έχεις όμως …αυτοκρατορία χρειάζεσαι αγορές. Ο ευκολότερος τρόπος είναι να δημιουργήσεις αγορές, καταστρέφοντας τις τοπικές παραγωγικές μονάδες και δημιουργώντας …εκθέσεις και super market στη θέση βιομηχανιών και βιοτεχνιών.

Για αυτό χρειάζεται το € και την ΕΕ γιατί διαφορετικά δεν έχει αγορές (…δεν μπορεί να ανταγωνιστεί το κόστος παραγωγής Κίνας, Ινδίας, Βιετνάμ) και θα έχουν την τύχη της …Ισπανικής Αυτοκρατορίας. Θα είναι οι ξεπεσμένοι …αρχοντοχωριάτες.

Και τι θέλουν οι Γερμανοί επενδυτές; Τα λιμάνια, το δίκτυο των σιδηροδρόμων, του νερού, του ρεύματος, τους δρόμους. Εύκολα έσοδα για αυτούς, ανελαστικά έξοδα για εμάς και, εκτός από θέρετρο για τους συνταξιούχους τους, ένα λιθαράκι στο σχέδιό τους για πρόσβαση είτε στην Μέση Ανατολή είτε στην Βόρεια Αφρική. Μα δεν σας θυμίζει κάτι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Stefanos avatar
  Stefanos 30/01/2012 10:34:35

  Οι Γερμανοί δεν συγχώρεσαν ποτέ την έξωση του Όθωνα και των Βαυαρών, δεν συγχώρεσαν την πρώτη νίκη των Ελλήνων επί του Άξονα και την αντίσταση του λαού. Βρήκαν όμως προδότες γερμανόφιλους και γερμανοτραφείς πολιτικούς και θέλουν να πετύχουν όσα δεν πέτυχαν. ΟΧΙ κύριοι...Οι Γερμανοί δεν είναι φίλοι μας. Είναι πλέον στο χέρι μας να ανατρέψουμε τα προδοτικά σχέδια της άρχουσας τάξης που μας κυβερνά. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, θα είμαστε οριστικά αποικία τους και σε πλήρη υποτέλεια.

 2. Νταβελιώτης avatar
  Νταβελιώτης 30/01/2012 11:15:30

  Δούλους ψάχνουν.
  Επιστάτες δούλων έχουν.
  Και δεν θα μας βγάλουν απ' το ευρώ.
  Ούτε θα βγούμε μόνοι μας απ' το ευρώ.
  Οι επιστάτες είναι βολεμένοι γιατί να θέλουν να βγούν;
  Τώρα αν θα πεινάσουν ή θα πεθάνουν οι δούλοι ποιός νοιάζεται;
  Θα εισάγουμε ξένους να δουλεύουν στην αποικία μας.

  Αποικία είναι η Ελλάδα.
  Δούλοι οι Έλληνες.
  Επιστάτες οι πολιτικοί.
  Εισαγόμενοι δούλοι οι λαθρό.
  Κατακτητές οι Γερμανοί κυρίως και έπονται Γάλλοι, Ολλανδοί και λοιποί βόρειοι.

  Όλα μέλι - γάλα.
  Για τους κατακτητές εννοείται.
  Για τους δούλους είπαμε, άξιοι της μοίρας τους.

  • Νταβελιώτης avatar
   Νταβελιώτης @ Νταβελιώτης 30/01/2012 11:18:41

   Και για να διορθώσω λίγο τον τίτλο:
   Γερμανική αποικία μας έχουν κάνει!
   και όχι θέλουν να μας κάνουν

 3. xreos avatar
  xreos 30/01/2012 11:26:08

  Συντροφοι εγω μιλησα με εναν τροικανο και μου ομολογησε την αληθεια.
  Τιποτα δεν θελουν πια να μας κανουν,καταλαβαν οτι ειμαστε αποικια των εκδοτων-κατασκευαστων-προμηθευτων.
  Το μονο που τους απασχολει ειναι να πινουν καφε εξω,σε τιμες "αφρικανικης ελβετιας"..εκνευριζονται πως γινεται στην ελλαδα μετα απο τοσα μετρα να πληρωνουν οι ελληνες 4 ευρω τον καφε τους, και τα καφενεια να ειναι γεματα,οταν αυτοι εκνευριζονται οταν πρεπει να δωσουν πανω απο 2 ευρω.
  Οταν στην "αφρικανικη πορτογαλια" τον πληρωνουν 0,50 λεπτα.
  Στην "ελευθερη αγορα"..ο μονος τροπος ειναι μειωση των μισθων μας, με την ελπιδα να πεσει και ο καφες στα καφενεια.
  Αλλα τους προειδοποιω οτι θα αποτυχουν...

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ xreos 30/01/2012 12:14:21

   Για τις τιμές του καφέ, συμφωνώ. Αλλά ρώτα όμως και αν στις χώρες που αναφέρεις, τα δημοτικά τέλη και λοιπά νταβατζηλίκια των ΟΤΑ είναι τόσο παράλογα όσο εδώ...

 4. Χαζούλης avatar
  Χαζούλης 30/01/2012 11:35:36

  Η 1η τους κίνηση ήταν να μας μοιράσουν καθρεφτάκια Mercedes... Και εμείς τσιμπήσαμε. Η εξάρτησή μας σε αυτά δεδομένη. Αυτό ήταν το βασικό τους όπλο. Και έπιασε.

 5. xreos avatar
  xreos 30/01/2012 11:37:16

  Μου ειπε λοιπον ο ηλιθιος οτι για οσο καιρο οι ελληνες θα συνεχιζουν να αποδεχονται να πληρωνουν τον καφε σε διπλασιες τιμες απο την ελβετια,και οχι αφρικανικες γιατι στην αφρικη ειναι ο μισθος ενα ευρω και οχι ο καφες,το σφραγισμα 50 ευρω, οσο θα πληρωνουν 3000 το τετραγωνικο,φουσκα,στους κατασκευαστες,Αυτοι θα συνεχισουν να απαιτουν κατεβασμα του μισθου μας,σε επιπεδα νοτιας ευρωπης.

 6. ΜΠ avatar
  ΜΠ 30/01/2012 11:43:20

  Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι η Ελλάδα χωροταξικά ως Χώρα, βρίσκεται σε εξόχως πλεονεκτική θέση με το Αιγαίο και τη Μεσόγειο γύρο της και άμεση πρόσβαση προς βορρά, νότο, ανατολή, δύση, που της επιτρέπει εκπληκτικές δυνατότητες εμπορικής - εξαγωγικής, μέσω των λιμανιών της, και ναυτηλιακής δραστηριότητας.
  Αυτό είναι το κύριο πλεονέκτημά της σε συνδυασμό με την καλοκαιρία της και την πανέμορφη φυσική ομορφιά της και τα απίστευτα όμορφα νησιά της, πόλο έλξης για τους τουρίστες, οι οποίοι προτίστως έλκονται από την Ιστορία αυτής της χώρας και έρχονται να προσκηνήσουν τον Παρθενώνα, τους Δελφούς, τις Μυκήνες, το ναό του Ποσειδώνα, το σύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης.
  Ο δε φυσικός της πλούτος είναι τέτοιος, που είναι σκέτη πρόκληση για τους έξω αυτός ο ευλογημένος τόπος, εκτός των παραπάνω, να έχει επιπλέον μεγάλο ενεργειακό πλούτο σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, γεωθερμία, αιολική και ηλιακή ενέργεια, πέρα από τον πλούσιο ορυκτό πλούτο σε λιγνίτη, βωξίτη, κ.λ.π.
  Η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι η πλέον αυτόνομη, αυτάρκης και πλούσια χώρα, Το Παγκόσμιο Επιχειρηματικό Κέντρο με τέτοιες υποδομές, που θα συγκέντρωνε απίστευτη ρευστότητα από τις καταθέσεις των επιχειρήσεων, προσφέροντας τις υπηρεσίες των φορολογικών παραδείσων που υπάρχουν σήμερα, οι οποίοι απολαμβάνουν όλα τα πλεονεκτήματα και οφέλη από τις επιχειρήσεις που τους επιλέγουν για έδρα τους, σε συνδυασμό με τον τουρισμό και τις υπηρεσίες του.
  Αν κάτι συνέβη με αυτήν την κρίση, είναι η αφύπνιση του Έλληνα για να ορίσει νέους στόχους για την ανάπτυξη της Χώρας του, και να τους δει για πρώτη φορά να υλοποιούνται από μία σοβαρή και ικανή κυβέρνηση.
  Ο ΚΚ είχε δει την προοπτική αυτή, δεν είχε όμως την κατάλληλη ομάδα για να μπορέσει να την υλοποιήσει, τόσο επικοινωνιακά όσο και επιχειρηματικά, δήλωσε δε, χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό, την πρόθεσή του για ανάπτυξη και του ανοίχτηκε ο πόλεμος που έχουμε έως σήμερα, διότι κανείς από τους "εταίρους" μας της Ε.Ε, ειδικά η Γερμανία, δεν επιθυμεί μία τέτοια σοβαρή εξέλιξη που θα διαταρράξει τις ισορροπίες που έθεσαν και που σκοπεύουν στην υποβάθμιση της Χώρας μας και την υποδούλωσή της.
  Ο Α.Σ είναι ο φυσικός συνεχιστής αυτού του οράματος, και είναι ο πλέον κατάλληλος - απόδειξη η επίσκεψή του στη Ρωσία και η συνάντησή του με τον Πούτιν - για να φέρει το όραμα εις πέρας.
  Οι Έλληνες είναι απίστευτα εργατικοί και μόλις τους δώσεις έναν στόχο και έμπνευση, κάνουν θαύματα. Απόδειξη για αυτό είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες που οργανώσαμε, παρ' όλες τις δυσκολίες και το κόστος τους, που στέφθηκαν με επιτυχία και χαρακτηρίστηκαν ως η καλύτερη διοργάνωση στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
  Είμαστε Δυνατοί, είμαστε εργατικοί, είμαστε Έξυπνοι, είμαστε Φιλότιμοι, είμαστε Έλληνες.

  • Κώστας Σταματάκης avatar
   Κώστας Σταματάκης @ ΜΠ 30/01/2012 12:50:45

   Στην Αμερική μας θεωρούν σε σχέση με άλλες εθνότητες (Ιταλούς, Γερμανούς Γάλλους, κλπ) ως πολύ εργατικούς, καλούς οικογενειάρχες και ανθρώπους που μπορεί κάποιος να στηριχτεί στο λόγο τους.

   Μια ματιά στα καλύτερα Αμερικάνικα πανεπιστήμια και θα δείτε αναλογικά με άλλες εθνότητες πάρα πολλούς Έλληνες καθηγητές. Τις θέσεις αυτές τις έχουν πάρει, μετά από σκληρό ανταγωνισμό και πολύ μα πάρα πολύ σκληρή δουλειά.

   Έχουμε ικανότητες και δυνατότητες, αυτό που δεν έχουμε είναι ηγεσία να συντονίσει όλους τους Έλληνες. Αν υπάρξει κατάλληλη ηγεσία μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Ας ελπίσουμε ότι ο Α. Σαμαράς είναι από τέτοια πάστα ηγέτης, που θα εμπνεύσει τους Έλληνες και θα οδηγήσει στην αναγέννηση του Ελληνισμού.

   Μη μασάτε με τους εργατικούς και αποδοτικούς Γερμανούς… Ξέρετε πως τους αποκαλούν οι Γάλλοι: squareheads ( Τετραγωνοκέφαλους, γιατί δεν μπορούν να σκεφτούν εκτός του πλαισίου που τους έχει δοθεί). Έχω συνεργαστεί πολλές φορές μαζί τους, αργούν να πάρουν στροφές και όταν το καταλάβουν το θέλουνε και γραπτώς για να το μελετήσουν και να το καταλάβουν καλύτερα.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Κώστας Σταματάκης 30/01/2012 19:16:18

    Αυτό για τους τετραγωνοκέφαλους από τη Βαυαρία είναι απόλυτα σωστό. Λειτουργούν μόνο με σαφείς και αναλυτικές οδηγίες σαν προγραμματισμένα ρομποτάκια. Έτσι μεγαλώνουν άλλωστε. Μόνο 5% ζορίζουν το κεφαλάκι τους και μπαίνουν και τελειώνουν τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι περισσότεροι με πτυχίο εκεί είναι οι μετανάστες. Και πάνε με πονηριές να καταλάβουν τη χώρα του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη... Κούνια που τους κούναγε!

    Όσον αφορά τα γαλλάκια που έχουν μούτρα και κατακρίνουν τους γείτονές τους, ας μας πουν γιατί είναι 5 εκατομμύρια οι μουσουλμάνοι γηγενείς Γάλλοι με αυξητικές τάσεις. ναι! Αυτοί οι προοδευτικοί άνθρωποι, πάνε από τον παπικό χριστιανισμό (άλλο καπέλο αυτό) σε κάτι πιο οπισθοδρομικό και πορωτικό και από το δωδεκάθεο. Όπου φυσάει ο άνεμος της μόδας. Χωρίς πυξίδα λέμε. Αν αυτοί οι λαοί είχαν ποτέ τα 400 χρόνια ξένης κατοχής από αλλόθρησκους δε θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να μείνουν έθνος ζωντανό και με θέληση για ελευθερία. Θα χάνονταν οριστικά συγχωνευμένοι. Ούτε τα κορδόνια μας δεν είναι άξιοι να λύσουν λοιπόν! Σε τέτοια Ευρώπη κομπλεξικών και σωβινιστών δεν αξίζουμε να συμμετάσχουμε! Καλύτερα μόνοι μας. Γιατί αν δεν προκόψαμε δε φταίμε τόσο εμείς όσο οι Μεγάλες δυνάμεις που πάντα ήθελαν τους ανθρώπους τους εδώ. Ποιοι άλλωστε κατέλαβαν την Πελοπόννησο (Γάλλοι) και δολοφόνησαν τον εθνομάρτυρα Καποδίστρια (αγγλόφιλοι) και έφεραν τον προτεστάντη Βαυαρό Όθωνα (Γερμανοί); Τέτοιοι ήταν, τέτοιοι είναι και πολλά μαζί τους δε θέλω μη με χαλάσουν. Η Ελλάδα θα επιβιώσει ανεξάρτητη και μόνο με τη βοήθεια του Θεού!

 7. dimitris karditsa avatar
  dimitris karditsa 30/01/2012 11:57:58

  δε θελουν να χρεοκοπησουμε οι γερμανοι. μα ημαστε ηδη χρεοκοπημενοι εντος ευρω. αυτο ειναι το ειδος της χρεοκοπιας. εντος ευρω και οχι μεσω επιστροφης σε δραχμη. εχουμε γινει ηδη προτεκτορατο των γερμανων απο πολυ πριν.
  οι γερμανοι και οι αλλοι γιατι νομιζετε οτι κοπτονται για μειωσεις μισθων και καταργησεις δωρων στον ιδιωτικο τομεα?. η απαντηση ειναι φυσικα απλη.
  οταν θα τα εχουν αγορασει ολα και μαλιστα τζαμπα θα εχουν εμας τους ταλαιπωρους ελληνες στις δικιες τους πλεον επιχειρησεις υπαλληλους για ενα κομματι ψωμι. απλα τα πραγματα. επισης οταν θα εχουμε χρεοκοπησει εντος φυσικα του ευρω θα μας παρουν και τις πλουτοπαραγωγικες πηγες . θα τις εκμεταλευονται και θα μας πετανε παλι ενα κομματακι ψωμι ισα ισα για να ζουμε. αυτη ειναι ολη η ιστορια.
  και φυσικα για να μπορεσουν ευκολα να περασουν ολα αυτα πρεπει να εχεις και τους καταλληλους συνεργατες εντος ελλαδας.
  το παιχνιδι το ξεκινησε ο παπανδρεου με το δντ και το συνεχιζει ομορφα και ωραια ο παπαδημος. φυσικα και με την βοηθεια ηθελημενη η αθελητη της νου δου. ο καρατζαφερης ειναι ηδη εδω και καιρο μερος του συστηματος.
  η νου δου μπλεχτηκε ηθελημενα ή αθελητα και το πολιτικο κοστος θα ειναι βαρυ πολυ βαρυ. δυστυχως.

 8. daughter of mercy avatar
  daughter of mercy 30/01/2012 12:00:03

  Οι Γερμανοί δεν έχουν φύγει ποτέ, τώρα είναι η ευκαιρία να τους επιστρέψουμε το εξώφυλλο (τους) ως απάντηση επιτέλους.
  Φαντάσου να μην πολεμούσαμε στο πλευρό των συμμάχων κάποτε τι άλλο βασανιστήριο θα έπρεπε να υποστούμε.

 9. axiokratikos avatar
  axiokratikos 30/01/2012 12:59:05

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΣΚΗΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ...

 10. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 30/01/2012 13:00:17

  Το εχω ξαναγραψει , αν θελανε να πτωχευσουμε, δεν θα δισταζαν ουτε για ενα λεπτο(στην κυριολεξια).Δεν τους συμφερει ομως για αρκετους λογους και ο σπουδαιοτερος λογος ειναι οτι, εμεις ισως θα καταστραφουμε, αλλα και αυτοι θα χασουν παρα πολλα με απροβλεπτες συνεπειες.Αυτο πρεπει να ειναι και το διαπραγματευτικο μας οπλο! Πιστεψτεμαι, δεν μας κανουν χαρι, ουτε μας αγαπουν, ουτε μας ανεχονται και μας δανειζουν!! Το συμφερον τους και μονο κοιταζουν!!!!

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΝΤΙΝΟΣ 30/01/2012 19:21:21

   Υπάρχει πόλεμος εμφανής μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ για το τι θα γίνει στην Ελλάδα μας! Ποιος θα υπερισχύσει είναι το θέμα για αυτούς. Ποιος θα πάρει τα περισσότερα. Είμαστε στη μέση φοβερής σύγκρουσης συμφερόντων. Ποιος νομίζετε έδωσε εντολή στο γαπ να παίξει το χαρτί του δημοψηφίσματος; Μήπως ο φίλος του ο Σόρος με την Ουάσιγκτον; Οι ΗΠΑ χάνουν λίγα σε σχέση με την ΕΕ αν πάμε σε ανεξέλεγκτη πτώχευση και δραχμή. Μόνο που οι Γερμανοί δε μπορούν να κάνουν πίσω στις φιλοδοξίες τους για Δ Ράιχ.

 11. factorx avatar
  factorx 30/01/2012 13:27:25

  Η Τρόικα ζητά οι περικοπες των αμοιβών να φτάσουν κατά μέσο όρο το 15%. Τα επισημα στοιχεία του ΣΕΠΕ δείχνουν ότι το τελευταίο τετράμηνο μεσω των επιχειρησιακών συμβάσεων το μισθολογικό κόστος μειωθηκε κατά 12% . Επιπλέον, έρευνα του ΙΟΒΕ προβλέπει ότι με τις επιχειρησιακές συμβάσεις , το 3ετές πάγωμα των μισθών και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10% τα επόμενα χρόνια, η συνολική μείωση του κόστους εργασίας θα ξεπεράσει το 15%.

  Η υπέρμετρη επιβάρυνση θα περιοριστεί και για το κατώτατο μισθό ο οποίος έχει μηνιαίο κόστος για τον εργοδότη 966 ευρώ από τα οποία τα 415 ευρώ ειναι μη μισθολογικό κόστος δηλ οι εισφορές και ο φορος μιθωτών υπηρεσιών ενώ στο χέρι ο εργαζόμενος δεν παίρνει πάνω από 550,27 ευρώ.

  Ωστόσο οι δανειστές επιμένουν ότι ο κατώτατος μισθός, αν προστεθούν επιμερισμένα και τα δώρα ανέρχεται σε 863 ευρω και πρέπει να μειωθεί ακόμα και 200 ευρώ για να προσεγγίσει τα επίπεδα τις Πορτογαλίας ( 566), της Ισπανίας ( 748) και των πρώην ανατολικών χωρών (ακόμη χαμηλότερα) προς όφελος της ανταγωνίστηκότητάς .

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ factorx 30/01/2012 15:25:24

   Αγαπητέ μου,
   η δαιμονοποίηση της πραγματικότητας, όπως και του συγχωροχάρτι του Πάπα, οδηγηθούν στη βρεβοποίηση του έθνους.
   Ζούμε το θέατρο του παραλόγου, καρπός χυμώδης του πασοκισμού και του αριστερισμού.
   Greek salat! Λίγο απ΄ όλα! Μαρξοχριστιανοπατριδοκαπιταλοσοσιαλισμός με σάλτσα προγονισμού.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 30/01/2012 14:03:23

  Σεβαστέ FactorX,
  Θερμές Ευχαριστίες που υπάρχετε
  και έγκριτα μάς ενημερώνετε.

  • factorx avatar
   factorx @ η Dimi 30/01/2012 14:06:20

   Γιατί "σεβαστέ" βρε Dimi; Νέος άνθρωπος είμαι ακόμα. Γιατί μου την λες έτσι; Εγώ ο κακομοίρης σε εκτιμώ

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ factorx 30/01/2012 17:50:10

    Η Eμπειρία, η Πορεία, οι Γνώσεις, αξιώνουν ΣΕΒΑΣΜΟ !!!
    Η Εκτίμηση, είναι αμοιβαία και απεριόριστη.

 13. mx avatar
  mx 30/01/2012 14:31:55

  ....το πάρτι καλά κρατεί..... κατά τα άλλα οι ξένοι φταίνε για την ρεμούλα....


  Δυσαρέσκεια της τρόικα με το ανολοκλήρωτο σύστημα μηχανογράφησης των νοσοκομείων
  30-01-2012 11:55:46

  2

  Αν και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έπρεπε να έχει ολοκληρώσει ήδη τους διαγωνισμούς για την ανάπτυξη πλήρους και ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος στα νοσοκομεία και να τρέξει το πρόγραμμα της μηχανογράφησης των νοσοκομείων με βάση τη διαδικτυακή πλατφόρμα ESY.net ακόμη οι προσπάθειες αυτές βρίσκονται σε πρώιμα στάδια.

  Μάλιστα, το υπουργείο έπρεπε ήδη να συλλέγει και να ελέγχει τα δεδομένα, αλλά και να παραδίδει μηνιαίες και ετήσιες εκθέσεις, οι οποίες θα δημοσιεύονται, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει, τουλάχιστον σε βαθμό που να ικανοποιεί την τρόικα.
  ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ΕΚΤ ζητούν από την Κυβέρνηση περαιτέρω μέτρα για τη βελτίωση της λογιστικής, της τήρησης βιβλίων των ιατρικών προμηθειών και των συστημάτων τιμολόγησης.

  Ειδικότερα εστιάζουν:
  -Στην ολοκλήρωση της εισαγωγής του διπλογραφικού λογιστικού συστήματος σε δεδουλευμένη βάση και την τακτική δημοσίευση των ετήσιων ισολογισμών όλων των νοσοκομείων.

  -Στον υπολογισμό των αποθεμάτων και των ροών των ιατρικών προμηθειών σε όλα τα νοσοκομεία χρησιμοποιώντας το ενιαίο σύστημα κωδικοποίησης για τις ιατρικές προμήθειες που αναπτύχθηκε από την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας και το Ερευνητικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών για το σκοπό της προμήθειας ιατρικού υλικού.

  -Στην έγκαιρη αποστολή δελτίου τιμολόγησης του κόστους θεραπείας, όχι αργότερα από 2 μήνες, προς τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης, προς άλλες χώρες της ΕΕ και προς ιδιωτικές ασφαλιστικές για τη θεραπεία των αλλοδαπών/μη κατοίκων.

 14. Nik avatar
  Nik 30/01/2012 15:06:47

  Το πάρτι καλά κρατεί.....Αξίζει μια σύγκριση.

  Η Ινδία επιστράτευσε μια ομάδα 20 νεαρών Ινδών τεχνικών που εργάζονται στην Silicone Valley των ΗΠΑ. Σε δύο μήνες οι νέοι επιστήμονες έστησαν σύστημα καταγραφής βιομετρικών δεδομένων του πληθυσμού της Ινδίας, δηλαδή 1,2 δισ. ανθρώπων. Το σύστημα δίνει για πρώτη φορά ταυτότητα σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού και έτσι τους καθιστά ικανούς να συμμετέχουν στην οικονομική ζωή της χώρας. Το σύστημα κρίθηκε τόσο επιτυχημένο που θα αγοραστεί (και εδώ είναι η πληρωμή των επιστημόνων) από τις ΗΠΑ.

  Εχουμε και εμείς ανάλογα ταλέντα στην δικής μας διασπορά. Αλλά δεν έχουμε τα μυαλά εδώ που θα ενεργοποιήσουν την διασπορά. Οχι ότι έχουν κάνει το παραμικρό για να εμπνεύσουν το εγχώριο δυναμικό.

  Νικ

 15. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 30/01/2012 15:07:47

  Η Ελλάδα ζει την τραγωδία της, γιατί οι πολίτες της ζουν με φαντασιώσεις.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μανιάτης 30/01/2012 15:10:48

   Ενώ αν ζούσαν το "ρεαλισμό" της υποταγής, θα ήταν καλύτερα;

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Αυριανιστής 30/01/2012 15:28:56

    Τι σχέση έχουν η υποταγή με τις φαντασιώσεις;
    "Κοινωνίες που δεν αναπαραγάγουν τις υλικές συνθήκες ύπαρξής τους καταρρέουν." Κ. Μάρξ.

    Άλλο αξιοπρεπής κι άλλος ελλειμματικός...

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Μανιάτης 30/01/2012 19:24:49

     Μήπως είσαι λίγο εκτός πραγματικότητας; Ποιος δημιούργησε το χρέος θα μας απαντήσεις; Γιατί μόνο ο λαός δεν ευθύνεται. Πολύ μας έχεις πρήξει με τις ηλιθιότητες περί ευθύνης μας ως πολιτών για το χάος στη χώρα. Έλιωσε η καραμέλα! Πότε καταδικάστηκαν αυτοί που φταίνε; Δικαστές-πολιτικοί-δημοσιογράφοι το τρίπτυχο της καταστροφής με λίγες εξαιρέσεις...

     • Μανιάτης avatar
      Μανιάτης @ Γεώργιος Τ. 30/01/2012 21:15:32

      Και πού είπα ότι υπαίτιος είναι ο λαός;
      Αυτοί που κυβερνούσαν και τα κομματόσκυλά τους. Κατάφεραν να αγοράσουν κομμάτι του λαού και να διαλύσουν τα πάντα.
      Στα μπαλκόνια έβγαζαν βαρύγδουπους λόγους, πατριωτικούς, κι οι από κάτω ανέμιζαν πλαστικές σημαιούλες...

 16. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 30/01/2012 15:44:06

  Oι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ Δημήτρης 30/01/2012 15:50:27

   Ούτε φίλοι μας ούτε εχθροί μας είναι. Το μόνο που κοιτάνε είναι το συμφέρον τους.
   Εμείς τι κάνουμε;
   Παίζουμε νταούλια στην πανήγυρη της Παναγιάς...

 17. the mechanic avatar
  the mechanic 30/01/2012 18:28:16

  Αυτά τα χώματα εδώ είναι ιερά, άνθρωποι απλοί έχουν δώσει το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι, οπότε δεν έχουμε το δικαίωμα να παραδώσουμε την πατρίδα μας στους γερμανούς. Καλύτερα φτωχοί και ελεύθεροι, παρά φτωχοί και σκλάβοι. Πτωχευμένοι είμαστε, έτσι και αλλιώς.

 18. Κλεοπομπος avatar
  Κλεοπομπος 30/01/2012 18:34:30

  35 xρονια μετα το βυθισατε το ΧΟΡΑ ,κατωρθωσαν να βουλιαξουν την ΧΩΡΑ.Αργησαμε να καταλαβουμε οτι ο προοδευτικος εκσυγχρονισμος και ο διεθνιστικος πατριδομηδενισμος ηταν αερομπουρδοφουσκες.Το πολιτικο συστημα εχει αναγαγει την πολιτικη κωλοτουμπα σε πρωινη γυμναστικη,ενω οι οικονομικοι δολοφονοι εκτος απο την τσεπη σημαδευουν και το μυαλο, γι αυτο εχετε το νου σας.

 19. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 30/01/2012 20:38:14

  Δεν μπορω αλλο να ανεχθω τη βλακεια(;) της καραμελας," Οι Γερμανοι δεν ειναι ουτε φιλοι μας ουτε εχθροι μας, το συμφερον τους κοιταζουν". Ειναι εχθροι μας!! Γιατι με ακριβως την ιδια λογικη,στο Δευτερο Παγκοσμιο πολεμο, δεν θα πρεπει να ηταν εχθροι μας ,το συμφερον τους κοιταζαν οταν ηθελαν υποδουλη την Ελλαδα να την χρησιμοποιησουν για τους κατακτητικους τους σκοπους!!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΝΤΙΝΟΣ 30/01/2012 21:17:38

   Είμαστε λαός ανάδελφος. Μόνο εχθρούς έχουμε...Για πες το γιατί.

 20. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 31/01/2012 10:23:58

  Αναρωτιεμαι μηπως εχεις δικιο Μανιατη.Πλαθουμε φανταστικους εχθρους, π.χ. τι μας εκαναν οι Τουρκοι, μηπως μας ειχαν σκλαβωμενους για 400 χρονια ή μηπως επιβουλευονται την υπαρξη μας; Οι Σκοπιανοι μηπως σφετεριζονται Ελληνικα εδαφη η την ιστορια μας ; Οι Γερμανοι μηπως μας επιτεθηκαν χωρις αιτια, μας σκοτωσαν μας εκαψαν, μας εκλεψαν ;!! Σαν δεν ντρεπεσε λεω εγω!!!

  • Μανιάτης avatar
   Μανιάτης @ ΝΤΙΝΟΣ 01/02/2012 08:31:26

   Το ντρέπομαι ή μη εξαρτάται από τις γνώσεις και την ικανότητα κατανόησης της πραγματικότητας. Ντροπή για αυτούς που βολεύουν τη σκέψη τους ράθυμα, όπως όλοι
   αυτοί που βουλεύονταν παρασιτικά στο Δημόσιο ανεμίζοντας πλαστικές σημαιούλες.

 21. litsalaggoura avatar
  litsalaggoura 06/02/2012 17:23:50

  θέλουν να μας κάνουν δούλους για να μην μπορουμε να μιλήσουμε,διότι θα πεινάμε και θα φοβόμαστε να υπερασπιστούμε το δίκιο μας.Θέλουν να μας πάρουν οτιδήποτε έχει η χώρα μας ,,,και να μας καταντίσουν ένα τίποτα για να μας εκμεταλεύονται...αυτό έχω να πω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.